|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Próbować do skutku Cześć VII "w drodze po szczęscie"
Cytat:
Herbatka z cytryną... czyli kawa nadal jest niedobra..?Zuzia, a co z tą ręką, masz w niej barometr?? |
|
|
|
|
#1232 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jedną dziennnie... ale wiele moich koleżanek jak było w ciąży to wcale nie miało ochoty na kawę i problem sam się roziwązywał... ja jestem kawoszem, uwielbiam kawę, ale teraz pije jej zdecydowanie mniej, z reguły dwie słabiutkie przedpołudniem aguś, Ty wiesz... ja tylko mocno trzymam kciuki... ddosiek, odpoczełas? jak się udał występ dzieciaków? bazylko, ja wiem, że Ty już niedługo też będziesz z suchą bułą autobusami jeżdziła ![]() dzień dobry wszystkim
|
|
#1233 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bazylko ![]() Cytat:
. I naprawdę czuć od Ciebie ogromną siłę
|
|
|
#1234 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
właśnie się chce pochwalić ale Photoshop mi sie zaciął |
|
|
|
|
#1235 |
|
Zadomowienie
|
ja myślę Miramej, że co nas nie zabije to nas wzmocni... niby banalne, a jednak... widzę to po sobie... czasem jest tak, że wyć mi się chce, znów coś nie wychodzi, jest ciężko, nie daję rady, najchętniej bym znikła... załamuje się i zamykam w swoim własnym, małym świecie... a później przychodzi taki dzień, że mimo iż nie jest ławiej to ja mam w sobie więcej siły... udało mi się przetrwać kolejny kryzys... i o tyle jestem silniejsza... zawsze wydawało mi sie że jestem raczej słabą kobietką... taką troszkę mimozą co jak wiatr zawieje to chowa listki i jej nie ma... ale życie udowodniło mi, że wcale tak nie jest... nie było łatwo ale z każej wojny i po każdej porażce podnosiłam się silniejsza mimo, że myśłała "już nie dam rady... za dużo jak na mnie..." a mimo wszystko udało się... i wiem, że każda z nas ma w sobie taka siłę... a jak komuś zabraknie na chwilę, to ja się chętnie podzilę swoją...
a Ty jak się czujesz Miramej?
|
#1236 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zuziu a może nam twoja rączka pogodę na gwiazdkę przepowie?
|
|
|
#1237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Widziałam kiedyś takie zdanie, że nie sztuką jest nigdy nie upaść, lecz z każdego upadku zwycięsko się podnieść. To przecież ma sens, prawda?Dziękuję
|
|
|
#1239 |
|
Wtajemniczenie
|
agabil1 (Agnieszka, 32lata)~~~~ @ 04.11 / Łodź Anciaahk (Ania, 28 lat)~~~~~~~~~ @08.11/ Mazury Anusia_82 (Ania, 26 lat)~~~~~~~~ @ 27.10 / okol. Trójmiasta 4IUI asia_stan (Asia, 36 lat)~~~~~~~~~ @ 13.09 / lubuskie aaassssiiiikkkk(Asia, 26lat)~~~~~~@ 18.09 / lodz Bazylia 222 (Agata, 27 lat)~~~~~~~@ 05.11 / Dublin biedroneczkaolga (Olga, 25 lat)~~~~ @20.11/ Bydgoszcz Dafreen (Anna, 32 lata)~~~~~~~~~ @07.11/ Warszawa Darianna25 (Daria, 30 lat)~~~~~~ @ 12.10 / Croydon U.K. DDosiek (Dorota, 24 lata)~~~~~~ @ 07.11 / Biala Podlaska Dra (Daria, 22 lata)~~~~~~~~~~~ @26 .09 / Wlkp Evuncia (Ewa 28 lat)~~~~~~~~~~~ @19.09 / Irlandia Fiona (Madzia 25lat)~~~~~~~~~~~@03.11 Joannao08 (Asia, 26 lat) ~~~~~~~ @ 09.06 / ok. Ciechanowa Kachula27 (Kasia, 28 lat)~~~~~~~ @ 03.11 / lubuskie Karenina19 (Kamila, 25 lat)~~~~ @ 15.07 / Braunschweig terapia ENATONE Kasia23 (Kasia, 29 lat)~~~~~~~~~~~@20.11/ Świnoujście ka_ro_li_na (Karolina 24lata)~~~~~@ 26.10 /Londyn Konczita ( Marzena, 24 lata)~~~~~~ @ 18.11 / Śląsk Melisanka (Ania, 23 lata)~~~~~~~ @ 31.08 / Königsbach Madziwnia (Magda, 24lata ~~~@06.11 1msc.tabsów+szukanie przyczyny/ok Darłowa Mahora (Monika 27 lat)~~~~~~~~~~~ @ 11.10 / U.K Marta8117 (Marta)~~~~~~~~~~~~~~~ @15.10 cykl z hsg. Mikant (Gośka, 33 lata)~~~~~~~~@ 16.11 / małopolska Miramej (Jola, 32 lata)~~~~~ @ 22.10 / Trójmiasto ModzioZ (Madga 35 lata)~~~~~ @ 01.11 /Warszawa Olivka_7 (Aneta, 25 lat)~~~~~~~ @ 30.10 / Kraków Olunek (Aleksandra, 29 lat)~~~~~~~ @ 08.10 / Gliwice Ryba82, (Iza, 26 lat)~~~~~~~~~~ @07.11 /Częstochowa Sonia 1981 (Sonia 27 lat) ~~~~~ @ 4.11. Storczyk83 (Marta, 25 lat)~~~~~ @ 11.11 Symbio ( Agnieszka 32 lat)~~~~~@ 03.11 Syla (Sylwia 29 lat)~~~~~~~~~~~~@ 26.10 / Norwegia Tarasia (Agata, 25 lat) ~~~~~~~~~ @ 23.11/ Krynica Tequillla (Gosia, 28 lat) ~~~~~~~~~ @ 19.11/ Warszawa Zuziunia (Zuzia, 22 lata)~~~~~~~~ @ 01.11 / lubelskie Są dwie kreski II... obecnie: 30 munio (Iza, 25 lat) - t.p. ??.12.2008 r. ??? lub ??? "Magdalena" (Magda, 23 lata) - t.p. 03.12.2008 r. Nicola *aurora* (Gosia, ?? lat) - t.p. ??.??.2008 r. ??? lub ??? siobhan1 (Joanna, 29 lat) - t.p. 05.01.2009 r. Martusia lub Pawełek pani z herbata (Bożena, 27 lat) - t.p. 08.01.2009 r. Polina freshona (Agnieszka, 33 lata) - t.p. 21.01.2009 r. Hania roxi1980 (Kasia, 27 lat) - t.p. 19.01.2009 r. Patryczek bezsenność (Basia, 24 lata) - t.p. 28.01.2009 r. Mateuszek martynnka (Justyna, 27 lat) - t.p. 28.01.2009 r. ??? lub ??? Gosiala (Gosia, 36 lat) - t.p. 02.02.2009 r. ??? lub ??? jukol (Justyna, 22 lata) - t.p. 02.02.2009 r. Aleksander AMILAMIJA (Ania, 29 lat) - t.p. 03.02.2009 r. Matylda anna1593 (Ania, 25 lat) - t.p. 14.02.2009 r. Hania lub Maksymilian niunieczek (Żaneta, 24 lata)- t.p.26.02.2009??? lub ??? zanka205 (Żaneta, 22 lata) - t.p. 03.03.2009 r.Filip ewccik (Ewa, 28 lat) - t.p. 21.03.2009 r. ??? lub ??? ancia19 (Ania, 28 lat) - t.p. 13.04.2009 r. ??? lub ??? gabriellao0 (Gabriela, 27 lat)- t.p. 22.03.2009 r. Olivka Zlota Jagoda(Ania, 26 lat) - t.p 14. 04. 2009 Joannalub ??? Anadun (Asia lat 34)- t.p. 5.04.2009. ??? lub ??? ikak (Ika, 27 lat)- t.p. 17.04.2009. Natalka Mediane ( Ewa 25 lat)- t.p. ??? Kathi75 (Kasia, 32 lata)- t.p.-01.05.2009. ??? lub ??? Sasha20 (Natalia 20 lat)- t.p.-15.05.2009. Laura lub Jakub Rumiankowa (Sylwia, 30 lat)- t.p.-15.05.2009 ??? lub ??? anulka (Ania, 24 lata)- t.p.-12.05.2009 ??? lub ??? Blondynka (Magda, 26 lat) t.p.29.05.2009 Michalinka lub Marcin Małgosia : ) (Małgosia, 23 lata t.p.11.06.2009Emilia lub Antos Cassandra 23 (Beata, 25 lata)t.p. 04.07 ??? lub ??? Truheart (Ola, 27 lat) t.p. 13.07 ??? lub ??? Ania0104(Ania 25 lat) t.p. 21.07 ??? lub ??? WIELKIE JESIENNE DYMANIE |
|
|
|
#1240 |
|
BAN stały
|
Przepowiada pogodę tylko na max tydzień i tylko na tym teranie na którym się znajduje
|
|
|
|
#1241 |
|
Zakorzenienie
|
ZUZIA boskie te twoje pazurki
|
|
#1242 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Ale sie wybyczyłam. Ale juz jestem po godzinnym posiedzeniu w łazience: prysznic z zelem o zapachu czekolady, peelingiem karmelowym i balsamem synamonowym. I odżywka do włąosów kokosowa. żyć nie umierac. zaraz za sniadanko się biorę. są jednak plusy popołudniowej pracy ![]() Cytat:
Jeśli Ci sie tym razem udało, to będziesz dla mnie wielką nadzieją, bo moja tempka też się trzyma na poziomie 36,7 stopni. Pocieszam się, ze przed owu miałam 36,3. Ale i tak wiem, ze tylko niepotrzebnie doszukuję się złudnych nadziei. Nadal nie myślisz o kolejnym teście? Cytat:
Ja na Twoim miejscu doleczyłabym jajniki, bo mój gin mi powiedział przy ostatnim zapaleniu przydatków, ze nieoleczone moga źle pracować i może nie być owulacji. Cytat:
![]() Cytat:
Wyspałam sie jak mops. nawet mąż się ze mnie śmiał, jak wychodził do pracy. Coś do mnie mówił, ale byłam tak zaspana, że nawwet nie wiem o co mu chodziło.Występ jako tako się udał. Obie grupy wystąpiły w okrojonym składzie, więc musieliśmy kombinować na ostatniej próbie nowe ustawienie itp. A i tak cały występ był na wariata, bo dowiedzieliśmy sie o nim parę dni temu, ze mamy dac pokaz. A wczoraj okazało się, ze za scenę robił mały kawałek sali, otoczony stołami (bo to był dzień Seniora). Ale szef każe, zespół musi. Poobijały mi sie troche dzieciaki o siebie i o krzesła, ale nie było az tak źle. Właściewie było równo, tylko bez wyrazu, bo widziałam po dzieciakach, że skupiały sie na tym, zeby sie zmieśić na "scenie". Właśnie obrabiam fotki do strony internetowej. A co do palenia, to mój mąż palił 15 lat, potem rzucił na 4 i w zeszłym listopadzie na trasie koncertowej wrócił do palenia. Chociaż od kiedy się staramy, to widzę, ze ogranicza w domu. A i tak nie palił w mieszkaniu, tylko jak było ciepło to na balkonie, a ostatnio próbował na klatce schodowej, ale ja czułam, ze dym idzie mimo wszystko do mieszkania. Więc pali teraz na balkonie. Marudzi, ze marznie, ale to juz jego problem.A teraz twierdzi, ze pali, bo zawsze sprawiało mu to przyjemność. Niestety o mnie za bardzo nie myśli. Ale jak będę w ciąży to mnie popamięta. Niestety , juz mi się taki uparty osioł trafił. Cytat:
A zresztą, nic nie mówię, żeby nie zapeszyć, tylko trzymam ![]() ![]() ![]() Tempka ładnie pnie się w górę Cytat:
Zuziu, cieszę się, że dołek Ci minął Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|
#1243 |
|
BAN stały
|
Laseczki zmykam sprzątać
Madzia DDosiek |
|
|
|
#1244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1245 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a u mnie takie piękne słonko wyszło, że aż chce się żyć normalnie, szkoda, że do 17 to życie biurowe niestety
|
|
#1246 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aż się głodna zrobiłam!
|
|
|
|
|
#1247 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak bedziesz znala wyniki bety to szybciutko się z nami podziel!! Cytat:
super pazurki, takie gwiazdkowe! cudne!
|
|
|
#1248 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ksztalt juz lepszy, bardziej smuklejszy... ale sama wiesz ile jeszcze pracy przed Toba ![]() Pociesze cie ze ja tez jeszcze z tesciami mieszkam... na szczescie nie pala, ale wolalabym zeby juz palili niby li tacy jacy sa... jeszcze troche i depresje mam murowana ![]() A ja wlasnie skonczylam poprawki w swojej stronce ![]() Kurcze ciezko, jak sie nikogo nie zna kto umie strony robic bo ja to techniczna blondynka jestem... a tu jakbyscie chcialy zerknac i ocenic mniej wiecej wyglad http://www.intify.de
Edytowane przez melisanka Czas edycji: 2008-11-28 o 12:00 |
|
|
|
|
#1249 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie dziś 12 dc i w sumie byłam nastawiona, że iui będzie gdzieś koło piątku już, ale na usg okazał się że jeszcze muszę podhodować i endometrium i pęcherzyk. Więc wcinam sobie orzechy, popijam winko i staram sie niczym nie przejmować, bo już mnie stres pozbawił jednego cyklu. Więc w tym mam wszystko w nosie, staram sie niczym nie martwić i mieć luzik (no proste to nie jest...) Ty też powinnaś odpoczywać i niczym się nie stresować Cytat:
Cytat:
Zwłaszcza, że wydaj mi sie że staramy sie chyba nawet podobnie długo ja już 2 lata i 3 lub 4 miesiące, więc skoro idziemy tak równo, to też zajdziemy sobie równo Cytat:
![]() Melisanko strona bardzo przejrzysta i logiczna (nie znam niemieckiego więc mogę tylko ogólne wrażenie) jedyne co to czcionka i ramka coś nie grają, ja bym zrobiła chyba bardziej kontrastowe, spróbuj pokombinować z kolorkami. Wiem ile to pracy, ja swoją tez sama rzeźbiłam a totalnie się na tym nie znam!!
|
|
|
#1250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
OOOOOOOOOH! WOW. ja też się nie znam na technice ale wizualnie i estetycznie stronka jest piękna, nieprzeładowana, subtelna i urocza! paznokietki śliczne..... a co z tymi teściami...? ja mam dobrą teściową, mieszka w innym mieście ale częśto się odwiedzamy. pewnie to inaczej jak nie trzeba z kimś być cały czas. Ale fajna z niej babeczka!
|
|
|
#1251 |
|
Raczkowanie
|
Melisanka - bardzo ładna strona, paznokcie z pierwszej strony śliczne, chociaż ja osobiście nie lubię sztucznych, długich, kwadratowych, pstrokatych paznokci. Te jednak są takie kobiece i eleganckie.
Dziś postawiłam pierwszą kropkę na karcie obserwacji cyklu. Mężowi bardzo podoba się opcja porannych pomiarów . Dobrze, że słuchałam pilnie na zajęciach w poradni przedmałżeńskiej. Wtedy myślałam, że nigdy nie będę się w to bawić.Już czwarty dzień z Castagnusem i zaobserwowałam spadek apetytu. Nawet mimo głodu nie jem ze smakiem. No poza czekoladą, którą właśnie wygrzebuję ze słoika
|
#1252 |
|
Zakorzenienie
|
Mikant, a winko to czerwone na endometrium trzeba pić? kurcze, nie mogę jeść orzechów, bardzo mnie bolą jelita po orzechach...
Bardzo dobre nastawienie! będę trzymać kciuki!
|
|
#1253 |
|
Raczkowanie
|
A jakie orzechy? Mogą być włoskie? A może solone z puszki?
|
#1254 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Hoduj sobie, hoduj co trzeba . I z Tequilllką razem zajdźcie, a co ![]() Cytat:
. I jadłam suszone morele.Mam wynik: 1705,62 IU/l
|
|
|
#1255 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) Kurcze jak nie możesz orzechów to nie wiem czym je można zastąpić, aa kurcze Tequilka gdzieś tu niedawno o tym pisała i nie mogę znaleźć! Ja słyszałam jeszcze, że migdały i morele suszone, ale za te rewelacje nie dam sobie obciąć ręki bo nie pamiętam gdzie mi się to obiło... A za Kciukaski dziękuję ślicznie bardzo się przydadzą Jota najlepiej włoskie, ja podgryzam też laskowe z łupinek, bo miałam sporo i fistaszki bo lubię, ale solone chyba nie bardzo bo już uprażone i przetworzone. I jeszcze dorwałam mieszankę studencką feniksa tam jest kilka gatunków różnych orzeszków + dodatki ale wogóle nie są słone więc też zapodaję ![]() Miramejku miło mi, że sie cieszysz! O widzisz czyli cos w tych morelach jest. A beta śliczniutka GRATULUJĘ!!
Edytowane przez Mikant Czas edycji: 2008-11-28 o 12:37 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#1256 |
|
BAN stały
|
melisanko
kiedy ja takie będę robić wpędzasz ludzi w kompleksy...dziewczynki |
|
|
|
#1257 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę sie że sie juz podnosłąś... Trzymam kciukasy za ciebie bardzo bardzo!!!!!! Cytat:
Cytat:
Zaraz wam diete skopiuje ... Wieć dla zainteresowanych... wyniki na chlamydie i z posiwu szyjki są bgardzo dobre nic nie ma! Byłam u tego gina profesorka co Wam pisała kiedys co od pierwszej straty ciazy szuka przyczyny.... podał namairy na lekarza od badania nasienia tż.. i NIESTETY ale jednak nie udało mi sie przechytrzyc lekarza ze 6 miesiecy liczyłam od zabiegu czyli od 5 .09 do lutego , tylko to ma byc 6 opakowań tabletek i dopiero mam sie zgłosci do niego i staranka zaczniemy.... czyli do kwietnia no niesttey spytał sie tylko czy " chce pani znowu poronić"... wiec wytrzmam jeszcze te 5 cykli z tabsami!!!wrrrr dla dzidziolka wszystko.. jeden aniołek mi wystarczy...kolejnego juz hcce tulic w ramionahA najlepsze jest to ze za wizyte nie chciał pieniedzy.. skonsultował wyniki, dał recepty i namiar na tego lekarza od nasienia i nic nie chciał... i mam dzwonic jak cos bede chciałą wiedziec i z wynikami męza tez mam dzwonic , nie musze jechac i za wizyty płąci!!!
|
|
|
#1258 | ||
|
Wtajemniczenie
|
szkoda tylko, że męża zobaczę jak wrócę z pracy: z zajęć fizycznych, więc juz taka słodka nie będę
![]() Ale humor mam dziś od razu przepyszny i czuje sie ładniejsza ![]() No proszę, ile może zdziałać odrobina chemii kosmetycznej. Cytat:
Stronka ładna, przejrzysta. Co do pazurków, miałam pare lat temu żele. Prostokątne i smukłe, ale nie długaśne, bop takich szponków to nie lubię. Zrobiłam sobie, bo miałam bardzo łamliwe paznokcie. Po roku zelków pazurki mi sie mocno wzmocniły i mam dzisiaj swoje dość długie. Mimo robotek domowych i to często bez rękawiczek. Ładne frencze białe z delikatnymi ozdóbkami. Takie lubię. Bo te szponki ostro zakończone są dla mnie troche przerysowane. i za długie.Ale to kwestia gustu Ale zdobienia masz bardzo ładne. Chciałabym tak umieć, tylko robiłabym sobie taki ozdobny tylko jeden pazurek na dłoni. Wtedy moim zdaniem jest subtelniej i widoczniej. Ja strone dla swoich dzieciaków robiłam na szybciora korzystającz gotowych wzorów. Poza tym strona jest darmowa, więc szału tym bardziej nie ma. Ale ma ona służyć kontaktom z dzieciakami, ogłoszeniom i galerii zdjęć i filmów. I w tym sie sprawdza. Choć jest "kanciasta" i taka szablonowa . Cytat:
![]() ![]() : kciuki:Miramejku, gratuluje ładnej bety i prosimy o oficjalne fluidki. Zuziu, Twoje tez sa piękne. każda maniukirzystka (dobrze napisałam?) ma swój styl i swoją technike. inaczej byłoby nudno. Poza tym Ty później zaczęłaś i załe piękno kombinowania i poszukiwania przed Tobą.
Nadia Anastazja 06.09.2009 godz. 02.10 (2550g, 52cm) moje różności moje decoupage preferencje serwetki na wymianę Edytowane przez DDosiek Czas edycji: 2008-11-28 o 12:45 Powód: dopisek |
||
|
|
|
#1259 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję ![]() Dziękuję .daf
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:02.

Herbatka z cytryną... czyli kawa nadal jest niedobra..?

Ja byłam wczoraj na usg i dokładnie tak jak TY mam przyjść na USG w sobotę zobaczyć czy pęcherzyk urósł (wczoraj miał 18 mm) i jak urósł to pregnyl i w poniedziałek IUI.
Ale dotarlam do nowego watku i chyba... chyba nabralam sil do ponownej walki.
.
Bazylko 

oby tak dalej

kiedy ja takie będę robić