|
|
#271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤ - część VII
Cytat:
Jako podróżny tak. Jest lekki jak piórko. Na codzień używamy Bugaboo. |
|
|
|
|
|
#272 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki
opcji zostawiania nie ma. Auta nie posiadają, na klatce nie ma miejsca. Proponowalam jej bj city mini gt z gondola, ma przetestować.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#275 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się wieczorową porą
bajzel mam w domu jakby huragan przeszedł. Zaraz ogarniam. Tż ma jakiegoś rota chyba bo górą i dołem idzie + gorączka lekka... Dejwo od weekendu nie chce jeść...dziś jest lepiej coś tam zjadł. Ogólnie humor ma spoko. Oczy podrkążone lekko...Pani w żłobku zasugerowała zrobić badanie kału. Z tym, że on te oczy już daawno raz ma bardziej, raz mniej podkrążone..żelazo, krew badaliśmy. Uj wie co jeszcze. Cytat:
no więc właśnie plusy i minusy. Na pewno zgłębisz temat i podejmiecie decyzję najlepszą dla B i dla Was ojj my to zawsze na płaczu...u nas nie da się odwrócić uwagi. W każdym razie spośród prywatnych placówek chyba najlepsze jest ŚLA w pobieraniu krwi dla dzieci |
|
|
|
|
|
#276 |
|
Zakorzenienie
|
Mój pójdzie do podstawówki obok domu
ani to nie jest super szkoła, ani zła, taka zwyczajna . Ja widzę ogromne plusy z przedszkola czy szkoły rejonowej. Dzieci odwiedzają się w domach, spędzają razem czas na podwórku, chodzą do siebie na urodziny, rodzice się znają, często rozmawiają ze sobą, chodzą do siebie na "kawki" . Przyjaźnie zostają na długie lata. Mają kolegów z różnych rodzin, no prawdziwe życie .Byliśmy u babci kisic kapustę, ale frajda dla dzieciaków ![]() Sent from my PRA-LX1 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#277 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hej!
muszę ogarnąć cytowanie Was na jednym sprzęcie, bo nie zdawałam sobie spray, ze jak cytuję w pracy i w domu to to się nie "sumouje" ![]() U nas nadal tak sobie. Obecnie jestem na etapie zastanawiania się poważnie czy mały nie ma autyzmu. Bardzo niepokoi mnie brak jakiejkolwiek mowy. żadnego słowa nie mamy. Są jakie mamama baba, ale to nie kierowane do nas. Do tego jak zaczęłam czytać internety to wszystko się zgadza. - uwielbia wprawiać w ruch przedmioty, uwielbia koła, piłki, wszystko co się kręci, rusza - nie pokazuje paluszkiem, tylko w książeczce ostatnio, ale to jest taki exprezz, że nawet nie zdąże powiedzieć co to - używa naszej dłoni - na początku nas to śmieszyło, teraz już mnie to nie bawi. Chce żeby podawać mu klocki - bierze naszą rękę i wkłada do pudełka, chce gdzieś iść - bierze za rękę i prowadzi - jest bardzo ruchliwy, naprawdę bardzo, od zawsze. dzień kiedy nie mogę wyjść na spacer to katorga, roznosi mi chatę - nie pokazuje częsci ciała itp. no jestem przerażona. Oczywiście byliśmy w wielu lekarzy, przez 1,5 roku przewineło się ich sporo i problemu nie widzą. Byliśmy na badaniach słuchu wyszły niby w miare ok (ale ruszał się, a ja jestem pewna, ze słyszy dobrze). lekarka zapytała czy wykonuje ruchy wkrecania zarowek. A szymek jak cos chce to zaciska dłonie i puszcza. nie wiem czy to to samo. Ale sam fakt, ze o to pytała już mnie zaniepokoił. Od laryngolog mamy skierowanie na dodatkowe badania sluchu, do szpitala - termin styczen. dziecko ma punkt 12 spac 1,5h. jasne! i ma byc zdrowe bez kataru ![]() Cytat:
no to pozno uslyszalas! Cytat:
o to to, ciągle to słysze ![]() Cytat:
Cytat:
wiele takich tekstów czytałam i niby kobiety zawsze piszą, że nie ma czego się bać ja nie mam takich obawe. mam inne ![]() Cytat:
mnie też. i robi to nadal. myslę czasami, że jestem szalona, ze chcę po tym wszystkim drugie ![]() no nie wierze!!!!! [QUOTE=axn22;86051969 Ja raczej nie rezygnuję z tego powodu jak było (a było ciężko... kolki, wielogodzinne płacze i wrzaski przez bite 8 miesięcy, ileż razy ja się chciałam w szafie zamknąć albo uciec i nie wracać! do tej pory nie mieliśmy z tż wolnego wieczoru dla siebie, nigdy... jedynie ja ze 3 razy sobie gdzieś wyszłam/pojechałam) a raczej z powodu pracy. Nie ogarnęłabym tego z uwagi na delegacje, zmiany firm itp. Oboje niestety czasem musimy gdzieś do klienta pojechać na parę dni. Oboje też trenujemy. Może i to bardzo egoistyczne ale jeśli rzucimy jedyną rzecz, która daje nam frajdę, będziemy nieszczęśliwi. A nieszczęśliwi rodzice, to źli rodzice.[/QUOTE] znam, rozumiem. I uważam, że jeśli oboje nie chcecie to jest to jedyna słuszna decyzja. Może kiedyś zmienicie zdanie, może nie. Nic na siłę. Mnie macierzyństwo przeczołgało bardzo, ale jednak myślę o 2 i chcę. W obecnej sytuacji znaczące na pewno będzie czy Szymon będzie zdrowy. Bo jeśli nie to w ogóle padaka. Bezsens zmiany mieszkania itd. Mam nadzieję, że to jednak nie to. miał pobierane z główki kilka razy i z palca. Ostatnio już z żyły. Najgorzej było z palca. Bo rozdrapał. Cała akcja była w sklepie, bo ja coś wybieram a mąż leci umazany we krwi, żyrafa sophie we krwi, no rzeżnia. Ale to miał kilka miesięcy. Teraz z żyły poszło. Ale sprawdź, bo nie każdy punkt pobiera tak małym dzieciom
|
|
|
#278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas też żadnej mowy i żaden lekarz w tym problemu nie widzi. Czekamy w kolejce do diagnostyki, u nas strasznie duże kolejki. |
|
|
|
|
|
#279 |
|
Zakorzenienie
|
MałaMi oczywiście lepiej trzymać rękę na pulsie, ale z mojej strony powiem tylko co ja usłyszłam od lekarza...że teraz po 2 urodzinach jeśli dziecko nie mówi to się diagnozuje...ale prawda taka, że kiedyś ten wiek wynosił ok 3, 4 lat.
|
|
|
|
|
#280 |
|
Zakorzenienie
|
MałaMi spokojnie! Cześć tego co odpisałaś robić też mój Maciek.. Tzn dla mnie cześć to normalne zachowanie dziecka. Wiadomo diagnoza warto, trzeba szukać itp
dla własnego spokoju! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#281 |
|
Zakorzenienie
|
MałaMi ja bym poszła do neurologopedy.
Sent from my PRA-LX1 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#282 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
o mam w pracy jakie starsze cytowania
![]() dzisiaj pobudka o 4. dzien jak codzień 2 noc bez cycka, nie daje juz nad ranem, bo to co u nas sie od września dzieje nocami to jest grube przegiecieCytat:
moj juz po, czekamy na wynik.musi byc ok... Cytat:
Cytat:
u nas ostatnio po wysypce mamy straszny problem z tyłkiem. tak żle nigdy nie było, nic nie pomagało. wieczorami zubieralismy mu bawełniane spodenki tylko żeby pupa oddychała. to w jakieś 2h 5 par spodni poszło Cytat:
u nas tez histerie. a najwieksza jazda jest jak wracamy z spaceru. wczoraj bylismy 3h. a jak przyszło wracac to taki dramat, ze szok. ostatnio kolega, który za miesiac zostanie tatą widział nasz powrót z wijacym sie szymkiem na rękach i widziałam w jego oczach przerażenie ![]() Cytat:
Cytat:
gratki! super! ![]() Cytat:
ciekawe, bo wszedzie czytam, ze 18 miesiecy i brak jakiegokolwiek słowa to niepokojace. Cytat:
wiesz naczytałam się na forach opinii matek, ze one czuły, ze cos jest nie halo i tylko straciły np. rok, bo lekarze spuszczali ich na drzewo... Cytat:
Cytat:
byliśmy kiedys, ale zniecheciłam się. Może słabo trafiliśmy. Pomyślę o kolejnej wizycie. Tam się wszystko skupiło na konieczności podcięcia wędzidełek. A póki co każdy pediatra nam to odradza narazie i nie widzi problemu
|
|
|
#283 |
|
Zakorzenienie
|
Pobraliśmy krew!
@Fantazja w Enel-medzie Trafiliśmy na bardzo fajną pielęgniarkę. Oczywiście był krzyk i płacz ale raczej nie z powodu samego wkłucia a sytuacji, trzymania, obcych ludzi. Samo pobranie poszło szybko i sprawnie A w załączniku drugie śniadanie jakie wzięłam dziś do pracy
Edytowane przez axn22 Czas edycji: 2018-10-31 o 11:50 |
|
|
|
|
#284 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z pieprzykiem na pewno będzie ok mój tż chyba 5 jak nie więcej miał wycinanych i każdy prawie pilne do badaniaprzerażenie w oczach życie level high![]() oczywiście wiem, rozumiem, warto zbadać jeśli czujesz, że cos jest nie tak. Mam jednak nadzieję, że wszystko będzie ok i tylko bedziesz to niemiło wspominać Cytat:
ooo enel med...przypomniałaś mi, że jeszcze nie dostałam tam karty z pracy mojej ![]() ale śniadanie przerażające brawo za twórczość ![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- aha zapomiałam dodać...ze dziś ze żłobka nas odesłali bo....od soboty D nie mial apetytu. W pn zrobil niefajną kupę, wczoraj nic, dziś rano Pani pyta to mówię, że były 2 niefajne kupy, gorączki brak. A, że tz ma jelitówkę (właśnie jest u lekarza) i do tego dziecko z innej grupy odesłali z bo wymiotowalo to radziła iść do lekarza i żeby przetrzymać w domu. Tak więc dziś mam l4, w piątek idę, a tż mam nadzieję, że wydobrzeje i zostanie z Dejwem. Pediatra potwierdziła moje przypuszczenia, że oboje Panowie mają to samo tylko mały przechodzi łagodniej może to czary mary cyca? zapytam tż czy chce też trzymajcie kciuki aby faktycznie na tym stanęło i nic dalej się nie rozwinęło
|
||
|
|
|
|
#285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Blisko domu będziesz miała ![]() A jelitówka niestety panuje. Ja lekko właśnie miałam, tż miał, B może teraz ma... |
|
|
|
|
|
#286 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Zamilcz ![]() ![]() matka której się najłatwiejszy egzemplarz trafił w dobrej kolejce stałaś ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
|
#287 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No u mnie właśnie podobnie ale fakt jak cis niepokoi to trzeba szukać ... żeby później sobie w brodę nie pluc i pomoc jak najwcześniej. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#288 |
|
Zakorzenienie
|
MalaMi szukajcie diagnozy, ale też bez nakrecania się
Wiele rzeczy nam się wydaje u dzieci dziwne a potem wychodzi, że to jednak norma. Dziewczyny dobrze radzą z SI i neurologopeda.Ja mam też pytanie, czy Wasze dzieci wkładają jeszcze różne rzeczy do buzi? Pomijając kwestie ząbkowania. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A propos sortera wczoraj oglądamy książeczkę i pokazuje mu trójkąt a Dejwo poszedł do sortera i przyniósł trójkąt a potem kwadrat ... zapamiętał jak gdzieś tam mu pokazałam |
|
|
|
|
|
#290 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#291 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiedyś tak. Teraz raczej już nie. No chyba ze to zakrętka od tubki owocowej .... ale to na zasadzie ja patrzę mu w oczy i mówię ze nie wolno a on wkłada ucieka i się śmieje .... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#292 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#295 |
|
Zakorzenienie
|
Jaka cisza.. Maćko właśnie śpi. Trzymając mnie. Więc jest chwila żeby napisać że już nie jesteśmy KP. Sam z siebie przestał wołać. Ostatnie KP było tydzień temu w sobotę
cudowne prawie 21 miesięcy nie sądziłam że samoodstawirnie będzie nas dotyczyło Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z resztą Ty zaraz będziesz miała powtórkę ![]() My wracamy od rodziny. Nina śpi w foteliku. Sama bym się chętnie zdrzemnela ![]() Dzięki też za odpowiedzi w sprawie wkladania wszystkiego do buzi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#297 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zdałam sobie sprawę, że już 21 miesięcy maluchy są z nami
|
||
|
|
|
|
#298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie wiem kiedy się doczekam dziś dzwoniłam do tz ta z pracy i ten pyta Dawida co chce mamie powiedzieć. Uslyszalam CYCY ...a jak wracam z pracy to pierwsze co woła cyca. Nie mówiąc o nocy także brawa dla Was!
|
|
|
|
|
|
#299 |
|
Zakorzenienie
|
Brawo sQ!
![]() A a a ja mam pytanie o... prezenty świąteczne/urodzinowe. Rodzina mnie zaczyna podpytywać co kupić B. Co Wy planujecie?! Bo szczerze nie mam pomysłu co poza jakimś kolejnym duplo... |
|
|
|
|
#300 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to prawda. Ja dziś planowałam 2gie urodzinki... Za dużo nie wymyśliłam... Cytat:
![]() Cytat:
Ot raczej zbiór mniejszych rzeczy a zaraz urodziny i znów trzeba myśleć... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.

opcji zostawiania nie ma. Auta nie posiadają, na klatce nie ma miejsca. Proponowalam jej bj city mini gt z gondola, ma przetestować.

bajzel mam w domu jakby huragan przeszedł. Zaraz ogarniam. Tż ma jakiegoś rota chyba bo górą i dołem idzie + gorączka lekka... Dejwo od weekendu nie chce jeść...dziś jest lepiej coś tam zjadł. Ogólnie humor ma spoko. Oczy podrkążone lekko...Pani w żłobku zasugerowała zrobić badanie kału. Z tym, że on te oczy już daawno raz ma bardziej, raz mniej podkrążone..żelazo, krew badaliśmy. Uj wie co jeszcze.
.

Ja od 1 września 100% w pracy i żadnego spóźnienia (w sumie to raz w życiu się spoznilam do pracy, jak mi samochód nie odpalił i nie mogłam się dodzwonić na taksówkę) 
️
u nas ostatnio po wysypce mamy straszny problem z tyłkiem. tak żle nigdy nie było, nic nie pomagało. wieczorami zubieralismy mu bawełniane spodenki tylko żeby pupa oddychała. to w jakieś 2h 5 par spodni poszło 

Wiele rzeczy nam się wydaje u dzieci dziwne a potem wychodzi, że to jednak norma. Dziewczyny dobrze radzą z SI i neurologopeda.