Próbować do skutku Cześć VII "w drodze po szczęscie" - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-28, 10:41   #1231
Tequillla
Zadomowienie

Dot.: Próbować do skutku Cześć VII "w drodze po szczęscie"

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
Nic mnie nie boli juz oprcz cycochów, bo one coraz mocniej, a licząc tak jak kiedys to zawsze bolała mnie 2 tyg przed @ więc i teraz tak może być.
Zobaczymy, dół poszedł sobie nawet jesli @ dostanę.

Popijam herbatke z cytryna i zaraz zabieram się za sprzątanie, boli mnie ręka więc pewnie jakis deszcz albo śnieg niebawem przyjdzie.
Cieszę się, że zasypałaś dołka Herbatka z cytryną... czyli kawa nadal jest niedobra..?
Zuzia, a co z tą ręką, masz w niej barometr??
Stary 2008-11-28, 10:45   #1232
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Napisane przez Mikant Pokaż wiadomość
Tequilka nie mogę uwierzyć własnym oczom idziemy łeb w łeb!! Ja byłam wczoraj na usg i dokładnie tak jak TY mam przyjść na USG w sobotę zobaczyć czy pęcherzyk urósł (wczoraj miał 18 mm) i jak urósł to pregnyl i w poniedziałek IUI.

To będziemy sie mogły wspierać i razem czekać na betę. mam dokładnie takie same obawy, z jednej strony jestem tak nakręcona, że sobie miejsca nie mogę znaleźć i wierzę, że sie uda, z drugiej wiem, że za pierwszym razem są bardzo małe szanse i próbuję się uspokoić i nie mogę i...... ojeju wiesz co mam na myśli....

Przepraszam, że ostatnio się nie udzielam, zaglądam często, ale mam urwanie głowy, a dodatkowo próbuję wrzucić na luz przed IUI więc próbuje jak najmniej myśleć i tylko podczytuję, co u Was i zmykam.
Mikant, za ciebie też ściskam mocni kciuki... życzę z całego serducha, żebyście się z Tequillką w tych 10% zmieściły

Cytat:
Napisane przez melisanka Pokaż wiadomość
Hej Kobitki...
Nie wiem czy mnie jeszcze pamietacie Ale dotarlam do nowego watku i chyba... chyba nabralam sil do ponownej walki.
Ten caly czas staralam sie odpuscic, nie myslec... niestety to tez nie pomoglo...
Testy owulacyjne... niestety tez nic...
Bylam ostatnio u lekarza, kazal mi jeszcze poczekac, bo to "dopiero" 9 miesiac staran... jedyne co to dostalam tabelki i nakaz pomiaru temperatury, i dopiero z wykresami z 4 cykli mam sie u niego pojawic... No to sie mierze.

Z checia chcialabym podac dane, ale nawet doszlo do tego, ze nie chcialam wiedziec kiedy bede miec @, zeby nie myslec i sie nie katowac, wiec nie mam pojecia kiedy byla ostatnia @ ale podejrzewam ze nie dlugo bedzie cos kolo 28 dni takze czekam, a do tego temperaturka powoli rosnia, bylo 36,7, 36,8 a dzis 36,9 takze czuje ze @ na dniach...

MAm nadzieje, ze spowrotem po tak dlugiej nieobeznosci przygarniecie mnie do siebie
Melisanko, dobrze, że wróciłaś

Cytat:
Jestem w trakcie robienia pazurków, tips doklejony i opracowany zaraz nakładam żel, jak skończę to sie odezwę.
Zuzia, pokaż pazurki... poogladamy sobie Twoje małe cuda

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Mysle ze mozna. Mi lekarz przepisal to wlasnie w 6 tym tygodniu na podtrzymanie ciazy. Niestety bylo juz za pozno.

Witam laseczki. Troszke mnie nie bylo, posiedzialam sobie w polsce
Syla, ja bym chyba na Twoim miejscu wyleczyła zapalenie... po tym mogą być bardzo groźne powikłania... ale decyzję podejmiesz sama

Cytat:
Napisane przez aankaa78 Pokaż wiadomość
Witajcie.
Ja też czekam na @ a raczej na jej brak....Jestem pierwszy miesiąc od odstawienia tabletek anty i mam nadzieję że mi się uda.....@ mam dostac 2 grudnia.....

Czekam na przerwę swiąteczną to będę miała więcej czasu na pisanie , bo teraz to praca i praca.....I zastanawiam się co z kawą???Mogę ją pić czy raczej powinnam odstawic?

Pozdrawiam.
ja zawsze spotykałam się z opinia, że nie trzeba całkowicie odstawiać kawy, mała słabsza (często pija się rozpuszczalną pół na pół ze zbożową) ale można
jedną dziennnie... ale wiele moich koleżanek jak było w ciąży to wcale nie miało ochoty na kawę i problem sam się roziwązywał... ja jestem kawoszem, uwielbiam kawę, ale teraz pije jej zdecydowanie mniej, z reguły dwie słabiutkie przedpołudniem

aguś, Ty wiesz... ja tylko mocno trzymam kciuki...

ddosiek, odpoczełas? jak się udał występ dzieciaków?

bazylko, ja wiem, że Ty już niedługo też będziesz z suchą bułą autobusami jeżdziła

dzień dobry wszystkim

Bruno już w domku
dafreen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-28, 10:50   #1233
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bazylia 222 Pokaż wiadomość
Mam wczesniejszy wykres ALE robiony innym termometrem, bo tamtem upuscilam i ten cykl mierzylam innym, wiec moze nie byc miarodajny...
http://www.wunschkinder.net/forum/za...63972/nummer=1
Ciekawe, co będzie dalej? Bazylko

Cytat:
Napisane przez dafreen Pokaż wiadomość
bazylko, ja wiem, że Ty już niedługo też będziesz z suchą bułą autobusami jeżdziła

dzień dobry wszystkim
Cześć daf , fajnie napisałaś do Bazylki . I naprawdę czuć od Ciebie ogromną siłę .

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-28, 10:52   #1234
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
Cieszę się, że zasypałaś dołka Herbatka z cytryną... czyli kawa nadal jest niedobra..?
Zuzia, a co z tą ręką, masz w niej barometr??
No można tak powiedzieć, na deszcz czy snieg zawsze bolą mnie nogi, no moze nie zawsze ale prawie..takie uczucie jakby kości bolały, trudno opisać i do tyg zawsze jest, a teraz jeszcze ręka doszła...czasami boli tylko reka, czasami 1 noga, a czasmi wszystko naraz..

Cytat:
Zuzia, pokaż pazurki... poogladamy sobie Twoje małe cuda
właśnie się chce pochwalić ale Photoshop mi sie zaciął bo chce zmniejszyć i ostrość poprawić.
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-28, 11:01   #1235
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

ja myślę Miramej, że co nas nie zabije to nas wzmocni... niby banalne, a jednak... widzę to po sobie... czasem jest tak, że wyć mi się chce, znów coś nie wychodzi, jest ciężko, nie daję rady, najchętniej bym znikła... załamuje się i zamykam w swoim własnym, małym świecie... a później przychodzi taki dzień, że mimo iż nie jest ławiej to ja mam w sobie więcej siły... udało mi się przetrwać kolejny kryzys... i o tyle jestem silniejsza... zawsze wydawało mi sie że jestem raczej słabą kobietką... taką troszkę mimozą co jak wiatr zawieje to chowa listki i jej nie ma... ale życie udowodniło mi, że wcale tak nie jest... nie było łatwo ale z każej wojny i po każdej porażce podnosiłam się silniejsza mimo, że myśłała "już nie dam rady... za dużo jak na mnie..." a mimo wszystko udało się... i wiem, że każda z nas ma w sobie taka siłę... a jak komuś zabraknie na chwilę, to ja się chętnie podzilę swoją... kobiety potrafia walczyć o swoje marzenia... i dużo są w stanie znieść, żeby się spełniły...

a Ty jak się czujesz Miramej?

Bruno już w domku
Stary 2008-11-28, 11:04   #1236
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien doberek, nareszcie piatek
Jak sie polozylam wczoraj o 9.30 tak spalam jak zabita cala noc, nie cierpie zimy!!
Siedziala dzis naprzeciwko mnie w autobusie dziewczyna, wygladala na Polke, tak gdzies w 3 moze w 4 miesiacu ciazy, miala malutki brzusio, wcinala jakas sucha bulke, pewnie mdlosci ja dopadly i z trudem powstrzymywalam lzy.
pewnie bym się tak samo poczuła...

Cytat:
Dziękuję, kochana jesteś. To bardzo BARDZO podnosi na duchu. Wierzę w moc pozytywnych myśli

cos w tym jest. Ja na swojej szafce przy łóżku też mam globulki dopochwowe, termometr i bromergon, a TZ androvit i miseczkę z orzeszkami, którymi mnie karmi w łóżku (na endometrium ) Cały nasz "romantyzm" kręci się wokół jednego...
dobre dobre !

Cytat:
Moja dobra kolezanka i sasiadka, jest wlasnie w 4 miesiacu z drugim dzieckiem... tragicznie z nia jes, od pierwszego tygodnia dzien w dien wymiotuje... czasem juz zartuje sobie ze czuje sie jak bulimiczka...
strasznie mi jej szkoda, bo akurat dla niej ten ponoc najcudowniejszy czas to koszmar... ale twarda jest Tylko bidula schudla wiecej niz przytyla....

Ps. Ide sobie kg orzeszkow nalupac
ja nie moge orzeszków, mam kłopotliwe czy drażliwe jelita i jak tylko zjem orzeszki to bola mnie dwa dni...

Zuziu a może nam twoja rączka pogodę na gwiazdkę przepowie?

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-28, 11:06   #1237
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
ja myślę Miramej, że co nas nie zabije to nas wzmocni... niby banalne, a jednak... widzę to po sobie... czasem jest tak, że wyć mi się chce, znów coś nie wychodzi, jest ciężko, nie daję rady, najchętniej bym znikła... załamuje się i zamykam w swoim własnym, małym świecie... a później przychodzi taki dzień, że mimo iż nie jest ławiej to ja mam w sobie więcej siły... udało mi się przetrwać kolejny kryzys... i o tyle jestem silniejsza... zawsze wydawało mi sie że jestem raczej słabą kobietką... taką troszkę mimozą co jak wiatr zawieje to chowa listki i jej nie ma... ale życie udowodniło mi, że wcale tak nie jest... nie było łatwo ale z każej wojny i po każdej porażce podnosiłam się silniejsza mimo, że myśłała "już nie dam rady... za dużo jak na mnie..." a mimo wszystko udało się... i wiem, że każda z nas ma w sobie taka siłę... a jak komuś zabraknie na chwilę, to ja się chętnie podzilę swoją... kobiety potrafia walczyć o swoje marzenia... i dużo są w stanie znieść, żeby się spełniły...

dobrze powiedziane, podpisuję się obiema rękoma!

Stary 2008-11-28, 11:06   #1238
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:

Pięknie to napisałaś, kochana I na dodatek to prawda . Widziałam kiedyś takie zdanie, że nie sztuką jest nigdy nie upaść, lecz z każdego upadku zwycięsko się podnieść. To przecież ma sens, prawda?

Dziękuję , czuję się dobrze, czasem boli mnie brzuch i wtedy mam stracha. Za około pół godziny będę znała wyniki mojej bety.

H. MacLeod

.
Stary 2008-11-28, 11:06   #1239
Bazylia 222
Wtajemniczenie

Kapuściane Pole

agabil1 (Agnieszka, 32lata)~~~~ @ 04.11 / Łodź
Anciaahk (Ania, 28 lat)~~~~~~~~~ @08.11/ Mazury
Anusia_82 (Ania, 26 lat)~~~~~~~~ @ 27.10 / okol. Trójmiasta 4IUI
asia_stan (Asia, 36 lat)~~~~~~~~~ @ 13.09 / lubuskie
aaassssiiiikkkk(Asia, 26lat)~~~~~~@ 18.09 / lodz
Bazylia 222 (Agata, 27 lat)~~~~~~~@ 05.11 / Dublin
biedroneczkaolga (Olga, 25 lat)~~~~ @20.11/ Bydgoszcz
Dafreen (Anna, 32 lata)~~~~~~~~~ @07.11/ Warszawa
Darianna25 (Daria, 30 lat)~~~~~~ @ 12.10 / Croydon U.K.
DDosiek (Dorota, 24 lata)~~~~~~ @ 07.11 / Biala Podlaska
Dra (Daria, 22 lata)
~~~~~~~~~~~ @26 .09 / Wlkp
Evuncia (Ewa 28 lat)~~~~~~~~~~~ @19.09 / Irlandia
Fiona (Madzia 25lat)~~~~~~~~~~~@03.11
Joannao08 (Asia, 26 lat) ~~~~~~~ @ 09.06 / ok. Ciechanowa
Kachula27 (Kasia, 28 lat)~~~~~~~ @ 03.11 / lubuskie
Karenina19 (Kamila, 25 lat)~~~~ @ 15.07 / Braunschweig terapia ENATONE
Kasia23 (Kasia, 29 lat)~~~~~~~~~~~@20.11/ Świnoujście
ka_ro_li_na (Karolina 24lata)~~~~~@ 26.10 /Londyn
Konczita ( Marzena, 24 lata)~~~~~~ @ 18.11 / Śląsk
Melisanka (Ania, 23 lata)~~~~~~~ @ 31.08 / Königsbach
Madziwnia (Magda, 24lata ~~~@06.11 1msc.tabsów+szukanie przyczyny/ok Darłowa
Mahora (Monika 27 lat)~~~~~~~~~~~ @ 11.10 / U.K
Marta8117 (Marta)~~~~~~~~~~~~~~~ @15.10 cykl z hsg.
Mikant (Gośka, 33 lata)~~~~~~~~@ 16.11 / małopolska
Miramej (Jola, 32 lata)~~~~~ @ 22.10 / Trójmiasto
ModzioZ (Madga 35 lata)~~~~~ @ 01.11 /Warszawa
Olivka_7 (Aneta, 25 lat)~~~~~~~ @ 30.10 / Kraków
Olunek (Aleksandra, 29 lat)~~~~~~~ @ 08.10 / Gliwice
Ryba82, (Iza, 26 lat)~~~~~~~~~~ @07.11 /Częstochowa
Sonia 1981 (Sonia 27 lat) ~~~~~ @ 4.11.
Storczyk83 (Marta, 25 lat)~~~~~ @ 11.11
Symbio ( Agnieszka 32 lat)~~~~~@ 03.11
Syla (Sylwia 29 lat)~~~~~~~~~~~~@ 26.10 / Norwegia
Tarasia (Agata, 25 lat) ~~~~~~~~~ @ 23.11/ Krynica
Tequillla (Gosia, 28 lat) ~~~~~~~~~ @ 19.11/ Warszawa
Zuziunia (Zuzia, 22 lata)~~~~~~~~ @ 01.11 / lubelskie

Są dwie kreski II... obecnie: 30

munio (Iza, 25 lat) - t.p. ??.12.2008 r. ??? lub ???
"Magdalena" (Magda, 23 lata) - t.p. 03.12.2008 r. Nicola
*aurora* (Gosia, ?? lat) - t.p. ??.??.2008 r. ??? lub ???
siobhan1 (Joanna, 29 lat) - t.p. 05.01.2009 r. Martusia lub Pawełek
pani z herbata (Bożena, 27 lat) - t.p. 08.01.2009 r. Polina
freshona (Agnieszka, 33 lata) - t.p. 21.01.2009 r. Hania
roxi1980 (Kasia, 27 lat) - t.p. 19.01.2009 r. Patryczek
bezsenność (Basia, 24 lata) - t.p. 28.01.2009 r. Mateuszek
martynnka (Justyna, 27 lat) - t.p. 28.01.2009 r. ??? lub ???
Gosiala (Gosia, 36 lat) - t.p. 02.02.2009 r. ??? lub ???
jukol (Justyna, 22 lata) - t.p. 02.02.2009 r. Aleksander
AMILAMIJA (Ania, 29 lat) - t.p. 03.02.2009 r. Matylda
anna1593 (Ania, 25 lat) - t.p. 14.02.2009 r. Hania lub Maksymilian
niunieczek (Żaneta, 24 lata)- t.p.26.02.2009??? lub ???
zanka205 (Żaneta, 22 lata) - t.p. 03.03.2009 r.Filip
ewccik (Ewa, 28 lat) - t.p. 21.03.2009 r. ??? lub ???
ancia19 (Ania, 28 lat) - t.p. 13.04.2009 r. ??? lub ???
gabriellao0 (Gabriela, 27 lat)- t.p. 22.03.2009 r. Olivka
Zlota Jagoda(Ania, 26 lat) - t.p 14. 04. 2009 Joannalub ???
Anadun (Asia lat 34)- t.p. 5.04.2009. ??? lub ???
ikak (Ika, 27 lat)- t.p. 17.04.2009. Natalka
Mediane ( Ewa 25 lat)- t.p. ???
Kathi75 (Kasia, 32 lata)- t.p.-01.05.2009. ??? lub ???
Sasha20 (Natalia 20 lat)- t.p.-15.05.2009. Laura lub Jakub
Rumiankowa (Sylwia, 30 lat)- t.p.-15.05.2009 ??? lub ???
anulka (Ania, 24 lata)- t.p.-12.05.2009 ??? lub ???
Blondynka (Magda, 26 lat) t.p.29.05.2009 Michalinka lub Marcin
Małgosia : ) (Małgosia, 23 lata t.p.11.06.2009Emilia lub Antos
Cassandra 23 (Beata, 25 lata)t.p. 04.07 ??? lub ???
Truheart (Ola, 27 lat) t.p. 13.07 ??? lub ???
Ania0104(Ania 25 lat) t.p. 21.07 ??? lub ???

WIELKIE JESIENNE DYMANIE

Bazylia 222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-28, 11:11   #1240
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
Zuziu a może nam twoja rączka pogodę na gwiazdkę przepowie?
Przepowiada pogodę tylko na max tydzień i tylko na tym teranie na którym się znajduje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg a.jpg (53,0 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg b.jpg (72,6 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg c.jpg (59,6 KB, 23 załadowań)
Stary 2008-11-28, 11:18   #1241
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

ZUZIA boskie te twoje pazurki

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-28, 11:20   #1242
DDosiek
Wtajemniczenie

Dzień dobry.
Ale sie wybyczyłam. Ale juz jestem po godzinnym posiedzeniu w łazience: prysznic z zelem o zapachu czekolady, peelingiem karmelowym i balsamem synamonowym. I odżywka do włąosów kokosowa. żyć nie umierac. zaraz za sniadanko się biorę. są jednak plusy popołudniowej pracy

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Witam wcześnie rano.
Tempke mierzą codziennie o 4.30 i dzis miałam 36.3 i tak cały czas miedzi 36,3 a 36,6. Raczej ciążowo to nie wygląda.Mierze od 11 dni. A wczoraj pojawił sie taki różowy śluz a dzis jak wstałam to miałam brązową plamkę i myśle, ze sie cos rozkreca tylko nie wiem co
Właśnie patrzyłam na loty do Polski i może sie wybiore za tydzień.Zobaczę czy mi dadzą wolne w pracy.
No i snił mi sie test z dwiema kreskami wie raczej nic z tego.

Miłego dnia życzę.
Taki sen wcale nie oznacza odwrotności. Poza tym @ spóźnia Ci sie juz dość konkretnie. A do tej pory miałąś regularne cykle?
Jeśli Ci sie tym razem udało, to będziesz dla mnie wielką nadzieją, bo moja tempka też się trzyma na poziomie 36,7 stopni. Pocieszam się, ze przed owu miałam 36,3. Ale i tak wiem, ze tylko niepotrzebnie doszukuję się złudnych nadziei.
Nadal nie myślisz o kolejnym teście?

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Trafilam trafilam, ale trafilam tez na takie zimno ze wrrr. Z domu mi sie nie chcialo wychodzic a gdzie mowa o jakis zakupkach itp

Bylam tez u ginekologa z tym moim bolem jajnikow i powiedziala mi ze wygladaja jak po zapaleniu. Nie wiem co o tym myslec, tutaj mi powiedzieli ze wszystko w porzadku a w polsce takie rzeczy... W kazdym badz razie przepisala kuracje zastrzykami na ponad miesiac i w tym czasie zakazala staran wiec nie wykupilam ich bo nie chce juz zadnej przerwy! a poza tym niby kto mialby mi je tu zrobic. No i teraz nie wiem czy dobrze zrobilam Do bani. A i robilam bete, ponizej 2 niestety wiec nie udalo mi sie tak jak ani w ostatnim dniu owulacji. Jak pech to pech.

Milego dnia laseczki
U nas dalej zimno, szczególnie u mnie na wschodzie kraju. Ale dzisiaj jest ładne słoneczko. Więc to bedzie miły dzień.
Ja na Twoim miejscu doleczyłabym jajniki, bo mój gin mi powiedział przy ostatnim zapaleniu przydatków, ze nieoleczone moga źle pracować i może nie być owulacji.

Cytat:
Napisane przez agabil1 Pokaż wiadomość
Tequillka pewnie nie możesz doczekac się przyszłego tygodnia

Zuziu, u mnie póki co też objawy przedmałpowe ucichły dziś 25 dc http://www.wunschkinder.net/forum/za...63947/nummer=2 temp uparta zatrzymała się na 37 stopniach i ani drgnie
Zaraz do pracy

Syluś, obiecujacy wykres, o ile gwałtownie temp nie spadnie to

Bazylko, rewelacyjny wykres oby tak dalej
No rzeczywiście, zła, niedobra i uparta tempka, bo trzyma sie na pięknym poziomie. Aguś, trzymam

Cytat:
Kochana? wyspałaś się? odpoczęłaś? jak poszedł występ dzieciaczków?

PS: kompromisy są w życiu małżeńskim naprawdę ważne. A nie próbowałaś małża namówić na rzucenie palenia? ja przeprowadzając się tutaj do Rotterdamu wyznałam mojemu kochanemu, że nienawidzę papierochów ...Rzucił palenie z dnian a dzień- po 20 latach palenia!!! jestem z niego dumna. Od tamtej pory nie pali i twierdzi, że nie ma z tym kłopotu. Ale np mąż mojej siostry nie umie rzucić. i tak bywa...

Kochane...dziś rano zdałam sobie sprawę jak romantyczne jest moje życie małżeńskie...Budzęsię rano i wygrzebuję z ramion mojego ukochanego, on pyta: gdzie idziesz. ja mówię, że mi się siku chce, a on na to: a temperaturę już zmierzyłaś? hahaha
poza tym patrzę ja moje małżeńskie łoże a tam...kapsułki dopochwowe, aplikator, termometr.... pięknie hihihi
Dzięuję bardzo Wyspałam sie jak mops. nawet mąż się ze mnie śmiał, jak wychodził do pracy. Coś do mnie mówił, ale byłam tak zaspana, że nawwet nie wiem o co mu chodziło.

Występ jako tako się udał. Obie grupy wystąpiły w okrojonym składzie, więc musieliśmy kombinować na ostatniej próbie nowe ustawienie itp. A i tak cały występ był na wariata, bo dowiedzieliśmy sie o nim parę dni temu, ze mamy dac pokaz. A wczoraj okazało się, ze za scenę robił mały kawałek sali, otoczony stołami (bo to był dzień Seniora). Ale szef każe, zespół musi. Poobijały mi sie troche dzieciaki o siebie i o krzesła, ale nie było az tak źle. Właściewie było równo, tylko bez wyrazu, bo widziałam po dzieciakach, że skupiały sie na tym, zeby sie zmieśić na "scenie". Właśnie obrabiam fotki do strony internetowej.

A co do palenia, to mój mąż palił 15 lat, potem rzucił na 4 i w zeszłym listopadzie na trasie koncertowej wrócił do palenia. Chociaż od kiedy się staramy, to widzę, ze ogranicza w domu. A i tak nie palił w mieszkaniu, tylko jak było ciepło to na balkonie, a ostatnio próbował na klatce schodowej, ale ja czułam, ze dym idzie mimo wszystko do mieszkania. Więc pali teraz na balkonie. Marudzi, ze marznie, ale to juz jego problem.A teraz twierdzi, ze pali, bo zawsze sprawiało mu to przyjemność. Niestety o mnie za bardzo nie myśli. Ale jak będę w ciąży to mnie popamięta. Niestety , juz mi się taki uparty osioł trafił.
Cytat:
Dzien doberek, nareszcie piatek
Jak sie polozylam wczoraj o 9.30 tak spalam jak zabita cala noc, nie cierpie zimy!!
Siedziala dzis naprzeciwko mnie w autobusie dziewczyna, wygladala na Polke, tak gdzies w 3 moze w 4 miesiacu ciazy, miala malutki brzusio, wcinala jakas sucha bulke, pewnie mdlosci ja dopadly i z trudem powstrzymywalam lzy.
Bazylko, nie dołuj się, bo...
A zresztą, nic nie mówię, żeby nie zapeszyć, tylko trzymam
Tempka ładnie pnie się w górę

Cytat:
oby sie dal nas sprawdziły...w sumie to wole aby Aga wreszcie miała fasolke, ona sie stara dłużej, ja moge poczekac jeszcze...

Mój by nawet nie smiał pali w domu my mieszkamy z teściami, oni nie palą, teść czasami...po kryjomu, mój to samo.

Ja już byłam w mieście, oddałam papierek i wróciłam.

Nic mnie nie boli juz oprcz cycochów, bo one coraz mocniej, a licząc tak jak kiedys to zawsze bolała mnie 2 tyg przed @ więc i teraz tak może być.
Zobaczymy, dół poszedł sobie nawet jesli @ dostanę.

U mnie raniutko było słońce strasznie rażące, a teraz w sumie tez ładnie, 2 stopnie +

temperaturę sie zaczyna mierzyc odrazu jak sie @ skończy

Popijam herbatke z cytryna i zaraz zabieram się za sprzątanie, boli mnie ręka więc pewnie jakis deszcz albo śnieg niebawem przyjdzie.
Jak mieszkaliśmy na dole z teściami, to palili obaj (mąż i teść)w kuchni. Teść też pali jak smok, szwagier też. Więc jak szwagier przyjechał, to teściowabyła biedna, bo ona jedyna nie pali w domu, a musi przebywać w zadymionym mieszkaniu. ja popalałam kiedys, ale od wakacji jakośmi nie smakują papierochy. Nawet do alkoholu jak kiedys potrafiłam spalić kilka, tak teraz nawet mnie nie ciągnie. No i dlatego tym bardziej mi przeszkadza palenie męża.

Zuziu, cieszę się, że dołek Ci minął

Cytat:
Dziękuję, kochana jesteś. To bardzo BARDZO podnosi na duchu. Wierzę w moc pozytywnych myśli

cos w tym jest. Ja na swojej szafce przy łóżku też mam globulki dopochwowe, termometr i bromergon, a TZ androvit i miseczkę z orzeszkami, którymi mnie karmi w łóżku (na endometrium ) Cały nasz "romantyzm" kręci się wokół jednego...
U nas najromantyczniej wyglądały ostatnie staranka. Już nam się strasznie nie chciało, ale "trzeba". To poczłąpali z minami zniechęconymi do łóżka. Ale jak na siebie spojrzeliśmy, to śmiech nas zabił i jakoś sobie poradziliśmy. Ale to był ostatni raz. Dopiero teraz powoli przychodzi ochota na ponowne łóżkowe fiku miku.

Cytat:
Mam wczesniejszy wykres ALE robiony innym termometrem, bo tamtem upuscilam i ten cykl mierzylam innym, wiec moze nie byc miarodajny...

http://www.wunschkinder.net/forum/za...63972/nummer=1
Ten wcześniejszy udowadnia, ze obecny jeś po prostu piękny

Cytat:

ddosiek, odpoczełas? jak się udał występ dzieciaków?

dzień dobry wszystkim
dziękuję Ci bardzo, opisałam już wyżej

moje różności
moje decoupage
preferencje
serwetki na wymianę
DDosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-28, 11:22   #1243
Zuziunia
BAN stały

Laseczki zmykam sprzątać

Madzia
DDosiek ja też się cieszę...co ma być to będzie...
Stary 2008-11-28, 11:23   #1244
madziwnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
kochana widze ze ostro działasz ... ijakąs magoczna dietke masz moze sie podzielisz z nami a czas szybko zleci zobaczysz ...
dziewczyny podzieliłam sie w koncu dieta z gangiem to i wam zaraz skopiuje bo pisania było sporo...

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2008-11-28, 11:47   #1245
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Przepowiada pogodę tylko na max tydzień i tylko na tym teranie na którym się znajduje
Zuzia, śliczności bardzo, bardzo mi się podobają

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
dziewczyny podzieliłam sie w koncu dieta z gangiem to i wam zaraz skopiuje bo pisania było sporo...
Madzia, dawaj dietkę, sylwester się zbliża, odchudzamy się grupowo

a u mnie takie piękne słonko wyszło, że aż chce się żyć normalnie, szkoda, że do 17 to życie biurowe niestety

Bruno już w domku
Stary 2008-11-28, 11:54   #1246
Tequillla
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DDosiek Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Ale sie wybyczyłam. Ale juz jestem po godzinnym posiedzeniu w łazience: prysznic z zelem o zapachu czekolady, peelingiem karmelowym i balsamem synamonowym. I odżywka do włąosów kokosowa. żyć nie umierac. zaraz za sniadanko się biorę. są jednak plusy popołudniowej pracy
Woooow, ależ musisz być teraz słodka!!
aż się głodna zrobiłam!
Stary 2008-11-28, 11:56   #1247
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Pięknie to napisałaś, kochana I na dodatek to prawda . Widziałam kiedyś takie zdanie, że nie sztuką jest nigdy nie upaść, lecz z każdego upadku zwycięsko się podnieść. To przecież ma sens, prawda?

Dziękuję , czuję się dobrze, czasem boli mnie brzuch i wtedy mam stracha. Za około pół godziny będę znała wyniki mojej bety.
co prawda to prawda
jak bedziesz znala wyniki bety to szybciutko się z nami podziel!!

Cytat:

super pazurki, takie gwiazdkowe! cudne!

Stary 2008-11-28, 11:56   #1248
melisanka
Rozeznanie

Cytat:
Zuzka, ciut lepiej Ksztalt juz lepszy, bardziej smuklejszy... ale sama wiesz ile jeszcze pracy przed Toba

Pociesze cie ze ja tez jeszcze z tesciami mieszkam... na szczescie nie pala, ale wolalabym zeby juz palili niby li tacy jacy sa... jeszcze troche i depresje mam murowana

A ja wlasnie skonczylam poprawki w swojej stronce
Kurcze ciezko, jak sie nikogo nie zna kto umie strony robic bo ja to techniczna blondynka jestem... a tu jakbyscie chcialy zerknac i ocenic mniej wiecej wyglad http://www.intify.de

Edytowane przez melisanka
Czas edycji: 2008-11-28 o 12:00
melisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-28, 12:15   #1249
Mikant
Raczkowanie

Cytat:
Mikant, cudownie!!! Bardzo się cieszę, że nam się tak zgrało. Razem będzie łatwiej. Może nam się uda? Wtedy czeka nas podwójna radość. A jeśli nie... to lżej będzie się podnieść. Mikant, który masz dzień cyklu? Ja dziś dopiero 10.
Odzywaj się częściej
Uda nam się na pewno!! Ja jestem tego tak cholernie pewna, ze już sie czuję prawie w ciąży U mnie dziś 12 dc i w sumie byłam nastawiona, że iui będzie gdzieś koło piątku już, ale na usg okazał się że jeszcze muszę podhodować i endometrium i pęcherzyk. Więc wcinam sobie orzechy, popijam winko i staram sie niczym nie przejmować, bo już mnie stres pozbawił jednego cyklu. Więc w tym mam wszystko w nosie, staram sie niczym nie martwić i mieć luzik (no proste to nie jest...) Ty też powinnaś odpoczywać i niczym się nie stresować

Cytat:
Cześć dziewczynki

Mikant i Tequilllka super wiadomości . Będziemy mocno trzymać kciuki . Zostały już tylko 3 dni .
Cytat:
Mikant, za ciebie też ściskam mocni kciuki... życzę z całego serducha, żebyście się z Tequillką w tych 10% zmieściły
Dziekuję Dziewczynki Dawno już na nic tak bardzo mocno nie czekałam jak na tą IUI! Ja mam dobre przeczucia, wydaje mi sie, że mamy z Teqiulka już zagwarantowany sukces Zwłaszcza, że wydaj mi sie że staramy sie chyba nawet podobnie długo ja już 2 lata i 3 lub 4 miesiące, więc skoro idziemy tak równo, to też zajdziemy sobie równo

Cytat:
Zuziunia śliczne pazurki im się dłużej przyglądam tym się częściej zastanawiam, czy sobie takich nie machnąć, tylko się boję jak ja w nich cokolwiek będę robić... wszystkie prace domowe muszę w rękawiczkach gumowych bo mam uczulenia od chemii a coś sie boję, że takie szponki to zaraz by mi przez te rękawiczki przelazły na wylot

Melisanko strona bardzo przejrzysta i logiczna (nie znam niemieckiego więc mogę tylko ogólne wrażenie) jedyne co to czcionka i ramka coś nie grają, ja bym zrobiła chyba bardziej kontrastowe, spróbuj pokombinować z kolorkami. Wiem ile to pracy, ja swoją tez sama rzeźbiłam a totalnie się na tym nie znam!!

Moje deko decu
Serwetki na wymiankę
Mikant jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-28, 12:16   #1250
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Zuzka, ciut lepiej Ksztalt juz lepszy, bardziej smuklejszy... ale sama wiesz ile jeszcze pracy przed Toba

Pociesze cie ze ja tez jeszcze z tesciami mieszkam... na szczescie nie pala, ale wolalabym zeby juz palili niby li tacy jacy sa... jeszcze troche i depresje mam murowana

Kurcze ciezko, jak sie nikogo nie zna kto umie strony robic bo ja to techniczna blondynka jestem... a tu jakbyscie chcialy zerknac i ocenic mniej wiecej wyglad http://www.intify.de

OOOOOOOOOH! WOW. ja też się nie znam na technice ale wizualnie i estetycznie stronka jest piękna, nieprzeładowana, subtelna i urocza!
paznokietki śliczne.....

a co z tymi teściami...? ja mam dobrą teściową, mieszka w innym mieście ale częśto się odwiedzamy. pewnie to inaczej jak nie trzeba z kimś być cały czas. Ale fajna z niej babeczka!

Stary 2008-11-28, 12:18   #1251
Jota
Raczkowanie

Melisanka - bardzo ładna strona, paznokcie z pierwszej strony śliczne, chociaż ja osobiście nie lubię sztucznych, długich, kwadratowych, pstrokatych paznokci. Te jednak są takie kobiece i eleganckie.

Dziś postawiłam pierwszą kropkę na karcie obserwacji cyklu. Mężowi bardzo podoba się opcja porannych pomiarów . Dobrze, że słuchałam pilnie na zajęciach w poradni przedmałżeńskiej. Wtedy myślałam, że nigdy nie będę się w to bawić.

Już czwarty dzień z Castagnusem i zaobserwowałam spadek apetytu. Nawet mimo głodu nie jem ze smakiem. No poza czekoladą, którą właśnie wygrzebuję ze słoika
Stary 2008-11-28, 12:18   #1252
Nika1980
Zakorzenienie

Mikant, a winko to czerwone na endometrium trzeba pić? kurcze, nie mogę jeść orzechów, bardzo mnie bolą jelita po orzechach...
Bardzo dobre nastawienie! będę trzymać kciuki!

Stary 2008-11-28, 12:22   #1253
Jota
Raczkowanie

A jakie orzechy? Mogą być włoskie? A może solone z puszki?
Stary 2008-11-28, 12:28   #1254
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Uda nam się na pewno!! Ja jestem tego tak cholernie pewna, ze już sie czuję prawie w ciąży U mnie dziś 12 dc i w sumie byłam nastawiona, że iui będzie gdzieś koło piątku już, ale na usg okazał się że jeszcze muszę podhodować i endometrium i pęcherzyk. Więc wcinam sobie orzechy, popijam winko i staram sie niczym nie przejmować, bo już mnie stres pozbawił jednego cyklu. Więc w tym mam wszystko w nosie, staram sie niczym nie martwić i mieć luzik (no proste to nie jest...) Ty też powinnaś odpoczywać i niczym się nie stresować

Dziekuję Dziewczynki Dawno już na nic tak bardzo mocno nie czekałam jak na tą IUI! Ja mam dobre przeczucia, wydaje mi sie, że mamy z Teqiulka już zagwarantowany sukces Zwłaszcza, że wydaj mi sie że staramy sie chyba nawet podobnie długo ja już 2 lata i 3 lub 4 miesiące, więc skoro idziemy tak równo, to też zajdziemy sobie równo
Mikanciku , jak ja się cieszę, że widzę Cię w takiej formie i z takim nastawieniem. Nawet nie wiesz . Hoduj sobie, hoduj co trzeba . I z Tequilllką razem zajdźcie, a co

Cytat:
Mikant, a winko to czerwone na endometrium trzeba pić? kurcze, nie mogę jeść orzechów, bardzo mnie bolą jelita po orzechach...
Tak, Nika winko na endometrium dobre. Ja też popijałam (jeden kieliszek wieczorem) razem z Małżem, który twierdził, że On to na serce . I jadłam suszone morele.

Mam wynik: 1705,62 IU/l

H. MacLeod

.
Stary 2008-11-28, 12:34   #1255
Mikant
Raczkowanie

Cytat:
No tylko czerwone działa (to dla mnie lepiej bo wolę czerwone ) Kurcze jak nie możesz orzechów to nie wiem czym je można zastąpić, aa kurcze Tequilka gdzieś tu niedawno o tym pisała i nie mogę znaleźć! Ja słyszałam jeszcze, że migdały i morele suszone, ale za te rewelacje nie dam sobie obciąć ręki bo nie pamiętam gdzie mi się to obiło...
A za Kciukaski dziękuję ślicznie bardzo się przydadzą

Jota najlepiej włoskie, ja podgryzam też laskowe z łupinek, bo miałam sporo i fistaszki bo lubię, ale solone chyba nie bardzo bo już uprażone i przetworzone. I jeszcze dorwałam mieszankę studencką feniksa tam jest kilka gatunków różnych orzeszków + dodatki ale wogóle nie są słone więc też zapodaję

Miramejku miło mi, że sie cieszysz! O widzisz czyli cos w tych morelach jest. A beta śliczniutka GRATULUJĘ!!

Moje deko decu
Serwetki na wymiankę

Edytowane przez Mikant
Czas edycji: 2008-11-28 o 12:37 Powód: dopisek
Mikant jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-28, 12:34   #1256
Zuziunia
BAN stały

melisanko kiedy ja takie będę robić wpędzasz ludzi w kompleksy...

dziewczynki
Stary 2008-11-28, 12:39   #1257
madziwnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
Cześć kochana! Jak sie ogólnie czujesz?
Mam nadzieje, że badania cos wykażą, żeby wszystko było wiadomo.
Życzę ci żeby te kilka miesięcy minęło jak 1 dzień i znowu zaczniecie staranka
Tarasia Witaj, nawet nie wiesz jak sie ciesze że cie widzę... Nasze aniołki odeszły prawie w jednym czasie.. ale na liście mamuś marcowo-kwietniowych jestesmy na samym dole na biało...z naszymi aniołkami......
Cieszę sie że sie juz podnosłąś... Trzymam kciukasy za ciebie bardzo bardzo!!!!!!
Cytat:
Napisane przez Jota Pokaż wiadomość
Mój lekarz powiedział, że ustalanie przyczyny braku ciąży zaczniemy od badania nasienia. Mój mąż chyba nie poczuł się komfortowo . Wasi TŻ zrobili takie badanie? Słyszałam, że próbkę trzeba dostarczyć w ciągu 20 min. Kurcze, nie mieszkamy blisko żadnej przychodni.
Jota my też bedziemy robic badanka, u mojego tŻ to normalne dopytuje kiedy musi iśc i najchetniej juz by poszedł...

Cytat:
Hej Kobitki...
Nie wiem czy mnie jeszcze pamietacie Ale dotarlam do nowego watku i chyba... chyba nabralam sil do ponownej walki.
MAm nadzieje, ze spowrotem po tak dlugiej nieobeznosci przygarniecie mnie do siebie
Melisanko WITAJ... wracaja stare znajome!!! Dziewczyny ciesze sie że macie znowu sie na walke na nowe staranka!!!

Zaraz wam diete skopiuje ...

Wieć dla zainteresowanych... wyniki na chlamydie i z posiwu szyjki są bgardzo dobre nic nie ma! Byłam u tego gina profesorka co Wam pisała kiedys co od pierwszej straty ciazy szuka przyczyny.... podał namairy na lekarza od badania nasienia tż.. i NIESTETY ale jednak nie udało mi sie przechytrzyc lekarza ze 6 miesiecy liczyłam od zabiegu czyli od 5 .09 do lutego , tylko to ma byc 6 opakowań tabletek i dopiero mam sie zgłosci do niego i staranka zaczniemy.... czyli do kwietnia no niesttey spytał sie tylko czy " chce pani znowu poronić"... wiec wytrzmam jeszcze te 5 cykli z tabsami!!!wrrrr dla dzidziolka wszystko.. jeden aniołek mi wystarczy...kolejnego juz hcce tulic w ramionah
A najlepsze jest to ze za wizyte nie chciał pieniedzy.. skonsultował wyniki, dał recepty i namiar na tego lekarza od nasienia i nic nie chciał... i mam dzwonic jak cos bede chciałą wiedziec i z wynikami męza tez mam dzwonic , nie musze jechac i za wizyty płąci!!!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2008-11-28, 12:40   #1258
DDosiek
Wtajemniczenie

Cytat:
Woooow, ależ musisz być teraz słodka!!
aż się głodna zrobiłam!
szkoda tylko, że męża zobaczę jak wrócę z pracy: z zajęć fizycznych, więc juz taka słodka nie będę
Ale humor mam dziś od razu przepyszny i czuje sie ładniejsza
No proszę, ile może zdziałać odrobina chemii kosmetycznej.

Cytat:

Moi teściowie mieszkaja pod nami, a my mamymieszkanie na piętrze. mamy tylko wspólne wejście do budynku. Czasmi są dni , ze nawet za oknem ich nie widzę. Nie wcinają się do niczego, a do tego są bardzo za mną. Tak więc nie narzekam.

Stronka ładna, przejrzysta. Co do pazurków, miałam pare lat temu żele. Prostokątne i smukłe, ale nie długaśne, bop takich szponków to nie lubię. Zrobiłam sobie, bo miałam bardzo łamliwe paznokcie. Po roku zelków pazurki mi sie mocno wzmocniły i mam dzisiaj swoje dość długie. Mimo robotek domowych i to często bez rękawiczek.
Ładne frencze białe z delikatnymi ozdóbkami. Takie lubię. Bo te szponki ostro zakończone są dla mnie troche przerysowane. i za długie.Ale to kwestia gustu
Ale zdobienia masz bardzo ładne. Chciałabym tak umieć, tylko robiłabym sobie taki ozdobny tylko jeden pazurek na dłoni. Wtedy moim zdaniem jest subtelniej i widoczniej.
Ja strone dla swoich dzieciaków robiłam na szybciora korzystającz gotowych wzorów. Poza tym strona jest darmowa, więc szału tym bardziej nie ma. Ale ma ona służyć kontaktom z dzieciakami, ogłoszeniom i galerii zdjęć i filmów. I w tym sie sprawdza. Choć jest "kanciasta" i taka szablonowa .

Cytat:

Zuziunia śliczne pazurki im się dłużej przyglądam tym się częściej zastanawiam, czy sobie takich nie machnąć, tylko się boję jak ja w nich cokolwiek będę robić... wszystkie prace domowe muszę w rękawiczkach gumowych bo mam uczulenia od chemii a coś sie boję, że takie szponki to zaraz by mi przez te rękawiczki przelazły na wylot

Melisanko strona bardzo przejrzysta i logiczna (nie znam niemieckiego więc mogę tylko ogólne wrażenie) jedyne co to czcionka i ramka coś nie grają, ja bym zrobiła chyba bardziej kontrastowe, spróbuj pokombinować z kolorkami. Wiem ile to pracy, ja swoją tez sama rzeźbiłam a totalnie się na tym nie znam!!
Cieszę się Mikanciku, ze masz tak optymistyczne nastawienie ii nie boisz sie chwycić byka za rogi. Trzymam za Was obie kciuki : kciuki:

Miramejku, gratuluje ładnej bety i prosimy o oficjalne fluidki.

Zuziu, Twoje tez sa piękne. każda maniukirzystka (dobrze napisałam?) ma swój styl i swoją technike. inaczej byłoby nudno. Poza tym Ty później zaczęłaś i załe piękno kombinowania i poszukiwania przed Tobą.

moje różności
moje decoupage
preferencje
serwetki na wymianę

Edytowane przez DDosiek
Czas edycji: 2008-11-28 o 12:45 Powód: dopisek
DDosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-28, 12:43   #1259
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Mikanciku , jak ja się cieszę, że widzę Cię w takiej formie i z takim nastawieniem. Nawet nie wiesz . Hoduj sobie, hoduj co trzeba . I z Tequilllką razem zajdźcie, a co

Tak, Nika winko na endometrium dobre. Ja też popijałam (jeden kieliszek wieczorem) razem z Małżem, który twierdził, że On to na serce . I jadłam suszone morele.

Mam wynik: 1705,62 IU/l
piękna niech nam rośnie na zdrówko

Bruno już w domku
Stary 2008-11-28, 12:55   #1260
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Miramejku miło mi, że sie cieszysz! O widzisz czyli cos w tych morelach jest. A beta śliczniutka GRATULUJĘ!!
Mnie się wydaje, że Tequilllka pisała o morelach .
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez DDosiek Pokaż wiadomość
Miramejku, gratuluje ładnej bety i prosimy o oficjalne fluidki.
Dziękuję , ale fluidki będą później .

Cytat:
piękna niech nam rośnie na zdrówko
daf , dziękuję .

H. MacLeod

.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości