Styl American Girl część VI - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-06, 18:14   #1021
ladygos
Raczkowanie

Dot.: Styl American Girl część VI

kupilam sobie nowa urode z torebeczka i na str 59 jest agnieszka wlodarczyk i slicznie wyglada jak ktoras ma to wie o ktore foto chodzi... gorzej jak zadna nie ma ma sliczny makijaz oczy smokey i te loki grube na sylwka cos takiego chcialam sobie zrobic.. ciekawe czy wyjdzie pewnie nie no ale pomarzyc mozna nie :d
ladygos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-06, 18:20   #1022
lil coco
BAN stały

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
dziewczyny, gdzie można znaleźć taki sweter/udający sukienkę?
oczywiście teraz sklepy zostały zarzucone tego typu dłuższymi sweterkami [już jeden zresztą mam na swoim koncie :-P], ale nawet ostatnio schodziłam wszystkie galerie w Krakowie w poszukiwaniu akurat takiego - białego, dopasowanego [i nie długości do kolan ;/] i nic ...
ja mam wełniany, ale cienki..wełna jest z tymi włoskami takimi. nosze go jako sukienke. ma ściągacz(wełniany) na końcu przez co fajnie opina pośladki i się nie podciąga do góry. jasny, zgaszony, brudny róż. kupiłam w zarze

dzisiaj jak jechałam autobusem to własnie miałam ubrany ten sweter, ale spodnie do tego. więc ten różowy ściągacz wystawał spod RóżOWEJ wsciekłej kurteczki,płaszczyka..... no i miałam do tego rękawiczki...też różowe, w odcieniu sweterka , z haftem w odcieniu kurtkiludzie sie na mnie dziwnie patrzyli............napra wde.!!!!!!! i zadzwonił mój telefon..oczywiście wszyscy na mnie...TELEFON TEż MAM RóżOWY hahaha aż mi go głupio było wyjąć bo wiedziałam że spojrzą się jak na głupią....
o dziwo nie chodze ubrana na różowo, mam tylko ten jeden sweter i kurtke....i tak jakoś dzisiaj się razem zebrało
lil coco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-06, 18:23   #1023
ladygos
Raczkowanie

ja mam juz teraz malo rozowych rzeczy, ale nieraz zdarzy mi sie tez ubrac na rozowo i jakos dziwnie wszyscy na mnie spogladaja a ja wtedy wyjmuje rozowy blyszczyk i sie maluje heh
ladygos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-06, 18:23   #1024
socialite
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XS-ka Pokaż wiadomość
a miałabyś możliwość zrobienia zdjęcia swoich odrostów ?
chciałabym zobaczyć jak mniej więcej by to wyglądało jak ja bym zafarbowała włoski.
o jezu...za pozno :P bo je mniej wiecej godz temu zafarbowalam ciemnym brązem i teraz siedze z waxem na glowie
ale zawsze moge pokazac jaki jest efekt :P choć w sumie sama nie wiem co to wyszlo w sumie zlamalam swoje postanowienie niefarbowania ale juz nie moglam wytrzymac patrzac na swoje dwukolorowe wlosy :/
farbowalam Schwarzkopf Natural & Easy 580 Aksamitny Ciemny Brąz.

Edytowane przez socialite
Czas edycji: 2008-12-06 o 18:32
socialite jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-06, 18:46   #1025
tasiaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez socialite Pokaż wiadomość
o jezu...za pozno :P bo je mniej wiecej godz temu zafarbowalam ciemnym brązem i teraz siedze z waxem na glowie
ale zawsze moge pokazac jaki jest efekt :P choć w sumie sama nie wiem co to wyszlo w sumie zlamalam swoje postanowienie niefarbowania ale juz nie moglam wytrzymac patrzac na swoje dwukolorowe wlosy :/
farbowalam Schwarzkopf Natural & Easy 580 Aksamitny Ciemny Brąz.
I jaki kolor Ci wyszedł? Możesz wkleić foto? Ja właśnie szukam kremu koloryzującego baaardzo ciemnego brązu z takim bardziej zimnym połyskiem niż ciepłym. Krem koloryzujący chyba nie niszczy włosów tak jak farba? I zmywa się po jakimś czasie?
tasiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-06, 18:57   #1026
socialite
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tasiaaa Pokaż wiadomość
I jaki kolor Ci wyszedł? Możesz wkleić foto? Ja właśnie szukam kremu koloryzującego baaardzo ciemnego brązu z takim bardziej zimnym połyskiem niż ciepłym. Krem koloryzujący chyba nie niszczy włosów tak jak farba? I zmywa się po jakimś czasie?
Pewnie że mogę ale jak wyschną bo przed chwilką zmywałam wax'a i mam od poczatku bardzo mokre a suszarki się wyrzekłam ale tak za max 2h wkleje jakies foto, bo mam dlugie wlosy i troche im to zajmie ;P
generalnie ta farba zalozenie ma takie ze powinnam miec jakies refleksy, coś się nie zapowiada ale coz, zobaczymy.

Nie wiem w sumiejak to jest z ta farba i kremem, dla mnie tak samo wyniszczaja wloski :P najdelikatniejszy jest 'szampon' (al'a krem) koloryzujacy, bez amoniaku L'Oreala na niby 24mycia casting creme gloss. Niby, bo tak naprawde na mnie sie w ogole nie zmywa :P ale i tak jest swietny, ladnie zabarwia, ale tylko na ciemne kolory, na jasnych sie nie sprawdza

Czas edycji: 2008-12-06 o 18:59
Stary 2008-12-06, 19:17   #1027
tasiaaa
Rozeznanie

Cytat:
Pewnie że mogę ale jak wyschną bo przed chwilką zmywałam wax'a i mam od poczatku bardzo mokre a suszarki się wyrzekłam ale tak za max 2h wkleje jakies foto, bo mam dlugie wlosy i troche im to zajmie ;P
generalnie ta farba zalozenie ma takie ze powinnam miec jakies refleksy, coś się nie zapowiada ale coz, zobaczymy.

Nie wiem w sumiejak to jest z ta farba i kremem, dla mnie tak samo wyniszczaja wloski :P najdelikatniejszy jest 'szampon' (al'a krem) koloryzujacy, bez amoniaku L'Oreala na niby 24mycia casting creme gloss. Niby, bo tak naprawde na mnie sie w ogole nie zmywa :P ale i tak jest swietny, ladnie zabarwia, ale tylko na ciemne kolory, na jasnych sie nie sprawdza
To ten 'krem koloryzujący' https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...eme-gloss.html ? A jakim kolorkiem farbowałaś jeśli można wiedzieć? I wyszedł taki jak na opakowaniu? Trochę sceptycznie podchodzę do tej farby czy szamponu, bo nie chcę mieć czarnych włosów tylko ciemny, zimny brąz, a tu dziewczyny piszą w recenzji, że wychodziły czarne..
Wklejaj, wklejaj foto jak tylko będziesz mogła
Stary 2008-12-06, 19:24   #1028
socialite
Zakorzenienie

Tak, to ten. Bo on wychodzi zawsze z 2 tony ciemniejszy niz powinien byc :P
ja farbowalam hebanową czernią, karmelem chyba i ciemnym brązem.
Hebanowa czerń wyszla piekna, wymarzona, długo się trzymała. Karmel wyszedl jak czekolada czyli podrasowalam swoj naturalny kolor :P a farbując ciemnym brązem mialam cieply odcien czerni, tyle ze szybko splukal sie do ciemnego brazu
Na zimne odcienie niestety nie farbowałam, ale radzilabym wziąść przynajmniej o ton jasniejszy i trzymać trochę krócej żeby nie były czarniutkie, bo takich nie chcesz
a foto wkleję na bank

Czas edycji: 2008-12-06 o 19:25
Stary 2008-12-06, 19:38   #1029
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lil coco Pokaż wiadomość
ja mam wełniany, ale cienki..wełna jest z tymi włoskami takimi. nosze go jako sukienke. ma ściągacz(wełniany) na końcu przez co fajnie opina pośladki i się nie podciąga do góry. jasny, zgaszony, brudny róż. kupiłam w zarze
o nie, tylko nie to !
;(

jakiś miesiąc temu [czyli wtedy, kiedy nie miałam napływu gotówki :P] trafiłam właśnie na taki sweterek, też z włoskami :P rękawy 3/4, trochę krótszy niż do połowy uda, spokojnie mógł udawać sukienkę. Na manekinie wyglądał obłędnie :-D
kosztował co prawda 139zł , w Galerii Centrum...

ale jakie było moje rozczarowanie, jak później próbowałam go odnaleźć i bezskutecznie ;(
Stary 2008-12-06, 19:55   #1030
lil coco
BAN stały

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
o nie, tylko nie to !
;(

jakiś miesiąc temu [czyli wtedy, kiedy nie miałam napływu gotówki :P] trafiłam właśnie na taki sweterek, też z włoskami :P rękawy 3/4, trochę krótszy niż do połowy uda, spokojnie mógł udawać sukienkę. Na manekinie wyglądał obłędnie :-D
kosztował co prawda 139zł , w Galerii Centrum...

ale jakie było moje rozczarowanie, jak później próbowałam go odnaleźć i bezskutecznie ;(
ja swój kupiłam jakieś 2 tyg temu więc powinien jeszcze być :P
lil coco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-06, 20:00   #1031
neheszta
Zakorzenienie

[1=3a032fcd5bcbee239629acd e3cc1a01c42f8ddce_6076227 24de4b;9977139]w zasadzie wcale nie musisz się ubierać[/quote]

Ale dojść muszę i na fajerwerki wyjść też
neheszta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-06, 20:05   #1032
SaMa
Zadomowienie

witam wieczorową porą niestety tylko przelotem, bo zaraz wpada do mnie tż i będziemy się obijać oglądając film dzisiaj miałam bardzo pracowity dzień i dostałam od mikołaja słodycze oraz rękawiczki wittchena a w poniedziałek kupuję sobie płaszczyk, na który dzisiaj się nie zdecydowałam... w końcu znalazłam coś dla siebie.
w radiu słychać już świąteczne piosenki, ale jest fajnie i miło!
SaMa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-06, 20:13   #1033
socialite
Zakorzenienie

No i foto :P ale wlosy sa jeszcze mokre, i wyszlam jak idiotka, jedynie rozczesane i ulizane przez waxa, ale tu chodzi o kolor :P nie patrzec na moja brzydka morde haha i mam jakies brazowe przeswity, nie ma to jak samodzielne farbowanie na wariata
w kazdym razie na swieta i tak robie wymarzony balejaz ;D
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PC067434.jpg (101,5 KB, 259 załadowań)
Stary 2008-12-06, 20:17   #1034
OskaxD
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lil coco Pokaż wiadomość
tanio ja w GB widziałam w Superpharmie za 23 zł...a kawałek dalej kupiłam za 14 zł
superpharma to jakaś porażka normalnie, weszłam tam z mamą po tabletki jakies i była farba, której używa i wyobraźcie sobie, że w superpharmie kosztuje 28zł, a w realu 19,99 ! ;P 8 zł to spora różnica

tam kupują chyba ci którzy nie wiedzą ile co kosztuje gdzie indziej albo takie roznice cenowe nie robią im różnicy
OskaxD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-06, 20:20   #1035
KlatkaNaPtaszka
Zakorzenienie

co za dzien był nawet niezly a teraz kiedy z nanaaa wybieram sie na impreze to dopadl mnie pasztetowy nastroj

91....................... .......................91
65....................... .......................60
86....................... .......................90
KlatkaNaPtaszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-06, 20:23   #1036
OskaxD
Raczkowanie

socialite - bardzi ładny odcień, jak widzę dziewczyny które farbują na czARNO I MA ON POŚWIATĘ NIEBIESKĄ TAKĄ JAKBY MIALY GRANATOWE WŁOSY To...

widać prześwity ale nawet czasami u fryzjera nie umieją zrobić dokładnie,
koleżanka farbując u fryzjera miala prześwityjej naturalnego, raz byłam świadkiem tego jak kobieta z bardzo krótkimi włosami - na jeża miala robionego borsuka i na blond fryzjerka je miejscami zaciapała czarnym, ciekawe, ćzy poźniej wyglądała jak dalmatyńczyk od tyłu heh

ja jestem szatynką ale chcę blond... jestem na etapie poszukiwania dobrego fryzjera, tak aby zrobił mi platynę bez zrobienia z moich włosów sianowej porażki... nie chce żeby aż tak sie popaliły... ale trudno jest znaleźć, może któraś z was zna dobrego fryzjera od rozjaśniania z Poznania? bo do poznania mam 90km

jak nie znajdę a będe miala pewność ze jakiś rozjaśniacz jest naprawde dobry to zaryzykuję kiedyś sama, ale szkoda mi moikch długich włosów

P.S. socialite ładna jesteś

Edytowane przez OskaxD
Czas edycji: 2008-12-06 o 20:24
Stary 2008-12-06, 20:23   #1037
XS-ka
Zadomowienie

Cytat:
No i foto :P ale wlosy sa jeszcze mokre, i wyszlam jak idiotka, jedynie rozczesane i ulizane przez waxa, ale tu chodzi o kolor :P nie patrzec na moja brzydka morde haha i mam jakies brazowe przeswity, nie ma to jak samodzielne farbowanie na wariata
śliczna jesteś
ile masz lat jeżeli można spytać?

a ten wymarzony balejaż to jaki?
Stary 2008-12-06, 20:28   #1038
socialite
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OskaxD Pokaż wiadomość
socialite - bardzi ładny odcień, jak widzę dziewczyny które farbują na czARNO I MA ON POŚWIATĘ NIEBIESKĄ TAKĄ JAKBY MIALY GRANATOWE WŁOSY To...

widać prześwity ale nawet czasami u fryzjera nie umieją zrobić dokładnie,
koleżanka farbując u fryzjera miala prześwityjej naturalnego, raz byłam świadkiem tego jak kobieta z bardzo krótkimi włosami - na jeża miala robionego borsuka i na blond fryzjerka je miejscami zaciapała czarnym, ciekawe, ćzy poźniej wyglądała jak dalmatyńczyk od tyłu heh

ja jestem szatynką ale chcę blond... jestem na etapie poszukiwania dobrego fryzjera, tak aby zrobił mi platynę bez zrobienia z moich włosów sianowej porażki... nie chce żeby aż tak sie popaliły... ale trudno jest znaleźć, może któraś z was zna dobrego fryzjera od rozjaśniania z Poznania? bo do poznania mam 90km

jak nie znajdę a będe miala pewność ze jakiś rozjaśniacz jest naprawde dobry to zaryzykuję kiedyś sama, ale szkoda mi moikch długich włosów

P.S. socialite ładna jesteś
Heh dzięki wielkie, ale według mnie to zdjęcie jest niewypałem, ale glówie chodziło mi tylko o kolor. A z tym fryzjerem to fakt, pocieszające :P ja chce sobie zrobic balejaz blond-braz i troche sie boje zeby mi tez nie spalili... ;P

Cytat:
Napisane przez XS-ka Pokaż wiadomość
śliczna jesteś
ile masz lat jeżeli można spytać?

a ten wymarzony balejaż to jaki?
kobiet się nie pyta o wiek heh a na ile wygladam :P?
wymarzony balejaz to to braz blond ale nie ordynarny ;P

Czas edycji: 2008-12-06 o 20:30
Stary 2008-12-06, 20:35   #1039
olusiamalusia
Rozeznanie

socialite masz slodka buzie
a ja wczoraj bylam u fryzjera i mam calkiem ciekawy kolor
i az mnie nosi, bo nie moge sie doczekac, kiedy wreszcie bede miala przedluzone, ale tez sie troche boje..
olusiamalusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-06, 20:37   #1040
OskaxD
Raczkowanie

socialite - to skoro to zdjęcie uważasz za niewypał to aż strach pomyśleć jak wyglądają te "ładne" zdjęcie ;D

ja boję się zeby mi nie spalili i jajecznicy na głowie też nie chcę mieć ;P
Stary 2008-12-06, 20:37   #1041
tasiaaa
Rozeznanie

Cytat:
Jakie włosy Takie długie i świetny kolor! Jak długie masz włosy?No i czym farbowałaś? Tzn. jaki kolor? Nie mogę znaleźć czy pisałaś czy nie Jeśli przeoczyłam to sorry, chyba oślepłam Jak zobaczyłam Twoje foto to z Ignatenko sobie Ciebie skojarzyłam. Myślę, że jesteś do niej podobna trochę
Stary 2008-12-06, 20:41   #1042
olusiamalusia
Rozeznanie

noniestety, sama to wiem dosonale, że z blondem nie ma żartów i nie ma co oszczedzac na fryzjerze, kiedy chcemy zrobic blond..
olusiamalusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-06, 20:41   #1043
laza
Zakorzenienie

co do samoopalaczy etc. ja kupiłam sobie taki do twarzy z Oriflame Radiance Energy 365 Face Summer Glow, ale jeszcze nie próbowałam, tam pisze, że po 5 dniach będzie widać różnicę i chcę sobie też kupic z Oriflame krem samoopalający do ciała za 10,90 zł chyba nazwa satin coś tam, już nie pamiętam, ale w katalogu 1 jest i mam jeszcze pyt. jakiego korektora używacie pod oczy? ja mam strasznie cienie nic ich nie chce kryć, a nie chę wydawać 50 zł po czym okaże się że cos jest beznadziejne ;/
– wszystko może Cię uszczęśliwić.
laza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-06, 20:45   #1044
socialite
Zakorzenienie

Cytat:
Jakie włosy Takie długie i świetny kolor! Jak długie masz włosy?No i czym farbowałaś? Tzn. jaki kolor? Nie mogę znaleźć czy pisałaś czy nie Jeśli przeoczyłam to sorry, chyba oślepłam Jak zobaczyłam Twoje foto to z Ignatenko sobie Ciebie skojarzyłam. Myślę, że jesteś do niej podobna trochę
mam za biust, tak ok 60cm :P ale ostatnio scielam 10 cm ! tzn te pod spodem takie mam, na gorze mam do uszu, takie lekkie wariactwo, mega pocieniowane wloski
Schwarzkopf Natural & Easy 580 Aksamitny Ciemny Brąz

Cytat:
socialite - to skoro to zdjęcie uważasz za niewypał to aż strach pomyśleć jak wyglądają te "ładne" zdjęcie ;D

ja boję się zeby mi nie spalili i jajecznicy na głowie też nie chcę mieć ;P
Ojej, dziękuję :P kiedys Wam pokazę zdj ktore wg mnie jest ladne
Stary 2008-12-06, 20:46   #1045
OskaxD
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olusiamalusia Pokaż wiadomość
noniestety, sama to wiem dosonale, że z blondem nie ma żartów i nie ma co oszczedzac na fryzjerze, kiedy chcemy zrobic blond..
moja mama rozjaśnia z bardzo ciemnego brązu sama bo żaden fryzjer nie chciał jej zrobić jasnego blondu, twierdzili ze nie robia takich eksperymentow albo nie uzywaja rozjasniaczy w ogole...

w jednym samonie jej powiedzieli, że mogą jej zrobic ale farbą i że jak dobrze pójdzie to nawet wyjdzie jej rudawy braz... a po jaką chol*re jej rudy jak ma być kolor 613....
Stary 2008-12-06, 20:53   #1046
socialite
Zakorzenienie

Cytat:
moja mama rozjaśnia z bardzo ciemnego brązu sama bo żaden fryzjer nie chciał jej zrobić jasnego blondu, twierdzili ze nie robia takich eksperymentow albo nie uzywaja rozjasniaczy w ogole...

w jednym samonie jej powiedzieli, że mogą jej zrobic ale farbą i że jak dobrze pójdzie to nawet wyjdzie jej rudawy braz... a po jaką chol*re jej rudy jak ma być kolor 613....
o boze paranoja jakas
Swoją drogą, dokąd masz 90-cio centymetrowe wlosy?
Stary 2008-12-06, 20:55   #1047
kiiiciiia
Zakorzenienie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 47f1ad2c2560c.jpg (46,2 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 49331bb508583.jpg (91,7 KB, 240 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 49346ca89a357.jpg (46,9 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 49346b6c8ecbb.jpg (34,1 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 493468d3c610f.jpg (12,2 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4624065547cd2.jpg (89,1 KB, 53 załadowań)

kiiiciiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-06, 20:56   #1048
tasiaaa
Rozeznanie

Cytat:
mam za biust, tak ok 60cm :P ale ostatnio scielam 10 cm ! tzn te pod spodem takie mam, na gorze mam do uszu, takie lekkie wariactwo, mega pocieniowane wloski
Schwarzkopf Natural & Easy 580 Aksamitny Ciemny Brąz
To farba czy szamponetka? Jejku, ale Ci zazdroszczę takich długich włosów. Moje najdłuższe z tyłu są do połowy łopatek... Jak będę już równo za łopatki też chcę sobie tak mocno pocieniować... Taką fryzurę jak na zdjeciu bym chciała Eh, może na wiosnę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 0163995254.jpg (30,5 KB, 92 załadowań)
Stary 2008-12-06, 20:59   #1049
socialite
Zakorzenienie

Cytat:
To farba czy szamponetka? Jejku, ale Ci zazdroszczę takich długich włosów. Moje najdłuższe z tyłu są do połowy łopatek... Jak będę już równo za łopatki też chcę sobie tak mocno pocieniować... Taką fryzurę jak na zdjeciu bym chciała Eh, może na wiosnę
Farba
oj nie ma co zazdroscic, przesuszone i miejscami rozdwojone
mi sie marzy jej dlugosc, tzn na wiosne takie beda ;D nawet szybciej ^^ mam nadzieje...
Chodzilo Ci o Marie Ignatenko?
Swoja droga, Mialam kiedys taki kolor jak ona
Stary 2008-12-06, 21:03   #1050
kiiiciiia
Zakorzenienie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 492b07c01e74f.jpg (59,1 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 492c2142116b8.jpg (49,7 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4932e2f4733a6.jpg (50,1 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4932e333a6ad3.jpg (84,7 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 492661a21e434.jpg (61,2 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 49266143133d9.jpg (57,4 KB, 25 załadowań)

kiiiciiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości