Gorrrące i pikantne rozmówki przy robótkach odcinek 26! - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Druty, igła i szydełko

Notka

Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-09, 10:40   #3661
kalina1984
Zakorzenienie

Dot.: Gorrrące i pikantne rozmówki przy robótkach odcinek 26!

Tylko że jak faktycznie tak będzie to ja będę musiała dziewczynie oddać pieniądze, normalnie uduszę tych bandytów

kalina1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 10:50   #3662
jola2243
Zakorzenienie

Uuu to niedobrze

http://pasja-przeplatane.blogspot.com/

Lubimy Czytać--- jola2243
jola2243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 10:51   #3663
SilverAguti
Zakorzenienie

dzień dobry skoro dziś narzekamy, to powiem tylko, że bardzo ale to baaardzo chce mi się iść na ten zlot wykluczonych społecznie

Basia sam polecony bez priorytetu, to przykładowo z Gdańska do mnie (110km) idzie 3 dni a listowe w trackingu mają właśnie tylko datę nadania, a później dopiero jest "przekazano do doręczenia", nic po drodze się tam nie pokazuje. więc może przy dobrych wiatrach dziś lubi jutro Twój polecony dotrze.
SilverAguti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 10:51   #3664
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalina1984 Pokaż wiadomość
Tylko że jak faktycznie tak będzie to ja będę musiała dziewczynie oddać pieniądze, normalnie uduszę tych bandytów
no ale jak nie doszło to i tak chyba nic nie pomoże z tą kasą? niezależnie co się wydarzyło?
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 11:00   #3665
kalina1984
Zakorzenienie

No nic nie pomoże, jeszcze liczę na to że dotrze, ale czas doręczenia to chyba przegięcie jest a ja wysyłałam do Płocka

Stary 2014-10-09, 12:15   #3666
SlonecznikB
Zakorzenienie

Witam, ale narzekacie. Proponuję aby jedną osobę wyznaczyć do narzekania, po co wszystkie mamy się dołować. Przedstawicielka niech narzeka ile chce i za wszystkie

U nas piękne słoneczko i cieplutko, zaraz wybieram sie do centrum, może jakieś zakupy typu buty, spodnie poczynię.

Wczoraj byłam na cmentarzu trochę porządku zrobić. Wszystkie groby mam koło siebie i są pod olbrzymim dębem. Sprzątając tony żołędzi, 3 duże worki wytachałam, myślałam o Agatce, gdyby przyjechała na żołędzie to może by trochę pomogła . Podobno w tym roku jest urodzaj na żołędzie, tak jak owoce, w jednym roku są, w następnym małe ilości. Nie pamiętam kiedy takie ilości zbierałam i wynosiłam, może ktoś przede mną to robił a mnie resztki pozostawały.
SlonecznikB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 12:31   #3667
gagatu
Zakorzenienie

Basiu, żołędzi mam dosyć, jeszcze nawet nie dokończyłam tego, co chcę z nich zrobić. Ale powiedzmy, że półprodukty mam gotowe. Więc co najwyżej mogłabym Ci pomóc wynieść na śmietnik te z cmentarza

Nawlekam nawlekam i końca nie widać. A sobie ustaliłam, że jak nawlekę, to będzie przerwa na kawę. Chyba prędzej zasnę
gagatu jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-09, 12:32   #3668
kalina1984
Zakorzenienie

Dalej mi zimno, chyba ja zostanę nadworną marudą
Ale widzę że Agatka tez jest dobra w te klocki

Edytowane przez kalina1984
Czas edycji: 2014-10-09 o 12:36
Stary 2014-10-09, 12:36   #3669
little_ola
Zakorzenienie

Cytat:
Mi dzisiaj tez jest bardzo zimno, a jeszcze nawet z domu nie wyszlam :/
little_ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 12:38   #3670
babydelfi
Zakorzenienie

ja mam w miarę dobry humor i tak jak pisałam dziś nie narzekam

ciasto na pizzę rośnie, grzybki przygotowane, sos pomidorowy zrobiony, kurczak podsmażony
do tego wyrasta ciasto na placek drożdżowy

a w szkole u Filipa nadal nieciekawie , dziś ten łobuzujący chłopiec próbował poddusić innego kolegę, to już przestaje być tylko głupimi wygłupami, a zaczyna robić się na serio niebezpieczne, chyba będziemy musieli, my rodzice iść, na rozmowę do dyrektora
babydelfi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 13:06   #3671
gagatu
Zakorzenienie

Cytat:
Ale widzę że Agatka tez jest dobra w te klocki
O tak, to mi bardzo dobrze wychodzi

Skończyłam nawlekać, teraz kawka
Stary 2014-10-09, 13:06   #3672
kalina1984
Zakorzenienie

U nas przez godzinę może grzali czyli pompa cudownie kupiona, ale chyba stwierdzili, że skoro na zewnątrz ciepło to nie ma sensu grzać. Tyle że mury wyziębione i ogólnie szału nie ma.

Stary 2014-10-09, 13:18   #3673
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez babydelfi Pokaż wiadomość
ja mam w miarę dobry humor i tak jak pisałam dziś nie narzekam

ciasto na pizzę rośnie, grzybki przygotowane, sos pomidorowy zrobiony, kurczak podsmażony
do tego wyrasta ciasto na placek drożdżowy

a w szkole u Filipa nadal nieciekawie , dziś ten łobuzujący chłopiec próbował poddusić innego kolegę, to już przestaje być tylko głupimi wygłupami, a zaczyna robić się na serio niebezpieczne, chyba będziemy musieli, my rodzice iść, na rozmowę do dyrektora
a w zerówce go nie było? tzn. tego chłopca?
ciekawe czemu on taki jest, pewnie w domu nie bardzo, bo normalnie dzieci się tak nie zachowują
a dyrektora znasz, to nie będzie problemu
Stary 2014-10-09, 13:39   #3674
cocci
Zakorzenienie

no jestem po pracy, ale tak po prawdzie, to zaraz lecę, bo termin mam, a jeszcze muszę Marzenę i Natalkę odebrać. Zupkę już wstawiłam, to będzie jak znalazł, jak wrócimy.

Ja ponarzekam n aco innego - pisałam wczoraj, ze jeszcze odczuwam ten wyjazd i ciagle chodzę zmęczona i niedospana. Tak mi oczy leciały, że położyliśmy się z R do łóżka równo z dziećmi w okolicach 21ej. Mi przed 22ą zaczęło się odpływać i zasypiałam z błogą myślą, że się w końcu wyśpię. I co? i o pierwszej obudziłam się wyspana, oczy jak 5zł z rybakiem i ni chu chu zasnąć nie mogłam. Dopiero po 3 godz czytania mnie zmogło i.... oczywiście znowu jestem niedospana i zmęczona nie muszę pisać, że mi się nic nie chce, nie?

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ

cocci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 13:39   #3675
martikaj
Zakorzenienie

Hejka U nas ciepelko i piękna pogoda aż żyć się chce

Kasiu, ale dziadownia, jak można tak starszą osobę potraktować, naciągacze

Cytat:
Napisane przez AnnaOstapiuk Pokaż wiadomość

Aga_tka widziałaś takie smoczki? U mojej by nie przeszło, bo nie ciągała w ogóle smoka, no ale pomysł ciekawy...
http://www.supermamy.pl/wozeczek/442...cie-MAMOM.html
fajny smoczek, a takie widziałyście?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg smok.jpg (90,0 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg smok1.jpg (33,8 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg smok3.jpg (28,6 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg smok4.jpg (106,0 KB, 2 załadowań)
martikaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 14:07   #3676
little_ola
Zakorzenienie

Zrobilam sobie ciasto w mikrofali, w duzym kubku I cale zjadlam
Stary 2014-10-09, 14:17   #3677
babydelfi
Zakorzenienie

Aga ten chłopiec jest już z nimi od 3-latków w przedszkolu
i z nim od zawsze są problemy , nie wiem czy pamiętacie, czy pisałam , ale w zeszłym roku Filip przez kilka dni nie chciał chodzić do zerówki, bo kolega mu powiedział, że przyniesie nóż i go zabije i to był ten sam chłopiec
faktem jest że on pochodzi z rodziny patologicznej niestety , mają już nałożonego kuratora, ich matka to niezły przypadek
ten chłopiec latem sam o 23 w nocy chodzi po wsi!!!!!!
w 5-latkach i do zerówki on już sam chodził!!!
no nóż się w kieszeni otwiera

mam pizzę komu??
jedna z kurczakiem, pieczarkami i papryką czerwoną, a druga z szynką i pieczarkami, do tego obowiązkowo sos czosnkowy
babydelfi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 15:23   #3678
SlonecznikB
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez little_ola Pokaż wiadomość
Mi dzisiaj tez jest bardzo zimno, a jeszcze nawet z domu nie wyszlam :/
Iwonka mnie w mieszkaniu było ciepło, a jak wyszłam to się prawie ugotowałam. piękna letnia pogoda.

Cytat:
U nas przez godzinę może grzali czyli pompa cudownie kupiona, ale chyba stwierdzili, że skoro na zewnątrz ciepło to nie ma sensu grzać. Tyle że mury wyziębione i ogólnie szału nie ma.
Basiu jak u nas zaczęli grzać, najpóźniej na osiedlu - jak zwykle, to pierwszy dzień było jeszcze zimno, drugi też jeszcze chłodny, dopiero na trzeci dzień wszystko się nagrzało.
Ja mieszkam na parterze a w dodatku szczytowe mieszkanie, kiedyś norma zimą to 17st. Teraz jest ok, staram się aby więcej jak 21 nie było, bo przyzwyczaiłam się do zimnego wychowu.
SlonecznikB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 15:33   #3679
AnnaOstapiuk
Zakorzenienie

GG do AnnaOstapiuk

Dzień dobry, komu porannej kawki? Ja dopiero pierwszą kawę piję.
Rano jak wyprawiłam Natalię na 8-mą to znów się położyłam do Oliwii, bo nie dałam rady chodzić, jakaś taka niedorobiona wstałam.
Obudziłyśmy się o 11 i nie muszę chyba mówić, że wstałam z łóżka w jeszcze gorszej kondycji.

Ale trzeba się było zmobilizować, bo był wyjazd do Pupy kochanej. Więc szybkie śniadanko i do miasta.
W Pupie oprócz standardowego podpisu zostałam przemaglowana specjalna ankietą, w której sprawdzano mój atopień aktywności zawodowej. Dostałam 3 stopień, jako że wychowując dziecko nie mogę na razie podjąć pracy i jej nie szukam, ale nie chcę tym samym wyskoczyć z rynku i trzymam ręke na pulsie
W grudniu mam jeszcze jeden przymusowy podpis, a potem, jak powiedziała miła pani(naprawdę sympatyczna), nie będą mnie nękać przez długi czas, właśnie ze względu na ten 3 stopień.
Jeśli sama zdecyduję, ze chcę już starać się o pracę, to wtedy mam się zgłosić, zmienią mi stopień i POMOGĄ... tiaaa... jak zapytałam, jakie są szanse na zatrudnienie, to na dzień dzisiejszy są tylko dwie firmy, jedna produkująca ciastka, druga przetwarzająca drób, obie maja system 3-zmianowy z najniższą pensją.
Bardzo no kurczę dziękuję....
Ale wizytę uważam za bardzo kulturalną, z jakimś sensownym podejściem do mnie.

Potem lekarz. Kontrola Oliwii po antybiotyku i mała już jest zdrowiutka.
Za to ja kaszlę nadal, żadnej poprawy. Zwróciłam po raz kolejny uwage na to, że kaszel męczy mnie codziennie od ok 5 lat!
A miałam już rtg klatki, badał mnie laryngolog (podejrzenie refluksu) i alergolog (inhalator i inne pierdoły).
Nic nie pomogło.
Płuca mam czyste, oskrzela zdaje się też, dostałam po raz kolejny skier na rtg (od razu zrobiłam, jutro wynik i opis), i mam kolejny raz iśćd o laryngologa. Według lekarki to musi być coś z krtanią, zwłaszcza, że ja też czuję, ze ten mój kaszel własnie gdzieś w tchawicy ma swoje początki, ew na styku z oskrzelami, bo czuję tam zawsze taki zimny ból - inaczej go nazwać nie umiem.

Dodatkowo wzięłam w końcu skierowanie do neurologa w związku z migreną. Czas zacząć to intensywniej badać i leczyć, bo to już nie przelewki.

W pon mam zamiar jechać do przychodni i załatwić i neurologa i laryng, bo obaj przyjmują w tym samym miejscu i do obu trzeba wystać w kolejce, rej od rana.

No cóż, poczytałam Wasze narzekania, a ja dziś dość pozytywnie wszystko załatwiłam, więc nie mam na co się skarżyc.
No chyba że na to, że mi za szybko kawa z kubka zniknęła, czuję niedosyt i chyba zrobię drugą

A tak w ogóle to u mnie dziś upalnie, można w krótkim rękawku chodzic Cudna pogoda

No to macie co czytać
AnnaOstapiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 15:52   #3680
mirosek
Zakorzenienie

Basiu, ja kiedyś polecony do stolicy wysłałam i szedł 13 dni Twój ma jeszcze duuuużo czasu żeby doszedł

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

a jak chciałam złożyć reklamację to pani mi powiedziała, że do 14 dni roboczych muszę czekać
mirosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 16:19   #3681
AnnaOstapiuk
Zakorzenienie

GG do AnnaOstapiuk

Ja już się nauczyłam, że polecony to tylko priorytet. Niewiele drożej, a przynajmniej jest szansa, ze w miarę szybko dojdzie

Edytowane przez AnnaOstapiuk
Czas edycji: 2014-10-09 o 16:20
AnnaOstapiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 16:25   #3682
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martikaj Pokaż wiadomość
Hejka U nas ciepelko i piękna pogoda aż żyć się chce

Kasiu, ale dziadownia, jak można tak starszą osobę potraktować, naciągacze

fajny smoczek, a takie widziałyście?
okropne

Cytat:
Napisane przez babydelfi Pokaż wiadomość
Aga ten chłopiec jest już z nimi od 3-latków w przedszkolu
i z nim od zawsze są problemy , nie wiem czy pamiętacie, czy pisałam , ale w zeszłym roku Filip przez kilka dni nie chciał chodzić do zerówki, bo kolega mu powiedział, że przyniesie nóż i go zabije i to był ten sam chłopiec
faktem jest że on pochodzi z rodziny patologicznej niestety , mają już nałożonego kuratora, ich matka to niezły przypadek
ten chłopiec latem sam o 23 w nocy chodzi po wsi!!!!!!
w 5-latkach i do zerówki on już sam chodził!!!
no nóż się w kieszeni otwiera

mam pizzę komu??
jedna z kurczakiem, pieczarkami i papryką czerwoną, a druga z szynką i pieczarkami, do tego obowiązkowo sos czosnkowy
jak teraz napisałaś to mi się przypomniało....
biedne dzieciaki.. ja miałam w klasie takiego chłopaka od 5 do 8 klasy i oprócz tego że był naprawdę bardzo wesoły to masakra... kuratora już miał w tamtym okresie, więc się w miarę pilnował, ale poza tym tragedia...
Stary 2014-10-09, 16:53   #3683
kalina1984
Zakorzenienie

Uprzątnęłam prawie ogródek, prawie bo niby mały a mnóstwo roboty, jeszcze elektrownia nam dodała bo dzisiaj ścinali czubki drzew przy słupach i nam świerka przycięli. No ale nie mam siły na pocięcie tego, Skosiłam trawę i obcięłam uschnięte rośliny.

A mojego listu dalej nie ma na miejscu.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-09, 16:57   #3684
rudasek
Zakorzenienie

Jeśli jest ku temu okazja , to i ja ponarzekam , a więc, wyhodowałam na własnej wątrobie piękny kamień , a on teraz robi wszystko żeby się ze mną rozstać Od tygodnia mnie męczy, oczywiście nie mam szczepień na wzw, bo po co W jeden dzień po receptę na szczepionkę, następny po skierowanie do gabinetu zabiegowego , bo jaśnie doktor nie daje od razu. Po dwie godziny w kolejce za każdym razem, w przyszłym tygodniu apiać. Jedyna nadzieja, że jak mnie koleżanka w pracy jeszcze raz tak wkurzy jak dzisiaj , to jest szansa, że go wypluję. W domu mam wnuki z Poznania i siostrę , które je pilnuje. Maluchy z Bobrówka są w soboty i niedzielę , bo rodzice postanowili kształcić się, o, nie dodałam psa. Fajny sajgon mam od tygodnia, czytam Was , ale na pisanie sił brakuje.
rudasek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 17:13   #3685
SilverAguti
Zakorzenienie

wróciłam ze spotkania organizacyjnego dla wykluczonych społecznie pierwsze zdanie, jakie powiedziała do nas królewna brzmiało "i co ja mam z wami zrobić?", bo do końca przyszłego tygodnia wszystkich musi gdzieś powysyłać, a nikt z nas się (według niej) nie angażuje i nigdzie nie chodził o staż pytać. no aż mnie szarpnęło, przecież gdyby ktoś miał gdzieś chody, to już dawno by tam pracował, jak sądzę ale lepiej przecież zrobić projekt dla 60 osób, a później dla 20% na hura gdzieś miejsca szukać, ja tego nie ogarniam. w efekcie 4 osoby skierowała na rozmowę do szkoły podstawowej na pracownika biurowego (w tym mnie), gdzie jest tylko jedno miejsce wole, a później wielce się zadumała, co będzie z tymi, których nie przyjmą. no kpina jakaś
SilverAguti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 17:15   #3686
little_ola
Zakorzenienie

Graziu
Stary 2014-10-09, 17:21   #3687
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudasek Pokaż wiadomość
Jeśli jest ku temu okazja , to i ja ponarzekam , a więc, wyhodowałam na własnej wątrobie piękny kamień , a on teraz robi wszystko żeby się ze mną rozstać Od tygodnia mnie męczy, oczywiście nie mam szczepień na wzw, bo po co W jeden dzień po receptę na szczepionkę, następny po skierowanie do gabinetu zabiegowego , bo jaśnie doktor nie daje od razu. Po dwie godziny w kolejce za każdym razem, w przyszłym tygodniu apiać. Jedyna nadzieja, że jak mnie koleżanka w pracy jeszcze raz tak wkurzy jak dzisiaj , to jest szansa, że go wypluję. W domu mam wnuki z Poznania i siostrę , które je pilnuje. Maluchy z Bobrówka są w soboty i niedzielę , bo rodzice postanowili kształcić się, o, nie dodałam psa. Fajny sajgon mam od tygodnia, czytam Was , ale na pisanie sił brakuje.

Asia: a oni muszą te staże Wam dać? czy wystarczy że udokumentują że intensywnie szukali?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-09, 17:25   #3688
gagatu
Zakorzenienie

Grażynko, ale Ci się nazbierało. Zdrówka i sił na to wszystko życzę

Asia, a w tym banku żywności byłaś na rozmowie? Bo nie pamiętam.
Stary 2014-10-09, 17:29   #3689
jola2243
Zakorzenienie

Graziu
Asiu, no nieźle, chyba ten projekt nie do końca przemyślany
A mnie mój młody tak wk...ł że szkoda słów, nie mam siły na jego matmę

http://pasja-przeplatane.blogspot.com/

Lubimy Czytać--- jola2243
jola2243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 17:33   #3690
kalina1984
Zakorzenienie

Grażynko zdrówka przede wszystkim i siły do tego całego bałaganu
Asiu a oni to nie powinni zacząć od tego czy będą mieli gdzie wysłać ludzi na staż tylko od jakichś niedorzecznych szkoleń i spotkań za które pewnie płaci unia?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości