![]() |
#331 |
Konto usunięte
|
Dot.: Faux pas w święta? Mój niesmak
|
![]() ![]() |
![]() |
#332 | |
BAN stały
|
Cytat:
zjednej strony na forum rzucasz gromami jak to masz gdzieś faceta którego przyprowadziła dziewczyna i że nie obchodzi Cię czy ma z kim spędzieć święta. z drugiej strony - mówisz, że nie umiałabyś nikomu zamknąć drzwi przed nosem. to w końcu jak? z resztą jak dla mnie problem jest rozwiązany. nie wprost, ale między wierszami przyznałaś się, że gdyby ktoś inny przyprowadził niezapowiedzianego gościa, to nie miałabys problemu takiego. a więc oburzasz się, bo wyskoczyła z tym przyszła szwagierka. nieznosisz jej (ona Ciebie pewnie też), to się zapewne nigdy nie zmieni. a raczej nie zmieni się dopóki szwagierka nie zacznie patrzeć na Ciebie jak w obrazek (a tak się pewnie też nie stanie). jedynym rozwiązaniem jest więc rozluźnienie kontaktów do minimum - a więc m.in. niezapraszanie się na święta. bo cokolwiek ona nie zrobi - Tobie to podniesie ciśnienie, a jeśli ona Cię lubi tak samo jak Ty ją - nie przestanie wbijać Ci szpil. a zdrowie masz tylko jedno więc zastanów się czy warto je niszczyć na takie bezsensowne spiny. i na Twoim miejscu (bez złośliwości) zaczęłabym uczyć się bardziej tolerować nieprzewidziane sytuacje, bo się na ślubie wykończysz. NA PEWNO co najmniej kilka rzeczy pójdzie nie po Twojej myśli. jeśli aż tak Cię zdenerwowała wigilia, to pomyśl co będzie jeśli Ci ktoś zaburzy plan (a zaburzy) Twojego (zakładam) najważniejszego dnia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#333 |
Zakorzenienie
|
ja wręcz uważam, że musicie jej uświadomić i poprosić o większe poszanowanie Waszej pracy i poświęconego czasu. a niezależnie od tego powinniście mieć do tej kobiety bardzo ograniczone zaufanie i zabezpieczać się na kilka sposobów, jak znowu podobna impreza będzie miała się odbyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#334 |
Zakorzenienie
|
Ja trochę nie rozumiem po co wątek. Tylko co chwile klaskasz osobom które się z tobą zgadzają. Czego oczekiwalas po wątku? Rad?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- A Tinkerbell przekręcasz niemożliwie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#337 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdecydowanie teraz jest na to czas. Jeżeli kolejny raz zamieciesz problem pod dywan, to przy najbliższej okazji już może dojść do jakiejś eskalacji. A nawet jeśli nie, to ile czasu ktoś może udawać, że jest wszystko okej. To już naprawdę załatwić musicie. Ty się boisz afery. I jest prawdopodobne, że się poprztykacie tak bardzo, że to będzie koniec znajomości i definitywne ucięcie kontaktu. Ale może tak będzie lepiej. Dla Was obu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#338 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Cześć Pati, słuchaj, to mój kolega z wojska, właśnie się spotkaliśmy i nie ma z kim spędzić wigilii, zaprosiłem go, mam nadzieję, że to nie problem". Tak robi wychowany człowiek. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Już o dobie telefonów komórkowych nie wspomnę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#339 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
btw - komórki się rozładowują. nawet w dzisiejszych czasach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#340 |
Zadomowienie
|
Gdybym ja miała taką sytuację to powiedziałabym siostrze/szwagierce na osobności, żeby na przyszłość informowała chociażby smsem, że na wigilię nie zdąży dotrzeć, a jak wpada później z dodatkową osobą to proszę o krótką informację. Na tym zakończyłabym temat.
Też byłabym zaskoczona takim spóźnieniem i obcą osobą w domu, ale wydaje mi się, że gospodyni powinna sobie z taką sytuacją jakoś poradzić (to tylko jedna osoba więcej), zamiast siedzieć nadąsana i kolejne kilka dni rozkładać to na czynniki pierwsze. Mija trzeci dzień od wigilii, a ta Twoja irytacja i nienawiść tylko się pogłębia. Zadzwoń teraz do szwagierki, powiedz jej o swoich odczuciach i zostaw ten temat za sobą. Jesteś całkowicie nieelastyczna, masz skłonności do dramatyzowania i wydaje mi się, że z takim podejściem będzie Ci bardzo ciężko w życiu. Wyczytałam tutaj, że planujesz ślub. Uwierz mi, że będzie 100 razy gorzej, wtedy dopiero zobaczysz, jacy ludzie są niekonsekwentni i ile generują zamieszania. Musisz wyluzować, bo się wykończysz psychicznie. ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Odnoszę takie samo wrażenie... |
![]() ![]() |
![]() |
#341 |
Zadomowienie
|
Uwazam, że to co odwinęła siostra Twojego chłopaka było niemiłe i mogłaś poczuć się dotknięta. Ty nie lubisz jej i co by nie zrobiła i tak będzie źle i będziesz się pieklić. Ona nie lubi Ciebie i ma twoje uczucia daleko "w poważaniu", wisi jej i powiewa jak Ty się poczujesz, bo ona przyszła do brata i rodziców. Przyprowadzila faceta, bo pewnie chciała żeby rodzina go poznała. A ze byłaś tam Ty i twoja babcia no cóż, trudno. Spóźniła się? Pewnie zawsze robi co chce i jak chce. Rodzice są przyzwyczajeni, cieszą się bo córka przyszła i to dla nich jest najważniejsze. A nie to że Ty przygotowałaś perfekcyjną kolację "ąę". Więc nawet jeśli z nią porozmawiasz i wyłuszczysz co Ci się nie podoba w jej zachowaniu to jak znam życie dziewczyna tylko wzruszy ramionami i dalej będzie żyła po swojemu. No ale porozmawiaj, może Ci ulży.
#342 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#343 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#344 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tinker "zapomniała" dodać, że szminka była prezentem ad hoc, natomiast ta biżuteria na trzy miesiące przed urodzinami jest zapowiadana jako superekstrawystrzałowa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#345 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#346 |
wańka wstańka
|
To chyba jakieś nowe wytyczne ?
Do niedawna wątku były zamykane na prośbę założyciela wątku lub gdy trolling przekraczał wszelkie granice. Jak dla mnie to świadczy o nieumiejętność moderowania ![]() Sent from my SM-G935F using Tapatalk
#347 |
Zakorzenienie
|
[1=0f4d7eb2e6c93082f74e89e f7f138a13b7c455c0;7997288 6]To dobrze, zebys je znalazla i wyslala na priv. Jak cos sie komus zarzuca, to trzeba miec na to pokrycie.
Moderator jest m.in. od tego aby zamykac wątki w ktorych mimo ostrzezen trwa guanoburza.[/QUOTE] A proszę bardzo https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1199011 Tutaj raczej sama podjęłaś decyzję o zamknięciu, wg mnie niesłusznie |
![]() ![]() |
![]() |
#348 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ewentualnie jest to wina koncepcji forum jako klubu wzajemnej adoracji. W sumie w wątku nie padło żadne przekleństwo, nikt autorce źle nie życzył, co najwyżej zasugerowałyśmy, że ma kij w pewnej części ciała, a tu się sypią bany i zamykanie wątków. ![]() Edytowane przez megamag Czas edycji: 2017-12-27 o 13:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#349 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Moja znajoma, która już się nie udziela powiedziała mi jakiś czas temu, że "teraz to tak szybko zamykają wątki". Nie wiem kogo miała na myśli, ale mówiła, że wcześniej tak nie było i nie do końca się jej ta zmiana podoba. Sama jestem za rzadko, żeby to zaobserwować. Edytowane przez 201803071142 Czas edycji: 2017-12-27 o 13:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#350 |
Konto usunięte
|
[1=0f4d7eb2e6c93082f74e89e f7f138a13b7c455c0;7997288 6]To dobrze, zebys je znalazla i wyslala na priv. Jak cos sie komus zarzuca, to trzeba miec na to pokrycie.
Moderator jest m.in. od tego aby zamykac wątki w ktorych mimo ostrzezen trwa guanoburza.[/QUOTE] To jednak nie o to Wam chodzi? Więc skąd tolerancja dla etatowych troli i rasistowskich poglądów? Kilka ostatnio zamkniętych wątków: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1199011 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1201481 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1199386 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1198431 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1199806&page=2 Ten ostatni to już w ogóle paradny. Za teksty, które tam padały jakieś idiotyczne upomnionko, że to nieładnie tak mówić, a za totalne pierdoły pisane tutaj na stronie bodaj 2. czy 3. (dalej jeszcze nie doszłam) czerwone kartki. Wybacz, że coraz trudniej traktować to miejsce poważnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#351 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#352 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#353 |
Konto usunięte
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7997334 1]To jednak nie o to Wam chodzi? Więc skąd tolerancja dla etatowych troli i rasistowskich poglądów?
Kilka ostatnio zamkniętych wątków: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1199011 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1201481 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1199386 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1198431 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1199806&page=2 Ten ostatni to już w ogóle paradny. Za teksty, które tam padały jakieś idiotyczne upomnionko, że to nieładnie tak mówić, a za totalne pierdoły pisane tutaj na stronie bodaj 2. czy 3. (dalej jeszcze nie doszłam) czerwone kartki. Wybacz, że coraz trudniej traktować to miejsce poważnie.[/QUOTE] A moim zdaniem wszystkie te wątki zostały zamknięte nie bez przyczyny ,wszędzie jest jad i chamstwo ,obrażanie Siebie nawzajem i obrzucanie błotem .Dobrze że ktoś w końcu bardziej restrykcyjnie podchodzi do poziomu dyskusji na tym forum i zamyka wątki w których ludzie nie potrafią normalnie ze sobą rozmawiać. Pomijając że niektóre zostały zamknięte na prośbę Autorów bądź były trolowane . Oby tak dalej . Edytowane przez 20e6ad78eac783f5bf2c2aaa836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb026b9e Czas edycji: 2017-12-27 o 13:45 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#354 |
BAN stały
|
[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;79974196]A moim zdaniem wszystkie te wątki zostały zamknięte nie bez przyczyny ,wszędzie jest jad i chamstwo ,obrażanie Siebie nawzajem i obrzucanie błotem .Dobrze że ktoś w końcu bardziej restrykcyjnie podchodzi do poziomu dyskusji na tym forum i zamyka wątki w których ludzie nie potrafią normalnie ze sobą rozmawiać. Pomijając że niektóre zostały zamknięte na prośbę Autorów bądź były trolowane .
Oby tak dalej .[/QUOTE] Dokładnie... |
![]() ![]() |
![]() |
#355 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#356 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
IMHO to trochę zmienia sytuację, wcześniej było nakręcanie się jaka to dziwna ta szwagierka, przyprowadziła nowego faceta, nikt nie wiedział, że zerwała z poprzednim, jest prezent dla eksa i co teraz zrobić. A to pewnie zwykły kolega ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#357 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie zgodzę się, że jest to ok zachowanie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#358 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#359 |
Konto usunięte
|
A to jak nie należy do rodziny to jest od Ciebie nie wiem gorszy? Gorszy sort, czy coś? Podczłowiek?
|
![]() ![]() |
![]() |
#360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:33.