Spragnione Panny Młode 2009 cz. VI - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-21, 16:05   #721
martucha84
Zakorzenienie

Dot.: Spragnione Panny Młode 2009 cz. VI

Cytat:
Napisane przez massowa Pokaż wiadomość
My mamy już datę w kościele ustaloną i godzinę 15:00
sala jest, kamerzysta jest, orkiestra jest
fotograf chyba też - to sprawa mojego TŻ
nie wiem co z obrączkami ?!?! drogie cudeńka, zastanawialam sie nad Firmą Yes, białe złoto ... http://www.yes.pl/obraczki_slubne/ob...-Z-R06-OBR-407
ale z tego co widac maly wybór
chyba ze w sklepie jest wiecej do wyboru

suknia zamówiona http://annaisbridal.pl/kolekcja.php?k=luna
sliczna sukienka

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Martuś, nie mogę się doczekać kolejnych odsłon zdjęć Piękne są!
ciesze sie ze wyjazd sie udal.. a zdjecia jak beda to wrzuce

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
Ale MASAKRA!! właśnie sie dowiedziałam że nasz zespół zmienił wokalistke a my właśnie dlatego wybraliśmy ten zespół ze byliśmy zachwyceni głosem tej wokalistki a teraz jej nie ma jestem załamana
dzwon do nich i pytaj o co chodzi

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
wiecie co, oglądam sobie zdjecia ze ślubów wizażanek i przypomniała mi się moja osobista refleksja. jeszcze przed przymierzaniem sukni marzyło mi się, żeby nie mieć welonu tylko kwiat we włosach. ale jak założyłam suknię (tą którą potem zamówiłam) i pani mi przypięła welon, to tak bez makijażu i fryzury mogłabym stanąć przed ołtarzem i brać ślub. i wtedy zmieniłam zdanie. będę mieć welon.
a Wy, amcie już jakieś koncepcje?
ja nie chce welonu.. chce burze lokow i kwiaty we wlosach i tyle

Cytat:
Napisane przez popscene Pokaż wiadomość
Nie znam takiej tradycji, żeby wychodzić ze swojego wesela.

Welon - podstawa.
Solarium to samo zło. Poza tym postarza i tylko w Polsce jest w modzie. W ten sposób zresztą bardzo łatwo rozpoznać Polkę za granicą.
Ja nie jestem opalona i uważam, że moja karnacja jest taka jak powinna być, bo naturalna i moja.
Co do malowania, chyba zrobię to sama. Mam wizję jak powinnam wyglądać, a dzięki KWC mogę dobrać trwałe kosmetyki a niestety nie mam zaufanej kosmetyczki, której mogłabym powierzyć malowanie.
a ja sie z toba niezgodze.. ja jestem ze slaska i tu wszystkie wesele - no wiekszosc - polegaja na tym ze zaczynaja sie wczesniej (moj jest ostatnim w kosciele i bedzie na 14) a potem obiad zabawa i kolo 17 jest plener.. mlodzi znikaja na fotki i to jest CALKIEM NORMALNE co region to obyczaj..
a welon dla mnie nie jest podstawa... niechce go i niebede miala poprostu mi sie niepodoba..
Stary 2008-10-21, 16:06   #722
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
To że nie mają gustu, coś w tym jest.
Ja Francuzkę moge sobie wyobrazić z opalenizną, bo znam taką osobiście.

Ja lubię to jak wyglądam, na solarium byłam może trzy razy w życiu, i przed ślubem zapewnie kolejne 3 razy pójdę. Ślub mam w kwietniu, po zimie moja cera wygląda szaro . Niechce robić z siebie pomarańczy ani drugiej Joli Rutowicz, no ale zobaczymy jak to będzie
Ale jaką ma opaleniznę? Bo nie uwierzę, że pomarańczową.
A jeśli Twoja skóra po zimie jest szara, to zrób parę razy peeling, wybierz się na jakiś fajny zabieg do salonu urody i będzie promieniała tak, że na zdjęciach będziesz 1000 razy lepiej wyglądać niż jak przykryjesz szarą skórę opalenizną. Bo o skórę trzeba dbać
Stary 2008-10-21, 16:12   #723
massowa
Raczkowanie

Cytat:
Ale jaką ma opaleniznę? Bo nie uwierzę, że pomarańczową.
A jeśli Twoja skóra po zimie jest szara, to zrób parę razy peeling, wybierz się na jakiś fajny zabieg do salonu urody i będzie promieniała tak, że na zdjęciach będziesz 1000 razy lepiej wyglądać niż jak przykryjesz szarą skórę opalenizną. Bo o skórę trzeba dbać

Uwierz ze ma pomarańczową a do tego ma grubu ponad 60 lat i prawdziwa Francuzka z prawdziwej Francji

Natalka - nasza córeczka ) 22.05.2010

massowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-21, 16:19   #724
Daysy85
Zakorzenienie

a może ona je duzo marchwi????
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-21, 16:31   #725
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
a może ona je duzo marchwi????
Albo ma korzenie polskie
Stary 2008-10-21, 16:37   #726
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
a ja sie z toba niezgodze.. ja jestem ze slaska i tu wszystkie wesele - no wiekszosc - polegaja na tym ze zaczynaja sie wczesniej (moj jest ostatnim w kosciele i bedzie na 14) a potem obiad zabawa i kolo 17 jest plener.. mlodzi znikaja na fotki i to jest CALKIEM NORMALNE co region to obyczaj..
a welon dla mnie nie jest podstawa... niechce go i niebede miala poprostu mi sie niepodoba..
choc kolezanka i tak nic nie przekonuje uwaza wyjscie z wesela na chwilke za olewanie gosci ale ja juz sie nie odzywam( kurczee ale nie moglam sie powstrzymac..) co region to obyczaj masz racje

Ps. normalnie sie usmialam bo przyszla paczka z allegro, moj TZ zamowil drzewko mandarynki/mandarynkowe ..
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-21, 16:37   #727
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
a masz jednodniowe czy dwudniowe wesele?
Wiesz ja przewiduje slub ok 12stej wiec niezabardzo rano by wypalil plener, a jakos no czuje ze to zebysby zrobili plener przed ceremonia w kosciele tez by nie oddalo tego wszystkiego tego blysku w oku wkoncu nie bylibysmy jeszcze małżeństwem, raczej bylabym na zdjeciach bardziej poddenerwowana itp

Co do tesciów to sie nie przejmuj, wiem co mowie oni tak juz maja , ja choc na moich narzekac nie moge sa wporzadku to czasami tez ich nie moge zrozumiec, baaaa nawet chyba juz wole nie probowac ich zrzumiec, lzej mi wtedy na sercu i wątrobie
dwudniowe. Małżeństwem nie będziemy to fakt, ale błysk w oku będzie na pewno, wielka radość też. A poza tym na plenerze odstresujemy się przed całą ceremonią i w kościele się będziemy szczerzyć do siebie i gości

Cytat:
"chcemy mieć ślub o 16, żeby zdążyć zrobić plener przed mszą.
Ostatnio mnie teściowa wkurzyła, teść w sumie też, bo zaczeli Tż suszyć głowę, że gdzie tak późno ślub, że o 15 ma być."

Ja kochana mam mszę na 18...
no u nas zazwyczaj msze ślubne są od 14 do 16, więc ta nasza wymarzona godzina jest już przy tej górnej granicy, dlatego tez teściowie się krzywią, ale ja ich słuchać nie zamierzam, ustępować tym bardziej

Cytat:
Na poczatku myślałam , że to za późno ale jak gadałam z moimi koleżankami to wsystkie mówią że dobrze, że bez pospiechu na spokojnie itd no i wesele będzie do rana a jak masza o 15 to o 22 goście się opiją a o 24 po weselu???
zależy jakich gości zapraszasz jak się mają upić to to zrobią nawet po obiedzie u nas są msze o 15, nawet wcześniej i jeszcze żadne nie skończyło się o 24. Może nieliczni odpadli po północy, ale generalnie ludzie już nie piją na weselach tak jak kiedyś. Za to msza o 18 dla mnie to już strasznie późno, zanim się na sale dojedzie to już po 19, nie wybawiłabym się. U nas wesele jest do 5 rano, więc będzie prawie 10 godzin zabawy
Jak widać różne są zwyczaje w różnych regionach Polski, my możemy się jedynie dziwić jak jest w innych miejscach w kraju

Cytat:
A teraz z innej beczki:
I - czy zamierzacie chodzić na solarium przed ślubem ?
II - ile wczesniej należy szukać fryzjerki i umówić się na próbne czesanie
III - malujecie się same czy może u kosmetyczki?
i chyba tyle narazie ;P
ad. I możliwe, że kilka razy pójdę, ale niewiele, bo nie chodzę na solarium wcale, na ślub to będzie pierwszy raz
ad. II nie mam pojęcia
ad. III chyba wybiorę się do kosmetyczki, chociaż kiedyś chciałam sama się malować

Cytat:
Mówisz, że koleżanka ze stanów. A ja sobie myślę, że amerykanie ubierają się i wyglądają jakby gustu nie mieli.

Ja byłam tu i ówdzie w Europie i takie mam po prostu spostrzeżenia.
Nie potrafię sobie wyobrazić Francuzki czy Angielki z pomarańczową opalenizną.
Czas żeby Polki zaczynały lubić to jak wyglądają, w większości są piękne i nie potrzebują poprawiać natury, tylko o tym nie wiedzą.
owszem zdarzają się Polki o odcieniu pomarańczowym, ale nie jest ich aż tak wiele, po prostu bardzo rzucają się w oczy. Większość Polek ma naturalny(normalny) odcień skóry, nie wszystkie przecież chodzimy na solarium.
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-21, 16:39   #728
Daysy85
Zakorzenienie

Mam pytanko jak sądzicie lub czy wiecie czy świadkiem do slubu może byc osoba mająca dziecko ale nie mająca ślubu???
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-21, 17:01   #729
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
choc kolezanka i tak nic nie przekonuje uwaza wyjscie z wesela na chwilke za olewanie gosci ale ja juz sie nie odzywam( kurczee ale nie moglam sie powstrzymac..) co region to obyczaj masz racje

Ps. normalnie sie usmialam bo przyszla paczka z allegro, moj TZ zamowil drzewko mandarynki/mandarynkowe ..

Cytat:
Mam pytanko jak sądzicie lub czy wiecie czy świadkiem do slubu może byc osoba mająca dziecko ale nie mająca ślubu???
tak a czemu nie? przeciez to w niczym nieprzeszkadza.. a do komuni isc niemusi.. u nas bynajmniej niewymaga sie kartki ze spowiedzi od swiatkow.. to jest ich decyzja.. zreszta przed Bogiem wszyscy sa rowni.. i ksiadz niepowinine sie czepiac..

a teraz ja
I - tak ja bede chodzic przed slubem na solarium.. jestem ruda i blada i chce troche sie przyciemnic zeby niewygladac jak smierc.. zreszta co jakis czas chodze zeby sie ogrzac... i poprawic sobie nastroj sczegolnie w te zimne dni..

II - nie wiem... najlepeje jakiegos miec fryzjera sprawdzonego mnie bedzie czesal fryzjer do ktorego chodze od 2 lat i niewyobrazam sobie kogos innego na jego miejscu... a co do fruzury.. no cos pewnie bedziemy cos kombinowac jak pojde robic kolor

III - hmm chyba u kosmetyczki.. albo przyjaciolka ktora bedzie siwadkiem mnie pomaluje.. zreszta pomysle tak z pol roku przed slubem...

Stary 2008-10-21, 17:10   #730
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Czesc.

Ale jestem chora, straszny zasmarkaniec ze mnie

Ja mam slub na 17 (chyba??? o kurcze nie pamietam) - u nas najwczesniej robi sie sluby a 15, wczesniejsze godziny nie sa raczej oblegane.

I chce miec welon, taki długi (bo sukienka bez trenu - strasznie mnie sie takie podpiete treny nie podobaja - wyglada to za przeproszeniem jak kaczy kuper ), i na pierwszym tańcu będę go mieć przewieszony przez ramie .
A propo tańca z racji tego, ze nie mamy z TZ czasu chodzic na kurs, sciagnelam sobie rumbe i walc angielski Kasi Cichopek Krok po kroku, mam nadzieje, ze uda mi sie TZ nauczyc jak najwiecej, a po owym roku pojdziemy poszlifowac moze indywidualnie, a propo tych plyt moim zdaniem sa swietnie zrobione, wszystko pomalu, dokladnie objasnione.

Ja na solarium nigdy nie bylam i raczej nie pojde, slub mam we wrzesniu to na pewno sie troche podrumienie mam ciemniejsza karnacje, braz oczka i wloski, wiec najlepsza bedzie naturalna opalenizna

Co do fryzjerki - nie mam nikogo na oku - musze nad tym pomyslec. A makijaz, chetnie bym poszla do wizazystki, ale zobaczymy, najwyzej pojde do Daysy

Daysy --> jest jeden wymog swiadkowania --> pełnoletnosc nie jest wazna plec, stan cywilny, wiara itp.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-21, 17:12   #731
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
I chce miec welon, taki długi (bo sukienka bez trenu - strasznie mnie sie takie podpiete treny nie podobaja - wyglada to za przeproszeniem jak kaczy kuper ), i na pierwszym tańcu będę go mieć przewieszony przez ramie .
A propo tańca z racji tego, ze nie mamy z TZ czasu chodzic na kurs, sciagnelam sobie rumbe i walc angielski Kasi Cichopek Krok po kroku, mam nadzieje, ze uda mi sie TZ nauczyc jak najwiecej, a po owym roku pojdziemy poszlifowac moze indywidualnie, a propo tych plyt moim zdaniem sa swietnie zrobione, wszystko pomalu, dokladnie objasnione.
ja też chce taki filmik mieć!!!!
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-21, 17:23   #732
kasiaher
Wtajemniczenie

ja równiez będę miała welon, solarium jak najbardziej jestem blondynką i mam niebieskie oczy karnacja taka śniada ale i tak idę . Makijaż i fryzura u profesjonalistów. Po co mam się meczyć i stresować przecież pewnie nie bedę się sama w stanie umalować. Chociaż zawsze sama się maluje, i nie żle mi to wychodzi, ale w tym dniu nie chcę nic robić jeśli chodzi o make-up fryzura czy co kolwiek z pielegnacji .
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-21, 17:37   #733
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
hey ogladalam w ddtvn ten cykl o fotografowaniu, i nie rozumie kompletnie po co robic zdjecia 3 dni po slubie jak wkoncu to ma byc pamiątka z slubu to po co mi sesja za kilka tys. po tym waznym dniu..? aaa i mi sie przypomnialo ze kompletnie nie pasowaly mi te srebrne dodatki w "greckiej" sukni tej pani ktora wystepowala w ddtvn..
Ja bedę mieć sesję plenerową w poniedziałek po ślubie.A to wlasnie po to zeby nie zostawiac gosci samych na przyjęciu i po to aby nie ubrudzić sukienki.Potem w plenerze będę mogła robić co mi się żywnie podoba
Moja kumpela miała plener przed ślubem i sukienka była cała ubrudzona od trawy

A ja dzis zamówiłam wizażystkę Robi super makijaże i po rozmowie z nią stwierdziłam że jest profesjonalistkąMakijaż próbny będę mieć w grudniu jak przyjadę do Polski.No to jeszcze zostało szukanie fryzjera...

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

Edytowane przez atomufka
Czas edycji: 2008-10-21 o 17:41 Powód: dopisek
atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-21, 17:57   #734
kasiaher
Wtajemniczenie

powiem szczerze że nie zastanawiałam sie nad tym czy sesja przed po czt w trakcie, muszę zapytać TŻ co on na to
Stary 2008-10-21, 18:04   #735
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
A ja dzis zamówiłam wizażystkę Robi super makijaże i po rozmowie z nią stwierdziłam że jest profesjonalistkąMakijaż próbny będę mieć w grudniu jak przyjadę do Polski.No to jeszcze zostało szukanie fryzjera...

ile placisz za makijaż jak mozna spytac?
Stary 2008-10-21, 18:15   #736
zielony_motylek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
też mam tak ustawione

Jeśli chodzi o plener w dniu ślubu to nam DJ poradził(choć już wcześniej uzgodniliśmy ta kwestie z TŻ'tem), żeby nie wychodzić z wesela bo goście lepiej bawią się jak para młoda jest na sali jako, że ślub mamy o 12 to nieda rady zrobić w dzień ślubu, a po za tym pare dni po weselu moge już nie martwić się czy zabrudze sukine, nie będzie już tego całego stresu itd. ale przecież radość z tego że TŻ jest wreszcie moim męzem pozostanie no i jest szansa by choć na chwile założyć jeszcze suknie
my akurat mamy jeszcze taką komfortową sytuacje że sala jest połozona w takim jakby parku więc zrobimy też zdjęcia z rodzinką i taki mini plener w dniu wesela ale z tego kilka dni po napewno nie zrezygnuje

Cytat:
no i wesele będzie do rana a jak masza o 15 to o 22 goście się opiją a o 24 po weselu???
Ja mam msze o 12 i licze na zabawe do rana i nie są to jakieś tam moje marzenia tylko tak to poprostu na śląsku jest
Stary 2008-10-21, 18:24   #737
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zielony_motylek Pokaż wiadomość
też mam tak ustawione

Jeśli chodzi o plener w dniu ślubu to nam DJ poradził(choć już wcześniej uzgodniliśmy ta kwestie z TŻ'tem), żeby nie wychodzić z wesela bo goście lepiej bawią się jak para młoda jest na sali jako, że ślub mamy o 12 to nieda rady zrobić w dzień ślubu, a po za tym pare dni po weselu moge już nie martwić się czy zabrudze sukine, nie będzie już tego całego stresu itd. ale przecież radość z tego że TŻ jest wreszcie moim męzem pozostanie no i jest szansa by choć na chwile założyć jeszcze suknie
my akurat mamy jeszcze taką komfortową sytuacje że sala jest połozona w takim jakby parku więc zrobimy też zdjęcia z rodzinką i taki mini plener w dniu wesela ale z tego kilka dni po napewno nie zrezygnuje

Ja mam msze o 12 i licze na zabawe do rana i nie są to jakieś tam moje marzenia tylko tak to poprostu na śląsku jest
widze ze nie jestem sama ze slaskimi zwyczajami, fajnie wykombinowalas z tym mini plenerem w dniu slubu
Stary 2008-10-21, 18:43   #738
śliweńka
Zakorzenienie

kurcze tak długo nie zaglądałam na ten wątek

mi zostało jeszcze 10 miesięcy i 22 dni

już można coś zacząć działać z weselem

teściu truje nam byśmy obrączki już kupowali bo złoto drożeje to dla mnie przesada z leksza

a koleżanka truje mi czy od niej sukienki nie odkupie choć wcale mi się nie podoba

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-21, 18:49   #739
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość

teściu truje nam byśmy obrączki już kupowali bo złoto drożeje to dla mnie przesada z leksza

a koleżanka truje mi czy od niej sukienki nie odkupie choć wcale mi się nie podoba

Tescia nie sluchaj kupicie kiedy wy bedziecie chcieli, a co do kolezanki, powiedz ze od dawna masz juz upatrzony model i chcesz takiego poszukac by jej przykro nie bylo, a wkoncu to ty musisz sie czuc w ten dzien dobrze i wyjatkowo
Stary 2008-10-21, 18:53   #740
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
ile placisz za makijaż jak mozna spytac?
80 za próbny i 120 za ślubny.Babka jest profesjonalistką-pracowała min. przy sesjach do gazet i tv.To chyba troche drogo,ale zdecyduję się na niąw końcu to tylko raz w życiu

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-21, 19:09   #741
śliweńka
Zakorzenienie

ja nie chcę sukienki po koleżance, chcę mieć swoją wymarzoną

a teściu już przesadza z obrączkami

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2008-10-21, 19:35   #742
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez motley Pokaż wiadomość

gratulacje

my chyba zdecydujemy się na te obrączki
obraczki piekne

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość

Strippi super ja również gratuluje !!!
Cytat:
U naszego jubilera klasyczne obrączki (para) zrobione z naszego złota będą nas kosztować 200zł. Do tego chcę "dorzucić" brylancik, albo trzy to będzie jakieś 200zł za jeden brylancik.
Moje typy obrączek:
sliczne

Cytat:
Strippi gratuluję wygranej !!!
Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
l

gratuluje zdolniacha zdjecia super

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość

Strippi, gratuluję wygranej Wspaniała wiadomość
Cytat:

witaj ponownie

no obraczki my kupimy za barborke

a powiedz kolezance ze nie chcesz kupic od niej sukni bo masz inne wyobrazenie o swojej

DZIEWCZYNY DZIEKUJE WSZYSTKIM ZA GRATULACJE
Stary 2008-10-21, 19:47   #743
anuulaa
Wtajemniczenie

Cześć Dziewczynki, widzę, że tu dyskusja o porze ślubu i pleneru. My mamy mszę o 17 (chcieliśmy o 16, ale niestety termin był już zajęty). Natomiast plener będziemy mieć jakieś 2-3 dni poślubie, kiedy już ochłoniemy. Nie chcemy urywać się z wesela i tracić z niego ani chwili. Nasza sesja może trwać nawet kilka godzin, więc po co się stresować i pośwpieszać, bo goście czekają? Na sesję przed ślubem w życiu bym się nie zgodziła

Co do obrączek, to chcemy takie tradycyjne, gładkie z żółtego złota, żeby było widać, ze to obrączka a nie pierścionek Będziemy je kupować u jakiegoś jubilera, a nie w znanych sklepach, gdzie płaci się wiele za markę.

Strippi, jeszcze ja gratuluję!!
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-21, 19:47   #744
kasiaher
Wtajemniczenie

strippi zawsze chciałam sobie pojeździć na koniu ale jakoś nie było okazji może uda mi się kiedyś tż namówić na to, może mi się spodoba
Stary 2008-10-21, 19:50   #745
violisia
Zadomowienie

Cytat:
80 za próbny i 120 za ślubny.Babka jest profesjonalistką-pracowała min. przy sesjach do gazet i tv.To chyba troche drogo,ale zdecyduję się na niąw końcu to tylko raz w życiu
jak to profesjonalistka to powiem ze chyba ma dobra cene z tego co sie pytalam pozdrawiam
Stary 2008-10-21, 19:56   #746
twin--maid
Zakorzenienie

W weekend może uda nam się w końcu wybrać do domu i zaklepać terminy na ślub. Powiedzcie mi proszę jako już doświadczone w tym temacie od czego zacząć. Ślub chce brać w innej parafii niż moja i TŻ. Wiem, ze potrzebna będzie mi jakaś licencja ale nie wiem czy najpierw iśc do księdza z naszej parafii czy do tego, u którego chcemy wziąć ślub... czy na takie pierwsze spotkanie musimy mieć jakieś papierki, zaświadczenia?
Stary 2008-10-21, 20:07   #747
śliweńka
Zakorzenienie

może najpierw tylko msze zamówić godzinę ja się nie orientuje gdyż sama jestem jeszcze przed wizytą u księdza i myślę na którą ślub zamówić w kościele

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2008-10-21, 20:58   #748
jupik
Rozeznanie

Cytat:
A możesz podac nazwisko? bo zastanawiam się, czy nie mamy tej samej wizażystki

Cytat:
ja nie chcę sukienki po koleżance, chcę mieć swoją wymarzoną

a teściu już przesadza z obrączkami
Sukienka jest zbyt ważną sprawą, żeby ulegać koleżance- nie daj się, to ma być Twój wymarzony dzień, niepowtarzalny, więc powinnaś czuć się wyjątkowo i spełnić swoje marzenia! a koleżanka powinna to rozumieć. Jak nie to nie- nie przejmuj się nią, niech swoją suknię wciska komuś innemu lub sprzeda na allegro!
a co do obrączek- cena złota musiałaby o połowę skoczyć, żeby na obrączkach była jakakolwiek różnica, przecież wiadomo, że 90% ich ceny to "robocizna" i marża sprzedawcy. Powiedz to teściowi, może przestanie się tak martwić

Seks- maksimum radości bez jednego uśmiechu...
http://www.suwaczek.pl/cache/36d1015f53.png
jupik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-21, 21:25   #749
martucha84
Zakorzenienie

mam te fotki.... ale troche ich duzo bo niepotrafilam sie zdecydowac wiec przepraszam z gory za post za postem

Iwona i Aleksander 037.jpg Iwona i Aleksander 048.jpg Iwona i Aleksander 064.jpg Iwona i Aleksander 068.jpg Iwona i Aleksander 085.jpg Iwona i Aleksander 090.jpg
Stary 2008-10-21, 21:26   #750
martucha84
Zakorzenienie

Iwona i Aleksander 092.jpg Iwona i Aleksander 114.jpg Iwona i Aleksander 124.jpg Iwona i Aleksander 125.jpg Iwona i Aleksander 132.jpg Iwona i Aleksander 137.jpg

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości