|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
Szybko synus usiadł. Moja robiła szybkie postępy ale siad przed 7, a chodzić zaczęła po 11 także w miarę normalnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Cytat:
zasnęła w aucie. TŻ wziął ja na ręce. Zobaczyła ze jest u babci i w sekundę spanie odeszło dziecko uśmiechnięte, zero naruszenia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#4682 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4683 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4684 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
|||
|
|
|
#4685 |
|
Rozeznanie
|
Ja już po wizycie młoda ma 650g a poskrecana jest masakrycznie więc waga mocno orientacyjna. Ja +4 od początku więc nie jest źle. No i do zrobienia super krzywa.
Ja właśnie też kupiłam majtki i podkłady z canpolu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4686 |
|
Zakorzenienie
|
Listopadowa - nie pamiętam jaka to metoda rehabilitacji była (docelowo miała być Voity ale specjalista nie miał terminu więc "na rozgrzewkę" mieliśmy tzw zwykłą rehabilitację ale właśnie na trzeciej wizycie sam usiadł) Były to ćwiczenia na piłce, kazano mi zakładać mu kolorowe skarpetki żeby chętnie nóżki zadzierał, dużo ćwiczeń typu przyciągania kolanka i przeciwnego łokcia, jakieś takie masujące ruchy wokół mięśni i stawów (tyle co pamiętam)
On ogólnie był silny od początku, w sumie nadal jest mimo mikrej postury, a te ćwiczenia jeszcze wzmocniły jego mięśnie i tak myślę że pewnie jego układ mięśniowy mógł już być na takie rzeczy gotowy. Mówić w sumie zaczął późno i na początku robił to niechętnie, każde słowo trzeba było podstępem wyciągać za to teraz buzia mu się nie zamyka. Dumna byłam z niego jak w zerówce na grupę 19 osób był jednym z dwójki dzieci, które nie potrzebowało logopedy. Na rehabilitację skierował nas neurolog z rozpoznaniem obniżonego napięcia a lekarz rehabilitant (ten co zleca zabiegi) twierdził że rehabilitacją owszem potrzebna ale z powodu podwyższonego napięcia. Trzeba było wyciągnąć średnią no ale bałam się że coś przegapię, że coś oleję a później dziecko będzie ponosiło konsekwencje do końca życia. To już był drugi raz gdy nie zaufałam sobie choć w sumie niby krzywda mu się wielka nie stała jedynie pewne rzeczy w edukacji wymagają trochę więcej wysiłku z jego i naszej strony. W sumie za kilka lat może będą mówić że powodem tego typu "zaburzeń" jest coś innego niż twierdzą teraz no ale tak czasami mnie gryzie że może byłoby inaczej.
|
#4687 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale gratulacje tak czy siak ☺Mam wyniki glukozy 72, 132, 107. Tsh 1,7. Ostatnio 0,6, nie czaję tych wahań. Dziewczyny, czy Wam też tak krwawią dziąsła? Ja przy myciu zębów wyglądam jak kanibal ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4688 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tsh jeden i drugi wynik raczej w porządku ![]() Mi dziąsła krwawily ale to raczej było w 1 trymestrze. Mój był główka w dół przekrecony jak do porodu na polowkowych, a ostatnio na wizycie miednicowo, więc chyba narazie się nie ma co tym przejmować bo jeszcze się mogą obracać po wiele razy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4689 |
|
Raczkowanie
|
Dziąsła to nie... ale nos masakrycznie.
|
|
|
|
#4690 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u gina kiedy czekałam w kolejce była matka z dwulatka jak nasza i dziewczynka pięknie wszystko rozumiała i mówiła. Aż ciekawa jestem jak wypadnie na tle innych dzieci kiedy pójdzie do przedszkola. Teraz malo otaczami się rówieśnikami. Chociaż i tak będzie jedna z najmdodszych bo grudniowa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
z tymi smoczkami, papkami mówi że ze szkodzą ale i tak uważam ze to sprawa indywidualna. Nikt nie wie czy ma wadę zgryzu z z takich owoców czy genetycznych. Może szkodzić ale nie musi. Ja na rzykllad wiem ze długo byłam karmione papkami. Pamiętam z przedszkola jak tata wszystko mi roZdrabnial, jabłko mi tarl. Ortodonta powiedział e za dziecka zgryzl i szczeka się nie rozrosła bo nie pracowała, nie gryzlam. Ale mój brat ma normalny zgryz. Ale nie wiem czy z nin się piescili jak ze mną. Ja byłam niejadkiem.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
ja da starszej by wzięła w końcu ma swój nowy pokój i lozeczko Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
moje dziecko cwiczylo parę miesięcy siad. Usiadła z pozycji bocznej, długo podnosiła się na jedne ręce. Aż w końcu ja wyprostowala i po kilku dniach już na tyle wzmocniła mięśnie ze puscila się i usiadla. A jak usiadła to odkryła czworskowanie.jai zobaczyła ze z czworaków łatwiej się siada to juz zaczęło się na całego. O zaburzeniach nie myśl. Nie na wszystko mamy wpływ. W naszych czasach i tak mamy dużą świadomość i robimy co możemy najlepiej dla naszych dzieci. My dorośli tez mamy pewnie pełno zaburzeń, wad, podejrzewam ze każdy z nas ma cos z SI. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Listopadowaa Czas edycji: 2019-01-08 o 19:38 |
|||||
|
|
|
#4691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja po 20 stym się wybieram ;-)Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wlasnie to sie pije, obrzydliwe bardzo, ale pomaga.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4693 |
|
Zakorzenienie
|
NuFCia ale duży już ten Twój kawaler
ja mam za tydzień wizytę, ciekawi mnie ile mała już waży Powiem Wam, że coraz gorzej mi się nosi brzuch. Plecy bolą jak cholera, jak chodzę to czuje ból w pachwinach... jak chce się podnieść z pozycji leżącej to mąż musi mi podać rękę I strasznie boję się wychodzić z domu w taką pogodę, ślisko, nie wiem co to za nowa moda nie nieposypywanie chodników piaskiem. Irytuje się okrutnie jak ludzie bezczelnie wpychaja się przede mnie gdzieś, ale ja nie jestem rozczeniowa i nie potrafię zwrócić uwagi. Najchętniej w ogóle bym nie wychodziła sama z domu, najlepiej i najbezpieczniej się czuje wychodząc z mężem... No, pozalilam się Wam ![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
#4694 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4695 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem czemu ale martwiłam się że nie dobije do teraz do tego kilograma i od kilku dni o tej wizycie myślałam
![]() Bo ostatnio nie miał dużego przyrostu między wizytami, ale gin też nie mówiła że coś jest nie tak. Wy już o tych wkładkach i podkładach a ja się czuję jakbym była w polu kukurydzy Mam kilka ubranek i zamówiony fotelik. Chyba zamówimy teraz wózek bo dostałam całkiem przyzwoitą ofertę
|
#4696 |
|
Zakorzenienie
|
A, i jeszcze miałam Wam powiedzieć, że dzwoniła wczoraj Pani że szkoły rodzenia i zaczynamy 31 stycznia. Trochę późno, ale trudno, najwyżej będę najgrubsza z grupy
koniec na miesiąc przed porodem więc będę na "swiezo"Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
#4697 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4698 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
Na razie zamawiamy jeden bo moja mama zna kogoś kto zna kogoś od producenta, ale nie mam pojęcia co jej się uda załatwić
|
|
#4699 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Dziś nawet kupiłam glukoze, ale zwykła bo smakowej nie było, mam nadzieję że przeżyje
|
|
|
|
|
#4700 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja zaczynam 27.01![]() Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4701 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzisiaj mi mąż przypomniał, ale zaraz zapomniałam
|
|
#4702 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Damy radę ![]() Ja dziś byłam w F&F i tak, kupiłam 4 pajace - w sumie za 52zł, skarpetunie bez promki, rampersy za 4zł, tshirt+gatki z myszką miki za 9zł (taki unisex) i 3pak leginsów za 9zł. I kupiłam też używany kokon z Lanilii, wolę dobrej firmy używkę niż niewiadomo jak uszytą nówkę. Akurat ten wzór mi się najbardziej podobał z ich oferty ![]() http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2019/1...20-23-07-1.png Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ładny ten kokon Tak pokazującej zakupy to i pokażę co ostatnio kupiłam i co znalazłam po starszym20190103_182103.jpeg20190108_154220.jpeg
|
|
#4705 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4706 |
|
Raczkowanie
|
Haha, ja tez jeszcze przed szkoła rodzenia
idę za jakieś 2 tygodnie a i to nie wiem Jutro 29 tydzień ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4707 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tymczasem zrobię jakieś zamówienie na allegro, bo dawno nie zamawiałam. Szkoda smarta ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4708 |
|
Raczkowanie
|
Miałam jutro iść na krzywą... ale dzisiaj wjechał pączek i bezalkoholowy, ale piekielnie słodki grzaniec. To może też jeszcze poczekam
![]() Ten kokon świetny. Może i ja taki zamówię, zakładam po prostu spanie z dzieckiem ale w sumie przyda się jakiś ogranicznik ![]() Najlepiej 2 od razu, drugi dla kota bo już ją tam widzę:P |
|
|
|
#4709 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też w tym widzę nasze psy
|
|
#4710 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aż dziwne że jako właścicielka kota nie pomyślałam o tym chociaż wydaje mi się, że łóżeczko też może być ciekawe opcja Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:13.

witam się po kilku dniach nieobecności, w końcu Was nadrobilam
u mnie już 25 tydzień leci, 6 kg na plusie co uważam za sukces bo z synkiem na tym etapie już miałam 10 kg ;p Dziś u nas sypie śnieg i jest pięknie biało
co do rozwoju to u każdego dziecka jest to indywidualne, nie można przesadzać w żadną stronę. My mieliśmy wizytę kontrolną u fizjo w 7 miesiącu, w 8 mies synuś zaczął sam siadać a zaczął chodzić jak miał 11 miesięcy
jestem z siebie dumna że go nie sadzalam mimo że każdy na okolo mówił żeby go obłożyć poduszkami i sadzac
idzie swoim tempem i myślę że jest ok. Następnego bobaska pewnie też kontrolnie zapisze do fizjo żeby sprawdziła napięcie mięśniowe i cała reszte
O matko! Udało się je uratować?
zasnęła w aucie. TŻ wziął ja na ręce. Zobaczyła ze jest u babci i w sekundę spanie odeszło
dziecko uśmiechnięte, zero naruszenia.

kilogramowe dziecko urodzone praktycznie o czasie
życie bywa okrutne Ja sobie chwalę ostateczne odstawienie drzemek
my teraz mamy problem z usypianiem na noc, ale prawda jest też taka, że śpimy zbyt długo. No i coraz częściej mąż wychodzi z nią wieczorem na spacer, żeby zasnęła w wózku
wiem, że to nie jest najlepsza metodą, ale jak mam wizję użerania się do 22:30, to oboje wolimy tak 

ja po 20 stym się wybieram ;-)

26.08.2017