|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)
Norka, Kropka tez mi dosłownie ciurkiem leci z drugiej piersi kiedy karmie z pierwszej. Ale Tz mi kupił takie nakladki Avent do kolekcji tego mleka. Zbieram do butelki i w lodowće trzymam. Pod koniec dnia mam koło 50 ml mleka nawet.
Ale mi to mleko cieknie tylko jak zaczynam karmic. W przerwach pomiędzy nie było. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3482 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Wiesz, powiem Ci, że jeszcze 4 dni temu stosowałam te ciepłe i zimne okłady, kapuste, ale zbuntowałam się z powodu bólu jaki mnie ogarnął.. krocze, d.pa, cycki, plecy i dałam se spokój, ale może jednak niepotrzebnie. A kapustą przykrywasz całego cycka czy sutek jakoś omijasz. Wczoraj też karmiłam tylko raz spod pachy lewą, tak to krzyżową i to był chyba błąd. Spod pachy bardziej sutki mnie bolą.. ![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Po prostu tak mnie bolało, że byłam zmęczona ciągle tym babraniem się ze wszystkim.
![]() |
![]() |
#3483 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie noc super, chociaż mąż mnie troche wkurzyl bo sporo piwa wypił wczoraj i widzialam juz po nim stan nie do konca trzezwy...i irytowal mnie takim glupim gadaniem, że wcale nie jest pijany. Przylozylam Małą do piersi bez nakladki. Był bunt, ale pojadla i teraz spala 30 minut przy mnie ![]() O co chodzi z tym termometrem na kupe ? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas poszła kupa. Zbieramy się w góry ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3485 | |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, można Ibum Forte czy tylko zwykłu Ibum?
Cytat:
![]() Mała opróżniła mi prawą pierś aż miło ![]() ![]() ![]() Czo ten mężu.. ![]() ![]() Wsadzasz termometr w tyłek i powinna wylecieć kupka ![]()
![]() |
![]() |
#3486 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3487 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny, sprobowaliśmy czopka i wraz z próbą włożenia poszła kupa.. może nie jakaś mega, ale widać, że małemu wyraźnie lżej
![]() Mam nadzieję, że już jakoś pójdzie, byle nie na ciuchy do chrztu ![]() Norciu a paracetamol? Ja ostatnio wzięłam 2tabletki jak miałam jakiś incydent z piersią. I kapusta do biustonosza na całą pierś, mąż ja wałkiem rozwałkował i do zamrażarki. Masaże pod prysznicem i przystawiać, przystawiać, przystawiać. U mnie to ostatnio pomogło w ciągu jednego dnia, ale wiem, że tydzień po porodzie dokucza jeszcze wiele innych rzeczy.. przytulam i dużo siły dla Ciebie! Minie, zobaczysz choć teraz nie wygląda. Brodawki się przyzwyczaja, rana się zagoi i będziesz śmigać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#3488 |
Zadomowienie
|
U nas noc w nowym miejscu dobra- zreszta noce w ogóle mamy niezle, ja nawet nie pamietam pobudek, chyba na autopilocie działam. Nad ranem u mnie w łóżku i do 8 pospalismy. Z sukcesów byliśmy tez w kościele i na lodach i ładnie przespał, ale 5 minutowa podroz samochodem w obie strony ryk. Teraz czekamy na gości i dalej się relaksujemy- Tymek oczywiście i mnie na kolanach.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3489 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
🤣🤣🤣 mąż pierś wałkiem rozwałkował i do zamrażarki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3491 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3492 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Postaram się pisać ![]() Rozumiem, co masz na myśli z tym współczuciem dla innych mam. Ale choćby człowiek chciał to przecież nie da rady uszczęśliwić innych w dodatku nieproszony. My wczoraj byliśmy w parku - 2 karmienia były konieczne, choć zakładałam, że jeszcze nie jest głodny, ale żeby choć chwilę poleżał w wózku widocznie musiał dostać mleko pod korek ![]() To ciekawe o tym przewracaniu się, nie miałam pojęcia! Ale faktycznie jeden z moich synów przywrócił się tak ze dwa razy jakby przypadkiem, gdy miał niecały miesiąc, a później dopiero normalnie gdzieś po 3 mies. Natomiast Benio teraz hm tak klasycznie chyba - ciągnie głowę na bok i do tyłu, zadziera nogę i hop, ląduje na plecach ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#3493 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3494 |
Zadomowienie
|
Aaa, o ja ciemna
![]() ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Hahaha, no nie mogę, ale zaćmienie miałam ![]() ![]()
![]() |
#3495 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi siedzenie za kierownicą nie grozi raczej ... Haha ale chyba spróbuję znów podejść do egzaminu na prawko... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3496 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ni ma to jak zrobić kupkę dwa razy w czasie jednego przewijania, zaraz po umyciu.. ![]() Mi prawko kończy się 20 sierpnia, zapomniałam! ![]() ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Te gupie czkawki.. rozbudzają mi Anielkę i znów trzeba pierś dać, bo ni mogę czekać i patrzeć jak jej te ciałko tak czka i drga. ![]() ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- 3 karmienia i 3 kupki.. challenge accepted. ![]()
![]() |
![]() |
#3497 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do kupek to w szpitalu miałam raz taka sytuacje że było 1 karmienie i 6 kup ![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3498 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A mojej czkawka zawsze się trafia już na 2/3cie karmienie, kiedy już byłaby gotowa do drzemki i ona nie zaśnie póki czkawka trwa w najlepsze, temu mnie to irytuje i daję pierś na kilka minut - pomaga ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cami, dzisiaj jak przebierałam Małą, to zaczęła mi nagle sikać na pampersa i podkład i plecki swoje też zalała z ubrankiem. To był całkiem pokaźny strumień jak na taką Kruszynkę i pierwsze co pomyślałam to "O, Cami byłaby zachwycona" ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3499 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na początku też dawałam jej cyca bo pomagało a teraz już ona nie chce.. Te kolki mnie wykoncza.. Mała krzyczy w nieboglosy a ja siedzę ze łzami w oczach że nie mogę jej pomóc.. ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3500 |
Zakorzenienie
|
Łączę się dziś w bólu osikanych i okupkanych
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3501 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3502 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mala nagle ni gruchy ni z pietruchy przeraźliwie krzyczy, prezy się, podkurcza nóżki.. Masaż z termoforkiem troszkę pomaga ale nie za wiele.. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3503 |
Zadomowienie
|
Camelitos współczuję, u nas nawet coś lżej przechodzi odkąd podajemy delicol i dwa razy zamiast tego espumisan.. Za to kupke rzadziej robi tak co półtora dnia odkad ten delicol daje i trochę się męczy przez to ale po masazu brzuszka przechodzi. Po za tym staram się go odbijać, kłaść na brzuszku w miarę często choć nie przepada za tym.
Norka Ja kolki rozpoznaje po krzyku był głośniejszy, mój jeszcze się zanosi niestety, wyrzuca wtedy smoczka i czuć jak się prezy i brzuszek napina. Pomagało wtedy tylko noszenie brzuszkiem do brzuszka na tzw tygrysa i spokojne mówienie że to przerwany to minie itd. Chociaż nie wiem komu to bardziej pomaga ![]() U Nas poprawa już trzeci raz jechaliśmy bez usypiania przed w. Foteliku i placz tylko się zbierał jak staliśmy, tak to się rozglądal ogólnie widać że więcej ogarnia, zaczął się interesować otoczeniem. Jedynie dalej spać preferuje na rękach na dobę w wózku lub łóżeczku myślę do 6 godz ładnie śpi. W nocy odkładam go często, ale już wyluzowalam nie nakręcam się tak że od Razu się budzi. Już drzemie z nim i dajemy radę raz lepiej raz gorzej. Szczepila Juz któraś na NFZ plus rotawirus? Jak zniósł to Wasze maluszki.. My mamy termin w następnym tygodniu i już Pani kuje. Jeszcze musimy na bioserka się wybrać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3504 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-08-19 o 22:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3506 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Do metod ogólnie nie, ale tak strasznie chyba chce pomagać w każdej sytuacji, że jest to irytujące. Tyle razy dziennie pyta dzieci, czy umyły ręce, że ktoś mógłby pomyśleć, że jak jej tu nie ma to w ogóle nie myją ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#3507 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny uśmiałam się nad Waszymi podejrzeniami co ja z wałkiem kapusta i z mężem :haha:
Norciu, Zua wymiatacie ![]() ![]() My meldujemy się po chrzcinach, tak jak Asia nam wykrakała synek zrobił kupę życia brudząc ubranko ![]() ![]() Mały rozpoczął orkiestrę w kościele, poplakal z 5min a resztę kontynuowały pozostałe 9 dzieciaków, on już nawet nie jeknął nawet przy polewaniu woda ![]() ![]() Cieszę się, że mamy to z głowy, bo stres dla nas niemal jak przy ślubie.. ech i jedzenia nam zostało tyle, że cały tydzień nie gotuje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#3508 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Gratuluję udanych chrzcin! ![]() ![]() ![]() Zazdraszczam tego jedzenia, bo u nas to mąż teraz gotuje, ja tylko czasem zmywam. Czuję się przez to nie teges, bo jak to tak.. jakbym sobie bez mego lubego poradziła? :mysli: ![]() ![]() ---------- Dopisano o 05:41 ---------- Poprzedni post napisano o 05:39 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3509 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 05:24 ---------- Poprzedni post napisano o 05:23 ---------- Termofor też robi robotę i w ogóle rozgrzanie piersi przed karmieniem, ochłodzenie po.
![]() |
![]() |
#3510 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.