|
|
#871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Spragnione Panny Młode 2009 cz. VI
Dziewczyny, doradźcie mi coś. Zastanawiamy się nad listą gości. I przyznam, że jest kilka takich „problematycznych” osób. Jedną z nich jest moja „przyjaciółka”. Sprawa wygląda tak, że przyjaźniłyśmy się bardzo mocno przez pół podstawówki, całe liceum. Mieszkałyśmy koło siebie także całe dnie spędzałyśmy razem. Na złe i na złe, bo na dobre nie byłyśmy ze sobą. To była taka przyjaźń na nieszczęście. 4 lata temu akurat zbiegło się w naszym życiu wiele przełomowych momentów- ona dostała stałą pracę, ja wyjechałam na studia do innego miasta, poznałyśmy wtedy swoich Tż. Kontakt się zatracił, ja byłam daleko, miałyśmy facetów. Od ponad dwóch lat jestem znów w domu, ona się wyprowadziła ze swoim Tż ale niedaleko. Nie spotykamy się prawie wcale, sporadycznie, może co pół roku. Cały ten wywód dąży do tego- zaprosić, nie zaprosić? Dodam, że ona wyszła za mąż w maju, nie zaprosiła nas, ale nie robili przyjęcia, byli tylko rodzice i świadkowie.
Kolejni „problematyczni” goście to moja stara ekipa przyjaciół- swego czasu wiele razem imprezowaliśmy, spędzaliśmy sporo czasu ze sobą. Dylematu pewnie by nie było gdyby nie to, że nie mamy z Tż obecnie wielu znajomych- on ma jednego dobrego kumpla, ja mam jedną przyjaciółkę (za granicą) i jednego przyjaciela. Co o tym myślicie?
|
#872 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja po prostu czuję kogo chcę mieć przy sobie tego dnia. Zapraszam dobre kumpele z podstawówki, których nie widziałam wiele lat, ale na gg rozmawia mi się z nimi, jakbyśmy codziennie się widywały. Z liceum nikogo tak od serca nie czuję by zaprosić. Jakbym miała jakąś pakę, to pewnie bez problemu znaleźliby się na liście gości. Kuzyn hajtał się jakieś 8 lat temu i nie zaprosił, ale ja wychodzę z założenia, że nie ma co się bawić w "oko za oko", bo wiem, że jak zaproszę jego rodzinę (z wujkiem, ciocią i siostrą) będzie super zabawa, w ten sposób można pokazać też klasę. Trudno więc tak obcej osobie doradzić. Róbcie tak jak Wam serce podpowiada.
|
|
|
|
#873 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam dokladnie tak jak popscene
zapraszam te osoby kroe sa bliskie mojemu sercu tez nie mam nieiwadomo ilu znajomych ale wg mnie nie liczy sie ilosc a jakie te osoby sa i kim sa dla nas rodzine tez w sumie te najwazniejsze osoby i ja np nie mam zamaru zapraszac mojej chrzestnej- niestety to istn apomylka wg mnie powinniscie zrobic tak zeby wam bylo dobrze to wasz dzien!!! wlasnie pzegladalm zaproszenia i jakos nie moge znalezc takich ktore by mi sie podobaly ![]() i znowu sie sprzeczam z tzem o rany ....
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
#874 | |
|
Rozeznanie
|
mala mam nadzieje że uda wam się załatwić ten kredyt, a z tym aparatem to też bym się wkurzyła
Cytat:
![]() Ana*** z tego co wiem specjalnośc zazwyczaj wybiera się dopiero później a nie odrazu na 1 semestrze w końcu musicie najpierw zdobyć jakieś podstawy.A jeśli chodzi o literaturę to u nas zawsze jest podział na obowiązkową i uzupełniającą, uzupełniającą wiadomo nikt nie rusza, z obowiązkową róznie i zależy od prowadzącego, czasem trzeba całą czasem jakieś tam rozdziały.. ale ja jestem na politechnice, a ty chyba z tego co pamiętam studiujesz jakiś humanistyczny kierunek więc pewnie jest troche inaczej.. jupik i jak poszło na rozmowie? kiedys była taka reklama że dziewczyna miała @ ale wzieła jakieś tam tabletki i dostała ta prace trzeba było też tak zrobic ![]() Maggie1983 zaproszenie mi się bardzopodoba, to samo jeśli chodzi o cytat, jedynie ta kokartka, zgadzam się z Daysy -dopracuj ją a będzie idealnie ![]() sas no to kuruj się szybko żeby pokozystać z urlopu Justyna33333 skoro nie trzymacie kontaktu ja bym nie zapraszała.. mam 2 takie przyjaciółki i do LO trzymałyśmy kontakt a teraz od czasu do czasu się spotkamy (raz na rok dosłownie), ale nie czuje z nimi teraz takiej więzi emocjonalnej by zapraszać je na wesele (szczególnie że będzie to male wesele) za to zaniose im weselne ciasto i chciałabym zeby przyszły do kościoła
|
|
#875 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak ci zalezy na tych osobach i jak czujesz ze chcesz zeby w ten dzien byly przy tobie to zapros tak jak popscene napisala "w ten sposób można pokazać też klasę"
|
|
|
|
|
#876 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie nie wiem czy te osoby chcę czy nie... Zwłaszcza chodzi o przyjaciółkę. Kupa rzeczy za nami, wspomnień, depresji, rozczarowań, bólu, płaczu, wspierania itd. Ale teraz nie ma żadnego kontaktu...
|
#877 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uważam podobnie jak dziewczyny, żeby zapraszać te osoby , które są bliskie nam itd.
Ja nawet zastanawiam się nad klikoma osobami ode mnie z rodziny i wcale nie mam ochoty zapraszać moich 2 siostr ciotecznych... wcale nie mam ochoty zapraszać jednego bardzo gburowatego brata ciotecznego, jego pewnie zaproszę ale nad tamtymi dwiema ...a zresztą nie ma się co zastanawiać! |
|
|
|
#878 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jaka kiecka ci wpadła w oko, jaki fason? a znajomi powinni zapłacić za szkode Cytat:
jest literatura, którą "powąchać" trzeba i jest taka, której nie trzeba czytać, chociaż wykładowca gorąco poleca Dużo zależy też od tego czy notujesz co jest na danym wykładzie, jeśli masz dobre notatki to kontakt z książką można ograniczyć Generalnie czytasz dla siebie a nie dla dobrej oceny Cytat:
![]() Cytat:
podobają mi się, dopracowałabym tylko tę kokardkę. Ta wstążka-kratka z napisem dobrze by też wyglądała przyklejona na prosto Cytat:
Cytat:
bo jeśli się przyłoży linijkę w miejsce zgięcia, przejedzie wzdłuż niej kantem nożyczek to wtedy się ładnie kartka zagnie, bez tych pęknięć papieru. Wygląda to o wiele estetyczniej Cytat:
Co do innych starych znajomych to jeśli czujecie, że fajnie by było z nimi się pobawić na weselu to zaproście. Może to będzie taki krok do odnowienia kontaktu |
|||||||
|
|
|
#879 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez nie zapraszam tych z rodziny, ktorych nie lubie i jakos mam to gdzies czy będa mi potem to wypominac czy nie
w koncu to nasz slub dziewczyny co nie?? i mamy sie bawic w towarzystwie kogos kogo nie lubimy??
|
|
|
|
#880 |
|
Zakorzenienie
|
Mam ptanko ... już chyba był taki temat na forum ale teraz nie mogę znaleźć ...
Co myślicie o tych strezlających balonach,z których wylatują małe baloniki np. podczas pierwszego tańca??? Na allegro widziałam i są dwie ceny 40zł i 160 zł balony niczym się nie różnią oprócz właśnie tej ceny... o co chodzi??? |
|
|
|
#881 |
|
Zakorzenienie
|
Jedne mają mechanizm, który sam uwalnia te malutkie baloniki, a drugi trzeba po prostu samemu przebić- czyt. za pomocą jakiegoś kija chyba
![]() Efekt podobno fajny, ale potem te balony ktoś musi posprzątać |
|
|
|
#882 |
|
Zakorzenienie
|
Samemu przebić???
Ja właśnie analizowałam te dwie aukcje i w obydwu jest zdalny detonator pod baterię z jakimś tam dwużyłkowym kablem czy coś??? Chyba, że mi ktoś go przebije ze splutki po żel-penie |
|
|
|
#883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
edit już wiem, ten tańszy trzeba samemu złożyć- nadmuchać balony itd |
|
|
|
|
#884 |
|
Zakorzenienie
|
Bo ten balon to mi się bardzo podoba i to jest taki element zaskoczenia
![]() Poza tym u mnie w rodzinie nie miał nikt takiego a jka ja bym miała to by goście byli zachwyceni ![]() Jeżeli bym kupiła to tego za 40 zł a nie tego za 170 ... jak ma wybuchnąć to i tak wybuchnie... przynajmniej tak myślę
|
|
|
|
#885 |
|
Zakorzenienie
|
No tak, ale teraz wyobraź sobie, że trzeba te 100 baloników nadmuchać i włożyć jakoś do tego dużego balona- za dużo roboty, jak dla mnie
|
|
|
|
#886 |
|
Wtajemniczenie
|
dzieki dziewczynki
i chyba zmykne do tej szkoly
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
#887 |
|
Zakorzenienie
|
Te baloniki to się szybko pompuje bo w zestawie jest pompka
![]() potem wpycha się je do tego dużego a potem się go pompuje tak zrozumiałam z tej instrukcji na allegro... potem do tego dużego podłącza się ten detonator i naciska przycisk przy końcu kabla i jest wybuuuuuch
|
|
|
|
#888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc o ile się wyrobi bo wiem , że pojechał do Skarżyska komuś scieć zakładać , to pójdziemy do Pizzeri Pod Schodami... Ale dzięki za radę może następnym razem jak on mnie będzie chciał wyciągnąć to namówię go na Wesołą Kawkę
|
|
|
|
|
#890 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dziewczyny sądzicie że to dużo za taki samochód za 6godzin 900zł za każdą kolejną 100zł oglądaliśmy dziś z TŻ na necie zdjęcia i ceny i nie wiemy jak się ceny właśnie kształtują a niektóre z was szukają już fryzjera ile powinno się wcześniej fryzjera zaklepać ?
|
|
#891 |
|
Zakorzenienie
|
Tak dla sprostowania to nie ja dostałam to stypendium tylko chciałam zacytować jedno zdanie ale nie wiedziałam jak i chciałam pogratulowac koleżance wizażance.... a teraz tak wyszło jak bym to ja się nim chwaliła... no cóż nie rozgryzłam jeszcze dobrze fnkcji forum
|
|
|
|
#892 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#893 |
|
Rozeznanie
|
ja tam nie wiem, w sumie fajne autko, ale mnie to za każde wydaje się dużo. .bo to w sumie moim zdaniem taka najmniej wyeksploatowana część i wogóle mało znacząca jeśli chodzi o ślub i wesele dlatego ja wole jechać autem znajomych i te 1000 zł więcej przeznaczyć na np. podróż poślubną
|
#894 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oj a jaka ja bylam zla![]() Cytat:
baja no niby maja zaplacic ale czekam juz poltora tygodnia i nie mialam jak zrobic zdjec ja tez mam nadzieje ze wyjdzie nam z tym kredytem bo juz mam dosc zalatwianiaa na przymiarce wbilam sobie szpilke w piete i mnie boli strasznie a spodobaly mi sie suknie takie mniej rozlozyste niz bezy bo inne mi nie pasuja ani jednoczesciowe ani rybki ani te wielkie bezy bo jestem za chuda
|
|
#895 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#896 |
|
Zakorzenienie
|
My pojedziemy prawdopodobnie samochodem znajomych, bo w sumie w aucie spedziibysmy 15 minu 5 do Koscioła i 10 na sale
szkoda kasy na auto - z tego co wiem to malo kto zauwaza autko - jest dobre tylko do fotek.Bylismy z TZ przymierzac obraczki - ale superowo się czulam, wybraliśmy takie proste klasyczne, bez ozdób i takie cieniutkie zaplacimy za nie ok 550 zl z grawerowaniem wiec dosyc tanio. Prawdopodobnie kupimy obraczki jeszcze w tym roku Daysy - ja w skarżysku nie bylam hoho nawet nie wiem gdzie ta pizzeria a w Kawce jest naprwde przyjemnie - z racji tego ze mieszkamy w Kielcach dopiero 5 miesiecy zwiedzamy sobie rozna knajpki i kluby - ostatnio bylismy w tym nowym Desperados - super! |
|
|
|
#897 |
|
Raczkowanie
|
co myslicie to ja
|
#898 |
|
Zakorzenienie
|
Scio ale ta pizzeria pod schodami jest w CK na Uroczysku
![]() Właśnie z niej wróciliśmy i było bardzo fajnie ![]() a Pan DJ nazywa się Jacek Bieda |
|
|
|
#899 | ||
|
Rozeznanie
|
Mnie się sukienka niezbyt podoba, ale może to dlatego, że zdjęcia są dość ciemne i w sumie nie można ocenić jaka jest naprawdę.
Cytat:
Gratulacje! co do samochodu to nie wiem, skąd jesteś, ale jak dla mnie cena jest świetna choć może to perspektywa poznańska, bo mi rzucali cenami od 1500 w górę![]() jak bliźniaczki![]() WSZYSTKIM WIZAŻANKOM DZIĘKUJĘ ZA ŻYCZENIA POWODZENIA ![]() ![]() ![]() A co do samej rozmowy poszło chyba w miarę nieźle, choć jak mi na początku zrobili test "psychologiczny" to rozwiązując go uśmiałam się jak głupia hitem było pytanie, czy jestem lubieżna oraz czy jestem chciwa nnnnoooo, naturalnie że taaak ![]() ![]() Cytat:
widać że włożyłaś w nie sporo pracy, gościom się na pewno spodobają
|
|
#900 |
|
Zakorzenienie
|
Jupik a co to za praca?To teraz rozmowy są kilkuetapowe?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:50.

zapraszam te osoby kroe sa bliskie mojemu sercu
wg mnie powinniscie zrobic tak zeby wam bylo dobrze to wasz dzien!!! 

jestem tak zla ze masakra normalnie myslalam ze zabije!!!!
jestem na 6 stronie
swoją drugą tytuł wątku przedni.
jakżeby inaczej- byłam może na 2 czy 3 rozmowach w życiu i normalnie ZAWSZE mam wtedy @... to klątwa jakaś chyba