Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-) - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-14, 13:31   #3961
Pallas Ril
Rozeznanie

Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Cytat:
Napisane przez ZamyslonaRoztargniona Pokaż wiadomość
Witam się po wizycie.
Ciąża potwierdzona, cytologia pobrana, Luteina zamieniona na Duphaston.
Za względu na opóźnienie synka lekarz zaleca badania prenatalne. 600zł...

Mam zakaz:
- podróżowania
- remontowania
- podnoszenia dziecka (powiedziałam ze to nierealne)

Poza tym zostałam zbesztana za to, że za szybko zaszłąm w ciążę po cesarce.

Na koniec wizyty odważyłam się i zapytałam wprost o zwolnienie do pracy. Lekarz nie był zadowolony. Powiedział że o zwolnienie prosi się "od drzwi" bo on wtedy inaczej kartę wypełnia.

Zwolnienie na 2 tygodnie, kolejna wizyta za tydzień, a jeszcze następna za miesiąc.
Co to za lekarz, że się obraża na pytanie o L4?! Masakra... Przecież i tak widzi, że masz ciężką sytuację i oczywiście zero empatii...

A ile czasu minęło od ostatniej cesarki? Bo z tego co słyszałam, to powinno się przynajmniej 2 lata wstrzymać z zachodzeniem w ciążę :/
Stary 2013-10-14, 13:35   #3962
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Zawsze warto być dobrej myśli ale aż 600 zł to już liczone za pierwsze i drugie badanie czy aż za jedno?
Nie wiem. Dał mi ulotkę kliniki która takie badania robi.
Mam podjąć decyzję w tydzień i wtedy na kolejnej wizycie da mi skierowanie lub nie.

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
Co to za lekarz, że się obraża na pytanie o L4?! Masakra... Przecież i tak widzi, że masz ciężką sytuację i oczywiście zero empatii...

A ile czasu minęło od ostatniej cesarki? Bo z tego co słyszałam, to powinno się przynajmniej 2 lata wstrzymać z zachodzeniem w ciążę :/
Niecałe 17 miesięcy. Między porodami będzie równo dwa lata i tydzień różnicy.
Lekarz prowadzący poprzednia ciążę pozwolił zajść jak starsze dziecko skończy rok.

Edytowane przez ZamyslonaRoztargniona
Czas edycji: 2013-10-14 o 13:44
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 13:38   #3963
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
Mam podjąć decyzję w tydzień i wtedy na kolejnej wizycie da mi skierowanie lub nie.

Niecałe 17 miesięcy. Między porodami będzie równo rok i tydzień różnicy.
Lekarz prowadzący poprzednia ciążę pozwolił zajść jak starsze dziecko skończy rok.
Kurcze, strasznie Ci współczuje Tyle stresu Cię ostatnio spotyka.. A to ostatnia rzecz, której w ciąży potrzeba

Mam nadzieję, że wszystko się ułoży, i z synkiem i z brzuszkiem! Trzymam kciuki!
Stary 2013-10-14, 13:40   #3964
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Jutro mnie czeka jeszcze watpliwa przyjemność zawiezienia zwolnienia do pracy i poinformowania pracodawcy o ciąży.
Zbieram siły, bo miło nie będzie.
Stary 2013-10-14, 13:45   #3965
janeczka7891
Zadomowienie

Hej dziewczyny
Można dołączyć ? Jestem w 12tyg ciąży To nasze drugie maleństwo. Termin porodu planowany na 2 maja
Stary 2013-10-14, 13:48   #3966
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Madziu jak dziś Olaf?

Masz jakiś konkretny zestaw ćwiczeń? JA chciałam pedałować na rowerku stacjonarnym bo na dworze jednak bym się bała jeździć (tak jak dotychczas), ale nie wiem boję się, że tylko zaszkodzę dzidzi
Dzięki że pytasz, Oliś nadal gorączkuje, ale juz mu lepiej, broi na potęge wiec wraca do siebie Tylko je jedynie słodkie No i syropu nie wcisne, bo pija wode soki ble a w wodzie wyczuje

Wiesz co rower chyba nie bardzo w ciąży, z tego co kojarzę...

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Ja jestem właśnie po wizycie u gina. Mój robaczek ma już 2,5 cm, nadrobił zaległości i wielkość wg OM już się prawie pokrywa z wielkością wg USG także jest ok Widziałam jak ssie sobie rączkę
Super że wizyta taka radosna

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Uwielbiam ćwiczenia na piłce! Jak je znajdziesz to
Ja jak ostatnio szukałam ćwiczeń na piłce dla zaciążonych, to tylko 2 ćwiczenia znalazłam
A normalne ćwiczenia, które wykonywałam przed ciążą, to zdecydowanie za ciężkie na teraz...
Ćwiczenia mam na kompie, tylko piłka od poprzedniej ciązy gdzieś schowana Mam ściągnięte z chomika, ale jak co mogę przesłać, może sie komuś jeszcze przydadza. O na ten mail co Nikki utworzyła??

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Niestety bezsenność w ciąży to moja bolączka Dzisiaj np. zasnęłam ok. 2 i z przerwami spałam do 6 (aż Misia wstała). W pierwszej ciąży też miałam ten problem i pogarszał się wraz ze wzrostem brzucha. Nie znalazłam na to sposobu. Zmieniło się po porodzie kiedy spałam jak zabita (tzn. od karmienia do karmienia )
Mam i miałam to samo z bezsennoscią. No ale teraz sie nie da od karmienia do karmienia przy starszym dzieciu Zresztą Oliś nie spał przepisowo całe dnie, od początku miał chwile aktywności, od pierwszego tygodnia ;p więc czeka nas pare lat niewyspania

Przygoda kibelkowa świetna

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
też mam takie marzenie ale chyba mało realne bo w szpitalach kurcze lipa, prywatne klinki %%% a sprowadzić cały osprzęt do domu to chyba też koszt;/ choć taki poród odpowiadałby mi najbardziej
U nas w dwóch conajmniej szpitalach jest taka mozliwosć, tylko to trzeba jakoś wcześniej sie zadeklarować :0 Ja zakładam że bym do wanny nie zdązyła dojść

Cytat:
tak, mam na potwierdzenie książeczkę honorowego dawcy krwi, i to im zawsze styknie za dokument. na szczęście, bo 45 zł za to badanie to jakieś nieporozumienie... to powinien każdy człowiek wg mnie mieć zrobione za darmo, a nie jak nie daj Bóg coś się stanie!
Ja miałam w szpitalu robioną grupę ale w trakcie ciaży ślub, zmiana nazwiska i doktorka radziła drugi raz zrobić, chociaż peselu nie zmieniłam . . .

Cytat:
Kurcze szkoda że u Ciebie takie problemy ze zmianą lekarza, bo na bank należą Ci sie darmowe !!

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 13:51   #3967
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Można dołączyć ? Jestem w 12tyg ciąży To nasze drugie maleństwo. Termin porodu planowany na 2 maja
witamy, witamy

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 13:51   #3968
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Cytat:
Witam się po wizycie.
ulotke dal, hmm poszukaj lepiej innej, bo 600 zl to juz przegiecie i naciągactwo! za 300-400 wykonasz na sto procent!
a i tak skoro znalazł powód do badań to jak najbardziej powinnas kwalifikowac sie na prenatalne refundowane, nie daj sie naciagnac.

Cytat:
Hej dziewczyny
no jakże nie można jesteśmy w tym samym tc i bliskim tp. Witam serdecznie się

Edytowane przez h0pe
Czas edycji: 2013-10-14 o 13:55
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 13:53   #3969
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, a możecie polecić jaki stanik ciążowy najlepiej kupić? Tak się właśnie nad tym zastanawiam, bo u mnie rosnące (i bolące ) piersi to na razie jedyny wizualny objaw ciąży (jeśli chodzi o brzuch to jest mniejszy niż przed ciążą z powodu wymiotów :P).

Zastanawiam się czy lepiej kupić z fiszbinami czy bez? Pewnie lepiej jakby był zabudowany bardziej, nie? Koleżanka opowiadała mi też o jakiś stanikach które rosną z piersią przez całą ciążę, ale ona już swój komuś dała, a teraz nie za bardzo mi umie takie znaleźć w necie, a ja z kolei nie umiem sobie wyobrazić jakby to miało wyglądać?
To chyba zależy od biustu. Ja wolę z fiszbinami, bo pomagają utrzymać cyce w 1 miejscu, a jakby się ruszały to wiadomo i boli, i ryzyko, że w końcu obwisną Dla mnie ważne jest, by stanik dobrze podtrzymywał biust, czyli obwód nie może być za luźny. Przy większym biuście ważne jest też, by ramiączka były trochę grubsze, by dobrze trzymały i nie wpijały się. No i niestety dobrego stanika nie ma w zwykłych sklepach z bielizną, czy na ryneczku... mam dość daleko do sklepów z prawidłową rozmiarówką, więc kupuję w necie. I ja wybieram miękkie, bez utrwaldzaczy i push-upów.

Cytat:
Witam się po wizycie.

Mam zakaz:
- podróżowania
- remontowania

Na koniec wizyty odważyłam się i zapytałam wprost o zwolnienie do pracy. Lekarz nie był zadowolony. Powiedział że o zwolnienie prosi się "od drzwi" bo on wtedy inaczej kartę wypełnia.

Zwolnienie na 2 tygodnie, kolejna wizyta za tydzień, a jeszcze następna za miesiąc.
...
Cena masakryczna A lekarz nie domyślił się, że potrzebujesz tego zwolnienia, skoro dał tyle zakazów?
Moim zdaniem są wskazania do zrobienia tych badań na NFZ. Tym bardziej, że masz już 30-stke.

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 14:04   #3970
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie mamuśki

Ja jestem właśnie po wizycie u gina. Mój robaczek ma już 2,5 cm, nadrobił zaległości i wielkość wg OM już się prawie pokrywa z wielkością wg USG także jest ok Widziałam jak ssie sobie rączkę
Następną wizytę mam 6.11 i to już będzie usg genetyczne
Super
Cytat:
Cześć Mamusie!
I znowu poniedziałek Spędziliśmy cudownie i rodzinnie niedzielę - Mężul zaprosił Nas na obiad, a potem byliśmy na długim spacerku po wrocławskim rynku i jego okolicach. Świeciło słońce i było cudnie. Misia wniebowzięta

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty

Też się strasznie boję. Ja mam jutro....

Biedactwo oby szybko przeszło

Też ostatnio oglądałam i wszystkie te ciuchy w h&m wyglądają jakby były szyte od rozmiaru 44 wzwyż Ja nie należę do drobinek (noszę 38, 40), ale w jedną nogawkę spodni materiałowych rozmiar 40 włożyłabym dwie swoje nogi

Niestety bezsenność w ciąży to moja bolączka Dzisiaj np. zasnęłam ok. 2 i z przerwami spałam do 6 (aż Misia wstała). W pierwszej ciąży też miałam ten problem i pogarszał się wraz ze wzrostem brzucha. Nie znalazłam na to sposobu. Zmieniło się po porodzie kiedy spałam jak zabita (tzn. od karmienia do karmienia ).

Też mi się bardzo podobają. Mam zamiar kupić sobie jakąś sukienkę na święta, co by jakoś wyglądać

W ogóle pierwszą ciążę przeszłam całą w leginsach i tunikach. I to nie ciążowych tylko zwykłych. Miałam jedne spodnie z tym takim pasem na brzuch, ale tak mnie irytował, że miałam je ubrane kilka razy. Najwygodniej mi było w getrach, gumkę miałam pod brzuchem. Teraz też zaopatrzyłam się w kilka par

Wiecie co zrobiłam w nocy Poszłam po raz 10. na siku i żeby nie świecić rodzinie światła i świeciłam telefonem. Zrobiłam, wstałam i chciałam spuścić wodę i nagle plum! TELEFON WPADŁ MI DO KIBLA
Na szczęście woda była spuszczona, więc szybko wyciągnęłam, wyłączyłam, rozebrałam i włożyłam do torebki ryżu. Rano nawet się nie przyznałam Mężowi i jak pojechał do pracy do uruchomiłam kominek i jeszcze na nim suszyłam.
Przed chwilą z duszą na ramieniu złożyłam go i uruchomiłam. DZIAŁA
Nieźle, najważniejsze że działa
Cytat:
Witam się po wizycie.

Mam zakaz:
- podróżowania
- remontowania

Współczuję.

CO za zabobon!

Tak, podnoszę i noszę, bo muszę. Nie chodzi, a nie ma mnie kto zastąpić.
Liczę się z konsekwencjami.
Trzymam kciuki, a cena straszna, poszukaj gdzies indziej

Cytat:
Hej dziewczyny
Cześć
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 14:04   #3971
Seleniti
Zadomowienie

Cytat:

Niecałe 17 miesięcy. Między porodami będzie równo dwa lata i tydzień różnicy.
Cytat:
Jutro mnie czeka jeszcze watpliwa przyjemność zawiezienia zwolnienia do pracy i poinformowania pracodawcy o ciąży.
Ja bym na Twoim miejscu jeszcze poszukała kliniki, która zajmuje się badaniami tego typu, bo ceny strasznie się jednak wahają.
Trzymam za jutrzejszą rozmowę z pracodawcą.

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Cytat:
Hej dziewczyny
Witamy

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 14:05   #3972
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
HEHE ciesze się że się spodobała

ja też mam mały biuścik.... i kurcze aż się martwie czy dam rade nakarmić dzidzie tak by się najadła.... p.s dzisiaj po domu założyłam koszulkę jasną i nie ubierałam biustonosza... i mój małż mi powiedział że mi urosły hehe
u mnie nie ma mozliwości że "złapie sobie pierś" i wyłoże z biustonosza... kurcze pewnie głupio to określiłam ale wiecie o co mi chodzi...
Asiulka luzik, ja tez jestem bezbiuscie a syna karmilam w dodatku w okresie ciazy i karmienia w ogole nie urosl mi biust, ciagle nosilam te same staniki, a tak czekalam, az urosnie, zeby choc raz w zyciu miec troche cyca

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 14:09   #3973
Light Limara
Zadomowienie

Nie nadążam już z czytaniem postów, tyle tego produkujecie.

Cytat:
Wiecie, chyba mi ten imbir trochę pomógł... zobaczymy jeszcze wieczorem, bo jak o tej porze jest znośnie, to wieczorem zawsze było najgorzej...

I nie chce mi się siedzieć w domu... tylko co można robić samemu na dworze (między blokami)...
ja imbir ścieram na tarce- tak około łyżeczki i potem zalewam to wrzątkiem i przykrywam
Na mdłości wypróbowałam też migdały- polecam.
Stary 2013-10-14, 14:11   #3974
coodmalina
Raczkowanie

[QUOTE=ZamyslonaRoztargnio na;43259412]Nie wiem. Dał mi ulotkę kliniki która takie badania robi.
Mam podjąć decyzję w tydzień i wtedy na kolejnej wizycie da mi skierowanie lub nie.[/QUOT.E]

Skoro dał Ci ulotkę kliniki to moim zdaniem coś jest nie tak, ja przy pierwszej ciąży też dostałam skierowanie na jakieś fikcyjne badania, za kwotę niemalże wynagrodzenia, skonsultowałam to z innym lekarzem i okazała się że nie są konieczne. Zorientuj sie czy tylko ta klinika robi takie badania... czasami okazuje się że taki lekarz ma udziały w tych firmach i dodatkowo nabija sobie kabzę. Moja koleżanka była grupie podwyższonego ryzyka, po tym jak urodziła córkę z rozszczepieniem kręgosłupa, a do tego druga ciąża okazała się mnoga... wszystkie badania miała za darmo.

[QUOTE=ZamyslonaRoztargnio na;43259412]Niecałe 17 miesięcy. Między porodami będzie równo dwa lata i tydzień różnicy.
Lekarz prowadzący poprzednia ciążę pozwolił zajść jak starsze dziecko skończy rok.[/QUOT.E]

Ja byłam pół roku po cesarce na wizycie kontrolnej u lekarza i powiedział mi że można zacząć starania o drugie dziecko, jak widać co lekarz to inna szkoła Głowa do góry wszystko będzie dobrze, myśl o sobie i szkrabie który w Tobie rośnie... olej wszystko i myśl pozytywnie
coodmalina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 14:20   #3975
muffinka90
Zakorzenienie

janeczko hej szpilka tez tu jest znow sie spotykamy jak ponad 2 lata temu

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2013-10-14, 14:25   #3976
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
Nie nadążam już z czytaniem postów, tyle tego produkujecie.
przez weekend bylo spokojnie - dziewczyny korzystaly z pogody. A dzisiaj na hura mamy ten sam tp
nie musisz wszystkiego czytac - napisz co u ciebie, jak weekend, jak samopoczucie ;>
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 14:31   #3977
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
przez weekend bylo spokojnie - dziewczyny korzystaly z pogody. A dzisiaj na hura mamy ten sam tp
nie musisz wszystkiego czytac - napisz co u ciebie, jak weekend, jak samopoczucie ;>
I ja, i ja mam też ten sam termin porodu co Wy

Przespałam się półtorej godziny i przeszedł mi ból głowy A teraz wciągnęłam kisiel i mam ochotę na jeszcze
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 14:32   #3978
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Cytat:
Napisane przez pomarancza24 Pokaż wiadomość

A już się nie mieszcze w spodniach, chodzę leginsach. Byłam w h&m w weekend i Ogladalam spodnie ciążowe, zwykłe za 150 zł. ..
ja w poprzedniej ciąży kupiłam sobie w ciucholandzie z Nexta na króciutkiej gumie i całą ciąże w nich chodziłam. Są elastyczne wiec chodziłam w nich od 9 tygodnia i na porodówkę tez w nich pojechałam...
Muszę je wygrzebać jak i resztę moich ciązowych ciuchów.

Cytat:
Witajcie mamuśki

Super!!

Cytat:
W drodze powrotnej kupiłam sobie też imbir (w końcu). I tu pytanie za 100 pkt, ile tego się daje na kubek herbaty?
Plasterek wystarczy? Zapach tego nie bardzo mi pasuje do zwykłej herbaty, ale wrzuciłam sobie plasterek do pomarańczowej i było nawet dobre. Mam nadzieję, że mi pomoże...

Ja też mam tyci biuścik, ale push-upy to omijam szerokim łukiem! Nauczyłam się nosić staniki we właściwym rozmiarze (tj push-up 75A zamieniłam na miękki 60DD) i różnica jest ogromna. Biust eksponuje się 1000 razy lepiej, wydaje się tak samo duży (a może i większy), ma ładny kształt, nigdzie nie odstają mi gąbki, stanik leży idealnie, nie suwa się, nie przemieszcza, trzyma cyce sztywno na swoim miejscu i nieraz zapominam, że go mam.
W tej chwili noszę 65DD i jest on na mnie za mały, a mimo to mogę chodzić, skakać, a biust mnie nie boli, bo trzyma się w miseczkach i się nie trzęsie. Nie wiem jak przy większych cycach, ale przy małych, stanik musi być dobrze dobrany (chociaż cena takiego jest nieraz dużo wyższa).
Imbiru niecałą łyżeczkę na szklankę - tak mi gin mówił

A co staników to zgadzam sie ze trzeba dobrze sie zmierzyc i dobrać biustonosz. Ja juz jakiś czas temu zostałam uswiadomiona i z 75B zmieniłam na 70C/D a po ciąży 70E

Cytat:
Napisane przez Gosiiaczek Pokaż wiadomość
My czasowo to tak samo mamy i mama zapisala mnie na slasku do lekarza i lekarka powiedziala ze najlepiej tak ok 11.12 tygodnia wiec ja mam wizyte na 4 listopada bo to najlepszy czas koszt 230 zl ale chce poszukac jeszcze to w krakowie .... a tobie kiedy powiedzieli ze najlepiej je zrobic
Jeśli w Krakowie to mogę Ci polecić dr Wiechecia albo Dr Nocuń tylko cieżko sie do nich wbić. Ja byłam u dr Wiechecia w poprzedniej ciąży i wiem że jest obok dr Nocuń najlepszym specjalista od USG i diagnostyki w Krakowie. U TŻ w rodzienie były różne przypadki on wszysko diagnozował. Jutro mam u niego wizytę i napiszę ile kosztowało.
A jak zadzwoniłam sie umówić to Pani w rejestracji od razu zapytała o termin OM i powiedziła do kiedy mam zrobić badanie, okazało sie ze do 22 października a wolny termin był na 23 ale poszukała czy ktos nie zrezygował i mam na 15
Ich strona: http://www.dobryginekolog.com

Cytat:
Dziewczyny, a możecie polecić jaki stanik ciążowy najlepiej kupić? Tak się właśnie nad tym zastanawiam, bo u mnie rosnące (i bolące ) piersi to na razie jedyny wizualny objaw ciąży (jeśli chodzi o brzuch to jest mniejszy niż przed ciążą z powodu wymiotów :P).

Zastanawiam się czy lepiej kupić z fiszbinami czy bez? Pewnie lepiej jakby był zabudowany bardziej, nie? Koleżanka opowiadała mi też o jakiś stanikach które rosną z piersią przez całą ciążę, ale ona już swój komuś dała, a teraz nie za bardzo mi umie takie znaleźć w necie, a ja z kolei nie umiem sobie wyobrazić jakby to miało wyglądać?
Ja z czystym sumieniem polecam firmę Alles.
Miałam do karmienia w sumie chyba 4 ich staniki a w ogóle nei wyglądały jak karmiki, tylko piękne kobiece biusotosze a przy tym wygodne. Piersze dwa kupiłam w Happy Mum - wolałam przymierzyć, a jeszcze 2 po porodzie już na All i liczyłam sie z możliwoscią zwrotu. Po porodzie mleczko zwiekszyło mi jeszcze rozmiar miseczki

zerknijcie:

http://www.lovemum.pl/products/alles-mama-cubana
http://www.lovemum.pl/products/biust...les-mama-fancy
http://www.lovemum.pl/products/biust...m-bez-fiszbiny

Cytat:
Hej dziewczyny
Hej Jej Janeczko!!
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 14:34   #3979
paulka0212
Wtajemniczenie

Kochana nie nadrabiam (przynajmniej na razie) ale chce się podzielić z Wami nowiną.
Muszę zmienić swój opis... z 2w1 na 3w1

Jestem w takim szoku że nie wiem co napisać.

Fasolka numer 1 jest "oceniana" na 6tyd4 dzień
Fasolka numer 2 -II- na 6tyd2dzień

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 14:35   #3980
muffinka90
Zakorzenienie

paulka co za wiesci podwojne gratulacje

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2013-10-14, 14:38   #3981
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Kochana nie nadrabiam (przynajmniej na razie) ale chce się podzielić z Wami nowiną.

wow paulka - super newsy

Stary 2013-10-14, 14:41   #3982
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:

O w mordkę jeża... Gratuluję
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 14:47   #3983
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:

Jak przeczytałam "3w1" to przez chwilę pomyślałam, ze trojaczki ) To by dopiero było. Coraz więcej mamy w wątku podwójnych i potrójnych mam

Serdeczne gratulacje!
Stary 2013-10-14, 14:53   #3984
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Paulka gratulacje!
Stary 2013-10-14, 14:54   #3985
gosius91
Zakorzenienie

paulka0212 wow super wiesci - podwojne szczescie! Wiedziałas wczesniej o dwoch fasolkach ? Bo ja nie w temacie

VwVampirka imbir jest dobry, najlepiej zetrzeć. Możesz też ssać plasterek cytryny

kaorlak ale przygoda z tym telefonem

ZamyslonaRoztargniona łoo cena masakryczna, a lekarz to chyba nie przyjemny ?

janeczka7891 Witaj

Widziałam, że piszecie też o ubraniach. Ja w swoje spodnie się jeszcze mieszcze, ale nie dopinam, zapinam po prostu na gumke recepturke Poki mi wchodza na tyłek.

Ja ciazowych nowych rzeczy nie bede kupowac namietnie, poniewaz mam fajny lumpek u siebie - widziałam ostatnio, ze w ogole spodnie ciazowe z pasem nie schodza tam, sa H&M wiec jak tylko mi brzuch urosnie to zakupie. Ostatnio mam faze na kupowanie w lumpku W czwartek kupiłam super nowa bluze New Look, za 12 zł (Troche wieksza i nietoperz, bo ostatnio tylko w takich chodze) Była tez nowiutka bielizna od 2 - 5zł Wziełam kilka par wiekszych Tak czy owak, wole kupic sobie w lumpku na razie, bo co ja zrobie z nowymi spodnami za 100zł po ciazy ? Przeciez nie przytyje 20kg

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 14:54   #3986
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Mam okazję że znów jestem sama to do was zajrzałam wieczorem było by zbyt dużo do nadrabiania a tak to będę na bieżąco

Gosiaczek to trzymamy kciuki za przygotowywania do wielkiego dnia

Selenti ciekawe te spodnie. Tylko zastanawiam się czy już pora na takie spodnie, czy nie za wcześnie.

Kasian89 z tego co wiem rowerek jest dość bezpieczny i nie powinien zaszkodzić dzidzi. Chociaż najlepiej to konsultować z lekarzem.
Tak tak ja dziś mam wizytę po 18, ale potem spotykam się z koleżanką także pewnie jutro wam napiszę "że wszystko ok z moim bąbelkiem"

Cytat:
Witajcie mamuśki

klask i: dla malucha no i dla mamusi

To w którym ty jesteś tygodniu??? że dopiero 6 listopada będziesz miałą uzg genetyczne???

Juz doczytałam że jesteś w 9 tc.

Cytat:
Aha.. jeszcze a propos ciuchów ciążowych. Koleżanka poleciła mi taką firmę Happy Mum. Ciuchy są niestety dość drogie, ale mają taką zaletę, że większość z nich da się nosić po ciąży (różne systemy zamków, klapek, ściągaczy). Poza tym może da się coś znaleźć od nich używanego na Allegro? Ja sobie wczoraj przeglądnęłam ich stronę i się po prostu zakochałam
to biegnę popatrzeć jakie cudeńka maja w sprzedaży...

Cytat:
Wiecie co zrobiłam w nocy Poszłam po raz 10. na siku i żeby nie świecić rodzinie światła i świeciłam telefonem. Zrobiłam, wstałam i chciałam spuścić wodę i nagle plum! TELEFON WPADŁ MI DO KIBLA
Na szczęście woda była spuszczona, więc szybko wyciągnęłam, wyłączyłam, rozebrałam i włożyłam do torebki ryżu. Rano nawet się nie przyznałam Mężowi i jak pojechał do pracy do uruchomiłam kominek i jeszcze na nim suszyłam.
Przed chwilą z duszą na ramieniu złożyłam go i uruchomiłam. DZIAŁA
Dobrze że phone działa torebka ryżu poidobno potrafi zdziałać cuda

Cytat:
Witam się po wizycie.

Mam zakaz:
- podróżowania
- remontowania

.
Jakieś takie nie humanitarne podejście tego lekarza do pacjentki. Ktoś sugerował że ty się kwalifikujesz do badań prenatalnych z NFZ i powinnaś moim zdaniem o to popytać. Bo tyle kasy drogą nie chodzi...

Dziwie się lekarzowi że sam ci nie zaproponował zwolnienia. Ja na dzień dobry przy pierwszej wizycie słyszałam po kilka razy pytanie o l4 - tylko że ja nie chciałam.

Cytat:

Nie martw się na zapas. Nie taki diabeł straszny... Ja się dość długo zbierałam aby poinfoirmować pracodawcę a pracuje tylko ja i on. Więc wiedziałam że nie będzie zbyt zadowolony. Ale okazało sie że rozumie powiedział że dzieci "muszą " się rodzić itp.

Także głowa do góry i nie martw się na zapas

Cytat:
Hej dziewczyny

Zapraszamy to mamy zbliżone tp - ja na 3 maja

Cytat:

congartulations paulka

wow ale szczęście

A ja zaraz zmykam do biblioteki oddać książki, wypożyczyć coś nowego , p[otem mykam na szybki obiad i jedziemy z małżem do ginki.

Zauważyłam że odkąd jestem w ciąży nie czytam w ogóle książek, a tak starsznie je lubiłam czytać,,, wręcz je połykałam... A teraz....

No nic zmykam...miłego popołudnia kochane

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 15:04   #3987
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Hej dziewczyny
Hej, witaj A pierwsze ile ma?

Cytat:

wow my też jesteśmy w szoku Gratulacje )

Zamyślona spróbuj może zadrynać do jakiejś poradni genetycznej przy szpitalu?

Ja ma dziś jakieś nastroje sentymentalne... Rozryczałam się na widok stroju kąpielowego z okresu karmienia, przypomniałam sobie, jak go kupowaliśmy i byliśmy z takim maleńkim Olafkiem nad morzem, właściwie sama bo Tż to w delegacji tam i że nigdy to sie już nei powtórzy ... A to wszystko dlatego że Oliś dorwał się do mojej szuflady z bielizną wyjmował majty i wkładał sobie na głowe więc chyba z nim lepiej...

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 15:05   #3988
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
ZamyslonaRoztargniona łoo cena masakryczna, a lekarz to chyba nie przyjemny ?
Można go odebrać jako nieprzyjemnego. W necie piszą ze ma specyficzne poczucie humoru. Ja też tak to odebrałąm.

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Jakieś takie nie humanitarne podejście tego lekarza do pacjentki. Ktoś sugerował że ty się kwalifikujesz do badań prenatalnych z NFZ i powinnaś moim zdaniem o to popytać. Bo tyle kasy drogą nie chodzi...

Dziwie się lekarzowi że sam ci nie zaproponował zwolnienia. Ja na dzień dobry przy pierwszej wizycie słyszałam po kilka razy pytanie o l4 - tylko że ja nie chciałam.

Nie martw się na zapas. Nie taki diabeł straszny... Ja się dość długo zbierałam aby poinfoirmować pracodawcę a pracuje tylko ja i on. Więc wiedziałam że nie będzie zbyt zadowolony. Ale okazało sie że rozumie powiedział że dzieci "muszą " się rodzić itp.

Także głowa do góry i nie martw się na zapas
Zorientuję sie z tym badaniem "na mieście".

A co do pracodawcy - to moja druga ciąża. Pamietam co się działo poprzednio. Stąd jeszcze bardziej sie boję.
Stary 2013-10-14, 15:06   #3989
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
chodzisz prywatnie czy na NFZ? Pytam bo mój mi nie proponował (NFZ) a teściowa już mi każe iść i tż też (ze względu na wcześniejsze #) ja się w sumie dobrze czuję także jeszcze chciałabym popracować, ale słyszałam że ginekolodzy na NFZ niechętnie dają zwolnienia, szczególnie do skończonego 3 mies. ale nie wiem jak jest dokładnie

Stary 2013-10-14, 15:16   #3990
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

chyba nie dam rady nadrobić

my juz po urodzinkach synusia dziś byliśmy na bilansie i wszystko w porządeczku, waży 15kg mój klocek

na dworze piękne sloneczko aż chce się żyć

pozdrawiam Mamuśki i fasolki jutro już bedę w pracy to moze uda mi sie więcej poczytać

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości