|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)
Norka, Kropka tez mi dosłownie ciurkiem leci z drugiej piersi kiedy karmie z pierwszej. Ale Tz mi kupił takie nakladki Avent do kolekcji tego mleka. Zbieram do butelki i w lodowće trzymam. Pod koniec dnia mam koło 50 ml mleka nawet.
Ale mi to mleko cieknie tylko jak zaczynam karmic. W przerwach pomiędzy nie było. |
|
|
|
|
#3482 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
W nocy spię z podłożoną pieluchą tetrową, chociaż chyba przejde na podkład. ![]() Wiesz, powiem Ci, że jeszcze 4 dni temu stosowałam te ciepłe i zimne okłady, kapuste, ale zbuntowałam się z powodu bólu jaki mnie ogarnął.. krocze, d.pa, cycki, plecy i dałam se spokój, ale może jednak niepotrzebnie. A kapustą przykrywasz całego cycka czy sutek jakoś omijasz. Wczoraj też karmiłam tylko raz spod pachy lewą, tak to krzyżową i to był chyba błąd. Spod pachy bardziej sutki mnie bolą.. ![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Po prostu tak mnie bolało, że byłam zmęczona ciągle tym babraniem się ze wszystkim.
|
|
|
#3483 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie noc super, chociaż mąż mnie troche wkurzyl bo sporo piwa wypił wczoraj i widzialam juz po nim stan nie do konca trzezwy...i irytowal mnie takim glupim gadaniem, że wcale nie jest pijany. Przylozylam Małą do piersi bez nakladki. Był bunt, ale pojadla i teraz spala 30 minut przy mnie O co chodzi z tym termometrem na kupe ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
|
#3484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas poszła kupa. Zbieramy się w góry Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3485 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, można Ibum Forte czy tylko zwykłu Ibum?
Cytat:
Mała opróżniła mi prawą pierś aż miło ![]() ![]() Czo ten mężu.. Bogu dziękuję, że mój niepijący ![]() Wsadzasz termometr w tyłek i powinna wylecieć kupka
|
|
|
#3486 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#3487 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny, sprobowaliśmy czopka i wraz z próbą włożenia poszła kupa.. może nie jakaś mega, ale widać, że małemu wyraźnie lżej
![]() Mam nadzieję, że już jakoś pójdzie, byle nie na ciuchy do chrztu jak to Asia napisała.. Norciu a paracetamol? Ja ostatnio wzięłam 2tabletki jak miałam jakiś incydent z piersią. I kapusta do biustonosza na całą pierś, mąż ja wałkiem rozwałkował i do zamrażarki. Masaże pod prysznicem i przystawiać, przystawiać, przystawiać. U mnie to ostatnio pomogło w ciągu jednego dnia, ale wiem, że tydzień po porodzie dokucza jeszcze wiele innych rzeczy.. przytulam i dużo siły dla Ciebie! Minie, zobaczysz choć teraz nie wygląda. Brodawki się przyzwyczaja, rana się zagoi i będziesz śmigać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3488 |
|
Zadomowienie
|
U nas noc w nowym miejscu dobra- zreszta noce w ogóle mamy niezle, ja nawet nie pamietam pobudek, chyba na autopilocie działam. Nad ranem u mnie w łóżku i do 8 pospalismy. Z sukcesów byliśmy tez w kościele i na lodach i ładnie przespał, ale 5 minutowa podroz samochodem w obie strony ryk. Teraz czekamy na gości i dalej się relaksujemy- Tymek oczywiście i mnie na kolanach.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3489 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
||
|
|
|
|
#3490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
🤣🤣🤣 mąż pierś wałkiem rozwałkował i do zamrażarki
|
|
|
|
|
|
#3491 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Paracetamol brałam w szpitalu na ból krocza i nic - no chyba, że na to nic nie pomaga. Po twoim poście po karmieniu, obłożyłam piersi kapustą i tak chodziłam aż do obecnego karmienia. Uprę się i będę po każdym w dzień tak robić. Dziękuję za przytulaski i całusy ![]() Trzeba przetrwać. ![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() Padłam Z tego może być dobry scenariusz do kontynuacji Grey'a
|
|
|
#3492 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Postaram się pisać ![]() Rozumiem, co masz na myśli z tym współczuciem dla innych mam. Ale choćby człowiek chciał to przecież nie da rady uszczęśliwić innych w dodatku nieproszony. My wczoraj byliśmy w parku - 2 karmienia były konieczne, choć zakładałam, że jeszcze nie jest głodny, ale żeby choć chwilę poleżał w wózku widocznie musiał dostać mleko pod korek ![]() To ciekawe o tym przewracaniu się, nie miałam pojęcia! Ale faktycznie jeden z moich synów przywrócił się tak ze dwa razy jakby przypadkiem, gdy miał niecały miesiąc, a później dopiero normalnie gdzieś po 3 mies. Natomiast Benio teraz hm tak klasycznie chyba - ciągnie głowę na bok i do tyłu, zadziera nogę i hop, ląduje na plecach Ma już ponad 6 tyg. No nic, zobaczymy, czas pokaże, czy będzie dalej taki obrotny ![]() Cytat:
Zdrowia dla Was! Cytat:
|
|
|
#3493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3494 |
|
Zadomowienie
|
Aaa, o ja ciemna
Chcesz siedzieć z nią, a ja pomyślałam, że ona z przodu dlatego Ty z tyłu. Ja nigdy dzieci z przodu nie woziłam i też raczej nie siadałam z tyłu z nimi zwłaszcza, że sama często byłam za kierownicą. Chyba że na dłuższych trasach jak już byli starsi i rzeczywiście trzeba było trochę zabawiać. Jak Nina taka spokojna w podróży, a Tobie tak źle z tyłu, to bym zdecydowanie przesiadła się do przodu.---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Hahaha, no nie mogę, ale zaćmienie miałam bo teraz to mam w drugim rzędzie trzy foteliki, więc choćbym chciała, to nie mam jak tam usiąść...
|
|
#3495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi siedzenie za kierownicą nie grozi raczej ... Haha ale chyba spróbuję znów podejść do egzaminu na prawko... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3496 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ni ma to jak zrobić kupkę dwa razy w czasie jednego przewijania, zaraz po umyciu.. ![]() Mi prawko kończy się 20 sierpnia, zapomniałam! ![]() ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Te gupie czkawki.. rozbudzają mi Anielkę i znów trzeba pierś dać, bo ni mogę czekać i patrzeć jak jej te ciałko tak czka i drga. ![]() ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- 3 karmienia i 3 kupki.. challenge accepted.
|
|
|
#3497 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do kupek to w szpitalu miałam raz taka sytuacje że było 1 karmienie i 6 kup co poszłam do kosza wyrzucić pieluche to już słyszałam kolejny strzał ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3498 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A mojej czkawka zawsze się trafia już na 2/3cie karmienie, kiedy już byłaby gotowa do drzemki i ona nie zaśnie póki czkawka trwa w najlepsze, temu mnie to irytuje i daję pierś na kilka minut - pomaga Co dziecko, to inne ![]() ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cami, dzisiaj jak przebierałam Małą, to zaczęła mi nagle sikać na pampersa i podkład i plecki swoje też zalała z ubrankiem. To był całkiem pokaźny strumień jak na taką Kruszynkę i pierwsze co pomyślałam to "O, Cami byłaby zachwycona" Chodzi mi o to, jak próbowałaś od swojej Ali pobrać mocz do badań.
|
|
|
#3499 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na początku też dawałam jej cyca bo pomagało a teraz już ona nie chce.. Te kolki mnie wykoncza.. Mała krzyczy w nieboglosy a ja siedzę ze łzami w oczach że nie mogę jej pomóc.. ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3500 |
|
Zakorzenienie
|
Łączę się dziś w bólu osikanych i okupkanych
utknęłam rano na dobrą godzinę przebierając, podmieniając na suche i zapierając kupy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3501 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Złośliwca Jak tylko je zdobędę od znajomej, to pokażę Wam
|
|
|
#3502 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mala nagle ni gruchy ni z pietruchy przeraźliwie krzyczy, prezy się, podkurcza nóżki.. Masaż z termoforkiem troszkę pomaga ale nie za wiele.. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3503 |
|
Zadomowienie
|
Camelitos współczuję, u nas nawet coś lżej przechodzi odkąd podajemy delicol i dwa razy zamiast tego espumisan.. Za to kupke rzadziej robi tak co półtora dnia odkad ten delicol daje i trochę się męczy przez to ale po masazu brzuszka przechodzi. Po za tym staram się go odbijać, kłaść na brzuszku w miarę często choć nie przepada za tym.
Norka Ja kolki rozpoznaje po krzyku był głośniejszy, mój jeszcze się zanosi niestety, wyrzuca wtedy smoczka i czuć jak się prezy i brzuszek napina. Pomagało wtedy tylko noszenie brzuszkiem do brzuszka na tzw tygrysa i spokojne mówienie że to przerwany to minie itd. Chociaż nie wiem komu to bardziej pomaga ![]() U Nas poprawa już trzeci raz jechaliśmy bez usypiania przed w. Foteliku i placz tylko się zbierał jak staliśmy, tak to się rozglądal ogólnie widać że więcej ogarnia, zaczął się interesować otoczeniem. Jedynie dalej spać preferuje na rękach na dobę w wózku lub łóżeczku myślę do 6 godz ładnie śpi. W nocy odkładam go często, ale już wyluzowalam nie nakręcam się tak że od Razu się budzi. Już drzemie z nim i dajemy radę raz lepiej raz gorzej. Szczepila Juz któraś na NFZ plus rotawirus? Jak zniósł to Wasze maluszki.. My mamy termin w następnym tygodniu i już Pani kuje. Jeszcze musimy na bioserka się wybrać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3504 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-08-19 o 23:02 |
|
|
|
|
|
#3506 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Do metod ogólnie nie, ale tak strasznie chyba chce pomagać w każdej sytuacji, że jest to irytujące. Tyle razy dziennie pyta dzieci, czy umyły ręce, że ktoś mógłby pomyśleć, że jak jej tu nie ma to w ogóle nie myją Albo jak Lidka się o coś złości i próbuję ją uspokoić, to też cały czas coś dopowiada w efekcie czego czasem jest większa złość zamiast mniejsza. Ale szacun dla niej - nie zająknęła się nawet☠ani razu☠o czapeczce Żeby tylko takie problemy były w rodzinie, to będzie ok ![]() Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3507 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny uśmiałam się nad Waszymi podejrzeniami co ja z wałkiem kapusta i z mężem :haha:
Norciu, Zua wymiatacie ![]() My meldujemy się po chrzcinach, tak jak Asia nam wykrakała synek zrobił kupę życia brudząc ubranko serio, był brudny po pachy- pierwszy raz. Ale, że mama przygotowana miałam drugi strój równie elegancki ma zmiane ![]() Mały rozpoczął orkiestrę w kościele, poplakal z 5min a resztę kontynuowały pozostałe 9 dzieciaków, on już nawet nie jeknął nawet przy polewaniu woda na sali jak pojadł to pozował cudnie do zdjęć ku radości babć i ciotek, potem leżał grzecznie w wózku ![]() Cieszę się, że mamy to z głowy, bo stres dla nas niemal jak przy ślubie.. ech i jedzenia nam zostało tyle, że cały tydzień nie gotuje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3508 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratuluję udanych chrzcin! Oj, Nikoś Nikoś Został ochrzony nie tylko on, ale i ubranko ![]() Zazdraszczam tego jedzenia, bo u nas to mąż teraz gotuje, ja tylko czasem zmywam. Czuję się przez to nie teges, bo jak to tak.. jakbym sobie bez mego lubego poradziła? :mysli: Moja mama jak przyjechała na kilka godzin, to przywiozła kurczaka po meksykańsku, sałatkę z kurczakiem i kurkumą duuużo pomidorków koktajlowych.. Meksyko jeszcze mam!---------- Dopisano o 05:41 ---------- Poprzedni post napisano o 05:39 ---------- Cytat:
Tak słyszałam od swojej doradczyni laktacyjnej. W sumie to powiedziała, że generalnie nie można, ale delikatne głaskanie jest dopuszczone. Nie cierpię włazić pod prysznic tylko na chwilę, zwłaszcza teraz, gdy mnie całe podwozie boli, szczypie, piecze, kłuje. Każde odsączenie papierem jest bolesne.
|
|
|
#3509 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 05:24 ---------- Poprzedni post napisano o 05:23 ---------- Termofor też robi robotę i w ogóle rozgrzanie piersi przed karmieniem, ochłodzenie po.
|
|
|
#3510 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:36.

W nocy spię z podłożoną pieluchą tetrową, chociaż chyba przejde na podkład. 

cos mam wstręt bo nie wygodnie... na leżąco na boku średnio nam idzie... na siedząco z poduszka tez nie bardzo...

A przemywałaś może gazikami nasączonymi alkoholem? Oby obeszło się bez chirurga.
Za to czopki mnie przerosły nie jestem w stanie mu tego tak włożyć żeby zostało w srodku. 
Bogu dziękuję, że mój niepijący 
jak to Asia napisała..

Trzeba przetrwać. 

Meksyko jeszcze mam!
ani razu