Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-23, 20:00   #3481
blogerka
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
my dzis w samych spioszkach chodzilismy i bez czapki - ludzie to naprawde przesadzaja
ja wlasnie mam straszny dylemat z czapka .. bje sie ze uszy przewiej, chociaz niby jak skoro jest w gondolce a w czapeczce znowu mu chyba za goraco ale boje sie wyjsc z nim bez czapki ...
Stary 2013-04-23, 20:01   #3482
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Chyba wezme sawanne, a w przyszlym mies naomi lub letizie?

Dziewczyny, dzwonil rehabilitant, widzial filmik i powiedzial, ze Maly sie probuje gibnac z pleckow na brzuszek, a ze mu nie wychodzi to sie wkurza i dlatego tak strasznie to wyglada, bo kombinuje jak tylko potrafi i zeby mu pomagac sie gibnac ciagnac nozke ktora jest u gory.
I ze wpadnie jeszcze po weekendzie go obczaic. Byloby cudnie, gdyby to byla prawda

Lady, kurcze, ja nic nie pisałam bo nie jestem reh., ale tak mi przez myśl przeszlo, że on się wkurza, a nie robi czegoś dziwnego. Obiecuję, że następnym razem w razie W to napiszę od razu o czym myślę

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
A taj w ogole, to przygotowuje sie do samodzielnej kapieli i nie wiem, jak to logistycznie rozwiazac. Bo kapiac Yae ja tez sie mocze i nie wiem, co ze soba zrobic, kiedy sie uda wytrzec. Na razie porozkladalam reczniki przy wannie, w przebieralni i sypialni. Moze ktoregos uda sie uzyc...
A pralkę macie? może na pralce na ręczniku ją na moment?

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Wiem że było o kremach z filtrem dla dzieci ale u mnie w rossmannie nivea kosztuje 43 zł :banghead::banghead: i nie wiem teraz już jako kupić

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja z babydream mam, +30.

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
A to dzieć taki grzeczny dziś

Dopiero śniadanie, bidulka. Z Kubulka to niezłe ziółko wyrośnie coś czuję Po kim tak?

Wiecie jaka ja głupia? Zawsze jak opowiadacie o umiejętnościach dzieci to mi przykro bo moja mała mało co z tego robi a to moja wina!!! Na przykład: martwiłam się, że ona nie chwyta zabawek jeszcze a wystarczyło jej powiesić w łóżeczku i już się bawi. Boję się, że robię coś nie tak albo za mało, żeby mała się dobrze rozwijała Na brzuszku też nie umie leżeć, główki podnosić

Gratuluję nowym 3 miesięczniakom
Na brzuszku kładź koniecznie, rączki do przodu wyciągnięte, taki sfinksik. Jak marudzi - daj lusterko albo jakieś zabawki przed nią albo ty sama i gadaj do niej
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 20:03   #3483
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
lady whisper moja tesciowa z dopajaniem woda ma ☠☠☠☠☠☠☠ca! ona wlewa w malego wode na potege, moja pierwsza klotnia z nia byla o to, ze wg niej go nie dopajalam i przez to zapadlo mu sie ciemiaczko - tzn wg niej sie zapadlo, bo dzien wczesniej bylismy u pediatry i bylo ok ... ma tego ☠☠☠☠☠☠☠ca do tego stopnia, ze w przychidni zrobila taka mega afere, lacznie ze straszeniem prokuratorem ze lekarka powiedziala, ze juz jej nie bedzie udzielac informacji na temt zdrowia dziecka .. a zrobila ta afere bo jedna z lekarek powiedziala, zeby dziecka nie dopajac - myslala ze jest kp a nie na mm
dzisiaj mlody byl u tesciowej i wypil 30 ml mleka co nie zdarzylo sie nigdy? a dlaczego? bo wlewala w niego wode pewnie co chwila .. keidys jak u nas byla wlewala mu tyle wody ze jak zjadl mleko to prawie cale ulal ... ja juz nie mialam sily i nic nie mowilam dopeiro pozneij jej wygarnelam jak ulal ze to jej wina, bo mowilam zby nie dawac mu wody bezpostednio przed jedzeniem

delicjanka: ja bym juz robila weidera gdybym nie miala tego nieszczesnego rozstepu, mi w szpitalu lekarka mowila przy wypisie ze po 3 miesiacach moge zaczac cwiczyc brzuch ... poza tym ja bardzo duzo cwiczylam jecze przed ciaza i te moje miesnie nadal sa jak je napne i nawet powyzej pepka widac wtedy kaloyferek malutki a le co z tego skoro mam ta dziure cholerna pomiedzy miesniami
ja chyba nie mam tego rozstepu ale chyba jeszcze poczekam. Dzisiaj sie zmiescilam w moje spodenki ukochane w rozmiarze 32 a spodenki kupilam ostatnio rozmiar s to teraz mi spadaja z du.pki

co do tesciowej ......................... ......................... .............. :O szok.

Cytat:
my dzis w samych spioszkach chodzilismy i bez czapki - ludzie to naprawde przesadzaja
Ja zakladam małej czapajke, cienka ale zakladam, musze kapelusik zakupic a tak to byla w bodziaku, bluzie i pół spiochach a i lekki kocyk, ale schowalam ;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 20:03   #3484
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
ja wlasnie mam straszny dylemat z czapka .. bje sie ze uszy przewiej, chociaz niby jak skoro jest w gondolce a w czapeczce znowu mu chyba za goraco ale boje sie wyjsc z nim bez czapki ...
po poludniu juz ubralam czapeczke bo zbieralo sie na deszcz i zaczelo strasznie wiac ale taka cieniutka... ale zimowa to jakas przesada.

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 20:06   #3485
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
ja chyba nie mam tego rozstepu ale chyba jeszcze poczekam. Dzisiaj sie zmiescilam w moje spodenki ukochane w rozmiarze 32 a spodenki kupilam ostatnio rozmiar s to teraz mi spadaja z du.pki

co do tesciowej ......................... ......................... .............. :O szok.

Ja zakladam małej czapajke, cienka ale zakladam, musze kapelusik zakupic a tak to byla w bodziaku, bluzie i pół spiochach a i lekki kocyk, ale schowalam ;p
o to gratulacje
ja ze spodniami tez juz od dawna nie mam problemu tylko ten brzuch mnie tak denerwuje ze szalu dostane lada dzien

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Cytat:
po poludniu juz ubralam czapeczke bo zbieralo sie na deszcz i zaczelo strasznie wiac ale taka cieniutka... ale zimowa to jakas przesada.
ja tez cieniutka zakladam
Stary 2013-04-23, 20:07   #3486
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
o to gratulacje
ja ze spodniami tez juz od dawna nie mam problemu tylko ten brzuch mnie tak denerwuje ze szalu dostane lada dzien

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

ja tez cieniutka zakladam
o to to to , tez tak mam

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 20:13   #3487
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Hej Laski..
ale nadrabiania.
Odebralam dzis wynik małej.
Ma candide i e.cole , kur.na... od tego ja tak brzuch boli... bylam od razu u lekarza i ma sie jeszcze naradzic z innymi... bo nie wie za bardzo jak leczy;//////// jutro tez lece do prywatnego pediatry
..
;(((
mam nadzieję, że to nic poważnego

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Debrah-pewnie masz rację (napewno ją masz!) ale mam takiego doła że nie mam ochoty nigdzie iść. Najchętniej zamknęłabym się sama w domu i z nikim nie gadała. Czuje że nie mam sił zrobić coś dla siebie... Ba! Nawet wiem że i tak nie przyniosło by to mi żadnej satysfakcji.

Wiem że to minie,wiem że każdy ma gorsze dni... Ale kurcze tak mam serdecznie dość że jakoś mnie pozytywne myślenie nie ogarnia...
Chyba dzisiaj się poddaje

W każdym razie DZIĘKUJE WAM DZIEWCZYNY ZA RADY
Trzymaj się dzielnie Kochana, jutro będzie lepiej

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Dziewczyny co to może być? To takie czerwone plamki x tylu główki,tuż nad szyjka;(;(

Młody też to ma, przynajmniej na zdjęciu wygląda tak samo. Lekarka mówiła, że to zupełnie nie groźne i dużo dzieciaczków to ma, może zniknąć ale może też zostać do końca życia

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Codziennie mam tyle nadrabiania, że mało mi już czasu zostaje na napisanie czegolokowiek

Dziękuję kochane za gratulacje w sprawie pracy Na razie to tylko staż, ale być może będzie możliwość zostania na stałe. Tak bym chciała dostać tę pracę na etat Miejsce ciekawe, bo to ośrodek adopcyjny...
JK Ci jeszcze nie gratulowałam więc robie to teraz i trzymam kciuki za pełny etat

Cytat:
mam w lodówce altacet i tym bedę smarować, chociaż ostatnio obyło się bez zaczerwień ale zapobiegawczo mu zimą maścią smarowałam.

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

tak, odpowiedziała ze jej bardzo przykro ze tak ja traktuje i ze odrzucam jej pomoc bo jej tylko o dobro dzidziusia chodzi.
probowalam juz rozmowy, obrazania sie, unikow, wymowek ... czasem sa rezultaty ale tylko na bardzo krotka chwile, na zasadzie dac jej palca to bedzie chciala calej reki, jak na cos pozwole to chce wiecej i wiecej az dochodzi do tageo etapu ze jest konflikt, wtedy wycofuje sie calkowicie, obraza, przeprasza i od nowa...
tak juz chyba bedzie, z tym ze ja sie udodparniam i zaczynam stosowac coraz to inne uniki . wymowki tak zeby to dla mnie bylo jak najwygodnie. mam jej po postu dosc i nie bede sie juz dostosowywac
\

O kurde Twoja teściowa jest niezniszczalna, współczuje i podziwiam, zę jakoś to znosisz

Cytat:
Nadrobiłam ;p
Blogerka, chylę czoła przed Twoją cierpliwością do teściowej ;oo
Co do zakupów z tztami, mnie aż trzęsie jak mam jechać na zakupy spożywcze z moim;p chociaż na zakupy ciuchowe( w jego interesie to tez ciezko sie robi:P)
Popłakałam sie dzis jak nosiłam Amelke na rączkach, biedna tak mi płakała że aż sama zaczęłam płakać wiele bym dała żeby to mnie bolało a nie ją.
Biedne jesteście obie, współczuje

Cytat:
Któraś z dziewczyn używa ale która to nie pamiętam . Pisała że bezpieczne to jest i super wyciąga wszystko z nosa.

Dzień był super do czasu sprzeczki z mężem ehhhhh
Chyba Laurka

Cytat:
no ja kiedys tez mialam malutkie fajniutkie cycki a teraz szkoda gadac miseczka G lub H

moj synio jutro ma rowne 3 miesiace nie wiem czy jutro znajde czas bo i nasza rocznica wiec teraz wstawilam jego zdjecie do klubu
Gratuluje 3 miesięcy, zaraz obczaje foty

Cytat:
Ja dzis znowu widzialam niemowlaka w kurtce i opatulonego kocem ! babka w przychodni tak ubierała... rzecz jasna czapka zimowa.
Ja ostatnio widziałam dziecko opatulone lepiej niż na 20 stopni mrozu. Kombinezon zimowy, czapa wełniana na nią kaptur, kocyk z biedry i do tego wszystkiego osłonka od wózka i cały wózek w kolorze czarnym, a wtedu upał był, straszne słońce, zero wiatru.Mamusia oczywiście w bokserce i rybaczkach. Nie wspomnę juz jakie spojrzenie mi rzuciła widząc Pietrka w samej bluzie, spodniach i bez przykrycia

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-23, 20:15   #3488
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinette Pokaż wiadomość

a w ogóle, to chwale się klockiem

chwilkę przed tym usmiechem, dzień przed świętami powiedziała "mama";D

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
a co do tego, że smutno to wczoraj pisałam, że u mnie nie ma gdzie spacerować, wszędzie samochody, nie ma jak i gdzie wjechać wózkiem i jeszcze dziady tak stają na chodniku że człowiek ledwo przejdzie a cóż jeszcze z wózkiem się przepychać...
Aj niefajnie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Też tak zareagowałam Duża dziewczynka

Lady a Twój Pietraszko ile waży? Bo ja z wami zawsze porównuję bo obie karmimy cycem tylko, Igorek tylko 6 dni starszy i urodzili się niemal identyczni - Pietraszko 3050 i 54 cm a Iguś 3060 i 54 cm
Mój podobnie, 3090 i 54 Dwa tygodnie temu ważył 6450, teraz na pewno więcej, coraz okrąglejszy jest

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Dziewczyny jeszcze szybko pytanko, zanim wyjdę z Darią. Jak ubieracie dziś dzieciaczki w taki upał?? Ja już sama nie wiem... ona ma kaszelek jeszcze i katar, ale nie chce też jej przegrzać
Mój miał dresowe cienkie spodenki, skarpetki, body z krótkim i bluzeczkę cienką dresową. Czapeczkę ubrałam, ale taką cieniusieńką. Tylko u nas bardzo wiało.

Cytat:

Dziewczyny, dzwonil rehabilitant, widzial filmik i powiedzial, ze Maly sie probuje gibnac z pleckow na brzuszek, a ze mu nie wychodzi to sie wkurza i dlatego tak strasznie to wyglada, bo kombinuje jak tylko potrafi i zeby mu pomagac sie gibnac ciagnac nozke ktora jest u gory.
I ze wpadnie jeszcze po weekendzie go obczaic. Byloby cudnie, gdyby to byla prawda
Oby tak było, myślę że ma rację. Mój Michał też zaczął się wyginać, nie tak bardzo ale mam wrażenie że sobie kark przetrąci

Cytat:
Hej Laski..
ale nadrabiania.
Ma candide i e.cole , kur.na... od tego ja tak brzuch boli... bylam od razu u lekarza i ma sie jeszcze naradzic z innymi... bo nie wie za bardzo jak leczy;//////// jutro tez lece do prywatnego pediatry
..
;(((
A e. cola to nie naturalna flora w jelicie? Trzymam kciuki za leczenie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość

Cytat:
ja juz tez sie nie ludze, ze keidys to sie zmieni ..

debrah- pozazdroscic tz
moj mi wczoraj kupil dwa zolte redsy, zebym nie byla zla o tesciowa dobre i to

dziewczyny, trzymajcie kciuki za nocke po szczepieniach, bo cos czuje ze mlody nie bedzie spokojny
a i tesciowa oczywiscie podala mu czopek, nie wiem po jaka cholere! i to bez konsultacji ze mna ... jakis na uspokojenie ... zdurniala juz do reszty .. jak jej marudzil i miala dosc, to mogla mi go odwiezc a nie faszerowac go lekami skoro nie ma takiej potrzeby
Wiesz co, ja nie wiem, ale na pewno nie pozwoliła bym sobie na takie wchodzenie na głowę. Jak nie pokażesz jej gdzie jej miejsce to będzie tylko gorzej. Nie pozwalaj jej karmić małego jak jest u ciebie, powiedz jej że ty jesteś matką i ty się małym będziesz zajmować, a jak ona chce być pomocna to masz np gary do umycia albo prasowanie
Traktuje cię jak dzieciaka który się jej wnusiem nie umie zająć jak się go za rękę nie poprowadzi.

Cytat:
Dziewczyny, dziękuję naprawdę, gdyby nie wy już bym od zmysłów odeszła z tym wyginaniem się Małego.....
Jutro mamy usg przezciemiączkowe, więc proszę o kciuki oczywiście idę z...teściową wiecie jakiego ona ma fioła na punkcie Piotrusia??? ja czasem już wysiadam.
Trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy ktos uzywal moze "katarku" do wyciagania.gilasow???to sie do odkurzacza.podlacza...
Ja używałam jak młody miał katar jak miał 2 tygodnie, bardzo polecam, rewelacyjny wynalazek. Jak bym wcześniej odkryła, może by się obyło bez zapalenia płuc.

Dzieciaczki piękne!
Przytulam wszytskie dziewczyny które zły humor mają, czy załamanie.

Michaś śpi od 20, nauczył się sam zasypiać, moja kochana kluseczka.
Ja zaraz sobie peeling zrobię kawowy i się zabalsamuję. Małemu kupiłam taki krem na słońce, super się rozprowadza i wchłania
http://www.aptekaeskulap.com.pl/eris...0-p-14720.html

W ogóle poucinało mi cytaty. Dziękuję za pocieszenia w sprawie nereczki Misia, i już nie pamiętam do czego miałam się odnieść

Edytowane przez laurka23
Czas edycji: 2013-04-23 o 20:17
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 20:15   #3489
s i l v e r
Zakorzenienie

No pół dnia mnie nie ma i tyle nadrabiania... zwariowały

Ja byłam dziś u znajomej która ma duuuuuże akwarium. Daria jak zaczarowana!! Przez 2 h gadała z rybkami i śmiała się do nich CUDO! Tak jej się podobało Ta koleżanka miała też psa który ciągle pilnował Darii

Idę się wykąpać a potem jak mi się uda to Was nadrobię.
Stary 2013-04-23, 20:21   #3490
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Daje Bysiorka mojego
Bardzo fajny ten synalek twój i ma fajną, charakterystyczną buzię, łatwo rozpoznawalny.

Cytat:
Nie wiem co się ze mną dzieje... Jestem wymęczona psychicznie i fizycznie Mały dał mi tak w kość że żyć mi się oddechciało. Na dodatek jestem osłabiona bo krew mi z nosa poszła.

Zachowałam się dzisiaj okropnie-nagrałam małego jak płakał (żeby mężowi nie przyszło do głowy że on przecież całe dnie śpi i jest grzeczny- bo tak jest ale tylko wtedy jak on z pracy wraca

I odnoszę wrażenie że moje dziecko mnie nie potrzebuje. Przestał do mnie mówić,uśmiechać się. Do wszystkich w koło to robi
Czuje się zbędna...
Mała, młotek masz? duży aby? to weź go i w główkę się pierdyknij
Potrzebna jesteś dziecku najbardziej. Podejrzewam że po prostu twoje nerwy wyczuwa, twoje emocje - ale mamunia najważniejsza i tak

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość

U mojej zaobserwowałam, że jak jest sama ze mną to jest taka bardziej wyciszona - owszem czasem się śmieje i guga, ale gadatliwa i roześmiana to się robi zaraz jak ktoś do nas przyjdzie - np Tż z pracy. Ja sobie to tłumaczę tak, że zwyczajnie ja jestem non stop, a ona reaguje na zmianę w otoczeniu, nowe twarze itp.

Ale wiadomo - najważniejsze jest mama
Tulę!
U nas odwrotnie, najwięcej radości do mnie, właśnie chyba dlatego, że najwięcej jest ze mną.

Cytat:

Martwią mnie dwie rzeczy w związku z Blanką .
Otóż ona właśnie robi coś podobnego jak Pietraszko Lady, z tym że nie wygina się na bok tylko jak leży na plecach to robi jakby mostek ale głowa leży na podłożu unosi tylko tułów i nogi prostuje maksymalnie.
Oraz jak płacze lub się wkurza to też się tak mega prostuje cała.
Nie wiem czy to normalne czy nie.

Druga sprawa to te krosty na buzi.
Byłyśmy u dermatologa wtedy to mówiła że to ŁZS i dała masc na styrydach i mówiła że jak krosty znikną to żeby odstawić maść.
Tak zrobiłam i było ok. Dzisiaj krosty powróciły i ma też takie suche miejsca na ciałku. A ja wczoraj piłam mleko w czystej postaci.
Więc wychodzi na to że to skaza???
Dziewczyny czy jest jakieś badanie żeby wykazać że dziecko NA PEWNO ma skazę?
Boje się że pediatra znowu powie ze ja panikuje albo ze to ŁZS .
Aha i czy da się kupić to mleko dla skazowców bez recepty czy to tylko na recepte jest???

oho już się pochwaliłam, pobudka
Jak cię to niepokoi to idź do lekarza.
Żadne badanie ci teraz nie wyjdzie- mniej więcej do 3rż badania alergologiczne wychodzą niemiarodajnie, moja Agatka miała z krwi test który skazy nie wykazał, a była na bank, miała niespełna 7mcy wówczas. I od razu mi powiedzieli w szpitalu (akurat na rota była) że robią skoro już i tak krew pobrali, ale wynik wyjdzie od czapy.

Cytat:
Hej Laski..
ale nadrabiania.
..
;(((
Powodzenia w wygnaniu dziadostwa~!
Przy candidzie pamiętaj, by nie podawać słodkiego nic - przy rozszerzaniu diety wsio bez cukru, candida kocha słodkie!

Cytat:
Dziewczyny co to może być? To takie czerwone plamki x tylu główki,tuż nad szyjka;(;(

Naczyniaki, musiały być wcześniej już, do 2rż powinny się wchłonąć, jeśli nie to usuwa się laserowo lub wymraża. To jest to samo co moja córa pod noskiem ma i na czole na karku też mamy malutkie. Obecnie (tak mi pediatrzy w szpitalu rzekli) mało które dziecko bez tego się rodzi. Nic teraz z tym nie robisz - ale jeśli zaczęłoby się powiększać/uwypuklać od razu do naczyniowca.

Cytat:
Świetna bokserka

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

LADY- pytałam o to wyginanie sie w ósemke- stwierdziła, ze to próby przerwócenia sie na brzuszek nie martw sie
wyczerpują sie baterie przy macie i melodia wyje niemiłosiernie
Zaśpiewaj sama

Cytat:
Napisane przez Debrah;40455131

[/COLOR
Czy waszym dzieciom wycierają się włoski?[COLOR="Silver"]
Tak! wczoraj patrzę na lewą stronę czapeczki, a tam normalnie kłaki
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 20:22   #3491
ewadylewska
Zadomowienie

Thumbs down Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Dzieki, moze odezwie sie jeszcze raz ta osoba...bo ja mam, ale sie troche boje
Stary 2013-04-23, 20:25   #3492
s i l v e r
Zakorzenienie

Tak Daria oglądała sobie przez 2 h akwarium i gadała do rybek No i fotka z psiakiem który ciągle pilnował żeby nic się Darii nie stało
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG1304.jpg (141,6 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG1307.jpg (136,1 KB, 54 załadowań)
Stary 2013-04-23, 20:25   #3493
insolito
Zadomowienie

Cytat:
No pół dnia mnie nie ma i tyle nadrabiania... zwariowały

Ja byłam dziś u znajomej która ma duuuuuże akwarium. Daria jak zaczarowana!! Przez 2 h gadała z rybkami i śmiała się do nich CUDO! Tak jej się podobało Ta koleżanka miała też psa który ciągle pilnował Darii

Idę się wykąpać a potem jak mi się uda to Was nadrobię.
Nasz syni też uwielbia akwarium i rybki w tatusia

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 20:27   #3494
ewadylewska
Zadomowienie

Cos nacisnelam chyba i dodala sie ikona, a pisze na tele i nie eiem co z tym robic

Laurka ale pod jakim cisnieniem odciagalas??jaka moc odkurzacza??...
Stary 2013-04-23, 20:37   #3495
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Tak Daria oglądała sobie przez 2 h akwarium i gadała do rybek No i fotka z psiakiem który ciągle pilnował żeby nic się Darii nie stało
Ale czad

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
Cos nacisnelam chyba i dodala sie ikona, a pisze na tele i nie eiem co z tym robic

Laurka ale pod jakim cisnieniem odciagalas??jaka moc odkurzacza??...
Ja mam odkurzacz o mocy 1800 W A jak by była większa moc odkurzacza to bym po prostu zmniejszyła ciąg odkurzacza. Nic się nie bój ciśnienie jest bardzo zredukowane. Spokojnie możesz odciągać, ja mojemu dwutygodniowemu maluszkowi odciągałam to nawet się nie budził. Sekunda i śpikolców nie było.

Ewa jak się boisz spróbuj na sobie,na policzku, zobaczysz że nie ciągnie mocno jakoś strasznie (Ja tak wypróbowywałam zanim małemu do noska przystawiłam).

Edytowane przez laurka23
Czas edycji: 2013-04-23 o 20:43
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 20:47   #3496
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
ojej..

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

Czy waszym dzieciom wycierają się włoski?

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Tż musi mnie kochać:P przywędrował z biedronki z różyczkami czerwonymi i z ..paczką Bonitek
Szczęśliwa jestem
Mojej takie kółko wytarte się zrobiło z tyłu główki

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
a nie znaju widziałam tylko ogłoszenie na ich stronie na koncu gazetki z ciuchami chyba
kurde, Blogerko, tez bym sie wsciekła

moja mama to tak naboznie patrzy jak małemu pazury scinam, albo witaminke daje a jak byłam ostatnio i pozeral syropy to mało nie zeszła, zeby sie nie zakrztusił w ogóle, kobitka niby młoda bo jeszcze 50 nie ma, dwójke nas miała a jak pierwszy raz przewijała Bartusia (miał ze 2 mies) to spociła sie jak mysz

mały buszuje z mężem, sadzi mu usmiechy a mnie osikał jak rozbieral go do kapania
Moja w podobnym wieku i tak samo się zachowuje za to teściowa nadrabia.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 20:48   #3497
sylwietta1988
Zakorzenienie

Silver, no fotki niezłe

Szajka, szalejesz, juz widze te spojrzenia w stylu- co za głupia pipa wyrozbierała dziecko jak jest zimno
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 20:48   #3498
LadyWhisper
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40458761]Lady, kurcze, ja nic nie pisałam bo nie jestem reh., ale tak mi przez myśl przeszlo, że on się wkurza, a nie robi czegoś dziwnego. Obiecuję, że następnym razem w razie W to napiszę od razu o czym myślę

A pralkę macie? może na pralce na ręczniku ją na moment?

Ja z babydream mam, +30.

Na brzuszku kładź koniecznie, rączki do przodu wyciągnięte, taki sfinksik. Jak marudzi - daj lusterko albo jakieś zabawki przed nią albo ty sama i gadaj do niej [/QUOTE]
a wiesz, że ja czekałam, aż się wypowiesz?
i kurczę, naprawdę bym nie panikowała, gdyby nie ta popieprzona neurolożka!!! nosz kurka, jak rehabilitant nie widzi wzmożonego napięcia?! No przecież by widział, skoro miał to leczyć prawda?! Wrrrr

Cytat:

32 to ja taki rozmiar w gimnazjum nosiłam a ja się cieszyłam z mojego 36, buhahaha

Cytat:
o jakież cudowności!!!

Aaaa zrobiłam skalpela od razu mi lepiej jeszcze mi brakuje joggingu, ale kurka nie mam z kim małego zostawić na te 20min

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 20:49   #3499
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
mnie też .. dzisiaj miałam jakieś 4 godziny wolne - młody był u teściowej ...
i co? przesiedziałam na fotelu przed laptopem .. mogłam chociaż się polożyc, wziąć kąpiel, zrobićsobie jakies spa .. obojetnie .. no ale lepiej z laptopem .. tez juz mnie jakis doly lapia
nawet do sklepu nie chciało mi się skoczyc po ciastka - mimo ze taaaaka ochote na nie mialam .. keidys pobieglabym chocby o polnocy
A ja za to zamiast się przespać bo noc cięzka była to jak teściowa Oliwkę woziła to ja obiad na jutro i nerwowo zerkalam jak jej idzie.
Cytat:
Dziękuje dziewczyny za taka super szybka reakcje. Przy pełnym szacunku do Was kochane,zapisze mała do lekarza. Robi coraz śluzowate kupki,więc od razu zapytam. No i o ta ciemieniuche
na brwiach bo ktoś tu pisał że to może być od nietolerancji laktozy..

Moja też ma trochę na brwiach ale znowu żadnych innych objawów nie ma. Krostki na buzi ani nie schodzą ani nie jest ich więcej niezaleznie ile "białka" jem. I już sama nie wiem ????
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40458537]Piękna
Też mi się podobają, ale ja chcę w czerwcu chrzcić, boję się, że za ciepło będzie.

Dorcia dzisiaj była w... samym bodziaku z krótkim tzn wychodziłam to miała ten bodziak, bluzeczkę cienką bawełnianą na to, legginsy i skarpetki. Bluzeczkę natychmiast zdjęłam, skarpetki za chwilę i wreszcie legginsy - mega słońce, wiaterek wiał ale co sprawdzałam to nózki i ręce gorące. Czapki rzecz jasna niet Nie muszę dodawać, ile dzieci w grubych czapkach widziałam?

[/QUOTE]
Ja 26 maja chrzczę a w kościele u mnie na pewno nie będzie za ciepło więc myślę że da radę.
U mnie dzisiaj tak samo tylko że nie rozbierałam bo wiało jakoś tak.
Cytat:
Czapę mam taką z dziurkami bo właśnie o te uszy się boję ale co z tego jak tak się Mała wierci w wózku że ta czapka i tak za chwilę zsunięta na czubek głowy i uszy na wierzchu.
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40459206]
Naczyniaki, musiały być wcześniej już, do 2rż powinny się wchłonąć, jeśli nie to usuwa się laserowo lub wymraża. To jest to samo co moja córa pod noskiem ma i na czole na karku też mamy malutkie. Obecnie (tak mi pediatrzy w szpitalu rzekli) mało które dziecko bez tego się rodzi. Nic teraz z tym nie robisz - ale jeśli zaczęłoby się powiększać/uwypuklać od razu do naczyniowca.

[/QUOTE]
U mnie włąsnie jest z tyłu główki i pod noskiem..

Co do becikowego jeszcze to nie wiem jakim cudem ale dostaliśmy, zawsze myśłałam że jednak dochody za wysokie. Co prawda kasa już przez Tż wydana-robi taras

Dziewczyny głupie pytanie: czy i jak myjecie uszy dzieciom?? Czy zdarza Wam się zamoczyć w kąpaniu??

Do chrztu myślę że ta:
http://allegro.pl/szydelkowy-komplet...189350932.html
albo ta:
http://allegro.pl/sukienka-i-dodatki...193885135.html
19.02.2013 - Oliwka

Edytowane przez Ifwka
Czas edycji: 2013-04-23 o 20:51
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-23, 21:01   #3500
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Ja dzis znowu widzialam niemowlaka w kurtce i opatulonego kocem ! babka w przychodni tak ubierała... rzecz jasna czapka zimowa.
Ludzie to przesadzają, moja dziś była w bodziaku krutkim na to sweterek (na spacerze rozpiełam) spodenki cienkie lniane i skarpetki. I była przykryta flanelową pieluszką na nóżki i cienka czapeczka bawełniana. Jak była na balkonie to miała zamiast sweterka tylko cienką bluzeczkę (cieplej troszkę ale my już mamy spacerówkę i troszkę małej chłodniej jak gondoli zwłaszcza w nóżki). O 18 byliśmy na spacerku w lesie to miała polarka na delikatnej podszewce, te same spodenki i kocyk cienki i cienka czapka + kapturek no i była w foteliku.

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:

To rzebyś widziała co moja wyprawia jak się zwija to byś uwierzyła, że z małym wszystko ok.

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Cytat:
Wiem że było o kremach z filtrem dla dzieci ale u mnie w rossmannie nivea kosztuje 43 zł :banghead::banghead: i nie wiem teraz już jako kupić

JA mam ten z filtrem 30, ale dla nas za słaby i musimy kupić +50. Wg mnie Ola ma uczulenie na słońce, ale jeszcze obserwuję. Odstawiłam wszystko co nowe i obserwuję, dziś mała zrobiła się czerwona rumień się pojawia pomimo tego że małej na słońce bezpośrednio nie wystawiam i smaruję kremem.

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Jestem na bierząco ale produkujecie ale cytwac nie dam rady, wysłałm na fb zaproszenia do wilkinsona mozna maszynke za free odebrac
Pisałyscie o wakacjach my w tym roku musimy samochód zmienic wiec z wakacji lipa ale Chorwacje , Czarnogóre uwielbiam
Marsi też Gruzja mi sie marzy dwa lata temu byłam w Armeni na tydzień i sie zakochałam w kuchni chciałabym jeszcze pojechac ale to taki troche dziki kraj poza stalica oczywiscie

Co do powrotu do pracy wracam 1 lipca bo jeszcze mam zaległy urlop ale musze diete rozszerzyc wczesniej od zeszłego czwartku przez 3 dni dawałam kleik i niestety bół brzuszka nie wiem czy za gesty był czy co bo chyba alerii na kleik nie może byc choc mój dziec strasznie brzuszkowy i az rozrzezania sie boje a musze wczesniej bo butelki nie chce ale codziennie próbujemy az załapie
jutro idziemy do pediatry to podytam jak podjesc do tematu mam nadzieje ze niunius przybrał i ładnie pokarze jak sie głowe dzwiga i bez rechabilitacji sie obędzie
Musze jeszcze podanie złozyc w tym tygodniu o dodatkowe 4 tygodnie macie wzór co powinno byc napisane ??
Jedno zwykłe podstawowe zdanie, że przedłużasz urlop o przysługujące Ci 4 tygodnie.

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Wybaczcie, że się nie odnoszę, ale czytam na raty, a poza tym jestem padnięta.

Domcia płacze od 15 Tylko na rękach uspokaja się na chwilę, więc trzeba ją cały czas nosić. Miała dziś szczepienie... Waży 54oo

Dziś rano przekręciła się z brzuszka na plecy

A poza tym byłam dziś na tej rozmowie... i wyglada na to, że jako pierwsza zacznę pracę. Z jednej strony bardzo się cieszę, bo każdy grosz się przyda, ale z drugiej nie wiem jak przeżyję tylu godzinne rozstanie z córcią...
Gratuluję pracy !!!!
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 21:01   #3501
ewadylewska
Zadomowienie

Laurka dzieki, ja teraz odciagalam Malej.friida...normalnie chyba z pil godziny szly jej bulgoczace gluty...masakra, a moje pluca...blehhh

Ja wczesniej wzielam tym katarkiem na najmniejszej mocy odkurzacza i poszly glutki z krwia i sie przesyradzylam...

Ale to co ona ma w nosku to masakra.

Aha i zabkowanie zaczelysmy.
Stary 2013-04-23, 21:06   #3502
Konto usunięte

Ifwka, normalnie uszy moczę a czyszczę po kąpieli patyczkiem delikatnie.

Lady, no rozebrana dziewczyna była bo naprawdę gorąco było

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Meneq, znów pytanie mam czym się bawią dzieci w Japonii?
Stary 2013-04-23, 21:07   #3503
Ifwka
Zakorzenienie

Kurde, narzekam na brzuch a jest 22 a ja wpierdzielam lody
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 21:12   #3504
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Kurde, narzekam na brzuch a jest 22 a ja wpierdzielam lody
ja zjadlam 5 kromek chleba z szynka, paczke migdalow i pudelko orzeszkow ziemnych .. i tez narzekam .. chociaz w moim wypadku dieta mi rozstepu i sflaczalej skory nie zredukuje wiec wole sie najesc jak juz mam czas po calym dniu ...
a za lody czekoladowe dalabym sie teraz pokroci .. chodza za mna juz dwa dni i jutro chyba im ulegne
Stary 2013-04-23, 21:30   #3505
Delicjanka
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40459206]

Powodzenia w wygnaniu dziadostwa~!
Przy candidzie pamiętaj, by nie podawać słodkiego nic - przy rozszerzaniu diety wsio bez cukru, candida kocha słodkie!

[/QUOTE]

ja mialam naczyniaka pod pachą, niestety mam ślad do dziś. Moja siostra miala na glowie i zniknął

Szajka, wlasnie wiem o tym slodkim wrrrrrr
ale skad jej sie to przypałętało?ech;/;/
boje sie ze juz nie bede mogla karmić cycem..

Cytat:
ja zjadlam 5 kromek chleba z szynka, paczke migdalow i pudelko orzeszkow ziemnych .. i tez narzekam .. chociaz w moim wypadku dieta mi rozstepu i sflaczalej skory nie zredukuje wiec wole sie najesc jak juz mam czas po calym dniu ...
a za lody czekoladowe dalabym sie teraz pokroci .. chodza za mna juz dwa dni i jutro chyba im ulegne
jaaaaa chyba tez zaraz coś zjem..

ja bym zjadła placki po węgiersku, pizze no zupe pomidorową mojej babci a i zarzucajkę aaaaaaaaaaaaaaa i jeszcze krokiety i popiłabym zimną coca colą mniam mniam jeju jeszcze fasolka po bretońsku i bigos aaaach

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2013-04-23 o 21:32
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 21:33   #3506
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
ja mialam naczyniaka pod pachą, niestety mam ślad do dziś. Moja siostra miala na glowie i zniknął

Szajka, wlasnie wiem o tym slodkim wrrrrrr
ale skad jej sie to przypałętało?
boje sie ze juz nie bede mogla karmić cycem..

jaaaaa chyba tez zaraz coś zjem..

ja bym zjadła placki po węgiersku, pizze no zupe pomidorową mojej babci a i zarzucajkę aaaaaaaaaaaaaaa i jeszcze krokiety i popiłabym zimną coca colą mniam mniam jeju jeszcze fasolka po bretońsku i bigos aaaach
jakie zachcianki haha, ja to myslalam, ze po ciazy przejdzie mi ochota na takie mixy ale nie ... dalej moge mieszac
Stary 2013-04-23, 21:39   #3507
Wisienka_0809
Rozeznanie

Dobry wieczór, Mamuśki.
Wisienka_0809 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-23, 21:47   #3508
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
tak, odpowiedziała ze jej bardzo przykro ze tak ja traktuje i ze odrzucam jej pomoc bo jej tylko o dobro dzidziusia chodzi.
probowalam juz rozmowy, obrazania sie, unikow, wymowek ... czasem sa rezultaty ale tylko na bardzo krotka chwile, na zasadzie dac jej palca to bedzie chciala calej reki, jak na cos pozwole to chce wiecej i wiecej az dochodzi do tageo etapu ze jest konflikt, wtedy wycofuje sie calkowicie, obraza, przeprasza i od nowa...
tak juz chyba bedzie, z tym ze ja sie udodparniam i zaczynam stosowac coraz to inne uniki . wymowki tak zeby to dla mnie bylo jak najwygodnie. mam jej po postu dosc i nie bede sie juz dostosowywac
Widze, ze faktycznie wszystkiego probowalas...
Kochana, i tak wiele znosisz, na pewno kazda z nas juz dawno mialaby dosc!!!

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Nati moja też zabawki średnio interesują, że mną guga albo patrzy się w.jedno miejsce na ścianie i śmieje. Dzisiaj byl jej pierwszy raz z mata, chwilę uśmiech a potem jakby się przestraszyla i płacz.
Zresztą wogóle dzisiaj płaczliwa jest nawet na rękach tylko w.wózku na.spacerze się uspokaja ale to też tylko na.chwilę.
No to tak samo jak z moim, a przeciez w podobnym wieku sa

Cytat:
Nawijko, ja tez miałam doła jak dziewczyny pisały o przewracaniu sie na plecki z brzuszka, moj wtedy z nosem w kocu lezał i ryczal a z 3 stycznia jest przyszedł jego czas i fika z brzuszka na plecy a czasami zdarzy mu sie odwrotnie, na bok sam sie kladzie jak ma ochote zabawaki ładnie łapie i do paszczy pcha,jak go polozyłam na macie miesiąc temu to było wycie a teraz elegancko siega do kazdej i potrzasa i widac skupienie a jak czegos nie moze siegnąc to piszczy
takze sie nie stresuj bop kazdy dziec ma swoją pore na wszytko a twój przeciez jeden z młodszych

wróciłam od pediatry- gardziołko czysicutkie, osłuchowo czysto tylo ten augmentin do czwartu wyvbrac i finał
Wiem, kochana, ja w teorii to wszystko wiem
Dziekuje

Super, ze wszystko czyste!

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40458537]
Kochana, przecież na stronie mopsu i BIPu masz wszystko:
[/QUOTE]
Widzialam, najbardziej rozwala mnie to:

10. inne dokumenty, w tym oświadczenia, niezbędne do ustalenia prawa do jednorazowej zapomogi z tytułu urodzenia się dziecka.

Dobrze, ze ten dzien sie juz konczy kolejny dolek mnie zlapal...
Musze sie bardziej zorganizowac, bo poki co mam wrazenie, ze z niczym sobie nie radze
Dobrze, ze TZ gotowal przez caly wieczor to mamy obiad na co najmniej 2 dni.
Nienawidze ostatnio stac przy garach

W piatek dziadkowie przywioza mi moja 7-letnia siostre - przez pare dni bede sie nia zajmowac. To dopiero bedzie wyzwanie - Kubus diabelek i ona huragan

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-04-23 o 21:48
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 22:00   #3509
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymam kciuki aby się okazało że to właśnie o te przewracanie z brzuszka na plecki chodziło

Cytat:
I uwaga uwaga- kończymy dzisiaj 3 MIESIĄCE!
Ale mam już mężczyznę w domu

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Ja piszę standardowo "Proszę o udzielenie mi dodatkowego urlopu macierzyńskiego w wymiarze 4 tygodni w okresie od dnia..... do dnia...."
Cytat:
Silver mi kadrowa mówiła że można już teraz pisać. Ja ciągle zapominam.

Następnym razem jak wpadne do pracy to napiszę tą prośbę

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Daje Bysiorka mojego

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
One czytają, zbierają info co nas najbardziej wkurza i hulaj duszo piekła nie ma

Cytat:
Hej Laski..
ale nadrabiania.
..
;(((

Cytat:
i wiecie, że dziecko na prawdę to czuje? Emocje nasze?
Zgadzam się
Stary 2013-04-23, 22:01   #3510
BlackSanctum
Zakorzenienie

Wisienko! Jak się czujesz?
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości