|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku ![]() |
|||
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 32,08% |
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
1 | 1,89% |
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
5 | 9,43% |
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
0 | 0% |
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
3 | 5,66% |
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
0 | 0% |
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
0 | 0% |
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
2 | 3,77% |
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
0 | 0% |
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
18 | 33,96% |
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
0 | 0% |
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
2 | 3,77% |
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
3 | 5,66% |
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
2 | 3,77% |
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
0 | 0% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Noc ciezka. Malwinka budzila sie co chwile przez ten katar, musialam odciagnac o 2.30. Zostawilam ja u nas w lozku, bo i tak caly czas wstawalam dogladac czy w miare swobodnie oddycha. Ale nie narzekam. Dzisiaj idziemy do szwagierki na urodzinowa impreze, dobrze, ze to tylko pietro wyzej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4232 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
dziewczyny chętnie Wam opisze wszystko w klubie ale nie wiem w którym temacie? nie mogę sie tam odnaleźć .
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4233 |
Zakorzenienie
|
blondynka - myśle ze temat o lękach moze podchodzić pod temat choroby wiec tam moze opisz
|
![]() ![]() |
![]() |
#4234 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() babka ma świetną figure, co ja bym dała za cycki w rozmiarze A albo B... ![]() zanetaa jedyne co Ci pozostało, to jeszcze spróbować podać MM z tego niekapka.. aniaa tak to rozwiązałą, tylko ona podaje swoje mleko.. a Ty pisałaś, że Emi świetnie radzi sobie manualnie, więc może to byłoby wyjście ![]() Dzień dobry dobry DOBRY ![]() tak tak, noc super(odpukać) co prawda zasnęła dopiero o 23, ale do 6 nawet o smoka się nie upomniała, o 6 dałąm smoka i do 8:30 spała jak kamyk ![]() Dziewczyny, w końcu widzę postępy u Zuzi! ![]() ![]() ![]() ![]() gdzie jest bartessa i brida ?????? Marinko to osuper mega za☠☠☠iście, że w końcu Wam się układa ![]() ![]() ![]() Edytowane przez CookieMonsters Czas edycji: 2011-12-10 o 08:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4235 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() U nas oball latał po całym pokoju a ja za nim ![]() Cytat:
![]() Witam w sobote ![]() ![]() Mój dzieć usłyszał że bedzie jadł szpinak i poszedł spać ![]() U nas nocka można powiedziec przespana nie licząc miliona pobudek na smoka ale to pikus ![]() ![]() Dziękuje Wam bardzo za wsparcie i kciuki jestescie kochane ![]() Dużo z Was ma ważone dzieci na golaska i tak jest najlepiej bo wychodzi najdokładniej . U nas może pielęgniarki boja sie siku prostego ? ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4236 | |||
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() mały dzieć śpi, duży sam się bawi, największy (czyt Tż) też śpi ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() w nocy byłam tak nieprzytomna, że nie pamiętam jak brałam antybiotyk. Miałam nastawiony budzik i tabletka zniknęła, więc pewnie połknęłam, ale nic nie pamiętam ![]() Hania kochana córeczka chorej mamy zbytnio nie męczyła. ehhh też mnie dziś sprzątanie czeka... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4237 |
Zakorzenienie
|
opisałam w klubie
Mój M tak się przeraził szpitalem i tymi chorobami że ze mną będzie dietować tzn zmienia nawyki żywieniowe.Kawę przestał pić ![]() Mi się to przyda bo nigdy nie mogłam zmotywować się do odchudzania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4238 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zanetaa Kochana już ponad 4200 postów. Trza by ankietę zrobić, zmobilizować Babonki do twórczości .
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik ![]() Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2011-12-10 o 09:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4239 |
Zakorzenienie
|
czesc Dziewczyny
ja żyję, dalej walczę z katarem synusia ...... już po zastrzykach .... nawet zniósł dobrze te kłucia .... |
![]() ![]() |
![]() |
#4240 |
Rozeznanie
|
Słoneczko
![]() Monia fajne te pierwsze ząbki, wciągnęłam sobie w podpis ![]() nic mi sie nie chceeeee ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4241 |
Zakorzenienie
|
Boze jak sie wyspałam. Agata wstała o 7 dałam jej mleko i razem spałyśmy jeszcze do 10.30.
Mam dziś mnóstwo sprzątania i prania. A mi sie nie chce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4242 |
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() sloneczko od rana wieć dzien zapowiada sie radosnie blondynka, ciesze sie ze juz wrocilas, kciukiz a zdrowie ![]() a wiecie ze moje dziecko jeszcze spi?????? wszystko mu sie pokrecilo, o polnocy jeszcze gadal z wielkim usmiechem, bawil sie obalem i moimi palcami, a teraz spi zero pobudki na jedzenie ide go obudzic
#4243 |
Rozeznanie
|
MAMY TO!!!!
nasz pierwszy mały sukces! Zuzia przekręciła się z boku na brzuszek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4244 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry :0 Mam dziś tyle do zrobienia,że nie mam pojęcia w co ręce włożyć...
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Telik, Natka - meldować się!!!
![]() |
#4245 | ||||||
Zadomowienie
|
bokser
![]() Cytat:
Co do wazenia nic nie odejmuje bo wazy go na golaska ![]() no brumciu zebys wiedziala a takie sie to male urodzilo niecale 3,5 kg i 57 cm dlugosci a teraz chlopisko jak sie patrzy Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- no wiec noc tak jak wyzej wcale nie fajna,............... mialam awanture z babka wczoraj i chyba dlatego dziecie mi spac nie chcialo odczulo moje nerwy ![]() dziewczyny..... wy szalejecie z oballami a ja planuje zakup mojemu Igorkowi "pacynek" ostatnio przy przebieraniu zalozylam jego skarpetki na palce i ruszalam jak pacynkami i zauwazylam ze sprawia mu to duuzo radosci wiec wpadlam na pomysl takiego zakupu tylko ciekawe czy takie cos jeszcze mozna kupic ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4246 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4247 |
Rozeznanie
|
sweet
http://www.babyetta.pl/pl/p/Zwierzakowe-Pacynki/404 o to chodzi? ![]() brumku http://www.youtube.com/watch?v=mDGTrXr5j5s o tak. Zuzka ma kuuuuuuuuuuuupe smiechu ![]() ![]() Edytowane przez CookieMonsters Czas edycji: 2011-12-10 o 11:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#4248 |
Wtajemniczenie
|
Hej maminki
![]() witam zza światów po 3 nocce z rzędu pod tytułem "będe mamo noworodkiem i proszę o mleko co 2 godziny" w wyniku czego w kartofle można ładować w moje worki pod oczami ![]() i na wizażu telika brak ![]() w dodatku napisałam wczoraj długiego posta ale moj iPod mnie wyrzucił z forum ![]() ale do rzeczy: blondynkopoznan ![]() Dekaro u mnie Jaś śpi ładnie w dzien, czasami za ładnie i muszę budzić żeby w nocy spał zazwyczaj ma 3 drzemki: 2 takie po 30 min do 1 godziny i taka dłuzsza spacerkowa ze 2 godzinki po której musze budzić Brumeczku dziękuję że mnie poszukiwałaś ![]() sweetnasi chłopcy bardzo podobnie wymiarowo choć Igorek wyprzedza Jasia o 200 gr Cookie brawa za nowy wyczyn aha co do ćwiczen myćwiczymy mniej wiecej tak http://www.babyboom.pl/niemowleta/zd...aca_zycia.html p.s. telik przyszedł wszyscy uciekli ![]()
Edytowane przez telik Czas edycji: 2011-12-10 o 11:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#4249 |
Wtajemniczenie
|
Ja jestem
![]() ![]()
![]() |
#4250 | ||
Zadomowienie
|
u nas nie ma Ikeii
![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ah noi te cwiczenia bardzo interesujace ![]() a moje dziecko juz drugi dzień : marudzi........marudzi... .....marudzi............: mur: to teraz tylko nie wiem czy to : 1. po szczepieniu srodowy 2.zeby 3.skok ![]()
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka ![]() Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-12-10 o 12:27 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4251 | |
Wtajemniczenie
|
u mnie wczoraj było czyściutko
a dzisiaj już Kongo ![]() Cytat:
myślę że pogoda tez taka smętna i nasze samopoczucie odbija się na naszych słonkach
![]() |
#4252 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
na rekach be na lozku be ![]() ![]() ![]() ![]() ide bo przeciez zaraz mi uszy pekna ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4253 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do pacynek super pomysł!! Czasami nie trzeba się silić na wydumane zabawki, bo takim maluszkom, póki co, wszystko jedno (mojej największą radość sprawia opakowanie chusteczek ![]() Przyjdzie czas, gdy zacznie mi sypać dziwnymi nazwami lalek, zabawek itp. które by chciała ![]() Dzisiaj pierwszy raz udało mi się ściągnąć laktatorem z jednej piersi 120ml ![]() ![]() Idę kończyć obiadek. Mężula stroi domek na zewnątrz lampkami!! A ja nadal nie czuję atmosfery świąt!!!!! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4254 |
Zakorzenienie
|
a my wczoraj ubraliśmy choinke, bo w nastepna sobote juz jade na swieta do tesciow. wiec nei bedzie mnie zbyt wiele (teraz w sumie tez niewiele mnie macie). pogoda kiepska, wybralismy sie na spacer ale szybki rajd to był bo wieje jak w kieleckiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4255 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ulubioną zabawką mojej córy jest książka w twardej okładce. Wali w nią rączką ![]() Mam tyle roboty i od rana zdążyłam tylko namoczyć Agaty ciuchy. Ciekawe czy Vanish da rade z marchewką ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4256 | |||
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4257 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo my w życiu nie doczekamy się na termin rehabilitacji... ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4258 |
Wtajemniczenie
|
Cookie gratulacje!!! Ciesze sie, ze cwiczenia pomagaja!
Vaniliowa u nas Antos nie chce lezec na boku, zaraz sie odwraca... U mnie nadal pod gore... Bylam z malym na dyzurze, ma juz pojedyncze szmery na oskrzelach od tego kataru, jest mocno zaflegmiony. Lekarka chciala nas od razu wyslac do Prokocimia, zeby tam go jeszcze raz zbadali (ona mloda), ale w koncu dala mi skierowanie do szpitala i mam jechac jak sie pogorszy. Ona sie niepokoi, bo jej powiedzialam, ze maly nie chce jesc. Ale na szczescie cos sie ruszylo w tym temacie, poza tym robie inhalacje z berodualu i mam nadzieje, ze do szpitala nie trafimy. u rodzicow tez bez zmian, dalej sie zle czuja, ale nic z tym nie robia... |
![]() ![]() |
![]() |
#4259 |
Zadomowienie
|
Pokretne myslenie mojej dwulatki: "wygladam jak SZCZUPAK, ale nie jestem szczupakiem tylko Klarusia..."
![]() Blondynko, ech serce sie sciska.. DaKaro - a moze to nie Ty masz mniej pokarmu tylko Twoje dziecko nagle uroslo i wiecej potrzebuje..? moze poczekaj jeszcze troche cierpliwie, przystawiaj i przystawiaj, a laktacja sama ustabilizuje sie na nowym poziomie?? Co do pokarmow to ja mojej 16tyg. Blance daje do lizania jablka i ona straaasznie to lubi. Przeczytalam kiedys, ze mozna zaczac cos dodatkowego dawac jak dziecko zacznie wykazywac zainteresowanie jedzeniem, a ona patrzy sie jak jem z wielkim zafascynowaniem w oczach ![]() youyou- no to oby sie TZtowi udalo, wyglada to chyba obiecujaco.. ![]() zdrowka chorowitkom naszym wszystkim zycze i Twoim rodzicom AgaG tez duzo zdrowia! ![]() Moja Blana pare dni temu sie zepsula i je w nocy co 2-3 godziny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4260 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A tak w ogóle to witam po długiej nieobecności ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:42.