|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż!
Cytat:
ani jak spokojnie nakarmić, ani wstać żeby nic nie poleciało i nic nie wyszło a po porodzie z nacięciem zabawnie się człowiek kładzie i wstaje ![]() to samo z karmieniem, ja akurat musiałam trochę powalczyć, więc po powrocie do domu młoda jadła co 2h... ale zajmowało jej to 1,5h więc miałam przerwy jakieś 30 min przy reszcie się cholernie krępowałam ![]() a tak jeszcze w kwestii publicznego kp (karmiłam 11 miesięcy więc chyba mogę się wypowiedzieć ). Na palcach jednej ręki mogę policzyć, ile razy karmiłam publicznie. Raz zdarzyło mi się karmić na plaży, ale poszłam w ustronne miejsce, nakryłam nas pieluszką, nic nie było widać. Raz w samochodzie, ale poprosiłam tż żeby odjechał gdzieś na ubocze parkingu. Będąc w gościach z Marysią, zawsze karmiłam w innym pokoju i zamykałam drzwi, dając do zrozumienia że nie życzę sobie towarzystwa. Ceniłam sobie swoją intymność i spokój Marysi przy jedzeniu. A moja pierś była źródłem jedzenia dla mojego dziecka, dla reszty była po prostu piersią, czyli częścią ciała nacechowaną seksualnie... w 40 nie no żarcik taki w 20 tyg na połówkowym lekarz powiedział, że chyba dziewczynka, ale nie ma pewności, bo nie daje się dobrze podejrzeć. I na żadnym późniejszym usg nawet mowy nie było więc pewność mieliśmy jak się urodziła ![]() Onyks, widziałam Twoje pw Poproszę tż, żeby jeszcze dziś Ci odpisał Cytat:
tzn póki co na pewno nie robię cenię sobie uwagi i sugestie innych - co zrobię to już moja decyzja, ale posłuchać innych zawsze warto Zabciu, super że wizyta udana
|
||
|
|
|
#3482 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż!
Cytat:
wiecie co.... zjadłam właśnie frytki ![]() Była u mnie koleżanka z chłopakiem, często się teraz z nimi widzę (praktycznie codziennie) i kluski śląskie mi sie rozgotowały, więc na szybko zrobiłam frytki....
|
|
#3483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3484 |
|
Zakorzenienie
|
Żabciu, niezły lekarz. Fajnie, że ma takie poczucie humoru, rozładowuje nerwy i napięcie
![]() Skojarzył mi się z takim filmem z Robinem Williamsem, jak był lekarzem, który zakładał nos klauna ![]() No i najważniejsze, że Dominik rozwija się prawidłowo ![]() Natala, mi się też wydaje, że zawsze warto posłuchać czyichś rad. Przecież nie trzeba się do każdej stosować. |
|
|
|
#3485 |
|
Zakorzenienie
|
Ej dziewczyny widziałyście reklamę konta ING z tą dziewczynką?? "Strasnie duzo jes"
|
|
|
|
#3486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mnie notorycznie rozwala reklama Oreo z małym chłopcem, który sprowadza tatę do kuchni i daje mu oreo o północy i składa życzenia |
|
|
|
|
#3487 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() dziekuje ![]() Cytat:
![]() ooo ty frytki ![]() Cytat:
Hehe wiem o jakim filmie mowisz ![]() Cytat:
|
|
|
#3488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=XA1X8AxUDoo A Oreo też fajne |
|
|
|
|
#3489 |
|
Wtajemniczenie
|
czy ktoras mnie jeszcze pamieta
Nie bylo mnie chyba z tydzien. Wiele sie dzialo, maly konczyl szkole byly pozegnania, i spotkania w nowej szkole wiec ciagle mnie w domu nie bylo. Mialm jeszcze wizyte z mala u krdiologa. Na szczescie wszystko z serduszkiem ok Malenstfffo az sie poplakalam, gratuluje kochana z calego serca Strong ale niespodzianke Kamilek zrobil. Gratulacje dla nowoupieczonaj mamusi i tatusia i duzo zdrowka dla Kamilka ![]() Ide nadrabiac chociaz ostatnie posty |
|
|
|
#3490 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko taki zapach blizej nie podobny do niczego (na bank nie pachnie oliwkami haha)Cytat:
![]() Super ze Domis sie prawidlowo rozwija |
||
|
|
|
#3491 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie ze pamietamy no ![]() Dziekuje slicznie
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3492 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak dobrze, że stoisz na straży i pilnujesz tego, co chcę i co mogę Zakończyłam temat. Nie będę dyskutować z kimś, kto nie pozwala mi mieć własnego zdania. Btw, na chłopski rozum: skoro o tym, czy chcę mieć foto, zdecyduję po urodzeniu - to jak moje pierwsze dziecko ma mieć takie foto? Cytat:
![]() Cytat:
Wierzę, że ujrzycie swojego kropka bez ingerencji Cytat:
Stokrotko, udanego urlopu! Zaaabcia, super, że Dominik tak pięknie przybiera i że droga minęła bez problemów Malensstfo, "Strasnie duzo jes" Butter, ja też wymiękam przy oreo Mówisz, że pachnie jagodami? ![]() Today, oczywiście, że pamiętamy! ![]() Przysnęło mi się wieczorem Wykąpałam się, pozmywałam, muszę wysuszyć i wyprostować kłaczki... Zatem żegnam się i życzę wszystkim dobrej nocy Jutro kolejny ciężki dzień...
|
|
#3493 |
|
Zakorzenienie
|
Zabcia daję jej czasami herbatkę na brzuszek (pediatra mi kazała). Nie codziennie, ale raz na kilka dni i od tej pory nie ma problemów z gazami. Dobrze, ze wszystko z małym ok.
Kotku brawa za postępy, co kupujecie jeszcze ?? stokrotko udanego urlopowania ![]() tomalinko trzymam kciuki. Today ![]() Ale się dziś z małą nachodziliśmy. Obskoczyliśmy też kilka sklepów w galerii (szukałam sobie butów) ale nic nie znalazłam jakoś tak nic ciekawego nie ma, albo ja taka wybredna.
|
|
|
|
#3494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiecie co.....chyba komp mi umiera tzn mruga mi monitor i co jakis czas gasnie calkiem (ale jakby podswiecic np latarka to widac ze cos tak jest) ![]()
|
|
|
|
|
#3495 |
|
Zakorzenienie
|
Kotku hehe to witaj w klubie
|
|
|
|
#3496 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Chciałabym się ponudzić ![]() Byle do czwartku, jak zdam ten egzamin, to wreszcie poczuję, że mam wakacje. Aaa... i w piątek chyba wreszcie zgłoszę się do szpitala. Chociaż pewnie mnie nie przyjmą z tym skierowaniem, tyle czasu temu wystawione
|
|
|
|
|
#3497 |
|
Zakorzenienie
|
Aaby rzeczywiscie baaardzo smieszne... Mowie o tym ze po porodzie tak naprawde sie wie czy warto uwieczniac pierwsze sekundy z zycia dziecka, a czy uwiecznisz to Twoj problem- ja o tym nie myslalam i zaluje a Ty z gory twierdzisz ze takie zdjecia sa feee, nie wiedzac co czuje wtedy kobieta, bo ja akurat do tych paru sekund chcialabym wracac....
Ty ogladajac takie djecia widzisz cycka- ja dziecko i szczesliwa mame - to ta roznica, ktorej nie zauwazasz. Miej sobie zdanie jakie chcesz, ja mowie co i czyje zdanie ja cenie, w tym przypadku tych, ktore to maja za soba i znaja juz te emocje. Strippi ale ja wlasnie uwazam takie zdjecie za cudne i wlasnie takie bym chciala miec z Julka moja a mam jak juz byla wytarta i w czapie a to nie to samo ....
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#3498 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3499 |
|
Zakorzenienie
|
Mrowinko trzymam kciuki aby cie przyjęli. Super, ze się zdecydowałaś
|
|
|
|
#3500 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3501 |
|
Zakorzenienie
|
Mrowinko a jak coś, to możesz iść po kolejne skierowanie?? Trzymam kciuki.
|
|
|
|
#3502 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3503 |
|
Zakorzenienie
|
aaa no to dobrze. Daj koniecznie znać co i jak.
Dziś rozmawiałam z mężem o tych chrzcinach i chyba jednak zaprosimy te 19 osób i zrobimy w lokalu. W tym tygodniu się chcemy tym zająć. |
|
|
|
#3504 |
|
Zakorzenienie
|
Mrowniko, wklejam Ci co znalazłam
![]() "Podobnie jest w przypadku skierowania na leczenie szpitalne - nie ma ustalonego administracyjnie terminu ważności skierowania do szpitala - zachowuje ono ważność tak długo jak istnieje przyczyna jego wystawienia." |
|
|
|
#3505 |
|
Zakorzenienie
|
aaa czyli powinno być ważne
|
|
|
|
#3506 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3507 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Strong czekamy Tomalinka trzymam kciuki! Jestem wyszkolona z pierwszej pomocy na kolejne 2 lata ![]() Troche sie pzredluzylo i niedawno wrocilismy..Seba spi, aj zjadlam kolacje i ide spac
|
|
#3508 |
|
Zakorzenienie
|
Blonde oo super, ja też miałam jakiś czas temu w pracy szkolenie z pierwszej pomocy, przydatne
|
|
|
|
#3509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3510 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nawet nie wiem jak jest u nas, bo miałam je pierwszy raz. Pamiętam, ze byłam wtedy w 20 którymś tyg ciąży i musiałam pokazać sztuczne oddychanie na tym manekinie
z tym moim wielkim brzucholem ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- Padłam Mąż mi zasnął na kanapie obok mnie. Budze go teraz a on do mnie przez sen "Pamiętaj, ze 1 litr cieczy trzeba trzymac daleko" i spi dalej
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:30.

ani jak spokojnie nakarmić, ani wstać żeby nic nie poleciało i nic nie wyszło 
przy reszcie się cholernie krępowałam 

tzn póki co na pewno nie robię

Wierzę, że ujrzycie swojego kropka bez ingerencji 
Zobaczymy. Mam nadzieję, że nie stchórzę