|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci ![]() |
|||
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
15 | 35,71% |
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
0 | 0% |
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
1 | 2,38% |
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
15 | 35,71% |
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
0 | 0% |
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
3 | 7,14% |
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
4 | 9,52% |
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
4 | 9,52% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Cytat:
Miło mi, że pytacie ![]() Mąż bał się, że Radzio się go wystraszy i był bardo ostrożny. Rano jak się mały obudził to zaczęłam mu mówić, że tata jest, że przyjechał i jak tylko go zobaczył to się do niego przytulił ![]() Teraz dużo rzeczy robią razem, ja mam luz. Przez o nic nie robię, jestem zdezorganizowana ![]() Mąż jeździ tylko raz do roku, to jest praca sezonowa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4532 |
Rozeznanie
|
Natka my mamy okna na zewnątrz jak i wewnątrz kolor ram "złoty brąz" tak się chyba nazywa. W podobny deseń mamy panele na podłodze, ogólnie ściany, dodatki, meble mamy w tonacji brazów, beży. Wszystko zależy od wystroju jaki wewnątrz planujesz.Okna białe wydaja mi się z jednej strony uniwersalne, ale jednak bez wyrazu. W 3 pomieszczeniach mam duże tarasowe okna i nic a nic nie zaciemniają wręcz tworzą taką spójność ze wszystkim wokół
![]() Ciekawa jestem w jaki styl Wy pójdziecie w wystroju i wykończeniu wnętrz ![]() ![]() Scio też pamiętam jak pisałas, że macie bunt noszonych spacerków jak i wózkowych. A tu proszę Agata jednak wróciła do łask wózka ![]() U nas to głównie chodzone spacerki. Ale niestety uroki wsi są takie, że Ala ma dość swobodny "wybieg" więc nie ejst za bardzo wyczulona na ruch uliczny (bo go nie ma) ![]() pieleszko teściowie się nie popisali ![]() Śliczneee te kocyki, ale tyle kasy. Nawet jakbym miała duuużoooo $ to chyba na kocyk szkoda by mi było wydać ![]() ![]() ![]() Byłą u mnie mama, przywieźć mi bagaże, które ostatnio u niej zostawiłam. Wybrałyśmy się na zakupy, bo jutro mamuśka idzie na imprezę z pracy i tak się cieszę, bo upolowałyśmy świetną kieckę, buty...ciesze się, jakbym co najmniej sobie to kupiła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4533 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() zbieram się zaraz do domku, taka piękna pogoda, że pewnie jeszcze uda się na spacer wybrać ![]() miłego popołudnia |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4534 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dobrze, że szybko wyszło co jest Marysi ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Aha, zapomniałam się pochwalić - Amelce przebija się pierwszy ząbek ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-10-18 o 14:00 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4535 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A choroba Marysi brzmi nieciekawie. Lekarka pożal się Boże! ![]() Cześć Aga ![]() ![]() Do kiedy zostajesz? Może wyciągnę męża do Wisły w niedziele ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oczywiście wszystko się może zmienić w trakcie. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Rododendrona też oglądaliśmy, nawet na żywo, jednak kardamon nam lepiej przypasował ![]() Dziękuję ![]() Domek wciągnął dwa talerze kalafiorowej ![]() Dzisiaj Pani w sklepie zapytała go ile ma lat, na co mój syn odpowiedział jej "trzi!" ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4536 | ||||||
Zakorzenienie
|
Ja mam brać całe życie
![]() Cytat:
Te sleep kupiłam pierwszy raz właśnie na spróbowanie. Cytat:
![]() Może kiedyś sytuacja u Was się odmieni i Julek będzie miał rodzeństwo ![]() A predyspozycji genetycznych współczuję i to jeszcze na takim tle... ![]() Dom cudny ![]() Cytat:
![]() A co do męża, to podobnie u nas- jak się Julka urodziła, to ciągfle gadał kiedy drugie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Jasne, że zdrowie Marysi najważniejsze. A to poważne zapalenie płuc-matko.... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() U nas podobnie ![]() Witam ![]() Coś mnie katar nie opuszcza-najgorsze nocki, bo tak to nie leci mi cały czas... |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4537 | |||
Zakorzenienie
|
Patik, widzę Cię na pasku
![]() ![]() Cytat:
![]() Za rok na pewno juz będzie co pokazać ![]() Ja mam codziennie takie "atrakcje" na zakupach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4538 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale agent!! ![]() ![]()
![]() |
#4539 |
Zakorzenienie
|
Natka no właśnie okna pod tyl. Bo fakatycznie jak będzie salon nowoczesny, to pod to okna.
Ale tak jak dziewczyny piszą, ze wazniejszy kolor scian, w koncu te ramy okienne nie są jakieś okromne, zeby miały wpływ na zmniejszenie pokoju. |
![]() ![]() |
![]() |
#4540 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny nie nadrabiałam - znacie się na badaniach? byłam już u rodzinnego z wynikami, bo prolaktynę mam baaaardzo zawyżoną. Norma jest od 2,4 chyba do ( nie chce mi się patrzeć w kartkę ) 20, a ja mam prawie 40. Mam do ginekologa iść, umówiłam się już jutro.
Miała któraś taką porlaktynę?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#4541 |
Wtajemniczenie
|
marina ktoś Ci wczoraj pisał o tym że znajomej wypadają włosy przez podwyższona profilaktyne.
![]() |
#4542 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4543 |
Zakorzenienie
|
a, no tak DDewik chyba pisała. w google pisze oczywiście o zmianach nowotworowych jakie może powodować podwyższona prolaktyna
![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#4544 |
Zadomowienie
|
marina, jak się zaczniesz wczytywać to objawy wieeeelu chorób u siebie znajdziesz
![]() ja miałam różne wyniki poza normą ale prolaktyny podwyższonej nigdy
#4545 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o widzisz DDewik to wczoraj pisala
![]() ![]() |
![]() |
#4546 |
Zakorzenienie
|
Kurde dziewczyny ja juz nie wiem co robić z tym przesikiwaniem.. chyba kupię na próbę pieluchy 4+ kiedyś i tak się przydadzą więc kasa w błoto nie pójdzie... dziś znowu wszystko mokre, body, spodnie od piżamy, nawet bluzka! Przed spaniem wypiła 180ml mleka i w nocy może 60ml wody...
Zaneta napisałaś tych badaniach moczu i teraz się martwie ![]() Marina wiem, że prolaktyna podwyższona utrudnia zajście w ciąże. Ja miałam dość dużo zawyżoną ale to przez leki ktore biorę.. Po ciąży gin mi przepisała tabsy, zeby poziom prolaktyny był w normie. A włosy i tak mi garściami lecą ![]() Moja córcia jest już taaaaaka duża, ze nie potrzebuje spać w południe i co? zasnęła mi w sklepie, ciekawe o której wstanie... poźniej będzie szaleć do północy ![]() A i dzięki za rady. Kupie ten Avent jak go gdzieś znajde. |
![]() ![]() |
![]() |
#4547 | ||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Oliweczko, jak dziś zdrówko? Dziękujemy za wszystkie komplementy ![]() Adaś rzeczywiście dzieli się chętnie ze wszystkimi, że jak je, to misio też, piciem go częstuje, a po jedzeniu idzie po pieluszkę i wyciera misiowi buzię ![]() Cytat:
![]() Wasz rośnie w oczach, śliczny!!! Kolory świetne, a okna chyba wybrałabym jednak ciemniejsze, na pewno nie białe ![]() Cytat:
To trzymam kciuki ![]() fajne te kocyki, żeby jeszcze mniej kosztowały... ![]() eveewe, zdrówka dla Was! Byłam na wizycie, generalnie wszystko ok, ciśnienie bez zmian (czyli niskie), waga też (czyli nie taka niska), w zasadzie nie ma o czym pisać ![]() Ale w drodze powrotnej wstąpiłam do Babonika ![]() ![]() ![]() ![]() Marinko , ja nie pamiętam ile ale miałam prolaktynę podniesioną. Pewnie dostaniesz coś na to, mam nadzieję że wreszcie namierzyli powód Twoich problemów, powinno być lepiej ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4548 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję, że pytasz- nie bardzo-katar nie odpuszcza-najgorsze nocki
![]() Super, że wizyta udana ![]() Pozdrawiamy Babonika i może nam się pokaże w nowej fryzurce?? ![]() Marinka-pójdziesz do lekarza to się dowiesz, nie ma co się nakręcać ![]() Brumek a Ty jak się czujesz? |
![]() ![]() |
![]() |
#4549 |
Zakorzenienie
|
Natka co do okien. My mamy ciemny brąz na zewnątrz i w środku i specjalnie nie narzekam, nawet nie wydaje mi się że mają one wpływ na pomniejszenie wizualnie okna. Jeżeli będziesz miała duże okna takie jak na tych wizualnych zdjęciach, dla mnie śmiało możesz mieć ciemne w środku.
Agulaabar badanie moczu nie kosztuje majątek,więc dla spokoju możesz zrobić ![]() ![]() Marina i pewnie to przez prolaktyne wypadają Ci tak włosy, bo przecież stresujesz się cały czas ![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- WIADOMOŚC OD JACIEEE: Domek z rana dostał kroplówkę. Lekarze stwierdzili, że jest odwodniony na wiór.Ma jeszcze smarowaną tą buzię.I do tego wszystkiego znowu zaatakowało go AZS ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4550 |
Wtajemniczenie
|
EVE powaznie to brzmi...I jak tu wierzyc lekarzom
![]() ![]() Ciekawe jak u JACIEEE? Co do prolaktyny to ja tez miałam jakies pół roku przed zajsciem w ciaze toche podwyzszona, ale to w wyniku stresu w pracy. Jak wróciła do równowagi to zaciązyłam ![]() Dzisiaj po południu bylismy na spacerku. Pogoda cud, miód ![]() Pare fotek: IMG_5708.jpg IMG_5701.jpg IMG_5716.jpg IMG_5718.jpg IMG_5722.jpg IMG_5729.jpg IMG_5731.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#4551 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
myśle o was ciepło Natka_, znalazłam jakieś zdjęcia ale te co pokazują okna są przy zasłoniętych roletach a one są w kolorze okien więc zaciemniają obraz.... po powrocie zrobie zdjęcia okien, ok? edit: znalazłam jakieś.... coś tam widać, zewn i wewn
![]() Edytowane przez Kolina Czas edycji: 2012-10-18 o 19:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4553 |
Wtajemniczenie
|
Qrcza biedny Dominik
![]() Stronczku a gdzie Ty sie podziewasz ? Poszukuje po necie używanego wózka do biegania I tak mysle czy przed zimą ta wogole ma to sens Ale biedny zap ledwo daje radę w parku na kamykach? Dzisiaj myślałam ze mi kółka odleca ![]() Natko tez nie przepadam za jasnym drewnem Ale w mieszkaniu zrobiłam prawie wszystko w ciemnym i mam ponuro ![]() A te jasne na poddasze jakoś tak ładnie sie komponuja Z tym ze my niestety mamy mało okien co przeklada sie na mała ilośc światła Jeśli masz dużo okien możesz zapewne zrobić sobie ciemne okna Aniu gratuluje udanej wizyty Ty bidulu coś tyjesz w tej ciąży czy nic ![]() A w pracy już wiedza? No to babonik niedobry, nie przyjdzie sie pochwali ![]() Myha, pogoda dziś wymarzona I wy tez wygladacie jak marzenie ![]()
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-10-18 o 19:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#4554 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wyobrazcie sobie ze wyskoczylam dzis na 2 h do domu ![]() ![]() marzena przyszla mi przedwczoraj czapka, jak bedziemy w domku to zrobie Mery zdjecie w niej, i te kominy tez mi przyszly, sa fajniusie.
![]() |
#4555 |
Wtajemniczenie
|
Teliczku a kuku. Jestem tutaj cały czas
![]() Przypominam o tytułach ![]() Biedny Dominik. Jaciee trzymaj sie ![]() Eveewe super ze Marys dochodzi do siebie. Anglia nie zajac. Marysia ważniejsza. A kasa... Rzecz nabyta. Pewnie nigdy nie myslalas ze bedziesz sie cieszyc z takich przyziemnych rzeczy jak sprzatanie i pranie ![]() My juz w pampersach 5 latamy od sierpnia. Przesikanie dawno juz nam sie nie zdazylo. Myha cudne fotki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4556 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Juz niedługo bedziecie brykac z Mery ![]() Ty to jestes jednak tytan pracy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4557 |
Rozeznanie
|
jacieeee dużo zdrówka dla Domka, niech szybko dochodzi do siebie!
myha świetne jesienne zdjęcia i Wy ![]() Wy tu o przesikiwaniu pampersa a ja to czasami mogłabym w jednym pół dnia Alę trzymać. Rano też robi się pełny dopiero po obudzeniu. Ale moja niewiele pije więc to dlatego. Poniżej Ala z dzisiaj. Stwierdzam, że nadmierna aktywność fizyczna na świeżym powietrzu nie ma wpływu na wieksze zmęczenie, szybsze zaśniecie mojego dziecka wieczorem. Kolejny raz po naprawdę długich spacerach problem z zaśniecięm. Ale apetycik ma lepszy, kolacyjke zjadła aż miło ![]() Mąż jutro zjeżdża na weekend i zastanawiamy się czy nie jechac nad morze... nie oglądałam dzisiaj żadnych prognoz pogody... Carmela, Monia macie tam na tym wybrzeżu piękna złotą jesień? ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4558 |
Zakorzenienie
|
Eweve możesz zrobić zdjęcie Marysi w tym kominie jak będziesz miała czas oczywiście.Ja cały czas sie nad nim zastanawiam.Kupiłam golfiki..
---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- WŁAŚNIE ! Banki czy któraś z Was robi je w domu? są ponoć jakieś bezogniowe !? Myślę, że banki są zapomnianą formą leczenia, a są - tak mi się wydaje dobre. I zastanawiam się nad tymi właśnie bezogniowymi... MYHA fajne takie złote liście ![]() ![]() ALIBANY jaka ona duża ![]() Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2012-10-18 o 19:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#4559 | |
Wtajemniczenie
|
ALIBANY Ala cukiereczek
![]() U nas pobyt na świeżym powietrzu na szczescie przekłada sie na zmeczenie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
![]() Fajny pomysł z ta dynia. Ja mam ale zamrozaona i bede robic zupe krem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4560 |
Wtajemniczenie
|
Alibany ale Alusia Cudna
![]() Żaneta ja tez kupiłam Wiki ten komin co Eve. Jest świetny. Myśle ze bedzie dobrze spełniał swoją role. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:31.