Kwietniówki 2019 - cz. 3 - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-03-02, 18:22   #3421
Coccinellla
Zakorzenienie

Dot.: Kwietniówki 2019 - cz. 3

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
A kiedy masz wizytę? Może szybko urodzisz moje dziecko jest wysoko, ale mam klucia w szyjce, czasami mam delikatne ćmienia brzucha, brzuch się napina. Ja pewnie wcześniej niż w terminie nie urodze. Jak z pierwszą najgorzej że już ledwo znosze te ciążę i ledwo sie ruszam.
Chyba wybraliśmy imie.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ooo pochwal się wyborem

Coccinellla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-02, 18:27   #3422
Michacha1234
Zadomowienie

Cyrki z tymi badaniami, co lekarz to inna polityka No ale w razie czego, jeśli nie będziemy miały czegoś, to chyba nas ze szpitala nie wygonią?
Listopadowa zdradź nam co wybraliście
Sutki mnie tak strasznie swędzą

Michacha1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-02, 18:33   #3423
coco00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość
U nas kazali miec oryginal z oznaczeniem grupy krwi, zadna kopia czy legitymacja.

Ja oznaczalam raz w 2012 roku przy ciazy z Igorem i nie bede teraz robic drugi raz jak mam oryginal.Tez mam dwie torby bo w jedna sie nie zapakowalam.

Ja mialam skrocona szyjke juz 2 tygodnie temu i ciekawe jak sytuacja teraz wyglada ale mysle, ze jest jeszcze krotsza bo mlodego bardzo nisko czuje, na pipke mi naciska i duuuzo lepiej mi sie oddycha. W dodatku chyba mam przepowiadajace od czasu do czasu...

Czyzby mamy kandydatke do pierwszego porodu u kwietniowek ?

Agassek nie pocieszyłas mnie z tymi podobienstwami porodów w rodzinie
coco00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-02, 18:38   #3424
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
A kiedy masz wizytę? Może szybko urodzisz moje dziecko jest wysoko, ale mam klucia w szyjce, czasami mam delikatne ćmienia brzucha, brzuch się napina. Ja pewnie wcześniej niż w terminie nie urodze. Jak z pierwszą najgorzej że już ledwo znosze te ciążę i ledwo sie ruszam.
Chyba wybraliśmy imie.

11 marca ide czyli za tydzien w poniedzialek.

Nie licze, ze jakos duzo wczesniej urodze bo z Igorem tez szyjka byla skrocona a urodzil sie 38+6 fakt, ze wtedy lezalam a teraz normalnie wszystko robie. Bardziej przeraza mnie wlasnie to, ze taki stan bedzie jeszcze 2-3 tygodnie, a ta glowa miedzy nogami obijajaca sie o moje kosci to jest mega nieprzyjemne uczucie.

Jakie imie?

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Michacha1234 Pokaż wiadomość
Cyrki z tymi badaniami, co lekarz to inna polityka No ale w razie czego, jeśli nie będziemy miały czegoś, to chyba nas ze szpitala nie wygonią?

Najwyzej nakrzycza jak na mnie bo nie mialam gbs wtedy

Ale najlepiej dostosowac sie do tego, czego chca w szpitalu w ktorym bedziesz rodzic
Cytat:
Napisane przez coco00 Pokaż wiadomość

Na mnie nie liczcie
U mnie to tylko tak wyglada a jak przychodzi co do czego to cisza wiec ja obstawiam, ze nas tu ktos zaskoczy, kto nie ma wczesniej zadnych objawow albo jakies niespodziewane cc wyskoczy.

mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-02, 18:45   #3425
Michacha1234
Zadomowienie

Cytat:

Nie licze, ze jakos duzo wczesniej urodze bo z Igorem tez szyjka byla skrocona a urodzil sie 38+6 fakt, ze wtedy lezalam a teraz normalnie wszystko robie. Bardziej przeraza mnie wlasnie to, ze taki stan bedzie jeszcze 2-3 tygodnie, a ta glowa miedzy nogami obijajaca sie o moje kosci to jest mega nieprzyjemne uczucie.

Jakie imie?

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Ale najlepiej dostosowac sie do tego, czego chca w szpitalu w ktorym bedziesz rodzic Na mnie nie liczcie
U mnie to tylko tak wyglada a jak przychodzi co do czego to cisza wiec ja obstawiam, ze nas tu ktos zaskoczy, kto nie ma wczesniej zadnych objawow albo jakies niespodziewane cc wyskoczy.

No właśnie lekarz do którego chodzę, jest z tego szpitala, więc chyba wie co robi

Też sądzę, że będzie zaskoczenie jeżeli chodzi o kolejność porodów u nas I te co miały być pierwsze, będą ostatnimi

Stary 2019-03-02, 20:09   #3426
myszka_11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NibyNic Pokaż wiadomość
Mi syn bardzo pomaga, ale uwazam że to za duża różnica wieku będzie. Boję się że starszy poczuje się odsunięty, mniej ważny
A dziś dotarła przesyłka z "upominkiem" jaki zamierzam starszemu dać gdy przyjdzie odwiedzić nas w szpitalu. Powiwm Wam że forma wysyłki bardzo mnie rozczuliła Załącznik 7665905Załącznik 7665906
Piękne

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Cytat:
Napisane przez bejata440 Pokaż wiadomość
Dziewczyny macie może mdłości ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Nie miałam ani razu od początku ciąży i mam nadzieję że już się nie pojawia

myszka_11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-02, 20:14   #3427
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
U nas kazali miec oryginal z oznaczeniem grupy krwi, zadna kopia czy legitymacja.

Ja oznaczalam raz w 2012 roku przy ciazy z Igorem i nie bede teraz robic drugi raz jak mam oryginal.Tez mam dwie torby bo w jedna sie nie zapakowalam.

Ja mialam skrocona szyjke juz 2 tygodnie temu i ciekawe jak sytuacja teraz wyglada ale mysle, ze jest jeszcze krotsza bo mlodego bardzo nisko czuje, na pipke mi naciska i duuuzo lepiej mi sie oddycha. W dodatku chyba mam przepowiadajace od czasu do czasu...

Jaja sa z ta grupa, bo ja mialam oznaczana z 5 lat temu jak mi woreczek zolciowy wycinali i wtedy jeszcze na wyniku panienskie nazwisko to tez mi nir chcieli przyhac u gina. Musialam robic jeszcze raz, bo pewnie wraz z nazwiskiem mogla sie zmienic tez grupa

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-02, 20:23   #3428
myszka_11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Justi8822 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ja po tym szpitalu wczoraj zasnęłam o 19 nie ma to jak w domu.

Ja mam te badanie porobione, ale nie powtarzałam 2 razy. U mnie teraz zwracali uwagę w szpitalu na hiv,hbs,gbs,hcv no i grupa krwi. Gbs mi zrobili teraz w szpitalu na szczęście ujemny Generalnie co miesiąc mam badania krwi i moczu.

A jaki lek przeciwgorączkowy zamawiałyście, jakiś paracetamol dla niemowląt ?
Ja miałam pedicetamol ale on bardzo gorzki i synkowi dałam raz i zwymiotowal, później na gorączkę tylko czopki dawalam i bardzo szybko działały

Stary 2019-03-02, 20:26   #3429
Listopadowaa
Zakorzenienie

Imię żadne niezwykle. Popularne ale w sumie od zawsze mi się podobało a tz jak usłyszałam to wszystko jest na nie Chyba będzie Julka. A miała być Bianka. Znowu ciężko nam było się dogadać co do imienia ale w sumie to będzie pasować do Natalki decyzja jeszcze ostatecznie nie podjęta

Mamaszkraba 38 tydzień to szybko wg mnie ja rodzilam w 41 i uwierz ze wiele bym dała za te 3 tygodnie mniej męki i oczekiwań... 38 to w sumie fajny czas na poród. Dziecko już wieksze i mama się na meczy czekając do 40 tygodnia.

Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-02, 20:30   #3430
myszka_11
Zadomowienie

Hej dziś był u nas kuzyn z dziewczyną, ona ma termin na połowę czerwca byli zachwyceni Szymusiem że taki grzeczny i że wogole nie czuć że mamy dziecko w domu Szymuś już śpi a my zaraz bierzemy się za kolejny odcinek gry o tron, wczoraj zaczęliśmy oglądać od 1 odcinka i w sumie wciąga

Stary 2019-03-02, 21:27   #3431
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie lekarz do którego chodzę, jest z tego szpitala, więc chyba wie co robi

Też sądzę, że będzie zaskoczenie jeżeli chodzi o kolejność porodów u nas I te co miały być pierwsze, będą ostatnimi

Eee no to by bylo niemozliwe jesli chodzi o ostatnie zdanie

Stary 2019-03-02, 22:36   #3432
pajka03
Zakorzenienie

Cytat:
A teraz zakładałaś rzęsy ? To faktycznie współczuje leżenia... Ja ostatnie już 2-3 razy uzupełniania, gdzie godzina leżenia ciężko znosiłam...

Byłam dziś na wizycie na którą powtarzałam właśnie te badania z 1 trymestru hivy, kiły itd, więc ogólnie z badaniami już jestem odrobiona tylko GBS został.

O grupę krwi pytałam czy raz oznaczenie wystarczy to powiedziała mi, że 2 razy nie musi być w ciąży, tylko 2 razy w życiu wystarczy, więc jak nie miałam nigdy wcześniej to da mi skierowanie na kolejny/drugi raz. Ale ja kojarzę, że miałam kilka razy już oznaczane bo miałam operację tarczycy, migdałków, oddawałam honorowo i zawsze miałam tą sama grupę, tylko nie mam papierów na to w domu, więc pytałam czy ja potrzebuje 2 różnych dokumentów w szpitalu na to. Wyszło, że jeśli jestem pewna że miałam w życiu kilka razy oznaczaną i nigdy nie było z tym problemów, w sensie zawsze to samo bez jakiś pomyłek to ten jeden papier z ciąży wystarczy.

Pytałam o tą szczepionkę na krztusiec, błonicę i tężec, ale w sumie nie dostałam jednoznacznej odpowiedzi. Niby teraz są takie rekomendacje, ale ona nie do końca widzi jakieś wskazania w moim przypadku i większego sensu tego, generalnie stanęło na tym, że receptę mam, a jeszcze się zastanowię i podejmę decyzję czy się doszczepiać czy nie.

Receptę na engerix dla dziecka wypisze mi bez problemu, tylko wiadomo bliżej tp mam się przypomnieć. W domu przyszło mi jedno pytanie i to w sumie nie do gina już raczej. Orientujecie się czy po Engerixie później dziecko można szczepić już szczepionkami skojarzonymi?

Co do częstotliwości wizyt normalnie kolejną wizytę miałabym za 4 tygodnie (teraz w trakcie 32tc jestem), ale tak się jej akurat grafik poukładał, że będę mieć już za 2 tygodnie, a kolejną za 3.

Przy badaniu mojej długiej i pozamykanej szyjki powiedziałam historię mojej siostry o przenoszeniu i nieudanej próbie wywoływania porodu i po reakcji widziałam, że oho i u mnie może być różnie, no ale nic jest czas jeszcze.

Ale się rozpisałam
Zakładałam... se pańcia wymyśliła, że musi być piękna na sesję

Cytat:

Ejjj mnie to samo! Od wczoraj... lewy to jest dramat

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

pajka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-02, 22:41   #3433
mzgz
Rozeznanie

Hej
W końcu wszystkie ciuszki poprane , poorasowane i ułożone w szufladzie !

Co do badań krwi to sie nie wypowiadam bo ja robiłam tylko raz w 12 tyg ciąży a tak to tylko mocz badają przy każdej wizycie.
Tzn ja jeszcze robię tarczycowe bo choruje ale tak to nie ma innych wymagań, nawet krzywej nie robiłam.

Cytat:

Ja bym aż tak genów nie brała pod uwagę w kwestii porodów. Moja mama miała 4 bezproblemowe i jak sama mowi lekkie porody a ja i moja siostra cesarki.

Cytat:
Imię żadne niezwykle. Popularne ale w sumie od zawsze mi się podobało a tz jak usłyszałam to wszystko jest na nie Chyba będzie Julka. A miała być Bianka. Znowu ciężko nam było się dogadać co do imienia ale w sumie to będzie pasować do Natalki decyzja jeszcze ostatecznie nie podjęta

Mamaszkraba 38 tydzień to szybko wg mnie ja rodzilam w 41 i uwierz ze wiele bym dała za te 3 tygodnie mniej męki i oczekiwań... 38 to w sumie fajny czas na poród. Dziecko już wieksze i mama się na meczy czekając do 40 tygodnia.

Imię Julka mnie tez zawsze sie podobało, i dawno temu mówiłam ze jak będę mieć córkę to bedzie Julka ...
A potem mi brat to imie ukradł dla swojej córki
mzgz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-03, 01:05   #3434
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry
A ja mam pytanko dziś z innej beczki do dziewczyn po porodzie sn. W jakiej pozycji parlyscie i czy mialyscie dowolność pod tym względem i czy polecacie dana pozycje ?

Mówiła fizjoterapeutka na tych warsztatach wczoraj, że najgorzej rodzić na leżąco bo dziecko ma pod górkę I najlepiej - o ile jest możliwość - to spróbować na różne sposoby. I przy tej pierwszej fazie dobrze się ruszać - też w miarę możliwości, pochodzić, poruszać biodrami, itp.

Cytat:
ponoc zaszły jakieś zmiany i teraz wymagaja podwojnego potwierdzenia grupy krwi . Niektore badania tez powinny byc wykonane ponownie. Ale ja tylko tak czytalam na innych watkach tutaj. Ja bede pytac mojego lekarza co mam wziac do szpitala.
Też mi gin to mówiła. Ja robiłam na początku ciąży przeciwciała i tam była grupa krwi (powiedziała babeczka w laboratorium że wystarczy to badanie bo tam ta grupa jest dodatkowo) i teraz zrobiłam grupę krwi. I co? Napisali mi że wynik jest niepotwierdzony Nie wiem czy iść to wyjaśniać żeby mi wydali że potwierdzony (robiłam specjalnie w tym samym miejscu i mówiłam że miałam u nich robione przeciwciała z grupą) czy po prostu przy następnej morfologii zrobić grupę jeszcze raz

Cytat:

Jakie imie?

Ale najlepiej dostosowac sie do tego, czego chca w szpitalu w ktorym bedziesz rodzic Na mnie nie liczcie

Głowa obijająca się między nogami brzmi przerażająco

Do mnie przyjechała mama i teściowa i jest wielka akcja sprzątania same się zaoferowały, że przyjadą to czemu nie skorzystać... Moja mama mnie trochę traktuje jak niepełnosprawną: nie dźwigaj (w stosunku do czegoś co waży mniej niż torba z zakupami które często noszę), nie chodź tyle, nie wchodź na drabinę, usiądź sobie, idź poleżeć
Stary 2019-03-03, 06:23   #3435
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:

Julka - chyba każdy jakąś zna/ ma w rodzinie, cóż taki los popularnych imion, ale Wasza będzie wyjątkowa, więc się nie przejmuj, że imię popularne jak najbardziej pasuje do Natalki
Cytat:
Napisane przez myszka_11 Pokaż wiadomość
Hej dziś był u nas kuzyn z dziewczyną, ona ma termin na połowę czerwca byli zachwyceni Szymusiem że taki grzeczny i że wogole nie czuć że mamy dziecko w domu Szymuś już śpi a my zaraz bierzemy się za kolejny odcinek gry o tron, wczoraj zaczęliśmy oglądać od 1 odcinka i w sumie wciąga

Ciekawe jaki będzie drugi dzidziuś ☺
Cytat:
Napisane przez mzgz Pokaż wiadomość
Hej

Co do badań krwi to sie nie wypowiadam bo ja robiłam tylko raz w 12 tyg ciąży a tak to tylko mocz badają przy każdej wizycie.
Tzn ja jeszcze robię tarczycowe bo choruje ale tak to nie ma innych wymagań, nawet krzywej nie robiłam.

Ja bym aż tak genów nie brała pod uwagę w kwestii porodów. Moja mama miała 4 bezproblemowe i jak sama mowi lekkie porody a ja i moja siostra cesarki.

Imię Julka mnie tez zawsze sie podobało, i dawno temu mówiłam ze jak będę mieć córkę to bedzie Julka ...
Wow gratulacje prania, prasowania ☺ ja ruszam od nowego tygodnia z tym powoli...

Geny genami Coco napisała, że boi się, że będzie jak siostra u Was było z siostrą podobnie ;-)

Dzień dobry bardzo ☺
Ale jestem podjarana tymi targami
Tyle rzeczy dla dzieciaczków w jednym miejscu wzrokiem nakupuję całego tira tyle mam rzeczy już dla małej, że raczej z pełnymi torbami nie wyjdę, ale kto wie! Jak będą rzeczywiście promocyjne ceny to się zobaczy ☺ Tylko nie wiem jak mój tż to wytrzyma

Stary 2019-03-03, 07:13   #3436
Lisek_kartezjanski
Raczkowanie

Cytat:
“Dzień dobry, rodzę” - “Grupę krwi ma?” - “Nie…” - “To proszę zrobić i wrócić pojutrze”

Cytat:
Napisane przez NuFCia Pokaż wiadomość
Do mnie przyjechała mama i teściowa i jest wielka akcja sprzątania same się zaoferowały, że przyjadą to czemu nie skorzystać... Moja mama mnie trochę traktuje jak niepełnosprawną: nie dźwigaj (w stosunku do czegoś co waży mniej niż torba z zakupami które często noszę), nie chodź tyle, nie wchodź na drabinę, usiądź sobie, idź poleżeć
Mnie tż trochę tak traktuje, wrrr. Na drabinę muszę wchodzić jak nie widzi :P

Cytat:
Hej
Gratulacje Ja czekam do przyszłego tygodnia bo w tym mam trochę innych spraw do ogarnięcia plus zrobić córce urodziny… ale potem to już na pewno!

Cytat:
Mi tak kuzynka tż zwinęła Olę I teraz mam problem bo czego nie wybiorę to i tak ciągle myślę “a miała być Ola, buuuu” i boję się że tak już zostanie
Wszystkie macie już wybrane imiona?

Dzień dobry. Moje dziecko znowu z katarem i kaszlem tośmy mieli rodzinną wycieczkę na targi...
Lisek_kartezjanski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-03, 07:19   #3437
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Mówiła fizjoterapeutka na tych warsztatach wczoraj, że najgorzej rodzić na leżąco bo dziecko ma pod górkę I najlepiej - o ile jest możliwość - to spróbować na różne sposoby. I przy tej pierwszej fazie dobrze się ruszać - też w miarę możliwości, pochodzić, poruszać biodrami, itp.

Też mi gin to mówiła. Ja robiłam na początku ciąży przeciwciała i tam była grupa krwi (powiedziała babeczka w laboratorium że wystarczy to badanie bo tam ta grupa jest dodatkowo) i teraz zrobiłam grupę krwi. I co? Napisali mi że wynik jest niepotwierdzony Nie wiem czy iść to wyjaśniać żeby mi wydali że potwierdzony (robiłam specjalnie w tym samym miejscu i mówiłam że miałam u nich robione przeciwciała z grupą) czy po prostu przy następnej morfologii zrobić grupę jeszcze raz

Jakbym widziala swoja mame jak przyjedzie Natomiast moja tesciowa to "zlota" babcia, stwierdziala, ze skoro sie rzucam, ze synus zostal z nia to ona sie wnuka wyrzeka i nie ma zamiaru newet przyjechac go poznac. Taka to "wspaniala" babcia Wedlug niej (i ta magiczna wiedza tez karmi swojego synka) to ja powinnam uszanowac synusia decyzje, ze on zostaje z nia i jeszcze sie cieszyc, zs sypna pare groszy i ze jej synus ma w ogole wole ze mna rozmawiac Ostatnio stwierdzili takze, ze jen synus do dziecka bedzie przyjezdzal, ale jeden moj foch i znika w tym swoim magicznym samochodzie co go dostal w nagrode jak pies za dobrze wykonany aport (za zostanie z mamusia) i wiecej nie przyjedzie. Oj wjelki dla mnie zal, wiec musze byc grzeczna i trzymac palec prosto w pupci jej synusia,zeby przyoadkiem synusia nic nie zabolalo i nic nie uwieralo Juz szykuje beczke łoju i... drut kolczasty Bo to faktycznie bylaby wielka strata, taki wspanialy tatus, na pewno moje dziecko zawsze o takim marzylo, wiec trzeba byc grzeczna

Dzis od rana wciagnela mnie bardzo fajny opis macierzynstwa, na jakims blogu, dlugie ale jakie prawdziwe... https://mamolova.blogspot.com/2019/0...licji.html?m=1

Stary 2019-03-03, 07:26   #3438
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:

Moja mama tez tak ma... Nic nie rob tylko leż

Ale ja to jednak wole posorzatac sama, po swojemu czekam do kolejnej wizyty i jeszcze okna pomyje, firanki popiore i w szafie letnie ciuchy poukladam
Cytat:
Napisane przez Tereskaa Pokaż wiadomość
Jakbym widziala swoja mame jak przyjedzie Natomiast moja tesciowa to "zlota" babcia, stwierdziala, ze skoro sie rzucam, ze synus zostal z nia to ona sie wnuka wyrzeka i nie ma zamiaru newet przyjechac go poznac. Taka to "wspaniala" babcia Wedlug niej (i ta magiczna wiedza tez karmi swojego synka) to ja powinnam uszanowac synusia decyzje, ze on zostaje z nia i jeszcze sie cieszyc, zs sypna pare groszy i ze jej synus ma w ogole wole ze mna rozmawiac Ostatnio stwierdzili takze, ze jen synus do dziecka bedzie przyjezdzal, ale jeden moj foch i znika w tym swoim magicznym samochodzie co go dostal w nagrode jak pies za dobrze wykonany aport (za zostanie z mamusia) i wiecej nie przyjedzie. Oj wjelki dla mnie zal, wiec musze byc grzeczna i trzymac palec prosto w pupci jej synusia,zeby przyoadkiem synusia nic nie zabolalo i nic nie uwieralo Juz szykuje beczke łoju i... drut kolczasty Bo to faktycznie bylaby wielka strata, taki wspanialy tatus, na pewno moje dziecko zawsze o takim marzylo, wiec trzeba byc grzeczna

Dzis od rana wciagnela mnie bardzo fajny opis macierzynstwa, na jakims blogu, dlugie ale jakie prawdziwe... https://mamolova.blogspot.com/2019/0...licji.html?m=1

OMG... Dla mnie rozwod wchodzilby tylko w gre...

Stary 2019-03-03, 07:38   #3439
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Moja mama tez tak ma... Nic nie rob tylko leż

Ale ja to jednak wole posorzatac sama, po swojemu czekam do kolejnej wizyty i jeszcze okna pomyje, firanki popiore i w szafie letnie ciuchy poukladam OMG... Dla mnie rozwod wchodzilby tylko w gre...

Dla mnie nie inaczej. I mowiac szczerze, ze gdyby sedzia pozwolil to podeszlabym do tesciowei i dala jej z calej sily z lisciaw twarz na to co zrobila. Bo to jest jej wina w 100%. Zanim ona sie nie wtracila pan mąż myslal normalnie.

Stary 2019-03-03, 07:45   #3440
ofelka 123
Rozeznanie

No to widzę że z moją mamą nie jest nic złego bo jak jestem u niej to też mówi odpocznij sobie usiądź nawet niesienie papieru toaletowego jest za ciezkie
Lisek to mogą być dwie Ole w rodzinie skoro to imię wam się podoba. Krakowianki musicie się pochwalić lupami z targów.
Tereska zgadzam się z Mamaszkrabka ze w grę wchodzi rozwód z prawnym uregulowaniem alimentów i wizyt Pana taty

Sent from my SNE-LX1 using Wizaz Forum mobile app
ofelka 123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-03, 07:57   #3441
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ofelka 123 Pokaż wiadomość
No to widzę że z moją mamą nie jest nic złego bo jak jestem u niej to też mówi odpocznij sobie usiądź nawet niesienie papieru toaletowego jest za ciezkie
Lisek to mogą być dwie Ole w rodzinie skoro to imię wam się podoba. Krakowianki musicie się pochwalić lupami z targów.
Tereska zgadzam się z Mamaszkrabka ze w grę wchodzi rozwód z prawnym uregulowaniem alimentów i wizyt Pana taty

Ale milo jak te nasze mamy tak sie troszcza o nas Niedlugo sie skonczy i juz my bedziemy te mniej wazne

A alimenty to... "mama powiedziala, ze dostaniesz 500+ to ci jest moja pomoc niepotrzebna"

Edytowane przez Tereskaa
Czas edycji: 2019-03-03 o 07:59
Stary 2019-03-03, 08:05   #3442
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Ale milo jak te nasze mamy tak sie troszcza o nas Niedlugo sie skonczy i juz my bedziemy te mniej wazne

A alimenty to... "mama powiedziala, ze dostaniesz 500+ to ci jest moja pomoc niepotrzebna"

Czyli tak jak przypuszczalam... Szanowny pan obiecywal, ze bedzie placil dobrowolnie, a teraz jak mamusia powiedziala niet to on slepo jej slucha... Dla mnie tylko sad i prawne uregulowanie opieki.

Stary 2019-03-03, 08:15   #3443
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli tak jak przypuszczalam... Szanowny pan obiecywal, ze bedzie placil dobrowolnie, a teraz jak mamusia powiedziala niet to on slepo jej slucha... Dla mnie tylko sad i prawne uregulowanie opieki.

Znaczy nie, nie, placi juz teraz i to nie az tak malo, nie moge powiedziec, ze nie i chyba chodzilo mu o to, ze jak 500+ to gole.alimenty i spadaj. Wkurzylo mnie to kupczenie dzieckiem, a gdzie miejsce na milosc, opieke i inne uczucia wzgledem dziecka? Zimne wyrachowane ryby!

Stary 2019-03-03, 08:18   #3444
NibyNic
Zakorzenienie

Dzien dobry
Tereska - po prosty nóż się otwiera - mąż dobry a jego mamunia jeszcze lepsza.

Moja mama mi pomogła pomyć okna i zawiesić firany ale raczej nie chce mnie wyręczać we wszystkim tak jak piszecie o swioch ale jak ona sama trafiła na porodówkę właściwie z pola gdzie pełła buraki

Kurcze o tej grupie krwi myślałam cały dzień - zdałam honorowo około 30 litrów krwi (bardzo dużo płytek) i teraz mają mi w szpitalu powiedzieć "e sorry ale z tego oznaczenia grupa krwi niejasna, proszę zrobić nową i wrócić"? Chyba ze złości urodziłabym a chwilę później szlag by mnie tam trafił.

Udanych łowów na targach

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-03, 09:12   #3445
myszka_11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Coccinellla Pokaż wiadomość
Julka - chyba każdy jakąś zna/ ma w rodzinie, cóż taki los popularnych imion, ale Wasza będzie wyjątkowa, więc się nie przejmuj, że imię popularne jak najbardziej pasuje do NatalkiCiekawe jaki będzie drugi dzidziuś ☺Wow gratulacje prania, prasowania ☺ ja ruszam od nowego tygodnia z tym powoli...

Geny genami Coco napisała, że boi się, że będzie jak siostra u Was było z siostrą podobnie ;-)

Dzień dobry bardzo ☺
Ale jestem podjarana tymi targami
Tyle rzeczy dla dzieciaczków w jednym miejscu wzrokiem nakupuję całego tira tyle mam rzeczy już dla małej, że raczej z pełnymi torbami nie wyjdę, ale kto wie! Jak będą rzeczywiście promocyjne ceny to się zobaczy ☺ Tylko nie wiem jak mój tż to wytrzyma

Liczę że równie grzeczny

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Lisek_kartezjanski Pokaż wiadomość
“Dzień dobry, rodzę” - “Grupę krwi ma?” - “Nie…” - “To proszę zrobić i wrócić pojutrze”

Mnie tż trochę tak traktuje, wrrr. Na drabinę muszę wchodzić jak nie widzi

Gratulacje Ja czekam do przyszłego tygodnia bo w tym mam trochę innych spraw do ogarnięcia plus zrobić córce urodziny… ale potem to już na pewno!

Mi tak kuzynka tż zwinęła Olę I teraz mam problem bo czego nie wybiorę to i tak ciągle myślę “a miała być Ola, buuuu” i boję się że tak już zostanie
Wszystkie macie już wybrane imiona?

Dzień dobry. Moje dziecko znowu z katarem i kaszlem tośmy mieli rodzinną wycieczkę na targi...
Ja bym dalej zostawiła imię Ola gdyby to było moje wymarzone. Od zawsze chciałam Szymusia i nie było szans że tak nie damy. A teraz kuzyn będzie miał syna i nawet jak wymyśli Wojtuś to nas to nie interesuje i będą 2 Wojtusie ;p

Stary 2019-03-03, 09:29   #3446
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Znaczy nie, nie, placi juz teraz i to nie az tak malo, nie moge powiedziec, ze nie i chyba chodzilo mu o to, ze jak 500+ to gole.alimenty i spadaj. Wkurzylo mnie to kupczenie dzieckiem, a gdzie miejsce na milosc, opieke i inne uczucia wzgledem dziecka? Zimne wyrachowane ryby!

Ale to nie zmienia faktu, ze jeszcze maluszka nie ma na swiecie, a oni juz zagladaja do Twojego portfela i wyliczaja kase, ktorej nie masz... :/ nawet bym sie im nie przyznala, ze dostaje 500, co ich to interesuje...

Stary 2019-03-03, 09:45   #3447
ofelka 123
Rozeznanie

Cytat:

No tak bo za 500zl można utrzymać dziecko. Zreszta co ich obchodzi "zapomoga" z państwa zresztą to z jej synusiem masz dziecko i to on ma płacić a nie pis
I liczę że po porodach nadal będziemy się wspierać

ofelka 123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-03, 10:21   #3448
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NibyNic Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Tereska - po prosty nóż się otwiera - mąż dobry a jego mamunia jeszcze lepsza.

Moja mama mi pomogła pomyć okna i zawiesić firany ale raczej nie chce mnie wyręczać we wszystkim tak jak piszecie o swioch ale jak ona sama trafiła na porodówkę właściwie z pola gdzie pełła buraki

Kurcze o tej grupie krwi myślałam cały dzień - zdałam honorowo około 30 litrów krwi (bardzo dużo płytek) i teraz mają mi w szpitalu powiedzieć "e sorry ale z tego oznaczenia grupa krwi niejasna, proszę zrobić nową i wrócić"? Chyba ze złości urodziłabym a chwilę później szlag by mnie tam trafił.

Udanych łowów na targach
O tak, kiedys to kobitki pracowaly na polu do samego porodu. Dobrze, ze chociaz zawiezli ją na porodowke, bo pewnie nie jedna to wlasnje w tym polu urodzila a teraz te ciaze jakies takie delikatniejsze sa Jak ja wczoraj walczylam z drukarka, co stoi na podlodze, bo co chwila mi papier wciagala to pozniej drugie pol dnia bolala mnie glowa od schylania

Stary 2019-03-03, 10:28   #3449
Michacha1234
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Coccinellla Pokaż wiadomość
Eee no to by bylo niemozliwe jesli chodzi o ostatnie zdanie

No tak Ewentualnie ostatni będą pierwszymi, ale tego nikomu nie życzymy.

Cytat:
Napisane przez pajka03 Pokaż wiadomość
Zakładałam... se pańcia wymyśliła, że musi być piękna na sesję

Ejjj mnie to samo! Od wczoraj... lewy to jest dramat

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
A właśnie, bo sesja brzuszkowa za pasem

Cytat:

W sumie taka pozycja na czworaka kojarzy mi się bardzo zwierzęco i prymitywnie, ale kto wie czy to nie jest fakrycznie o wiele lepsze i szybsze.
O tak, mamy są kochane. U mnie jeszcze siostra była. Teściową wiecznie wszystko boli więc nie można na nią liczyć w żadnej kwestii. A jak tż brat się przeprowadzał do nich do domu, na dół z ciężarną dziewczyną to niby pomagała, ale osobiście słyszałam jak narzekała cierpiętnica jedna. A młodsza od mojej mamy, tylko leniwa.

Cytat:
Napisane przez Lisek_kartezjanski Pokaż wiadomość

Mnie tż trochę tak traktuje, wrrr. Na drabinę muszę wchodzić jak nie widzi .
Akurat mnie by nie zdziwiło. Jak w filmie Barei, ale to Polska w końcu
Haha, też wchodzę jak nie widzi. Choć moja mama jest gorsza pod tym względem. W dodatku moja mama oburzona, że jeszcze jeżdżę samochodem jako kierowca

Cytat:

No tak, bo 500+ to starczy na wszystko. Brrrrr wredne człowieki!

Witam się. Rozpoczęłam zacnie dzień i wycisnęłam sobie cytrynę do kawy. Kalafior ciążowy czy co....

Stary 2019-03-03, 10:29   #3450
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ale to nie zmienia faktu, ze jeszcze maluszka nie ma na swiecie, a oni juz zagladaja do Twojego portfela i wyliczaja kase, ktorej nie masz... :/ nawet bym sie im nie przyznala, ze dostaje 500, co ich to interesuje...

Przeciez trabia w telewizji, wiec na pewno dostane A tatus palcem nie kiwnie zeby wniosek zlozyc, ale rozporzadzac to pierwszy. Nawet sama bede musiala jechac do urzedu dziecko zarejestrowac zaraz po porodzie, bo tatus musi mamusi ostatnie szklanki wody podawac w tym czasie, ciekawe czy do pracy tez jej zawozi ta szklanke wody Baba pracuje fizycznie na zmianach 12 i 24 godzinnych jako niby pielegniarka w dps-sie gdzie dzwiga pacjentow, ale ostatnia szklanke wody trzeba jej podawac jakos mam duze watpliwosci czy ona jest na pewno pielegniarka, bo jak kiedys prosilam zeby poradzila cos na bol przewianych plecow to jedyne co mogla poradzic to... ze bedzie sie modlila Takze przypuszczam, ze z niej to taka pielegniarka jak ze mnie stolarz

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:
Napisane przez ofelka 123 Pokaż wiadomość
No tak bo za 500zl można utrzymać dziecko. Zreszta co ich obchodzi "zapomoga" z państwa zresztą to z jej synusiem masz dziecko i to on ma płacić a nie pis
I liczę że po porodach nadal będziemy się wspierać

Ja sobie w ogole nie wyobrazam zeby nasza znajomosc upadla, mam nadzieje, ze chociaz fb przezyje i bedziemy tak zagladaly jeszcze dlugo po porodzie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości