Rossmann cz. XIX - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-21, 11:16   #4171
cosmetix
Makeup challenge winner

Dot.: Rossmann cz. XIX

Cytat:
Napisane przez minthema Pokaż wiadomość
to są warunki ekstremalne, każda pomadka mogłaby sobie nie dać rady
Mam 4 Eliksiry i teraz trzymam je w lodówce i maluję się tylko rano i nie biorę do torebki. Nienawidzę, jak pomadka sama się odkręca i uderza w wieczko, a tu zakrywka spada całkowicie. Wzięta do torebki w upał robi się płynna podobnie jak Celia.
Za najbardziej trwałe opakowania pomadek uważam Gosh i Catrice.
cosmetix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 11:18   #4172
nothing_matter
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sara00 Pokaż wiadomość
Wiesz mam normalną szafę, ale już kiedyś go widziałam. Jak nie to trudno. Co polecicie w zamian, dobrze kryjący i dostępny w miarę?
nie z Rossmanna ale najlepszym korektorem jaki miałam jest kamuflaż Catrice. Jak masz Naturę albo Hebę pod ręką to polecam

Cytat:
Pewnie tak... ja jak sobie kupowałam Wibo zielony to zawsze brałam te które powinny nie być macane i nie było żadnego problemu, zero kruszenia itp. Ostatnio poprosiłam mamę żeby mi kupiła no i jest, trochę się kruszy :pala: Będę go musiała ratować kapsułkami
jak kapsułkami?
nothing_matter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 11:18   #4173
cosmetix
Makeup challenge winner

Dołączam się do pytania o kapsułki. Obecnie używam soli fizjologicznej.
Stary 2013-11-21, 11:23   #4174
klapouszek29
Wtajemniczenie

GG do klapouszek29 Send a message via Skype™ to klapouszek29

Ja chyba zrezygnuję z kilku rzeczy na których mogę oszczedzic 2-3 zł . Moge dokupic poźniej nawet w normalnych cenach
klapouszek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 11:27   #4175
cosmetix
Makeup challenge winner

Jeśli mogę coś doradzić w kwestii redukcji, to warto zrezygnować z najdroższych produktów, bo one bywają ze zniżką + produkt gratis np.:
Maybelline -40%+pędzel
L'oreal True Match-25%+Glam bronze.

Poza tym w Hebe, SP i Naturze są często zniżki jednodniowe -40%.

Edytowane przez cosmetix
Czas edycji: 2013-11-21 o 11:29
Stary 2013-11-21, 11:29   #4176
Sara00
Raczkowanie

Dziewczyny!
Siostra była w R. pytała o ten korektor- nie było ale wieczorem ma przyjść i zapytała o promocję i panie powiedziała, że BĘDZIE.
Sara00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 11:31   #4177
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Mi też się wydaje, że ona będzie. Przecież pracownicy nie wprowadzaliby ludzi specjalnie w błąd

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-21, 11:31   #4178
klapouszek29
Wtajemniczenie

GG do klapouszek29 Send a message via Skype™ to klapouszek29

Cytat:
Napisane przez nothing_matter Pokaż wiadomość
mi się już Wibo i Lovely przejadły. moje rzęsy przestały chyba je lubić, bo kiedyś dawały lepsze efekty.
standardowo kupię One by One Satin black na wyjścia a na codzień biorę do testów Miss Sporty Instant Volume https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...nt-volume.html
Zakochałam się
klapouszek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 11:39   #4179
Orage
Rozeznanie

Produkty w CND:

- balsam AA Oceanic KWC https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-do-ciala.html z ok.12zl na 6 z groszami

-balsam AA Oceanic https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-do-ciala.html z ok 12 na 6 z groszami

-farba L'Oreal efekt ombre z ok. 30 zl na ok. 16 lub nawet 6 z groszami (nie pamiętam dokładnie)

- farba Syoss jakiś odcień blondu na ok. 6 z groszami

- jakieś szamponetki , z Delii chyba

- jeden produkt z Toni & Guy szampon albo odżywka

- kream do twarzy Rival de Loop i Synergen (ten różowy) kilka zł taniej

- produkty AA dla mamy i dziecka ( z działu dzicięcego) kilka zł taniej

- Dermika krem przeciwzmarszczkowy (nie pamiętam który)

- Lirene serum push up do biustu https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...u-push-up.html

- niskopółkowe wody zapachowe, nie pamiętam marek, jeśli ktoś szuka może zerknąć.

- jakiś róż do policzków Wibo lub Lovely - taki zapakowany w czarny kartonik (nie pamiętam który)

To chyba wszystko.

Czy jest w Rossie konturówka do ust bezbarwna lub nude? ( o ile taki wynalazek istnieje )

.
Stary 2013-11-21, 11:41   #4180
jjulitaa
Raczkowanie

Hej dziewczyny

Od paru dni szukam podkładu do cery suchej, który mogłabym zakupić na promocji w rossmanie.

Mam cerę bardzo suchą, źle dobrany podkład podkreśla mi suche skórki, zbiera się w załamaniach.

Z tego co wyczytałam polecane do mojej cery są podkłady:

- Rimmel, Wake Me Up
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...oundation.html

-L'Oreal, Lumi Magique
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-de-teint.html

Czy miałyście z nimi do czynienia ? Polecacie?
A może znacie jeszcze jakieś podkłady do cery suchej, które dostanę w Rossmanie?
jjulitaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 11:42   #4181
bleuclair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cosmetix Pokaż wiadomość
Jeśli mogę coś doradzić w kwestii redukcji, to warto zrezygnować z najdroższych produktów, bo one bywają ze zniżką + produkt gratis np.:
Maybelline -40%+pędzel
L'oreal True Match-25%+Glam bronze.

Poza tym w Hebe, SP i Naturze są często zniżki jednodniowe.
Cytat:
Napisane przez klapouszek29 Pokaż wiadomość
Ja chyba zrezygnuję z kilku rzeczy na których mogę oszczedzic 2-3 zł . Moge dokupic poźniej nawet w normalnych cenach
Zaraz okażę się,że nic nie warto kupić
Ja swoją listę już prawie mam:
Manhattan Powder Matt Make up 80 x 2
Manhattan Clearface 2 w 1
Manhattan błyszczyk high shine lipgloss czerwony
Maybelline Color Tatto- na pewno bad to the bronze, chcę jakiś szary też ,ale bez drobinek więc nie wiem kt ory lepszy czy permament toupe czy asphalt coś tam -może ktoś ma i doradzi?no i intensywnie myślę nad różowym i tym niebieskim
Tusz Lovely curling pum up
Róż lovely natural blusher
Wibo piaskowy lakier czerwony (na Sylwka będzie)
korektor Eveline 8w 1
Eveline Agua platinum -miał ktoś je? myślę nad : 416,486,445
Eveline 16h super long lasting -błyszczyk 117
Zbankrutuję
Czy ktoś testował już cienie poczwórne do powiek Eveline? Bo nad nimi tez myślę...

Edytowane przez bleuclair
Czas edycji: 2013-11-21 o 11:49
bleuclair jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-21, 11:45   #4182
minthema
Zakorzenienie

Cytat:
jak kapsułkami?
Cytat:
Dołączam się do pytania o kapsułki. Obecnie używam soli fizjologicznej.
Jak wysusza mi się tusz albo eyeliner w żelu to przekłuwam kapsułkę z wit. E i wciskam ten olejek do opakowania W przypadku tuszu trzeba dokładnie tam w środku wymieszać, skrobać ścianki i najlepiej odstawić na parę h a nie używać od razu żeby nie był taki rzadki. Podpatrzyłam ten patent u chyba perfekcyjnej pani domu i mi się sprawdza

minthema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 11:51   #4183
annnie88
Zadomowienie

GG do annnie88

Cytat:
Skąd ja to znam. Teraz przynajmniej są kamery i nie czuję oddechu ochroniarza za mną. Policzyłam i mam w lodówce 41 pomadek, po oddaniu części koleżankom. Mam zamówienie na jakieś pomadki w kolorach nude, beżach i burgund. Muszę znaleźć coś z Maybelline, Miss Sporty lub Eveline, bo też mam limit. Na Wibo Elixir się nie skuszę. Kolor 05 piękny, no ale co z tego...Opakowanie nie dość, że jest brzydkie, to samo otwiera się w torebce, zakrywka pęka, pomadka się deformuje.
Olaboga ja mam 3 ale ja raczej z tych nie pomadkowo/szminkowych zazwyczaj maźne błyszczykiem i jest (nie mówiąc juz o tym ze w lodówce na nie miejsca bym nie miałą) ale przez Was zrobilam juz liste pomadek/szminek ktore chce

Cytat:
Napisane przez bleuclair Pokaż wiadomość
Ja niań nie zamawiam, bo dzieci nie mam, ale np zrywam się z dodatkowych zajęć na uczelni, na których powinnam być,zeby pójść na otwarcie na 9 Tylko idę do siebie w mieście, a poterm zamierzam skoczyć jeszcze do Lublin Plaza żeby kupić z szafy Eveline parę rzeczy, mam nadzieję,że będą jeszcze o tej 14... Listę mam prowizoryczną, tzn nie wiem jakie odcienie wziąć szminek, błyszczyków, i cieni Maybelline Tatto.
Cytat:
to ja mam trochę mniejszy ale podobny problem. chciałam się w 100 zł zamknąć, ledwo mi się to udało tydzień temu, a tu co czytam Wasze listy to coś dopisuje. no masakra
Dokładnie... Ja miałam isc z zamiarem zakupienia tuszu, eyelinera i lakieru/ dwóch piaskowych a teraz moja lista wyglada tak ..
Eveline Volumix Fiberlast Lenght& Curl up (jak mam szafe u siebie )
Lovely Curling up mascara
Wibo eyeliner
Wibo wow glamour sand effect - lakier pisak
L'oreal true match - potrzebuje czegos na since, ale boje sie troche tego wysuszania i podkreslania zmarszczek
Rimmel Stay Matte pressed powder - dla cery swiecacej sie juz po 2h myslicie że bedzie dobry? a jeśli nie to jaki polecicie?

No i teraz które pomadki wybrac Możecie podpowiedziec które sa najtrwalsze? Chce jedna na codzien i jedna na wyjscia, na wyjscia cos trwalszego by sie przydało
Rimmel Kate Asia 077 lub airy fair 070
Maybelliene Colour Whisper - pump up peach/orange attude/coral ambition
L'oreal Rouge Caresse 101 lub 301
Wibo elixir - mam juz 05 faktycznie sie troche łamie, ale ja lubie i jesli nie kupie innych to wezme znow elixir ale tym razem 07 lub 06

Czytam.. 8/2014
annnie88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 11:58   #4184
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez Orage Pokaż wiadomość
Czy jest w Rossie konturówka do ust bezbarwna lub nude? ( o ile taki wynalazek istnieje )
Z tego co kojarzę, to żadna z marek dostępnych w Rossmannie nie ma w swojej ofercie bezbarwnej konturówki. Znajdziesz je za to w Douglasie (Artdeco i Isadora), a także w Yves Rocher.

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 11:59   #4185
nothing_matter
Zadomowienie

Cytat:
Zaraz okażę się,że nic nie warto kupić
Ja swoją listę już prawie mam:
Manhattan Powder Matt Make up 80 x 2
Manhattan Clearface 2 w 1
Manhattan błyszczyk high shine lipgloss czerwony
Maybelline Color Tatto- na pewno bad to the bronze, chcę jakiś szary też ,ale bez drobinek więc nie wiem kt ory lepszy czy permament toupe czy asphalt coś tam -może ktoś ma i doradzi?no i intensywnie myślę nad różowym i tym niebieskim
Tusz Lovely curling pum up
Róż lovely natural blusher
Wibo piaskowy lakier czerwony (na Sylwka będzie)
korektor Eveline 8w 1
Eveline Agua platinum -miał ktoś je? myślę nad : 416,486,445
Eveline 16h super long lasting -błyszczyk 117
Zbankrutuję
Czy ktoś testował już cienie poczwórne do powiek Eveline? Bo nad nimi tez myślę...
jaki masz odcień cery? albo jakich odcieni podkładów używasz, np. Rimmela?
bo też chcę kupić Manhattan make up ale nie ma testerów i nie wiem czy 80 czy 82.

Cytat:
Jak wysusza mi się tusz albo eyeliner w żelu to przekłuwam kapsułkę z wit. E i wciskam ten olejek do opakowania W przypadku tuszu trzeba dokładnie tam w środku wymieszać, skrobać ścianki i najlepiej odstawić na parę h a nie używać od razu żeby nie był taki rzadki. Podpatrzyłam ten patent u chyba perfekcyjnej pani domu i mi się sprawdza
spróbuję tego patentu przy najbliższej okazji
Stary 2013-11-21, 12:05   #4186
minthema
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annnie88 Pokaż wiadomość
Olaboga ja mam 3 ale ja raczej z tych nie pomadkowo/szminkowych zazwyczaj maźne błyszczykiem i jest (nie mówiąc juz o tym ze w lodówce na nie miejsca bym nie miałą) ale przez Was zrobilam juz liste pomadek/szminek ktore chce

No i teraz które pomadki wybrac Możecie podpowiedziec które sa najtrwalsze? Chce jedna na codzien i jedna na wyjscia, na wyjscia cos trwalszego by sie przydało
Rimmel Kate Asia 077 lub airy fair 070
Maybelliene Colour Whisper - pump up peach/orange attude/coral ambition
L'oreal Rouge Caresse 101 lub 301
Wibo elixir - mam juz 05 faktycznie sie troche łamie, ale ja lubie i jesli nie kupie innych to wezme znow elixir ale tym razem 07 lub 06
Ja mam kolo 30 ale ciągle mi mało Pomijam fakt że połowy nie używam

Z tych co podałaś najtrwalsze są z Rimmela ale generalnie wiem że szminki z Maxfactora są trwałe Nie mówię tu o tych wszelkich tintach bo to oczywiste że one zostają najdłużej na ustach

Color Whisper na co dzień będą dobre Miałaś na myśli kolor Pin Up Peach? On nie jest w Polsce dostępny
Airy Fairy na co dzień też będzie ok, wygląda jak kolor ust, bardzo naturalna (chociaż dla mnie aż za naturalna i jej nie lubię, rzadko używam)

minthema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 12:14   #4187
bleuclair
Zakorzenienie

Cytat:
jaki masz odcień cery? albo jakich odcieni podkładów używasz, np. Rimmela?
bo też chcę kupić Manhattan make up ale nie ma testerów i nie wiem czy 80 czy 82.

spróbuję tego patentu przy najbliższej okazji
Tzn generalnie ten podkład jest dosyć ciemny, nawet na zimę to troszkę za ciemny dla mnie będzie ta 80, a on jest najjaśniejszy z ledwie 4 kolorów. Ale nie znalzałam do tej pory nic z lepszym kryciem i matowieniem, więc najwyżej jakby był za ciemny to będę mieszać z jaśniejszymi jakimiś. Moja cera nie jest bardzo blada, ale oliwkowa też nie, do tej pory używałam Revlon CS 150=troszkę obecnie dla mnie za jasny i Bourjois 1,2,3 nr 52 w sam raz dla mnie. Rimmela nigdy nie używałam , więc nic nie powiem . Maybelline affinittione 24h używałam jeszcze ten light beige-za jasny dla mnie.

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:
Ja mam kolo 30 ale ciągle mi mało Pomijam fakt że połowy nie używam

Z tych co podałaś najtrwalsze są z Rimmela ale generalnie wiem że szminki z Maxfactora są trwałe Nie mówię tu o tych wszelkich tintach bo to oczywiste że one zostają najdłużej na ustach

Color Whisper na co dzień będą dobre Miałaś na myśli kolor Pin Up Peach? On nie jest w Polsce dostępny
Airy Fairy na co dzień też będzie ok, wygląda jak kolor ust, bardzo naturalna (chociaż dla mnie aż za naturalna i jej nie lubię, rzadko używam)
Kupiłam ją na ostatniej promocji -40% pod wpływem zachwytów na wizażu i u mnie na ustach praktycznie jej nie widać, więc też tak jakby jej niemalże nie było, lekki połysk, to wszystko.

Czas edycji: 2013-11-21 o 12:12
Stary 2013-11-21, 12:15   #4188
odyseja
Raczkowanie

Uf ja zrobiłam short listę najbardziej jak się dało:
-tusz Masterpiece Max MF
-szminka w kredce Color Boost Bourjois
-kredka Maybelline Master Drama Chromatics
-korektor Maybelline Dream Lumi Touch

Kusi mnie jeszcze błyszczyk Lipfinity Colour & Gloss...
odyseja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 12:15   #4189
nothing_matter
Zadomowienie

Cytat:
Tzn generalnie ten podkład jest dosyć ciemny, nawet na zimę to troszkę za ciemny dla mnie będzie ta 80, a on jest najjaśniejszy z ledwie 4 kolorów. Ale nie znalzałam do tej pory nic z lepszym kryciem i matowieniem, więc najwyżej jakby był za ciemny to będę mieszać z jaśniejszymi jakimiś. Moja cera nie jest bardzo blada, ale oliwkowa też nie, do tej pory używałam Revlon CS 150=troszkę obecnie dla mnie za jasny i Bourjois 1,2,3 nr 52 w sam raz dla mnie. Rimmela nigdy nie używałam , więc nic nie powiem . Maybelline affinittione 24h używałam jeszcze ten light beige-za jasny dla mnie.
niestety żadnego z nich nie używałam, ale jak mówisz, że taki całkiem jasny nie jest to może zaryzykuję i wezmę 80. w sumie lepiej za jasny i bronzerem się dokolorować niż za ciemny bo wtedy już nic się nie zrobi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-21, 12:18   #4190
Aniula_xD
Rozeznanie

Jaki polecicie mi puder? Chodzi mi o jakiś tanie taki do poprawek w ciągu dnia.?
Aniula_xD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 12:19   #4191
bleuclair
Zakorzenienie

Cytat:
niestety żadnego z nich nie używałam, ale jak mówisz, że taki całkiem jasny nie jest to może zaryzykuję i wezmę 80. w sumie lepiej za jasny i bronzerem się dokolorować niż za ciemny bo wtedy już nic się nie zrobi
Na pewno nie jest jasny. W porównaniu choćby do tych, które wymieniłam to różnica jest duża,ale po nałożeniu na twarz nie ciemnieje u mnie, daje taki matowy efekt, więc tego tak nie widać. Ta 80 u mnie sprawdza się w lato, tak gdy jestem odrobinę opalona, bo znowu jak już bardziej-to zdecydowanie za jasny

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Aniula_xD Pokaż wiadomość
Jaki polecicie mi puder? Chodzi mi o jakiś tanie taki do poprawek w ciągu dnia.?
dla mnie nie ma lepszego niż manhattan clearface 2w1-on jest taki ze średniej półki, bez promocji kosztuje 26 zł, ale dla mnie nie ma lepszego jeśli chodzi o jakiś tańszy jeszcze to polecam tan, jest w miarę ok,kiedyś go używałam był w miarę, do poprawek się może nada https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ra-wersja.html. Natomiast ODRADZAM SYNORGEN, Eveline byłby spoko ale ciemnieje, chyba że uda Ci się dostać najjaśniejszy odcień, transparentny ciemnieje

Czas edycji: 2013-11-21 o 12:22
Stary 2013-11-21, 12:25   #4192
iamxshi
Zadomowienie

Dla mnie Superpharm wygrał z Rossem na podkłady Dobrze, że zrobili takie zagranie, to nie kupię pierdół w Rossie, tylko same najpotrzebniejsze kosmetyki. Obkupię się tu i tu za jednym razem
iamxshi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 12:26   #4193
serialomaniaczka
Rozeznanie

dziewczyny, doradźcie. mam mikołajki klasowe i wiem tylko, że wylosowałam dziewczynę. zastanawiam się czy nie kupić czegoś na tej promocji i może wy doradzicie coś w miarę neutralnego typu tusz do rzęs, jakieś lakiery, błyszczyk, żeby stworzyć taki zestaw do 20-25zł?
Stary 2013-11-21, 12:28   #4194
bleuclair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez serialomaniaczka Pokaż wiadomość
dziewczyny, doradźcie. mam mikołajki klasowe i wiem tylko, że wylosowałam dziewczynę. zastanawiam się czy nie kupić czegoś na tej promocji i może wy doradzicie coś w miarę neutralnego typu tusz do rzęs, jakieś lakiery, błyszczyk, żeby stworzyć taki zestaw do 20-25zł?
Ja bym nie ryzykowała z takim prezentem Każdemu odpowiada coś innego, no chyba że ją podpytasz, albo dobrze ją znasz. Z tuszy to żółłty lovely ew Eveline Fiberplast (złoty) błyszczyki tez podobno z Eveline mają fajne. Lakiery dziewczyny polecają z Wibo-generalnie myślę,że coś być wybrała do tych 25 zł, ale nie wiem czy to dobry pomysł. Każdy lubi inne marki kosmetyków.

Czas edycji: 2013-11-21 o 12:32
Stary 2013-11-21, 12:32   #4195
Ala_73
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja bym nie ryzykowała z takim prezentem Każdemu odpowiada coś innego, no chyba że ją podpytasz, albo dobrze ją znasz. Z tuszy to żółłty lovely ew Eveline Fiberplast (złoty)
Ja co prawda szkołę dawno mam za sobą, ale bardzo ucieszyłabym się z takiego prezentu. Prezent ma cieszyć, a nie idealnie wpisać się w potrzeby. Nowe kosmetyki zawsze cieszą, nawet jeśli nie podpasują, to zawsze jest frajda je przetestować:
Ala_73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 12:48   #4196
GesWyscigowa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Ala_73 Pokaż wiadomość
Ja co prawda szkołę dawno mam za sobą, ale bardzo ucieszyłabym się z takiego prezentu. Prezent ma cieszyć, a nie idealnie wpisać się w potrzeby. Nowe kosmetyki zawsze cieszą, nawet jeśli nie podpasują, to zawsze jest frajda je przetestować:

Ja równiez cieszyłabym się z takiego prezentu. A nie chodzę już do szkoły... Szkoda.

Polecam jakiś błyszczyk... neutralny cień do powiek... maskara...
GesWyscigowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 12:49   #4197
Siuniaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madziaa2809 Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie, który podkład jest lepszy max factor whipped creme czy bourjois 123 ? Tzn. który lepiej matuje i trzyma na twarzy. Krycie nieważne może być średnie. Siedzę od tygodnia nad tym i dalej nie wymyśliłam Na pewno będę latać po Rossmannie i maziać się próbkami

Używałam obu Lepiej trzyma się whipped creme, matuje całkiem dobrze chociaż nie należy do podkładów matujących. Na początku efekt jest pół matowy, satynowy później twarz zaczyna się lekko świecić (wystarczą bibułki lub puder) Krycie obu podkładów jest średnie z tym że whipped lepiej wygładza i twarz wygląda promiennie. 123Perfect natomiast trochę wysusza, potrafi nierównomiernie się ścierać(plamki) no i ciemnieje;/ Podsumowując lepiej sprawdzi się Whipped Creme chociaż w dużej mierze myślę że to kwestia cery.
Nie mówię że 123 Perfect jest zły ale ideał też to nie jest. Dodam jeszcze że samego go już nie stosuję jedynie w miksie.

Próbowałam dzisiaj miksu Lasting Performance z Healthy Mix niby ok ale jednak szału nie ma. Poza tym LP wydaje mi się jakiś klejący i czuję że mam coś na twarzy a tego nienawidzę.... Krycie średnie a do tego ciemnieje;/

Nie będę już kombinować na -40% kupię właśnie Whipped Creme Max Factora od początku mnie oczarował i chyba pierwszy wybór najlepszy Poza tym biorę jeszcze Healthy Mix - ciemnijszy do mieszania

Cytat:
Napisane przez jjulitaa Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Od paru dni szukam podkładu do cery suchej, który mogłabym zakupić na promocji w rossmanie.

Mam cerę bardzo suchą, źle dobrany podkład podkreśla mi suche skórki, zbiera się w załamaniach.

Z tego co wyczytałam polecane do mojej cery są podkłady:

- Rimmel, Wake Me Up
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...oundation.html

-L'Oreal, Lumi Magique
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-de-teint.html

Czy miałyście z nimi do czynienia ? Polecacie?
A może znacie jeszcze jakieś podkłady do cery suchej, które dostanę w Rossmanie?

Ja mam cerę suchą w kierunku mieszanej (strefa T)
używałam/mam oba podkłady

Rimmel Wake Me Up fajny nawet dobrze kryje, wyrównuje koloryt, nie wysusza, raczej skórek nie podkreśla. Jedyne co to po czasie trochę za bardzo błyszczy mi się po nim twarz (jest tłustawy) Samego go nie stosuję dodaję jedynie do jakiegoś innego podkładu ze względu właśnie na to błyszczenie. Trwałość średnia.

L'Oreal, Lumi Magique ma mniejsze krycie (dość słabe) bardziej wyrównuje koloryt, fajnie się rozprowadza ale twarz po nim dość mocno się błyszczy na pewno wymaga więcej poprawek. Poza tym lepi się i brudzi ubrania. Muszę go jakoś zużyć więc czasami dolewam do jaśniejszych Healthy Mix lub Bourjois 123P wtedy wygląda całkiem nieźle ponieważ to świecenie jest trochę zniwelowane. Solo lepiej wyglądał latem na opalonej skórze (mam ciemny odcień)

Podsumowując lepszy będzie Rimmel Wake Me Up
Tylko nie wiem jaki efekt Cię interesuje?
Ze swojej strony mogę polecić właśnie Healthy Mix, Healthy Mix serum tyle że mamniejsze krycie niż zwykły HM oraz zachwalany już Max Factor Whipped Creme
Siuniaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 12:54   #4198
Orage
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Z tego co kojarzę, to żadna z marek dostępnych w Rossmannie nie ma w swojej ofercie bezbarwnej konturówki. Znajdziesz je za to w Douglasie (Artdeco i Isadora), a także w Yves Rocher.

Dziękuję
Stary 2013-11-21, 12:54   #4199
aSHa85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LeejdiNaati Pokaż wiadomość
Mi też się wydaje, że ona będzie. Przecież pracownicy nie wprowadzaliby ludzi specjalnie w błąd

Chyba, że jakiś zgrywus póścił taką plotę a inny tylko nakręcają...
Ale mam jednak nadzieję, że tak jak w przypadku pierwszej promocji o której nie było oficjalnej informacji do samego końca, ta promocja się jednak odbędzie
Właśnie nie pamiętam dobrze ale pierwsza obniżka- 40% też nie była nagłaśniania wcześniej tylko dopiero jak się zaczęła to pierwszego dnia zaczęły pojawiać się plakaty i reklamy w TV

Stary 2013-11-21, 12:54   #4200
kasia1608
Zakorzenienie

Też polecam rimmel wake me up, stosuje go teraz i jestem zadowolona
kasia1608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości