Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012 - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna 1 1,59%
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały 33 52,38%
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają 1 1,59%
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają 0 0%
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały 3 4,76%
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek 0 0%
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! 23 36,51%
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... 0 0%
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. 2 3,17%
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-26, 08:49   #3331
_millena
Zadomowienie

Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012

Witajcie
Cytat:
Napisane przez izotropia Pokaż wiadomość
od 2 tyg siedzimy w domu, w tamtym tygodniu przez chorobę a teraz przez mróz - jejku ja chcę wiosnę

kupiłam kaszkę z bobovity ryżowo - bannową, dałam gruchę i zmieniamy mleko na 2 - i jeden policzek zrobił się czerwony - pełen małych krostek, trochę szorstkich.... ale tylko na tym jednym policzku tak jest :/kaszkę i gruchę dostał tylko w poniedziałek i wtorek, a to nadal jest :/ czy to możliwe że bebilon 2 uczula? ale tylko jeden polik? nadal mieszamy 1 z 2... pół na pół jak nam pediatra radziła , po bebilonie 1 nic nie było
my też już drugii tydzień w domu, przez chorobę Bo.

Borys też ma uczulenie, na policzkach ( szorstka skora) i na łokciach (w zasadzie to skorupa z malutkimi krostkami). Jeden z lekarzy polecił zmianę Bebilonu 2 na NAN 2 HA. Od wczorajszego wieczoru jedziemy na tym mleku - zobaczymy czy pomoże. Od wczoraj podaję też kaszki, które nie mają w swoim składzie mleka modyfikowanego.

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 09:08   #3332
benka99
Rozeznanie

Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012

Cytat:
Napisane przez Renatka89 Pokaż wiadomość
Ja juz spie z małą sama, TŻ tak chrapie, że dodatkowo budził mi dziecko wiec go miło eksmitowałam musze sie przeciez chociaz troche wyspac

Na siłownie chcesz przyjezdzac czy co?:PP zapraszam, kiedykolwiek

Jaki macie fotelik?

Ten fotelik jest montowany tylko przodem, czy też tyłem do kierunku jazdy? Szukam jakiegos.. Moja tez juz robi sie za duza na nosidełko, ale chyba powinna miec jeszcze taki montowany tyłem?
i koniecznie bez isofix czy jak to tam mamy zbyt starego grata

hehe no na siłownię

mój Tż też chrapie, ale wtedy go szturcham albo lekko kopie i przestaje. Czasem wyganiam go do innego pokoju, ale jak śpimy razem i trzeba podać Maksiowi smoka albo wstać do niego to przynajmniej nie muszę ja tylko wtedy udaję, że śpię i on wstaje

fotelik Caretero, przodem montowany.

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
Witajcie

my też już drugii tydzień w domu, przez chorobę Bo.

Borys też ma uczulenie, na policzkach ( szorstka skora) i na łokciach (w zasadzie to skorupa z malutkimi krostkami). Jeden z lekarzy polecił zmianę Bebilonu 2 na NAN 2 HA. Od wczorajszego wieczoru jedziemy na tym mleku - zobaczymy czy pomoże. Od wczoraj podaję też kaszki, które nie mają w swoim składzie mleka modyfikowanego.
napisz czy będzie lepiej po NANie. Nam lekarka też polecała zmienić na NAN HA, ale jak Maks miał ok. 2 miesiące to zmieniłam i nie było poprawy więc wróciłam do Bebiko. I zastanawiam się czy jest teraz sens jeszcze raz zmieniać jak wtedy nie pomogło.

Noc u nas masakryczna, znowu spaliśmy we trójkę. Mały wiercił się okropnie. O 4 zaczynał popłakiwać więc przewinęłam i dałam flachę i myślałąm że pójdzie spać. A on takiego ryku narobił, żę masakra, nic nie pomagało. Dopiero po półgodzienie noszenia na rękach zasnął.
Nie wiem czy to jakiś skok czy co... w dzień jest ok, tylko wieczorem zaczyna być marudny no i te noce...

I trochę Maksymiliana http://www.youtube.com/watch?v=d2mySskSb-w
Stary 2013-01-26, 09:29   #3333
Renatka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość
hehe no na siłownię

mój Tż też chrapie, ale wtedy go szturcham albo lekko kopie i przestaje. Czasem wyganiam go do innego pokoju, ale jak śpimy razem i trzeba podać Maksiowi smoka albo wstać do niego to przynajmniej nie muszę ja tylko wtedy udaję, że śpię i on wstaje

napisz czy będzie lepiej po NANie. Nam lekarka też polecała zmienić na NAN HA, ale jak Maks miał ok. 2 miesiące to zmieniłam i nie było poprawy więc wróciłam do Bebiko. I zastanawiam się czy jest teraz sens jeszcze raz zmieniać jak wtedy nie pomogło.

Noc u nas masakryczna, znowu spaliśmy we trójkę. Mały wiercił się okropnie. O 4 zaczynał popłakiwać więc przewinęłam i dałam flachę i myślałąm że pójdzie spać. A on takiego ryku narobił, żę masakra, nic nie pomagało. Dopiero po półgodzienie noszenia na rękach zasnął.
Nie wiem czy to jakiś skok czy co... w dzień jest ok, tylko wieczorem zaczyna być marudny no i te noce...

to zapraszam
szkoda,ze dla mnie tam zero sprzetu, egoista

na mojego szturchanie nie pomaga.. dalej charczy dziad i do tego przez sen straaasznie głosno zgrzyta zębami, na tyle glosno, ze slysze to z innego pokoju
moje dziecie cycowe- bezsmocznkowe, wiec TZ w nocy i tak mało pomocny.

tez mi mała zaczyna marudzic wieczorami i noce tragedia.. faktycznie moze skok.

a Maks super

a co do fotelika, to nasze dzieciaki nie powinny jeszcze tyłem do kierunku jazdy jezdzic? Jak to jest w zasadzie?
Stary 2013-01-26, 10:03   #3334
nacia_n
Raczkowanie

Witam!
Dawno mnie nie było, ale staram się podczytywać (chociaż czasu bardzo mało). Wróciłam już do pracy i w związku z końcem semestru mam dużo papierkowej roboty. Co rusz jakieś rady, zebrania, zespoły i inne takie tam... Szkoda gadać. Czasem do domu wracam po 18, tylko kąpię Dawidka i kładę go spać.

A co do Dawidka, to w środę znalazłam u niego pierwszego ząbka!!! Radość była ogromna!!! Mały marudził teściowej cały dzień, a ja przyszłam na godzinę do domu i znalazłam zęba

Młody rozwija się bardzo szybko. Sam siedzi, próbuje raczkować, pełznie po całym mieszkaniu (musimy dywan kupić, bo się ślizga i nie może na kolankach pójść). Podnosi się do stania, zaczyna pokazywać PA-PA, ale jeszcze nic nie mówi. Pluje (a potem się bawi swoją śliną i ryczy jak mu się ją zetrze z podłogi) i jest ogólnie pogodnym dzieckiem.
No i ogromnie cieszy się, jak wracam do domu i potem nie może się ode mnie odkleić.

Każdego dnia odkrywam u niego nową umiejętność i żałuję, że tak wiele mnie omija, ale mówię sobie, że nie ilość spędzanego czasu się liczy, lecz jakość i jest mi lepiej.

Pozdrawiam Was wszystkie i mam nadzieję, że w końcu się trochę u mnie uspokoi i będę miała czas by posiedzieć na Wizażu.
nacia_n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 10:11   #3335
_agata
Zakorzenienie

Cytat:

a co do fotelika, to nasze dzieciaki nie powinny jeszcze tyłem do kierunku jazdy jezdzic? Jak to jest w zasadzie?
Im dłużej tym lepiej.
Zalecane minimum do jazdy dziecka przodem do kierunku jazdy to osiągnięcie przez dziecko wagi 13 kg. Warto tu poczytać http://fotelik.info/pl/art/od_kiedy_..._ruchu,12.html

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 11:08   #3336
ladybird_1987
Rozeznanie

Hej!
Ale dziś jestem naładowana pozytywnie. Nie wiem czy to dlatego że M. wrócił ze szkolenia. Albo powrót do pracy mnie tak nastraja.
Hania bez zmian, dalej płacze u babci. Cycal z niej niesamowity. Przecież zna babcię, od miesiąca codziennie jeździmy do babci żeby się przyzwyczajała. Inne dzieci zostawi się w żłobku albo z obcą osobą i jest ok. Albo teściowa jej nie pasuje. Poniedziałek spędzi z M. także ok. Nie wiem co to będzie we wtorek.
Cytat:
Tak sobie o Was pomyślałam: jaka szczęśliwa, radosna rodzinka. Tyle radości w Waszych głosach. A Maksiu uroczy. Pięknie reaguje.

Co do sprzątania to ja podobnie jak Moniczka. Dwa razy w tygodniu sprzątanie z myciem łazienki, zamiatanie, odkurzanie, mycie podłóg. Mój M. się ze mnie śmieje że mam kurzofobię. Po prostu źle mi jak nie posprzątam w środę i sobotę.
Tak mi się w sumie zmieniło jak kupiliśmy swoje mieszkanie. Niestety kupiliśmy okropne płytki podłogowe- mamy je w kuchni i przedpokoju. No masakra. Nigdy więcej oszczędzania na płytkach. Wszystko na nich widać. Po gotowaniu to zawsze muszę na mokro kuchnię przelecieć. Poza tym jasne mieszkanie- jak zaświeci słońce to wszystkie brudy widać. Troszkę mam tego sprzątania- 70 m ale się już przyzwyczaiłam. Jak mieszkaliśmy na wynajmowanym to w ogóle mi brud nie przeszkadzał- myłam podłogę raz na dwa tygodnie i było ok. Ale tam nie było widać brudu. Taka specyficzna podłoga tam była.
Teraz odkładam pieniążki na remont łazienki także od razu zmienimy płytki w przedpokoju i kuchni. Ale to za parę lat- zanim odłożę.
Stary 2013-01-26, 11:29   #3337
Renatka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Im dłużej tym lepiej.
Zalecane minimum do jazdy dziecka przodem do kierunku jazdy to osiągnięcie przez dziecko wagi 13 kg. Warto tu poczytać http://fotelik.info/pl/art/od_kiedy_..._ruchu,12.html
okej, z 1 strony rozumiem, z drugiej mam fotelik do 13 kg, choc moja mała ma 9,5 to i tak z niego wystaje z kazddej strony (mam maxi cosi- po kuzynce małej). Wszelkie montowane tyłem do kierunku jazdy, odpowiednie dla starszych dzieci kosztuja krocie, nie mam tyle a nie chce kupic jakiegoś szmlecu z allegro, bez porzadnych atestow itp.. i mam dylemat nie mały, jak tą sprawę rozwiazac

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-26, 12:50   #3338
Timii
Rozeznanie

hej.
nos mi odpada od tego kataru

dobrze ze M dziś w domu to zajmie się małą a ja w łóżku. dzień lenia choć chorowanie przy dziecku to już nie to samo co kiedyś... non stop wyłażę z tego wyra po to i po tamto... ehh kiedyś to był highlife

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
ja dzisiaj tak na szybko

czy ktoś wie jak odstawić dziecko od piersi? ja bym niedługo chciała całkowicie zrezygnować z cycka i chce sie przygotować na to mentalnie

co do spacerówek - ja jestem ze swojego wózka bardzo zadowolona chociaż jest ciężki, niestety od początku ma jedno kółko wadliwe i ostanio co spacer pęka nam opona... więc tymczasowo jest unieruchomiony, bo nowe koło musi przyjść z Polski

.
co spacer nowe kółko??!!

już odstawiasz od piersi? ja też pewnie kiedyś będę musiała ale narazie jakoś tak szkoda by mi było

Cytat:
hehe no na siłownię

Maks świetny

mój mąż też chrapie. czasem mam wrażenie że budzi małą. muszę go kopać i szturchać a on zawsze się zapiera że nie chrapie

Cytat:
Napisane przez nacia_n Pokaż wiadomość

Młody rozwija się bardzo szybko. Sam siedzi, próbuje raczkować, pełznie po całym mieszkaniu (musimy dywan kupić, bo się ślizga i nie może na kolankach pójść). Podnosi się do stania, zaczyna pokazywać PA-PA, ale jeszcze nic nie mówi. Pluje (a potem się bawi swoją śliną i ryczy jak mu się ją zetrze z podłogi) i jest ogólnie pogodnym dzieckiem.
No i ogromnie cieszy się, jak wracam do domu i potem nie może się ode mnie odkleić.

Każdego dnia odkrywam u niego nową umiejętność i żałuję, że tak wiele mnie omija, ale mówię sobie, że nie ilość spędzanego czasu się liczy, lecz jakość i jest mi lepiej.

Pozdrawiam Was wszystkie i mam nadzieję, że w końcu się trochę u mnie uspokoi i będę miała czas by posiedzieć na Wizażu.
nacia brawo za ząbka

zaglądaj częściej jak dasz radę!

tez będę się niedługo tak pocieszać

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Hej!
Ale dziś jestem naładowana pozytywnie. Nie wiem czy to dlatego że M. wrócił ze szkolenia. Albo powrót do pracy mnie tak nastraja.
Hania bez zmian, dalej płacze u babci. Cycal z niej niesamowity. Przecież zna babcię, od miesiąca codziennie jeździmy do babci żeby się przyzwyczajała. Inne dzieci zostawi się w żłobku albo z obcą osobą i jest ok. Albo teściowa jej nie pasuje. Poniedziałek spędzi z M. także ok. Nie wiem co to będzie we wtorek.

Tak sobie o Was pomyślałam: jaka szczęśliwa, radosna rodzinka. Tyle radości w Waszych głosach. A Maksiu uroczy. Pięknie reaguje.

Co do sprzątania to ja podobnie jak Moniczka. Dwa razy w tygodniu sprzątanie z myciem łazienki, zamiatanie, odkurzanie, mycie podłóg. Mój M. się ze mnie śmieje że mam kurzofobię. Po prostu źle mi jak nie posprzątam w środę i sobotę.
Tak mi się w sumie zmieniło jak kupiliśmy swoje mieszkanie. Niestety kupiliśmy okropne płytki podłogowe- mamy je w kuchni i przedpokoju. No masakra. Nigdy więcej oszczędzania na płytkach. Wszystko na nich widać. Po gotowaniu to zawsze muszę na mokro kuchnię przelecieć. Poza tym jasne mieszkanie- jak zaświeci słońce to wszystkie brudy widać. Troszkę mam tego sprzątania- 70 m ale się już przyzwyczaiłam. Jak mieszkaliśmy na wynajmowanym to w ogóle mi brud nie przeszkadzał- myłam podłogę raz na dwa tygodnie i było ok. Ale tam nie było widać brudu. Taka specyficzna podłoga tam była.
Teraz odkładam pieniążki na remont łazienki także od razu zmienimy płytki w przedpokoju i kuchni. Ale to za parę lat- zanim odłożę.
teściowa może jej nie pasować, to bardzo możliwe teściowe z reguły nie pasują choć dla niej to babcia więc już sama nie wiem
trzymam kciuki żeby mała się przekonała i niech rozstanie będzie jak najmniej bolesne!

dziewczyny załamujecie mnie z tym sprzątaniem

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

kism gdzie jesteś? melduj się
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 13:29   #3339
Renatka89
Zakorzenienie

Timii, ale co cie w tym sprzataniu załamuje?
Lubie, to sprzatam , nie? hehe

a ja mialam miec z TŻtem weekend w koncu razem w domu, to oczywiscie i tak go wezwali Może niedziela wspólna sie uda chociaz..

Własnie, gdzie kism?
Stary 2013-01-26, 13:43   #3340
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dziewczyny, dajcie jakiś przepis na ciasto z mascarpone, ale bez kawy Czyli tiramisu odpada
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 13:47   #3341
Timii
Rozeznanie

Cytat:
Timii, ale co cie w tym sprzataniu załamuje?
Lubie, to sprzatam , nie? hehe
no że tak sprzątacie! ja się zmuszam raz w tygodniu no i na bieżąco jak coś tego wymaga. ale łatwiej byłoby gdybym też lubiła tak jak Ty

foremki co macie dziś na obiad?

renatka a może jakoś umiesz zarazić tym "zamiłowaniem"?

Edytowane przez Timii
Czas edycji: 2013-01-26 o 13:51

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-26, 14:24   #3342
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:
hehe no na siłownię

Maksiu cudny I jak ładnie pokazuje brawo i swiatełko, Maja umie pokazac gdzie jest tik tak

Pamietacie jak pokazywałam jakie plamy ma Maja na nóżkach i rączkach i o mojej diecie bezczekoladowej ? Ona pomogła. Maja znów ma normalna skóre, smaruje ciagle dexerylem, a ja nie jadam czekolady w takich ilościach jak wczesniej
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 15:30   #3343
Timii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Maksiu cudny I jak ładnie pokazuje brawo i swiatełko, Maja umie pokazac gdzie jest tik tak

Pamietacie jak pokazywałam jakie plamy ma Maja na nóżkach i rączkach i o mojej diecie bezczekoladowej ? Ona pomogła. Maja znów ma normalna skóre, smaruje ciagle dexerylem, a ja nie jadam czekolady w takich ilościach jak wczesniej
super! tzn szkoda że nie pojadasz sobie już czekolady no ale najważniejsze że Maja ma się dobrze
Stary 2013-01-26, 17:12   #3344
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Bry..Jaki beznadziejny dzien, smetny jakis taki. Paula marudzi, mnie chce sie spac. Dobrze ze rano bylo lepiej. Posprzatalam, bez wariactwa, zeby nie bylo :-D pedantka nie jestem kurze z mebli, zamiatanie i mycie podlogi, lazienke sprzata maz, kuchnie sprzatam na biezaco. Nie odkurzam...nie mam dywanow :-D

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Nasz odkurzacz sluzy do odkurzania pod lozkiem w sypialni, bo nie mam przegubowej miotly :-D i do odkurzania od czasu do czasu tapczanu i foteli...bedzie nam sluzyl 100 lat :-D

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 18:54   #3345
sailormaary
Zadomowienie

Hej,
Już od jakiegoś czasu mnie nurtuje, jak to jest, że ludzie (bo i faceci i kobiety) są tak bardzo uszczypliwi, dla osób szczupłych takich jak ja,
No bo przecież, dziwnym jest, że w sklepie ludzie obcy mnie zaczepiają i pytają czy ja coś jem... Jakoś w zeszłym tygodniu w ciągu może 1h zapytały mnie 2 osoby o anoreksje, to jakaś PARANOJA! Nie wierzę, że obce osoby się o mnie troszczą, i po prostu pewnie chcą mi dopiec czy coś,,, no ja nie wiem. A przecież ja ostatnio nawet więcej jem od mojego Męża(który się odchudza). Od jakiegoś czasu chcę przytyć i nawet 2 kg mi się udało i ćwiczę ćwiczenia na pośladki, żeby były bardziej odstające, no nie wiem co mam jeszcze zrobić... w zeszłym roku byłam na diecie tuczącej, ludzie mówili, że tyją po niej 1kg dziennie, a ja w 6 miesięcy przytyłam 6kg czyli 1kg miesięcznie, nic nie poradzę, że tak mam. A ludzie to sumienia nie mają, już i tak sobie z tym radzę dobrze, bo jako nastolatka to ryczałam jak do domu wracałam...
Co wy o tym myślicie??? Ja nigdy nie dokuczałam osobom grubszym bo wiem jak to jest, jak się odstaje od NORMY, No i tak powiem, że mi mało ludzie z nadwagą dokuczają- raczej ci średni
sailormaary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 19:11   #3346
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Im dłużej tym lepiej.
to u nas nie będzie trudne !
a właśnie... polećcie jakiś fotelik

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 19:20   #3347
Gaabbi
Wtajemniczenie

Ja też jestem szczupła, ale nigdy do mnie nikt obcy nie podszedł i nie zapytało o anoreksję Gdzie Ty mieszkasz, że takich ludzi spotykasz??? Nie spotkałam się też nigdy z tym, żeby ktoś podszedł do osoby otyłej i zapytał, czy nie ma nadwagi. Dziwne spojrzenia, to co innego

Poza tym, co to za problem? Taki problem, to nie problem.

A robiłaś sobie badania na tarczycę? Może warto się zainteresować tym, dlaczego nie możesz przytyć. To normalne nie jest

Dobra, robię to ciasto http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/przepisy/ciasta-i-...ffee-pie,58629 i piekę cynamonowe Jestem przed @ i mam ochotę na słodkie
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 19:56   #3348
doris888
Rozeznanie

Cytat:
Jaki macie fotelik?

Cytat:
okej, z 1 strony rozumiem, z drugiej mam fotelik do 13 kg, choc moja mała ma 9,5 to i tak z niego wystaje z kazddej strony (mam maxi cosi- po kuzynce małej). Wszelkie montowane tyłem do kierunku jazdy, odpowiednie dla starszych dzieci kosztuja krocie, nie mam tyle a nie chce kupic jakiegoś szmlecu z allegro, bez porzadnych atestow itp.. i mam dylemat nie mały, jak tą sprawę rozwiazac
my kupiliśmy w środę Besafe izi comfort x3 http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=1502 , powiem Ci że narazie jestem mega zadowolona- codziennie właściwie gdzieś jeżdziłyśmy i młoda jest wniebowzięta że wszystko widzi. Sprawia wrażenie mega wygodnego, rozkłada się najbardziej z tych które oglądaliśmy, wydaje się solidnie zrobiony. Jak jeżdziłam sama po sklepach się zorientować to wydawał mi się mały- nastawiłam się bardziej na Romer King plus, ale jak już się w nich posadzi dziecko to zdecydowanie dla mnie wygrał Besafe. Największym plusem dla mnie jest pozycja do spania ( teraz z niej korzystamy cały czas, bo nie chcę jej wozić jeszcze całkiem na prosto) i jeszcze to że jest wysoki i dziecko wszystko z niego widzi i ma zajęcie

Zdaję sobie sprawę że jest trochę za wcześnie na fotelik przodem do kierunku jazdy ale my jeżdzimy w 99%same- młodej było już mega ciasno w nosidełku, prężyła się , wyginała, piszczała i w końcu zaczynała wyć jak syrena co na prawdę strasznie mnie rozpraszało , nie mówiąc o tym że nie miałam jak odśnieżyć samochodu bo siedzenie w foteliku, niejadącego auta doprowadzało ją do histerii.... a na fotelik tyłem do kierunku jazdy najzwyczajniej nas nie stać- to i tak że na taki nam się udało uskładać a tutaj jest z tym samym siedziskiem tylko przodem/tyłem.. no i cena już zupełnie inna http://www.ceneo.pl/5582905#tab=spec

kiedyś widziałam w sklepie ten- ostatnia sztuka : http://www.mulan.pl/iseos-neo-plus-b...pasa-2012.html
no i juz potem go nie było, poza tym to stary model i trochę bałam się kupić fotel który przeleżał w sklepie nie wiadomo ile. ale cena była 800 zł, miał niby testy no i montowany w obu kierunkach

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
to u nas nie będzie trudne !
a właśnie... polećcie jakiś fotelik
ja polecam Besafe izi comfort x3
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 20:03   #3349
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Ja też jestem szczupła, ale nigdy do mnie nikt obcy nie podszedł i nie zapytało o anoreksję Gdzie Ty mieszkasz, że takich ludzi spotykasz??? Nie spotkałam się też nigdy z tym, żeby ktoś podszedł do osoby otyłej i zapytał, czy nie ma nadwagi. Dziwne spojrzenia, to co innego

Poza tym, co to za problem? Taki problem, to nie problem.

A robiłaś sobie badania na tarczycę? Może warto się zainteresować tym, dlaczego nie możesz przytyć. To normalne nie jest

Dobra, robię to ciasto http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/przepisy/ciasta-i-...ffee-pie,58629 i piekę cynamonowe Jestem przed @ i mam ochotę na słodkie
Kiedyś robiła, i nic z tego nie wynikło, no ale mam zamiar je powtórzyć, w każdym razie ostatnim razem rodzinny nie chciał mi dać skierowania do endokrynologa. Był u nas znajomy lekarz i powiedział, że mam powiększoną tarczycę, no ale nie wiem czy coś znowu badania wykażą bo ostatnio też mówili, że mam powiększoną i nic Więc nie wiem.

No właśnie sama się dziwię, jak tak można komuś powiedzieć w oczy. Bo ja to bym nie miała odwagi... I to często są takie obelgi typu "jedz coś dziewczyno- wyglądasz jak szkielet" od zupełnie obcej babki, np w lumpeksie czy gdzieś, czy na targu... No ja nie rozumiem, może i nasze miasto duże nie jest, ale też nie jest to wieś.
W każdym razie powiedziałam sobie, że nie będę już się tak męczyć, i jedyne co będę robić to ćwiczenia, dla zdrowia dobre, a i może coś pomoże na zwiększenie tego i tamtego

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-26, 20:18   #3350
Timii
Rozeznanie

fotelik kupiliśmy ten ale jeszcze nie używamy

http://more4kids.pl/produkt/68263-ro...18-isofix.html
Stary 2013-01-26, 20:36   #3351
rozowa1987
Zadomowienie

Byliśmy wczoraj na kontroli,osłuchowo już okgardełko zdrowe.Liwia ma brać antybiotyk do środy,odetchnęłam z ulgą.
Stary 2013-01-26, 20:44   #3352
sailormaary
Zadomowienie

He he powiem wam coś, wczoraj M bawił się z Niną ja siedziałam sobie na necie, no i on wyszedł gdzieś, za drzwi, a mała się rozryczała. Jak wrócił był zdziwiony, bo dotąd tylko za mną płakała jak wychodziłam:P He he Ja mu mówię, że teraz jak się nią zajmuje to go polubiła XD he he chyba był z siebie zadowolony
Stary 2013-01-26, 21:11   #3353
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Teraz już widzę
Fajnie, że smak Wam odpowiada

Ziemniaki razem, spokojnie zdążą się ugotować
Kaszkę kukurydzianą mam taką instant, którą wsypuje się do gorącego płynu http://www.vivi.com.pl/pl/nasze-prod...a-kukurydziana Ale może być jakakolwiek instant.
A z kaszą manną to tak... no na oko daję Maciek zajada już chleb i bułeczki, więc ile mi się sypnie tyle ma. Jakoś nie zwracam na to szczególnej uwagi
Dzięki

A jeszcze Cię wykorzystam gdzieś niedawno wspominałaś, że pieczesz buraki w piekarniku. Możesz napisać jak to robisz? I co potem z tymi burakami, czy je można zamrozić i w jakieś formie, całe czy starte?

Cytat:
Słodki

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
Byliśmy wczoraj na kontroli,osłuchowo już okgardełko zdrowe.Liwia ma brać antybiotyk do środy,odetchnęłam z ulgą.
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 21:18   #3354
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

PAULINA tez nie miesci sie juz w nosidelku, tez sie prezy i krzyczy, a jak jedziemy na badania to godzine w nim musi siedziec. Szczerze to jej wspolczuje. Postanowilismy 13 lutego na kolejne badanie zabrac ja juz w tym duzym, ale jak teraz piszecie ze to za wczesnie...to sie waham. Przeciez ten fotelik jest od 9kg...

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 21:21   #3355
benka99
Rozeznanie

Dziękujemy za wszystkie miłe słowa o Maksiu

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dajcie jakiś przepis na ciasto z mascarpone, ale bez kawy Czyli tiramisu odpada
Widzę, że już coś wybrałaś. Ja dziś upiekłam http://www.mojewypieki.com/przepis/sernik-marmurkowy ale narazie jeszcze stygnie.

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
no że tak sprzątacie! ja się zmuszam raz w tygodniu no i na bieżąco jak coś tego wymaga. ale łatwiej byłoby gdybym też lubiła tak jak Ty

foremki co macie dziś na obiad?

renatka a może jakoś umiesz zarazić tym "zamiłowaniem"?
U nas dziś pomidorowa z ryżem i. ... parówki nie chciało mi się więcej gotować, bo jutro mamy gości i musiałam porządniej posprzątać. Ale zamarynowałam już mięso na gulasz, więc jutro będzie porządniejszy obiad

Co do fotelika to ja zdaję sobię sprawę z tego, że najlepiej byłoby gdyby Maks jeździł tyłem i w dobrym foteliku z atestami. Tylko, że jak już pisałam jeżdzę z nim góra 1-2 razy w tygodniu i to nie więcej niż kilkanaście km do mojej mamy. Na zakupy jadę sama, bo zostawiam go mamie albo wieczorem jak Tż jest w domu. Lekarza, pływalnię mamy kilka km od domu. Dalszy wyjazd zdarza się od święta. Ostatnio mieliśmy remont i dość dużo wydatków. I musiałam wybrać czy kupić lepszy fotelik czy spacerówkę. Padło na wózek bo będziemy z niego korzystać dużo częściej.

Edytowane przez benka99
Czas edycji: 2013-01-26 o 21:22
benka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 21:35   #3356
Timii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
fajnie że choróbsko przeszło

Cytat:
Dziękujemy za wszystkie miłe słowa o Maksiu

Widzę, że już coś wybrałaś. Ja dziś upiekłam http://www.mojewypieki.com/przepis/sernik-marmurkowy ale narazie jeszcze stygnie.

U nas dziś pomidorowa z ryżem i. ... parówki nie chciało mi się więcej gotować, bo jutro mamy gości i musiałam porządniej posprzątać. Ale zamarynowałam już mięso na gulasz, więc jutro będzie porządniejszy obiad

Co do fotelika to ja zdaję sobię sprawę z tego, że najlepiej byłoby gdyby Maks jeździł tyłem i w dobrym foteliku z atestami. Tylko, że jak już pisałam jeżdzę z nim góra 1-2 razy w tygodniu i to nie więcej niż kilkanaście km do mojej mamy. Na zakupy jadę sama, bo zostawiam go mamie albo wieczorem jak Tż jest w domu. Lekarza, pływalnię mamy kilka km od domu. Dalszy wyjazd zdarza się od święta. Ostatnio mieliśmy remont i dość dużo wydatków. I musiałam wybrać czy kupić lepszy fotelik czy spacerówkę. Padło na wózek bo będziemy z niego korzystać dużo częściej.
Benka i jak ten sernik? udał się? wygląda smakowicie

mieliłaś twaróg? ja też bym go zrobiła ale nie mam maszynki do mielenia mięsa
Stary 2013-01-26, 21:45   #3357
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Dzięki

A jeszcze Cię wykorzystam gdzieś niedawno wspominałaś, że pieczesz buraki w piekarniku. Możesz napisać jak to robisz? I co potem z tymi burakami, czy je można zamrozić i w jakieś formie, całe czy starte?
O tutaj https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2950

Cytat:
Ło rany! Jako fajny!

Cytat:
Wiesz... my jeździmy raz w tygodniu na basen jakieś 2 km, i do tej pory mieliśmy 2 dalsze wyjazdy. I nie zanosi się na to, że będziemy jeździć dalej i częściej. I mimo wszystko kupię lepszy fotelik.
Ale to takie właśnie życiowe dylematy.

Cytat:
fajnie że choróbsko przeszło

Benka i jak ten sernik? udał się? wygląda smakowicie

mieliłaś twaróg? ja też bym go zrobiła ale nie mam maszynki do mielenia mięsa
Możesz przetrzeć ser przez sito, takie duże plastikowe jak masz https://www.google.pl/search?q=sito&...w=1024&bih=653

o
Stary 2013-01-26, 21:49   #3358
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Aaaaa widzisz, tego akurat sobie nie zapisałam
Dzieki!
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 21:51   #3359
Timii
Rozeznanie

Cytat:

Możesz przetrzeć ser przez sito, takie duże plastikowe jak masz https://www.google.pl/search?q=sito&...w=1024&bih=653
no pewa że mam! dzięki
a jeszcze pytałam ostatnio, nie wiem czy widziałaś. zapytam jeszcze raz robiłam ostatnio obiad z tego przepisu, dlaczego nie wyszedł mi fajny śmietanowy sos tylko coś jak jajecznica? blee

http://czarownica-agata.blogspot.ie/...smietanie.html
Stary 2013-01-26, 22:27   #3360
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
no pewa że mam! dzięki
a jeszcze pytałam ostatnio, nie wiem czy widziałaś. zapytam jeszcze raz robiłam ostatnio obiad z tego przepisu, dlaczego nie wyszedł mi fajny śmietanowy sos tylko coś jak jajecznica? blee

http://czarownica-agata.blogspot.ie/...smietanie.html
Nie widziałam bo jak czytam na telefonie to później zapominam
Wydaje mi się, że jajco się ścięło od zbyt wysokiej temperatury i zbyt długiego podgrzewania. Ja bym zrobiła ten sos bez jajka. Po prostu do łososia włóż śmietanę, przyprawy i podgrzewaj. Też niewskazane żeby ta śmietana się długo gotowała, bo może się zwarzyć

o
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości