|
|
#721 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Spragnione Panny Młode 2009 cz. VI
Cytat:
![]() ciesze sie ze wyjazd sie udal.. a zdjecia jak beda to wrzuce ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a welon dla mnie nie jest podstawa... niechce go i niebede miala poprostu mi sie niepodoba..
|
|
|
#722 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jeśli Twoja skóra po zimie jest szara, to zrób parę razy peeling, wybierz się na jakiś fajny zabieg do salonu urody i będzie promieniała tak, że na zdjęciach będziesz 1000 razy lepiej wyglądać niż jak przykryjesz szarą skórę opalenizną. Bo o skórę trzeba dbać |
|
|
|
|
#723 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Uwierz ze ma pomarańczową a do tego ma grubu ponad 60 lat i prawdziwa Francuzka z prawdziwej Francji
|
|
#724 |
|
Zakorzenienie
|
a może ona je duzo marchwi????
|
|
|
|
#725 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#726 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
choc kolezanka i tak nic nie przekonuje uwaza wyjscie z wesela na chwilke za olewanie gosci ale ja juz sie nie odzywam( kurczee ale nie moglam sie powstrzymac..) co region to obyczaj masz racje![]() Ps. normalnie sie usmialam bo przyszla paczka z allegro, moj TZ zamowil drzewko mandarynki/mandarynkowe .. |
|
|
|
|
#727 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
jak się mają upić to to zrobią nawet po obiedzie u nas są msze o 15, nawet wcześniej i jeszcze żadne nie skończyło się o 24. Może nieliczni odpadli po północy, ale generalnie ludzie już nie piją na weselach tak jak kiedyś. Za to msza o 18 dla mnie to już strasznie późno, zanim się na sale dojedzie to już po 19, nie wybawiłabym się. U nas wesele jest do 5 rano, więc będzie prawie 10 godzin zabawy![]() Jak widać różne są zwyczaje w różnych regionach Polski, my możemy się jedynie dziwić jak jest w innych miejscach w kraju Cytat:
ad. II nie mam pojęcia ad. III chyba wybiorę się do kosmetyczki, chociaż kiedyś chciałam sama się malować Cytat:
|
|||||
|
|
|
#728 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanko jak sądzicie lub czy wiecie czy świadkiem do slubu może byc osoba mająca dziecko ale nie mająca ślubu???
|
|
|
|
#729 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a teraz ja I - tak ja bede chodzic przed slubem na solarium.. jestem ruda i blada i chce troche sie przyciemnic zeby niewygladac jak smierc.. zreszta co jakis czas chodze zeby sie ogrzac... i poprawic sobie nastroj sczegolnie w te zimne dni.. II - nie wiem... najlepeje jakiegos miec fryzjera sprawdzonego mnie bedzie czesal fryzjer do ktorego chodze od 2 lat i niewyobrazam sobie kogos innego na jego miejscu... a co do fruzury.. no cos pewnie bedziemy cos kombinowac jak pojde robic kolor ![]() III - hmm chyba u kosmetyczki.. albo przyjaciolka ktora bedzie siwadkiem mnie pomaluje.. zreszta pomysle tak z pol roku przed slubem...
|
|
|
#730 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc.
Ale jestem chora, straszny zasmarkaniec ze mnie ![]() Ja mam slub na 17 (chyba??? o kurcze nie pamietam ) - u nas najwczesniej robi sie sluby a 15, wczesniejsze godziny nie sa raczej oblegane.I chce miec welon, taki długi (bo sukienka bez trenu - strasznie mnie sie takie podpiete treny nie podobaja - wyglada to za przeproszeniem jak kaczy kuper ), i na pierwszym tańcu będę go mieć przewieszony przez ramie . A propo tańca z racji tego, ze nie mamy z TZ czasu chodzic na kurs, sciagnelam sobie rumbe i walc angielski Kasi Cichopek Krok po kroku, mam nadzieje, ze uda mi sie TZ nauczyc jak najwiecej, a po owym roku pojdziemy poszlifowac moze indywidualnie, a propo tych plyt moim zdaniem sa swietnie zrobione, wszystko pomalu, dokladnie objasnione. Ja na solarium nigdy nie bylam i raczej nie pojde, slub mam we wrzesniu to na pewno sie troche podrumienie mam ciemniejsza karnacje, braz oczka i wloski, wiec najlepsza bedzie naturalna opalenizna ![]() Co do fryzjerki - nie mam nikogo na oku - musze nad tym pomyslec. A makijaz, chetnie bym poszla do wizazystki, ale zobaczymy, najwyzej pojde do Daysy ![]() Daysy --> jest jeden wymog swiadkowania --> pełnoletnosc nie jest wazna plec, stan cywilny, wiara itp. |
|
|
|
#731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#732 |
|
Wtajemniczenie
|
ja równiez będę miała welon, solarium jak najbardziej jestem blondynką i mam niebieskie oczy karnacja taka śniada ale i tak idę . Makijaż i fryzura u profesjonalistów. Po co mam się meczyć i stresować przecież pewnie nie bedę się sama w stanie umalować. Chociaż zawsze sama się maluje, i nie żle mi to wychodzi, ale w tym dniu nie chcę nic robić jeśli chodzi o make-up fryzura czy co kolwiek z pielegnacji .
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
|
|
|
#733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja kumpela miała plener przed ślubem i sukienka była cała ubrudzona od trawy ![]() A ja dzis zamówiłam wizażystkę Robi super makijaże i po rozmowie z nią stwierdziłam że jest profesjonalistką Makijaż próbny będę mieć w grudniu jak przyjadę do Polski.No to jeszcze zostało szukanie fryzjera...
Edytowane przez atomufka Czas edycji: 2008-10-21 o 17:41 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#734 |
|
Wtajemniczenie
|
powiem szczerze że nie zastanawiałam sie nad tym czy sesja przed po czt w trakcie, muszę zapytać TŻ co on na to
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
|
|
|
#735 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#736 | |
|
Rozeznanie
|
też mam tak ustawione
![]() Jeśli chodzi o plener w dniu ślubu to nam DJ poradził(choć już wcześniej uzgodniliśmy ta kwestie z TŻ'tem), żeby nie wychodzić z wesela bo goście lepiej bawią się jak para młoda jest na sali jako, że ślub mamy o 12 to nieda rady zrobić w dzień ślubu, a po za tym pare dni po weselu moge już nie martwić się czy zabrudze sukine, nie będzie już tego całego stresu itd. ale przecież radość z tego że TŻ jest wreszcie moim męzem pozostanie no i jest szansa by choć na chwile założyć jeszcze suknie my akurat mamy jeszcze taką komfortową sytuacje że sala jest połozona w takim jakby parku więc zrobimy też zdjęcia z rodzinką i taki mini plener w dniu wesela ale z tego kilka dni po napewno nie zrezygnuje ![]() Cytat:
|
|
#737 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#738 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze tak długo nie zaglądałam na ten wątek
mi zostało jeszcze 10 miesięcy i 22 dni już można coś zacząć działać z weselem ![]() teściu truje nam byśmy obrączki już kupowali bo złoto drożeje to dla mnie przesada z leksza a koleżanka truje mi czy od niej sukienki nie odkupie choć wcale mi się nie podoba
|
#739 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tescia nie sluchaj kupicie kiedy wy bedziecie chcieli, a co do kolezanki, powiedz ze od dawna masz juz upatrzony model i chcesz takiego poszukac by jej przykro nie bylo, a wkoncu to ty musisz sie czuc w ten dzien dobrze i wyjatkowo
|
|
|
|
|
#740 |
|
Zakorzenienie
|
80 za próbny i 120 za ślubny.Babka jest profesjonalistką-pracowała min. przy sesjach do gazet i tv.To chyba troche drogo,ale zdecyduję się na nią
w końcu to tylko raz w życiu
|
|
|
|
#741 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie chcę sukienki po koleżance, chcę mieć swoją wymarzoną
a teściu już przesadza z obrączkami
|
#742 | ||
|
Zakorzenienie
|
obraczki piekne
Cytat:
Cytat:
![]() no obraczki my kupimy za barborke ![]() a powiedz kolezance ze nie chcesz kupic od niej sukni bo masz inne wyobrazenie o swojej DZIEWCZYNY DZIEKUJE WSZYSTKIM ZA GRATULACJE
|
|
|
#743 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczynki, widzę, że tu dyskusja o porze ślubu i pleneru. My mamy mszę o 17 (chcieliśmy o 16, ale niestety termin był już zajęty). Natomiast plener będziemy mieć jakieś 2-3 dni poślubie, kiedy już ochłoniemy. Nie chcemy urywać się z wesela i tracić z niego ani chwili. Nasza sesja może trwać nawet kilka godzin, więc po co się stresować i pośwpieszać, bo goście czekają? Na sesję przed ślubem w życiu bym się nie zgodziła
![]() Co do obrączek, to chcemy takie tradycyjne, gładkie z żółtego złota, żeby było widać, ze to obrączka a nie pierścionek Będziemy je kupować u jakiegoś jubilera, a nie w znanych sklepach, gdzie płaci się wiele za markę.Strippi, jeszcze ja gratuluję!! |
|
|
|
#744 |
|
Wtajemniczenie
|
strippi zawsze chciałam sobie pojeździć na koniu ale jakoś nie było okazji może uda mi się kiedyś tż namówić na to, może mi się spodoba
|
|
|
#745 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#746 |
|
Zakorzenienie
|
W weekend może uda nam się w końcu wybrać do domu i zaklepać terminy na ślub. Powiedzcie mi proszę jako już doświadczone w tym temacie od czego zacząć. Ślub chce brać w innej parafii niż moja i TŻ. Wiem, ze potrzebna będzie mi jakaś licencja ale nie wiem czy najpierw iśc do księdza z naszej parafii czy do tego, u którego chcemy wziąć ślub... czy na takie pierwsze spotkanie musimy mieć jakieś papierki, zaświadczenia?
|
#747 |
|
Zakorzenienie
|
może najpierw tylko msze zamówić godzinę ja się nie orientuje gdyż sama jestem jeszcze przed wizytą u księdza i myślę na którą ślub zamówić w kościele
|
#748 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a koleżanka powinna to rozumieć. Jak nie to nie- nie przejmuj się nią, niech swoją suknię wciska komuś innemu lub sprzeda na allegro!a co do obrączek- cena złota musiałaby o połowę skoczyć, żeby na obrączkach była jakakolwiek różnica, przecież wiadomo, że 90% ich ceny to "robocizna" i marża sprzedawcy. Powiedz to teściowi, może przestanie się tak martwić
|
|
#749 |
|
Zakorzenienie
|
mam te fotki.... ale troche ich duzo bo niepotrafilam sie zdecydowac
wiec przepraszam z gory za post za postemIwona i Aleksander 037.jpg Iwona i Aleksander 048.jpg Iwona i Aleksander 064.jpg Iwona i Aleksander 068.jpg Iwona i Aleksander 085.jpg Iwona i Aleksander 090.jpg
|
|
#750 |
|
Zakorzenienie
|
Iwona i Aleksander 092.jpg Iwona i Aleksander 114.jpg Iwona i Aleksander 124.jpg Iwona i Aleksander 125.jpg Iwona i Aleksander 132.jpg Iwona i Aleksander 137.jpg
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.

choc kolezanka i tak nic nie przekonuje uwaza wyjscie z wesela na chwilke za olewanie gosci ale ja juz sie nie odzywam( kurczee ale nie moglam sie powstrzymac..) co region to obyczaj masz racje

) - u nas najwczesniej robi sie sluby a 15, wczesniejsze godziny nie sa raczej oblegane.
), i na pierwszym tańcu będę go mieć przewieszony przez ramie
. 

Wspaniała wiadomość