Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV) - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-20, 22:02   #4051
Delicjanka
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
zbiorowe za umiejętności dzieciaczków

Lenova

Marsi ależ mów! Bardzo lubię czytać z jaką radością piszesz! Ja przy Dawidzie na słonym jechałam

Mamy dziewczynek
sliczny sweterek <3

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 22:04   #4052
hope01
Zakorzenienie

na grupie na fb na licytację wystawiony (grupa LICYTACJA OD 1 Zł) cały komplecik

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 22:06   #4053
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Ja przepraszam, ale zaraz mnie penis szczeli przeczytałam, pocytowałam, poodpisywałam i co? mignęło błysneło i prądu nie było jakąs 1/155435124357645 sekundy i od nowa Polska Ludowa

dobry wieczór paniom

spotkanie z naszymi piesami zawsze konczy sie dla nich niekorzystnie

widziałam na fejsie nie dziwota , że mąz na siłke chodzi
a dobry marynarz to i po morzu czerwonym poplynie

zdróweczka dla biedulinki teraz to juz jej tylko zyrandol został

my tez sie cieszymy, wiec pisz!

sasasasaasaa

zeby mi pisankami pizgał po całym kosciele? chyba ze w kamienne sie zaopatrze, to juz inna inszosc

super wiadomosci od onko ja tez warzyw za takich powodów nie daje, na swiezyzne czekam

moze dlatego, ze nowy wywrazisty smak?

U nas hitem są wafle podpłomyki domowe, mały wsuwa az sie trzęsie łozeczko

MENEQ brawa za " mama"

LENOVA, trzymam mocno kciuki

HOPE, z zielonego kartonu mu wyciełam, wiec sie smiejemy że dolarami szasta

Mam zapytanie- jak sie przedstawia sprawa z dawaniem dzieciowi miodu?
W sensie prawdziwnego od pszczólek a nie takiego na samych E? Bo sąsiadka mi przyniosła dla malego.

I jeszcze ubraniowo- jaki rozmiar czapek wiosennych teraz kupujecie? Bo my mamy dobre z jesieni jeszcze, ale jakas bym mu chciała dokupic, tylko na tamtych nie ma metki na zadnej (sama nie kupowałam, byly w paczkach co licytowałam) wiec nie mam pojecia
Hania już jadła miód
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Amelka zjadła dziś parówke, t. dała- 70%. Nawet nie wiecie jak sie wk.rwiłam.

padam na pyszczek...
ja dawałam takie 80 czy 90% mięsa
Cytat:
zbiorowe za umiejętności dzieciaczków

Lenova

Marsi ależ mów! Bardzo lubię czytać z jaką radością piszesz! Ja przy Dawidzie na słonym jechałam

Mamy dziewczynek
sweterek

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 22:11   #4054
elllmi
Zakorzenienie

hej

ale piekna pogoda była

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość

Yae zaczyna po nas powtarzac slowa, na razie potrafi "papa" i "tata". Jednak wczoraj uciekla tz przed kapiela z lazienki i biegnie prosto do pokoju, w ktorym widziala mnie ostatni raz, otwiera z impetem drzwi i wbiega wolajac: "mama" Doczekalam sie!!

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
A w ogóle moje dziecko opanowało najwyższy chyba level (mam nadzieję że najwyższy) - wychodzi.... na stół!
no to jeszcze przed nią szafa

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
dałam Hani taki wyciskany mus z owoców z hippa, siedzi w foteliku tyłem do mnie i aż się boję zajrzeć. są dwie możliwości albo wyciska go na siebie albo ładnie je bo cicho siedzi;p

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
A, nie pisalam.
U tego zaleglego onkologa wczoraj bylam i wszystko gra
Szaja mnie kiedys pytala skad ta wizyta (a ja przez gapiostwo chyba nie odpisalam) - jestem prawie 5 lat po chemioterapii i musze kontrolowac czy dziad znow sie nie zakradł

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Aha ELLMI... czy ta czapeczka Japan Style co masz czy jakoś tak jest dwustronna i czy jest podwojnie szyta...czy przez to nie jest taka grubsza?
ona jest taka dwuwarstwowa, niby dwustronna, ale na tej drugiej stronie już tak fajnie nie wygląda i widać szew; w środku jest taka bawełniana warstwa, a na zewnątrz taka jakaś dziergana i wg mnie jak będzie dalej taka pogoda jak dzisiaj, to może być troszkę za ciepła jutro muszę kupić dodatkowo w HM takie zwykłe cienkie bawełniane jak mieliśmy rok temu

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
A w reserved jest -25% do 23.03 Trzeba pobrać kod rabatowy przez facebooka
https://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.com/reserved_.../?request_ids=

( tym razem info sprawdzone) Szkoda, że ja właśnie wczoraj odebrałam od nich zamówienie

Kurde czaszkuje musicie znaleźć to na stronie facebookowej reserved https://www.facebook.com/Reserved
właśnie miałam Wam pisać o tym

Cytat:
I jeszcze ubraniowo- jaki rozmiar czapek wiosennych teraz kupujecie? Bo my mamy dobre z jesieni jeszcze, ale jakas bym mu chciała dokupic, tylko na tamtych nie ma metki na zadnej (sama nie kupowałam, byly w paczkach co licytowałam) wiec nie mam pojecia
najlepiej obwód główki zmierzyć,bo zazwyczaj tak rozmiary podają; choć np. w HM podają rozmiary czapek jak ciuszków i dla Filipa biorę 74-80

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 22:12   #4055
LadyWhisper
Zakorzenienie

Kochane przepraszam, ze znowu wypadlam z obiegu ale dzisiaj tak przepiekna pogoda, ze 3 godz z zuczkiem smigalismy

Dzisiaj 33 osoby na bieganiu!!!!!! Rekord pobity o 9 osob!!!!!!! jejejejejeeeee
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 22:21   #4056
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Zobaczę jutro bo pisze z telefonu a, przecież tu zdj sure nie ładują szkoda ze mi teraz o rabatach piszesz jak ja juz kupilam
Swoją droga to powinnam isc na allegrowy odwyk...już niw o samo kupowanie chodzi, bo nie mam kasy na,zakupy, ale jak juz cos znajdę to zaraz drugie znajduję i tak to się ciagnie...dziś zalicytowalam 2 kurtkii 5 par spodni dla Antonia, co prawda od 1 zl... Ale dopiero pod koniec się zorientowalam ze klikam bezwiednie....:screwy::ee k:

żebym wcześniej wiedziała to też wstrzymałabym się z zakupami u nich

Cytat:
7418180[/url]

Dobra lece spać, chlopaki śpią to ide i ja.
Antoś biedny pojękuje przez sen, no ale na razie jest ok.temp. nie ma.i mam nadzieję że tak będzie. Żebyście zobaczyły jak on sie inhaluje, siedzimy w kuchni na stole, patrzymy przez okno-a on sam sobie trzyma maseczkę i się inhaluje.

Zdrowia dla Antosia

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej

ale piekna pogoda była
Daj trochę tej pogody

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Kochane przepraszam, ze znowu wypadlam z obiegu ale dzisiaj tak przepiekna pogoda, ze 3 godz z zuczkiem smigalismy

No wracaj Smutno bez Ciebie i Pietraszak

Gratuluje rekordu

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

A dziewczyny brawa dla mnie W końcu zebrałam dupkę z kanapy i poćwiczyłam trochę po ponad miesiącu obiecywań, że jutro zacznę Mam nadzieję, że wytrwam i w lato nie będzie wstydu

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 22:54   #4057
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
.
Już kiedyś miałam Ci pisać, ale zapomniałam. Śliczny avatar (a raczej Ty na nim)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-20, 23:02   #4058
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:

A dziewczyny brawa dla mnie W końcu zebrałam dupkę z kanapy i poćwiczyłam trochę po ponad miesiącu obiecywań, że jutro zacznę Mam nadzieję, że wytrwam i w lato nie będzie wstydu
no to jak się dopominasz, to masz
a ja nadal nie wiem jak się zmobilizowac

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 23:12   #4059
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez nie wiem jak

mam jedną motywatorkę ale sie jej nie słucham
Stary 2014-03-20, 23:32   #4060
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Już kiedyś miałam Ci pisać, ale zapomniałam. Śliczny avatar (a raczej Ty na nim)

Ale mi się miło zrobiło Dziękuje

Cytat:

A ja nie wiem jak to zrobić, żeby mi się jutro znów chciało

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 00:39   #4061
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
żebym wcześniej wiedziała to też wstrzymałabym się z zakupami u nich

Zdrowia dla Antosia

Daj trochę tej pogody

No wracaj Smutno bez Ciebie i Pietraszak

Gratuluje rekordu

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

dla tej Pani

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
ja tez nie wiem jak

mam jedną motywatorkę ale sie jej nie słucham

Cytat:
Cytat:
Ale mi się miło zrobiło Dziękuje

A ja nie wiem jak to zrobić, żeby mi się jutro znów chciało
Pomyslcie tylko o nagrodzie (naszych )

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-21, 06:19   #4062
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Witam!

Przeczytałam wszystko-cierpię ostatnio na bezsenność.

Blanka dzisiaj "awansuje" do starszej grupy w żłobku. Pierwszy raz będzie z innymi paniami. Martwię się troszkę jak to będzie. Niby wszystkie Ciocie zna,bo dzieci się odwiedzają w ciągu dnia,ale tu miała tak kochane te panie. W nowej grupie sporo się zmieni-tu jest czas na naukę. Dzieci uczą się samodzielnie jeść,wszystkie jednocześnie są sadzane na nocnik,są zajęcia logopedyczne i ruchowe. Nawet wszystkie dzieci w jednym momencie idą spać-widziałam na własne oczy,a przy tym wiedzą że jest ustalony czas drzemki i póki Ciocie nie odsłonią rolet,to leżą wszystkie na swoich materacach i czekają,nie hałasują. Wczoraj aż mi się łezka w oku zakręciła jak Ciocie oddały mi wszystkie rzeczy Blanki i powiedziały żebym przejrzała co jest dobre a co za małe i przyniosła świeże do nowej grupy

Poza tym Blanka ma ostatnio dni świra. Normalnie non stóp się śmieje,wszystko jest śmieszne A już jak się położę na podłodze,to takie zabawne jest kotłowanie się po mamie Wrzuciłam Jej do wanny dwie piłki takie jak do suchego basenu,to rzuca się na nie jak szczerbaty na chleb. No istne szaleństwo.

Silver jak Daria?

Insolito właśnie miałam pisać o tym kuponie rabatówym

Nawijko jakie cudowne wieści! Łzy mi pociekły,ja tak strasznie przeżywam takie choroby u bliskich

Ania pięknie Ci w tym kolorze!

Kija Ty mnie pozwalasz swoimi opowieściami!

Marsi jak tam fasolka? Jak się czujesz? Pisz o zachciankach Przecież my tu wszystkie razem z Tobą w ciąży

Mała wierze że rozmowa z mężem przyniesie Ci spokój

Nie pamiętam co ja jeszcze miałam.
Aaa miodu nie Dawałam,ale może dzisiaj spróbuje na śniadanie,teść ma mała pasiekę,więc mamy swój.

Mąż postanowił zmienić samochód (Audicowy maniak). I zrobił to wczoraj. A ja na prawdę lubiłam moja cytrynę,mimo że duża to wszędzie się nią zmieściłam No i muszę nauczyć się jeździć automatem. Mam na to...dzisiaj. Najlepsze jest to że to ja właściwie jeżdżę samochodem,bo TZ dojeżdża pociągiem do warszawy. Najgorsze jest to że to auto jest lekko stuknięte-ktoś gościowi wjechał w tyłek. Niby nie dużo,ale ja mam do świat tak jeździć,bo auto trzeba oddać na parę dni do mechanika a ja potrzebuje codziennie dostać się do pracy. Uprzedzając Wasze pytania,kumpel TZ (jeszcze większy maniak) sprawdził wszystko i poza tym nie było żadnych niespodzianek.

Ale się rozpisałam z rana Przepraszam!

---------- Dopisano o 06:19 ---------- Poprzedni post napisano o 06:18 ----------

Jeszcze chciałam-Insolito z czego chcesz chudnąć? Z kości na ości?

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 06:48   #4063
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Witam!

Blanka dzisiaj "awansuje" do starszej grupy w żłobku. Pierwszy raz będzie z innymi paniami. Martwię się troszkę jak to będzie. Niby wszystkie Ciocie zna,bo dzieci się odwiedzają w ciągu dnia,ale tu miała tak kochane te panie. W nowej grupie sporo się zmieni-tu jest czas na naukę. Dzieci uczą się samodzielnie jeść,wszystkie jednocześnie są sadzane na nocnik,są zajęcia logopedyczne i ruchowe. Nawet wszystkie dzieci w jednym momencie idą spać-widziałam na własne oczy,a przy tym wiedzą że jest ustalony czas drzemki i póki Ciocie nie odsłonią rolet,to leżą wszystkie na swoich materacach i czekają,nie hałasują. Wczoraj aż mi się łezka w oku zakręciła jak Ciocie oddały mi wszystkie rzeczy Blanki i powiedziały żebym przejrzała co jest dobre a co za małe i przyniosła świeże do nowej grupy

Poza tym Blanka ma ostatnio dni świra. Normalnie non stóp się śmieje,wszystko jest śmieszne A już jak się położę na podłodze,to takie zabawne jest kotłowanie się po mamie Wrzuciłam Jej do wanny dwie piłki takie jak do suchego basenu,to rzuca się na nie jak szczerbaty na chleb. No istne szaleństwo.

Silver jak Daria?

Nawijko jakie cudowne wieści! Łzy mi pociekły,ja tak strasznie przeżywam takie choroby u bliskich

Marsi jak tam fasolka? Jak się czujesz? Pisz o zachciankach Przecież my tu wszystkie razem z Tobą w ciąży

Aaa miodu nie Dawałam,ale może dzisiaj spróbuje na śniadanie,teść ma mała pasiekę,więc mamy swój.

Mąż postanowił zmienić samochód (Audicowy maniak). I zrobił to wczoraj. A ja na prawdę lubiłam moja cytrynę,mimo że duża to wszędzie się nią zmieściłam No i muszę nauczyć się jeździć automatem. Mam na to...dzisiaj. Najlepsze jest to że to ja właściwie jeżdżę samochodem,bo TZ dojeżdża pociągiem do warszawy. Najgorsze jest to że to auto jest lekko stuknięte-ktoś gościowi wjechał w tyłek. Niby nie dużo,ale ja mam do świat tak jeździć,bo auto trzeba oddać na parę dni do mechanika a ja potrzebuje codziennie dostać się do pracy. Uprzedzając Wasze pytania,kumpel TZ (jeszcze większy maniak) sprawdził wszystko i poza tym nie było żadnych niespodzianek.

---------- Dopisano o 06:19 ---------- Poprzedni post napisano o 06:18 ----------

Fewciu;p wystuka sie

Witam z rana;] my od 6 pobudka, ale az milo...słoneczko nas obudziło... o 8 jedziemy do miasta, kumpela wyjezdza z dnia na dzien do Anglii i nie bedzie pozniej czasu sie spotkać, a ja i tak jade to godzina wczesniej mnie nie zbawi;p

oks ide wieszac pranie, bo na noc ustawione było;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 07:57   #4064
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
ja przepraszam,że Wam ciągle o tym truje ale tak bardzo się ciesze i nie mogę jeszcze uwierzyć
Truj Marsi truj, z przyjemnoscia to czytamy
Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakie dajecie obecnie warzywa dzieciakom? dajecie np salate, ogorka, pomidora!? boja kompletenie nie mam pomyslow juz na obaidy dla Tosi Daje jej takie produkty: indyk, krolik, czasem swinke, marchew, ziemniak, groszek, kalafior, sam nalesnik ... (my nie mozemy caly czas mleka krowiego i pochodnych)..
Ja nie daję pomidorów i ogórko bo nawet dla mnie sa bez smaku,pewnie faszerowane nie wiadomo czym
Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
wiem ze najprosciej w zupce, ale Tosia chce wszystko sama jesc wiec musze teraz robic obiady takie zeby mogla wszystko do reki wziasc...to fasolka zostaje jedynie z mrozonek
Moja z rączki umie tylko chrupka zjeść, jak coś innego daję to psa karmi
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Wychodzicie z zakatarzonymi dziecmi na spacer?
Wychodzę, jak tylko katar to wychodzę
Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
A tak mnie naszło, idzie któraś z Was z dzieciem do święcenia koszyczka??
Jak tylko pogada będzie to idę

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ----------

Cytat:
Tak piszcecie o ciązowych zachciankach - mi to sie tam wszystkiego chcialo, najlepiej jednoczesnie i natychmiast!! Ale +22kg z powietrza sie przeciez nie wzielo

PstryczkuU tego zaleglego onkologa wczoraj bylam i wszystko gra
Szaja mnie kiedys pytala skad ta wizyta (a ja przez gapiostwo chyba nie odpisalam) - jestem prawie 5 lat po chemioterapii i musze kontrolowac czy dziad znow sie nie zakradł
Super
Co do zachcianek to ja nie miałam wogóle, Tż aż był zawiedzionybo myślał że chociaż na śledzika nabiore ochoy i razem będziemy jesć a tu nic
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Zacznie lubić moja jak na podłodze z nią jestem to się tak cieszy i leci po książeczkę, po czym bez pytania mnie o zdanie - ładuje mi się na kolana, siada, opiera o mój brzuch pleckami i czytaamyyyy W ten sposób większość krótkich książeczek znam na pamięć bo mi za szybko obraca kartki
Dokładnie, u mnie teraz na topie "Idzie niebo ciemną nocą", nawet mama już opanowała
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość

Dziewczyny błagam Was o kciuki bo wiem, że mają wielką moc. Jest szansa na pracę dla mnie związana z moimi studiami także byłoby idealnie gdyby się udało.Proszę trzymajcie kciuki!
Są kciuki
Cytat:
A w reserved jest -25% do 23.03 Trzeba pobrać kod rabatowy przez facebooka
https://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.com/reserved_.../?request_ids=

( tym razem info sprawdzone) Szkoda, że ja właśnie wczoraj odebrałam od nich zamówienie

Kurde czaszkuje musicie znaleźć to na stronie facebookowej reserved https://www.facebook.com/Reserved
No właśnie wczoraj widziałm i nie wiem co robić, kasy trochę nie mam, ale okazja jest a mam upatrzone kilka rzeczy na powypłacie
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Ziecia to - uwaga - BIEDRONKA. I tu chodzi o sieć sklepów. Nie wiem, skąd ona wytrzasnęła to słówko, wymyśliła i z całym przekonaniem tak mówi na znaczek tego sklepu. Nawet, jak się ją spyta, pokazując w gazetce reklamowej tę biedronkę, to odpowiada, że to ZIECIA.

Nie wiem, o co chodzi z tymi biedronkami, ale moja siostrzenica mówiła na to stworzonko "UFO".
Nieźle, niezgadłbym

Cytat:
Misa, Leady i pozostałe oglądające BB

http://demotywatory.pl/4309673/W-kon...zyciel-z-pasja
Slyszałam dzisiaj w radiu
Cytat:
Mamy dziewczynek
Cytat:
na grupie na fb na licytację wystawiony (grupa LICYTACJA OD 1 Zł) cały komplecik
Boskie toto. jaki rozmiar, i ile już jest??
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 07:58   #4065
misiaeel
Wtajemniczenie

hej
ale pogoda

Cytat:

brawo
Cytat:

Cytat:
ja tak samo
Cytat:
Witam!

Silver jak Daria?

To Twój Tż by się z moim dogadał też maniak audi niestety teraz musiał ustąpić na większy rodzinny samochód
a jaki kupiliście?
A Blanuś na pewno sobie poradzi

Aniołki[*][*]25.01.2012

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-21, 08:00   #4066
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Hej hej hej
Powiem Wam , ze czas w pracy mi mija bardzo szybko. Tyle się dzieje, ze szczerze mówiąc nie mam kiedy myśleć o Zuzi. Dzwoni raz tylko się spytać czy wszystko ok . A ze krzywda jej się nie dzieje to jestem spokojna.
Buziaki dla Was :-* miłego dnia

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 08:06   #4067
Ifwka
Zakorzenienie

Chyba sama do siebie piszę

Cytat:
Witam!

Kciuki za Blaneczkę

U mnie diety ciąg dalszy. Wczoraj obiadu niet, zupy niet, chrupka niet, dałam kromeczkę jak wróciłyśmy z pola o 17:30 to W końcu o 18 zjadła jogurt, i chyba byla głodna bo pod koniec kąpania już się nerwowa zrobiła, mleko wypiła normalnie, kaszy nie dodałam z obawy przed i już o 1:30 obudziła się na jedzenie, o 5 przełożyłam do wózka, bo w łóżeczku się przewalała i nie mogła spać...
Ehhh... wszytskie znaki na ziemi i niebie wskazuja na zęby tylko że w buźce nie znajduję potwierdzenia
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2014-03-21, 08:12   #4068
gojka24
Zakorzenienie

witam się z rana...
Nie mogę uwierzyć, że od dłuzszego czasu budzę się sama z siebie o 6, czasem przed.. Ja straszny śpioch jestem i jak na 8 mam gdzieś być to zawsze ciężko mi się zebrać a tu od jakiegoś czasu budzę się sama i do tego wyspana i z rozierającą energią... hmmmm.... starzeje się???

Cytat:
Ania jako kosz do święcenia

Tak piszcecie o ciązowych zachciankach - mi to sie tam wszystkiego chcialo, najlepiej jednoczesnie i natychmiast!! Ale +22kg z powietrza sie przeciez nie wzielo

A, nie pisalam.
U tego zaleglego onkologa wczoraj bylam i wszystko gra
Ja miałam +9 i przez te szpitale udało mi się wrócić do wagi sprzed... Ale co z tego, jak przez uwięzienie w domu waga znowu leci w górę... A nawet jak schudłam to i tak wyglądałam tak samo... Brzuch mi strasznie odstaje... takie sadełko wisi, choć to nie tłuszczyk tylko skóra.... Całe szczęście, że jędrna i bez rozstępów i fałdek.... No i do tego boczki straszne mam. ale taka chyba moja uroda... Wogle ten odstający brzuszek taki śmieszny mam, na dole jakby odcięty w pewnym momencie się kończy, no nie wiem jak to opisać....

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Zacznie lubić moja jak na podłodze z nią jestem to się tak cieszy i leci po książeczkę, po czym bez pytania mnie o zdanie - ładuje mi się na kolana, siada, opiera o mój brzuch pleckami i czytaamyyyy W ten sposób większość krótkich książeczek znam na pamięć bo mi za szybko obraca kartki

Mała, kochanie, wywal to z siebie mężowi, porozmawiajcie. Przytuli, ulży

Brawo dla Mychy - mądra dziewczynka
Moja się dziś upierała, że pusty karton po mleku musi stać w lodówce..

Gdy minie 5 lat to już chyba znacznie maleje ryzyko, prawda? Cieszę się przeogromnie!
---------
A my dzień u t. Dziecko padło bez kąpieli po powrocie.
Wiecie co? jestem przeczołgana pińcśet razy bardziej niż kiedy jestem z nią w domu. U babci jest tyle nowych rzeczy do wywalenia, ściągnięcia, potłuczenia (dużo bibelotów w takich szafkach niezamykanych kuchennych, na dole )
W głowie słyszę tylko : mama! chciem chciem chciem
Bo przecież jak czegoś nie można dostać/ściągnąć/włożyć/złożyć/wstaw cokolwiek - to mama uratuje

Najgorsze, że jak ona zaaferowana miejscem to już w ogóle jeść nie chce ;/ odmawiała wszystkiego.. a nagle wyczaiła u gory na stole paczkę z krakersami.. domagała się głośno - w końcu zrezygnowała dałam kawałek (dawała któraś? ja wolałabym nie dawać, bo w sumie nic to nie reprezentuje sobą + sól;/) i przepadło. Wióry leciały. Dziecko gryzło jakby to całe życie robiło, i zżarło w mig..
Ja nie wiem czemu ona takie dziwne - SUCHE rzeczy preferuje.
W życiu sobie nie wyobrażam żeby moje dziecię zjadło kiedykolwiek sałatkę jakąś jak Leoś.

Marsi: pisz, mnie to strasznie jara i wzrusza jak o ciąży piszesz...
ja czasem daję, rzadko ale zdarzyło się...

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Jeśli nie będę miała zapalenia płuc jak w zeszłoroczną Wielkanoc to tak

Brawa dla mądrej dziewczynki
I oby Wam szybko zębol wyszedł.

super wiadomość !

Dziewczyny błagam Was o kciuki bo wiem, że mają wielką moc. Jest szansa na pracę dla mnie związana z moimi studiami także byłoby idealnie gdyby się udało.Proszę trzymajcie kciuki!

: kciuki: Oby się udało.. Ja wlaśnie czekam na tel... Wczoraj rekrutacja się zakończyła... A zdradzisz nam co to za praca??

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość

[/COLOR]szaja - może Ty coś poradzisz bo od 2 miesięcy nie potrafię opanować alergii Borysa. Mieliśmy być na diecie eliminacyjnej ale nie dałam rady. Bo chyba musiałabym odstawić wszystko poza mlekiem. Dawałam mu jedynie kilka tych mało alergizujących produktów, ale policzki nigdy całkiem białe nie były, zawsze zostawał jakiś rumień, który to się nasila to blednie. Naprawdę jestem już w kropce, rozerwana pomiędzy tym, żeby sobie darować i dawać mu w miarę normalnie jeść a tym, żeby znowu prawie nic mu nie dawać i czekaż aż sięto wszystko wyciszy, ale mam wrażenie, że zbyt długo to trwa a ja nie znalazłam tego co mu szkodzi (poza białkiem, to pewne).
Wspominałaś, że może ma alergię na pyłki, ale to się zaczęło jeszcze w zimie więc sama nie wiem.
Zaczęłam już myśleć o roztoczach, kurzu .. zastanawiam się też czy to może nie łóżeczko turystyczne w którym śpi (bo to jakieś tekstylia są, jeszcze używkę kupiliśmy). Chyba nie mam siły na ten moment i naprawdę nie wiem czy dać mu normalne jedzenie, bo widzę, że ma ochotę czy dalej nieudolnie eliminować i wprowadzać.
Myślałam o alergologu ale pediatra nie chce dać skierowania, twierdzi, że już jest lepiej. Owszem lepiej jest, ale nie idealnie. No i lepiej bo Borys mało co je.
A nie możesz iść prywatnie do alergologa???

Cytat:

Mam zapytanie- jak sie przedstawia sprawa z dawaniem dzieciowi miodu?
W sensie prawdziwnego od pszczólek a nie takiego na samych E? Bo sąsiadka mi przyniosła dla malego.
Ja już daję, rzadko i mało, ale daję.. Mam dojście do świeżutkiego prosto od pszczelarza- wujka Tż

Cytat:

Wczoraj znalazłam w swoim mieście biegającą grupę i od razu o Tobie pomyślałam... Ja chyba wolę sama biegać... Dziś się wybieram.... pierwszy raz, bo chyba już dość ciepło... zobaczymy jak moje gardło to zniesie- pewnie angina o sobie przypomni:brzyda l: ale co tam, mam zachcianke....:b rzydal:

Dziewczyny, któraś pisała, że kupiła hula hop w biedronce? Nie pamiętam która, ale ciekawi mnie czy się kręci i czy widzi efekty... Też się w nie zaopatrzyłam, na początku strasznie ciężkie mi się wydawało, a teraz wogle go nie czuję. Kręcę się codziennie... Zaczynałam od 4-5 okrążeń, bo bałam się sinaków, tzn chciałam ich uniknąć. obecnie kręcę się ok 5min i Tż sam z siebie stwierdził, że widzi delikatne efekty Choć mu wcale nie mówiłam, że się kręcę... A z moim słomianym zapałem byłam pewna, że Tż myśli, że kupił a ja nie używam..POwiem Wam, żę jest to dla mnie idealne ćwiczenie... Nie wymaga wysiłku, nie wiele czasu trzeba poświęcić.... Mogę w między czasie film np oglądać... no rewelacja...
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 08:12   #4069
Ultra81
Rozeznanie

Czesc dziewczyny!

Witam sie z rana. Tz wlasnie bawi sie z Mloda, to mam chwilke. Ciekawe, czy znowu Mala mu zasnie

Nawijko - bardzo sie ciesze, ze u lekarz wyszlo ok. Kciuki wielkie, by juz tak zostalo. Co ja mowie - na pewno zostanie

Fewciu - kciuki za Blanke w nowej grupie. Na pewno sobie poradzi. Madra dziewczynka! A co do samochodu, my mamy dwa, jeden z manualna skrzynia, drugi automat. Ja czesciej jezdze automatem, lubie. Myslalam, ze sie nie przyzwyczaje, ale zajelo mi to jakies 5 min. Mega wygoda. I gratuluje autka

Lady - brawa za frekwencje

Insolito - brawa za cwiczenia! Ja tez na razie wytrwale cisne - no, z mala przerwa na regeneracje po upadku

Cos jeszcze komus mialam pisac, ale nie pamietam...

A, co do miodu - dawalam juz troszke, taki ze sprawdzonej pasieki.

O, tz wylazl z pokoju - Mloda mu usnela. Naprawde nie wiem, jak on to robi.

Milego dnia
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-21, 08:14   #4070
hope01
Zakorzenienie

Fewciu na pewno Blanuś odnajdzie się w nowej grupie
Gratuluje zakupu

Insolito

Iwfka na razie jest 6 zł. Rozmiar 86. ALe kilka dziewczyn napisało, że czeka na koniec, tzn, żeby w ostatnim momencie dawać kwoty

Stary 2014-03-21, 08:34   #4071
Debrah
Zakorzenienie

Dzień dobry!
u nas płacze i tugeza od 1 do 4:20.
Zdycham trochę.

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Fewciu : jestem ciekawa jaką metodą panie osiągają takie "zsynchronizowanie" dzieci, ze spaniem chociażby. Napisz jak się dowiesz i..powodzenia dla Blanki!
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 08:53   #4072
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Chyba sama do siebie piszę

Kciuki za Blaneczkę

U mnie diety ciąg dalszy. Wczoraj obiadu niet, zupy niet, chrupka niet, dałam kromeczkę jak wróciłyśmy z pola o 17:30 to W końcu o 18 zjadła jogurt, i chyba byla głodna bo pod koniec kąpania już się nerwowa zrobiła, mleko wypiła normalnie, kaszy nie dodałam z obawy przed i już o 1:30 obudziła się na jedzenie, o 5 przełożyłam do wózka, bo w łóżeczku się przewalała i nie mogła spać...
Ehhh... wszytskie znaki na ziemi i niebie wskazuja na zęby tylko że w buźce nie znajduję potwierdzenia
u nas dzisaj w nocy pobudki z płaczem i krztuszenie się śliną:/ zęby idą tylko nie wiem które bo zajrzeć sobie nie da
Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, któraś pisała, że kupiła hula hop w biedronce? Nie pamiętam która, ale ciekawi mnie czy się kręci i czy widzi efekty... Też się w nie zaopatrzyłam, na początku strasznie ciężkie mi się wydawało, a teraz wogle go nie czuję. Kręcę się codziennie... Zaczynałam od 4-5 okrążeń, bo bałam się sinaków, tzn chciałam ich uniknąć. obecnie kręcę się ok 5min i Tż sam z siebie stwierdził, że widzi delikatne efekty Choć mu wcale nie mówiłam, że się kręcę... A z moim słomianym zapałem byłam pewna, że Tż myśli, że kupił a ja nie używam..POwiem Wam, żę jest to dla mnie idealne ćwiczenie... Nie wymaga wysiłku, nie wiele czasu trzeba poświęcić.... Mogę w między czasie film np oglądać... no rewelacja...

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny!

Witam sie z rana. Tz wlasnie bawi sie z Mloda, to mam chwilke. Ciekawe, czy znowu Mala mu zasnie

Nawijko - bardzo sie ciesze, ze u lekarz wyszlo ok. Kciuki wielkie, by juz tak zostalo. Co ja mowie - na pewno zostanie

Fewciu - kciuki za Blanke w nowej grupie. Na pewno sobie poradzi. Madra dziewczynka! A co do samochodu, my mamy dwa, jeden z manualna skrzynia, drugi automat. Ja czesciej jezdze automatem, lubie. Myslalam, ze sie nie przyzwyczaje, ale zajelo mi to jakies 5 min. Mega wygoda. I gratuluje autka

Lady - brawa za frekwencje

Insolito - brawa za cwiczenia! Ja tez na razie wytrwale cisne - no, z mala przerwa na regeneracje po upadku

Cos jeszcze komus mialam pisac, ale nie pamietam...

A, co do miodu - dawalam juz troszke, taki ze sprawdzonej pasieki.

O, tz wylazl z pokoju - Mloda mu usnela. Naprawde nie wiem, jak on to robi.

Milego dnia
niech zdradzi ten sposób

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2014-03-21, 08:58   #4073
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość

Ja miałam +9 i przez te szpitale udało mi się wrócić do wagi sprzed... Ale co z tego, jak przez uwięzienie w domu waga znowu leci w górę... A nawet jak schudłam to i tak wyglądałam tak samo... Brzuch mi strasznie odstaje... takie sadełko wisi, choć to nie tłuszczyk tylko skóra.... Całe szczęście, że jędrna i bez rozstępów i fałdek.... No i do tego boczki straszne mam. ale taka chyba moja uroda... Wogle ten odstający brzuszek taki śmieszny mam, na dole jakby odcięty w pewnym momencie się kończy, no nie wiem jak to opisać....

Ja mam dokładnie tak samo z brzuchem i nie wiem co z tym zrobić, jeszcze jak robię brzuszki systematycznie to zdzierżę ale wystarczy że sobie poluzuję i tragedia.
Co do hula hop też się zastanawiam, a Ty widzisz efekt, zwłaszcza jeżeli o ten brzuch chodzi???
Cytat:
Iwfka na razie jest 6 zł. Rozmiar 86. ALe kilka dziewczyn napisało, że czeka na koniec, tzn, żeby w ostatnim momencie dawać kwoty
A to pewnie wysoko pójdzie, jak będzie jeszcze aktualne to w domu luknę

Oli pospała kołysana w wózku do 7, mam nadzieję ze jutro tez się tak uda Teraz z Tż na zkupach jest
19.02.2013 - Oliwka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-21, 09:04   #4074
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Dziękuje Wam za wszystkie kciuki!

Debrah ja myślę że to chodzi o grupę. Tzn dzieci patrzą na to co robią inne dzieci i powielają te same zachowania. Tak myślę. Nikt nikogo nie trenuje,nie zmusza. Powiedziały mi panie żebym się nie martwiła-jak Blanka będzie śpiąca to położą Ją spać o innej porze.

Stary 2014-03-21, 09:10   #4075
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuje Wam za wszystkie kciuki!

Debrah ja myślę że to chodzi o grupę. Tzn dzieci patrzą na to co robią inne dzieci i powielają te same zachowania. Tak myślę. Nikt nikogo nie trenuje,nie zmusza. Powiedziały mi panie żebym się nie martwiła-jak Blanka będzie śpiąca to położą Ją spać o innej porze.

Możliwe - a jaki przedział wiekowy tam jest?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 09:12   #4076
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Debrah tam są dzieci chodzące,czyli tak mniej więcej rok,półtora do 2-2,5 lat.

Stary 2014-03-21, 09:13   #4077
hope01
Zakorzenienie

a ja się zastanawiałam jak piguły robiły, że w jednym niemal momencie nowordoki na sali przestawały płakać..

Stary 2014-03-21, 09:20   #4078
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja się zastanawiałam jak piguły robiły, że w jednym niemal momencie nowordoki na sali przestawały płakać..
tez się nad tym zastanawiam. Hania nie była ze mną na sali, karmienie było co 3h. wiadomo chodziłam do Niej częściej, albo siedziałam z Nią do następnego karmienia. ale za każdym razem jak przychodziłyśmy z innymi Mamami to dzieci spały. i każde dziecko było karmione o tej samej porze. w nocy też.

termometr póki co wskazuje 13 stopni, na spacer to już chyba bez rajstop nie?

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2014-03-21, 09:21   #4079
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

HEJ!!!!!!!!!!
Pędze robić inhalacje małemu..ale wpadam się przywitac....
Podczytam Was później...jak mały uśnie musze ogranąć łazienkę..bo już syfffffffffff, więc będe jak wrócę

ELLMI a podlinkuj te czapeczki z HM?? My mamy zawsze problem..nie spadają one z uszu?? jako obw główki macie?? a jaki przy tym rozmiar z HM? Bo my mamy 2 czapki zimowe...jedna 74 jest dobra a druga 80...też dobra- wszystko zalezy od fasonu!

MARSI jak się czujesz????

FEWCIU jazd automatem to czysta przyjemność!!! Nie będziesz chciała potem manuala a ja przed naszym Sharanem miałam też cytryne..stare dobre i moje piewrsze autko...no ale...2 cza było zamienić na jeden...rodzinny

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 09:31   #4080
marsi11
Zakorzenienie

Dzień dobry kochane
samopoczucie super, z rana mam mega power, nawet sniadanie zjadłam bo o dziwo dziś nie mam mdłości
kurde zastanawaim kiedy sprawa się sypnie przed rodziną i znajomymi w zasadzie to już mnie kusi by powiedzieć ale czekam na wizytę u gina, jak zobaczę serduszko i że wszystko gra to wtedy powiem, planowana wizyta za ok 2 tygodnie

Leosio dostał katarku biedny przez to się budził trylion razy ale i tak szok bo spaliśmy do 7.05 co naprawdę jest cudem bo nawet TZ i S zaspał
chciałam się pochwalić,że wczoraj zaszalałam i kupiłam małemu w tesco domek ogrodowy, zjeżdzalnie i piaskownicę, właśnie teściu składa a mały przez okno looka i się awanturuje

Nafiqa- ja dopiero teraz doczytałam, gratuluję udanej wizyty u lekarza

dobra lecę nadrabiać i za robotę trzeba się brać
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości