|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
virgina ale dziecko w foteliku jest przewaznie w aucie - trasa od...do
dla mnie to nie argument. musi w czymś jechać. my kupiliśmy używkę za 450zł 2 w1 co do lezenia na płasko -dziwna teoria przeciez nawet pediatrzy nie zalecają poduszek uzywac zeby dziecku kregoslupa nie krzywić...co innego jak ma jakiś refluks czy cos. ja myslałam ze pozycja zupełnie na płasko jest dla dziecka najlepsza ile ludzi tyle opinii...![]() zerknij na taki http://allegro.pl/wozek-2w1-tutek-gr...992490491.html te Tutki Grandery są chwalone ja jak szukalam wózka, pisałam do tych co się nie sprzedał - przewaznie schodzili z ceny Edytowane przez Castia Czas edycji: 2014-02-26 o 10:44 |
|
|
|
#3602 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Ciaza jest przereklamowana ![]() Ale tak jak mowisz - dobrze zaraz wiosna to humory powinny wrocic... Oby ![]() Cytat:
![]() Co roku mam problem zeby kupic chociazby z toffi ![]() |
||
|
|
|
#3603 |
|
Raczkowanie
|
Witam gratuluje wszustkim Mamusiom. Mi dzis zostaly odebrane wszystkie sily i ogolnie slabo sie dzis czuje wy tez tak dzis macie?
Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3604 |
|
Wtajemniczenie
|
virginia dzięki za realcję. A co masz przygotowanego dla dziecka na wyjscie?
|
|
|
|
#3605 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
GRATULUJĘ. Buziaki dla Was.
|
|
#3606 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z makijazem w domu jest roznie, bo kiedys mailam full make up, ale z malym dziekciem np fluid lub puder juz nie, bo czesto liza buzia, ssaja brode, daja mokre calusy itp., wybralam wiec przytulaski dziecka zamiast pieknego makijazu, ale rzesy zawsze mam pomalowane, a jak wychodzimy to pomadke itp ![]() Po cieciu bardzp chcialo mi sie dobrze wygladac. w sumie juz 4 godziny po cc, po kolacji prosilam o miske, aby sie obmyc i zmylam resztki makijazu z twarzy, deo i te sprawy, przebralam sie we wlasna koszule. Do szpitala tez zabralam duzo pizam, koszulek, kapalam sie dwa razy dziennie, tuszowalam rzesy, mylam wlosy, deo, swieza pizamka, ladny szlafrok - to mi zawsze poprawia samopoczucie. Zmobilizowalam nawet jedna pacjentke do przebrania sie wykapania, gdy widziala mnie przy stole sniadaniowym kolejnego poranka. Teraz tez jestem w biegu, ale zawsze mam umyte wlosy, tusz na rzesach, cos ladnego zalozonego. Moze i wygladam na zmeczona, ale na pewno nie na zaniedbana. Zreszta nie robie tego dla kogos, tylko dla siebie Po powrocie do domu tez kapie sie, myje wlosy, zakladam ladna pizame, wiec moze i maz mnie widzi najczesciej w pizamie, ale za to ladnej
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2014-02-26 o 10:46 |
|
|
|
|
#3608 |
|
Wtajemniczenie
|
trzymajcie kciuki zeby chociaż dziura ze 4cm u mnie miała!
![]() teQiba dokladnie - ta róża w tych pączkach bleee ja sobie dzisiaj kupię pączusie - jutro to idzie masowa produkcja - wiekszosc juz sucha jest ;/ |
|
|
|
#3609 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie chodzi po żadnych kosmetyczkach, raczej nie ma na to kaski. Prosta kobieta, która zajmuje się domem (wcześniej dziećmi, no i wnukami). Ale u niej to kwestia chęci - pomalowanie paznokci, ułożenie włosów, przebranie się w inny strój do brudnego sprzątania itp |
|
|
|
|
#3610 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie noc bezsenna, nie wiem czemu tak się dzieje, że nie mogę zasnąć na dłużej niż pół godziny
teraz jestem jak zombi:/ idę umyć głowę bo nie chcę właśnie wyglądać aż tak źle jak się czuję.Co do jutra to ja zdecydowanie nie będę obchodzić tłustego czwartku bo miałam cały tłusty weekend, do wczoraj wyjadałam dobrocie, które dostaliśmy w wałówce od rodziców i teściów ze świeżutkimi faworkami na czele czuję się jak słonica echhCoś mój humor dziś mnie opuścił.
|
#3611 |
|
Zakorzenienie
|
Elunka - wielkie gratulacje!!! przerwałaś dominację dziewczynek :P
wolna chata, teściowie pojechali!!!! |
|
|
|
#3612 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Ale teraz wieści, niemal codziennie cuda ![]() Edzia400, ale miałaś przejścia - ale przynajmniej zmotywowały Cię do spakowania torby i juz będziesz spokojniejsza ![]() Gratulacje! Z tego, co piszesz poszło chyba nie najgorzej Niech Mikołajek rośnie zdrowo! Dużo radości! Trisdom, więc nie pozostaje nic innego, jak tylko trzymać kciuki, zeby docieranie się poszło bezproblemowo Cytat:
virginia, to moje uwagi :pompowane koła są dużo cięższe od piankowych, a dużo ludzi chwali te drugie również; powiem szczerze, że nie spotkałam się, żeby ktoś radził, że dziecko, które nie ma problemów z ulewaniem musiałoby leżeć inaczej niż na płasko; wg mnie spacerówka bez przynajmniej jakiejś specjalnej wkładki dla noworodków jest zwyczajnie niebezpieczna - dziecko moze jeździć po niej; to nie prawda, że nikt nie zwraca uwagi, że w foteliku dziecko jest skulone - pisze na każdym foteliku w instrukcji, że dziecko ma siedzieć w nim, najkrócej jak to możliwe i należy robić przerwy. My mamy wózek 2w1 plus fotelik można wpiąć w stelaż. A rozważałaś zakup teraz gondoli samej np używanej, a później spacerówki? Nie wiem czy taka opcja by się u Ciebie nie sprawdziła, bo można kupić wtedy ewentualnie jakaś lekką parasolkę. |
|
|
|
|
#3613 |
|
Zakorzenienie
|
virginia nie taka wizyta straszna
mariola jesteś niesamowitą kobietą, pod każdym względem idealna ![]() margo to teraz masz czas na wizaż
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje! Edytowane przez monkaa321 Czas edycji: 2014-02-26 o 11:32 |
|
|
|
#3614 |
|
Zakorzenienie
|
teraz mam czas na wizaż i domowe roboty. w czasie ich pobytu uciekałam w pracę - w ramach swoich zobowiązań poprawiam intensywnie stronę internetową przedszkola, dzięki temu nie musiałam siedzieć i słuchać w kółko pytań o imię dla Juniora
|
|
|
|
#3615 |
|
Zakorzenienie
|
Co do dbaNia o siebie to moge co Nieco powiedziec :-P
U mnie to jest latwe. Ja przed ciaza nigdy sie nie malowalam, chodzilam w dressach ale wlosy musze miec umyte, czyste buty i ciuchy, bo na tym punkcie mam bzika. w domu w poplamionych dresach tez Nie.chodze ![]() w makijazu i jakis obcislych ciuchach czuje sie zle, a w dresach jest mi dobrze Fakt, ze teraz nie podoba mi sie moje cialo. Tydzien po porodzie brzuch jest o wiele mniejszy,ale skora zaczyna wisiec i troche boje sie lata wiem,ze to dopiero tydzien i cudow nie moge oczekiwac, ale mimo wszystko nie podoba mi sie moje cialo. Za ciaZa nie tesknie wczoraj byla u mNie polozna i nie mogla wyjsc z podziwu jak ladnie jestem zszyta powiedziala, ze nic nie widac i juz w sumie mam wygojone wszystko tylko mam czarne kropy od wbijania sobie zastrzykow w brzuch kiepska bylaby ze mnie pielegniarka, ale dzis juz ostatni ![]() Polozna wczoraj tez pomogla mi z karmieniem cycem i tez strasznie sie jarala moimi okraglutkimi piersiami Oli jest nie wygodnie.bo mam plaskie sutki, dlatego karmimy przez kapturek, poza tym piersi mam okragle i to tez ma na to wplyw. Problem polega u nas na tym, ze ola zssie cyca np 10 minut i nagle zaczyna sie okropnie denerwowac i drzec w nieboglosy nie potrafi wtedy zlapac w ogole i ja wymiekam mleko leci bo jak przestaje ssac to mi kapienie koncze posta Bo Ola mnie wola ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3616 |
|
Zadomowienie
|
Agayka witaj w klubie :/ slabo mi cały czas i śpię ile się da :/ ale wczoraj wyniki z morfo odebrałam i powiększyła mi sie anemia :/
Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#3617 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale w wersji łagodniejszej Całą noc przespałam jak dziecko i oczywiście obudziłam się z myślą, że ostatnio czułam dziecko przed snem wieczorem Zaczęłam gadać, bujać brzuchem, witać się, a nawet budziłam, żeby dziecko szło z ojcem do pracy i nic ![]() Dopiero po 20 minutach łaskawie się przeciągnęło. Chyba nam obojgu się dobrze spało dzisiaj ![]() Znam ten stres ![]() Cytat:
Ale dzisiaj jakoś bardziej ogarnęłam trochę dom i teraz nie mam siły na nic ![]() Cytat:
![]() Uważam, że świetnie sobie radzisz ![]() A ta położna nie była jakaś podejrzana skoro tak się zachwyca twoim kroczem i piersiami ?
|
|||
|
|
|
#3618 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dlatego zaczęłam świętować od dziś - kupiłam sobie 2 pączki, jeszcze cieplutkie były jak je do domu przytargałam i już zjadłam![]() |
|
|
|
|
#3619 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 37tydz i za imię ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cieszcie się soba i poznajcie sie Cytat:
pozniej bedzie post dieta wiec...pofolguje sobie maksymalnie Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No te nasze dzieciaczkki to niezle gagatki.. Prośba, grośbą nie zmusisz do wspolpracy, jak nie zechce sama to nie ma sily Ale dobrze, że znalazłaś na nią metodę... cffffaniara mała
|
||||||||
|
|
|
#3620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem przekonana, ze swietnie ci pojdzie. Jestes wielka Ela
|
|
#3621 |
|
Zakorzenienie
|
Koziemleko nie kroczem a podbrzuszem, bo cc mialam :P
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3622 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za organizację.. Mam taki sam plan. Na razie w ciąży jako tako mi wychodzi to "dbanie o siebie" zobaczymy jak bedzie po, bo z natury leniwa jestem a dziecko jednak bardzo zajmujące... no to
|
|||
|
|
|
#3623 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko nie wiem co robic jak ona tak pozniej placze i placze
No i nie wiem czy to.normalne,ze nawet jak usnie po.cycu to na 10 minut i znowu zaczyna sie marudzenie. No i na razie obcykalam tylko jedna pozycje. klade poduszke na kolanach i Ole na poduszcze, wtedy jej najwygodniej i najlepiej jej idzie, na leząco nijak nie potrafie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3624 |
|
Rozeznanie
|
Witajce po przerwie
Prawie wyleczyłam to moje przeziębienie.. Brrr...Mam nadzieję, że całkiem wydobrzeje do porodu a do 7 marca już tak blisko a tu jeszcze mój 3 latek się rozchorował, na szczęście też już z nim lepiej... Dziś bylam ostatni raz na badaniach, a jutro ostatnia wizyta u ginki i nie pozostaje nic innego jak urodzić monkaa321 Widziałam, że zdecydowałaś się na Ujastek Rodziła tam 2 razy moja siostra. Znasz może jakieś opinie o Żeromskm?meluzyna87 Gratulacje z powodu narodzin Zosi! ![]() virginia Współczuję sytuacji rodzinnej, ale wszystko może się zmienić na plus, gdy Malutka będzie już na świecie 111kicia111 Ależ szybko ten czas leci! Świetnie, że mały przybiera i ma taką fajną starszą siostrę. ![]() JustiLbn Gratulacje! Współczuje trudnego porodu i mam nadzieję, że szybko wrócisz do siebie Szczęście, że w nagrodę masz zdrową córeczkę...Trisdom Gratulacje z powodu narodzin Emilki elunka88 W końcu przyszła kolej na chłopczyka Gratulacje: Nadzwyczajna Szkoda, że musisz być w szpitalu, ale dobrze że jesteś pod fachową opieką. Edytowane przez cambria04 Czas edycji: 2014-02-26 o 12:22 |
|
|
|
#3625 | |
|
Zadomowienie
|
Elunka - ogromne gratulacje! Szybko poszło
![]() Cytat:
Virginia - to może lepiej zamiast kupować 2w1 kupić osobno gondolę i potem spacerówkę jak już maluch będzie siedział? Co do kół pompowanych to dają lepszą amortyzację, ale jednocześnie wózek jest o kilka kg cięższy. A jeśli będziesz musiała sama nosić to każdy kg jest ważny. Są wózki o lżejszej konstrukcji 2w1 ale one są z reguły droższe. Więc chyba bym jednak stawiała na koła piankowe. Druga sprawa przy kupnie wózka to sprawdź jego rozmiary (rozstaw kół - niektóre są bardzo szerokie i sprawdź czy wejdą w drzwi/futrynę/korytarz) oraz wielkość po złożeniu - czy wejdzie ci np. do bagażnika auta. Jeśli chodzi o spacerówki rozkładane do pozycji leżącej to tylko wtedy gdy jest specjalna wkładka (taka jakby miękka gondola). Potem popołudniu poszukam czegoś na allegro, bo i tak nie mam co robić.
|
|
#3626 | |
|
Moderator
|
Co Ty mówisz? Dla mnie to podstawowe nadzienie
![]() Cytat:
Z tego co piszesz wygląda, że wszystko jest na dobrej drodze ![]() Co do płaczu, to ja też się boję że mały będzie płakał a ja nie będę wiedziała co robić
Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2014-02-26 o 12:36 |
|
|
|
|
#3627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Virginia pierwsze słyszę, że lepiej dla małego kregosłupa gdy nie leży się płasko,wszędzie trąbią, żeby maluch w pozycji półleżącej w fotelku nie był zbyt długo Ela fajnie sobie radzicie, najważniejsze, że próbujesz kp, z czasem będzie jeszcze lepiej |
|
|
|
|
#3628 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
dziecko ma smaka, to co zrobic ![]() to co, jednak sie nie zbierasz na emertyure ![]() Cytat:
przyznam, ze mnie tez zdziwila informacja o tym lezeniu ![]() Co do wozka to zerknelam na allegro i spokojnie da sie znalezc cos, co spelnia Twoje kryteria
|
|
|
#3629 | ||
|
Zakorzenienie
|
No dobra przyznam się
![]() Dwa tygodnie temu byłam w szpitalu. Tam jak wiadomo często robili ktg i słuchali tętna taką dziwną trąbką (przykładali ją do brzucha). W nocy przyszła położna i przez sen słuchała mi tego brzucha. Zaczęła coś do mnie gadać o skurczu Dotknęłam brzucha i był twardy jak kamień, a ja nic nie czułam ![]() To było moje pierwsze zetknięcie z jakimikolwiek skurczami. Pewnie miałam je szybciej, ale nie czułam i nie zwracałam uwagi. Potem miałam te skurcze jeszcze przez całą noc - to pełnia była akurat. Rano na ktg zapisały się dwa skurcze o sile 70%. Teraz mam je co noc i coraz częściej zdarzają się też w dzień ![]() No więc podsumowując i odpowiadając na twoje pytanie, poznaje je tylko po tym, że mam twardy brzuch i zmienia się też wtedy kształt trochę na bardziej okrągły Jak uciska mi trochę jakaś gumka czy coś to czuję jak się napina, ale poza tym nic A no fakt ![]() Można jeszcze zwalić na mózg ciążowy? Cytat:
Wiem, że w niektórych pozycjach może mleko gorzej wypływać (np jak leżysz na plecach) i dziecko może mieć problem ze ssaniem. ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3630 |
|
Zakorzenienie
|
Ela, cierpliwosci. Powoli sie nauczysz
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.

przeciez nawet pediatrzy nie zalecają poduszek uzywac zeby dziecku kregoslupa nie krzywić...

ale beda jak wroci. pare wsi od nas jest piekarnia w ktorej robia rewelacyjne paczki!!! z budyniem, adwokatem, smietana, różą, czekolada..... kazdy kto tam przejezdza obowiazkowo wstepuje na paczusia. 

GRATULUJĘ. Buziaki dla Was.

teraz jestem jak zombi:/ idę umyć głowę bo nie chcę właśnie wyglądać aż tak źle jak się czuję.

mleko leci bo jak przestaje ssac to mi kapie
pozniej bedzie post dieta wiec...pofolguje sobie maksymalnie

a tu jeszcze mój 3 latek się rozchorował, na szczęście też już z nim lepiej... Dziś bylam ostatni raz na badaniach, a jutro ostatnia wizyta u ginki i nie pozostaje nic innego jak urodzić
Szczęście, że w nagrodę masz zdrową córeczkę...