zazdroszczę zaręczonym dziewczynom - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-21, 11:10   #1441
_agatka
Rozeznanie

Dot.: zazdroszczę zaręczonym dziewczynom

Cytat:
Napisane przez inc0gnit0 Pokaż wiadomość
Eh ..
Heh .. weekend dla siebie ... ten będzie już drugi .. i znów będę siedzieć jak kołek w domu dla niego się przeprowadziłam nie znam miasta, nie mam znajomych no porażka
Incognito, ciesze sie ze doszłas do sedna problemu z Tz!!!a teraz koniec z rozmyslaniem ciesz sie z wolnego, zajmij sie soba, a co niech bedzie zazdrosny!!! znajdz moze na necie gdzie mozna pojsc i co pozwiedzac w łodzi (ogród botaniczny?, muzeum???) a jak mozesz to zrob szalony wypad do Krakowa (tak jak radzi motylek), skoro tam masz znajomych i rodzine wiec na pewno bedzie to mila odmiana od smuteczków!!! trzymam kciuki za swietny weekend, a jak cos to zapraszam do lublina!!!!

Joanna - pamietamy o Tobie
Oliwka - tez radze elegancko na chrzciny
Aelitka - udanej zabawy, bo sukienka super-stylowa, czekamy na relacje
Tancerka - głowka do góry - pogadaj z nim moze powaznie ze zalezy ci na zareczynach i na slubie, a swoja droga skoro juz teraz ma prace, to skonczenie studiów wiele nie zmieni w jego zyciu (wiem to po swoim TZ). mysle ze owszem slub po studiach to ok, ale po co czekac na zareczyny???
_agatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-21, 11:11   #1442
inc0gnit0
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez motylek1007 Pokaż wiadomość
inc0gnit0 moze mała separacja, zeby sobie przemyślał to i owo? masz mozliwosc na kilka dni wrócenia do domu i nie odzywania sie do niego?
No ja mieszkam sama, więc tu problemu nie ma a nie odzywamy się już od tygodnia, stąd moje przemyślenia i chyba w końcu trafny wniosek

A co do mieszkań - ja w Łodzi za pokój z kuchnią płacę 800 zł, ale warunki -eghm :/ + biegające towarzystwo (wieżowiec z płyty ze zsypem - nic się nie da zrobić)

Myślę o kredycie ... sama byłabym w stanie kupić ze 2 pokoje, ale na 30 lat ehhh :/ no i TŻ mnie od tego pomysłu odwodził, no bo niby mamy się budować po ślubie tylko ten ślub to dla mnie coraz większa abstrakcja hehe
inc0gnit0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-21, 11:11   #1443
motylek1007
Zakorzenienie

a ja mysle ze kilka dni odpoczynku od siebie, dobrze robi, mozna spojrzec pozniej z dystansu na pewne rzeczy

rozmowy nic nie zastąpi i nie ma to polegac na tym ze nie rozmawiamy, "rozchodzimy sie" i czekamy az problem przyschnie

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-21, 11:32   #1444
inc0gnit0
Raczkowanie

Ja na pewno zn im porozmawiam w końcu, liczę na to jeszcze, że on pierwszy się odezwie i w końcu przeprosi ...
Myślę o napisaniu maila - czasem to robię po większych kłótniach, piszę w mailu co czuję, jak odbieram jego zachowanie, dlaczego taka reakcja itd itp.
Trzeba mu przyznać,że on słucha, że nie olewa i jak problem przemyśli to zwykle jakoś tam coś do niego dotrze, ale terac chcę mu zwrócić uwagę na ten spory problem jaki on ma ze sobą, wiem,że będzie ciężko, że on będzie się oburzał i odrzucał moje słowa, że może nawet znów będą ciche dni, ale muszę mu oczy otworzyć w końcu ehh :/
W weekend będę miała czas, to się za to zabiorę
Stary 2008-11-21, 11:38   #1445
malgosiab
Raczkowanie

Talking Dot.: zazdroszczę zaręczonym dziewczynom

Cytat:
Ja na pewno zn im porozmawiam w końcu, liczę na to jeszcze, że on pierwszy się odezwie i w końcu przeprosi ...
Myślę o napisaniu maila - czasem to robię po większych kłótniach, piszę w mailu co czuję, jak odbieram jego zachowanie, dlaczego taka reakcja itd itp.
Trzeba mu przyznać,że on słucha, że nie olewa i jak problem przemyśli to zwykle jakoś tam coś do niego dotrze, ale terac chcę mu zwrócić uwagę na ten spory problem jaki on ma ze sobą, wiem,że będzie ciężko, że on będzie się oburzał i odrzucał moje słowa, że może nawet znów będą ciche dni, ale muszę mu oczy otworzyć w końcu ehh :/
W weekend będę miała czas, to się za to zabiorę

Ja ez czesto tak robilam, tzn pisalam co mi na sercu lezy, latwiej bylo pozbierac mysli...kiedys napisalam list na 4 strony a4 mial duzo czytania ale wzial sobie to wszystko do serca. poza tym zawsze mi pomagalo, jak pogadalam z jakims innym facetem,zey obektywnie ocenil i doradzil z perspektywy faceta wlasnie. Moj kierwnik na szczescie jest pod tym wzgledem super facetem i czesto mnie naprowadza jak by tu wyjsc na moje ale zeby moj TZ myslal,ze sam na to wpadl hehehe
Stary 2008-11-21, 11:40   #1446
domi7ks
Zakorzenienie

Incognito ja z moim Tz byłam przez 3 miesiące w Anglii przez 24 godziny na dobe. Teraz jak wróciliśmy, widzimy sie co prawda codziennie, ale jest inaczej. Czuje, że za mną tęskni, dzwoni, martwi sie, no i jak juz pisałam przedwczoraj sam podjął temat zareczyn (co mnie zamiast uszczęśliwić-zdołowało) Ciagłe widzenie wczesniej, a teraz mieszkanie oddzielnie i zdecydowanie rzadsze widzenie-pomaga

Jak radzi Motylek i ja...kilka dni przerwy dobrze Wam zrobi

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-21, 11:46   #1447
polka746
Raczkowanie

Arrow Dot.: zazdroszczę zaręczonym dziewczynom

.
na dobry wieczór, na długi wieczór,
na zgodne ciepłe ścielenie łóżek,
na nieustanne sobą zdziwienie,
na gniew i krzywdę i przebaczenie
wybieram Ciebie.

Edytowane przez polka746
Czas edycji: 2009-01-22 o 23:07
polka746 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-21, 11:47   #1448
inc0gnit0
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Incognito ja z moim Tz byłam przez 3 miesiące w Anglii przez 24 godziny na dobe. Teraz jak wróciliśmy, widzimy sie co prawda codziennie, ale jest inaczej. Czuje, że za mną tęskni, dzwoni, martwi sie, no i jak juz pisałam przedwczoraj sam podjął temat zareczyn (co mnie zamiast uszczęśliwić-zdołowało) Ciagłe widzenie wczesniej, a teraz mieszkanie oddzielnie i zdecydowanie rzadsze widzenie-pomaga

Jak radzi Motylek i ja...kilka dni przerwy dobrze Wam zrobi

Heh ale wiecie coo .. my wcale się za często nie widzimy w tygodniu ja pracuję do 17-18, on dojeżdża do Łodzi do szkoły.
A w weekendy zwykle jeździłam do enigo do domu (rodziców)
I to, że się tak rzadko widzimy też jest efektem jego niechęci do podjęcia się czegokolwiek - on się boi, że zdenerwuje rodziców tym, że za często go w domu nie ma więc po szkole grzecznie wraca do domu.
Tak samo - boi się, że ich zdenerwuje spędzając weekend u mnie ... więc woli, żebym to ja przyjeżdżała ...
A ani razu nie podjął z nimi rozmowy na ten temat ...
On najchętniej by siedział w domu, nigdzie nie wychodził, o niczym nie decydował i za nic nie brał odpowiedzialności .. rozumiecie już mój problem?
Czyję się jak mama a nie jak kobieta
Jedyne jego heroiczne uczynki - 1 raz jak jechał do mnie do Krakowa sprzeciwił się rodzicom ... i ponoć dostał od nich w papę za przeproszeniem
2 - podjął się pomocy przy szukaniu mi mieszkania i pomalował je dla mnie. Ale ile musiałam się go naprzekonywać, że DA RADĘ to moje ... :/
Stary 2008-11-21, 11:53   #1449
malgosiab
Raczkowanie

Cytat:
Heh ale wiecie coo .. my wcale się za często nie widzimy w tygodniu ja pracuję do 17-18, on dojeżdża do Łodzi do szkoły.
A w weekendy zwykle jeździłam do enigo do domu (rodziców)
I to, że się tak rzadko widzimy też jest efektem jego niechęci do podjęcia się czegokolwiek - on się boi, że zdenerwuje rodziców tym, że za często go w domu nie ma więc po szkole grzecznie wraca do domu.
Tak samo - boi się, że ich zdenerwuje spędzając weekend u mnie ... więc woli, żebym to ja przyjeżdżała ...
A ani razu nie podjął z nimi rozmowy na ten temat ...
On najchętniej by siedział w domu, nigdzie nie wychodził, o niczym nie decydował i za nic nie brał odpowiedzialności .. rozumiecie już mój problem?
Czyję się jak mama a nie jak kobieta
Jedyne jego heroiczne uczynki - 1 raz jak jechał do mnie do Krakowa sprzeciwił się rodzicom ... i ponoć dostał od nich w papę za przeproszeniem
2 - podjął się pomocy przy szukaniu mi mieszkania i pomalował je dla mnie. Ale ile musiałam się go naprzekonywać, że DA RADĘ to moje ... :/

hmm, ciezka sprawa. Musi sie wyrwac w koncu spod skrzydel rodzicow bo nigdy nie dorosnie, a Ty bedziesz sie w takim zwiazku meczyc. Ja z moim tez mialam problemy bo mamusia za niego prala, sprzatala, prasowala, obiadek byl podany, przede mna byl z laska co tez za niego wszystko robila, choc mowil jej,ze jej nie kocha i nie planuje z nia pzyszlosci swojej...a tu nagle zjawilam sie ja, co ma swoje zdanie i wymagania. Duzo czasu mi zajelo nauczenie go,ze brudne rzeczy wrzucamy do praki lub kosza na bielizne, ze naczynia lepiej zmywac na biezaco,a nie jak juz nie ma czym i na czym jesc, ze odkurza sie czesciej niz raz na miesiac, i ze ma mi pomagac, a nie ja bede za niego zapierdzielac. W koncu sie nauczyl ale to tez trzeba chciec...
Stary 2008-11-21, 11:54   #1450
domi7ks
Zakorzenienie

Incognito to Ty pisalas, że jest od Ciebie młodszy o 3 lata???

Moze ta róznica wieku a taki wpływ...nie wiem

Stary 2008-11-21, 12:02   #1451
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
ja nie uznaję separacji.
według mnie jedynie rozmowa, rozmowa, rozmowa. a jak nie podziała i nie pójdzie na kompromis, albo nie przekona mnie sensownie do swoich racji - to koniec. niestety.

dwa lata to moje minimum!
ale spoko, Twój chłopak wydaje się zainteresowany, mój szerokim łukiem omija tego typu sklepy

wow, gratuluję i powodzenia w wyborze sukienki itd. pochwal się, co i jak, potem ach, wybierać suknię ślubną...

wiecie co, u mnie też z mieszkaniem lipa. a mieszkanie z ukochanym jest dla mnie w tej chwili ważniejsze niż zaręczyny. bardzo chciałabym móc już być przy nim w nocy, razem gotować, kłócić się i wiecie, żyć z nim.
zaręczyny... marzę o nich, ale jestem taka szczęśliwa z lubym, że są one na dalszym planie
tak,wybieranie sukni slubnej,to musi byc przezycie. ktorego swoja droga ja na razie nie planuje za wczesnie na to jeszcze.
ale z checia zobacze propozycja Wasze
tez marzy mi sie mieszkanie,ale wiem,ze z tym latwo nie bedzie. no wlasnie wspolne noce,poranki,wieczory itp

Cytat:
Napisane przez polka746 Pokaż wiadomość
no tak też to nieraz słyszałam, a tak na prawde to nawet nie interesuje sie jaki mam rozmiar, co mi się podoba, ogólnie to widać że nie ma zamiaru kupna i wręczenia pierścionka. Mi sie wydaje że to jest takie gadanie na odczepke:/

Cześć Dziewuszki moje gratulacje dla tych co już doczekały sie deklaracji mmm(zazdroszczę a jak!
I czekam na relacje z wizyt u jubilerów

Może jestem pechowa i mi sie takie rzeczy nie przydarzają ot po prostu
nie ma to jak poryczeć wieczorem do poduszki i mieć nadzieje że następnego dnia będzie lepiej...
ale czuje że on nie tęskni za mną nie to co było na początku...może macie jakieś porady co zrobić żeby wróciło takie uczucie jak na początku, żeby facet sie interesował bardziej mną ehh co robić

nie jestes pechowa,najwazniejsze,ze masz przy sobie TZ, czasem tez zdarza mi sie miec dola,a wtedy lezki same naplywaja do oczu,moze innym zazdroscic,ale chyba kazdy zwiazek ma tam jakies wlasnie sprawy i problemy. teskni na pewno,tylko inaczej pokazuje touwierz w siebie polka,uwierz w niego!!!!
a jesli chcesz podsycic uczucia,to moze stan sie na chwile niedostepna dla niego?????
i powiedz mu wprost,czego tak bardzo pragniesz,by zainteresowal sie!

inc0gnit0 to mowisz,ze teraz w lodzi przesiadujesz?????

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-21, 12:09   #1452
inc0gnit0
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Incognito to Ty pisalas, że jest od Ciebie młodszy o 3 lata???

Moze ta róznica wieku a taki wpływ...nie wiem
Nie 3 a 6
Wiem, dużo. Wiem, pewnie większość z Was by nawet nie próbowała ale jak już pisałam - miłość nie wybiera, a on ma sporo zalet mimo wszystkiego co tu piszę

A jego zachowanie wynika z tego, że po 1 jest jedynakiem, a po 2 rodzina go tak wychowała, że nigdy nic nie musiał robić, tylko się uczyć.
Wiadomo, jak trzeba to w domu coś pomoże, czy to mamie w kuchni czy ojcu w ogrodzie, ale jako tako nie ma żadnych obowiązków, a jak coś "nabroi" to mu uchodzi płazem. Ot, trochę gderania i to wszystko. Zresztą głupi on nie jest i wiedział jak się ustawić w tym wszystkim
I chyba do niego zaczęło docierać,że ze mną tak nie będzie, że będzie musiał być na równi odpowiedzialny za związek, że będzie musiał kiedyś się uniezależnić od rodziców itd. I to go chyba tak przeraziło :/
Stary 2008-11-21, 12:12   #1453
polka746
Raczkowanie

.
wybieram Ciebie.

Edytowane przez polka746
Czas edycji: 2009-01-22 o 23:06
Stary 2008-11-21, 12:15   #1454
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Nie 3 a 6
Wiem, dużo. Wiem, pewnie większość z Was by nawet nie próbowała ale jak już pisałam - miłość nie wybiera, a on ma sporo zalet mimo wszystkiego co tu piszę

A jego zachowanie wynika z tego, że po 1 jest jedynakiem, a po 2 rodzina go tak wychowała, że nigdy nic nie musiał robić, tylko się uczyć.
Wiadomo, jak trzeba to w domu coś pomoże, czy to mamie w kuchni czy ojcu w ogrodzie, ale jako tako nie ma żadnych obowiązków, a jak coś "nabroi" to mu uchodzi płazem. Ot, trochę gderania i to wszystko. Zresztą głupi on nie jest i wiedział jak się ustawić w tym wszystkim
I chyba do niego zaczęło docierać,że ze mną tak nie będzie, że będzie musiał być na równi odpowiedzialny za związek, że będzie musiał kiedyś się uniezależnić od rodziców itd. I to go chyba tak przeraziło :/

ja nie mam nic przeciwko roznicy wieku w zwiazku,oczywiscie jesli ona nie wynosi wiecej niz dajmy na to 10 lat,bo to juz chyba za duzo.
moj TZ jest dwa latka mlodszy,a mimo to dogadujemy sie bez problemowo.
ja bym probowalamnie wiek odstraszal na poczatku,a teraz nie zamienilabym TZ na nikogo innego,o nie!
niech sobie bedzie mlodszy,wazne jest to,ze polaczyla Was milosc. i Ty inc0gnit0 to zaakceptowalas.
to ze w zwiazku z Toba bedzie musial sie natrudzic jesli chodzi o codzienne sprawy,to chyba normalne,a ze w domu mial luzy,to teraz nadrobi dla kazdego przychodzi czas,ze musi odejsc od rodzicow,uniezaleznic sie od nich i zaczac odpowiadac za wlasne zycie,za wlasne wybory. moze pokaz mu jakos ze na tym Ci zalezy? by stal sie nieco bardziej dorosly?

Stary 2008-11-21, 12:18   #1455
inc0gnit0
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez polka746 Pokaż wiadomość
ale jak ja mam być niedostepna wytłumacz mi to ja juz normalnie nie myśle.

Wogóle mam wrażenie że ostatnio sie o mnie nie stara ( zresztą kiedyś sie zdziwił " to ja mam sie całę życie o ciebie starać?? ) o boże nie iwiem co mam robić

Heh oni już tak mają wydaje im się, że jak już "jest moja" to nic nie trzeba robić

A jak być niedostępną? po prostu zajmij się czymś, nie dzwoń do niego, nie wymagaj spędzania razem czasu, w końcu zatęskni ...

Ja własnie czekam aż mój zatęskni ehhh
Stary 2008-11-21, 12:19   #1456
inc0gnit0
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
ja nie mam nic przeciwko roznicy wieku w zwiazku,oczywiscie jesli ona nie wynosi wiecej niz dajmy na to 10 lat,bo to juz chyba za duzo.
moj TZ jest dwa latka mlodszy,a mimo to dogadujemy sie bez problemowo.
ja bym probowalamnie wiek odstraszal na poczatku,a teraz nie zamienilabym TZ na nikogo innego,o nie!
niech sobie bedzie mlodszy,wazne jest to,ze polaczyla Was milosc. i Ty inc0gnit0 to zaakceptowalas.
to ze w zwiazku z Toba bedzie musial sie natrudzic jesli chodzi o codzienne sprawy,to chyba normalne,a ze w domu mial luzy,to teraz nadrobi dla kazdego przychodzi czas,ze musi odejsc od rodzicow,uniezaleznic sie od nich i zaczac odpowiadac za wlasne zycie,za wlasne wybory. moze pokaz mu jakos ze na tym Ci zalezy? by stal sie nieco bardziej dorosly?

Ano będę musiała zacząć mu to dawać do zrozumienia, że czas dorosnąć

Aha, no i ta Łódź - czyżbym nie była sama z Łodzi na tym wątku?

Edit: zapędziłam się trochę - 2 odp po sobie przepraszam

Edytowane przez inc0gnit0
Czas edycji: 2008-11-21 o 12:25
Stary 2008-11-21, 12:24   #1457
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Heh oni już tak mają wydaje im się, że jak już "jest moja" to nic nie trzeba robić

A jak być niedostępną? po prostu zajmij się czymś, nie dzwoń do niego, nie wymagaj spędzania razem czasu, w końcu zatęskni ...

Ja własnie czekam aż mój zatęskni ehhh

dokladnie tak,nie badz na kazde jego zawolanie i juz,niech pomysli!!!!niech zateskni i od nowa zacznie sie starac!

Cytat:
Ano będę musiała zacząć mu to dawać do zrozumienia, że czas dorosnąć

Aha, no i ta Łódź - czyżbym nie była sama z Łodzi na tym wątku?
tak,najwyzszy czas,moze nie na sile,ale powoli go przyzwyczajaj do powazniejszyc decyzji!

nie jestes sama,ja tez z Lodzi

Stary 2008-11-21, 13:25   #1458
Aelitka
Wtajemniczenie

co za produkcja, ahhh masakra

mam nadzieję, że się wszystkim jakoś poukłada; dojdziecie do porozumienia... też uważam, że najważniejsza jest szczera rozmowa będzie dobrze!

i przepraszam, że tak marnie się odnoszę do tego, co piszecie....ale.....

rozmiar pierścionka - 13 nie jestem przesądna więc się nie przejmuje
przymierzyłam jeden pierścionek (ładny białe złoto, jedno oczko), pani się miło i znacząco uśmiechała a potem się dowiedziałam, żebym nie liczyła na to, że to będzie ten , bo on chciał tylko rozmiar sprawdzić, nie ma co kupować w ciemno, on już ma upatrzony [ ] tylko nie chciał kupować nie znając rozmiaru, i w ogóle to myślałam że padnę w tym kruku, masakraaaa!!!!!!!
i woli białe złoto, czyli się zgadzamy, ja już z rozpędu zapytałam jakie ma zdanie nt obrączek bo ja uważam że to już klasyka czyli złote, choć nie lubię, i bez udziwnień, i się ze mną zgodził
aaaaaaaaaaaaaaa

więc jestem prze-zadowolona
idę mu zrobić pyszne spaghetti, bo już go brzuch nie boli i może jeść

Nudne kobiety mają nieskazitelnie czyste domy...

My
Zaręczeni

31.07.2010
Aelitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-21, 13:31   #1459
inc0gnit0
Raczkowanie

Aelitka super, to już jesteś na dobrej drodze

I pewnie nas niedługo opuścisz

Heh a ja ciągle w nerwach, się nastawiam psychicznie na maila/rozmowę ... ale czuję, że będzie dobrze .. wiem,że on mnie kocha
Stary 2008-11-21, 13:52   #1460
polka746
Raczkowanie

.
wybieram Ciebie.

Edytowane przez polka746
Czas edycji: 2009-01-22 o 23:06
Stary 2008-11-21, 13:57   #1461
chilanes
Zakorzenienie

tancerkaGd przepraszam, że się wtrącę, ale na co On choruje? I gdy wyzrowieje, zaręczy się i się pobierzecie, a w Waszej rodzinie pojawi się jakaś choroba, to co? Rozwód, bo Jego nie będzie stać? Dziwne to jakieś dla mnie, ludzie się pobierają, by się wspierać, pomagać, być przy sobie, a nie dlatego, że akurat ich na to stać, zdrowie dopisuje. Takie moje zdanie. Mam nadzieję kochana, że się doczekasz zaręczyn, bo żenić już za miesiąc, czy dwa nikt mu przecież nie każe

polka746 nie smutaj się i gdzie Ty chcesz z wątku uciekać?

Aelitka karm Go karm musi mieć siłę, by pobiec do jubilera!!!

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2008-11-21 o 14:02
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-21, 14:00   #1462
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aelitka Pokaż wiadomość
co za produkcja, ahhh masakra

mam nadzieję, że się wszystkim jakoś poukłada; dojdziecie do porozumienia... też uważam, że najważniejsza jest szczera rozmowa będzie dobrze!

i przepraszam, że tak marnie się odnoszę do tego, co piszecie....ale.....

rozmiar pierścionka - 13 nie jestem przesądna więc się nie przejmuje
przymierzyłam jeden pierścionek (ładny białe złoto, jedno oczko), pani się miło i znacząco uśmiechała a potem się dowiedziałam, żebym nie liczyła na to, że to będzie ten , bo on chciał tylko rozmiar sprawdzić, nie ma co kupować w ciemno, on już ma upatrzony [ ] tylko nie chciał kupować nie znając rozmiaru, i w ogóle to myślałam że padnę w tym kruku, masakraaaa!!!!!!!
i woli białe złoto, czyli się zgadzamy, ja już z rozpędu zapytałam jakie ma zdanie nt obrączek bo ja uważam że to już klasyka czyli złote, choć nie lubię, i bez udziwnień, i się ze mną zgodził
aaaaaaaaaaaaaaa

więc jestem prze-zadowolona
idę mu zrobić pyszne spaghetti, bo już go brzuch nie boli i może jeść
oj moja droga!
tez mam 13! hehe no moze 12,5,ale takiego nie ma,wiec nosze 13:ehem :nie uwazam,ze to jakas pechowa liczba!

Stary 2008-11-21, 14:03   #1463
domi7ks
Zakorzenienie

Ojej a ja mam 7,5 czyli 8

Stary 2008-11-21, 14:09   #1464
motylek1007
Zakorzenienie

kurcze co chwile w tym wątku sie zaręczna, magia czy co

[*] 11.09.2012
Stary 2008-11-21, 14:16   #1465
martha330
Zakorzenienie

nie,no juz dawno zareczyn nie bylo,tylko deklaracje

Stary 2008-11-21, 14:20   #1466
motylek1007
Zakorzenienie

zawsze cos do przodu :P

[*] 11.09.2012
Stary 2008-11-21, 14:20   #1467
malinka18222
Zadomowienie

Byliśmy w Yes i przymierzałam śliczny pierścionek z białego złota z cyrkonią. Kosztował niecałe 400 zł. Był boski! Powiedziałam TŻtowi, żeby go zapamiętał

Przymierzałam też w Aparcie ale ten z Yesa był cudny
Stary 2008-11-21, 14:25   #1468
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka18222 Pokaż wiadomość
Byliśmy w Yes i przymierzałam śliczny pierścionek z białego złota z cyrkonią. Kosztował niecałe 400 zł. Był boski! Powiedziałam TŻtowi, żeby go zapamiętał

Przymierzałam też w Aparcie ale ten z Yesa był cudny

jejku,jejku,co to za szal na przymierzanie pierscionkow!!!!

Stary 2008-11-21, 14:30   #1469
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
jejku,jejku,co to za szal na przymierzanie pierscionkow!!!!

ja tez nie wiem

Stary 2008-11-21, 14:31   #1470
_agatka
Rozeznanie

ja tez chce pierscionek, pierscioneczek, teraz!!!!!
p.s. moj angielski rozmiar to M, nie mam pojecia ile to po polsku....ktos pomoze?

Edytowane przez _agatka
Czas edycji: 2008-11-21 o 14:32
_agatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości