|
|
#2701 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Cytat:
Ja czekam pod gabinetem, ale jest obsuwa ponad pół godziny też chyba dziś czeka mnie gbs ![]() Używałam chusteczek Domol i mi wszystko ładnie wyłapały ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2702 |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Ciekawe ile Wasze dzieciatka urosly
![]() Ja normalna wizyte mam dopiero 21.11 bo prowadzaca ma urlop. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2703 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2704 | |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, ja lecę jutro z rana. Chyba wstanę o 6, coby zdążyć z ewentualnym pawiowaniem rano ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2705 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Hej, witam się w 36+0 tc
![]() Dziewczyny, w którym tc ciąża jest już donoszona? Cytat:
ja -odpukać- dziś się budziłam "tylko" 3 razy na siku, ale na szczęście po powrocie do łózka od razu zasypiałam...Wiesz co, ja zawsze biorę fotki z FOTOLAB (klikam na allegro), mają dobre ceny, a jakość zdjęć jest naprawdę w porządku Właśnie mi przypomniałaś, że mam jeszcze trochę zdjęć do wywołania, miałam to ogarnąć przed porodem jeszcze... ![]() ARYA, u mnie apka pokazuje że poród za 26 dni ale będę miała umawianą cc, więc w piątek może wreszcie się dowiem na wizycie o konkretny termin....Cytat:
Cytat:
U mnie też czasem brzuch twardnieje jak leżę.... Cytat:
A jest naprawdę piękna, fajne foto wstawiłaś Faktycznie jest jeszcze młoda, ciekawe co weterynarz na to z tymi zębami...Nie wiedzialam, że oliwka na ciemieniuchę! Dobrze wiedzieć Ja dziś zamówiłam piankę mustella do włosów dla niemowląt, koleżanka bardzo polecała na ciemieniuchęPATI, chyba nie doczytałaś, a pisałam do Ciebie Zaczęłaś już czytać drugą część "Mamy dla mamy" ??Cytat:
![]() Dziewczyny, a macie może jakiś fajny, sprawdzony przepis na tartę, ale taką "na słono", np. ze szpinakiem, albo z szynką, coś w ten deseń? Kciuki za dzisiejsze wizyty Czekamy na relacje
Edytowane przez maddd Czas edycji: 2019-11-04 o 10:01 |
|||||
|
|
|
#2706 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.
Kurcze, ja to tym bardziej mam wątpliwości czy nie przegapię porodu. Nie łyknęłam ani jednej nospy w tej ciąży, magnezu w domu to nawet nie mam. Jakoś tak się kulam przed siebie.
Rano mnie czasem budzą takie skurcze, które mogę porównać do skurczy jelit :P - podobne mam jak się wieczorem nażrę, a rano trzeba pędzić do toalety. Czasem troszkę brzuch twardnieje, ale żebym miała potrzebę coś z tym zrobić poza tym, żeby się położyć i odpocząć, to nie. Dziś mąż pojechał znowu na delegację na 3 dni Muszę się wziąć w końcu za wyprawkę pieluchową i może pomaluję tę ścianę w dziecięcym pokoju, bo się zbieram i zbieram, a w końcu guzik z tego będzie.
|
#2707 |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Maddd, druga część jest też spoko, bardzo praktyczna, jak chcesz to Ci zrobię zdjęcie spisu treści.
|
|
|
#2708 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nospe wzięłam tylko raz przez całą ciążę ale to dlatego ze raz po intensywnym "bieganiu" po mieście tak stwardniał brzuch że bałam się że krzywda się Małemu stanie. Magnezu też nie biorę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2709 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ile płaciliście za GBS ?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2710 |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
|
|
|
|
#2711 | |||
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
Cytat:
Miałam pobierany tylko z pochwy. Nie dyskutowałam, widać wystarczy. Cytat:
![]() Biorę się za resztkę prania plus to co kupiłam w sobotę. W ogóle rozmawiałam przelotnie ze swoją położną i ona nie każe mi brać ubranek bo mi po porodzie wszystko da szpitalne. Hmm mój stosunek do szpitalnych rzeczy jest średni ale ufam tej kobiecie bardzo. No i uspokoiła mnie z tym porodem jak mi poopowiadała. W ogóle nie mogę się już doczekać. Dosłownie przebieram nogami kiedy zobaczę dziecko i już będę w domu najlepiej ![]() Zostało mi 2 punkty do odchaczenia przed 3. Wyszkolić się o szczepieniach. Info ściągnięte ale leży bo lektura średnio interesująca I wybrać Wit d w razie gdyby mi nie dali skierowania w szpitalu na tę na receptę.Jestem gotowa bardzo poważnie A tu jeszcze +- miesiąc... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#2712 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Sterylizowałam ja co prawda w Polsce u takich cudownych ludzi, ze szok. I ta Pani dr z Polski, studiowala weterynarie w Niemczech i raczej mowila, ze w Polsce jeszcze duzo musi czasu minąć zanim lekarze zaczną sie tak przykładac jak w De. Wiec sprzeczne info w sumie. Ja nie umiem tego ocenić, bo nic zlego sie nigdy nie dzialo jej. Raz ja ukąsił bąk to dostała zastrzyk i tabletkę. Poza tym to profilaktyka raczej u nas. Dzis mąż z nią pojedzie wiec sie wszystkiego dowiem. Ale nie wyglada to dobrze niestety postaram sie wrzucić zdj w chmurę,nie chce tu dodawać, bo nie wszyscy chcą ogladac zdjecia zębow psa.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2713 |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Mam w abonamencie ale 30 zł bez kosztuje.
|
|
|
#2714 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Maddd za tydzień 37+0 bedziesz donoszona 🥰🥰🥰
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Maddd, nie jeszcze nie. Jestem w polowie 1 czesci ale wiesz co jak tak przegladalam ten 2 tom to mysle ze warto kupic. Sama na pewno sie czegoś istotnego dowiem,lub odświeżę wiedzę a ja pytalam , dlaczego CC u was? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2715 | |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
Chwilowo nie mamy tyle gotówki, ale myślę, że na wiosnę/lato też kupimy drugie, myślę o jakimś kombi.A co do robienia smaka, to niestety, ale takie pyszności mnie omijają przez cukrzycę Jak już będę po porodzie to Tż mi kupi beze Pavlova, już to uzgodniliśmy ![]() ![]() Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2716 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Tak sobie patrzę na te moje ubranka i mam chyba za mało skarpetek i za mało polspiochow.... Za to mam multum niedrapek
bo sama kupiłam jakiś trojpak, a potem do jakiś zestawów dodawali...Cytat:
|
|
|
|
#2717 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Nie da się tutaj dodac linku. ;(
Kiedy mogę to czytam, a kiedy nie mogę - też czytam... Edytowane przez PatiPee Czas edycji: 2019-11-04 o 10:40 |
|
|
|
#2718 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
To ze mnie jak zawsze zdarł zapłaciłam 180 zł za samego gbs i jestem w☠☠☠☠.... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2719 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2720 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Pobranie z pochwy mnie bardziej bolało niż z odbytu
![]() ![]() Na szybszy poród się nie zanosi, szyjka trzyma. Przepływy dobre, Młody nadal koksuje i dziś już ma 3170 g ![]() ![]() pomiar błędu +/- 460g Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2721 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
No wydałam dziś 4 stówy 18.11 mam kolejną wizytę i oby po tej wizycie zechciał już wyjść, żebym nie musiała iść na kolejną ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2722 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Ładna waga , nonono. Moj Leo w 35+cos mial 3000. W 37plus cos niby 3800 a urodzil sie 3630. Także te pomiary o kant.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2723 | |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
Dzień dobry ☕️ ![]() Dołączę się do poniedziałkowego marudzenia i moje noce tez ostatnio coraz gorsze w dodatku chyba znowu zatoki mnie atakują ![]() Ja miałam pobierane gbs na wtorkowej wizycie i tylko z pochwy, nawet nie poczułam ![]() ![]() Kurczę mi to odkąd odstawiłam środki rozkurczowe to brzuch się nie napina ![]() ![]() W sobotę cały dzień latałam i później miałam mocne skurcze ale to w prawej pachwinie ![]() Wodę termalna zamówiłam i spakowałam ![]() Biedny ten Twój piesek, ale może faktycznie to tylko jakieś zapalenie dziąseł i przez to żabki się ruszają. Bądź dobrej myśli. Kciuki za Wasze dzisiejsze wizyty ![]() ![]() ![]() A ja właśnie otrzymałam paczkę z LANILA śpiworek i rękawice ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2724 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Gin powiedział, że magnez spokojnie mogę brać. Nospę niekoniecznie, chociaż ja w ciąży nawet jednej nie wzięłam to jakoś dociągnę do końca
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
No mam nadzieję, że usg się myli i nie będzie ponad 4kg. Załamuje mnie ta myśl ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2725 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Zaraz usune te fotki. Nie da sie inaczej ich wrzucić. Ale moze dziewczyny sie lepiej znaja i cos podpowiedzą. Mowilam , ze fatalnie to wyglada
Screenshot_20191104-105402_Gallery.jpgScreenshot_20191104-105349_Gallery.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2726 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Arya badz co badz dasz rade! Podobno wieksze dzieci wbrew pozorom latwiej sie rodzi
![]() ![]() Ja przechodze w stan obsrania na mysl o porodzie. Choc wspominam go jesli chodzi o caloksztalt super Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2727 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
No własnie ja byłam taka spokojna co do porodu a coś od tego weekendu zaczyna mnie strach oblatywać a tu jescze 2 msc ![]() a co do tych zębów to faktycznie nieciekawie to wygląda ale ja sie nie znam niestety :/
|
|
|
#2728 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, to ten cały GBS nie jest w Polsce refundowany? Bo cena też niemała widzę.
Mnie to zrobili wyjątkowo w jeszcze w UK, jak pojechałam do szpitala, bo myślałam, że mi wody odeszły. Mam nadzieję, że zaakcetują to i nie będę musiała płacić. Najgorsze jest to, że i tak mi wyszedł dodatni
|
|
|
|
#2729 | |||
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
Cytat:
Aż mnie dziwi, że dzieciaki są już takie ogromne. Cytat:
|||
|
|
|
#2730 |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:20.

-część 4.

no ale, czas sie oswajac niedlugo mnie tam wiecej osob bedzie ogladac.
mi maz to ogladal,ja sie balam 
też chyba dziś czeka mnie gbs 

ja -odpukać- dziś się budziłam "tylko" 3 razy na siku, ale na szczęście po powrocie do łózka od razu zasypiałam...
ale będę miała umawianą cc, więc w piątek może wreszcie się dowiem na wizycie o konkretny termin....
Nie wiem co z nim jest nie tak, a za miesiąc już musi być sprawne w 100%. Tyle kasy już w niego wlozylismy przez ostatnie 2 miesiace, a tu znowu coś
dzisiaj mamy podjechać do mechanika, jak tylko odpali z kabli i się okaże.
Faktycznie jest jeszcze młoda, ciekawe co weterynarz na to z tymi zębami...
Ja dziś zamówiłam piankę mustella do włosów dla niemowląt, koleżanka bardzo polecała na ciemieniuchę
Czekamy na relacje
Muszę się wziąć w końcu za wyprawkę pieluchową i może pomaluję tę ścianę w dziecięcym pokoju, bo się zbieram i zbieram, a w końcu guzik z tego będzie.

Ja smaruję nią głównie siebie

w dodatku chyba znowu zatoki mnie atakują