Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII ) - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-11, 18:34   #3151
Delicjanka
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII )

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Tz zrobił mi siedzisko na werande ze starych skrzynek po jablkach i powiem Wam, ze zebym wiedziała że tak to wyjdzie to nie Kupowałabym w ikei np szafki rtv

Aha i tak Antonio dziś na lenia się bawił. ..
poka zdj

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 19:06   #3152
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość

Ale sie ciesze, kolezanka odstapila nam bilety na jutro do cbeebies land Tz ma teraz nocki wiec wstanie troche wczesniej i pojedziemy
zazdroszczę, uwielbiamy cbeebies

Cytat:
Witam się. Wczoraj wpadłam i przepadlam... otóż przy przedostatniej stronie usnelam z telefonem na twarzy
Tak więc nadrobilam Wszytsko ale nie będę cytować. Mnie nie ma bo mamy mały remoncik i nie mam czasu. Ale podczytuje Was. Mam nadzieje ze mnie nie odtrącicie...
U nas ok. ANTONIO ma jedynie mały katarek.
cudnie!

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Propo babć, to ostatnio t. miała zapędy do Dawida typu: mama be, nie słuchaj mamy, ale ta mama głupia. - na uwagi TZta reagowała tym, że to przecież żarty a Dawid głupi jest i nie rozumie jeszcze. To mnie tylko podgrzało i sorry ale nei wytrzymałam i ostatnio jak coś tam mówiła durnego to mówię do Dawida co ta babcia opowiada że CI nie wolno? Be babcia.
Zła na siebie jestem że uległam takim emocjom ale już mnie nosiło!
szlag by mnie trafił też

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
ehhh
Dużo siły życzę

Co do Black to ja myślę, że po prostu nie ma czasu. Pisała coś o przeprowadzce, ma bloga, maluje.
A nawet jeśli to nie brak czasu to dajmy już spokój tym rozważaniom.
zgadzam się

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
a kojarzycie takie naklejki wielokrotnego naklejania? takie z foli jakby. Były do tego takie plansze sliskie tekturowe
tak, granna ma takie coś:

http://bebito.pl/product-pol-15972-G...kuPxoC8_Hw_wcB

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
no właśnie też mam takie dylematy, ale z tego co pamiętam kwasów nie wolno w ciąży

Szaja, przez te Twoje "sentymenty" moje serce pęka na 1000 kawałków, pamiętam jak mi dziadek czytał tę książeczkę to już po raz kolejny mi przypominasz moje dzieciństwo- a u dziadkow wlaśnie było tak czytankowo i cudownie

MaJuMi cieszę się, żę w końcu się odezwałaś, to trzymam kciuki za dalszą adaptację i odzywaj się częściej
Hje- kochana nie przesadzaj, pewnie wystarczyłoby,że mieszkalibyście sami ale gdybać to sobie można tak bez końca

Marsi, przepraszam

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
No i po pierwszej pobudce...

Pstryczku, chodziło mi po prostu o inny sposób spędzania czasu, inne zajęcia, inne zabawy, inne żywienie, inne sposoby uczenia. Lepsze.

Marsi, ale tu nie chodzi o mieszkanie razem czy osobno.
Hje, możesz się wściec na mnie, ale autentycznie powinnam ci przylać.
Zmień myślenie bo sobie zakodowałaś jakiś totalny debilizm, że wszystko stracone, bo gdybyś coś tam to coś tam. W każdej chwili możesz zmienić zabawy, spędzanie czasu, uczenie - w każdej! do 4rż, a potem do 8rż - dziecko najwięcej się uczy, przyswaja wzorców, chłonie - a nie w ciągu pierwszych półtora roku, do cholery! zamiast jęczeć, po prostu weź ściśnij tyłek i zarządź w swoim postępowaniu wobec Poli zmiany!
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 19:25   #3153
nafiyqa
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48101517]
Hje, możesz się wściec na mnie, ale autentycznie powinnam ci przylać.
Zmień myślenie bo sobie zakodowałaś jakiś totalny debilizm, że wszystko stracone, bo gdybyś coś tam to coś tam. W każdej chwili możesz zmienić zabawy, spędzanie czasu, uczenie - w każdej! do 4rż, a potem do 8rż - dziecko najwięcej się uczy, przyswaja wzorców, chłonie - a nie w ciągu pierwszych półtora roku, do cholery! zamiast jęczeć, po prostu weź ściśnij tyłek i zarządź w swoim postępowaniu wobec Poli zmiany![/QUOTE]
Otototo!!!!!

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 19:43   #3154
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Coś mnie tchnęło, żeby tu dziś do Was zajrzeć
Tak, wygląda na to, że będę majową mamą i to nie tak, że zapomniałam o Was.. Tylko jakoś nigdy nie mogłam za Wami nadążyć, być na bieżąco i w końcu się poddałam Ale czasem Was z sentymentu podczytuję. Miło Ezzo, że o mnie pamiętasz

Gorąco Was pozdrawiam i gratuluję wszystkim mamom w stanie błogosławionym

Od razu się przyznaję Marsi, że będę podczytywać Twój blog i Wasze przygotowania Leosia na nowego członka rodziny, na pewno wiele z tego dla siebie wyniosę
Gratulacje !!!!

http://mataja.pl/2014/09/przeklenstw...sie-mlodszego/ artykuł odnośnie drugiego dziecka i spojrzeniu na pierwsze...
Stary 2014-09-11, 20:25   #3155
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Paulina bardziej chora. Jutro lekarz a narazie stosuje sie do zalecen z instytutu. Żyję w strasznym stresie z wizją pobytu w szpitaluNajgorsze, że w środę ją szczepiłam a w nocy z poniedziałku na wtorek się pochorowała. Gorączki nie ma, ale ona bezgorączkowo przechodzi wszelkie choroby. Katar już trochę mniejszy, tzn gęstszy, za to kaszel strasznie męczy.

Lecę narazie. Życzę milego dnia.
Ojej, zdrowka

Cytat:
haha no na pewno :P młodsza o 2 msce
Za duzo o mnie wiesz

scotasia gratulacje!!!

neti czy to Ty robiaca skalpel???

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 20:26   #3156
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, wygląda na to, że będę majową mamą i to nie tak, że
o jaaaaa, ale czad!
super i strasznie gratuluje, napisz króciutko co u Was słychać bo kompletnie nie wiemy, jak zdróweczko?

Amelka to mała Deli ,pytałaś ostatnio o ekogroszek, zapomniałam odpisać, kupujemy w polskich składach węglowych, nie kupuj marketowych bo mają dużo siarki i są do d...y

Młody padł, nie wiem co on taki wykończony, dziś też ładnie usnał i ma koleżankę..... Agatkę, chodzi i ciągle powtarza jej imię,jest słodziutki
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 20:27   #3157
ezzo
Zadomowienie

hje szaja dobrze prawi!
scotasia ja tez bede majowa mama

Jak woecie my kp do spania nocnego i zwyczajowo non stop w nocy, ale moje dziecie pochorowane ostatnio i cwane wracam dzisiaj z pracy troche pi 16 wchodze do domu, moje dziecie jak mnie tylko zobaczylo to wola "mama aaaa, mama idziemy spacc" i ciagnie mnie do sypialni, idze za nim, ten kladzie sie na lozku i dalej powtarza, ze idziemy spac, ja tlumacze, ze jeszcze nie idziemy, a ten swoje, w koncu mowi "cycy damy". Wymyslil sobie niecny plan spania tylko po to, zeby cycka dostac, cwane nie sadzicie?
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-11, 20:31   #3158
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Ojej, zdrowka

Za duzo o mnie wiesz

scotasia gratulacje!!!

A w Ceebeelandzie są teletubisie?

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Gratulacje !!!!

http://mataja.pl/2014/09/przeklenstw...sie-mlodszego/ artykuł odnośnie drugiego dziecka i spojrzeniu na pierwsze...
coś w tym jest,w zasadzie to nigdy się nie chciałam przyznać ale miałam strasznie dziwne uczucia do S, mialam wrażenie,że wymuszam przytulenie czy jakąkolwiek inną formę czulości
Alicja fajnie pisze i naprawdę jej teorie nie są wyssane z palca bo czytam prawie wszystko i często łapię się,ze to wszystko co ona pisze jest prawdzie
Stary 2014-09-11, 20:37   #3159
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

coś w tym jest,w zasadzie to nigdy się nie chciałam przyznać ale miałam strasznie dziwne uczucia do S, mialam wrażenie,że wymuszam przytulenie czy jakąkolwiek inną formę czulości
Alicja fajnie pisze i naprawdę jej teorie nie są wyssane z palca bo czytam prawie wszystko i często łapię się,ze to wszystko co ona pisze jest prawdzie
Ja też bardzo lubię ją czytać. Wiesz ja to się zastanawiałam, czy miłość się podzieli, a nie myślałam nad takimi rzeczami ze czas który się poświęca teraz jednemu, trzeba będzie podzielić na pół...cierpliwość...No wszystko. A z drugiej strony jak myślę o rodzeństwie Hani, to myśle w taki sposób, że to dla niej... no bo ja nie mam rodzeństwa i zawsze było mi z tym trochę źle. I nie wiem czy to dobre.
Stary 2014-09-11, 20:45   #3160
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też bardzo lubię ją czytać. Wiesz ja to się zastanawiałam, czy miłość się podzieli, a nie myślałam nad takimi rzeczami ze czas który się poświęca teraz jednemu, trzeba będzie podzielić na pół...cierpliwość...No wszystko. A z drugiej strony jak myślę o rodzeństwie Hani, to myśle w taki sposób, że to dla niej... no bo ja nie mam rodzeństwa i zawsze było mi z tym trochę źle. I nie wiem czy to dobre.
rozumiem, u mnie było troszkę inaczej bo jak urodził się Leos to S miał 12 lat i nie potrzebował mojej atencji, byl na innym etapie a teraz boję się okrutnie i boję się właśnie tych uczuć o których pisze Alicja i które ja też czułam w stosunku do S, że poczuję to do Leosia i może go odepchne podświadomie ja wiem że to mija i czlowiek ma ogromne pokłady miłości ale modlę się żebym to JA nie popełniła żadnego błędu.
Myślę,że mimo wszystko fajnie mieć rodzeństwo
Stary 2014-09-11, 20:55   #3161
Delicjanka
Zakorzenienie

Marsii, na pewno z marketu nie kupie eko groszku, juz sie naczytałam;p bede zamawiac w necie.

Dziewczyny, ma któraś z Was białe fugi w kuchni? chodzi mi o plytki scienne. Czy to przekleństwo będzie?;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-09-11, 20:57   #3162
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej.
Doczekałam się mam wolne!! A do pracy idę dopiero we wtorek na nockę

Idę powolutku czytać co tam naskrobałyście. Jestem daleeeeeko w tyle.
Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
marsi ale super że wszystko ok, ja wizyte mam w poniedziałek, już nie mogę się doczekać
Trzymam kciuki za poniedziałek

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Cześć kochane

Przez kilka dni byłam do tyłu z forum ale dzielnie wszystko nadrobiłam. Nie będę już się odnosić bo bez sensu wracać. W każdym razie jestem już na bieżąco i mam nadzieję że tak zostanie

U nas w domu szpital bo cała nasza trójca chora. Oczywiście to ja jestem na przegranej pozycji bo nie mam prawa sobie "poumierać" tak jak mąż tylko muszę być na pełnych obrotach
Muszę mieć siłę żeby zajmować się marudnym dzieckiem (jego choroba plus zęby oraz bunt to niezła mieszanka) i konającym mężem,w dodatku 24 na dobę bo noce są bardzo kiepskie.

Tyle ode mnie póki co bo mój skarb się obudził.

Zdrówka dla wszystkich chorowitków -bo widziałam że jest nas całkiem sporo.
Zdrowka dla Was dla Ciebie dużo sił
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Ehh, dlaczego?
Ja tez chetnie czytam to, co piszesz.
JA też
Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Babka z agencji nie oddzwonila, pozdro dla niej
Przykro mi
Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
Dziś w żłobku dzielnie sobie poradziła, płakała tylko 3 razy i to króciótko, ładnie sama zasnęła, bawiła się z dziećmi i tańczyła ładnie w kółeczku trzymając się za ręce. Czy mogę powiedzieć że kamień spadł mi z serca i jestem pełna nadziei?
Trzymam kciuki aby z dnia na dzień było coraz lepiej.

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
z niektórymi ciuchami mam takie same spostrzeżenia

Ewulka : uffff czyli idzie ku lepszemu

Ja po usg, lekarka wyczuła ręcznie to co ja - tzn pokazałam jej gdzie to, ale zrobiła usg i obraz całkiem czysty, żadna torbiel, żaden węzeł. Mówi, że ja kp to jest dużo gruczołowej tkanki, właściwie sama taka to może to jest gruczołowa po prostu, bo obraz nic nie pokazuje jej niepokojącego
Mam się przyglądać np przed okresem, ale ogólnie wsio ok, i przyjść do kontroli jak skonczę kp.
Dziwne to.. ale kamień mi spadł z serca. A Silver - u ciebie co się okazało?
Dobrze, że jest ok. U mnie okazało się , że to są jakieś zmiany włókniste - nic groźnego. A ból który odczuwam w tej piersi jest od kręgosłupa tak się zdziwiłam jak mi to lekarz powiedział. Ale w sumie nie ma się co dziwić. W pracy dużo dźwigamy, a ten ból zaczął mi się jak do pracy wróciłam. Jak ból powróci to mam zrobić prześwietlenie kręgosłupa.
Stary 2014-09-11, 21:03   #3163
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Nie Jak dla mnie na szczescie

bokeh, troche pomocy ze strony tzta i dacie rade

Swoja droga dobrze przeczytac taki zyciowy artykul i dowiedziec sie, ze nie jest sie jednak jakims dziwnym, odosobniomym przypadkiem.

18.01.2013 - Lili
Stary 2014-09-11, 21:05   #3164
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Nie Jak dla mnie na szczescie

bokeh, troche pomocy ze strony tzta i dacie rade

Swoja droga dobrze przeczytac taki zyciowy artykul i dowiedziec sie, ze nie jest sie jednak jakims dziwnym, odosobniomym przypadkiem.
dokładnie

a czemu nie lubisz teletubisiów?

Silver- to odsapniesz troszke
Stary 2014-09-11, 21:06   #3165
scotasia
Wtajemniczenie

Dziewczyny bardzo dziękuję za gratulacje, strasznie mi miło
Ezzo super, to może wpadniesz czasem też do majówek A na którego maja masz termin?

Marsi u nas ok, Domiś jest przekochany, troszkę już zaczął gadać. Ostatnio ulubionym słowem jest: pipeta Dziś byliśmy na szczepieniu - przeciągniętym mmr i drżę o niego, żeby przeszło bez komplikacji.

A ja żadnych objawów ciążowych praktycznie nie mam

A może któraś z Was jest w takiej sytuacji, że jest w ciąży i na wychowawczym? Miałabym pytanko natury prawnej Tzn. jak to jest z powrotem do pracy, czy mogę od razu po wychowawczym zanieść l4, czy muszę na jakiś czas do pracy wrócić
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 21:09   #3166
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Marsii, na pewno z marketu nie kupie eko groszku, juz sie naczytałam;p bede zamawiac w necie.

Dziewczyny, ma któraś z Was białe fugi w kuchni? chodzi mi o plytki scienne. Czy to przekleństwo będzie?;p
Deli ja mam biale fugi w kuchni nad zlewem, ale nie sa to zwykle, tylko oksydowane (nie jestem pewna tej nazwy), dosc latwo utrzymac je w czystosci. Moja mama ma zwykle biale w lazience i wyglada to fatalnie, ile by sie tego nie szorowalo, caly czas brudne, a srodki to juz chyba wszystkie dostepne wybrobowala.

Dobranoc

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Cytat:
Ezzo super, to może wpadniesz czasem też do majówek A na którego maja masz termin?

Marsi u nas ok, Domiś jest przekochany, troszkę już zaczął gadać. Ostatnio ulubionym słowem jest: pipeta Dziś byliśmy na szczepieniu - przeciągniętym mmr i drżę o niego, żeby przeszło bez komplikacji.

A może któraś z Was jest w takiej sytuacji, że jest w ciąży i na wychowawczym? Miałabym pytanko natury prawnej Tzn. jak to jest z powrotem do pracy, czy mogę od razu po wychowawczym zanieść l4, czy muszę na jakiś czas do pracy wrócić
Mi juz raczej jeden watek-pozeracz czasu wystarczy, tu mi fajnie, wiec nie chcialabym sie w kolejny wciagac. Nie wiem jeszcze na kiedy mam termin, bo moj lekarz na chorobowym, ale z moich wyliczen wychodza pierwsze dni maja, a Ty?
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 21:13   #3167
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Deli ja mam biale fugi w kuchni nad zlewem, ale nie sa to zwykle, tylko oksydowane (nie jestem pewna tej nazwy), dosc latwo utrzymac je w czystosci. Moja mama ma zwykle biale w lazience i wyglada to fatalnie, ile by sie tego nie szorowalo, caly czas brudne, a srodki to juz chyba wszystkie dostepne wybrobowala.
Epoksydowe;> ja mam takie na podłodze. Teraz mysle nad scianą bo mam białe płytki 60x60 i raczzej wezme biala, chociaż tzt mnie zabije;] ale co tam.

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-09-11, 21:14   #3168
marsi11
Zakorzenienie

Scotasia cieszę się,że nas ciężarówek jest coraz więcej mamy prawdziwy babyboom czegoś takiego nie bylo chyba jeszcze w historii wizazu, raz że wątek jest chyba nr 1 w dziale odchowalni i wszystkie trzymamy się w miarę razem to jeszcze debitujemy po raz kolejny jako mamy- no kosmos
Stary 2014-09-11, 21:15   #3169
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
dokładnie

a czemu nie lubisz teletubisiów?

Silver- to odsapniesz troszke
od zawsze mnie ta bajka draznila. Tak sobie w ogole mysle, ze my chyba wieksze emocje jesli chodzi o te bajki odczuwamy niz nasze dzieci Tak samo tz sie ze mnie smieje, ze bardziej przezywam wizyty w cbeebies niz nasze dziewczyny

Silver super!!! Nacieszcie sie soba

18.01.2013 - Lili

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-11, 21:16   #3170
MaJulMi
Raczkowanie

Witam się wieczorkiem

Cytat:
ja kupiłam rewelacyjny blender w lidlu co prawda nie ma jakies super mocy ale sprawdza się super
ciąglę marzę o KichenAid ale kurde najepiew muszę dokończyć dom a potem będę marzyć o takich luksusach
Ja tez marzą o KitchenAid ale póki co jest będę musiała poczekać

Cytat:

Wiecie co, mój synuś to nie mówi kocham, ale jak się go zapytam czy kocha, albo pokaż jak kochasz, to się przytula i tak mruczy fajnie
Dziś to w ogóle co chwile przychodzi i się tuli
Cudowne są takie przytulasy

Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość

Witaj MaJulMi

Ciocie ze żłobka wysłały mms jak moje dziecko pięknie je i że wszystko jest ok no ciekawe jak im pójdzie usypianie

I jak z tym spaniem wyszło?

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość

Pewnie. Ja niedawno Paulinie kupiłam grę Laleczki i tam właśie są ubranka z takiej foli. Świetna gra naprawdę polecam. http://www.petronela.pl/gry-planszow...oku-zycia.html

Paulina bardziej chora. Jutro lekarz a narazie stosuje sie do zalecen z instytutu. Żyję w strasznym stresie z wizją pobytu w szpitaluNajgorsze, że w środę ją szczepiłam a w nocy z poniedziałku na wtorek się pochorowała. Gorączki nie ma, ale ona bezgorączkowo przechodzi wszelkie choroby. Katar już trochę mniejszy, tzn gęstszy, za to kaszel strasznie męczy.

Lecę narazie. Życzę milego dnia.
Zdrówka!
Gra wygląda fajnie, a możesz powiedzieć jak duże są te laleczki i te wszystkie części?

Cytat:
hej,

nas niestety też choróbsko powaliło, najpierw najmłodszy, teraz mnie coś zaczyna brać, póki co aplikuję mega dawki witaminy C, może się nie rozwinie zdrówka dla reszty pochorowanych

Majulmi i Fewciu fajnie, że jesteście dziewczyny, wpadajcie częściej

dzisiaj przez pomyłkę (chyba ) wpadłam na poczekalnie, skoro już tam byłam to zajrzałam na mamy majowe i na liście jest tam jedna z nas, która o nas zapomniała- Scotasia.

Zdrówka!!

Cytat:
nafiqa mówi się,żeby ubijać jajka w misce a miska ma być we wrzątku- ja ubijam jajka wcześniej- jakoś tak łatwiej mi do zółtek lubie dodać łyżkę białego wina, daje pyszny posmak ale też robię curd cytynowy lub lionkowy- świetny do ciast i nie tylko- kiedyś wklejałam przepis w klubie- to była beza z kremem limonkowym
Podałabyś przepis na bezę tutaj albo wysłała na pw? Nie mam dostępu do klubu a chciałabym skorzystać.
A a propos ubijania jajek w kąpieli to bardzo dziękuję bo dzięki Tobie częściej robię tiramisu, bo zawsze robiłam z surowymi jajkami a i w ciąży i przy kp się jednak trochę bałam i odkąd o tym napisałaś robię właśnie z ubijaniem żółtek w kąpieli wodnej Może nie jest to idealne tiramisu bo nie dodaję też amaretto tylko aromat ale zawsze już coś
W sumie nawet dziś miałam robić ale że Julka późno zasnęła to może zrobię jutro rano, do wieczora powinno być ok

Cytat:

Mycha mierzy 92 cm i wazy 12.5kg;p
Duża dziewczyna już! Ciekawa jestem ile moja waży, ostatnio zaczęła znacznie więcej jeść i chyba trochę przybrała, może stuknie już te 10kg

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
W tak malym nie bylam, tylko w tv widzialam. Jest hardcore. Z 10m2 zdjec tez nie mam, ale jakby dobrze splunac, to opluwasz cale mieszkanie
Przykladowe zdjecia w necie znalezione: http://osoroshian.com/archives/37874773.html
Nieźle

Cytat:
Tak, wygląda na to, że będę majową mamą
Gratulacje!

Cytat:
hje szaja dobrze prawi!
scotasia ja tez bede majowa mama

Jak woecie my kp do spania nocnego i zwyczajowo non stop w nocy, ale moje dziecie pochorowane ostatnio i cwane wracam dzisiaj z pracy troche pi 16 wchodze do domu, moje dziecie jak mnie tylko zobaczylo to wola "mama aaaa, mama idziemy spacc" i ciagnie mnie do sypialni, idze za nim, ten kladzie sie na lozku i dalej powtarza, ze idziemy spac, ja tlumacze, ze jeszcze nie idziemy, a ten swoje, w koncu mowi "cycy damy". Wymyslil sobie niecny plan spania tylko po to, zeby cycka dostac, cwane nie sadzicie?
Cwane cwane

Marsi, przeczytałam dziś Twoje wpisy na blogu i strasznie mi się miło zrobiło jak zobaczyłam swój wizażowy nick, bardzo się cieszę że książeczka się przydaje. Chyba też ją zamówię (nie w ciąży póki co nie jestem ), czytałam że może się przydać przy odstawianiu kp, takim świadomym... A jak coś to się przyda kiedyś później
A co do wpisu podróżowo-kulinarnego, to ja w Chorwacji jeszcze nie byłam ale przypomniałaś mi tymi smakami mój wyjazd na Maderę, którą bardzo Ci polecam również ze względów kulinarnych. Ja tam jadłam najlepsze owoce morza, przysmaki z ośmiornicy, jednym z ich specjałów jest ryba pałasz, przyrządzana z pieczonymi bananami i sosem marakujowym...
I mają podobny targ rybny w Funchal, też całe tuńczyki, owoce morza, niesamowicie to wygląda, a obok jest targ owocowy, po kilka odmian marakuji, które każdy sprzedawca daję popróbować, coś wspaniałego, jak tam byliśmy z mężem, codziennie chodziliśmy na targ. Możesz sobie popatrzeć na google images na zdjęcia.
https://www.google.pl/search?q=funch...ml%3B337%3B450
https://www.google.pl/search?q=funch...+targ&imgdii=_
My
MaJulMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 21:23   #3171
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaJulMi Pokaż wiadomość
Witam się wieczorkiem

Ja tez marzą o KitchenAid ale póki co jest będę musiała poczekać

Cudowne są takie przytulasy

I jak z tym spaniem wyszło?

Zdrówka!
Gra wygląda fajnie, a możesz powiedzieć jak duże są te laleczki i te wszystkie części?

Zdrówka!!

Podałabyś przepis na bezę tutaj albo wysłała na pw? Nie mam dostępu do klubu a chciałabym skorzystać.
A a propos ubijania jajek w kąpieli to bardzo dziękuję bo dzięki Tobie częściej robię tiramisu, bo zawsze robiłam z surowymi jajkami a i w ciąży i przy kp się jednak trochę bałam i odkąd o tym napisałaś robię właśnie z ubijaniem żółtek w kąpieli wodnej Może nie jest to idealne tiramisu bo nie dodaję też amaretto tylko aromat ale zawsze już coś
W sumie nawet dziś miałam robić ale że Julka późno zasnęła to może zrobię jutro rano, do wieczora powinno być ok

Duża dziewczyna już! Ciekawa jestem ile moja waży, ostatnio zaczęła znacznie więcej jeść i chyba trochę przybrała, może stuknie już te 10kg

Nieźle

Gratulacje!

Cwane cwane

Marsi, przeczytałam dziś Twoje wpisy na blogu i strasznie mi się miło zrobiło jak zobaczyłam swój wizażowy nick, bardzo się cieszę że książeczka się przydaje. Chyba też ją zamówię (nie w ciąży póki co nie jestem ), czytałam że może się przydać przy odstawianiu kp, takim świadomym... A jak coś to się przyda kiedyś później
A co do wpisu podróżowo-kulinarnego, to ja w Chorwacji jeszcze nie byłam ale przypomniałaś mi tymi smakami mój wyjazd na Maderę, którą bardzo Ci polecam również ze względów kulinarnych. Ja tam jadłam najlepsze owoce morza, przysmaki z ośmiornicy, jednym z ich specjałów jest ryba pałasz, przyrządzana z pieczonymi bananami i sosem marakujowym...
I mają podobny targ rybny w Funchal, też całe tuńczyki, owoce morza, niesamowicie to wygląda, a obok jest targ owocowy, po kilka odmian marakuji, które każdy sprzedawca daję popróbować, coś wspaniałego, jak tam byliśmy z mężem, codziennie chodziliśmy na targ. Możesz sobie popatrzeć na google images na zdjęcia.
https://www.google.pl/search?q=funch...ml%3B337%3B450
https://www.google.pl/search?q=funch...+targ&imgdii=_
My
MaJuMi książeczka faktycznie może być przydatna przy odstawieniu bo przed ostatnia strona mowi o tym,że jesteś już duży i nie potrzwbujesz cycusia do usypiania u nas książka przyniosła taki efekt,że Leoś po raz kolejny przechodzi fascynacje moimi piersiami i mowi: cycusie poza tym przy tej książce wtula się we mnie niesamowicie

co do bezy to ja robię na oko,z trzech białek i zawsze rysuję koło na papierze żeby beza wyszła równa, nie potrafię Ci teraz powiedzieć ile cukru, beza musi być błyszcząca, jeśli chcesz żeby ciągnęła się w środku to dodaj odrobinę soku z cytryny jak nie mam cytryny dodaje kilka kropel octu ryżowego
beze sie suszy a nie piecze- drzwiczki do piekarnika muszą być lekko uchylone i temperatura niska, najpierw daje ok 120 st a potem zmniejszam do 100.
No i niestety nie zawsze mi wychodzi od razu, czasem jak jest wilgotno to dupa

A co planujesz za deser z bezą? co do tiramisu ja dodaje amaretto- na taką ilość kremu odrobina alkoholu jeszcze niskoprocetowaego jest naprawdę znikoma

Jeszcze wrócę do KitchenAid, o jakim kolorze marzysz? bo ja bym chciała czerwony

o tu fajny link znalazłam do bezy
http://www.mojewypieki.com/post/beza---to-sie-musi-udac

a Madera jak najbardziej jest na mojej liście marzeń

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2014-09-11 o 21:29
Stary 2014-09-11, 21:33   #3172
MaJulMi
Raczkowanie

Cytat:

Ja mam białe ale mam duże pionowe płytki na całą wysokość od blatu do szafek więc tych fug nie ma dużo no i są cieniusienkie, więc jest ok, jak na razie czyszczę od razu jak coś na nie poleci i się doczyszczają.

Cytat:

Ja nie w ciąży ale się orientowałam w temacie, możesz pierwszego dnia po wychowawczym przynieść L4, możesz też już teraz złożyć wniosek o skrócenie wychowawczego (nie wiem ile jeszcze go masz) i z terminem 30 dni wracasz do pracy ( a jeśli szef się zgodzi możesz wcześniej ale z 30 dniowym terminem szef musi się zgodzić, nie ma innej opcji) i pierwszego dnia przynosisz zwolnienie, najlepiej uprzedzić szefa, wtedy nie będziesz robić medycyny pracy i nie będzie zamieszania.

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Cytat:
MaJuMi książeczka faktycznie może być przydatna przy odstawieniu bo przed ostatnia strona mowi o tym,że jesteś już duży i nie potrzwbujesz cycusia do usypiania u nas książka przyniosła taki efekt,że Leoś po raz kolejny przechodzi fascynacje moimi piersiami i mowi: cycusie poza tym przy tej książce wtula się we mnie niesamowicie

co do bezy to ja robię na oko,z trzech białek i zawsze rysuję koło na papierze żeby beza wyszła równa, nie potrafię Ci teraz powiedzieć ile cukru, beza musi być błyszcząca, jeśli chcesz żeby ciągnęła się w środku to dodaj odrobinę soku z cytryny jak nie mam cytryny dodaje kilka kropel octu ryżowego
beze sie suszy a nie piecze- drzwiczki do piekarnika muszą być lekko uchylone i temperatura niska, najpierw daje ok 120 st a potem zmniejszam do 100.
No i niestety nie zawsze mi wychodzi od razu, czasem jak jest wilgotno to dupa

A co planujesz za deser z bezą? co do tiramisu ja dodaje amaretto- na taką ilość kremu odrobina alkoholu jeszcze niskoprocetowaego jest naprawdę znikoma

Jeszcze wrócę do KitchenAid, o jakim kolorze marzysz? bo ja bym chciała czerwony

o tu fajny link znalazłam do bezy
http://www.mojewypieki.com/post/beza---to-sie-musi-udac
Dzięki za przepis i link! Jeszcze nie wiem co dokładnie, może coś a la Pavlova, z owocami jakie akurat będą świeże. Na razie się zastanawiam, ale myślę żeby coś zrobić na imieniny męża, wcześniej bym sobie wypróbowała samą bezę. Jakby były jeszcze truskawki a beza by wyszła w brzydkim kształcie to może coś a la Eton Mess. Nie wiem jeszcze

Kitchen Aid sam w sobie też mi się najbardziej podoba czerwony ale w kuchni mam na ścianach mocny fiolet więc pewnie bym się decydowała na czarny albo jakiś neutralny

A z amaretto w tiramisu niby tak, ale mam jakieś opory, poza tym tak to Mała może podjadać jakbyśmy jedli przy niej. Ty dajesz Leosiowi jak robisz?
MaJulMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 21:34   #3173
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaJulMi Pokaż wiadomość
Ja mam białe ale mam duże pionowe płytki na całą wysokość od blatu do szafek więc tych fug nie ma dużo no i są cieniusienkie, więc jest ok, jak na razie czyszczę od razu jak coś na nie poleci i się doczyszczają.

Kitchen Aid sam w sobie też mi się najbardziej podoba czerwony ale w kuchni mam na ścianach mocny fiolet więc pewnie bym się decydowała na czarny albo jakiś neutralny
Wlasnie u mnie tez fug jest mało i są cieniutkie, no ale raczej beda białe;]

KA czerwony ach, cudo!

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-09-11, 21:37   #3174
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Jejus zjadłam zapiekankę z budki i mnie brzuch boli teraz myślę że to przez pieczarki.:banghead::bang head:

Byliśmy na usg. Na 100% chłopak będzie. Z dzidzia wszystko ok. waży już pol kilo :p

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Gratuluję synusia
Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej
zaliczyłam drugi trening dziśale mnie bolą półdupki po wczorajszym

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
postanowiłam wrócić doćwiczeń, po 2 tygodniach przerwy na zapalaenie tchawicy i generalne lenistwo. O losie więcej nie robię takiej przerwy bo okropnie się wraca. Dziś nie podołałam wyzwyaniu chodaka i poległam po 5 rundach Silver, a ty jak tam? Neti?
Ja się staram codziennie ćwiczyć to co E.Ch wrzuca. Ale wczoraj nie dałam rady. Miałam pracę na 11 do 19.30. Przyszłam do domu. Wykąpałam Darię, a jak zasnęła to już nie mogłam sobie pozwolić na głośne ćwiczenia więc zrobiłam tylko skalpel.
Ćwiczę od 1 sierpnia codziennie, oprócz niedzieli. Tak długo jeszcze nigdy nie wytrzymałam i nie mam zamiaru teraz przestawać. Chcę mieć idealną figurę na lato jeszcze dużo miesięcy przede mną więc powinno się udać

Aha! Dziś mierzyłam sukienki na wesele (na kóre jutro idziemy) i zmieściłam się w sukienkę , w której jeszcze niedawno nie umiałam się dopiąć

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
hej kochane
przysięgam, że nikomu, ale to nikomu nie życzę takiej nocki jaką mieliśmy dzisiaj, tyle strachu co się najedliśmy..... Mówię wam koszmar po prostu.
No więc tak, jak wróciliśmy z całodobowki bylo po3 chwilę, gorączka nie spadała, mimo okladow i antybiotyku i ibumow i innych cudow, dalej 40st nawet dwie trzy kreski ponad, przed 5 dostal Pietraszko okropnych dreszczy, wiec maz na 112 zadzwonil i tam babeczka doradzila klejny przeciwgoraczkowy i jak do pol h nie przejdzie to dzwonic znowu, po 35min dalej 40st wiec zadzwonil i wyslali do nas karetke, i jak bylam silna i sie trzymalam tak jak sie dowiedzialam ze karetka do nas jedzie to sie rozryczalam juz nie dalam rady. Piotrus byl w takim stanie sluchajcie ze wyc nam sie chcialo dreszcze rozpalony jak piec oczka mu lecialy w tyl glowy nie ruszal sie tylko sobie jeczal bidok cos strasznego przyjechala karetka zabrali nas do szpitala na IP i tam przy pomiarach temp mial juz troche ponad 38st wiec tylko pod nosem piguly zaczely marudzic ze po co karetka jak goraczki prawie nie ma bla bla bla M. powiedzial ze jeszcze raz uslyszy dogadywanie to sie nie powstrzyma bo to nie ich dziecko mialo od 12 poprzedniego dnia goraczke ktorej sie zbic nie dalo i nie im lecialo dziecko przez rece chyba uslyszaly bo nic wiecej nie mowily na szczescie przyjela nas cudowna mloda lekarka z kazdej strony mlodego przebadala byla przemila i dla nas i dla pietraszka nic nie komentowala ze ''na darmo'' karetka itd cud kobieta. Dostalismy mnostwo zalecen Piotrus jeszcze czopka w tyleczek na szczescie odwodniony nie byl bo pil cos tam wody z butli wiec poczekalismy jeszcze 30min az czopek zadziala zmierzyli mu temperature troche ponad 37 i o 8 rano bylismy w domu. Dostal mlesio i zasnal od razu bo przeciez cala nocka nieprzespana spi do teraz goraczki juz w ogole nie ma.
przepraszam ze tak chaotycznie ale jeszcze jestem po tym wszystkim roztrzesiona

Ewulka jak cudownie, że Ania coraz lepiej żłobek znosi, gratuluję

Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka
Jejku aż mi serce mocno waliło jak to czytałam biedni WY

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2014-09-11 o 21:40
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 21:47   #3175
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:

Dobranoc

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Mi juz raczej jeden watek-pozeracz czasu wystarczy, tu mi fajnie, wiec nie chcialabym sie w kolejny wciagac. Nie wiem jeszcze na kiedy mam termin, bo moj lekarz na chorobowym, ale z moich wyliczen wychodza pierwsze dni maja, a Ty?
hi hi
Stary 2014-09-11, 21:51   #3176
LadyWhisper
Zakorzenienie

męczymy się z mega suchym kaszlem, w sumie teraz już suchym, bo wczoraj i dzisiaj do południa był niesamowicie mokry i paskudnie odrywający, coś strasznego((((
Pietraszko przez to spać nie może zasnął dopiero 30min temu

oglądałyście mecza???

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 21:56   #3177
bokeh
Zakorzenienie

Lady, straszne ! dobrze, że temperatura zeszła już

SIlver, jak ja Ci zazdroszczę samozaparcia ! ;( gratuluje
Stary 2014-09-11, 22:04   #3178
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Mialam Was wlasnie pytac jak to u Was z bajkami jest. W awaryjnych sytuacjach - wiadomo. Ale na codzien?
Daria wogóle nie interesuje się bajkami. Raz sobie włączyłam bajkę "Kraina Lodu" , to usiadła obok mnie i oglądała. Ale w tej bajce dużo śpiewali, pewnie dlatego jej się spodobała Polecam, super bajka
Cytat:
Pokaze Wam zdjecie, pt. "mama, ale, ze dlaczego do paszportu z misiem nie wolno??? "
cała mamusia
Cytat:
Dżizas. ...15 stron
Cześć kobitki

Cytat:
Co do Black to ja myślę, że po prostu nie ma czasu. Pisała coś o przeprowadzce, ma bloga, maluje.
A nawet jeśli to nie brak czasu to dajmy już spokój tym rozważaniom.
Zgadzam się
Cytat:
a kojarzycie takie naklejki wielokrotnego naklejania? takie z foli jakby. Były do tego takie plansze sliskie tekturowe

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Ja chyba też

Witam Was Kochane!
super , że jesteś. Wszystkiego najlepszego dla Was Obyście zawsze się tak kochali
Cytat:
Wiecie co, mój synuś to nie mówi kocham, ale jak się go zapytam czy kocha, albo pokaż jak kochasz, to się przytula i tak mruczy fajnie
Dziś to w ogóle co chwile przychodzi i się tuli
U nas tak samo
Cytat:
myslalam że takie rzeczy to tylko w simsach masakrejos

Amelka prześliczna jest modelka mała
Cytat:
Tak, wygląda na to, że będę majową mamą i to nie tak, że zapomniałam o Was.. Tylko jakoś nigdy nie mogłam za Wami nadążyć, być na bieżąco i w końcu się poddałam Ale czasem Was z sentymentu podczytuję. Miło Ezzo, że o mnie pamiętasz

Gorąco Was pozdrawiam i gratuluję wszystkim mamom w stanie błogosławionym

Od razu się przyznaję Marsi, że będę podczytywać Twój blog i Wasze przygotowania Leosia na nowego członka rodziny, na pewno wiele z tego dla siebie wyniosę
gratuluję
Stary 2014-09-11, 22:29   #3179
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Silver super!!! Nacieszcie sie soba

No, a jutro idziemy na wesele do mojego kuzyna. WRESZCIE się wybawimy razem dobrze nam to zrobi.
Cytat:
Scotasia cieszę się,że nas ciężarówek jest coraz więcej mamy prawdziwy babyboom czegoś takiego nie bylo chyba jeszcze w historii wizazu, raz że wątek jest chyba nr 1 w dziale odchowalni i wszystkie trzymamy się w miarę razem to jeszcze debitujemy po raz kolejny jako mamy- no kosmos

No co tu dużo "mówić".... jesteśmy po prostu najlepsze

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Cytat:
Lady, straszne ! dobrze, że temperatura zeszła już

SIlver, jak ja Ci zazdroszczę samozaparcia ! ;( gratuluje
Dziękuję

Ja idę spać jutro zawozimy Darię do moich rodziców i na 13.30 na ślub. I zabawa do białego rana
Dobranoc.
Stary 2014-09-11, 22:32   #3180
elllmi
Zakorzenienie

hej

ale małpy jesteście ja Wam tu o moim debiucie aktorskim, a Wy macie polew ze mnie, phi

Deli, śliczna Amelka
Nawijko, co do telefonu, to widzę, że mamy podobnie mój TŻ się zawsze po głowie puka, jak np. mówi o jakimś samochdozie, że ktoś kupił/gdzieś widział..., a ja pierwsze pytanie: jaki kolor? nawet dzisiaj mówię mu przez telefon, że A. (sąsiad) kupił sobie ścigacza, no to oczywiście pytanie jaki i moja odpowiedź: niebieski

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Chyba to zdjecie moze posluzyc za opis, jaka mielismy dzisiaj nocke? jest godz 8 a dziecie ma drzemke Bidulinek najdrozszy
na serio tak spał???? o kurde, to musiał być padnięty

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Witam Was Kochane!

Cytat:
Tz zrobił mi siedzisko na werande ze starych skrzynek po jablkach i powiem Wam, ze zebym wiedziała że tak to wyjdzie to nie Kupowałabym w ikei np szafki rtv
pokaż

Cytat:
politykiem będzie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Aha! Dziś mierzyłam sukienki na wesele (na kóre jutro idziemy) i zmieściłam się w sukienkę , w której jeszcze niedawno nie umiałam się dopiąć

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości