Koko-loki układamy i o ślubach wciąż gadamy-PM 2012 cz.XII - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-16, 12:28   #3631
__Paulinka__
Zakorzenienie

Dot.: Koko-loki układamy i o ślubach wciąż gadamy-PM 2012 cz.XII

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość

no to super , my też się pogodziliśmy z Tżtem. Pytam go wczoraj w fochowym nastroju, czy chce mi coś powiedzieć. A on na to, że mnie kocha...no i już nie mogłam się złościć

robię 'garbatkę'
to widze, ze wszelkie piątkowe spiecia juz sie wyjasnily

a co to `garbatka`?
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 12:33   #3632
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Siemanko

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Obiecałam pokazać nasze obrączki oto i one
Piękne są, ja lubię takie klasyczne!

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
ps. zaklepalismy- godzina 16:00
Kolejna z godziną
Ja idę w tym tyg do księdza, bo dzisiaj się ogłaszał, że już ma kalendarz

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
A co powiedzie na taki pierwszy taniec? http://www.youtube.com/watch?v=IpadU...eature=related
Nie no spoko- damy radę, tylko musiałabym sobie krótka kieckę, a najlepiej spodnie ślubne sprawić

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Ja dziś miałam napisać o prasowaniu koszuli mojego Tz i dość dziwnych minach teściowej i jej drugiej synowej na moje odpowiedzi.
Kochana, ja Ci powiem, że mnie wkurzają takie podlizy i porównywania A skoro Twój TZ bierze z Tobą ślub, to znaczy, że jest mu z Tobą dobrze i niech to teściowa sobie zakoduje. A od prasowania samemu sobie koszuli jeszcze nikomu się krzywda nie stała (no chyba, że ktoś jest lebiodą i się poparzy żelazkiem, ale nie mówimy o takich przypadkach). Współczuję Ci strasznie i mam nadzieję, że Twoja teściówka szybko zrozumie, że jej syn nie mógł trafić na nikogo lepszego, że będziesz dla niego wspaniałą żoną i z nikomu nie będzie mu tak dobrze jak z Tobą!

Cytat:
W ogóle osobiście sobie nie wyobrażam życia w takim systemie, jak żyją moi Rodzice i Dziadkowie, że kobita wszystko robi, a facet w tym czasie siedzi i czeka na uprasowaną koszulę/ugotowany obiad/czyste gacie. TŻ też sobie czegoś takiego nie wyobraża, wszystko robimy razem, po partnersku. Czasem jedno robi jedno, drugie drugie, ale nigdy nie zwalamy niczego na jedno z nas.
Też mam takie podejście do sprawy. Nie wyobrażam sobie tego, by którekolwiek z nas zapierniczało w domu dzień i noc, a drugie siedziało przed tv z nogami na stole i kierowało się zasadą "przynieś, podaj, pozamiataj".

A teraz małe OT od goszy Będzie o mechanice pojazdowej, kinie i naszym imprezowaniu rocznicowym!

Przymiareczka- nie dojechaliśmy na czas
Sytuacja wyglądała tak, z okazji naszej 5 rocznicy pojechaliśmy wczoraj do kina na "Baby są jakieś inne". Ale wyjechaliśmy z domu dużo wcześniej, bo chcieliśmy połazić jeszcze po centrum handlowym i po drodze po przymierzać suknie , już wcześniej wyhaczone przeze mnie. Niestety w połowie drogi z TŻta samochodem zaczęło się dziać coś dziwnego, postanowiliśmy za wczasu zawrócić i nadjechać do mechanika, by postawił diagnozę i by TŻ wiedział na czym stoi. Pojechaliśmy do jednego, ale kolo jakiś niekumaty był, powiedział, że to może być to, to , i to i tamto, a może coś zupełnie innego i że za godzinę zamyka warsztat i nie ma szans by to dzisiaj sprawdził. No ok, fakt, sobota, godz 13. Mechanicy raczej już nie pracują. Ale podjechaliśmy jeszcze do innego, znajomego znajomego znajomego Wymienił świece, nic nie pomogło, prawdopodobnie jakiś przewód siadł, ale facet nie miał takich kabli na warsztacie, więc TZ może sobie je sam kupić i wymienić, a jak to nie pomoże to prawdopodobnie siadł wtrysk paliwa. Ale jesteśmy dobrej myśli. W poniedziałek TZ pojedzie po kable i będzie kombinował (...) Tak więc nie moglismy spowrotem z Raciborza do Rybnika jechać tym autem, bo mogłoby nam jeszcze coś paść, więc wróciliśmy się do mnie, wzięliśmy moje autko i pojechaliśmy znowu w kerunku kina, bo TŻtowi bardzo zależało. (Już mieliśmy 2 h opóźnienia), więc jak dojechaliśmy do Rybnika, to akurat zamykali mój salon i z przymiarek nici
No trudno, złośliwość rzeczy martwych. Ale poszliśmy do galerii, potem do kina. I powiem Wam, że jak byłam mocno napalona na ten film, tak mnie zawiódł. Odnoszę wrażenie, że wszystkie zajedwabiste teksty były już w spocie reklamowym, czy tam trajlerze. A zabawne momenty przyćmiewało dosyć prymitywne wałkowania tych tematów. I ja nie lubię jak ktoś przesadza z używaniem wulgaryzmu na K w filmie, jak na początku było to dość zabawne, tak później robiło się to słabe. Mi podobały się najbardziej akcje niedopowiedziane w filmie, bo taki ukryty, inteligentny humor ja lubię najbardziej, niestety było tego za mało. I ogólnie lubię się śmiać z naszych babskich nawyków, w stylu szukania czego ś w torebce przez pół godz., skręcania w lewo, ale w to drugie lewo i ciągłego babskiego gadania. Tak więc film oceniam tak 5/10, bo potem robił się już nudny i to samo stwierdził mój TŻ.
Z kina żeśmy wrócili i co, wieczoem wybraliśmy się na dicho. I było mega superastycznie!!! Do domu wróciliśmy- UWAGA- o 5 nad ranem. Normalnie szok. W życiu tak długo z moim TŻtem nie byliśmy na imprezie. Wybawiliśmy się bardzo, nogi to mam zajechane, jakbym tydzień po górach łaziła. No i nie wyspałam się. Poza tym ciutek po martini mnie główka boli, ale mnie zawsze po więcej niż 2 drinkach z martini główka boli.
Się rozpisałam bezsęsownie i offtopowo, jak nikt tutaj. Sorki. Pewnie i tak nikt do końca nie dobrnie, a jeśli tak to będzie mi niezmiernie miło.

I najważniejsze, TŻ mi obiecał, że jak autko naprawi to zawiezie mnie nawet do Katowic do salonów, bym sobie po przymierzała do woli. I siostrę moją weźmiemy, bym z nia łaziła po salonach, a on sobie na męskie zakupy wyskoczy

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 12:34   #3633
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
a co to `garbatka`?
karpatka

Cytat:
Znalazam okrycie bardzo podobne do tego co miała Kate Midelton na tej stronce ----> http://www.etsy.com/search/handmade?...p_to=PL&page=8
Cena jednak też wysoka

Tu kolejne w przystępniejszej cenie http://www.etsy.com/listing/82407164...facet=handmade

http://www.etsy.com/listing/76352984...facet=handmade
świetne
ja znalazłam jeszcze
http://www.etsy.com/listing/76634203...facet=handmade

http://www.etsy.com/listing/76634181...facet=handmade

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 12:36   #3634
Nattiv
Zakorzenienie

Poczytałam sobie w necie o przechowywaniu sukni i wszędzie pisze, że nie wolno w pokrowcach foliowych trzymać, bo od nich mogą powstać przebarwienia. Od razu poleciałam do swojej i ściągnęłam tą folię Mimo, że nic się nie stało jej do tej pory to wolę nie ryzykować. Zamiast tego okryłam ją dodatkowo prześcieradłem, bo sam pokrowiec materiałowy to dla mnie za mało

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 12:38   #3635
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość

Kochana, ja Ci powiem, że mnie wkurzają takie podlizy i porównywania A skoro Twój TZ bierze z Tobą ślub, to znaczy, że jest mu z Tobą dobrze i niech to teściowa sobie zakoduje. A od prasowania samemu sobie koszuli jeszcze nikomu się krzywda nie stała (no chyba, że ktoś jest lebiodą i się poparzy żelazkiem, ale nie mówimy o takich przypadkach). Współczuję Ci strasznie i mam nadzieję, że Twoja teściówka szybko zrozumie, że jej syn nie mógł trafić na nikogo lepszego, że będziesz dla niego wspaniałą żoną i z nikomu nie będzie mu tak dobrze jak z Tobą!
Umiesz podnieść człowieka na duchu

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Cytat:
Też je przeglądałam ale jakoś tak jak patrzę to żadne z przeze mnie oglądanych nie robia na mnie takie wrażenia tak jak na Kate, nie wiem czemu
Stary 2011-10-16, 12:42   #3636
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Wódeczka my polujemy na Luksusową lub Żubówkę Biała na promocji. Pan Tadzik tez byłby dobry, ale się zobaczy co się bardziej opłaci.

Dziewczyny, ja jeszcze w sprawie poratowania kulinarnego piszę.
Czy któraś z Was ma dobry przepis na takie bułeczki z piekarnika, które podaje się np do sałatek???? Może Blacky Ty coś takiego posiadasz w swoich zanadrzach kulinarnych???

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2011-10-16, 12:46   #3637
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Też je przeglądałam ale jakoś tak jak patrzę to żadne z przeze mnie oglądanych nie robia na mnie takie wrażenia tak jak na Kate, nie wiem czemu
chyba chodzi o to, że ona ma z lepszej gatunkowo włóczki zrobiony

Cytat:
Dziewczyny, ja jeszcze w sprawie poratowania kulinarnego piszę.
Czy któraś z Was ma dobry przepis na takie bułeczki z piekarnika, które podaje się np do sałatek???? Może Blacky Ty coś takiego posiadasz w swoich zanadrzach kulinarnych???
ja wczoraj robiłam z bagietki - pokrojona na drobne dwukęsowe kawałki, posmarowałam masłem - posypałam ziołami (bazylia, oregano itp) i granulowanym czosnkiem i na to starty ser, ale nie wiem czy o to Ci chodzi

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-16, 12:50   #3638
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:

ja wczoraj robiłam z bagietki - pokrojona na drobne dwukęsowe kawałki, posmarowałam masłem - posypałam ziołami (bazylia, oregano itp) i granulowanym czosnkiem i na to starty ser, ale nie wiem czy o to Ci chodzi
Kurka zapomniałam dodać, że mi o drożdżowe bułeczki chodzi. Jakiś tam przepis w domu mam, ale nie smakowały tak jak powinny. Foto poniżej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Buleczki_drozdzowe_z_serem.jpg (16,1 KB, 8 załadowań)

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2011-10-16, 13:03   #3639
__Paulinka__
Zakorzenienie

aaa garbatka - karpatka jak moglam sie nie domyslic daj kawalek to ulubione ciasto mojego TZta moja mama zawsze Mu je piecze
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 13:06   #3640
halunia86
Raczkowanie

Cytat:
My szczerze mówiąc chcielibyśmy wydać jak najmniej. Mamy swoje złoto, więc liczymy na to, że uda nam się zapłacić tylko za robociznę, albo i mniej

E tam, wcale nie utrudniasz sobie życia, po prostu chcesz, żeby było po Twojemu A nie myślałaś, żeby sama te winietki zrobić? Wystarczyłoby wydrukować i powycinać, czasu jeszcze dużo My takie rzeczy jak zaproszenia, winietki robimy sami z TŻtem, właśnie dlatego, że chcemy mieć po swojemu wszystko
W necie są różne inspiracje, trzeba pogrzebać: http://media1.mojageneracja.pl/oipqu...548d134668.jpg , http://hedonia.blox.pl/resource/angel.jpg
szablony: http://tatuaze.us/upload/foto/0/12374687100_0.jpg , http://tatuaze.us/upload/foto/0/12374685920_0.jpg , http://tatuaze.us/upload/foto/0/12374687490_0.jpg

Ale miałam dziś sen sukniowy... Śniło mi się, że poszłam (z TŻtem! żeby mi robił zdjęcia ) do salonu w Wawie, w którym jeszcze nie byłam, a planuję się wybrać. I było kilka sukien, ale szczególnie jedna mi się podobała i tę mi panie doniosły na końcu... I.. była taka mała, że wcisnęłam ją jakoś, ale wyglądało to, jakbym założyłam sukienkę komunijną nie było szans jej zapiąć i w ogóle nie mogłam zobaczyć, jak mi w niej, bo gorset nawet do cycków nie podchodził, a dół kończył się koło kolan! Obudziłam się strasznie rozczarowana
A to wszystko dlatego, że wczoraj jakaś taka wieczorem panika mnie złapała, że już połowa października, niedługo 9 mdś, a ja dalej nie wiem, co z suknią... za mało jeszcze chodziłam i jak tylko wyzdrowieję, to ruszam na salony, bo czas leci i trzeba coś zamawiać, a ja w czarnej
chcoalam sama sie za to brac ale jak nic nie znajde to powycinam sama dziekuje za pomysl
Zaręczyny: 17. 06.2011

"Kto się śmieje z samego siebie- ten będzie miał ubaw do końca życia".
halunia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 13:06   #3641
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
aaa garbatka - karpatka jak moglam sie nie domyslic daj kawalek to ulubione ciasto mojego TZta moja mama zawsze Mu je piecze
Mój je też uwielbia i nigdy nie mogę zrobić innego bo tylko to by jadł ehh

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 13:07   #3642
halunia86
Raczkowanie

Po za tym miłej niedzieli
Zaręczyny: 17. 06.2011

"Kto się śmieje z samego siebie- ten będzie miał ubaw do końca życia".

Edytowane przez halunia86
Czas edycji: 2011-10-16 o 13:08
halunia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 13:15   #3643
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Siemanko

Piękne są, ja lubię takie klasyczne!

Kolejna z godziną
Ja idę w tym tyg do księdza, bo dzisiaj się ogłaszał, że już ma kalendarz

Nie no spoko- damy radę, tylko musiałabym sobie krótka kieckę, a najlepiej spodnie ślubne sprawić

Też mam takie podejście do sprawy. Nie wyobrażam sobie tego, by którekolwiek z nas zapierniczało w domu dzień i noc, a drugie siedziało przed tv z nogami na stole i kierowało się zasadą "przynieś, podaj, pozamiataj".

ja też takiego podejścia nie rozumiem u mnie jest podobnie.. mama sama sprząta np i prasuje ogólnie jest od wszystkiego a tata idzie spac a jak np sam obiad ugotuje to taki burdel jest w kuchni że nic tylko się nogą przeżegnac, i nic nie zmyje.. z odkurzaczem jak żyję nigdy go nie widziałam my z tżtem lubimy sprzątac razem on mi często pomaga naczynia pozmywa odkurzy.. ogółem dzielimy się obowiązkami cieszę się bardzo że tż nie ma takiego podejścia jak moi rodzice czy jego rodzice bo u niego w domu jest podobnie niestety

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 14:39   #3644
gosiulka22
Wtajemniczenie

hello dziewczynki
ostatnio rzadko bywam u Was
coś mnie ominęło? jakieś nowe suknie?
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 14:44   #3645
zubi89
Zakorzenienie

Chciałam Wam powiedzieć, że odgapiłam od którejś z was (przepraszam wyleciało mi z głowy która je zamawiała ) i zamówiłam próbki zaproszeń: http://allegro.pl/show_item.php?item=1873651770
Ale w różnych wariantach więc jak ktoś będzie zainteresowany to wkleję fotki jak do mnie dojdą Strasznie nam się spodobały a że nie kupiliśmy jeszcze kalendarzy zastanawiamy się nad tymi. Najlepsze jest to, że można dobierać każdy szczegół .

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-16, 14:49   #3646
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Chciałam Wam powiedzieć, że odgapiłam od którejś z was (przepraszam wyleciało mi z głowy która je zamawiała ) i zamówiłam próbki zaproszeń: http://allegro.pl/show_item.php?item=1873651770
Ale w różnych wariantach więc jak ktoś będzie zainteresowany to wkleję fotki jak do mnie dojdą Strasznie nam się spodobały a że nie kupiliśmy jeszcze kalendarzy zastanawiamy się nad tymi. Najlepsze jest to, że można dobierać każdy szczegół .
bardzo ładne sami myslimy nad tymi zaproszeniami. jak przyjdą Ci próbki to koniecznie mi musisz pokazać no i to najważniejsze że cena fajna bo ja 3 zł za zaproszenie nie mam ochoty płacić zwłaszcza że muszę ich kupić około 90
Stary 2011-10-16, 14:56   #3647
kasia_kuku
Zakorzenienie

Co by rozgonić ten grobowy nastrój przesyłam wam inspirację
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1820143516.jpg (30,9 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1820143516_1.jpg (45,7 KB, 32 załadowań)

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 15:00   #3648
maruda80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
bardzo ładne sami myslimy nad tymi zaproszeniami. jak przyjdą Ci próbki to koniecznie mi musisz pokazać no i to najważniejsze że cena fajna bo ja 3 zł za zaproszenie nie mam ochoty płacić zwłaszcza że muszę ich kupić około 90

Też myślimy o tych zaproszeniach.

Koniecznie pochwal się na forum jak przyjdą ci próbki

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 15:00   #3649
marcia45
Zadomowienie

gosza ja robiłam te bułeczki
http://mojewypieki.blox.pl/2009/02/B...-buleczki.html
smaczne i proste. Robiłam w dwóch wersjach: raz na słono i raz na slodko z dzemem.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 15:01   #3650
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
o kurde fuuuuuj
a dlaczego grobowy nastrój bo ja nie w temacie?
Stary 2011-10-16, 15:08   #3651
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Tak w ogóle to dopiero zauważyłam, ze ślubujemy w ten sam dzień

Nie ma sprawy wybraliśmy takie zestawy:
I zestaw:

wzór zaproszenia: M8
kolor papieru: Ecru
kolor koperty: E
kolor wstążki: FIOLET
czcionka: nr 15
wnętrze: nr 17

II zestaw:

wzór zaproszenia: M9
kolor koperty: I
kolor wstążki: Fiolet
czcionka: nr 1
wnętrze: nr 22

III zestaw:

wzór zaproszenia: M5
kolor koperty: A
kolor wstążki: Ecru
czcionka: nr 13
wnętrze: nr 20

IV zestaw:

wzór zaproszenia: M3
kolor koperty: F
kolor wstążki: Biel
czcionka: nr 9
wnętrze: nr 19

Cytat:

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Cytat:
o kurde fuuuuuj
Są osoby, które wchodzą na forum rzadko z różnych powodów i nie chce im się czytać niektórych wypowiedzi nie na temat (i się nie dziwie) dlatego uznały, że lepiej by było gdybyśmy pisały tylko na temat...
Padły też aluzje co do niektórych w tym i do mnie jak sądzę, że gonimy aby zacząć nowy wątek...nikt nie pomyślał o tym, że posty nawet te nie wnoszące nić do tematu są dla niektórych ważne bo przekazują ich uczucia...Były też propozycje aby podzielić się na grupy np. miesiącami itd... Dziewczyną zrobiło się przykro i teraz jest cisza..choć sądzę, że powinny to zignorować bo jakby nie było taka cisza jest sto razy gorsza niż nadrabianie 30 stron....

Edytowane przez zubi89
Czas edycji: 2011-10-16 o 15:10
Stary 2011-10-16, 15:09   #3652
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
o kurde fuuuuuj
a bo tak jakoś wyszło głupio i trochę dziewczyny przycichły, ale nie ma co rozpamiętywać, tylko dziewczyny wracać!

Nena: Taki bukiet oryginalny znalazłam, pomyślałam o Twojej czarnej szarfie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Black-and-Gold-Wedding-Inspiration-2.jpg (41,8 KB, 36 załadowań)

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Stary 2011-10-16, 15:11   #3653
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Obiecałam pokazać nasze obrączki oto i one
śliczne, gratuluję

ja też już chcę obrączki boję się że po nowym roku będą strasznie drogie... ale teraz kasy nie mamy na takie większe wydatki
Cytat:
Ja dziś miałam napisać o prasowaniu koszuli mojego Tz i dość dziwnych minach teściowej i jej drugiej synowej na moje odpowiedzi.
Od razu mówię że jak ktoś nie chce to niech nie czyta moich żali ale chodzi tu o to że czuję się tą "gorszą" synową i właściwie nie wiem z jakiego powodu
Sytuacja działa się przed weselem we wrześniu. W domu Tz łącznie 9 osób do ubrania i wyszykowania sie na wesele kolejnego dnia. Wiem jak to u nich wygląda jak cały dom szykuje sie na wesele, prasowanie jest na ostatnią chwile co tak naprawde zajmuje im sporo czasu bo każdy z nich prasuje swoja koszule, sukienke co najmniej poł godziny. Ja już praktycznie byłam przyszykowana, jak tylko przyjechałam dzien przed weselem do Tz wszystko sobie uprasowałam bo nie lubie jak musze szybko robić bo ktoś chce następną rzecz sobie uprasować.

I wiec mówie do Tż żeby sobie dzis wieczorem (dzien przed weselem) uprasował koszule bo jutro bedzie sajgon przy tylu osobach (a mówiłam to w kuchni gdzie siedziała teściowa i jej druga przyszła synowa) A tesciowa na mój tekst że (tu imie drugiego syna ) to ( imie drugiej synowej) koszule uprasuje, prawda? Na co jej druga synowa, no pewnie ja to zawsze będe mu prasować koszulę. Ja na to że a sam sobie nie moze uprasowac? Na co brat Tż a widzisz ja mam taka kochana dziewczyne ze mi rzeczy prasuje. Tesciowa cos tam synkowi przytakuje a ja na to ze Tż w tej chwili nic nie robi tak samo jak Ty wiec nie wiem dlaczego miałby sobie sam jej nie uprasować( przy czym zaznaczam ze ja miałam jeszcze pare rzeczy do zrobienia) i poszłam bo mówili to do mnie w taki wręcz złośliwy sposób że odechciało mi się z nimi spierać. Poczułam się jakbym była zła narzeczona bo swojemu misiaczkowi koszuli nie uprasuje.
Dla was moze to smiesznie zabrzmiało ale ja juz nie raz poczułam sie własnie tak jak w tej sytuacji.
I zaznaczam ze wcale mi nie zalezy na aprobacie tesciowej, boje sie tylko ze po slubie zacznie sie czepiac kazdej rzeczy którą zrobie lub powiem
współczuję nie wiem co Ci poradzić, ogólnie to dość dziwny powód do czepiania się (chociaż sama prasuję mojemu TŻ rzeczy, ale to dlatego ze on jest w tym beznadziejny za to on mnie wykonuje inne czynności domowe )
Mam nadzieję ze tak Cię teraz "testuje" tylko, a po ślubie będzie ok
Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja mam bardzo pilne pytanie:
Co robicie z sukniami ślubnymi już zakupionymi? Gdzie je przetrzymujecie, bo ja tak strasznie myślę nad zakupem sukni już teraz ( przeceny jednak bardzo do mnie przemawiają) ale martwię się tym, gdzie ją mam trzymać? Zaznaczam ślub mam w sierpniu...jak Wy sobie radzicie z zakupionymi sukniami, jak je przetrzymujecie?
moja suknia jest w salonie przechowywana, odbiorę ją przed samym ślubem zazwyczaj salony dają taką możliwość, bo wiedzą że często PM nie mają miejsca w domu na przechowywanie sukni
Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Witajcie!

KTO NIE CHCE NIECH NIE CZYTA- MAŁO WAŻNE
Ja jestem w bardzo złym humorze dzisiaj mimo, że słońce świeci za oknem. W nocy pokłóciłam się z Tż.
Był na tej imprezie firmowej. Z racji tego , że miał na 9 do szkoły powiedział mi, że wróci o 1. Zostawił mi auto i powiedział, że jak nie będą mieć koło 1 busa powrotnego to do mnie zadzwoni, żebym przyjechała. Obudziłam się koło 2 i tu ani telefonu ani smsa, że jest w domu albo cokolwiek. Oczywiście zaczęłam się martwić. Nie spałam do 4 kiedy to dostałam smsa, że jest w domu. Napisałam mu, ze dziękuje za nie przespaną noc. A on do mnie dzwoni i mówi, że nie będzie się tłumaczył, ale bus, który jechał o 2 mu uciekł ( bo wszyscy się zebrali i nic nie powiedzieli, że jadą) nie rozumiem jak to jest możliwe. Do mnie nie zadzwonił bo nie chciał mnie budzić i jechał następnym. No Kur** umawia się ze mną tak później nie dotrzymuje słowa. Jak chciał zostać to po prostu trzeba było wyjść na zewnątrz ( bo w środku nie ma zasięgu) i napisać smsa, że wraca później i wszystko jest ok. Czasem się zastanawiam czy on ma mózg. Bo oczywiście uważa, że nic się nie stało i to nie jego wina!!!

też bym sie wkurzyła faceci czasami w ogóle nie myślą o naszych uczuciach
Cytat:
Znalazam okrycie bardzo podobne do tego co miała Kate Midelton na tej stronce ----> http://www.etsy.com/search/handmade?...p_to=PL&page=8
Cena jednak też wysoka

Tu kolejne w przystępniejszej cenie http://www.etsy.com/listing/82407164...facet=handmade

http://www.etsy.com/listing/76352984...facet=handmade
super są te bolerka
Cytat:

Przymiareczka- nie dojechaliśmy na czas
Sytuacja wyglądała tak, z okazji naszej 5 rocznicy pojechaliśmy wczoraj do kina na "Baby są jakieś inne". Ale wyjechaliśmy z domu dużo wcześniej, bo chcieliśmy połazić jeszcze po centrum handlowym i po drodze po przymierzać suknie , już wcześniej wyhaczone przeze mnie. Niestety w połowie drogi z TŻta samochodem zaczęło się dziać coś dziwnego, postanowiliśmy za wczasu zawrócić i nadjechać do mechanika, by postawił diagnozę i by TŻ wiedział na czym stoi. Pojechaliśmy do jednego, ale kolo jakiś niekumaty był, powiedział, że to może być to, to , i to i tamto, a może coś zupełnie innego i że za godzinę zamyka warsztat i nie ma szans by to dzisiaj sprawdził. No ok, fakt, sobota, godz 13. Mechanicy raczej już nie pracują. Ale podjechaliśmy jeszcze do innego, znajomego znajomego znajomego Wymienił świece, nic nie pomogło, prawdopodobnie jakiś przewód siadł, ale facet nie miał takich kabli na warsztacie, więc TZ może sobie je sam kupić i wymienić, a jak to nie pomoże to prawdopodobnie siadł wtrysk paliwa. Ale jesteśmy dobrej myśli. W poniedziałek TZ pojedzie po kable i będzie kombinował (...) Tak więc nie moglismy spowrotem z Raciborza do Rybnika jechać tym autem, bo mogłoby nam jeszcze coś paść, więc wróciliśmy się do mnie, wzięliśmy moje autko i pojechaliśmy znowu w kerunku kina, bo TŻtowi bardzo zależało. (Już mieliśmy 2 h opóźnienia), więc jak dojechaliśmy do Rybnika, to akurat zamykali mój salon i z przymiarek nici
No trudno, złośliwość rzeczy martwych. Ale poszliśmy do galerii, potem do kina. I powiem Wam, że jak byłam mocno napalona na ten film, tak mnie zawiódł. Odnoszę wrażenie, że wszystkie zajedwabiste teksty były już w spocie reklamowym, czy tam trajlerze. A zabawne momenty przyćmiewało dosyć prymitywne wałkowania tych tematów. I ja nie lubię jak ktoś przesadza z używaniem wulgaryzmu na K w filmie, jak na początku było to dość zabawne, tak później robiło się to słabe. Mi podobały się najbardziej akcje niedopowiedziane w filmie, bo taki ukryty, inteligentny humor ja lubię najbardziej, niestety było tego za mało. I ogólnie lubię się śmiać z naszych babskich nawyków, w stylu szukania czego ś w torebce przez pół godz., skręcania w lewo, ale w to drugie lewo i ciągłego babskiego gadania. Tak więc film oceniam tak 5/10, bo potem robił się już nudny i to samo stwierdził mój TŻ.
Z kina żeśmy wrócili i co, wieczoem wybraliśmy się na dicho. I było mega superastycznie!!! Do domu wróciliśmy- UWAGA- o 5 nad ranem. Normalnie szok. W życiu tak długo z moim TŻtem nie byliśmy na imprezie. Wybawiliśmy się bardzo, nogi to mam zajechane, jakbym tydzień po górach łaziła. No i nie wyspałam się. Poza tym ciutek po martini mnie główka boli, ale mnie zawsze po więcej niż 2 drinkach z martini główka boli.
Się rozpisałam bezsęsownie i offtopowo, jak nikt tutaj. Sorki. Pewnie i tak nikt do końca nie dobrnie, a jeśli tak to będzie mi niezmiernie miło.

I najważniejsze, TŻ mi obiecał, że jak autko naprawi to zawiezie mnie nawet do Katowic do salonów, bym sobie po przymierzała do woli. I siostrę moją weźmiemy, bym z nia łaziła po salonach, a on sobie na męskie zakupy wyskoczy
oby z autkiem szybko się sprawa rozwiązała szkoda ze nie zdążyliście do salonu, ale najważniejsze ze mimo to miło spędziliście rocznicę gratulacje tak w ogóle, 5 lat

Ja się dziś fatalnie czuję po wczorajszym wypadzie do knajpy

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 15:15   #3654
kasia_kuku
Zakorzenienie

Inspiracja z czarnym akcentem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 28e8d3e90029d1814cbd99fb.jpg (31,9 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg c7aa7b8b00088fe74cbd99ff.jpg (26,6 KB, 23 załadowań)

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Stary 2011-10-16, 15:17   #3655
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Jaki... (...) ... biały kapturek przerośnięty

A tu taka cisza, bo weekend jest i dziewczyny się TŻtują i odpoczywają po ciężkim tygodniu. Jak co tydzień z resztą

Marcia dziękuję za przepisik. Jak tylko drożdże dorwę t wypróbuję, bo chodzą za mną te bułeczki

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2011-10-16, 15:21   #3656
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Niedzielny dzień doberek
Mieliśmy iść na spacerek do zoo, bo słoneczko piękne, ale @ rozwaliła mnie dziś na łopatki
Cytat:
Napisane przez MARGIDA Pokaż wiadomość

mam nadzieję, że nie tylko pachnie, ale również dobrze smakuje
Smakuje (a raczej smakowała) pysznie i jest taka puszysta
Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
bardzo mi sie podobaja, chce takie same!

ps. zaklepalismy- godzina 16:00
za zaklepanie godziny.
Cytat:
Ło mater piter Skąd ludziska wyciągają takie twory i kto to szyje
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 15:27   #3657
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Tak w ogóle to dopiero zauważyłam, ze ślubujemy w ten sam dzień
Są osoby, które wchodzą na forum rzadko z różnych powodów i nie chce im się czytać niektórych wypowiedzi nie na temat (i się nie dziwie) dlatego uznały, że lepiej by było gdybyśmy pisały tylko na temat...
Padły też aluzje co do niektórych w tym i do mnie jak sądzę, że gonimy aby zacząć nowy wątek...nikt nie pomyślał o tym, że posty nawet te nie wnoszące nić do tematu są dla niektórych ważne bo przekazują ich uczucia...Były też propozycje aby podzielić się na grupy np. miesiącami itd... Dziewczyną zrobiło się przykro i teraz jest cisza..choć sądzę, że powinny to zignorować bo jakby nie było taka cisza jest sto razy gorsza niż nadrabianie 30 stron....
takjeszcze tylko 11 miesiecy do naszego wielkiego dnia
aha to rzeczywiście się coś tu musiało podziać..nie ładnie. No ja też wchodzę ostatnio rzadko bo poprostu nie mam kompletnie czasu, zawsze jest masę stron ale jesli nie mam ochoty czytać to po prostu nie czytam albo jeśli mnie coś nie interesuje to opuszczas posty. Myślę że nie ma się o co spinać dziewczyny to jest forum niech sie każdy wypowiada ile chce
Stary 2011-10-16, 15:30   #3658
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
o kurde fuuuuuj
Cytat:
takjeszcze tylko 11 miesiecy do naszego wielkiego dnia
aha to rzeczywiście się coś tu musiało podziać..nie ładnie. No ja też wchodzę ostatnio rzadko bo poprostu nie mam kompletnie czasu, zawsze jest masę stron ale jesli nie mam ochoty czytać to po prostu nie czytam albo jeśli mnie coś nie interesuje to opuszczas posty. Myślę że nie ma się o co spinać dziewczyny to jest forum niech sie każdy wypowiada ile chce
Macie już zrobione nauki?? my idziemy od stycznia Napisz proszę w jednym poście co juz mamcie załatwione i kupione bo jestem bardzo ciekawa. A mam wrażenie, że za szybko bym wszystko chciała ogarnąć ;p

Stary 2011-10-16, 16:46   #3659
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Nena: Taki bukiet oryginalny znalazłam, pomyślałam o Twojej czarnej szarfie
Cytat:
Inspiracja z czarnym akcentem
dziękuję za bukiet, a to drugie - to jakaś aluzja??

Stary 2011-10-16, 16:51   #3660
Kessi_86
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny w ten niedzielny dzionek, albo już podwieczór

zubi89 jak dostaniesz te zaproszenia to wklejaj zdjęcia , a jak tak twoje zawieszki na alkohol

(kicia) zaproszenia bardzo ładne mi się podobają z motylkami chociaż reszta też ładna
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości