|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3091 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII )
U nas przy całym tym armagedonie właśnie wózki sklepowe jeszcze ratują sytuację, bo młoda uwielbia.
Cytat:
![]() Cytat:
I z emocjami również sobie nie radzę ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Uraziła nas w jednym komentarzu, my jej o tym napisałyśmy, no i... ona się o to na nas obraziła, bo "się czepiamy". Tż wziął laptopa, a na tel baaardzo kiepsko sobie radzę, więc tylko czytam ![]() Lady, ale mieliście przeżycia! ![]() Jestem kompletnie rozbita fizycznie i psychicznie, na dokładkę mama wczoraj znowu uderzyła Polę... Nie radzę sobie, coraz częściej jest mi Młodej po prostu szkoda. Dobranoc ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3092 |
Zakorzenienie
|
http://w379.wrzuta.pl/audio/0QY3NrER...na_kwiatkowska o dokładnie tej bajki słuchamy
![]() ![]() ona stara bo z lat 60tych ![]()
#3093 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Nie nadrobiłam jeszcze wszystkiego ale widziałam że Marsi mnie już chyba 2 razy wywoływała i Hope również więc napiszę szybko coś ode mnie. Ogólnie ostatnio nie mam czasu czytać, na pasku się wyświetlam bo mam wizaż cały czas zalogowany więc wystarczy że mam włączony komp i się wyświetlam. Z nowości u nas to Jula też chodzi już 2,5 tyg do grupy żłobkowej w przedszkolu. My zaczęliśmy adaptację w ostatnim tyg sierpnia, nawet pisałam na pw do Ewulki i Lady żeby na szybko dać im znać jak to wyglądało u nas ale chyba wiadomość nie doszła a ja nie wiem czemu w ogóle nie widzę wysłanych wiadomości... Na razie chodzimy tylko na 2,5 - 3 godziny bo widzę że to dla niej bardzo emocjonujące i po takim czasie już jest zmęczona. Rozstania na razie są ciężkie ale potem już jest ok. U nas od zeszłego tygodnia zawozi Małą mąż bo mimo wszystko z nim łatwiej się Małej szybko rozstać, jednak dziecko będące w domu z mamą nie jest przyzwyczajone do rozstań z nią a do rozstań z tatą już w miarę tak. Panie w żłobku są super, absolutnie nie dopuszczają do płaczu dziecka, tulą, zabawiają, jak trzeba to wychodzą na trochę z sali. Podczas tygodnia adaptacyjnego dość sporo siedziałam w sali i widziałam jak się zajmują dziećmi, jak się do nich zwracają i jestem bardzo zadowolona. Natomiast to jej chodzenie tak mnie pochłonęło głównie emocjonalnie że w ogóle nie miałam głowy do czytania Was i udzielania się, mam nadzieję że wybaczycie, postaram się już być bardziej na bieżąco. Z tego co nadrabiałam i zapamiętałam: Ewulka, fajnie słyszeć że po trudnych początkach u Was coraz lepiej, u nas też były momenty że miałam ochotę zrezygnować ale jednocześnie widziałam zaangażowanie Pań żeby Mała czuła się dobrze i zdobyła ich zaufanie, i widzę że u nas też idzie to w dobrą stronę ![]() Lady, Marsi i Szaja, bardzo się cieszę że u Was zupełnie bezproblemowo ![]() Lady, nie nadrobiłam do końca ale widziałam że po wizycie na ip z Pietraszkiem już było lepiej, mam nadzieję że tak zostało ![]() Jak Mała nie wstanie zaraz to może uda mi się skończyć nadrabianie i coś jeszczę napiszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3094 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() masakra co sie u was dzieje ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3095 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48088938]Kupiłam Agatce książkę mojego dzieciństwa ![]() http://www.ambelucja.pl/Bajka-o-nied...ewczatku/7292/[/QUOTE] Szaja, przez te Twoje "sentymenty" moje serce pęka na 1000 kawałków, pamiętam jak mi dziadek czytał tę książeczkę ![]() ![]() MaJuMi cieszę się, żę w końcu się odezwałaś, to trzymam kciuki za dalszą adaptację i odzywaj się częściej Hje- kochana nie przesadzaj, pewnie wystarczyłoby,że mieszkalibyście sami ale gdybać to sobie można tak bez końca Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2014-09-10 o 22:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3096 | |||||
Raczkowanie
|
No to nadrobiłam, choć dość pobieżnie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja myślę że histerie nie mają wielkiego związku z odstawieniem, my dalej kp a Julka też dużo ekspresywniej wyraża swoje emocje ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Aga, gratuluję chłopaka! ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48089106]Nie do końca się zgadzam, bo przecież... ci paskowi też są potrzebni ![]() A mi się wydaję że autor to uwzględnił tylko podkreślał żeby robić mimo wszystko coś co się lubi, w zgodzie z samym sobą, sam podawał przykład księgowego, zawodu który kojarzy się jako nudny a że dla kogoś to może być interesujące i właśnie być tym czego ten ktoś chce. Mi się artykuł podobał. ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Cytat:
![]() Postaram się ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3097 |
Zakorzenienie
|
No i po pierwszej pobudce...
Pstryczku, chodziło mi po prostu o inny sposób spędzania czasu, inne zajęcia, inne zabawy, inne żywienie, inne sposoby uczenia. Lepsze. Marsi, ale tu nie chodzi o mieszkanie razem czy osobno. |
![]() ![]() |
![]() |
#3098 |
Zakorzenienie
|
kochana człowiek zawsze uczy się n błędach, myslę,że jesteś zbyt krytyczna w stosunku do siebie
|
![]() ![]() |
![]() |
#3099 |
Raczkowanie
|
Meneq, jeszcze chciałam Tobie coś napisać a propos lotów, w sumie my już z Julką zaliczyłyśmy kilka przelotów, choć ostatnie były po 1-2h, najdłuższy 5,5h więc zupełnie inna bajka no ale zawsze jakieś spostrzeżenia już są.
U nas kp bardzo pomogło bo przy wszystkich startach i lądowaniach Mała się przysysała i nie było problemu z zatykaniem uszu. Ostatnio w ogóle jak leciałyśmy w czasie drzemki to Mała zasnęła już w trakcie jechania na pas startowy, jeszcze przed startem więc w ogóle nie było problemu bo cały lot przespała. I ogólnie poza lotem który był w nocy i Mała była wybudzona ze snu nocnego w domu wszystkie nasze loty były bezproblemowe. Julkę interesował bardzo samolot sam w sobie, trochę patrzyła przez okno jak było coś widać, trochę chodziłyśmy po samolocie w tą i spowrotem. Raz jak lot nie był w pełni obsadzony to po kolei wypróbowała wszystkie wolne siedzenia. Raz udało się nam być w pierwszym rzędzie (tylko to był czarter więc nie było przed nami klasy biznesowej) więc Mała miała więcej miejsca więc kręciła się po prostu przed nami i przekładała te ulotki z kieszonek. Więc ja myślę, że przynajmniej na jakąś część lotu wystarczy Yae sama fascynacja samolotem. Jak będziecie mieć spoko ludzi przed sobą to u nas odchodziło również stanie na moich nogach i zaczepianie ludzi, zaglądanie między siedzeniami, znad siedzenia itd ![]() Z akcesoriów wzięłabym jakieś cieniutkie malowanki, z naklejkami, i kredki np takie http://www.kraina-zabawek.com/7452-l...dka-6-w-1-.jpg Zajmie Ci mało miejsca a jeśli lubi rysować to na tym wysuwanym stoliku będzie miała miejsce a zużyte malowanki możesz wyrzucić przed przesiadką. Jeszcze co do wózka to jeśli wsiadacie rękawem to u nas zostawiało się na styku rękawa i wejścia do samolotu, podchodził Pan i zabierał i bocznymi drzwiami rękawa znosił do luku bagażowego. I gdybyś chciała brac to ja też proponuję zabezpieczyć, ale żeby się nie męczyć z owijaniem w folię stretch to my kupiliśmy pokrowiec, tylko nie specjalny na wózek, a jakiś największy jak znaleźliśmy na ubrania. |
![]() ![]() |
![]() |
#3100 |
Zakorzenienie
|
no ale przecież ona ma 1,5 roku możesz zmienić to wszystko o czym piszesz w każdej chwili...
#3101 |
Zakorzenienie
|
HJE, ale przeciez wlasnie teraz sa te "poczatki wychowania", takze nic nie jest stracone! Wiele zalezy od Twojej wytrwalosci i checi zmian.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3102 |
Zadomowienie
|
Dziekujemy za komplementy
![]() hje, strasznie wspolczuje. Jesli przeprowadzka nadal nie wchodzi jeszcze w gre to jedyne co moze pomoc to chyba rozmowa i tlumaczenie az do skutku. ![]() szklanko u nas z wozkiem to samo, nigdzie juz prawie nie bierzemy bo i tak nie chce w nim siedziec ![]() neti ![]() Lady, trzymam kciuki za dzisiejsza noc. Oby byla spokojna ![]() Ciekawe jak tam Ania Ewulki ![]() Ale sie ciesze, kolezanka odstapila nam bilety na jutro do cbeebies land ![]() ![]()
#3103 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
hej
![]() ja po nocy jak zawsze ![]() ![]() Lady, ale mieliście przeżycia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() jak tam budowa? Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() śliczna Lilcia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() w sumie, to zawsze byłam narratorem na przedstawieniach, tylko raz dostałam rolę prawdziwą......drzewem w lesie byłam i szuuuuumiaaaałaaaam ![]()
![]() |
#3104 |
Zakorzenienie
|
Czesc!
majulmi dziekuje za rady! Wszystkie jestescie nieocenione!! Przez okno patrzec nie bedzie, bo siedzimy w srodkowym rzedzie przy przejsciu. Na wysokosci 10km widokow nie ma zadnych, wiec strata zadna, przez wiekszosc lotu okna musza byc obowiazkowo zasloniete, wiec zadna strata. Za to jest monitor, na ktorym bedzie pokazany widok z kamery umieszczonej na podwoziu i co jakis czas samolot sie bedzie przewijal. Teraz wpadlam na jeszcze jeden pomysl: monitor powinien byc umieszczony przed kazdym siedzeniem, wiec musi byc rowniez do niego PILOT dolaczony (Yae uwielbia a na co dzien nie ma okazji sie bawic ;-) ). Wedlug wszelkich znakow na niebie i ziemi bedziemy siedziec w pierwszym rzedzie, wiec miejsce przed fotelem na zabawe znalezc sie powinno. Zdjecie (zapozyczone z bloga japonskiej mamy podrozniczki) wstawiam jak to mniej wiecj wygladac powinno.ImageUploadedByWizaz Forum1410397832.775081.jpg Yae lubi ludzi, chetnie zaczepia i jesli tylko nie dopuszcze do przeszkadzania w snie, to powinnysmy zaprzyjaznic sie ze wspolpasazerami. Yae tez samoloty ubostwia, zabieram duzo nowych zabawek, z ulubionymi motywami (samolot, motyl, pociag, twarz, zwierzeta). Kolorowanki za Twoja rada wloze. Mam w domu takie fajne kredki swiecowe, ktore jesli nie bedzie rysowac, to wieze moze z nich budowac (2w1 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3105 |
Zakorzenienie
|
Witam się. Wczoraj wpadłam i przepadlam...
![]() ![]() Tak więc nadrobilam Wszytsko ale nie będę cytować. Mnie nie ma bo mamy mały remoncik i nie mam czasu. Ale podczytuje Was. Mam nadzieje ze mnie nie odtrącicie... ![]() U nas ok. ANTONIO ma jedynie mały katarek.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3106 |
Zakorzenienie
|
Szaja nie wiem czemu Cię drażni, bo ja na nią jakoś uwagi nie zwracam, ale Dawid jak tylko słyszy że się zaczyna to szał i jest to jedyna bajka którą oglądnie id początku do końca. Nawet Zosia go tak nie zajmie - mnie tez już nie zajmuje bo same powtórki
![]() Elllmi ![]() ![]() ![]() ![]() Neti, cześć zgubo ![]() Hje, w glowie mi się nie mieści, że babcia uderzyła wnuczkę. Jestem w stanie zrozumieć matkę/ojca którzy sobie z emocjami nie poradzili - bo sama sobie nie raz nie radzę i mam ochotę Dawida w dupsko tak kopnąć, żeby na księżyc doleciał- ale nie żeby mi babcia decydowała! Propo babć, to ostatnio t. miała zapędy do Dawida typu: mama be, nie słuchaj mamy, ale ta mama głupia. - na uwagi TZta reagowała tym, że to przecież żarty a Dawid głupi jest i nie rozumie jeszcze. To mnie tylko podgrzało i sorry ale nei wytrzymałam i ostatnio jak coś tam mówiła durnego to mówię do Dawida co ta babcia opowiada że CI nie wolno? Be babcia. Zła na siebie jestem że uległam takim emocjom ale już mnie nosiło! |
![]() ![]() |
![]() |
#3107 |
Zakorzenienie
|
Chyba to zdjecie moze posluzyc za opis, jaka mielismy dzisiaj nocke?
![]() ![]() ![]() Aha meneq, moje piersze suszi, badz wyrozumiala ![]() ![]() Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
#3108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O wlasnie mi przypomnialas, mialam gratulowac. Juz za same checi podziwiam, mnie by sie nie chcialo. Jesli juz robimy, to na imprezie, wszystko jest gotowe i kazdy wybiera sobie swoje dodatki i we wlasnym zakresie zawija. Pisalas tez, ze podczas przygotowywania mialas problemy z netem, wiec byc moze nie doczytalas: mniej ryzu nastepnym razem (bo bedzie, prawda?) latwiej sie bedzie zwijac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3109 |
Zakorzenienie
|
Lady, jak na pierwszy raz brawo- ja tnę nori na mniejsze kawalki co do ryżu to zależy jakie robie czy małe maki czy większe california itp
Ale u nas nocka ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3110 |
Lurker ;)
|
O wlasnie Marsi mi przypomniala, czy ktoras z was zrzekala sie praw do spadku przed smiercia rodzica moze i wie jak to wyglada?
![]() Lady wcale nie wyglada zle, a na pewno bylo smaczne ![]() W ramach moich urodzin planujemy wybrac do podobno najlepszej restauracji sushi/fusion w miescie, wypatrzylam, ze robia sushi z batonikiem Maxi King ![]() Marsi czytalam wpis na blogu i jako, ze lubie wszystko co tluste i kaloryczne ![]() ![]()
#3111 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do wózka to jasne, my praktycznie nie używamy od bardzo dawna, ostatnio też leciałyśmy tylko z nosidłem, przydało się na szybkie przejście przez teren lotniska, a potem już sobie Mała szalała na lotniskowym placu zabaw. O wózku wspomniałam bo pisałaś o tym rękawie i pomyślałam że może chcesz brać tylko boisz się zbytniego ambarasu. A tak to jasne ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ehhh ![]() ![]() Dużo siły życzę ![]() Co do Black to ja myślę, że po prostu nie ma czasu. Pisała coś o przeprowadzce, ma bloga, maluje. A nawet jeśli to nie brak czasu to dajmy już spokój tym rozważaniom. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3113 |
Zakorzenienie
|
My dziś o 13 mamy szczepienie, trzymajcie kciuki, mnie juz boli brzuch;/
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3114 |
Zadomowienie
|
![]() meneq ja Ci powiem, ze u nas z Gabi bylo tak: kupowalam zawsze jakies nowe ksiazeczki, itp. i wystarczaly na tyle co trzeba bylo koniecznie siedziec przypietym pasami a czasami nawet na tyle nie. Gabi mysle, ze podobnie jak i Yae raczej do tych zywych dzieci nalezy ![]() ![]() ellllmi o jaaa ![]() ![]() ![]() ![]() Wspolczuje kiepskich nocek ![]() Lady moje pierwsze i ostatnie sushi wygladalo duuzo gorzej ![]() ![]() hope jak ja nie trawie takiego gadania! ![]() neti Ty i Twoje zdjecia ![]() ![]() Deli kciuki ![]()
#3115 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() jedziemy dzisiaj do moich Rodziców. Hani powiedziałam to chodzi, krzyczy, skacze baba baba! ![]() w ogóle w lecie na Czereśniowej jest na któreś stronie pingwin, który leży na ziemi. i Hania za każdym razem jak go widzi to łzy w oczach, że bach zrobił ![]() Deli kciuki za szczepienie ![]() nawijko u nas z bajkami różnie. czasem puszczę i nie mam z tym problemu ![]() insolito zdrówka! dbaj o Was ![]() ania cudowne zdjęcie ![]() moja Sis się cały czas chce wybrac do tego cbeebies landu ![]() hje jak dla mnie niepojęte co robi Twoja mama ![]() Lady ja sie nie znam ![]() ![]()
#3116 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
o ja też tak kiedys robiłam każdy wybierał sobie sam i zwijał ![]() Cytat:
![]() Ale mam ochote na sushi ![]()
![]() |
#3117 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Meneq widzę że każda z nas ma jakąś radę dla Ciebie i super ![]() Witaj MaJulMi ![]() Hje nie zadręczaj się. Nikt nie jest ideałem i każdy uczy się na własnych błędach!!! Ciocie ze żłobka wysłały mms jak moje dziecko pięknie je i że wszystko jest ok ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3118 |
Zadomowienie
|
misia
![]() Moim zdaniem naprawde warto sie tam wybrac tylko warto sie tez czaic na bilety za pol ceny ![]() ![]() Cbeebies Land jest polaczony z Alton Towers, nie trzeba juz nic doplacac takze jesli jej Antkowi nie spodobaloby sie w CL to w Alton Towers juz na pewno ![]()
#3119 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja odrzucalam notarialnie natomiast na dzieci musialam składać wniosek do sądu rodzinnego i teraz czekam na decyzje, po decyzji z papierami znowu do notariusza ![]() ![]() Co do burka- to racja, jest pyyyycha ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- a właśnie, kupiłam dziś w biedrze "Predszkole malucha- wesołe zabawy 2 latka, zeszyt z naklejkami- to tak apropo Waszych ostatnich opinii,że dzieciaczki lubią, wygląda ciekawie, czekam na recenzje Leosia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3120 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Ale zabiegana jestem ![]() Od rana mam coś do roboty, a na 14 do pracy idę. Pociesza mnie to że od jutra mamy z mężem 3 dni razem wolne ![]() Ile nadrabiania mam ![]() będę dopiero wieczorkiem.Miłego dnia.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:19.