jak przetłumaczyć facetowi, że imprezy bez niego to nic złego? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-10-07, 19:30   #1
monika_i
Raczkowanie

jak przetłumaczyć facetowi, że imprezy bez niego to nic złego?

jak wyżej a dokładniej - mój facet uważa, że wychodzenie na dyskoteki bez niego i na odwrót (on beze mnie) jest niepotrzebne niekonieczne i wręcz sie wścieka gdy chce wyjść ze znajomymi na impreze a ja z kolei naprawdę nie wychodzę często - wiadomo takie tam babskie wieczory i spotkania to jasne ale tak żeby potańczyć to bardzo rzadko
monika_i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-07, 20:04   #2
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108
Dot.: jak przetłumaczyć facetowi, że imprezy bez niego to nic złego?

Facetowi ciezko wytlumaczyc Mysle ze sie po prostu martwi ze poznasz tam kogos itd. Sama mam podobny prolem choc moj TZ mi nie zabrania ani nic podobnego tlyko mowi zebym uwazala i byla grzeczna hehe

Moze sprobuj go przyzwyczajac i czesciej wychodzic na imprezy samotnie to powinien sie z tym oswoic i nie miec nic przeciwko Pozdrawiam
Stary 2008-10-07, 20:08   #3
201804271242
Konto usunięte

GG do 201804271242

Ja nie mam problemu z dyskotekami, bo nie chodzę
U nas są pewne granice- nie ma sprawy żebym poszła z kolegami, a on z koleżankami na piwo, czy kawę, ale np. kino to już przesada.. i tego się trzymamy. Więc przede wszystkim pogadaj z chłopakiem i stwórzcie jasne granice- dobre dla Was obojga.

Dyskoteki.. hmm.. jak idę do koleżanki (do domu) na babską imprezę to jest tylko "baw się dobrze", kiedyś zapytałam co by było gdyby któraś zrobiła w klubie.. powiedział, że wolałby iść ze mną. Wydaje mi się, że się najzwyczajniej o Ciebie boi, że ktoś Ci czegoś dosypie do napoju- koleżanki już będą wstawione, możliwe, że zajęte i potem kac moralny.- brzmi jak gadanie rodzica ale taka jest prawda. Sama nigdy niczego nie piłam na takich imprezach. Z resztą po samym alkoholu z moimi koleżankami działy się różne rzeczy i miały w nosie to, że się o nich troszczę i krzyczały, że psuję zabawę oczywiście potem wielkie żałowanie.. Więc przestałam chodzić do klubów..
Pogadaj z nim jak to wszystko będzie wyglądać, żeby się nie martwił
PS. Czemu na dyskotekę nie możesz go wziąć?
201804271242 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-07, 20:25   #4
malenka9085
Rozeznanie

Bo to coś złego. Ja i TŻ mamy zasady- ani ja ani on nie chodzimy osobno na imprezy. Ze znajomymi się spotykamy, ale imprezowanie- Nie. Zresztą i tak nie bawiłabym się tak dobrze jak z Nim .
Stary 2008-10-07, 20:26   #5
monika_i
Raczkowanie

bo ja studiuję a jego tu ze mną nie ma; gdy jest to chodzimy oczywiście razem;
Stary 2008-10-07, 20:28   #6
monika_i
Raczkowanie

tylko że teraz koleżanka robi impreze w domu a potem mowiła że planuje balety na mieście no i co ja tak na cała grupę 15 bab mam powiedzieć nie dzieki facet mi nie pozwala?
Stary 2008-10-07, 20:36   #7
dragonka123
Rozeznanie

To dobrze ze ja nie mam takiego problemu, raz poszlam na dyskoteke sama i od tamtej pory odkad mam tzta wiem ze dyskoteka bez niego bylaby nudna a pozatym patrzac na te pary itp .. zawsze bawiac sie lepiej bawie sie z Tżtem niz jakbym miala bez niego isc na disco czy cos
"Aniu, ja wierze że jeśli ktoś teraz długo jest sam, to przyjdzie taki czas że w końcu pozna osobę wartą naszego uczucia i te szczęście przyjdzie do nas ze zdwojoną siłą" - Hmm no to teraz trzeba czekać ..

tylko jak długo ??
dragonka123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-10-07, 20:39   #8
malenka9085
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monika_i Pokaż wiadomość
tylko że teraz koleżanka robi impreze w domu a potem mowiła że planuje balety na mieście no i co ja tak na cała grupę 15 bab mam powiedzieć nie dzieki facet mi nie pozwala?
To już zależy jak się dogadacie. Jak chodzę na ogniska, ale np. klasowe to sama. Wtedy obiecuję, że np. nie będę pić za dużo czy coś w tym stylu żeby nie było nieprzyjemnych sytuacji. Bo wiadomo, że niektórzy koledzy po alkoholu mogą świrować, a ja jednak wolę być przy nich trzeźwa.
Stary 2008-10-07, 20:54   #9
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Renatka_2108 Pokaż wiadomość
Facetowi ciezko wytlumaczyc

A kobietom:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...10#post9271110

?

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-07, 20:58   #10
malenka9085
Rozeznanie

Bo każdy z nas jest zazdrosny ^^ .
Stary 2008-10-07, 21:10   #11
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malenka9085 Pokaż wiadomość
Bo każdy z nas jest zazdrosny ^^ .
Nie nie kazdy, a raczej kazdy w roznym stopniu. Zreszta, co z tego - jestem zazdrosny i nigdy nie przyszedl mi do glowy pomysl zamykania kogos w klatce.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-07, 21:11   #12
201804271242
Konto usunięte

GG do 201804271242

Cytat:
Bo to coś złego. Ja i TŻ mamy zasady- ani ja ani on nie chodzimy osobno na imprezy. Ze znajomymi się spotykamy, ale imprezowanie- Nie. Zresztą i tak nie bawiłabym się tak dobrze jak z Nim .
I tym złym mnie zagięłaś.. Czemuu? :| Czyli jak nie ma chłopaka to nie można nigdzie wyjść, tak? Sory, ale czasy, że kobieta siedzi w domu i bez chłopa się nigdzie nie ruszy już dawno minęły :|
Rozumiem, że każda para ma swoje zasady- niektórzy nigdzie bez siebie nie wychodzą (co juz jest lekka przesadą:/), ale nie można nazywac tego czymś złym.
Moim zdaniem jeśli nawzajem sobie ufają i osoba imprezująca będzie w znanym towarzystwie oraz obieca, że nie będzie pić to w czym problem? :|

My nie chodizmy osobno na imprezy, ale z innych powodów- to nie jest nic złego w moim mniemaniu.
Stary 2008-10-07, 21:26   #13
Yerenia
Raczkowanie

no coz, kazdy robi jak lubi
jak dla mnie nie ma nic zlego w tym, ze kazdy wychodzi osobno. Ja i mo Tz tez tak robimy. Uwazam to nawet za calkiem zdrowe i normalne
zreszta, jak czlowiek zaczyna pracowac i ma co chwile jakies imprezy firmowe i integracyjne, to ciezko jest na nie nie chodzic. Czlowiek wychodzi wtedy na totalnego odluda no i co niby mialby powiedziec: nie ide bo mi zabronili?
wiecej luzu w zwiazku i zyje sie lepiej
Yerenia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-07, 21:49   #14
pani_smith
Zakorzenienie

kochajmy się mocno ale bez popadania w skrajności.
no i jeszcze ta odrobina zaufania do siebie...

wychodzimy generalnie razem, ale i ja, i on, mamy grono "swoich" znajomych, z którymi od czasu do czasu lubimy się spotkać solo. inna kwestia, że jeden chłop na babskim spotkaniu jest co najmniej niemile widziany. i odwrotnie.

wróciłam
pani_smith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-07, 21:55   #15
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Indescriptible Pokaż wiadomość
Moim zdaniem jeśli nawzajem sobie ufają i osoba imprezująca będzie w znanym towarzystwie oraz obieca, że nie będzie pić to w czym problem? :|
A ja właściwie nie wiem o co chodzi z tym piciem? Dlaczego ta osoba wychodząca na imprezę na obiecywać, że nie będzie pić albo obiecywać, że będzie pić mało?

Szczerze mówiąc wolę jak mój facet się upije kiedy idzie gdzieś beze mnie, niż kiedy upija się mocno w moim towarzystwie A niech się wyszaleje, skoro już idzie sam (tzn ze znajomymi) - a nie zdarza się to bardzo często
Do głowy by mi nie przyszło, że miałby mi obiecywać, ani że ja miałabym coś takiego obiecywać.

Edytowane przez Lexie
Czas edycji: 2008-10-08 o 13:44 Powód: mały błąd stylistyczny ;)
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-07, 22:06   #16
zoffen
Raczkowanie

Cytat:
Ręce mi opadły? Co w tym jest złego? Może Tobie to nie odpowiada, ale na litość Boską, nie widzę w tym nic złego.

Prawdę mówiąc ja bardzo często imprezuję bez TŻ. Mamy zupełnie inne charaktery, on nie bardzo lubi wychodzić, a ja nie wyobrażam sobie piątku bez imprezy ze znajomymi, bo tak wyglądały u mnie piątki (a często i soboty) przez ostatnie 4 lata, a z TŻ jestem dopiero 9 miesięcy. Oczywiście, gdyby poprosił, żebym nie szła, to mogłabym to rozważyć Ale zasada jest taka, że cały tydzień ma dla niego, a piętki są moim dniem ze znajomymi- jeśli ma ochotę jest oczywiście baardzo mile widziany, ale jeśli nie to trudno.. Wolę się bawić z nim, ale bez niego też dam sobie radę.

Gdybym usłyszała od chłopaka, że mam zakaz wychodzenia na imprezy bez niego (przy czym nie mówię o sytuacji kiedy TŻ wychodziłby zawsze, a jedynie bardzo sporadycznie zdarzało mu się nie iść) to mniej więcej na tym skończyłaby się nasza znajomość.
Może ja mam taki charakter, ale moja wolność i moje życie to moje sprawy, oczywiście staram się nikogo przy tym nie krzywdzić i mogę iść na jakieś ustępstwa, ale nie zrezygnuję ze znajomych dla TŻ. Jedna z rzeczy które najbardziej mnie przerażają, są hermetyczne pary, w których kiedy cos nie wychodzi to jedna ze stron (lub obie) zostają zupełnie same, bo porzuciły wszystkich przyjaciół dla drugiej połowy..

Co oczywiście nie oznacza, że ja komus czegoś będę bronić- jak tam wolicie się trzymac w klatkach, albo po prostu takie zasady sobie ustaliliście i obojgu pasują, to proszę bardzo Ja się po prostu na coś takiego nie piszę

WIELKIE ODCHUDZENIE!
75,6-71-70-69-68-67-66-65-64-63 -62-61-60

zoffen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-07, 22:07   #17
Yerenia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
A ja właściwie nie wiem o co chodzi z tym piciem? Dlaczego ta osoba wychodząca na imprezę na obiecywać, że nie będzie pić albo obiecywać, że będzie pić mało?

Szczerze mówiąc wolę jak mój facet się upije kiedy idzie gdzieś beze mnie, niż kiedy upija się mocno w moim towarzystwie A niech się wyszaleje, skoro już idzie sam (tzn ze znajomymi) - a nie zdarza się to bardzo często
Do głowy by mi nie przyszło, że miałby mi obiecywać, że ja miałabym coś takiego obiecywać.
podpisuje sie
Stary 2008-10-07, 22:17   #18
201804271242
Konto usunięte

GG do 201804271242

Cytat:
Napisane przez Yerenia Pokaż wiadomość
podpisuje sie
A ja nie Facet jak facet, jak się upije to go najwyżej z imprezy wyrzucą Ale dziewczyna? Ja już coś na ten temat napisałam. Dosypią coś do napoju/ alkoholu/ czegokolwiek i miłe wspomnienia lub ich brak.. Picie na umór przez kobietę tez nie jest fajne, już nie tylko ze względów bezpieczeństwa ale i z samego szacunku do własnej osoby.
Ja bez mojego faceta nie napiłabym się niczego w klubie bo się najzwyczajniej boję.
U koleżanki to co innego, tym bardziej jak babska impreza ;] ale klub? Trochę rozsądku.. nie żyjemy wśród uczciwych ludzi z dobrymi intencjami. Nie bądźmy naiwni, tylko ostrożni.
Stary 2008-10-07, 22:31   #19
intransitive
Wtajemniczenie

dubel

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-07, 22:34   #20
intransitive
Wtajemniczenie

Cytat:
coś złego?
no jeśli masz zamir go tam zdardzać - owszem. Ale jak dla mnie to życie z przeświadczeniem, że imprezy bez TŻ to samo zło, sztana, piekło i te sprawy - TO jest złe. Ile jesteś ze swoim TŻ? Bo gwarantuję Ci , że po roku czy kilku latach będzies zmiała czasem ochotę pobawić się ze swoimi znajomymi. To naprawde odświeża związek i pomaga zachować potrzebny dystans do świata

Indescriptible - czyli kobiety nie mogą pić na umór ale faceci już tak? bo facet nie straci szacunku do własnej osoby, ale laska już tak?
Stary 2008-10-07, 22:45   #21
byliczka
Zakorzenienie

To nic złego, jednak każdy związek rządzi się swoimi zasadami i regułami. My z TŻtem nie chodzimy osobno na żadne dyskoteki czy imprezy. Jedynie spotkanie typu klasowe lub typowo babskie spotkania chodzę sama, chociaż na spotkania klasowe czasem chodzi ze mną bo mamy wspólnych znajomych. Jednak gdyby zechciał jechać ze znajomymi owszem było by mi przykro że nie chce mnie ze sobą zabrać ale mu ufam i wiem że by mnie nie zdradził, tzn. taką mam nadzieję, więc nie zabraniała bym mu jechać bo nie jest on moją własnością tylko wolnym człowiekiem, bo jak ma zdradzić to czy na dyskotece czy na ulicy to i tak ktoś mu wpadnie w oko jak ma wpaść

Skoro więc Twój TŻt uważa że nie powinniście bez siebie wychodzić, to albo zmień TŻta skoro masz inne priorytety i męczy Cię że sama nie możesz wyjść, albo uszanuj to i tyle.
Stary 2008-10-07, 22:46   #22
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Indescriptible Pokaż wiadomość
A ja nie Facet jak facet, jak się upije to go najwyżej z imprezy wyrzucą Ale dziewczyna? Ja już coś na ten temat napisałam. Dosypią coś do napoju/ alkoholu/ czegokolwiek i miłe wspomnienia lub ich brak.. Picie na umór przez kobietę tez nie jest fajne, już nie tylko ze względów bezpieczeństwa ale i z samego szacunku do własnej osoby.
Rozumiem wzgledy bezpieczenstwa, ale dlaczego upicie sie na umor faceta jest ok, a kobiety to objaw braku szacunku? Alkohol jest tak samo dostepny dla mezczyzn i kobiet, a jego nadmierne naduzywanie jest problemem niezaleznie od plci.

Stary 2008-10-07, 22:51   #23
Yerenia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Indescriptible
Ja bez mojego faceta nie napiłabym się niczego w klubie bo się najzwyczajniej boję.
U koleżanki to co innego, tym bardziej jak babska impreza ;] ale klub? Trochę rozsądku.. nie żyjemy wśród uczciwych ludzi z dobrymi intencjami. Nie bądźmy naiwni, tylko ostrożni.
hmm, no dla mnie nie ma roznicy gdzie pije do klubow w sensie klubow nie chodze ze znajomymi (raczej do knajp), a tam nikt niczego mi nie dosypuje pilnujemy sie nawzajem, co by sie nikt obcy kolo naszego stolika nie platal
na umor tez nie pije
zreszta ja tu mowie o wyjciu z przyjaciolmi na 2 piwka, a nie do klubu czy dyskoteki.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-10-07, 23:11   #24
Zuzannka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zoffen Pokaż wiadomość
Ręce mi opadły? Co w tym jest złego? Może Tobie to nie odpowiada, ale na litość Boską, nie widzę w tym nic złego.

Prawdę mówiąc ja bardzo często imprezuję bez TŻ. Mamy zupełnie inne charaktery, on nie bardzo lubi wychodzić, a ja nie wyobrażam sobie piątku bez imprezy ze znajomymi, bo tak wyglądały u mnie piątki (a często i soboty) przez ostatnie 4 lata, a z TŻ jestem dopiero 9 miesięcy. Oczywiście, gdyby poprosił, żebym nie szła, to mogłabym to rozważyć Ale zasada jest taka, że cały tydzień ma dla niego, a piętki są moim dniem ze znajomymi- jeśli ma ochotę jest oczywiście baardzo mile widziany, ale jeśli nie to trudno.. Wolę się bawić z nim, ale bez niego też dam sobie radę.

Gdybym usłyszała od chłopaka, że mam zakaz wychodzenia na imprezy bez niego (przy czym nie mówię o sytuacji kiedy TŻ wychodziłby zawsze, a jedynie bardzo sporadycznie zdarzało mu się nie iść) to mniej więcej na tym skończyłaby się nasza znajomość.
Może ja mam taki charakter, ale moja wolność i moje życie to moje sprawy, oczywiście staram się nikogo przy tym nie krzywdzić i mogę iść na jakieś ustępstwa, ale nie zrezygnuję ze znajomych dla TŻ. Jedna z rzeczy które najbardziej mnie przerażają, są hermetyczne pary, w których kiedy cos nie wychodzi to jedna ze stron (lub obie) zostają zupełnie same, bo porzuciły wszystkich przyjaciół dla drugiej połowy..

Co oczywiście nie oznacza, że ja komus czegoś będę bronić- jak tam wolicie się trzymac w klatkach, albo po prostu takie zasady sobie ustaliliście i obojgu pasują, to proszę bardzo Ja się po prostu na coś takiego nie piszę
w końcu ktoś normalnie napisał.

ludzie przecież trzeba mieć swoje również życie...partner będzie się później nudził nami... to jest bezsensu... każdy powinien mieć również jakieś sowje tajemnice...aby być ciekawszym dla partnera..
np...grając w otwarte karty..gra poker....czy gra w pokera kiedy kazdy ma wgląd do twoich kart ma jakiś sens i czy jest to bardziej ekscytujące?

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Rozumiem wzgledy bezpieczenstwa, ale dlaczego upicie sie na umor faceta jest ok, a kobiety to objaw braku szacunku? Alkohol jest tak samo dostepny dla mezczyzn i kobiet, a jego nadmierne naduzywanie jest problemem niezaleznie od plci.
dokładnie człowiek nie wielbłąd pić musi.
a z tego co wiem Kobiety też są ludźmi

Zuzannka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-08, 00:39   #25
pani_smith
Zakorzenienie

do osób, które nie wyobrażają sobie wyjścia bez swojego ukochanego na imprezę:
(tak z ciekawości pytam)

ile z was ma dostęp do jego skrzynki emailowej albo ma prawo zabawy komórką tej waszej drugiej osoby itd?

wróciłam
pani_smith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-08, 07:57   #26
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zoffen Pokaż wiadomość

Rozsądne, normalne, życiowe podejście!

Osobiście nie znam ani jednej pary, w której obydwie strony byłyby szczerze, na 100% zadowolone z zasady "nigdzie bez siebie" (edit). Najczęściej taki "kompromis" to efekt tego, że jedna strona narzuciła coś drugiej. To efekt braku zaufania lub własnego życia, własnych znajomych i zainteresowań (tylko życie w związku).

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2008-10-08 o 09:26
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-08, 09:01   #27
Yerenia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Doris1981
Nie znam ani jednej pary, która ma zasadę, że nigdzie bez siebie
ja znam, ja znam

znaczy juz nie znam, bo sie rozstali, ciekawe dlaczego
Stary 2008-10-08, 09:06   #28
byliczka
Zakorzenienie

ja też znam. ale są nadal razem.
Stary 2008-10-08, 09:16   #29
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez byliczka Pokaż wiadomość
ja też znam. ale są nadal razem.
Co innego mówić sobie "tak, nam to odpowiada", a co innego czuć to na 100%. Robienie dobrej miny do złej gdy, jeśli się kogoś kocha, albo po prostu godzenie się na coś takiego"dla świętego spokoju", to raczej najczęstsze powody godzenia się na taką umowę przez stronę, której to nie do końca (albo wcale) odpowiada. A potem nawet sobie można wmówić, że jest OK. Poza tym takie umowy - i tutaj zdania nie zmienię - to najczęściej efekt braku zaufania. A czasami są zawieranie w pierwszej fazie związku, gdy człowiek rzeczywiście chce się spotykać głównie z partnerem. Tylko potem jest zonk, bo fala największego zakochania mija i chciałoby się jednak mieć kontakt ze światem spoza związku.

Cytat:
Napisane przez Yerenia Pokaż wiadomość
ja znam, ja znam

znaczy juz nie znam, bo sie rozstali, ciekawe dlaczego
Ja też znam, ale zdanie miało dalszy ciąg. Chyba się nie zrozumiałyśmy (może niejasno to napisałam). Zrobiłam edit, aby jaśniej to wyrazić.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-08, 09:35   #30
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: jak przetłumaczyć facetowi, że imprezy bez niego to nic złego?

Nie można zawsze i wszędzie chodzić razem - chociażby dlatego, że nawet w związku ludzie są różni. Ja lubię potańczyć, mój mąż nie - to po co na siłę mam go brać na disco, jeśli wiem, że będzie się tam źle czuł, źle bawił...? Po drugie czasem wskazane jest trochę od siebie odpocząć, zobaczyć coś samemu a potem podzielić się wrażeniami.

Najlepszym sposobem na poprawienie zaufania jest kogoś zabrać na taką "solo" imprezę. Mój mąż raz zabrał mnie na swój męski wieczorek pokerowy (na którym po prostu zdychałam z nudów jako jedyna kobieta w gronie panów zainteresowanych wyłącznie swoim wzajemnym towarzystwem) i dziękuję, więcej nie pójdę (i nie zabrał mnie tak akurat dlatego, że nie chciałam go "puścić" to był zbieg okoliczności...). Ja raz wzięłam go na babski wieczorek disco, na którym on nie czuł się za fajnie i teraz też już nie chciałby się ze mną wybierać, woli żebym sobie jednak poszła z koleżankami.

Nie rozumiem natomiast dlaczego dorosła osoba pyta drugą, czy może gdzieś pójść. Ja informuję, że wychodzę, nie pytam się czy mogę - związek dwóch osób jest równoprawny (przynajmniej powinien być) i nie ma w nim zależności poddany (proszący o coś) i władca (udzielający bądź nie zgody na coś np. na wyjście). To chyba największy błąd pytać o pozwolenie drugą osobę w takich sytuacjach. Lepiej jest powiedzieć "idę" a gdy druga osoba zaprotestuje spokojnie wytłumaczyć, dlaczego nie zgadzam się z jego opinią. Inaczej po prostu stawiamy się od razu na przegranej pozycji "nie poszłam, bo mi nie pozwoliłeś"... Nie pozwolić wyjść to może mama małemu dziecku na plac zabaw.

Tak na marginesie jako studentka też mieszkałam w innym mieście niż mój ówczesny, chorobliwie zazdrosny chłopak. Też uważał, ze nie mam prawa nigdzie iść bez niego, robił mi niespodziewane wizyty w akademiku, telefony o 1 w nocy z pytaniem "co robisz?", szpiegowanie, awantury itp. ... Związek rozpadł się nie przez to, że chciałam imprezować czy imprezowałam bez niego, tylko przez jego idiotyczne zachowanie w tym temacie, które skłoniło mnie do zerwania.

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości