|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4141 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Włosomaniaczki :D - część III
Cytat:
![]() a o co z tym podkreslonym zdaniem chodzi bo nie zrozumialam chyba kontekstu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że łatwiej jest się wybić takim ludziom, stwierdzenie ogólne. Ktoś kto ma hajs i opływa w "luksusach" nie wie co znaczy bieda... EDIT: Blonndee, może masz rację ja tam nie wiem... nie sprawdzałam tego nigdy, ale wiem, że zdarzają się takie rzeczy.
![]() |
![]() |
#4143 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ale nie o tym chcialam. jego koledzy to tacy typowi 'village people', pija, pala, imprezuja i nic konstruktywnego nie robia poza awanturami, bojkami i przebalowywaniem zasilku. i im to niestety odpowiada bo dla nich zycie to wielka zabawa, nic od niego nie wymagaja, pasuje im to. ale zgodze sie z tym aspektem, ze osoba ktora CHCE, owszem, moze miec na tyle duza motywacje, ze przebije niejednego mieszczucha ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pamiętam jak opowiadałas o tż i kolegach, no ale twój zaczyna teraz naukę ? Moja przerwa na wizaż się kończy, jutro z rana się odezwę, pozdrawiam ;*
![]() |
![]() |
#4145 |
Zakorzenienie
|
Tyle pozaznaczałam a tu guzik!
![]() ![]() ![]() Więc z duuużym skrócie: papif, moim zdaniem podjęłaś słuszną decyzję, opóźnienie studiów o jeden rok to żaden problem. A pomimo tego, że nigdy do końca nie wiadomo, co przyjdzie robić w życiu, to jednak studia są swego rodzaju deklaracją co do przyszłości, przynajmniej częściową. Ja też zaraz po maturze nie dostałam się na wymarzony kierunek, udało się dopiero po roku. Co prawda zaczęłam studiować inny, ale nigdy nie stało się to moją pasją i szczerze mówiąc ciągnęłam to (i ciągnę nadal) dlatego, że uważam, ze jest łatwy. Jestem w tej chwili już na IV roku, więc podejrzewam, że na pewno dociągnę to do końca. Kiedy zaczynałam po roku od matury ten wymarzony, czyli psychologię, byłam przygotowana na to, że w razie czego rzucam pedagogikę w cholerę. I też byłabym na tym wymarzonym dopiero 'po roku'. Okazało się jednak, że dość łatwo mogę to wszystko pogodzić, i dlatego zostałam. Wierzę, że uda Ci się spełnić marzenie i za kilka miesięcy będziemy Ci gratulować tej farmacji. Trzymam kciuki już od dziś! Lecę zjeść rosołek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Warszawie niestety chcą fizykę, a moja siostra jej nie potrafi i nie rozumie(to przede wszystkim wina naszego szkolnego fizyka, któremu nawet nie chce się prowadzić fakultetów). Ale wiem, że oprócz medycyny będzie na coś jeszcze składać(powiedzmy, że takie zabezpieczenie) w najbliższej dobrej uczelni, czyli Warszawie.
![]() |
![]() |
#4147 |
Zakorzenienie
|
WOW! Udało mi się zalogować!
![]() Przez 2 godziny próbowałam! ![]() Rany, ale ja się za Wami stęskniłam! Nawet sobie tego nie wyobrażacie! ![]() No to tradycyjnie wieści o psince – zresztą teraz u koleżanki nie mam czasu na nic innego. Jak już Wam pisałam, w piątek była operacja. Okazało się, że przepuklina nie była podwójna tylko potrójna ![]() ![]() Babka ze schroniska dzwoniła do TŻ’a w sobotę albo w niedzielę i powiedziała, że operacja poszła dobrze i że wprawdzie najważniejsze są pierwsze trzy doby po operacji ale wygląda na to, że przeżyje i będzie dobrze ![]() ![]() TŻ koszt operacji wziął na siebie i musiała być dosyć droga bo nie chce mi powiedzieć ile zapłacił. Naprawdę strasznie się cieszę, że się udało i mam nadzieję, że psinka jeszcze trochę pożyje. Mogłaby dożyć naszej przeprowadzki (która niestety nie wiadomo kiedy będzie miała miejsce ![]() Zresztą już postanowiliśmy z TŻ’em dawno temu, że kiedy będziemy już mieszkać razem weźmiemy do siebie jakiegoś psiaka ze schroniska ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4148 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj tylko tak na chwilę ale jutro zajrzę do kafejki na godzinkę – bądźcie przygotowane na długie sygnałki
![]() Nie wiem też jak teraz będę miała z kafejką w czasie tego stażu ![]() W ARiMR pracuje się od 8.30 do 16.30 i to jest na końcu miasta, kompletne zadupie. Kafejka, do której chodzę, jest czynna do 17.30 więc nawet nie mam szans do niej dotrzeć ![]() ![]() ![]() ![]() Aha, a staż zaczynam od 2 października czyli od czwartku. Jedna babka w urzędzie pracy powiedziała mi, że młodzież trochę narzekała na tą agencję (ale to zabawnie brzmi – będę miała staż w agencji ![]() ![]() ![]() A jutro rano wybieram się do kolejnego (chyba już czwartego z rzędu) dermatologa ![]() Oby ta babka wreszcie powiedziała co mi jest! U endokrynologa jeszcze nie byłam i uświadomiłam sobie, że teraz przez ten staż nie wiem kiedy będę mogła tam iść... ![]() ![]() ![]() I przepraszam za posta pod postem ![]() Rozpędziłam się ![]() Bardzo lubię zespół After Forever ale nigdy nie widziałam teledysków i ten mnie po prostu przeraził ![]() http://pl.youtube.com/watch?v=SXyjGe...eature=related Wyłącznie dla widzów o mocnych nerwach! Nie mam pojęcia czy to oni wymyślili taki makabryczny teledysk czy to jest z jakiegoś filmu, bo mam wrażenie, ze gdzieś już to widziałam... Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2008-09-30 o 19:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4149 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
A TŻ się odzywa ? W ogóle jak teraz wygląda sytuacja między Wami ? Cytat:
To jak na maturę będzie zbyt rozszerzona genetyka, na pewno. Ale jest bardzo fajnie opisana ![]() Cytat:
![]() No właśnie w zdrowym odżywianiu najważniejsza jest regularność. Ja jem 4 posiłki dziennie co 3 - 4 godziny. Nawet jak nie jestem głodna, tak już się przyzwyczaiłam. A posiłek to nawet jogurt w owocami, nie trzeba dużo ![]() Nastawiaj sobie może jakiś budzik na posiłki na początek. No to bardzo ładnie, że lubisz sport, więc nie będzie problemu dla Ciebie, bo ja nie, ja tylko pływanie i właśnie przyrządy na siłowni. Dlatego nigdy nie lubiłam wf, bo tam siatkówka, koszykówka, noga blee :/. Ja jestem znów typem gruszki. Duży tyłek, uda i piersi jak tyję. Talia zawsze na końcu. W sumie teraz mam prawie 30 cm różnicy między talią a biodrami. Więc wcięcie spore, kiedyś się tego bardzo wstydziłam. A swoich ud nienawidzę, mimo odchudzania nie mam szczupłych nóg :/. Cytat:
![]() Fajnie, że z psiną wszystko dobrze ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4150 |
Zakorzenienie
|
Się melduje, Aguś, że jestem
![]()
![]() |
#4151 |
Zakorzenienie
|
A ja lubię
![]() Bo to oznacza, że ktoś o mnie myśli - tak to sobie tłumaczę ![]() A w tym przypadku sygnałki są konieczne, żeby dziewczyny wiedziały, że jestem na wizażu ![]() Ja też, po prostu kamień z serca ![]() Ola ![]() zobacz sobie ten teledysk After Forever ![]() Mocne nerwy masz? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4152 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale ot, tak to nie lubię. Kumpel z roku miał taką przypadłość i to czasem o 4 rano, to mu grzecznie powiedziałyśmy że to nie znaczy że on się nudzi i spać nie może, to od razu ma nam nie dawać spać. No i się uspokoiło. Albo się dzwoni albo piszę sms, sygnałki są upierdliwe i bezcelowe. No, ale to tylko moje zdanie i może jestem zdziwaczała ![]() No i dzisiaj nici z imprezy, ale może jutro wypali ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4153 |
Zakorzenienie
|
Zaraz obejrzę, tylko niech się załaduje
![]() Edit. Powiem jedno. Ble ![]()
![]() |
#4154 |
Zakorzenienie
|
Widziałam, że na Polsacie w tym tygodniu zaczyna się czwarty sezon Gotowych na wszystko... a ja zaraz będę oglądać z koleżanką pierwszy odcinek piątego sezonu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4155 |
Zakorzenienie
|
Witam. Dzięki za życzliwe słowa. Pewnie Wasze myśli pomogły i wszystko z suńką o.k. Ogolona na łyso (7 mm). Tak chciałam, bo może jednak zdecydujemy się na zabieg. A i włoski będą dłużej odrastać. Parę miesięcy temu trafiłam {!!!} na uroczą Panią Anię - psią fryzjerkę. Już na pierwszy rzut oka widać, że dziewczyna kocha zwierzki - po salonie majestatycznie przechadza się ośmioletni kot, biega staruńka suńka, chodzi-fruwa-drepcze chyba z sześć ptaków, w tym jedna papużka, a przede wszystkim osoba ta jest profesjonalistką. A ja uwielbiam odpowiednich ludzi na odpowiednich miejscach. Dlatego też bardzo lubię Gordona Ramsaya {tu ukłon w stronę 'Estelle'} i nie za Jego dosadny i kwiecisty język. Zabieg trymowania jak zwykle trwał około trzech godzin {a my kobitki narzekamy na fryzjerów}. Dzisiaj moja psinka nie miała po zabiegach upiększających złego humoru {zostawiam ją samą} i nie narzekała na traktowanie {PIĆKA wszystko mi zawsze opowie}. Podróż też bez niespodzianek - jakżeby inaczej: prowadził mój TŻ.
Za to w domu niespodzianka ... Z litości, bo mżało i wiało, po dość dosadnej wymianie poglądów z TŻ-tem na temat wychowywania psów, postawiłam na swoim i trzy bandziory zostały w domu {tzn. wewnątrz}. Efekt - wybite dwie szybki w drzwiach wejściowych i lekko nadgryziona framuga. Zgadnijcie : czyja to, zdaniem TŻ -ta wina ?! I jeszcze basiory wędzonych uszu się dopominały. Do tej pory jak przychodzą do mojego Laluni i proszą o pieszczotę, On każe im iść i łasić się do drzwi. Przejdzie Mu !!! Jednym słowem dzień beż większych niespodzianek, a drzwi ...rzecz nabyta. Oleczko - pozwolisz, że wrócę do "waszego" Don Juana. Ludzie są różni - czasami mniej lub bardziej pozbawieni kultury i tzw. kndrerstube. Ale jedno co mnie osobiście bulwersuje, to kompletny brak szacunku i respektu do własnej osoby tej Twojej współlokatorki. Jak ONA może sobie na takie odzywki pozwolić ?! Moim zdaniem, takim zachowaniem, to ona sama wydaje o sobie opinię i upoważnia w znacznym stopniu innych do takiego, a nie innego traktowania. paprif - z całym szacunkiem dla Twojej dorosłej decyzji, ale czy nie lepiej zrobić tak jak radzą Dziewczyny i "iść" do jakiegoś studium lub na kurs ?! Piszę to ze swojego punktu widzenia - nie miałabym na tyle silnej woli, żeby sama siebie zagonić do nauki. Jeśli Ty to potrafisz - chapeau bas ! A tak, czytając te Wasze posty - Dziewczyny szczerze podziwiam za determinację w dążeniu do wybranego celu. Nie bardzo tylko rozumien, dlaczego to wstyd mieć pieniądze i być na płatnych studiach ?! Tym bardziej, że jak wynika z Waszych postów - płatni i darmowi uczą się tego samego i muszą w trakcie nauki zdawać takie same egzaminy. To kiedyś trzeba się było wstydzić inteligenckiego pochodzenia lub, że się z rodziny kułaków pochodzi, a za tzw. pochodzenie dostawało się dodatkowe punkty na studia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4156 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
I nawzajem ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Mam nadzieje, że w przerwach między stażowaniem będziesz miała dostęp do netu ![]() Koniecznie napisz jak wizyta podermatologiczna ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4157 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja uciekam, bo zaraz moja głowa sama wyląduje na klawiaturze
![]() ![]() Branoc ![]()
![]() |
#4158 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4159 |
Zakorzenienie
|
Ale dajecie po garach
![]() ![]() ![]() Normalnie nie wyróbka nadrobić, a ja dzisiaj tylko na chwilę, bo jutro wyjeżdżam o 4 rano (nie wiem jak wstanę o 3.30... ![]() ![]() Pozdrawiam wszystkich ![]() To co na bieżąco przeczytałam, to strasznie się cieszę, że z Pestką wszystko w porządku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4160 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Edit: Dziewczyny gdzie ja mogę oddać używane ciuchy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4161 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Aguś- super, że z sunią zapowiada sie wszystko pomyślnie. Może wydobrzeje i doczeka przeprowadzki z Wami? ![]() Cytat:
Nie ma się czego wstydzić, bo jest grupa ludzi ktoś sie przykłada, jest zainteresowana i poszerza wiadomości na własną rękę. Przypominam swoje właśnie urywki mojego ukochanego 'Deathproof', kilka linków ![]() http://www.youtube.com/watch?v=6npuEdett-E http://www.youtube.com/watch?v=3vk2i...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=G4a-P...eature=related
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4162 |
Zakorzenienie
|
Milka
w kafejce powinnam być ok 16tej, tak tradycyjnie już ![]() Będziesz?? ![]() Marzenko ja też mam dla Ciebie wielkiego buziaka ![]() może nawet pozwolę TZ'owi ![]() Heroldin suni wszystkiego najlepszego życzę i żeby włoski jej szybko odrastały (jak przystoi na suczkę włososmaniaczki ) ![]() A co do psinki to pewnie Wasze kciuki sprawiły, że operacja się udała i wszystko będzie dobrze ![]() Ja już uciekam do jutrzejszego spotkania w kafejce - proszę sobie zarezerwować godzinkę ok 16tej ![]() A jeśli któraś się nie zjawi... ![]() ![]() ![]() Pa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4163 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4164 |
Zakorzenienie
|
Jednak mi nie dało i przeczytałam wszystko co napisałyście
![]() ![]() Tak na serio, to strasznie fajnie się czytało Wasze wszystkie wywody, na temat spełniania marzeń, studiów, pieniędzy itd. Nie będę się odnosiła do konkretnych wypowiedzi, bo musiałabym wszystkie cytować, ale powiem jedno co mi się nasunęło po przeczytaniu tego wszystkiego, że każda z Was jest silną osobowością, wie czego chce i szczerze powiem, że zazdroszczę Wam tego...(ale w pozytywnym tego słowa znaczeniu ![]() ![]() Co do Julki, to nie byłyśmy u lekarza, bo został już Jej tylko katar, a podobno była u lekarza masa ludzi i trzymanie jej w "zasmarkanej" ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4165 | |
Zakorzenienie
|
![]()
I nawzajem
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Żegnam się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4166 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Temat dyskusji mnie bardzo zainteresowal bo jestem w podobnej sytuacji do niektorych z Was... Przede wszystkim podziwiam upor w dazeniu do celu (tu uklony zczegolnie w strone Tigresski i Oleczki ![]() Uczeszczalam do LO o profilu matematycznym wiec wybralam sie na ekonomie, ale musze Wam powiedziec ze rezygnacja ze studiow to byla najlepsza decyzja jaka moglam podjac. Poszlam na te studia bo dobrze umialam matme no i niestety z powodow finansowych nie moglam sobie pozwolic na studiowanie wymarzonego kierunku w innym miescie. Wyjechalam za granice zeby zarobic na studia i podszkolic angielski (swoja droga zdalam sobie sprawe ze ja ten jezyk kocham i chcialabym z nim rowniez wiazac swoja przyszlosc). Od stycznia zaczynam studiowac angielski na Uniwerku a po 2 latach planuje isc na studia. Anglia daje mi wieksze mozliwosci, bo istnieje mozliwosc dofinansowania do nauki a poza tym tutaj moge studiowac np chemie nie majac jej zdanej na maturze. I wcale nie zaluje ze studia zaczne za 2-3 lata. Ktos moze powiedziec: dziewczyno zmarnowalas 3 lata... napewno juz ci sie nie bedzie chcialo isc na studia itd ale ja wiem ze zrobilam dobrze. PO 1 na nauke nigdy nie jest za pozno. Po 2 sama zarabiajac na studia napewno bede solidnie przygotowywac sie do zajec i sporo sie uczyc bo bede miala swiadomosc ze wlozylam w ten interes sporo pieniedzy. A po 3 wiem ze warto w siebie inwestowac. No i na dodatej podszkole angielski... a wlasciwie to juz podszkolilam! Od wielu osob slysze ze moj angielski jest bardzo dobry. Takze zycze powodzenia wszystkim zdeterminowanym dziewczynom ![]() ![]() Ale sie rozpisalam ![]() ![]() ![]() ![]() No nic kochane uciekam spac. Kolorowych wszystkim ![]()
Świat jest książką i ci, którzy nie podróżują, czytają tylko jedną stronę 💖 http://instagram.com/through_the_world_ Edytowane przez atsenka Czas edycji: 2008-09-30 o 22:32 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4167 | |||||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
niestety fizjo też nie ma pomostowej - musze naukę zaczynać od początku... we dwie raźniej ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ale tak apropo to czytałam dziś ze ktoś kupił sobie skarpetki Cytat:
![]() ![]() ![]() udanych i miłych praktyk ![]() Cytat:
ja tez tak mam - im mniej ważę tym wiecej sie przejmuję swoja wagą i innymi detalami... a co do pieniedzy - jak zaczniesz pracę to wszystko na pewno sie poukłada. ja nie należę do bogatej rodziny - wręcz przeciwnie - moi rodzice mają zawodowe wykształcenie. na wakacjach byłam ostatni raz na obozie w pierwszej klasie LO - cena zależała od dochodów rodziny - ja pojechałam prawie za darmo... na studiach ledwie dawalismy radę, ja nie pracowałąm a szkoły kosztowały. dopiero trochę "stanełam na nogi" jak zaczęłąm pracować - zaczęlam się lepiej ubierać - mam w szafie wiecej niz jedną parę jeansów - a tak bywało wcześniej. chociaz cały czas lubie odwiedzać ciucholandy - kiedyś z koniecznosci teraz z przyjemności upolowania czegoś ciekawego ![]() jak zaczęłam pracować to kupiłąm sobie komputer na raty który skończyłam spłacać dopiero teraz w lipcu... i dopiero w tym roku wyjechałam na urlop - po raz pierwszy od czasów liceum - co prawda teraz jestem w malych długach ale nie żałuję ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
coś mi się tu nie dopisało... tak więc dziś czytałam, że ktos kupił sobie skarpetki antyobtarciowe a przeczytałam skarpetki antyobciachowe ![]() ![]() ![]() ja dzis po prostu mam chyba taki dzień... ![]() ok, zmykam do nauki anatomii... ![]() ![]() dobranoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4169 |
Zakorzenienie
|
Bry
![]() ![]() kolorowych chociaż pewnie już i tak wszyscy śpią ![]()
![]() |
#4170 |
Zakorzenienie
|
Bry
![]() Melduję się już z Krakowa ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:19.