|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 |
Rozeznanie
|
Dot.: ZACZĘŁYŚMY 15 LUTEGO! Dieta proteinowa dr Pierre Dukana CZĘŚĆ II - dukamy 120 d
ania- nie przejmuj sie tym w ogole ze masz zastoj na samym poczatku aj tez tak mialam, ale podsumowujac spadlo mi i tak calkiem sporo w pierwsyz miesiac bo az 9 kg ale mnie wydawalo sie ze idzie bardzo poowoli jak czytalam rozne fora i porownywalam sie do rodzinki (a wikesza czesc mojej rodiznki wteyd tez byla na dukanie wiec miala sie do kogo porownywac )
![]() ![]() ![]()
![]() |
#362 |
Zadomowienie
|
Dot.: ZACZĘŁYŚMY 15 LUTEGO! Dieta proteinowa dr Pierre Dukana CZĘŚĆ II - dukamy 120 d
witam wszystkie kolezanki dukanki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#363 |
Raczkowanie
|
Witajcie.
głośno o "Waszej "diecie ![]() http://www.kobieta.pl/zdrowie/diety/...erre+Ducan%27a |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#364 |
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny
![]() Długo mnie nie było ale jest to związane z moją nową pracą kompletnie nie mam czasu bo tam się pracuje więcej niż 8 godz .Praca bardzo mi sie podoba u mnie na wadze 73,8- jestem zadowolona Ja teraz będę prowadziła takiego pseudo dukana dlatego że w pracy muszę smakować przyrządzane potrawy a poza tym jestem ciągle częstowana jakimiś przysmakami a nie chcę wszystkich na początku informować że się odchudzam Więc cały czas zajmuję się unikaniem proponowanych mi smakołyków np mówię że już jadłam albo że zaraz spróbuję itp Postanowiłam że w dni które nie będę pracowała to będę stosowała czyste proteiny mam nadzieję że nie zatrzymam się wagowo Uciekam do klubu a później do pracy pa
![]() |
#365 |
Zadomowienie
|
ewus dobrze ze dalas znac co i jak z ta praca! i nie martw sie podjadaniem - czasem po prostu tak musi byc a moze dzieki temu nabierzesz ochoty do dalszej walki! poza tym mysle ze juz za niedlugo bedziemy swietowac Twoja 6 z przodu wiec nie ma zle
![]()
![]() |
#366 |
Rozeznanie
|
Heeej
![]() Ewuś - świetnie, że praca Ci się podoba ![]() Anielo - jak maleństwo? Już kopie? ![]() Ogólnie spadek wagi zależy od organizmu i wagi początkowej (w zależności od dużej nadwagi czy małej, ilości przedtem stosowanych diet etc.) Karadko - ja zgadzam się z doktorkiem - właśnie nie powinno się obniżać bardzo progu kilogramów, bo faktycznie organizm ma zakodowane, że ileś tam kg ważył najwięcej, bynajmniej ja tak raz w życiu miałam, że wróciłam do wagi początkowej (to było najmocniejsze jojo). Dlatego wiem, czym to pachnie. Ale teraz jest super ![]() ![]() Aguś - opalaj się Kochanie - korzystaj z pogody, choć na dziś u Was w nocy miało być tylko 5C brrrrr, ale dzionek będzie słoneczny ![]() Megiii czaruj czaruj - każdego dnia ![]()
![]() |
#367 |
Zadomowienie
|
aniela - jak sie czujesz? i fajnie ze zagladasz!!! i dzieki za linka - niezle pierwsze co mi sie rzucilo w oczy to " Jedynym wymogiem jest picie koktajlu proteinowego – codziennie rano na każdym etapie stosowania diety."
Proteinowy koktajl Składniki: ●5 łyżek płatków owsianych ●3/4 szklanki mleka ●średni kubeczek jogurtu naturalnego ●5 truskawek, malin lub innych owoców jagodowych (świeżych lub mrożonych) ●1/2 kostki twarogu półtłustego ●3 płaskie łyżki mleka w proszku (odtłuszczonego) Składniki dokładnie zmiksuj. Koktajl podziel na 2 części, jedną wypij do śniadania, drugą 2 godziny później. .
DUKAN od 15 luty 2010 88,4 - 67,4 obżarstwo 67,4 - 74.4 DUKAN od 7 marca 2011 74.4 - 73.9 - 73 - 72 - 71 - 70 - 69 - 68 - 67 ![]() Edytowane przez karadka Czas edycji: 2010-06-24 o 08:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#368 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() Można jesć w trzeciej fazie dwa razy tyogdniowo, tak pisał doktorek ![]() Cytat:
![]() ![]() dziś kolejne ważenie ![]() waga znów -0,6kg. Czyli razem już -2,7 kg ![]() aaa, i dzięki za porady odnośnie otrębów i serków wiejskich. Książke czytałam w niedziele, ale wiecie jak to jest, coś utrwali, coś wykleci z główki ![]() tak więc ide sobie zrobić placuszki otrębowe, jednak jeszcze dziś dodam do nich homo, żeby się nie zmarnował ![]() ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#369 |
Rozeznanie
|
Myślę, że tu chodzi o proteinowy koktajl na III fazę
![]()
![]() |
#370 |
Zadomowienie
|
pysiu moze i sie chudnie wolniej moze nie kazdy organizm inny i innaczej reaguje - jedno moge powiedziec ze latwiej wytrzymac przy 3/3 niz przy 5/5 przynajmniej tak mi sie wydaje ale gdybac nie bede
![]()
![]() |
#371 |
Zakorzenienie
|
Elskede, pewnie masz rację. A im sie coś pomyliło
![]() i tak z ciekawości...myślicie, że Jennifer Lopez jadła np placuszki otrębowe?? ![]() ![]() Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2010-06-24 o 08:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#372 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#373 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#374 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jennifer ma kucharza ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#375 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale dam radę, mam szczytny cel ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#376 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#377 |
Zadomowienie
|
hahahah dobre tez sobie nie moge jej wyobrazic jak je otreby i zagryza kurczakiem ale jakby kazda z nas miala kucharza ktory by to jeszcze smacznie przygotowal i kontrolowal kazda by znikla na tej II fazie bo by nam tak dobrze bylo!
![]() |
#378 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() od drugiej fazy zaczynam znów jeżdzić prawie godzine dziennie (54minuty bo tyle trwa składanka moich orbitrekowych piosenek ![]() ![]() Brzuszki może se tez mykne ![]() Chciałam chodzić na siłownie, ale mam kawałek drogi, a prace jaką mam taką mam i bym musiała chodzić po pracy wieczorami, a nie szlajam się sama po nocach bo się boje ![]() mam jeszcze jedną na osiedlu, ale nie uśmiecha mi się z samymi karkami łazić ![]() ![]() Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2010-06-24 o 08:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#379 |
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny
![]() ![]() ![]() No i postanowienie by i dzisiejszy dzień zaliczyć w miarę dukanowo karadko no to już powinnaś czuć tą 6 za plecami, już tylko tyciu tyciu brakuje, w tym tygodniu będziemy świętować jak nic porzegnanie 7 ![]() ewamik no to fajnie że praca w porządku,grunt to dobre samopoczucie pysiu a ja zazdroszczę Twojej fazy,bo to fajnie było jak kg spadały na łeb na szyję ![]() ![]() A co do Lopez to tak naprawdę nikt nie wie jak te gwiazdy chudną, płacą im dużą kasę by podpięły się pod konkretną dietę lub specyfik i mydlą nam szaraczkom oczy, a 90% ich sukcesu to chirurgia ![]() Ale co nas one obchodzą, my to dopiero babki z krwi i kości... ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#380 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() U mnie dzisiaj 0,3 mniej ale nie cieszy mnie to za bardzo bo od dwóch tygodni Raz -0,3 raz +0,3(66.1-65.8)i do 64 cały czas całe dwa kilo.Od dzisiaj P-zobaczymy. Pysiu- wyjazd to świetna motywacja do odchudzania ![]() Ewa- to dobrze,że w pracy ok i trzymasz się z podjadniem ![]() Gall ![]() Karadko to bujamy się razem,życzę Ci tej 6 z przodu w tym tygodniu z całego serca ![]() ![]() Elskede bardzo rozsądna z Ciebie dziewczyna, nie ma się co tak napinać-spokojnie do celu ![]()
![]() |
#381 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#382 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też się zastanawiam czy nie być cały czas na PW a tylko w czwartek robić sobie same proteiny? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#383 |
Raczkowanie
|
gratuluje spadeczków
![]() ![]() ![]() ale najlepsze jest to że dalej nie słodze kawy i herbaty i wszystko co gotują u mnie w domku jest dla mnie za słone!! dobrze że chociaż od tego się odzwyczaiłam ![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytuje z artykułu: Etap IV (faza stabilizacji) Aby zachować uzyskaną wagę, należy trzymać się prostej zasady: jeden dzień w tygodniu jedz produkty wysokobiałkowe jak w fazie ataku. Pamiętaj, by wtedy pić minimum 2 litry wody niegazowanej dziennie i rano koktajl proteinowy. W pozostałe dni śniadanie powinno zawierać sporo nabiału: jajek, chudego twarogu i obowiązkowo miseczkę maślanki z 3–4 łyżkami otrąb. Kawę i czarną herbatę pij bez cukru. Znakomitym pomysłem na danie obiadowe będzie porcja grillowanej ryby, kurczaka, królika lub indyka. Od czasu do czasu można pozwolić sobie na ciasteczko owsiane. czyli mam obowiązkowo jeść maślanke z otrębami i pić koktajl o fujjj otręby już dawno poszły w odstawkę, pamiętam jak na Święta Wielkanocne robiliśmy krokiety no i ja też ich chciałam troche zjeść a nie bardzo grzeszyc więc zrobiłam sobie dukanowe naleśniki dałam do środka mięso nie do końca dozwolone i opanierowałam to otrębami i na patelnie beztłuszczową-wyszło marne w smaku i od tego czasu nie jem otrąb ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#384 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Piekny obrazek - takie zgraben nimfy, to my też będziemy predzej czy później ![]() a tak w ogóle, to chciałam zapytac, czy kiedykolwiek był na takim forum facet, bo jakoś się nie spotkałam ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#385 |
Zadomowienie
|
gall
![]() ![]() domino widze ze obie si bujamy +/- caly czas! ja teraz wzielam kalendarz i wage 70,8 mialam juz 23 maja!!! a potem ten +/- w gore szedl, spadal i tak w kolko i w sumie to wtedy jak widzialam ze sie od tej wagi oddalam powinnam isc na III a ja zrobilam cos jeszcze gorszego bo zaczelam grzeszyc i to na calego! niby ostatnie 2 tyg waga spada ale ta 7 jest dla mnie nie do przekroczenia! a moim skromnym zdaniem jest bez sensu zebys robila same pw - bo to jest III faza prawie a proponuje przeczytaj jeszcze raz dokladnie rozdzial ksiazki o III fazie to sama zobaczysz ze to nie ma sensu a wszelkie zmiany to tylko na nasza niekorzysc! moja propozycja III od 1 lipca dalej aktualna i Ciebie kochana mocno zachecam, a ja cos nie wyjdzie to wrocimy we wrzesniu z podkulonymi ogonkami ![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- boszka ja tez nie moge na otreby patrzec! jedyna forma to z mlekiem i slodzikiem ![]()
![]() |
#386 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#387 |
Rozeznanie
|
![]() ![]()
![]() |
#388 | |
Rozeznanie
|
A ja właśnie robię dukanowy sernik z wariacjami budyniowo-truskawkowymi, wszystko na składnikach odtłuszczonych (w końcu zabrałam się do Lidla po ten niskotłszczowy Pilosowy twaróg), z tym, że dodałam budyniu z galaretką (słodzone słodzikiem oczywiście) i kilka pokrojonych truskawek, boję się, że ogólnie będzie za słodkie, ale za to w miarę zdrowe. Podzielę się z rodzinką bo sama nie przejem na bank, a nóż będzie dobry i im posmakuje
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#389 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja mam problem z kupieniem niskotłuszczowej wędliny. Panie w sklepach nie wiedzą ile co ma zawartości tłuszczu ![]() kupiłam więc tak na chybił-trafił pierś pieczoną z indyka i polędwica drobiowa. Myślicie, ze moze byc?? własnie nadrabiam pierwszy wątek i wyczytałam, że w biedronce może kupię jakąs dobrą wędlinkę ![]() Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2010-06-24 o 13:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#390 |
Raczkowanie
|
Karadko
Jak do końca czerwca waga nie drgnie ![]() ![]() Elskede Poczęstuj kochana tym sernikiem bo smaku narobiłaś ![]() Gall lubię jak jesteś wkurzona -skały są u mnie na 1 miejscu ![]() ![]() Pysia my jadłyśmy chudą(szynka,polędwica) wędlinę drobiową i było ok jak chcesz być czysto białkowa to upiecz pierś z indyka i traktuj ja jak wędlinę Boszka z tymi słodyczami to się narobiło.Ja mam sposób na otręby piekę bułeczki (są bardzo dobre),które zastępują mi chleb ![]()
DUKAN start 22.02 na minusie 9,8 kg. I faza -3kg II faza 5/5 trwa -6,8kg Edytowane przez domino166 Czas edycji: 2010-06-24 o 13:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:50.