|
|
#1441 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: zazdroszczę zaręczonym dziewczynom
Cytat:
Joanna - pamietamy o Tobie Oliwka - tez radze elegancko na chrzciny ![]() Aelitka - udanej zabawy, bo sukienka super-stylowa, czekamy na relacje Tancerka - głowka do góry - pogadaj z nim moze powaznie ze zalezy ci na zareczynach i na slubie, a swoja droga skoro juz teraz ma prace, to skonczenie studiów wiele nie zmieni w jego zyciu (wiem to po swoim TZ). mysle ze owszem slub po studiach to ok, ale po co czekac na zareczyny??? |
|
|
|
|
#1442 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a nie odzywamy się już od tygodnia, stąd moje przemyślenia i chyba w końcu trafny wniosek ![]() A co do mieszkań - ja w Łodzi za pokój z kuchnią płacę 800 zł, ale warunki -eghm :/ + biegające towarzystwo (wieżowiec z płyty ze zsypem - nic się nie da zrobić) Myślę o kredycie ... sama byłabym w stanie kupić ze 2 pokoje, ale na 30 lat ehhh :/ no i TŻ mnie od tego pomysłu odwodził, no bo niby mamy się budować po ślubie tylko ten ślub to dla mnie coraz większa abstrakcja hehe
|
|
|
|
|
#1443 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mysle ze kilka dni odpoczynku od siebie, dobrze robi, mozna spojrzec pozniej z dystansu na pewne rzeczy
![]() rozmowy nic nie zastąpi i nie ma to polegac na tym ze nie rozmawiamy, "rozchodzimy sie" i czekamy az problem przyschnie
|
#1444 |
|
Raczkowanie
|
Ja na pewno zn im porozmawiam w końcu, liczę na to jeszcze, że on pierwszy się odezwie i w końcu przeprosi ...
Myślę o napisaniu maila - czasem to robię po większych kłótniach, piszę w mailu co czuję, jak odbieram jego zachowanie, dlaczego taka reakcja itd itp. Trzeba mu przyznać,że on słucha, że nie olewa i jak problem przemyśli to zwykle jakoś tam coś do niego dotrze, ale terac chcę mu zwrócić uwagę na ten spory problem jaki on ma ze sobą, wiem,że będzie ciężko, że on będzie się oburzał i odrzucał moje słowa, że może nawet znów będą ciche dni, ale muszę mu oczy otworzyć w końcu ehh :/ W weekend będę miała czas, to się za to zabiorę |
|
|
|
#1445 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja ez czesto tak robilam, tzn pisalam co mi na sercu lezy, latwiej bylo pozbierac mysli...kiedys napisalam list na 4 strony a4 mial duzo czytania ale wzial sobie to wszystko do serca. poza tym zawsze mi pomagalo, jak pogadalam z jakims innym facetem,zey obektywnie ocenil i doradzil z perspektywy faceta wlasnie. Moj kierwnik na szczescie jest pod tym wzgledem super facetem i czesto mnie naprowadza jak by tu wyjsc na moje ale zeby moj TZ myslal,ze sam na to wpadl hehehe
|
|
|
|
|
#1446 |
|
Zakorzenienie
|
Incognito ja z moim Tz byłam przez 3 miesiące w Anglii przez 24 godziny na dobe. Teraz jak wróciliśmy, widzimy sie co prawda codziennie, ale jest inaczej. Czuje, że za mną tęskni, dzwoni, martwi sie, no i jak juz pisałam przedwczoraj sam podjął temat zareczyn (co mnie zamiast uszczęśliwić-zdołowało
) Ciagłe widzenie wczesniej, a teraz mieszkanie oddzielnie i zdecydowanie rzadsze widzenie-pomaga![]() Jak radzi Motylek i ja...kilka dni przerwy dobrze Wam zrobi
|
|
|
|
#1447 |
|
Raczkowanie
|
.
na chleb codzienny i na poranne otwarcie oczu w blasku słonecznym; na dobry wieczór, na długi wieczór, na zgodne ciepłe ścielenie łóżek, na nieustanne sobą zdziwienie, na gniew i krzywdę i przebaczenie wybieram Ciebie. Edytowane przez polka746 Czas edycji: 2009-01-22 o 23:07 |
|
|
|
#1448 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Heh ale wiecie coo .. my wcale się za często nie widzimy w tygodniu ja pracuję do 17-18, on dojeżdża do Łodzi do szkoły.A w weekendy zwykle jeździłam do enigo do domu (rodziców) I to, że się tak rzadko widzimy też jest efektem jego niechęci do podjęcia się czegokolwiek - on się boi, że zdenerwuje rodziców tym, że za często go w domu nie ma więc po szkole grzecznie wraca do domu.Tak samo - boi się, że ich zdenerwuje spędzając weekend u mnie ... więc woli, żebym to ja przyjeżdżała ... A ani razu nie podjął z nimi rozmowy na ten temat ... On najchętniej by siedział w domu, nigdzie nie wychodził, o niczym nie decydował i za nic nie brał odpowiedzialności .. rozumiecie już mój problem? Czyję się jak mama a nie jak kobieta ![]() Jedyne jego heroiczne uczynki - 1 raz jak jechał do mnie do Krakowa sprzeciwił się rodzicom ... i ponoć dostał od nich w papę za przeproszeniem ![]() 2 - podjął się pomocy przy szukaniu mi mieszkania i pomalował je dla mnie. Ale ile musiałam się go naprzekonywać, że DA RADĘ to moje ... :/ |
|
|
|
|
#1449 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hmm, ciezka sprawa. Musi sie wyrwac w koncu spod skrzydel rodzicow bo nigdy nie dorosnie, a Ty bedziesz sie w takim zwiazku meczyc. Ja z moim tez mialam problemy bo mamusia za niego prala, sprzatala, prasowala, obiadek byl podany, przede mna byl z laska co tez za niego wszystko robila, choc mowil jej,ze jej nie kocha i nie planuje z nia pzyszlosci swojej...a tu nagle zjawilam sie ja, co ma swoje zdanie i wymagania. Duzo czasu mi zajelo nauczenie go,ze brudne rzeczy wrzucamy do praki lub kosza na bielizne, ze naczynia lepiej zmywac na biezaco,a nie jak juz nie ma czym i na czym jesc, ze odkurza sie czesciej niz raz na miesiac, i ze ma mi pomagac, a nie ja bede za niego zapierdzielac. W koncu sie nauczyl ale to tez trzeba chciec... |
|
|
|
|
#1450 |
|
Zakorzenienie
|
Incognito to Ty pisalas, że jest od Ciebie młodszy o 3 lata???
Moze ta róznica wieku a taki wpływ...nie wiem
|
|
|
|
#1451 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wczesnie na to jeszcze.ale z checia zobacze propozycja Wasze tez marzy mi sie mieszkanie,ale wiem,ze z tym latwo nie bedzie. no wlasnie wspolne noce,poranki,wieczory itp Cytat:
nie jestes pechowa,najwazniejsze,ze masz przy sobie TZ, czasem tez zdarza mi sie miec dola,a wtedy lezki same naplywaja do oczu,moze innym zazdroscic,ale chyba kazdy zwiazek ma tam jakies wlasnie sprawy i problemy. teskni na pewno,tylko inaczej pokazuje to a jesli chcesz podsycic uczucia,to moze stan sie na chwile niedostepna dla niego????? i powiedz mu wprost,czego tak bardzo pragniesz,by zainteresowal sie! inc0gnit0 to mowisz,ze teraz w lodzi przesiadujesz ?????
|
|
|
#1452 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wiem, dużo. Wiem, pewnie większość z Was by nawet nie próbowała ale jak już pisałam - miłość nie wybiera, a on ma sporo zalet mimo wszystkiego co tu piszę ![]() A jego zachowanie wynika z tego, że po 1 jest jedynakiem, a po 2 rodzina go tak wychowała, że nigdy nic nie musiał robić, tylko się uczyć. Wiadomo, jak trzeba to w domu coś pomoże, czy to mamie w kuchni czy ojcu w ogrodzie, ale jako tako nie ma żadnych obowiązków, a jak coś "nabroi" to mu uchodzi płazem. Ot, trochę gderania i to wszystko. Zresztą głupi on nie jest i wiedział jak się ustawić w tym wszystkim ![]() I chyba do niego zaczęło docierać,że ze mną tak nie będzie, że będzie musiał być na równi odpowiedzialny za związek, że będzie musiał kiedyś się uniezależnić od rodziców itd. I to go chyba tak przeraziło :/ |
|
|
|
|
#1453 |
|
Raczkowanie
|
.
na chleb codzienny i na poranne otwarcie oczu w blasku słonecznym; na dobry wieczór, na długi wieczór, na zgodne ciepłe ścielenie łóżek, na nieustanne sobą zdziwienie, na gniew i krzywdę i przebaczenie wybieram Ciebie. Edytowane przez polka746 Czas edycji: 2009-01-22 o 23:06 |
|
|
|
#1454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie mam nic przeciwko roznicy wieku w zwiazku,oczywiscie jesli ona nie wynosi wiecej niz dajmy na to 10 lat,bo to juz chyba za duzo. moj TZ jest dwa latka mlodszy,a mimo to dogadujemy sie bez problemowo. ja bym probowala ![]() niech sobie bedzie mlodszy,wazne jest to,ze polaczyla Was milosc. i Ty inc0gnit0 to zaakceptowalas. to ze w zwiazku z Toba bedzie musial sie natrudzic jesli chodzi o codzienne sprawy,to chyba normalne,a ze w domu mial luzy,to teraz nadrobi
|
|
|
#1455 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Heh oni już tak mają wydaje im się, że jak już "jest moja" to nic nie trzeba robić ![]() A jak być niedostępną? po prostu zajmij się czymś, nie dzwoń do niego, nie wymagaj spędzania razem czasu, w końcu zatęskni ... Ja własnie czekam aż mój zatęskni ehhh
|
|
|
|
|
#1456 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ano będę musiała zacząć mu to dawać do zrozumienia, że czas dorosnąć ![]() Aha, no i ta Łódź - czyżbym nie była sama z Łodzi na tym wątku? ![]() Edit: zapędziłam się trochę - 2 odp po sobie przepraszam
Edytowane przez inc0gnit0 Czas edycji: 2008-11-21 o 12:25 |
|
|
|
|
#1457 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokladnie tak,nie badz na kazde jego zawolanie i juz,niech pomysli!!!!niech zateskni i od nowa zacznie sie starac! Cytat:
nie jestes sama,ja tez z Lodzi
|
|
|
#1458 |
|
Wtajemniczenie
|
co za produkcja, ahhh masakra
![]() mam nadzieję, że się wszystkim jakoś poukłada; dojdziecie do porozumienia... też uważam, że najważniejsza jest szczera rozmowa będzie dobrze!i przepraszam, że tak marnie się odnoszę do tego, co piszecie....ale..... rozmiar pierścionka - 13 ![]() przymierzyłam jeden pierścionek (ładny białe złoto, jedno oczko ), pani się miło i znacząco uśmiechała a potem się dowiedziałam, żebym nie liczyła na to, że to będzie ten , bo on chciał tylko rozmiar sprawdzić, nie ma co kupować w ciemno, on już ma upatrzony [ ] tylko nie chciał kupować nie znając rozmiaru, i w ogóle to myślałam że padnę w tym kruku, masakraaaa!!!!!!! ![]() ![]() ![]() i woli białe złoto, czyli się zgadzamy, ja już z rozpędu zapytałam jakie ma zdanie nt obrączek bo ja uważam że to już klasyka czyli złote, choć nie lubię, i bez udziwnień, i się ze mną zgodził ![]() aaaaaaaaaaaaaaa ![]() więc jestem prze-zadowolona ![]() idę mu zrobić pyszne spaghetti, bo już go brzuch nie boli i może jeść
|
|
|
|
#1459 |
|
Raczkowanie
|
Aelitka
![]() ![]() super, to już jesteś na dobrej drodze ![]() I pewnie nas niedługo opuścisz ![]() Heh a ja ciągle w nerwach, się nastawiam psychicznie na maila/rozmowę ... ale czuję, że będzie dobrze .. wiem,że on mnie kocha
|
|
|
|
#1460 |
|
Raczkowanie
|
.
na chleb codzienny i na poranne otwarcie oczu w blasku słonecznym; na dobry wieczór, na długi wieczór, na zgodne ciepłe ścielenie łóżek, na nieustanne sobą zdziwienie, na gniew i krzywdę i przebaczenie wybieram Ciebie. Edytowane przez polka746 Czas edycji: 2009-01-22 o 23:06 |
|
|
|
#1461 |
|
Zakorzenienie
|
tancerkaGd przepraszam, że się wtrącę, ale na co On choruje? I gdy wyzrowieje, zaręczy się i się pobierzecie, a w Waszej rodzinie pojawi się jakaś choroba, to co? Rozwód, bo Jego nie będzie stać? Dziwne to jakieś dla mnie, ludzie się pobierają, by się wspierać, pomagać, być przy sobie, a nie dlatego, że akurat ich na to stać, zdrowie dopisuje. Takie moje zdanie. Mam nadzieję kochana, że się doczekasz zaręczyn, bo żenić już za miesiąc, czy dwa nikt mu przecież nie każe
![]() polka746 nie smutaj się i gdzie Ty chcesz z wątku uciekać? Aelitka karm Go karm musi mieć siłę, by pobiec do jubilera!!!
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2008-11-21 o 14:02 |
|
|
|
#1462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez mam 13! hehe no moze 12,5,ale takiego nie ma,wiec nosze 13
|
|
|
#1463 |
|
Zakorzenienie
|
Ojej a ja mam 7,5 czyli 8
|
|
|
|
#1464 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze co chwile w tym wątku sie zaręczna, magia czy co
|
#1465 |
|
Zakorzenienie
|
nie,no juz dawno zareczyn nie bylo,tylko deklaracje
|
|
#1466 |
|
Zakorzenienie
|
zawsze cos do przodu :P
|
#1467 |
|
Zadomowienie
|
Byliśmy w Yes i przymierzałam śliczny pierścionek
![]() Przymierzałam też w Aparcie ale ten z Yesa był cudny
|
#1468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jejku,jejku,co to za szal na przymierzanie pierscionkow!!!!
|
|
|
#1469 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ja tez nie wiem ![]()
|
|
|
|
#1470 |
|
Rozeznanie
|
ja tez chce pierscionek, pierscioneczek
![]() p.s. moj angielski rozmiar to M, nie mam pojecia ile to po polsku....ktos pomoze? Edytowane przez _agatka Czas edycji: 2008-11-21 o 14:32 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:12.

dla niego się przeprowadziłam 

a nie odzywamy się już od tygodnia, stąd moje przemyślenia i chyba w końcu trafny wniosek
mial duzo czytania ale wzial sobie to wszystko do serca. poza tym zawsze mi pomagalo, jak pogadalam z jakims innym facetem,zey obektywnie ocenil i doradzil z perspektywy faceta wlasnie. Moj kierwnik na szczescie jest pod tym wzgledem super facetem i czesto mnie naprowadza jak by tu wyjsc na moje ale zeby moj TZ myslal,ze sam na to wpadl

) Ciagłe widzenie wczesniej, a teraz mieszkanie oddzielnie i zdecydowanie rzadsze widzenie-pomaga

więc po szkole grzecznie wraca do domu.

] tylko nie chciał kupować nie znając rozmiaru, i w ogóle to myślałam że padnę w tym kruku, masakraaaa!!!!!!!