|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Hej
My też już po spacerku Fajnie słonko świeci ale jakos tak wieje mocno znowu.Jutro rano o 9.30 mam wizyte u ginekologa a na 12.30 z Daria do pediatry na szczepienie ![]() Cytat:
też bym się wkurzyła...Cytat:
Ja tak jak Szaja Cytat:
![]() Cytat:
cudo Cytat:
![]() My też jutro na szczepienie Idę z Tżtem bo wziął sobie wolne w pracy na ten dzień. A w czwatrek jedziemy na USG tej nerki BOJEEEE SIE ![]() Cytat:
życie....U mnie jeżdżą przeważnie niskopodłogowe więc nie ma problemu żeby wsiąść i wysiąść ![]() KOCHANY rezerwuję go dla mojej Darii Cytat:
---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- ![]() a jaką masz wadę?? ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
![]() A w dzień przesypia w sumie tak z 3-4 h tylko ![]() A tak to leży i na wszystko PATRZY dużymi oczętami lubi sobie robić małe drzemki po 10-15 min...Aha. Chyba nawijka pytała czy dzieci płaczą o jedzenie na spacerze: a więc mojej Darii jeszcze nie zdarzyło się płakać. Jak wsadzam ją do wózka to momentalnie zasypia i budzi się dopiero jak wracamy do domu.
|
|
#4592 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dzisiaj jest z nami TŻ. I zgadnijcie co? Nie ma dziecka. Zje, zaśnie, śpi, wstaje, zje, zaśnie,śpi. Ale przy tatusiu. Tatuś musi podejś, porozmawiać i dziecko śpi jak aniołek. Mała terrorystka ze mną nie chce A potem mi TŻ powie, że dziecko jest grzeczne. :P
|
||
|
|
|
#4593 |
|
Zadomowienie
|
.
|
|
|
|
#4594 |
|
Zakorzenienie
|
Sarah - co edytowałaś?
---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Kurdę, z nosa mi się leje coraz bardziej i boli mnie gardło. Mogę normalnie karmić? Jak "ochronić" dziecko? |
|
|
|
#4595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moj maly srednio lubi smoka. Daje sie nim oszukac tylko na chwile-cyc rzadzi ![]() Uff, my juz po pierwszym spacerze i wizycie u pediatry. Maly grzeczniutki, pochwalony oczywiscie w 2 tygodnie przybral 320g. Lekarka mowi, ze jest ok, ale jeszcze sie rozkreci pod koniec wizyty zaczal marudzic, ale jak tylko wyszlisny na dwor to poszedl w kime. A po przyjsciu do domu od razu do cyca, bo zachowywal sie jakby miesiac nie jadl
|
|
|
|
|
#4596 |
|
Zadomowienie
|
Jak oczyszczacie noski? Na początku psikacie sola fizologiczna czy morska a później odciągacie fridą? Ile czasu czekacie po psiknięciu do odciągnięcia. Jestem kompletnie zielona w tym temacie a mojemu w 100% coś w nosie furczy. To znaczy tak chrapie przy oddychaniu.
|
#4597 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecie zasypia w nocy po karmieniu, ale tylko na lezaco
tzn 23 karmie na lezaco, dziecie zasypia od razu po jedzonku w dzien jak marudzi na pleckach to przekladam na brzusio i spi Silver, mam astygmatyzm, nieduza wade, ale kurka tak sie przyzwyczailam do okularow, ze bez nich to ludzi nie poznaje:/ Co do powrotu do pracy, to po macierzynskim bede szla na bezrobotny, nie mam z kim zostawic malego..... To wiesz, trzeba spotkanie zapoznawcze zrobic ![]() Z nerka bedzie ok ![]() Debrah, ale ten tatus cudnie wyglada z ta chusta
|
#4598 |
|
Zakorzenienie
|
Mogę się napić zielonej herbaty???
I...czym ja mogę to moje przeziębienie leczyć, kurczę?? |
|
|
|
#4599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy tatusiu grzeczniutka a jak sama z nią jestem cały dzień i piszę mężowi że marudna strasznie jest i ciagle płacze to ON mi potem nie wierzy bo "przecież to taki aniołek"... Dziękuję OBYA pogrubione- No trzeba trzeba Mam nadzieję że się polubią ![]() ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Ja psikałam parę razy wodą morską,ale jeszcze nie odciągałam fridą.
|
|
#4600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w dzien chociaz jest nadzieja na odespanie?
|
|
|
|
|
#4601 |
|
Zakorzenienie
|
Ja psikam solą a potem czekam chwilkę (ze 3 minuty, nie wiem?) i odciągam, Moja tego strasznie nie lubi, psikanie zniesie, ale fridy już nie, płacze biedna.
W zasadzie ona płacze mi przy dwóch czynnościach : kąpiel odciąganie kataru. To pogodne dziecko, jeszcze tylko głód wilczy (rzadko) i ból brzuszka wywołuje płacz. Nigdy nie płacze "bez powodu". |
|
|
|
#4602 |
|
Zakorzenienie
|
Moj tez raczej z tych pogodnych
![]() Krzywi sie jedynie podczas kapieli i oczywiscie jak glod go meczy
|
|
|
|
#4603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja pije tylko sok z maliny i lipy, no i herbatke z sokiem z cytryny
|
|
#4604 |
|
Zakorzenienie
|
A zastosowałaś jakieś hm.. "środki bezpieczeństwa" by nie zarazić dziecka?
Ja nie wiem za bardzo co zrobić, mała już teraz ma katar, nie chcę żeby coś gorszego.. |
|
|
|
#4605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do astygmatyzmu;p tez mam ![]()
|
|
|
#4606 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a to po tym katarek sam spływa nie trzeba już odciągać?
|
|
#4607 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej mamcie!
my tez juz po spacerku. mlody spi, maz na "2" w tym tyg wiec komp jest moj ![]() Cytat:
jaka fajna wanienka, taka akurat. ta moja to taka wielgachna, bez sensu... sama bym sie w niej wykapala ![]() Cytat:
zdrowka dla Martusi i szybkiego powrtotu do domku Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4608 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam astygmatyzm + krótkowzroczność - noszę soczewki ale chciałabym sobie zrobić jakieś fajne "kujonki"
)Nie ważne, że całe życie nienawidzę siebie w okularach - wierzę, że może jednak istnieją takie, w których mogę wyglądać sensownie ![]() Moja jest jak Pietraszek Lady - kocha na brzuszku leżeć - nieraz jak nie może spać, bo brzuszek męczy - wystarczy, że przełożę na brzuch i śpi jak zabita. Właśnie teraz tak śpi, tylko słyszę jak bączki idą. Sama przekłada głowkę w różne strony i różnie rączki układa, jak jej wygodnie. |
|
|
|
#4609 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jestesmy na spacerku, lazimy w kolko przed domem bo jest takie bloto ze na wieksze wyjscie se jeszcze poczekam no i moja matula do mnie:- a kombinezonik mu zalozylas????? ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39573260]Fewcia, obojętnie 56 czy 62, ALE kup bez nóżek taki dołem jak śpiworek, bo wsadzenie maleńkich nóżek w nogawki, nóżek, które są jeszcze podkurczone - graniczy z cudem :brzydal:[/QUOTE]u mnie jest masakra z raczkami, przy nozkach to ja odpoczywam ![]() jakis taki waski jest, albo moje dziecie w barach szerokie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
no ta, i pewnie jeszcze w ogole nie plakaly, nie sraly i nie pierdzialy...
|
||||||
|
|
|
#4610 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4611 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No ale w pysiu mleczko ma, bo czasem mu spłynie po policzku jak mu wypadnie cyc.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moja też mnie wkurzyła ostatnio. Była u nas, młody akurat spał jeszcze po nocy, na kocyku, przykryty kołderką. Do mnie się nie odezwała, ale mąż jak u niej był to usłyszał, że Sylwia (szwagierka) nie po to dała kocyk, żeby Michał na nim leżał, tylko żeby go owijać, bo dzieci powinny leżeć poprzykrywane i się grzać. Jej dzieci pod poduchami puchowymi leżały Ciekawe skąd wie z jaką intencją dostaliśmy kocyk. Mąż się wkurzył i powiedział jej że ma się nie wtrącać, a jak jej się nie podoba to kocyk zwrócimy. Teść się nie odezwał słowem tylko ją jeszcze zbeształ Jak jej powiedziałam że nie zamierzam przegrzewać dziecka i że lekarka tak radziła, to ta oburzona że się nie zna lekarz. Szkoda gadać. Ona myśli, że jak Michał tam do niej przyjedzie, to ona go owinie w koc, położy i on tak będzie leżał Jassssneee.Cytat:
Cytat:
Ja to się boję że niedługo się do niej nie zmieści ![]() Byliśmy na spacerku, najpierw był krzyk, potem przestał krzyczeć ale za nic nie chciał zasnąć, potem pospał ze 20 minut. No ale w domu znów oczy jak 5 złotych. Od rana nie śpi, tylko parę 5 minutowych drzemek. o 16 30 mi dopiero padł. Dobrze że mama była. Obraził się na smoczek Mam problem z uśpieniem go, tylko przy cycu zasypia. Smokami pluje na 5 metrów, albo ma odruch wymiotny. Masakra.
|
||||||||
|
|
|
#4612 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Narazie poważnych problemów z brzuszkiem nie miałyśmy.Wcześniej tylko problem z bączkami, ale odkryłam ze to chyba z nadmiaru herbatki koperkowej, zmieniłam na rumiankową i bączków juz prawie wcale nie ma a Dzidzia nie płacze ![]() Cytat:
|
|
|
#4613 |
|
Zakorzenienie
|
Aniołek
![]() Miało być ze zdjęciem, ale coś się nie załączyło ;/ |
|
|
|
#4614 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co to ta karta zdrowia? to nie to samo co sie dostaje w szpiatlu? ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4615 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4616 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamuski!PIETRASZKO CUDOWNY. Ja tak na szybko,bo Olenke dzisiaj brzunio meczy.CHCIALAM SIE POCHWALIC,ZE DZISIAJ O 10.45 CALINECZKA SKONCZYLA MIESIAC.ZMIERZYLYSMY JA Z MAMA I UROSLA 4cm,CIEKAWE JAK WAGA,ALE TO ZA TYDZIEN SIE DOWIEMY.
|
#4617 | |
|
Zakorzenienie
|
fewcia - o maj gad!!! ale ma usteczka!!! oj bedzie miala w przyszlosci rwanie ta twoja dziecina
śliczna!i w ogole zdjecie bardzo ladne, takie hmm profesjonalne! ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
|
|
|
#4618 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryniu, mała ma chrypke nadal ;/ ale dzis dzwonilam i nie bylo juz numerków, jutro z rana musze mame wyslac, ale juz jest lepiej. Ale i tak sie z nią przejde bo nie wiem czy wychodzic z nia na spacery czy nie. Niech ją osłucha
Oo tak to lubiiiiiiiiiiiiiiiiii :p Pietraszko- towar pierwsza klasa ![]() ![]() ![]() <3
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2013-03-04 o 17:38 |
|
|
|
#4619 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale ma usteczka piękne!
Zapomniałam pochwalić Pietraszkę Połknie mamę ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4620 |
|
Zakorzenienie
|
a co niby miałabym zrobić. nie odseparuje jej od siebie. po prostu trzeba dbac o higienę, zastawić usta jak się kasła, myć ręce po smarkaniu, itp. nie ma żadbych metod ustrzeżenia dziecka przed zarażeniem
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:27.

po moim trupie
życie....
ale czas zapitala, masakra......

tzn 23 karmie na lezaco, dziecie zasypia od razu po jedzonku 

Od środy dostała antybiotyki i dlatego zostaniemy tu jeszcze co najmniej do wtorku lub środy 

6 5 4 3 2 1

klask i: