|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4233 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
Heloł
![]() u mnie dobrze. Nie mam nic ciekawego do powiedzenia więc tylko odpiszę ![]() Cytat:
Dziękuję w imieniu Juniora Zacznie siedzieć to kupisz Cytat:
wiesz, ja wołałam siku i chodziłam bez pieluchy w maju, a też jestem z sierpnia jak mój syn. Mój brat tak samo (w maju bez pieluchy, a jest z sierpnia). Z tym, że to były czasy pieluch tetrowych A z czasów bardziej współczesnych to mój chrześniak (teraz lat 9) chodził bez pieluchy w wieku 14 miesięcy. Podobnie jego siostra. Więc ja wierzę, że dwulatek nie musi mieć pieluchy.Cytat:
Dobrze, że droga tak ładnie minęła. cudny brzunio Cytat:
Ja też nie patrzę na obroty tylko na słuch to wiadomo ale to po jakimś czasie jeżdżenia autem bo jak wsiadam do innego to jednak patrzę Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja w weekendy spałam do 11, a teraz o 7 pobudka i nie ma uproś ![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#4234 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Praca jest fajna Pojawiaj się częściej ![]() akrobatka
|
||
|
|
|
#4235 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my wychodizmy an spacer. Wczorja bylam z nia 2 godziny. Ale dzis nie bo sypal strasznie snieg ![]() Cytat:
![]() Mała spi, Juz dzis przy inhalacji siedziala spokojnie. Mieszkanie posprzatane. Za pol godziny wraca tz.........
|
|
#4236 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
Za mną bardzo pracowity dzień. Nasprzątałam się jak głupia. Jutro też będzie pracowicie- tym razem w kuchni. Leoś w miarę współpracował Tylko obiadek jadł na raty, bo dałąm mu słoiczek po 8 miesiącu i nie umiał sobie poradzić z cząstkami jedzenia A jak mu podam warzywa czy owoce w kawałkach, to sobie z nimi radzi![]() ale świetny! Bardzo mi się podoba my nigdy nie wyjeżdżamy na święta, dlatego byłaby to dla mnie miła odmiana. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- sprytna ![]()
|
|
#4237 | |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam pogratulować, ale wyobraziłam sobie, jakie to niebezpieczne! Gagatek mały
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4238 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kobietki
Trochę Was podczytuję, pisać nie mam czasu. Dziecię zmierzłe, a małż chory. Niby nie przeziębiony, ale źle się czuje. A wiecie co to oznacza... Póki co napiszę tylko do Sol. Zdrówka dla wszystkich chorowitek Sol kochana nie od razu stajesz się kierowcą. Tak naprawdę prawdziwa nauka zaczyna się z chwilą odebrania prawka. Dasz radę, nie przejmuj się innymi kierowcami, olej jeśli będą trąbić, albo pokazywać różne gesty. Jeżdżąc samochodem człowiek szybko zapomina, że kiedyś też się uczył ![]() I absolutnie wybij sobie z głowy pomysł nie jeżdżenia. To byłaby najgorsza rzecz jaką zrobisz. Jak już masz prawko i tylko będziesz miała możliwość to jeździj jak najwięcej. No i oczywiście korzystaj z samochodu również w zimę i skręcaj w lewo (mam koleżankę, która nie jeździ samochodem w zimę, a druga unika skręcania w lewo To jeszcze napiszę o mojej pierwszej jeździe samochodem ![]() Mniej więcej 5 minut po odebraniu prawka wsiadłam do samochodu i pojechałam z małżem do teściów (wtedy jeszcze nie małż i nie teście). Jazda dość stresująca, ale jakoś poszło. Małż się całą drogę nie powiedział ani słowa. Ale jak wysiedliśmy... ja cała czerwona i miękkie nogi, a on... Jeszcze bardziej przerażony niż ja ![]() Natomiast w drodze powrotnej wyjeżdżałam ze stacji benzynowej, chwilę mi zajęło ruszenie no i facet który stał za mną zatrąbił. Oj, Tż się wkurzył wysiadł z samochodu i z.je.bał faceta ![]() Agunia może kiedyś przełamiesz się i usiądziesz za kółkiem Jazda autkiem jest super, a najlepsza ta samodzielność. Potrzebuję coś to wsiadam i jadę.Tego posta piszę od dwóch godzin. Przed chwilą mała poszła spać. Pierwszy raz nie przy cycu. Małż dał jej mleka z butelki i zasnęła. Od teraz codziennie będziemy praktykować takie zasypianie. |
|
|
|
#4239 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka:-*
U nas fajnie Lilutka troche jekliwa-to musza byc zeby bo dziasla dziwnie wygladaja... depoison ciuchy sfoce jak wroce bo tu serfuje przez komore Sol super Cosik ![]() Dzis Mala sprzedalismy Babci i latalismy-Tesco(body) Cuprum Gal Arena- odebralam buty w Stradi(fajne!) i kupilam bluze w Bershce ![]() Czyli kolejny fajny dzien! No ajutro kolejni goscie m.in. 9mieseczny Kuba ![]() Buziam Was mocno!!!
|
#4240 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Mam czas na odpisanie...
Cytat:
dla małża! Mój by posprzątał, ale na pewno nie wstałby w tym celu wcześniej - a już na pewno nie w dzień powszedni.Tyle chorób teraz, że aż boję się pójść z Małą na Mszę... Jestem nie przygotowana do tych Świąt na żadnej płaszczyźnie - porażka. Wielkie gratulacje! Współczuję tego choróbska. Mam nadzieję, że jakoś się z tego wykaraskacie. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i brawa za nową umiejętność
|
|||||
|
|
|
#4241 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
słodka jest, taka radosna!![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nie zniechęcaj sięCytat:
Cytat:
|
||||||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4242 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4243 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Świetny! Aż trudno uwierzyć, że to już! Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
- tyla mam do powiedzenia![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
...ale Was zaspamowałam
|
|||||||||
|
|
|
#4244 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4245 |
|
Zadomowienie
|
Chciałam Wam życzyć Wesołych i spokojnych Świąt!!!
Nie wiem kiedy teraz wpadnę, najwcześniej w środę, chyba, że będę zbyt zestresowana przed pierwszym dniem w pracy to dopiero w czwartek ![]() Lecę spać |
|
|
|
#4246 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wesołych świat! Tylko nie wiem które to bo ciągle pada śnieg, a nas jeszcze czeka wyjazd do rodziców czyli pakowanie i odśnieżanie auta. No i sama podróż.
A te które są na diecie, niech tylko się dowiem że jecie kiełbasę
|
|
|
|
#4247 |
|
Zadomowienie
|
Natalia ja tam kiełbache z zurkiem bede jadła i tak tylko w rozsadnych ilosciach :P
Tak w ogole to wpadlam sie pochwalic ze nasze pierwsze posiedzenie na nocniczku zakonczyło sie 1 i 2 a teraz jemy owsianeczke z banankiem
|
|
|
|
#4248 | |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie przymierzyłam ciuchy sprzed ciąży w których nie chodziłam już ponad rok. Mieszczę się!
---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4249 |
|
Zadomowienie
|
gratuluje, miłe uczucie co nie?
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4250 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Heloł
![]() wstałam już bo dzieć mnie obudził. Poszedł spać a mnie tasiemiec wezwał do lodówki ![]() Na święta powiedzmy, że jest dobrze już Na razie zrobiłam jedną sałatkę i upiekłam jedno ciasto. Poza tym posprzątałam. Dziś będę piec jeszcze jedno ciasto i rogaliki drożdżowe.Cytat:
Ja niedługo po odebraniu prawka wsiadłam do auta ojca (kupił sobie wtedy nowe jakieś 2 miechy wcześniej) i mialam wyjechać z garażu. Tak się zdenerwowałam, że przekręciłam od razu kluczyk na max i auto "skoczyło" do przodu wpadając na stół warsztatowy ale uszkodziłam tylko tablice rejestracyjną Cytat:
Cytat:
każdemu się należą brawa ![]() Cytat:
Każda sytuacja ma swoje plusy i minusy. Ty będziesz przy pierwszych krokach, słowach małej... a ja pewnie nie... Jadasz regularnie i zdrowo a ja jadam... śniadanie w aucie, drugie przy biurku, obiad po 16... Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4251 |
|
Zakorzenienie
|
Zdrowych spokojnych świąt kochane
|
#4252 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja również życzę Wam zdrowych i spokojnych Świąt
|
|
|
|
#4254 | |
|
Zadomowienie
|
agentka
![]() Cytat:
Sol nie martw sie będziesz jeszcze super jeździć. Ja na pierwszej jeździe po odebraniu prawka zamiast zachamować na parkingu to wcisnełam gaz i lekko ojcu zderzaj zarysowałam o krawężnik. Jego mina bezcenna. musialam jezdzic ojciec zaplacil za prawko i zrobil mnie szoferem. ale ostatnio wcale nie jexdze, co sie niedlugo zmieni bo tz kupuje nowy samochod a ja stary otrzymam w sapadku |
|
|
|
|
#4255 |
|
Zakorzenienie
|
hej Wesołych Świat!!!!!
Moje dziecko spalo od 20.30 do 7 rano bez przerwy. Chyba odsypiala 2 poprzednie noce. Ogolnie widze poprawe niema juz takiego kataru ciagle. Ale za to jak jej rano odciagalam to z pasmami krwi..? no i kaszlec zaczela rano. Moge powiedziec ze sie wyspalam. BO tyle godizn snu pomimo ze poszla spac prawie ze bez kolacji bo zjadla mleka 1/4. I w nocy sie nie obudzila na jedzenie. Pisanki juz tez zrobiłam
|
#4256 |
|
Rozeznanie
|
hej wpadam tylko w życzeniami Wesołych Świat i zdrowka dla wszystkich chorych.
Wojtus od wczoraj raczkuje! Jeszcze momentami mu dupka zarzuca ale za pantoflami przejdzie każda odleglośc. |
|
|
|
#4257 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie parzę, ale jeśli się boisz, to można.---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
Ja go mam i jest beznadziejny, oddaj to dziadostwo. Strasznie zle mierzy, przy jednym mierzeniu potrafi wskazywać kilka róznych temperatur w tym samym miejscu. Nie polecam !!!!!!!!!!!!!!!!!! ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Phdwao, podawaj Jasiowi DIcoflor, to taki probiotyk zarówno przy antybiotykach jak i biegunkach. No i też profilaktycznie. Podobno dzieci, które dostają probiotyki mają się lepiej i rzadziej chorują. Ja mojej podaję od miesiąca profilaktycznie. Sol, nie zniechęcaj się do jazdy samochodem, to najgorsze, co możesz zrobić. Grunt to się nie przejmować głupim trąbieniem czy wyzwiskami - ja też wiele razy takowe słyszałam, bo rózne głupoty na drodze wyrabiałam za młodu (prawko zdałam w wieku 17 lat-jeszcze wtedy można było w takim wieku robić). Powodzenia !!! U nas nic ciekawego prócz tego, że jak wam już wspominałam, jedziemy na urlop na Costa Del Sol i nie mogę się doczekać. Jeszcze tylko 1,5 miesiąca i szalenstwo! Mała zdrowa chyba, ale nie byliśmy jeszcze na kontroli, pewnie po świętach. Robiliśmy jej inhalacje bite 3 tygodnie 3x dziennie. Koszmar, nie życzę nikomu. Ale one naprawdę pomagają. Niebawem wyjeżdżamy na święta, więc życzę wam już teraz wszystkiego co najlepsze, odpoczynku, grzecznych dzieciaczków i duuużooo rodzinnej atmosfery w te zimne święta wielkanocne
Edytowane przez pumas Czas edycji: 2013-03-30 o 10:27 |
||
|
|
|
#4258 |
|
Zadomowienie
|
Hey hey!! Wesołych Świat!
Dziewczyny mam pytanie : jak wy wprowadzanie stałe pokarmu, w sensie takie które trzeba gryzc? Bo ja wciąż sie boje...a mały mi dzisiaj wyrwał z ręki kawałek ogórka zielonego i koniecznie chciał go zjeść.... Tak sie boje ze sie zakrztusi... Jak to jest?
Edytowane przez anna99302 Czas edycji: 2013-03-30 o 11:19 |
|
|
|
#4259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I pamiętaj jaka jest złota rada Aguni Nie należy interweniować kiedy dziecko się krztusi, jeżeli kaszle to znaczy że próbuje sobie dać z tym radę i nic złego się nie dzieje, jeżeli zaczyna się dławić, nie słuchać kaszlenia a widać że coś jest nie tak. Wtedy trzeba interweniować. Dla nas ta rada była bardzo pomocna, mała kiedy się krztusiła , szybko dawała sobie z tym radę a ja jej w tym nie pomagałam. |
|
|
|
|
#4260 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cześć,
Kochane, życzę Wam by zdrówko dopisało, by jajeczko smakowało, by babeczka nie tuczyła, atmosfera miła była, by zajączek uśmiechnięty przyniósł radość w ten dzień święty! Cytat:
No i również wesołych świąt. Cytat:
![]() Ja muszę kupić sobie trochę rzeczy, bo się nie mieszczę... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dobra rada Aguni, która Nadalka zapisała powyżej Edytowane przez bebe1987 Czas edycji: 2013-03-30 o 11:46 |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.

ja w ogóle byłam nauczona, że jak trzeba bieg zmienić, to mi miga strzałeczka zielona, że wszystko delikatnie... A tu zonk
wiecie co to znaczy gdy facet jest chory
już mi powiedział rano że pieluchy nie zmieni bo źle się czuje 
Życzę ci kochana dużo sił i cierpliwości 

Jazda autkiem jest super, a najlepsza ta samodzielność. Potrzebuję coś to wsiadam i jadę.