|
|
#3421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kwietniówki 2019 - cz. 3
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3422 |
|
Zadomowienie
|
Cyrki z tymi badaniami, co lekarz to inna polityka
No ale w razie czego, jeśli nie będziemy miały czegoś, to chyba nas ze szpitala nie wygonią? ![]() Listopadowa zdradź nam co wybraliście ![]() Sutki mnie tak strasznie swędzą ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3423 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Agassek nie pocieszyłas mnie z tymi podobienstwami porodów w rodzinie
|
|
|
|
|
#3424 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie licze, ze jakos duzo wczesniej urodze bo z Igorem tez szyjka byla skrocona a urodzil sie 38+6 fakt, ze wtedy lezalam a teraz normalnie wszystko robie. Bardziej przeraza mnie wlasnie to, ze taki stan bedzie jeszcze 2-3 tygodnie, a ta glowa miedzy nogami obijajaca sie o moje kosci to jest mega nieprzyjemne uczucie.Jakie imie? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Cytat:
![]() Ale najlepiej dostosowac sie do tego, czego chca w szpitalu w ktorym bedziesz rodzic ![]() Cytat:
![]() U mnie to tylko tak wyglada a jak przychodzi co do czego to cisza wiec ja obstawiam, ze nas tu ktos zaskoczy, kto nie ma wczesniej zadnych objawow albo jakies niespodziewane cc wyskoczy.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3425 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też sądzę, że będzie zaskoczenie jeżeli chodzi o kolejność porodów u nas I te co miały być pierwsze, będą ostatnimi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3426 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Nie miałam ani razu od początku ciąży i mam nadzieję że już się nie pojawia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3428 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3429 |
|
Zakorzenienie
|
Imię żadne niezwykle. Popularne ale w sumie od zawsze mi się podobało a tz jak usłyszałam to wszystko jest na nie
Chyba będzie Julka. A miała być Bianka. Znowu ciężko nam było się dogadać co do imienia ale w sumie to będzie pasować do Natalki decyzja jeszcze ostatecznie nie podjęta Mamaszkraba 38 tydzień to szybko wg mnie ja rodzilam w 41 i uwierz ze wiele bym dała za te 3 tygodnie mniej męki i oczekiwań... 38 to w sumie fajny czas na poród. Dziecko już wieksze i mama się na meczy czekając do 40 tygodnia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3430 |
|
Zadomowienie
|
Hej
dziś był u nas kuzyn z dziewczyną, ona ma termin na połowę czerwca byli zachwyceni Szymusiem że taki grzeczny i że wogole nie czuć że mamy dziecko w domu Szymuś już śpi a my zaraz bierzemy się za kolejny odcinek gry o tron, wczoraj zaczęliśmy oglądać od 1 odcinka i w sumie wciąga ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3432 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#3433 | ||
|
Rozeznanie
|
Hej
W końcu wszystkie ciuszki poprane , poorasowane i ułożone w szufladzie ! Co do badań krwi to sie nie wypowiadam bo ja robiłam tylko raz w 12 tyg ciąży a tak to tylko mocz badają przy każdej wizycie. Tzn ja jeszcze robię tarczycowe bo choruje ale tak to nie ma innych wymagań, nawet krzywej nie robiłam. Cytat:
Cytat:
A potem mi brat to imie ukradł dla swojej córki
|
||
|
|
|
#3434 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie wiem czy iść to wyjaśniać żeby mi wydali że potwierdzony (robiłam specjalnie w tym samym miejscu i mówiłam że miałam u nich robione przeciwciała z grupą) czy po prostu przy następnej morfologii zrobić grupę jeszcze raz ![]() Cytat:
![]() Do mnie przyjechała mama i teściowa i jest wielka akcja sprzątania same się zaoferowały, że przyjadą to czemu nie skorzystać... Moja mama mnie trochę traktuje jak niepełnosprawną: nie dźwigaj (w stosunku do czegoś co waży mniej niż torba z zakupami które często noszę), nie chodź tyle, nie wchodź na drabinę, usiądź sobie, idź poleżeć
|
|
#3435 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak najbardziej pasuje do NatalkiCytat:
Cytat:
Geny genami Coco napisała, że boi się, że będzie jak siostra u Was było z siostrą podobnie ;-)Dzień dobry bardzo ☺ Ale jestem podjarana tymi targami ![]() ![]() ![]() Tyle rzeczy dla dzieciaczków w jednym miejscu tyle mam rzeczy już dla małej, że raczej z pełnymi torbami nie wyjdę, ale kto wie! Jak będą rzeczywiście promocyjne ceny to się zobaczy ☺ Tylko nie wiem jak mój tż to wytrzyma ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3436 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja czekam do przyszłego tygodnia bo w tym mam trochę innych spraw do ogarnięcia plus zrobić córce urodziny… ale potem to już na pewno! ![]() Cytat:
I teraz mam problem bo czego nie wybiorę to i tak ciągle myślę “a miała być Ola, buuuu” i boję się że tak już zostanie ![]() Wszystkie macie już wybrane imiona? Dzień dobry. Moje dziecko znowu z katarem i kaszlem |
||||
|
|
|
#3437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast moja tesciowa to "zlota" babcia, stwierdziala, ze skoro sie rzucam, ze synus zostal z nia to ona sie wnuka wyrzeka i nie ma zamiaru newet przyjechac go poznac. Taka to "wspaniala" babcia Wedlug niej (i ta magiczna wiedza tez karmi swojego synka) to ja powinnam uszanowac synusia decyzje, ze on zostaje z nia i jeszcze sie cieszyc, zs sypna pare groszy i ze jej synus ma w ogole wole ze mna rozmawiac Ostatnio stwierdzili takze, ze jen synus do dziecka bedzie przyjezdzal, ale jeden moj foch i znika w tym swoim magicznym samochodzie co go dostal w nagrode jak pies za dobrze wykonany aport (za zostanie z mamusia) i wiecej nie przyjedzie. Oj wjelki dla mnie zal, wiec musze byc grzeczna i trzymac palec prosto w pupci jej synusia,zeby przyoadkiem synusia nic nie zabolalo i nic nie uwieralo Juz szykuje beczke łoju i... drut kolczasty Bo to faktycznie bylaby wielka strata, taki wspanialy tatus, na pewno moje dziecko zawsze o takim marzylo, wiec trzeba byc grzeczna Dzis od rana wciagnela mnie bardzo fajny opis macierzynstwa, na jakims blogu, dlugie ale jakie prawdziwe... https://mamolova.blogspot.com/2019/0...licji.html?m=1 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3438 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja to jednak wole posorzatac sama, po swojemu czekam do kolejnej wizyty i jeszcze okna pomyje, firanki popiore i w szafie letnie ciuchy poukladam ![]() Cytat:
||
|
|
|
#3439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3440 |
|
Rozeznanie
|
No to widzę że z moją mamą nie jest nic złego bo jak jestem u niej to też mówi odpocznij sobie usiądź nawet niesienie papieru toaletowego jest za ciezkie
![]() Lisek to mogą być dwie Ole w rodzinie skoro to imię wam się podoba. Krakowianki musicie się pochwalić lupami z targów. Tereska zgadzam się z Mamaszkrabka ze w grę wchodzi rozwód z prawnym uregulowaniem alimentów i wizyt Pana taty Sent from my SNE-LX1 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#3441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niedlugo sie skonczy i juz my bedziemy te mniej wazne ![]() A alimenty to... "mama powiedziala, ze dostaniesz 500+ to ci jest moja pomoc niepotrzebna" Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Jem mniej, bramy raju są wąskie ![]() Edytowane przez Tereskaa Czas edycji: 2019-03-03 o 07:59 |
|
|
|
|
#3442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3444 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Tereska - po prosty nóż się otwiera - mąż dobry a jego mamunia jeszcze lepsza. Moja mama mi pomogła pomyć okna i zawiesić firany ale raczej nie chce mnie wyręczać we wszystkim tak jak piszecie o swioch ale jak ona sama trafiła na porodówkę właściwie z pola gdzie pełła buraki ![]() Kurcze o tej grupie krwi myślałam cały dzień - zdałam honorowo około 30 litrów krwi (bardzo dużo płytek) i teraz mają mi w szpitalu powiedzieć "e sorry ale z tego oznaczenia grupa krwi niejasna, proszę zrobić nową i wrócić"? Chyba ze złości urodziłabym a chwilę później szlag by mnie tam trafił. Udanych łowów na targach
|
#3445 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#3446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3447 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I liczę że po porodach nadal będziemy się wspierać Sent from my SNE-LX1 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#3448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz te ciaze jakies takie delikatniejsze sa Jak ja wczoraj walczylam z drukarka, co stoi na podlodze, bo co chwila mi papier wciagala to pozniej drugie pol dnia bolala mnie glowa od schylania Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3449 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ewentualnie ostatni będą pierwszymi, ale tego nikomu nie życzymy.Cytat:
![]() Cytat:
O tak, mamy są kochane. U mnie jeszcze siostra była. Teściową wiecznie wszystko boli więc nie można na nią liczyć w żadnej kwestii. A jak tż brat się przeprowadzał do nich do domu, na dół z ciężarną dziewczyną to niby pomagała, ale osobiście słyszałam jak narzekała cierpiętnica jedna. A młodsza od mojej mamy, tylko leniwa. Cytat:
![]() Haha, też wchodzę jak nie widzi. Choć moja mama jest gorsza pod tym względem. W dodatku moja mama oburzona, że jeszcze jeżdżę samochodem jako kierowca ![]() Cytat:
Witam się. Rozpoczęłam zacnie dzień i wycisnęłam sobie cytrynę do kawy. Kalafior ciążowy czy co.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
|
|
|
#3450 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tatus palcem nie kiwnie zeby wniosek zlozyc, ale rozporzadzac to pierwszy. Nawet sama bede musiala jechac do urzedu dziecko zarejestrowac zaraz po porodzie, bo tatus musi mamusi ostatnie szklanki wody podawac w tym czasie, ciekawe czy do pracy tez jej zawozi ta szklanke wody Baba pracuje fizycznie na zmianach 12 i 24 godzinnych jako niby pielegniarka w dps-sie gdzie dzwiga pacjentow, ale ostatnia szklanke wody trzeba jej podawac jakos mam duze watpliwosci czy ona jest na pewno pielegniarka, bo jak kiedys prosilam zeby poradzila cos na bol przewianych plecow to jedyne co mogla poradzic to... ze bedzie sie modlila Takze przypuszczam, ze z niej to taka pielegniarka jak ze mnie stolarz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:03.

moje dziecko jest wysoko, ale mam klucia w szyjce, czasami mam delikatne ćmienia brzucha, brzuch się napina. Ja pewnie wcześniej niż w terminie nie urodze. Jak z pierwszą
najgorzej że już ledwo znosze te ciążę i ledwo sie ruszam. 
No ale w razie czego, jeśli nie będziemy miały czegoś, to chyba nas ze szpitala nie wygonią? 

fakt, ze wtedy lezalam a teraz normalnie wszystko robie. Bardziej przeraza mnie wlasnie to, ze taki stan bedzie jeszcze 2-3 tygodnie, a ta glowa miedzy nogami obijajaca sie o moje kosci to jest mega nieprzyjemne uczucie.

nie ma to jak w domu.
decyzja jeszcze ostatecznie nie podjęta
ja rodzilam w 41 i uwierz ze wiele bym dała za te 3 tygodnie mniej męki i oczekiwań...
byli zachwyceni Szymusiem że taki grzeczny i że wogole nie czuć że mamy dziecko w domu 

26.08.2017
Nie wiem czy iść to wyjaśniać żeby mi wydali że potwierdzony (robiłam specjalnie w tym samym miejscu i mówiłam że miałam u nich robione przeciwciała z grupą) czy po prostu przy następnej morfologii zrobić grupę jeszcze raz