|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
![]() A ile czasu minęło od ostatniej cesarki? Bo z tego co słyszałam, to powinno się przynajmniej 2 lata wstrzymać z zachodzeniem w ciążę :/ |
|
|
|
|
#3962 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam podjąć decyzję w tydzień i wtedy na kolejnej wizycie da mi skierowanie lub nie. Cytat:
Lekarz prowadzący poprzednia ciążę pozwolił zajść jak starsze dziecko skończy rok. Edytowane przez ZamyslonaRoztargniona Czas edycji: 2013-10-14 o 13:44 |
||
|
|
|
#3963 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tyle stresu Cię ostatnio spotyka.. A to ostatnia rzecz, której w ciąży potrzeba ![]() Mam nadzieję, że wszystko się ułoży, i z synkiem i z brzuszkiem! Trzymam kciuki! |
|
|
|
|
#3964 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro mnie czeka jeszcze watpliwa przyjemność zawiezienia zwolnienia do pracy i poinformowania pracodawcy o ciąży.
Zbieram siły, bo miło nie będzie. |
|
|
|
#3965 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
Można dołączyć ? Jestem w 12tyg ciąży To nasze drugie maleństwo. Termin porodu planowany na 2 maja
|
#3966 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko je jedynie słodkie ![]() Wiesz co rower chyba nie bardzo w ciąży, z tego co kojarzę... Cytat:
![]() Cytat:
Mam ściągnięte z chomika, ale jak co mogę przesłać, może sie komuś jeszcze przydadza. O na ten mail co Nikki utworzyła??Cytat:
Zresztą Oliś nie spał przepisowo całe dnie, od początku miał chwile aktywności, od pierwszego tygodnia ;p więc czeka nas pare lat niewyspania ![]() Przygoda kibelkowa świetna ![]() Cytat:
Cytat:
Kurcze szkoda że u Ciebie takie problemy ze zmianą lekarza, bo na bank należą Ci sie darmowe !!
|
|
#3967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3968 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
poszukaj lepiej innej, bo 600 zl to juz przegiecie i naciągactwo! za 300-400 wykonasz na sto procent! a i tak skoro znalazł powód do badań to jak najbardziej powinnas kwalifikowac sie na prenatalne refundowane, nie daj sie naciagnac. Cytat:
jesteśmy w tym samym tc i bliskim tp. Witam serdecznie się
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-10-14 o 13:55 |
||
|
|
|
#3969 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie ważne jest, by stanik dobrze podtrzymywał biust, czyli obwód nie może być za luźny. Przy większym biuście ważne jest też, by ramiączka były trochę grubsze, by dobrze trzymały i nie wpijały się. No i niestety dobrego stanika nie ma w zwykłych sklepach z bielizną, czy na ryneczku... mam dość daleko do sklepów z prawidłową rozmiarówką, więc kupuję w necie. I ja wybieram miękkie, bez utrwaldzaczy i push-upów.Cytat:
A lekarz nie domyślił się, że potrzebujesz tego zwolnienia, skoro dał tyle zakazów? Moim zdaniem są wskazania do zrobienia tych badań na NFZ. Tym bardziej, że masz już 30-stke.
|
|
|
#3970 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cześć |
|||
|
|
|
#3971 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Trzymam za jutrzejszą rozmowę z pracodawcą.---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
|
|
#3972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w dodatku w okresie ciazy i karmienia w ogole nie urosl mi biust, ciagle nosilam te same staniki, a tak czekalam, az urosnie, zeby choc raz w zyciu miec troche cyca
|
|
|
|
|
#3973 | |
|
Zadomowienie
|
Nie nadążam już z czytaniem postów, tyle tego produkujecie.
Cytat:
![]() Na mdłości wypróbowałam też migdały- polecam.
|
|
|
#3974 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=ZamyslonaRoztargnio na;43259412]Nie wiem. Dał mi ulotkę kliniki która takie badania robi.
Mam podjąć decyzję w tydzień i wtedy na kolejnej wizycie da mi skierowanie lub nie.[/QUOT.E] Skoro dał Ci ulotkę kliniki to moim zdaniem coś jest nie tak, ja przy pierwszej ciąży też dostałam skierowanie na jakieś fikcyjne badania, za kwotę niemalże wynagrodzenia, skonsultowałam to z innym lekarzem i okazała się że nie są konieczne. Zorientuj sie czy tylko ta klinika robi takie badania... czasami okazuje się że taki lekarz ma udziały w tych firmach i dodatkowo nabija sobie kabzę. Moja koleżanka była grupie podwyższonego ryzyka, po tym jak urodziła córkę z rozszczepieniem kręgosłupa, a do tego druga ciąża okazała się mnoga... wszystkie badania miała za darmo. [QUOTE=ZamyslonaRoztargnio na;43259412]Niecałe 17 miesięcy. Między porodami będzie równo dwa lata i tydzień różnicy. Lekarz prowadzący poprzednia ciążę pozwolił zajść jak starsze dziecko skończy rok.[/QUOT.E] Ja byłam pół roku po cesarce na wizycie kontrolnej u lekarza i powiedział mi że można zacząć starania o drugie dziecko, jak widać co lekarz to inna szkoła |
|
|
|
#3976 |
|
Wtajemniczenie
|
przez weekend bylo spokojnie - dziewczyny korzystaly z pogody. A dzisiaj na hura
mamy ten sam tp nie musisz wszystkiego czytac - napisz co u ciebie, jak weekend, jak samopoczucie ;> |
|
|
|
#3977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Przespałam się półtorej godziny i przeszedł mi ból głowy A teraz wciągnęłam kisiel i mam ochotę na jeszcze
|
|
#3978 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Muszę je wygrzebać jak i resztę moich ciązowych ciuchów. Cytat:
Cytat:
A co staników to zgadzam sie ze trzeba dobrze sie zmierzyc i dobrać biustonosz. Ja juz jakiś czas temu zostałam uswiadomiona i z 75B zmieniłam na 70C/D a po ciąży 70E ![]() Cytat:
A jak zadzwoniłam sie umówić to Pani w rejestracji od razu zapytała o termin OM i powiedziła do kiedy mam zrobić badanie, okazało sie ze do 22 października a wolny termin był na 23 ale poszukała czy ktos nie zrezygował i mam na 15 Ich strona: http://www.dobryginekolog.com Cytat:
Miałam do karmienia w sumie chyba 4 ich staniki a w ogóle nei wyglądały jak karmiki, tylko piękne kobiece biusotosze a przy tym wygodne. Piersze dwa kupiłam w Happy Mum - wolałam przymierzyć, a jeszcze 2 po porodzie już na All i liczyłam sie z możliwoscią zwrotu. Po porodzie mleczko zwiekszyło mi jeszcze rozmiar miseczki ![]() zerknijcie: http://www.lovemum.pl/products/alles-mama-cubana http://www.lovemum.pl/products/biust...les-mama-fancy http://www.lovemum.pl/products/biust...m-bez-fiszbiny Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3979 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochana nie nadrabiam (przynajmniej na razie) ale chce się podzielić z Wami nowiną.
Muszę zmienić swój opis... z 2w1 na 3w1 ![]() Jestem w takim szoku że nie wiem co napisać. Fasolka numer 1 jest "oceniana" na 6tyd4 dzień Fasolka numer 2 -II- na 6tyd2dzień
|
#3980 |
|
Zakorzenienie
|
paulka co za wiesci
podwojne gratulacje
|
|
|
|
#3981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3983 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak przeczytałam "3w1" to przez chwilę pomyślałam, ze trojaczki ) To by dopiero było. Coraz więcej mamy w wątku podwójnych i potrójnych mam Serdeczne gratulacje! |
|
|
|
|
#3984 |
|
Zakorzenienie
|
Paulka gratulacje!
|
|
|
|
#3985 |
|
Zakorzenienie
|
paulka0212 wow super wiesci - podwojne szczescie!
Wiedziałas wczesniej o dwoch fasolkach ? Bo ja nie w temacie VwVampirka imbir jest dobry, najlepiej zetrzeć. Możesz też ssać plasterek cytryny ![]() kaorlak ale przygoda z tym telefonem ![]() ZamyslonaRoztargniona łoo cena masakryczna, a lekarz to chyba nie przyjemny ? janeczka7891 Witaj Widziałam, że piszecie też o ubraniach. Ja w swoje spodnie się jeszcze mieszcze, ale nie dopinam, zapinam po prostu na gumke recepturke Poki mi wchodza na tyłek. Ja ciazowych nowych rzeczy nie bede kupowac namietnie, poniewaz mam fajny lumpek u siebie - widziałam ostatnio, ze w ogole spodnie ciazowe z pasem nie schodza tam, sa H&M wiec jak tylko mi brzuch urosnie to zakupie. Ostatnio mam faze na kupowanie w lumpku W czwartek kupiłam super nowa bluze New Look, za 12 zł (Troche wieksza i nietoperz, bo ostatnio tylko w takich chodze) Była tez nowiutka bielizna od 2 - 5zł Wziełam kilka par wiekszych Tak czy owak, wole kupic sobie w lumpku na razie, bo co ja zrobie z nowymi spodnami za 100zł po ciazy ? Przeciez nie przytyje 20kg
|
|
|
|
#3986 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Mam okazję że znów jestem sama to do was zajrzałam
wieczorem było by zbyt dużo do nadrabiania a tak to będę na bieżąco![]() Gosiaczek to trzymamy kciuki za przygotowywania do wielkiego dnia Selenti ciekawe te spodnie. Tylko zastanawiam się czy już pora na takie spodnie, czy nie za wcześnie. Kasian89 z tego co wiem rowerek jest dość bezpieczny i nie powinien zaszkodzić dzidzi. Chociaż najlepiej to konsultować z lekarzem. Tak tak ja dziś mam wizytę po 18, ale potem spotykam się z koleżanką także pewnie jutro wam napiszę "że wszystko ok z moim bąbelkiem" ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i: dla malucha no i dla mamusiTo w którym ty jesteś tygodniu??? że dopiero 6 listopada będziesz miałą uzg genetyczne??? Juz doczytałam że jesteś w 9 tc. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
torebka ryżu poidobno potrafi zdziałać cuda ![]() Cytat:
Dziwie się lekarzowi że sam ci nie zaproponował zwolnienia. Ja na dzień dobry przy pierwszej wizycie słyszałam po kilka razy pytanie o l4 - tylko że ja nie chciałam. Cytat:
Nie martw się na zapas. Nie taki diabeł straszny... Ja się dość długo zbierałam aby poinfoirmować pracodawcę a pracuje tylko ja i on. Więc wiedziałam że nie będzie zbyt zadowolony. Ale okazało sie że rozumie powiedział że dzieci "muszą " się rodzić itp. Także głowa do góry i nie martw się na zapas Cytat:
Zapraszamy ![]() Cytat:
congartulations paulkawow ale szczęście ![]() A ja zaraz zmykam do biblioteki oddać książki, wypożyczyć coś nowego , p[otem mykam na szybki obiad i jedziemy z małżem do ginki. Zauważyłam że odkąd jestem w ciąży nie czytam w ogóle książek, a tak starsznie je lubiłam czytać,,, wręcz je połykałam... A teraz.... No nic zmykam...miłego popołudnia kochane
|
|
#3987 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pierwsze ile ma?![]() Cytat:
wow my też jesteśmy w szoku Gratulacje )Zamyślona spróbuj może zadrynać do jakiejś poradni genetycznej przy szpitalu? Ja ma dziś jakieś nastroje sentymentalne... Rozryczałam się na widok stroju kąpielowego z okresu karmienia, przypomniałam sobie, jak go kupowaliśmy i byliśmy z takim maleńkim Olafkiem nad morzem, właściwie sama bo Tż to w delegacji tam i że nigdy to sie już nei powtórzy ... A to wszystko dlatego że Oliś dorwał się do mojej szuflady z bielizną wyjmował majty i wkładał sobie na głowe więc chyba z nim lepiej...
|
|
#3988 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A co do pracodawcy - to moja druga ciąża. Pamietam co się działo poprzednio. Stąd jeszcze bardziej sie boję. |
||
|
|
|
#3989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie wiem jak jest dokładnie
|
|
#3990 |
|
Wtajemniczenie
|
my juz po urodzinkach synusia dziś byliśmy na bilansie i wszystko w porządeczku, waży 15kg mój klocek![]() na dworze piękne sloneczko aż chce się żyć ![]() pozdrawiam Mamuśki i fasolki jutro już bedę w pracy to moze uda mi sie więcej poczytać
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:51.

Tylko je jedynie słodkie 

A lekarz nie domyślił się, że potrzebujesz tego zwolnienia, skoro dał tyle zakazów?

Dzisiaj np. zasnęłam ok. 2 i z przerwami spałam do 6 (aż Misia wstała). W pierwszej ciąży też miałam ten problem i pogarszał się wraz ze wzrostem brzucha. Nie znalazłam na to sposobu. Zmieniło się po porodzie kiedy spałam jak zabita (tzn. od karmienia do karmienia 
za jutrzejszą rozmowę z pracodawcą.

klask i: