|
|
#1021 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Scent Bar V
SpanishMyszko - życzę Ci, żebyś faktycznie mogła go jeszcze spotkać
Cytat:
Ja się czaję na parę rzeczy, ale chwilowo się wstrzymam, niech przetoczą się zakupy Lutkowe chociażby ![]() Cytat:
A że chodzi o muzykę, to od razu byłam pewna ![]() Wbrew wieczornej porze piję kawę (pierwszą dzisiaj) i podjadam sałatkę owocową. Mniammmm ![]() Poprawiam sobie humor, bo dalej martwią mnie moje włosy Jak dalej będzie z nimi tak kiepawo, to zetnę je do ramion |
||
|
|
|
#1022 | |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
Ja polecam Merz Spezial albo Vitapil
|
|
|
#1023 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Hecate - to bardzo przykre ![]() Cytat:
Ufff....kamień z serca
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|||
|
|
|
#1024 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki za polecenie tych specyfików, na razie łykam jakieś tabletki pokrzywowo-skrzypowe i stosuję serię Radical Farmony. Faktycznie już nie wypadają tak mocno, skóra głowy też nie jest tak podrażniona - chyba że umyję sobie łebek jakimś zwykłym szamponem, jak dzisiaj |
|
|
|
|
#1025 | |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
aż za dużo o tym wiem
|
|
|
#1026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja go kojarze glownie z American Psycho poryty film ale dla ujecia z jego tylkiem sie przemeczylam.
|
|
|
|
|
#1027 | ||||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Moje ulubione filmy z jego udziałem to: Equilibrium, American Psycho i Mechanik. Polecam też 3.10 do Yumy i Prestiż. Naprawdę warto. Cytat:
Co do wspomnień - po jakimś czasie uznałam, że dobrze, że są. Tylko tyle (i aż tyle) nam zostało. Życzę Ci (Wam) ponownego spotkania. Ja nie mam nadziei... Wolę więc, żebyś to Ty miała rację. Cytat:
Ale też przeczekam zakupy. najpierw planuje Normę, potem Burning Leaves i może Serge Noir... Kolczyki nie uciekną, tym bardziej, że mam kilka pięknych, nowych par. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Przy czym ja uważam sam film (bez względu na walory estetyczne) za świetny. Naprawdę wyjątkowy. A'propos American Psycho - miałam ubaw z kumplem, któremu nakazałam oglądanie. Nie zajarzył! Uznał, że film jest brutalny bez sensu. No po prostu ómaruam!
|
|
#1028 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A Warnę też miło wspominam - szczególnie delfinarium, w którym byłam jako dziecko ![]() Cytat:
Sabbath, o czym masz wykład (jeśli to nie tajemnica)? Cytat:
![]() Hecate, szkoda, że koleżanka nie poszła na obdukcję - debile się wywiną. Mam nadzieję, że się mylę, ale kojarzy mi się to z pewną grupą, która działa w okolicach Karkonoszy swego czasu - to była inicjacja - szło 2-3 + jeden "zaprawiony" - "kradzież" była pretekstem - mieli pobić. I ten zaprawiony obserwował, czy są w stanie, jak, itp. I oceniał - nadają się, czy się nie nadają... Mam nadzieję, że się mylę i to po prostu czterech pijanych chłystków, bo jeśli to inicjacja, to będzie się powtarzać. Cytat:
.Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Myszko ![]() Ja z tymi drobiazgami zawsze mam największy problem ![]() Baw się dobrze ![]() ![]() ![]() Kurcze, a ja mam zupełnie inne odczucia... Dla mnie Nicolson pozostanie niedoścignionym Jokerem, poza tym pierwsza godzina ciągnęła mi się nieziemsko, dopiero później zaczęło się szybciej dziać...
|
|
#1029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale czy z sense czy bez sensu ![]() Nie wiem - 2 razy ogladalam ale mowiac szczerze... podoba mi sie srednio. Ale kwestie jaka wypowiada na koncu filmu, zreszta wykorzystana rowniez przez Children of Bodom na zakonczeniu (chyba) Bodom Beach Terror wielbie. ale przy Christianie - podobal mi sie w Mechaniku. (a moj ulubiony film jaki widzialam juz wiele razy a kwestie znam na pamiec niektore to The Crow z cudownym Brandonem Lee) Annmarie - to dorosla kobieta, sila jej nie zaciagne nigdzie. A ze gnoj sie wiwinie... no tego jestem pewna. I podejrzewam, ze zrobi to i kolejny raz. |
|
|
|
|
#1030 |
|
Zakorzenienie
|
Czy do drinka z Malibu dodaje się mleko zwykłe czy skondensowane? I w jakich proporcjach się to miesza?
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#1031 |
|
Wtajemniczenie
|
Sabbath, mam nadzieję, że po przejściach z biurem podróży doszłaś juz do siebie i mimo, że musiałaś zapłacić więcej, to nastawienie do wyjazdu pozytywne ? Zyczę Ci, aby to były już ostatnie problemy związane z urlopem
Myszko, przytulam , bo tylko tyle mogę i mam nadzieję, że ten ogromny ból z czasem złagodnieje. Favkes, cieszę się, że z córeczką lepiej Hecate, to przykre co piszesz. Żeby takie rzeczy w dzień się zdarzały. Nie było nikogo, kto mógł jej pomóc? Tulip, miłego odpoczynku ![]() Ostatnio wiecej Was podczytywałam niż pisałam. Miałam dwa trudne dyżury, po których moja psychika nieźle dostała. Walnęło mnie tak, że nie umiałam sobie z tym poradzić. Zresztą ten tydzień w ogóle był napięty. Byłam w pracy 4 razy po 12 godz., ale od dzisiaj zaczynam urlop. Cieszę się, bo zaczynają mnie już drażnić ludzie, a to niedobrze. Wczoraj jeszcze zadzwonił mąż, że popsuł mu się drugi telefon i coś mam mu skołować jak będę jechała, bo bez niego nie może normalnie funkcjonować. A później zadzwoniła moja mama z informacją, że moja młodsza ma temperaturę i od rana wymiotuje i nie może jej przywieźć. Miałam dość. Za to jutro wyłączam wszystkie telefony i śpię do 11 ![]() Madzik, mleko skondensowane, ja robię 1:1 |
|
|
|
#1032 |
|
Zakorzenienie
|
Tulipku - udanego wypoczynku
Gópia panikara ze mnie No więc odreagowuję - jestem jak wypompowana dzisiaj. A do tego oko lewe mi nawala, bo mam zapalenie spojówek. Sobotni samotny wieczór w domu z dwoma kotami, kanarkami-śmieciuchami (rodzice przysłali do nas na kolonie, a sami pojechali się urlopować) i zbyt dużą ilością żarcia w lodówce to nie najlepszy scenariusz na pozbycie się resztek smuta ![]() Edit: Z serii must-have: marzę, żeby kupić (bo inaczej chyba nie obejrzę) oba sezony Miasteczka Twin Peaks. Osiągalne toto, ale cena niezachęcająca :/ A wzięło mnie porządnie, jak przeczytałam w zeszłym miesiącu "Pamiętnik Laury Palmer".
|
#1033 |
|
Zakorzenienie
|
Kagan - dziękuję
Domyśliłam się, że chyba skondensowane, bo to co zwykle pijałam było słodkie A czy do tych dwóch składników dodaje się coś jeszcze? I czy zwykłe mleko nie może być jako alternatywa? Agnieszko - cieszę się, że wszystko się wyjaśniło
|
|
|
#1034 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Agnieszko, super, że już wszystko się wyjaśniło i możesz przestać się martwić. |
|
|
|
|
#1035 | |
|
S. Sssss. SSSSS.
|
Cytat:
|
|
#1036 |
|
Wtajemniczenie
|
Madzik, a nie masz odrobiny śmietany? Wtedy spokojnie zwykłe plus śmietana
![]() Ja dodaję jeszcze sok z cytryny
|
#1037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś jak byłam u kuzynki na wakacjach lubiłyśmy zamawiać pizzę na wynos. A, że trochę musiałyśmy poczekać, a w pizzeri podawali i alkohol, to zawsze po dwa Malibu (teraz powiem brzydko i dosadnie, ale po to żeby oddać istotę rzeczy) obciągnęłyśmy. Dawali w wysokich szklankach ze słomkami- piło się w 5 minut jak soczek A wchodziło gładko, że hej ![]() Dzięki dziewczyny- widzę, że bez skondensowanego tak czy owak się nie obędzie. I dobrze- ma być słodko i kokosowo ![]() Zaopatrzyłam się jeszcze w Martini I będę się alkoholizować. Chciałam jeszcze rum, ale nie znalazłam na półce
|
|
|
|
#1038 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czyli nie jestem w temacie obciągania Malibu osamotniona
|
|
|
|
|
#1039 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#1040 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1041 | ||||
|
Wiedźma
|
O tworzeniu się konwencji science fiction na przestrzeni tysiącleci. Od Gilgamesza, przez mitologie, eposy bohaterskie, utopie, aż do Frankensteina Mary Shelley.
Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli ona nie podda sie obdukcji, człowiek ten rzeczywiście się wywinie (i słusznie, bo jak można oskarżyć kogoś o pobicie, na które nie ma żadnych dowodów?) i będzie miał okazję skrzywdzić następną osobę. Cytat:
![]() Cytat:
Wlewasz płyny do shakera, dodajesz ze 2-3 kostki lodu i szejkujesz do czasu aż powstanie jednolita piana - krem. Pychota! Agnysko - ciesze się, że sytuacja rozwiązała się pozytywnie. Teraz dla zdrowia psychicznego koniecznie musisz zaliczyć solidną imprezę z szaleństwem i śpiewami.
|
|
#1042 |
|
Zakorzenienie
|
Sabbath - a czy jest coś czym można zastąpić shaker? Bo nie posiadam
I nie wiedziałam, że mleko skondensowane ma być niesłodzone - dziękuję za info
|
|
|
#1043 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
), żarcia też mi nie brakuje w lodówce, ale nie narzekam. Jutro będę miała towarzystwo i chyba bardziej mnie to zmęczy niż ten wieczór ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1044 |
|
Zakorzenienie
|
Magda, na co Ci rum? Przecież to świństwo
Edit: Sabb - impreza się żadna nie zapowiada. Chyba znowu my będziemy musieli urządzić. Ale to nawet dobrze, przecież u nas zawsze imprezy udane Aragonte - już biegnę sprintem napisać PW
|
#1045 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wrzucałam/wlewałam do pustej butelki po wodzie, zakręcałam i energicznie potrząsałam (jakoś o tym, że można byłoby kupić shaker przypominam sobie najczęściej późnym wieczorem
).
|
#1046 |
|
Zakorzenienie
|
Rum jest pppyyyssszzzznnnyyyy . Zwłaszcza w postaci herbatki "z prądem"Annmarie - o, to jest myśl Czyli w poniedziałek musze się zaopatrzyć w mleko i małą butelkę wody mineralnej
|
|
|
#1047 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1048 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1049 | |
|
Wiedźma
|
Burn, czy zdjęcie w załączniku jest wystarczającą rekomendacją?
![]() Cytat:
![]() Rum dobry jest i basta. Ciemny Captain Morgan. Wolnocłówka przede mną, a potem szklaneczka jamajskiego rumu po każdym posiłku (i myciu zębów) dla wytrucia afrykańskiej flory. Jak dotychczas działa.
|
|
#1050 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:33.

Ja się czaję na parę rzeczy, ale chwilowo się wstrzymam, niech przetoczą się zakupy Lutkowe chociażby 
A że chodzi o muzykę, to od razu byłam pewna 
Jak dalej będzie z nimi tak kiepawo, to zetnę je do ramion 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)