![]() |
#4501 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 9
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Potwierdzam, Aniqa, ślicznie tam u Ciebie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4502 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mieszkam w małym miasteczku, a teraz to już całkiem na obrzeżach i jestem zachwycona ![]() Masz rację. Szkoda, że nawet nie zapytają, bo kiedyś jej będę musiała wytłumaczyć dlaczego itd. i ciężko będzie odpowiedzieć tak, żeby mężowi przykro nie było... Tż stara się to obrócić czasem w żart i mówi, że kiedyś jak Inka będzie rowerkiem jeździła to przejedzie obok nich i powie 'cześć babciu i dziadku' i wtedy ją zobaczą ![]() Mąż ma 3 braci... Żaden niczego w życiu nie osiągnął. Jeden ma rodzinę, ale nawet nie dba o to, żeby dzieciom zapewnić kiedyś jakiś start... Jeden to totalne dno, a drugi zaczyna sięgać dna... I nie piszę tego po to, żeby napisać jaki to mój mąż jest doskonały, ale każdy kto tylko zna rodzinę męża, to mówi, że Tż chyba w koszyku podrzucili do teściów ![]()
![]() |
#4503 |
Zakorzenienie
|
Morning.
Utknelam z nadrabianiem- szalone tempo.. a ja teraz z czasem kiepsko. Pierwsza noc w domu za nami. Do 3 mieliśmy mały maraton z przebieraniem, bo Iga ulewala co jakiś czas.. stwierdzam, że mam za mało pajacow newborn ![]() Evcia skakala ze szczęścia i autentycznie piszczala na widok siostry. Przeslodkie to było. Dziwnie mi teraz z dwójką. Jak jeszcze byłam w szpitalu to 100% skupienia na jednym dziecku. Tu muszę rozdzielić, by Evcia nie czuła się odrzucona. A kupiliśmy Evci pluszowego kocyka MyPony jako prezent od siostry ![]() Ja mam dół jeśli chodzi o wygląd. Strasznie się czuje. Wyglądam z tym wiążącym brzuchem koszmarnie.. lepiej przez jakiś czas nie będzie. Eh.. muszę coś z sobą zrobić jak tylko w miare dojde do siebie. Kurczę.. tyle bym wam pisała, ale nie chce zanudzac ![]() Nie piszcie tyle, bo nie wyrabiam ![]()
![]() ![]() Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2015-11-24 o 09:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#4504 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja znowu zazdroszczę super teściów... W sumie historia lubi się powtarzać i to prawda. Mój tata był w takiej samej sytuacji w jakiej jestem ja. Miał świetnych rodziców, a teściów strasznych, do końca życia go nienawidzili i nawet po śmierci źle mówili na niego. Przykro mi, że Inka nie będzie miała takiego prawdziwego kochającego dziadka jak i ja nie miałam. No, ale wierzę, że dzięki moim wspomnieniom i opowiadaniom będzie go kochać całym serduszkiem, tak jak ja swojego kocham dzięki rodzicom ![]() Dziękuję ![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
![]() Z wyglądem to chyba każda tak będzie miała (ja już mam), ale musimy dać sobie czas na dojście do siebie. Jesteśmy w o tyle komfortowej sytuacji, że do wiosny będzie lepiej, a do lata może być już idealnie ![]() Kochana pisz co tylko chcesz napisać! Na pewno nie będziesz przynudzać ![]()
![]() |
#4505 |
Zadomowienie
|
Adka to jakiś barbarzyński szpital. Zdecydowanie nie chciałabym tam rodzic jakbym dostała do reki takie coś.
Cienwiatru tak standardowo na tym etapie to 30 min. Chyba ze są wskazania abu dłużej np regularne skurcze co 15-20 min. Halwaya poczatki zawsze są trudne ale Tobie chyba tego pisać nie trzeba ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4506 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A wygląd no cóż - trzeba niestety czasu. Na razie pewnie lepiej nie paczać, bo brzuch zawsze paskudny po porodzie :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4507 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Biedna Ty z tym gardełkiem ![]() A może takie jakieś wypróbuj, wyczytałam w necie że też dla ciężarnych: Prenalen na gardło Kurde ale mamy porę porodową, zimno, łatwo o choróbsko, idąc na dwór trzeba się ubierać ciepło a z tym brzuchem to wyzwanie trochę. Zdrowia Ci życzę! Edytowane przez andriuszka77 Czas edycji: 2015-11-24 o 09:54 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4508 |
Zakorzenienie
|
halwaya super ze napisalas
![]() ![]() Pisz w maire mozliwosci co u Was ![]() Ja jestem bardzo ciekawa jak to jest z dwojka z taka roznica wieku bo u mnie podobnie bedzie. A co do wygladu wszystko w swoim czasie. Nie minal nawet tydzien od porodu wiec spokojnie ![]() Ogarniesz opieke a pozniej vedziesz myslec ![]() aniqa duza zasluga ze tz jest taki lezy w Tobie i w tym ze uswiadomilas go o pewnych rzeczach wiec ![]() Inka bedzie miec wspanialych rodziow co do tego nie ma watpliwosci a reszta to juz malo wazne. Ja mam mame i tescia super. Za to ojca i tesciowa .... no jakas rownowaga musi widocznie byc. |
![]() ![]() |
![]() |
#4509 |
Zakorzenienie
|
Andriuszka, może Tantum Verde? Ono tak jakby znieczula. Mi Prenalen w ogóle nie pomagał
![]()
![]() |
#4510 |
Zakorzenienie
|
KALUSIA masakra! Nie wiem czy ja dobrze rozumiem, czyli,ona ich pieniądze wydala? Ale tak be,pytania? No i,co tetaz? Odda im? :O
KARMAZYNOWA ja zapłaciłam jak za używana, ale moja jest nowka, bo kobieta miała dwie, ale dla spokojnosci może jednak też zdezynfekuje, Lobo kiedyś pytałam, to napisała,, ze tą gumkę Octeniseptem spryskac. ![]() Co do stanikow to nie wiem, ją mM nadzieje, ze mój biust troszkę jeszcze podrośnie, bo ją z kolei kupiłam za duże, tzn w miseczkach są za duże ;/ CZUBASEK to bierz, nie ma co się męczyć, poza tym nie pozwól, żeby choroba się rozwijala. Ja to nie wiem skąd u mnie ten kasZel znowu się wziął ;/ mało wychodze a jak już, to nie na długo i naprawdę ubieram się ciepło, zimowa kurtka, czapka i szalik zawsze i rękawiczki mam ze soba, gdzie ludzie jeszcze bez czapek i szalikow chodzą... ANI_ QA to,ja pod nie kupiłam i pod biustem jest ok, ale w cyklach trochę za duże, tym bardziej że są miekkie i cienkie. To na prawdę przykre, ze nie interesują się wnuczka ;/ czy oni nie,były przypadkiem przeciwni Waszego malzenstwa? HALWAYA ale tu nigdy nikt nie zanudza, pisz koniecznie!! Tak fajnie czytać co u Was ![]() ![]() Co do ubranek jednak zycie wszystko weryfikuje, goń Tz do sklepu ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4511 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wyglądem się nie przejmuj, powoli wszystkie będziemy wracać do formy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4512 |
Zakorzenienie
|
Jestem po ktg. Co sie naczekalam to moje. Wracam teraz autobusem i znowu trafiłam na śmierdzieli masakra :/
Zapisaly mi sie tylko 3 malutkie skurcze na 40% niewyczuwalne dla mnie ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Sylwuska 50zl za prąd za dwa miesiące??? Jak to robicie? Tez tak chce
#4513 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Różnie. Mnie w szpitalu robili i krótsze - 15 minut i raz z 40 minut bo Młody coś leniwy był, a chcieli sporo ruchów zapisac. Cytat:
![]() A jak czasem czytam to nie ogarniam jak można się tak zachowywać w stosunku do własnych dzieci, utrudniać, jakieś problemu robić. Serio, nie mogę ogarnąć. Oooo rany, ale się dzisiaj wyspałam. ![]() ![]() Nie dość, że żadne głupoty mi się nie sniły - pierwszy raz od nie pamiętam kiedy, to jeszcze ledwo co się budziłam. Oby więcej takich nocy było. ![]() ![]()
![]() Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2015-11-24 o 09:48 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4514 |
Zakorzenienie
|
Cos ty. 15 min jak sie nic nie dzieje. Tak wiec łącznie dwie godziny z dojazdem i czekaniem zajelo mi 15 min ktg A lekarz straszny. Stary dziad tylko miejsce blokuje młodym lekarzom. Dobrze ze polozna spoko
#4515 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą jeden mnie przed samą ciążą tak urządził, że musieliśmy na 1 cykl starania wstrzymać bo jechałam na antybiotyku... zresztą nie dokończył swojej 'masakry' tylko mnie z nią zostawił po półgodzinnej walce... Mąż stał przestraszony i patrzył co on wyprawia, ja już się modliłam na tym fotelu o koniec, a jak powiedział, że na dziś koniec i za miesiąc reszta to się popłakałam i go prosiłam, żeby dokończył... Zresztą jak wstałam z fotela to s tego wszystkiego mi się w głowie kręciło, a wyłam dwa dni... Nie wróciłam do niego, po miesiącu poszłam do innego chirurga stomatologa i po 5 minutach (nie licząc znieczulenia) było 'po sprawie'... Cytat:
![]() Mąż jest dobrym człowiekiem, ale bardzo ufnym. Ja mu oczy otworzyłam, ale gdyby nie chciał lepszego życia to chyba i ja bym nie miała wpływu na to jak wygląda teraz nasze życie ![]() Ech, chyba nie można mieć wszystkiego... Dobrze, że masz wsparcie w mamie i teściu... Zawsze to może oni jakoś sprawdzą na ziemię tatę i teściową...
![]() |
#4516 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ważne żeby naszym dzieciom zaszczepić szacunek, dobro, uczciwość i wychować je na porządnych ludzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4517 |
Zakorzenienie
|
Z tym wyglądem to jeszcze inne kwestie. Chodze jak kaleka przez to nacięcie. Na nogach dalej pończochy przeciwzakrzepowe.. na udach siniaki od zastrzykiw, na plecach siniaki po epiduralu, na dłoniach i rekach siniaki po welfronie i pobieraniu krwi.
Brzuch nie wygląda na ciążowy juz tylko taki pusty wiszący wór.. w ciuchach nawet cuazowych wyglądam kiepsko. Eh.. ![]()
#4518 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Halwaya pisz pisz napewno nie zanudzasz ![]() eh ja się najbardziej boje właśnie żeby mój syn nie poczuł się odtrącony wiesz? tym bardziej że on jest przerażony wizją szpitala i dnni beze mnie.... ehh ;/ mam przygotowaną zabawkę żeby mu babcia dała jak będę miała jechać do szpitala żeby go czymś zająć. :/ Wogóle dziewczyny nie wiem co zrobić z synem :/ niby wszystko już ok po przedszkolu ale on reaguje paniką jak mu znikam z oczu.... a ma prawie 4 lata! kiedyś tak nie było ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4519 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4520 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Na siniaki daj sobie arcalen o ile można przy kp ![]() i szybciej zejdą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4521 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Fajnie ze Evcia się cieszy z siostrzyczki ![]() A o wygladzie ja bedę tak samo mówic na bank :/ Bedę patrzeć w lustro i płakać. No ale nic, takie uroki macierzyństwa, na razie połóg przed tobą, odpoczywaj, a potem do roboty ![]() Cytat:
![]() My płacimy za prąd 120 zł na dwa miesiące, a większość czasu jestem sama, i wydawało mi się ze mało płacę ![]()
![]() |
#4522 |
Raczkowanie
|
heh widzę że sporo z nas ma problemy z teściami, moim kasy nie brak więc kupili mieszkanko jakby dla nas "żeby wnuczka miała gdzie mieszkać", no i teraz nas z niego wywalają ( bardzo odpowiedni moment prawda), i nową wnuczką też zainteresowania nie wykazują już pisałam kiedyś że ważniejsze jest zdrowie chłopaka szwagierki niż to czy z maleństwem oki.
i niestety mamy na ten moment spory problem, bo prawdopodobnie zabraknie nam zdolności kredytowej na mieszkanie i trzeba będzie z nimi, więc atmosfera w święta nie szykuje się wesoła, bo pakujemy się w kolejną zależność od nich.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4523 |
Zakorzenienie
|
Kurczę lobifylia on tam musiał mieć niezłą traumę!
Mojej było wszystko jedno, że mnie nie ma. Dziadek jej takie atrakcje tu zapewniał, że nie miała czasu tęsknić. Ale ona generalnie problemu z rozlaka nie ma. U was jest inaczej, wiec wierzę, że się denerwujesz i tym przejmujesz.. Syn wie, że będziesz szła do szpitala?
#4524 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak, byli przeciwni i chyba teraz najbardziej cieszyliby się z rozwodu ![]() Cytat:
![]() Czyli Tosi się nie spieszy ![]() My w sumie też niskie rachunki za prąd płacimy ![]() Cytat:
![]() Ja też nie ogarniam, ale wiem, że swojemu dziecku tego nie zrobię ![]()
![]() |
#4525 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Najgorzej że mam mega żywotne zęby i wielkie korzenie i nerwy i zawsze jak przychodzi co do czego to męczarnia z ich leczeniem. Niestety czasami to moja wina, bo przeczekam zamiast pójść od razu do dentysty jak się coś dzieje a potem ubytek się powiększa ![]() ![]() ![]() Ale mam to chyba po tacie hehe, on też dentystów nie lubi i miga się od wizyt. Ale często też poleczę, wydam fortunę a za pół idę i okazuje się że plomby spartaczone i brudno zrobione i tak pod nimi się coś psuje. Dziś dobrego dentysty ze świecą szukać, naprawdę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4526 |
Raczkowanie
|
Halwaya daj spokój... ja jestem zmęczona już trochę tym wszystkim... ale mi go też żal... tylko to trwa od października a jest zaraz grudzień i co? ja poprawę widze taką że nie panikuje, nie mówi przez sen i się nie jąka... ale...
- spac z mamą - ubrać mama - kąpać może tylko mama - mama musi być w zasięgu wzroku ![]() np. ostatnio poszłam sprzątać w pokoju u niego i wyszłam jak się bawił i TŻ żartem na jego pytanie "gdzie mama?" że poszłam... wiecie jaka była panika? "gdzie mama? nie może mnie zostawiać. mamooo! " i poporostu na oślep przed siebie po całym mieszkaniu szukał mamy ![]() to samo jak maż go chce położyć spać ![]() ![]() jak gdzies chce wyjść z pokoju np to mu mówię bo on poprostu histeria ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4527 |
Zakorzenienie
|
Z tymi spioszkami to naprawdę dramat. Ja w ciągu dnia zmieniam z 2-3 razy.. a zanim pranie zrobię to co?
![]()
![]() |
#4528 |
Raczkowanie
|
Halwaya
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4529 |
Zakorzenienie
|
Lobo masakra
![]() Wez ty te przedszkole zlustruj co tam się działo, bo to jest jak z horroru. ![]() Biedny ten twój synek. On naprawdę ma traumę. ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Ja się nie spodziewałam, że to takie maleństwo będzie ![]()
#4530 |
Raczkowanie
|
Ja czekam na wizyte poloznej.Tez wczoraj w nocy mialam skurcze,taki bol jak na okres a spokojnie lezalam w lozku.Jeszcze musze wytrzymac.Dzisiaj skonczylam 36tc...
Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:17.