|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
Cytat:
Franiu rzeczywiscie juz sporo wazy, ciekawe jaka decyzje podejma lekarze.Czarownico, za kikuta i dzieki za porady Cynamonowa, super, ze juz doszlas do siebie En, za zarejestrowanie Tomka Roxy, za 38tc i fajnie, ze juz znasz termin cc ![]() Niunia, trzymaj sie!! Ciekawe dlaczego Mateusz jest pod kroplowka Mam nadzieje, ze wszystko u Was bedzie dobrze! Cytat:
![]() Marionette, o ile ten wlochaty mis moze byc zabawka od urodzenia, to fajnie. Mnie sie podoba Ja sie witam o poranku Chcialam sobie smacznie pospac, ale obudzil mnie przeokropny glod Teraz pojadlam sobie i chyba lece znow do lozka ![]() Zycze wszystkim milej soboty, dla rodzacych!!
|
|
#422 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Dzoann podobno po porodzie dziecko jest w tzw.4trymestrze do 3mca zycia i ze jest w ciezkim szoku, ze sa ludzie, duza przestrzen i inne dzwieki i ze brakuje mu bardzo bicia serca matki z brzucha tego odglosu.
Jesli moj maly bedzie mocno swirowal to moze takie cos zakupie zeby odkurzacza czy suszarki nie zajezdzic. Wystarczy ze ja zajezdzam suszarki do wlosow Ja zwijam zagle i lete w kimacza. Cos mnie jakies skurcze w pachwinach biora ze nogi mi odbiera i za lydke sie skurcz zabiera , czuje gnoma ![]() Milego weekendu zycze
|
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sie
Hahaha
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#424 |
|
Zakorzenienie
|
Ale fajnie, w końcu coś ruszyło
![]() Dziewczyny, trzymam mocno kciuki i czekamy na smsy z dobrymi wieściami!!! ![]() En, dobra robota przekopiować po Tobie ![]() I super, że Bezik tak fajnie wcina, tak jak sama napisałaś, gorzej byłoby, gdyby nie miał apetytu A tak niech wcina na zdrowie kluseczka Tylko mu mleka już nie podjadaj!![]() Dzoan, ja bym zrobiła tak jak Ci radziła En, jak będziesz się martwiła skocz na IP powiedz, że słabiej czujesz ruchy i tyle, przynajmniej będziesz miała ktg i będziesz wiedziała co i jak ![]() Ja już po badaniach, stracha sobie sama napędziłam, bo okazało się, że glukoza nie była obciążeniowa Tylko zwykła Ale fajnie, że pojechałam z tżtem w pół godzinki wszystko załatwiliśmy W ogóle byłam pierwsza w labie![]() Teraz chwilę posiedzimy w domku, później jedziemy do dziadka tżta do szpitala na chwilę i na weekend do niego, bo teściowa wróciła Ale będę podczytywała na bieżąco, tyle się dzieje
|
#425 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Niestety musimy przerzucić się z piersi na odciągane mleko, bo mała nie ściąga tyle bo powinna, a po piersi nie chce już ciągnąć butli. A samo odciąganie bez przystawiania do piersi powoduje u mnie zanik pokarmu, więc (dla mnie niestety) będziemy chyba musiały przejść na mm . Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#426 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Twee brawa za glukoze
![]() En- dla Bezika glodomora ![]() Roxi za 38 tc! a mnie mąż przeprosił za wczoraj :-D no to można żyć. Wstaje i ogarniam chatę, bo dziś kolejni znajomi wpadają moja swiadkowa z chłopakiem Fajnie, bo chcieli sie spotkać, jak jeszcze Fi nie ma, bo już większość znajomych mówi, że wpadną jak Filip się urodzi... No tak, bo z nim najwięcej pogadaja no i ja będę miała mnóstwo czasu, żeby sie nimi zająć....:banghead: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#427 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Był mały taniec radości ![]() A co do karmienia, surka, jak trzeba, to trzeba, grunt, żeby malutka się najadała. A jeśli mimo wszystko będziesz starała się ją możliwie jak najczęściej przystawiać? Cytat:
![]() A znajomi - cóż za poczucie czasu ![]() Ja wręcz marzę o nalocie znajomych w trakcie połogu
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#428 |
|
Zakorzenienie
|
marzenie każdej ciężarnej
|
#429 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli przydałoby się może sprawdzić po weekendzie co i jak? Cytat:
![]() Cytat:
słodkich snów ![]() Cytat:
Nie zapuszczaj się za daleko, bo tu porodziki i będzie co odświeżać na pierwszej stronie ![]()
|
||||
|
|
|
#430 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Dzien dobry!
Widze ze szykuja sie maluszki A ja ledwo zipie. Moje dziecko ma porypany system dzien-noc,bo wczoraj przespala caly dzien a od 23do 3 ani myslala spac..mnie traktowala jak smoczka,nie wiem jak ona mnie doi,ale potem to juz chyba w zadnej piersi nie mialam pokarmu,bo tak sie rzucala ze myslalam,ze mi sutki pourywa..dostala wiec flaszke mm... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Surka- moze jeszcze cos sie uda..a jak nie to trudno,to nie koniec swiata Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#431 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sie
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzień dobry ale owocna noc była - dziewczyny powodzenia i trzymam kciuki za poczekalnie ![]() oby sie ruszyłonadrobiłam i nie mam nic do powiedzenia, ide budzic małża |
|||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#432 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
tweed taki nalot gości w trakcie porodu może być pomocny.
jedna ci będzie oczy pandy zmywać, a druga nakładać świeży makijaż:P ' hahaha |
|
|
|
#433 |
|
Zakorzenienie
|
Twe jak będę ją przystawiać to ona zje ok 20 ml, zaspokoi 1 głód i pójdzie spać i nie będzie wogóle rosła. Ona w poniedziałek będzie miała 3 tyg. i jedynie teraz ma 100 gram więcej jak się urodziła
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#434 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniow
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#435 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcow
Cytat:
|
|
|
|
#436 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie
Cytat:
jesli Lila ciagnie mniej to piers nie wytwarza nadwyzki, tylko tyle ile dziecko zje. a co lekarz mówi na przyrost wagi? ważne według mnie że nie traci na wadzę, a przecież każde dziecko jest inne. jakiej Wy jesteście budowy? czy Lila ma po kim być duza? czy raczej bedzie drobna dziewczynką?? |
|
|
|
|
#437 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
, bo jakoś nie czuje sie normalnie i mam przeczucie dziwne, ale najbardziej przemawia za tym moja temperatura ...czułam sie nie za dobrze po przebudzeniu i zmierzyłam, niby nie ma tragedia, bo 37,4 ale ja mierze ostatnio codziennie i rano miałam 36,3 - bo ja z tych nisko temperaturowych. Poczekam, poobserwuje i jak nie spadnie albo będzie rosła jade na IP. No i mam mdłości. Do tego z jednej piersi leci mi siara jak szalona ... w tym tempie to dla Michasia nie starczy... ta wydzielina o ktorej pisałam tez leci i jest jej duzo ... no i znowu mam bóle jak na @ No nie wiem czy z tego coś nie wyjdzie ![]() Kejt gotowa jesteś? bo wiesz ja mogę zawieść i nie doczekać do 24 (czy 25?) - nie pamietam co tam ze mna ustalałaś ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#438 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
|
|
|
|
#439 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mam
Cytat:
Lili raczej będzie z drobnych istot ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#440 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz T
Cytat:
jakieś inne objawy tego, że "głodzisz" dziecko?? |
|
|
|
|
#441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie jakby mleko, dosłownie, wczoraj jak się myłam to mi po nogach aż ciekło wstyd tak tu pisać, ale może coś wiesz na ten temat? Co to moze być? Ja przez całą ciąże mam dużo róznych takich i wkładki musze nosić non stop. U mnie taka to oszczedność jak nie mam @ to wydaje na wkładki w ciąży i to więcej kasy jak na podpaskiTakiej mlecznej jeszcze nie miałam, nic mnie nie piecze, nie ma grudek czy coś więc myślę, że to nie jest żadna grzybica ani nic w tym stylu. |
|
|
|
|
#442 |
|
Wtajemniczenie
|
zaraz was zaleje fotami w Klubie
tż w domu wiec mam chwile
|
|
#443 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będzi
Cytat:
|
|
|
|
#444 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Cytat:
za czopaCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
oby żółtaczka jak najszybciej minęła.Cytat:
![]()
|
|||||||
|
|
|
#445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja mam problem w druga stronę teraz, nie mam uplawow, a swedza mnie zewn. narządy:banghead: i to tak, że wczoraj przerwalam rozmowę z mężem i musiałam się umyć. Chyba podraznienie po przytulankach, bo ja taka sucha wszędzie... Smaruje clotrimazolem w razie czego. Dziś ciut lepiej. W sumie w dniu pobierania posiewu miałam tak samo i nic nie wyszło. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#446 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za tydzień i wyznaczony termin cc, to już tuż tuż ![]() Cytat:
dla Tż-ta. Trzymam kciuki za szybki i łatwy porodzik ![]() Cytat:
oby okazał się owocny![]() Wszystkim życzę udanego dzionka
|
||||
|
|
|
#447 |
|
Konto usunięte
|
Surka ile waży teraz Twoja mała?
Bo jak ja mówię komuś, że Artur wypija po 80-100 ml, to mnie ochrzaniają, bo niby za dużo - a on sam tyle chce :/ Przecież mu nie wciskam na siłę. Ważył ostatnio 2760 g i się zastanawiam, czy może tyle pić, a skoro Tobie lekarka powiedziała minimum 50 ml i dopajanie mm, to się zastanawiam, jak to jest... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2013-07-20 o 11:13 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#448 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie!
Dzisiejszy odcinek jest jak thriller sensacyjny! Trzymam kciuki za wszystko co się dzisiaj stanie ![]() A ja mam jeszcze miesiąc do TP. I robie naleśniki, z twarogiem i dżemem i śmietaną. Zawsze jak robie naleśniki to maluszek też się cieszy i skacze w brzuszku
|
|
|
|
#449 |
|
Zakorzenienie
|
Kejt dziekuje
|
|
|
|
#450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie natomiast ...czopa (bo to chyba to, podbarwiony glut krwią) ciąg dalszy...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:35.

Tz jedzie juz z pracy. Moze jeszcze poczekam
wiec raczej ze szpitala nie dam znaku co i jak. Trzymajcie kciuki
za kikuta i dzieki za porady
Mam nadzieje, ze wszystko u Was bedzie dobrze!
Teraz pojadlam sobie i chyba lece znow do lozka 

Tylko zwykła
kiedy miałaś ostatnią wizytę u gina? bo w sumie ilość wód płodowych itp też trzeba sprawdzać, zwłaszcza po terminie.

oby żółtaczka jak najszybciej minęła.
to penie pójdziemy.