Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV) - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-26, 14:32   #4771
meneq
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość

https://www.google.co.jp/search?q=%E...iw=320&bih=372

iPhoneから送信
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 15:03   #4772
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
szklanka dla Ewci
co do morfo to powinno się być na czczo tak jak i do Fe, ale do crp nie trzeba, to jest białko ostrej fazy i nie kojarzę, żeby były jakieś wahania dobowe co jego poziomu. Z tym, że u dzieci takich jak nasze nie trzyma sie tych zaleceń, jedynie ważne to dobrze przepoić dziecko przed badaniem.

mam dziś na obiad danie stulecia:parówka z ziemniakiem porem i sosem śmietanowo-chrzanowym

Dziękuję za wyjaśnienie! Czyli lekarz mnie chciał zbyć bo powiedział coś na zasadzie, że jeśli Ewa będzie po jedzeniu to crp może wyjść przez to podwyższone i nie będzie wiadomo czy jest stan zapalny czy nie.

Widzisz, obiad prosty, a jak ładnie (że ten sos, ja bym pewnie walnęła po prostu ciapek chrzanu )
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 15:26   #4773
mala_19kw
Zakorzenienie

Nancy-dziękuje że pytasz
Tak jak mówiłam problem powraca. Wczoraj już czułam świąd i wodę pod skórą więc potraktowałam sterydem:/ i dziś jest już sucha skóra. Cetaphil używam i spisuje się dobrze,no ale nie niweluje problemu całkiem.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 15:28   #4774
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość

Oj tam, czemu od razu podszywa? Po prostu taki sam login się trafił i tyle

wiesz, to jest unikatowy login słowo wymyślone przez jednego takiego 3latka, który nie potrafił powiedzieć imienia psa SZAJBA, i zwyczajnie, jeśli ktoś je sobie przygarnął, jest mi przykro.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 15:44   #4775
Debrah
Zakorzenienie

Druga drzemka. Ktoś mi dziecko podmienił dziś, chyba ma dodatkowy silniczek akrobacje i demolka w toku..
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 15:54   #4776
mala_19kw
Zakorzenienie

Oskar nie dość że sam usnął to spał 3 godziny. Takie dni to święto
Teraz standardowo łobuzuje
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2014-03-26, 16:53   #4777
hje
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45763511]wiesz, to jest unikatowy login słowo wymyślone przez jednego takiego 3latka, który nie potrafił powiedzieć imienia psa SZAJBA, i zwyczajnie, jeśli ktoś je sobie przygarnął, jest mi przykro.[/QUOTE]

A to przepraszam, nie wiedziałam

Taaaakk miii sięęę chceeee słooodkieeegooo Krwawica nadchodzi
hje jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-26, 17:08   #4778
ewulkaaa
Wtajemniczenie

przebiegłam 4,3km bez zatrzymywania się!

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 18:05   #4779
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 18:10   #4780
gojka24
Zakorzenienie

Caly dzien spedzilam na zakupach. Kupilam tylko buty.. Zadna rewelacja. Szukalam na teraz zeby na spacerki pomykac w nich bo wszystkie jakie mam sa na wysokich obcasach a z 2 pietra wozek zniesc musze.. potrzebuje tez Jakiejs niedrogiej torebki przez ramie coby potrzebne rzeczy w nia wrzucic przy okazji nozkowych spacerkow i powiem Wam ze jestem zszokowana ze na ryniaczu ceny torebek to ok 60-80 i wzwyz.. To juz wole dolozyc i skorzana sobie kupic.. Jutro sie odezwe z kompa bo tu troche noe wygodnie...

Wysłane z mojego Trooper_X40 przy użyciu Tapatalka
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 18:38   #4781
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

witam wieczorkiem!

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
FEWCIU, nie mamy auta, ale bedziemy miec. Miejsce w hali garazowej wezmiemy. Piwnice takze sa do kupienia.
Lazienka z wc razem, tak jak chcemy i mamy obecnie.
Jesli chodzi o wykonczenie, to sciany (z pustaka, nie karton gips) beda wyszpachlowane (tylko pomalowac), sufity pomalowane, podlogi wygladzone, takze naprawde ok.
Czyli podobny standard do naszego, plus drzwi antywłamaniowe i grzejniki były. a balkon będziecie mieć?

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
fewciu dla swietego spokoju mozesz sie przejsc ale moim zdaniem lekarz poza zabkowaniem i tak nic nie wymysli
właśnie mi się też tak wydaje i nie poszłam w końcu. Dzisiaj cały dzień bez gorączki, teraz ma stan podgorączkowy, takie 37,5-37,8 więc nic nie podaję.

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to witam się z rana
Tz wczoraj przyniósł lody pistacjowe, pogadali my i chyba ok jest. A Młoda od rana biega, no i dziś nie płakała, jak wychodziłam do pracy.

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Ktory to juz dzien z temperatura? Jesli juz ktorys z rzedu, to przeszlabym sie
Blanka ma chyba taka urode.

To samo twierdze odnosnie jazdy automatem
temperatura od piątku wieczorem.

Cytat:
Aa i dziś Antonio prezent zrobił, usnął o 20.30...wstał o 6-BEZ POBUDEK!!

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
pięna noc!

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
używacie jeszcze krzesełek do karmienia???
Bo żuczek już nie chce siedzieć w środku i jak tam go wsadzamy to nie je, zje tylko przy nas, na krześle albo na kanapie, albo na stojąco/bawiąco
tak, Blanka wie, że jak idziemy jeść to trzeba do krzesełka

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Fewcia duzo zdrowia dla Blaneczki.
Mam nadzieję że się przyzwyczaii do nowej grupy. A ona musiała być przeniesiona?? Nei mogła tam jeszcze troszkę zostać??
wiesz co niby nie musiała, nawet pani mi dziś zaproponowała, że jak chcę, to One wrócą Blankę do tamtej grupy, ale powiedziałam, że nie. Tam są małe dzieci, niechodzące, które tylko bawią się zabawkami, jedzą i śpią. a Blanka była już najstarsza i zwyczajnie się tam nudziła, zaraz zaczęłaby się cofać. Więc wiem, że musimy przetrwać...

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Fewciu, Misiael ja Dawidowi kupiłam kredki Colorino. Nie było innych tj. Bambino np, więc wzięłam te. Mają nawet oznaczenie 1+

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej.
Ja tylko na chwilkę. Jestem w domu bo tż mnie zmienił rano o 7.00.
Cały czas o Was myślę! Przesyłam mnóstwo siły *

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Rano jak mówię że idziemy na śniadanko to leci pod kuchnię, jak wejdziemy to pierwsze co leci do radia i pokazuje że mam włączyć i cudnie bawi się w gotowanie ja mu kupiłam naczynka to mi robi herbatkę :d (oczywiście t. skomentowała że robię z niego dziewczynkę ... )

I trzy dni w ciągu dnia bez smoczka (wyłączając zasypianie w dzień i na noc)
powiedz t., że mamy gender

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Cytat:
a kogo my tu mamy?
Piotr Ci tego nie wybaczy

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
podziwiam że zostawiłaś ją samą w pokoju gdy ty pod prysznicem
Ja tak dzisiaj zrobiłam, jak wyszłam z wanny to Mała siedziała przy stoliku i czytała książeczkę.

Cytat:

Fewciu - miło że pamiętasz o mgr odebrałam drugi rozdział i mam tylko 2 błędy stylistyczne i jeden w przypisach, reszt zaakcpetowana co do treści zero zastrzeżeń

Co do odpoczynku to Blanka podobnie, widzę, że casem po prostu chce poleżeć chwilkę, wstaje jak nowo narodzona.

welon - zrób jak chcesz żeby było, to Twój dzień i masz się czuć maksymalnie komfortowo

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Fewciu, mam pytanie tylko nie odbierz tego źle, jak Blanka Ci gorączkoju w nocy to Ty ją puszczasz do żlobka? nie boisz się? gorączka to obrona organizmu a on jak osłabiony i jeszcze inne dzieciaczki w żlobku to troszkę się wystawiacie, co?
Mam nadzieję,że Cię nie uraziłam ale może lepiej Blaneczkę zostawić na kilka dni w domu
Nie, nie uraziłaś. wiem o czym mówisz, codziennie łzy mi ciekną jak muszę ją w żłobku zostawić Ale jesteśmy na strasznym zakręcie i nie mam wyjścia. Na szczęście dzisiaj już było bez gorączki więc jestem spokojniejsza. Mamy umówione wizyty/konsultacje w następnym tygodniu, mam nadzieję, że będzie dobrze, boję się

A jak Ty się czujesz???
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-26, 18:47   #4782
marsi11
Zakorzenienie

Fewcia, to trzymam kciuki za konsultacje

Byłam z młodym u lekarza,na szczescie oskrzela czyste ale na maruda recepty nie dostaliśmy
Debrah- lekarka mowiła,że czasem przy infekcjach pokrzywka idzie w parze, musimy obserwować
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 18:53   #4783
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez MaJulMi Pokaż wiadomość
O, piwnica/komórka lokatorska to super sprawa. My dzięki temu mamy miejsce na rowery, opony na zmianę i wiele innych rzeczy które są używane sporadycznie / sezonowe i raczej i tak byśmy je trzymali ale nie zagracają nam mieszkania. A na początku w ogóle o tym nie myśleliśmy ale się okazało że komórka lokatorska jest niejako przypisana do mieszkania. Wtedy wykorzystaliśmy ten fakt przy negocjacjach cenowych (no bo niby dodatkowy koszt o ktorym nie wiedzieliśmy i niekoniecznie chcemy) a teraz jesteśmy baaaardzo zadowoleni.
my mamy komórkę lokatorską na piętrze, obok wejścia do mieszkania, super sprawa.

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Dziewczyny hje little wy jesteście obie młode dupcie i jestem przekonana, że jeszcze nie raz będziecie miały wrażenie, że świat się będzie walił i ciężko będzie sobie wyobrazić, że może być lepiej, a może! Za kilka lat będziecie miały odchowane, cudowne córy i świat będzie stał dla was otworem!
Co do tego co little pisałaś o mieszkaniu, ze to kredyt na kupę lat itp. ale mi się wydaję, że jeżeli jest w miarę jako taka stabilizacja to warto wziąć ten kredyt choćby po to, żeby naszym dzieciom żyło się łatwiej, bo komuś się to mieszkanie kiedyś przekaże prawda?
jestem dokładnie tego samego zdania

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:

Byłam z młodym u lekarza,na szczescie oskrzela czyste ale na maruda recepty nie dostaliśmy
Debrah- lekarka mowiła,że czasem przy infekcjach pokrzywka idzie w parze, musimy obserwować

Dobrze, że czysto w oskrzelach, to najważniejsze.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 18:54   #4784
Delicjanka
Zakorzenienie

Amelus wlasnie usypia przy uu jejuuuuuu ale mnie rozczulila wzięła balsam i smarowała sobie nóżki, policzki ... jeeeeeeeeeeeeeeeju tak straaaaasznie ja kocham

bylam dzis na dzialce---->
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10155743_770327702980296_1099144037_n.jpg (44,7 KB, 46 załadowań)

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 19:03   #4785
insolito
Zadomowienie

Kurcze, komp się zawiesił i szlag wziął wcześniejsze cytowanie No nic może się jeszcze wrócę

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość

Byłam u dentysty;] laski;p moja orto ciągle mysli nad moim przypadkiem;p i stwierdzila, ze ne usuwamy na razie zębów ( jedynie ósemkę) tak więc we wtorek zakładam aparat na górę i nie na wszystkie zęby;p ale w końcu coś ruszam z tym dziś mi zmieniała wypełnienie w górnej szóśtce...masakra, co się działo pod plombą;/

A i mam zalozone separatorki ;p
Fajnie, że orto się tak przykłada do Twoich ząbków

I co nic nie bolą te separatorki ?

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
Hanna ma trochę temperatury 37,6. Obstawiam zęby albo po szczepionce. mam tylko nadzieję, że nie żadne choróbsko Położyłam spać bo dzisiaj dzień nam się zupełnie rozregulował (normalnie byśmy na spacerze były;p) a ja idę wstawić kolejne pranie, rozwiesić uprane i poprasować
Oby na zęby i niech szybko mija

Cytat:
dziewczyny...zobaczcie... kurde to jest motywacja...zaznaczam ze brzuch mam podobny..)
http://twinsowewariatkowo.blogspot.c...owej-mamy.html
Ja właśnie zaraz idę ćwiczyć a taki mi się nie chce :ziew: Zawsze w takich momentach przeglądam zdjęcia z metamorfozami i te moje co sobie ostatnio cyknęłam

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Oskar od rana nie spał,pokładał się ale jak podejmowałam próbę uspania,wstawał i szedł sobie. Zawsze jak jest senny zaczyna mocno dokuczać,tj wchodzi w każdy zakazany kąt i demoluje co się da. Było tak też tym razem
Więc odłożyłam go do łożeczka co by się "zmęczył" i po chwili patrzę a on śpi na siedząco
Moje dziecko PIERWSZY RAZ W ŻYCIU USNĘŁO SAMO I TO W DZIEŃ
Jestem podjarana tym faktem

Zrobiłam mu obiad w tym czasie. Posegregowałam wyprane ubrania ... I przy okazji zrobiłam przegląd jego ciuszków i odrzuciłam co nie co. Przy okazji ułożyłam wszystko od nowa

za zaśnięcie

Cytat:
ładnie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
właśnie mi się też tak wydaje i nie poszłam w końcu. Dzisiaj cały dzień bez gorączki, teraz ma stan podgorączkowy, takie 37,5-37,8 więc nic nie podaję.

Ja tak dzisiaj zrobiłam, jak wyszłam z wanny to Mała siedziała przy stoliku i czytała książeczkę.

Mam nadzieję, że gorączka juz nie wróci

Jak grzeczna Blanusia Mój to by pewnie siedział na wywróconym do góry nogami stoliku , albo parapecie, ewentualnie stole

Cytat:
Amelus wlasnie usypia przy uu jejuuuuuu ale mnie rozczulila wzięła balsam i smarowała sobie nóżki, policzki ... jeeeeeeeeeeeeeeeju tak straaaaasznie ja kocham:

Panienka dba o siebie od małego

Jej, jak już fajnie U nas dopiero na początku następnego tyg fundamenty skończą Dasz wasz projekt jeszcze raz bo juz zapomniałam

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 19:04   #4786
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
a kogo my tu mamy?

Cytat:

ahhh miałam się jeszcze was zapytać, tylko proszę o szczere odpowiedzi, jak myślicie po prostu

jak wiecie, w czerwcu bierzemy ślub kościelny
no i zawsze chciałam mieć welon, ale odkąd urodziłam Anię to myśłałam o fryzurze z kwiatami, bez welonu - no bo wiadomo, dzieciak.
I ostatnio tak rozmawiałam z TŻem, że co z oczepinami w takim razie a on do mnie, że mam się nie wygłupiać i normalnie założyć welon, bo to teraz jest po prostu element stroju panny młodej, a nie żaden symbol dziewictwo, bo w takim razie nikt by nie mógł iść w welonie no i że w takim razi enie powinnam mieć też białej sukni.

No i zgłupiałam, bo z jednej strony mnie kusi a drugiej tak myślę, że chyba jednak nie wypada

a wy jak myślicie??

Jeśli chcesz welon to ja nie widzę przeciwskazań. Tak jak mówi Twój Tż teraz to tylko strój panny młodej a nie żaden symbol.
A jeśli zdecydujesz się na kwiaty to też tylko Twoja sprawa.
Ja miałam kwiaty ( po prostu źle się czułam w welonie), a taki pożyczony welon miałam tylko do rzucania na oczepiny :P
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 19:07   #4787
insolito
Zadomowienie

Ciekawe jak Daria i Silver

U nas ten katar chyba na zęby, bo rano jeszcze miał nos zatkany na maksa, nie mógł spać, ani cyca jeść, a popołudniu wszystko przeszło i nosek czyściutki ok 14 dawałam mu ibum bo temperaturę miał 38.6 Jak go kładłam po 19 to łepek chłodny miał, najwyżej podam lek jeszcze w nocy jeśli gorączka wróci

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 19:11   #4788
mala_19kw
Zakorzenienie

Dziewczyny gdzie jest Pstryczek? Dziś jej nie było i wczoraj wieczorem chyba też. Mam nadzieję że nic z małym się nie dzieje,bo on ten katar miał...
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2014-03-26, 19:14   #4789
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Amelus wlasnie usypia przy uu jejuuuuuu ale mnie rozczulila wzięła balsam i smarowała sobie nóżki, policzki ... jeeeeeeeeeeeeeeeju tak straaaaasznie ja kocham

wow, a wrzuć linka do projektu

Cytat:
Dziewczyny gdzie jest Pstryczek? Dziś jej nie było i wczoraj wieczorem chyba też. Mam nadzieję że nic z małym się nie dzieje,bo on ten katar miał...
może Pstryniu się załamał po naszym zamówieniu w K
oby tylko to
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 19:15   #4790
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość

Panienka dba o siebie od małego

Jej, jak już fajnie U nas dopiero na początku następnego tyg fundamenty skończą Dasz wasz projekt jeszcze raz bo juz zapomniałam

Moja malutka <3 w ogóle, dzis chciala ubrać moje buty bo bluzki zakłada już od dawna

no to super! zawsze coś

Projekt - > http://archon.pl/gotowe-projekty-dom...m8721f6e69aa75 troche zmieniliśmy, dodaliśmy balkony dwa(ale mysle, zeby zrezygnowac jednak z jednego) i troche powiększyliśmy kotłownie ;p

co do separatorków, to na razie okej, nie boli...

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 19:20   #4791
litllesweetangel
Lurker ;)

Tak ostatnio rozkminialam, bo kolejna osoba z mojego otoczenia wziela slub z brzuchem i chcialam was zapytac- mamy ktore braly slub w ciazy. Dlaczego przed porodem? To byla wasza decyzja, czy bardziej nacisk rodziny? Jestescie zadowolne z tego jak wszystko sie potoczylo, czy jednak wolalybyscie poczekac?

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 19:24   #4792
Ultra81
Rozeznanie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Caly dzien spedzilam na zakupach. Kupilam tylko buty.. Zadna rewelacja. Szukalam na teraz zeby na spacerki pomykac w nich bo wszystkie jakie mam sa na wysokich obcasach a z 2 pietra wozek zniesc musze.. potrzebuje tez Jakiejs niedrogiej torebki przez ramie coby potrzebne rzeczy w nia wrzucic przy okazji nozkowych spacerkow i powiem Wam ze jestem zszokowana ze na ryniaczu ceny torebek to ok 60-80 i wzwyz.. To juz wole dolozyc i skorzana sobie kupic.. Jutro sie odezwe z kompa bo tu troche noe wygodnie...

Wysłane z mojego Trooper_X40 przy użyciu Tapatalka
Poka buty

Cytat:

Aaaale fajny widok!

Przepraszam, że tak mało się odnoszę, ale z tel. czytałam i wiadomo. Myślę i pamiętam o chorych maluszkach i trzymam kciuki, by ok było szybciutko

Ja już u Rodziców. Mycha w miarę zniosła podróż, ale jak zaczyna się nudzić, to nie ma bata - niczym sie nie zajmie podczas podróży - musi wyjść, połazić, zmienic otoczenie. Wygląda na to, że na razie podróże dłuższe niż godzina będą dość trudne...

No i siedzę na fejsie z tz - dziwnie tak No i dziwnie mi, że nie ma go obok.
Lecę coś obejrzeć

Buziaki, dobrej nocy!
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 19:27   #4793
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość

ja też odkurzam codziennie, myję podłogę codziennie, a potem wieczorem znowu jest syfioza...wstaję rano i ogarnianie od nowa a jeszcze ostatnio z młodej to się straszny dewastator zrobił

To ja jestem bałaganiara
Odkurzam co 2 dni, a podłogi myję 2 razy w tygodniu
Wiadomo jak pokruszy bułkę po całym mieszkaniu to albo zamiatam albo odkurzam.

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość

A, no i zaliczyliśmy dół. Jadę zaraz składać CV do wszystkich beauty salonów w Olsztynie...
Co się stało ??

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
odwazna jestes :P ja jak ide sie kapac, to mala do krzeselka, zarcie do reki i na szybciocha .

Ja jak się kąpię to biorę Zuzkę do łazienki, drzwi zamykam i tyle. Ona sobie buszuje w szafkach albo stoi przy wannie
Inne opcji nie widze.
A wieczorem jak śpi to wiadomo już bez spiny. Choć raz leciałam cala mokra bo się obudziła :cojest :

Dla Darii zdrówka a dla Silver siły by to przetrwać

Ja jutro 12h w pracy . Bedzie hardcore :brzyda l:
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 20:01   #4794
Kija80
Zadomowienie

Ewulka ale mnie naprawdę motywujesz Bardziej niż Blogerka na przykład, takiego brzucha i tak w życiu bym nie miała (chyba że prowadziłabym życie o wodzie... i wodzie ). A jak czytam że Deli chce z 49 kg na 45 to może mnie to co najwyżej zdemotywować
U mnie na razie od 1.03 jakieś 2,5 kg mniej, w talii prawie 10 cm, w brzuchu bodajże 4 cm

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

A welonu nie miałam, przymierzyłam w salonie i uznałam że wyglądam w nim jak idiotka. A suknia była ecru bo okazało się że śnieżnobiała kompletnie nie pasowała do mojej cery
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 20:01   #4795
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Cytat:

Co do odpoczynku to Blanka podobnie, widzę, że casem po prostu chce poleżeć chwilkę, wstaje jak nowo narodzona.

welon - zrób jak chcesz żeby było, to Twój dzień i masz się czuć maksymalnie komfortowo

Cytat:
Ja właśnie zaraz idę ćwiczyć a taki mi się nie chce :ziew: Zawsze w takich momentach przeglądam zdjęcia z metamorfozami i te moje co sobie ostatnio cyknęłam

ładnie
Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Jeśli chcesz welon to ja nie widzę przeciwskazań. Tak jak mówi Twój Tż teraz to tylko strój panny młodej a nie żaden symbol.
A jeśli zdecydujesz się na kwiaty to też tylko Twoja sprawa.
Ja miałam kwiaty ( po prostu źle się czułam w welonie), a taki pożyczony welon miałam tylko do rzucania na oczepiny :P
Cytat:
dziękuję :dzie kuje:

jestem z siebie dumna

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 20:02   #4796
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
brawo!
Cytat:

cieszę się
Cytat:

wooow!
a projekt śliczny, marzę o takim domku

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 20:09   #4797
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
my mamy komórkę lokatorską na piętrze, obok wejścia do mieszkania, super sprawa.
.
My za to mamy komorke lokatorska zaraz przy mirjscu parkingowym, dla nas bomba, podjezdza sie autem z wiekszych zakupow, to co nie pilne zostaje w piwnicy reszta do mieszkania.

Cytat:
Tak ostatnio rozkminialam, bo kolejna osoba z mojego otoczenia wziela slub z brzuchem i chcialam was zapytac- mamy ktore braly slub w ciazy. Dlaczego przed porodem? To byla wasza decyzja, czy bardziej nacisk rodziny? Jestescie zadowolne z tego jak wszystko sie potoczylo, czy jednak wolalybyscie poczekac?
Little, ja bralam slub po porodzie i gdybym mogla zdecydowac jeszcze raz to jednak zdecydowalabym sie na slub w ciazy, albo np w tym roku. Dla nas ubirgloroczny slub to bylo totalne nieporozumienie, zamiast cieszyc sie macierzynstwem uganialismy sie za ☠☠☠☠☠☠☠ami, poza tym samo wesele, nieprzespana noc przed, podkrazone oczy i stres jak dziecko po raz pierwszy w swoim zyciu zostalo na noc z niania ech dobrze ze to juz za mna. Nas oczywiscie rodzice namawiali, zebysmy wzieli slub od razu, czyli w ciazy, ale ja sie uparlam, ze nie chce, ze wesele bedzie tak jak bylo wczesniej przed ciaza zaplanowane czyli we wrzesniu 2013.

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Acha Ewulka ja tez jestem zdania, ze jesli tylko dobrze sie czujesz w welonie to nie zaprzataj sobie glowy jakimis skostnialymi "zasadami"
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 20:10   #4798
Kija80
Zadomowienie

Poszłyśmy dziś na mmr a wyszłyśmy z odroczoną mmr i zaszczepionymi meningokokami Powiedziałam lekarce że nie jestem zafiksowana na punkcie szczepień ale podejrzewam że młoda ma alergię na jajko. W dodatku znowu ma od pewnego czasu wysypane ręce i nogi. Na co lekarka stwierdziła że szczepienia są dobre ale nic na siłę i jak mam wątpliwości to lepiej poczekać. I odroczyła, tak po prostu No to zaszczepiłam meningo skoro już się wyczekałyśmy w kolejce. Ania waży 10100 i ma 76 cm
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 20:11   #4799
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
czuje się wywołana :P Ja dlatego bo wiedziałam, że po porodzie nie będę miała do tego głowy, będa inne wydatki i inne "wazniejsze sprawy do ogarnięcia" a nie planowanie ślubu i latanie i załatwianie... po czasie widze, że była to dobra decyzja, jedyne co to mielismy teraz brac koscielny no ale wlansie temat ucichł bo za duzo roboty przy tym. Więc chyba jedyne czego żałuje to to że nie był to od razu kościelny

Patrzcie znalazlam taki wpis http://oczekujac.pl/2014/03/moda-zab...troj-sportowy/ w środowisku mam blogujących wrze co sądzicie na ten temat ?
Stary 2014-03-26, 20:18   #4800
MaJulMi
Raczkowanie

Hej

Cytat:
Oskar nie dość że sam usnął to spał 3 godziny. Takie dni to święto
Teraz standardowo łobuzuje
Wow, życzę żeby takie święto zdarzało się częściej

Cytat:
Brawo

Cytat:

Super widok, zazdroszczę możliwości urządzania Wiem ile z tym roboty ale mi się bardzo podobało. Teraz szukam jakichś inspiracji na balkon

Cytat:
Ciekawe jak Daria i Silver

U nas ten katar chyba na zęby, bo rano jeszcze miał nos zatkany na maksa, nie mógł spać, ani cyca jeść, a popołudniu wszystko przeszło i nosek czyściutki ok 14 dawałam mu ibum bo temperaturę miał 38.6 Jak go kładłam po 19 to łepek chłodny miał, najwyżej podam lek jeszcze w nocy jeśli gorączka wróci
Dobrze że już lepiej

Cytat:

Poka buty

Aaaale fajny widok!

Przepraszam, że tak mało się odnoszę, ale z tel. czytałam i wiadomo. Myślę i pamiętam o chorych maluszkach i trzymam kciuki, by ok było szybciutko

Ja już u Rodziców. Mycha w miarę zniosła podróż, ale jak zaczyna się nudzić, to nie ma bata - niczym sie nie zajmie podczas podróży - musi wyjść, połazić, zmienic otoczenie. Wygląda na to, że na razie podróże dłuższe niż godzina będą dość trudne...

No i siedzę na fejsie z tz - dziwnie tak No i dziwnie mi, że nie ma go obok.
Lecę coś obejrzeć

Buziaki, dobrej nocy!
A ile mieliście km do przejechania? U nas też Mała bardzo nie lubi jeździć i nie wiem jak to będzie z jechaniem na Święta. U Ciebie Mycha jeździ na tyle czy z przodu? Bo my się zastanawiamy czy nie dać jej na przód. A po takim odpoczynku nie było problemu żeby znów wsiadła do fotelika?

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
To ja jestem bałaganiara
Odkurzam co 2 dni, a podłogi myję 2 razy w tygodniu
Wiadomo jak pokruszy bułkę po całym mieszkaniu to albo zamiatam albo odkurzam.

Co się stało ??

Ja jak się kąpię to biorę Zuzkę do łazienki, drzwi zamykam i tyle. Ona sobie buszuje w szafkach albo stoi przy wannie
Inne opcji nie widze.
A wieczorem jak śpi to wiadomo już bez spiny. Choć raz leciałam cala mokra bo się obudziła :cojest :

Dla Darii zdrówka a dla Silver siły by to przetrwać

Ja jutro 12h w pracy . Bedzie hardcore :brzyda l:
Ja tak samo robię z kąpielami, Mała buszuje po łazience.

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Ewulka ale mnie naprawdę motywujesz Bardziej niż Blogerka na przykład, takiego brzucha i tak w życiu bym nie miała (chyba że prowadziłabym życie o wodzie... i wodzie ). A jak czytam że Deli chce z 49 kg na 45 to może mnie to co najwyżej zdemotywować
U mnie na razie od 1.03 jakieś 2,5 kg mniej, w talii prawie 10 cm, w brzuchu bodajże 4 cm

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

A welonu nie miałam, przymierzyłam w salonie i uznałam że wyglądam w nim jak idiotka. A suknia była ecru bo okazało się że śnieżnobiała kompletnie nie pasowała do mojej cery
Ja tak samo z suknią, też wybrałam ecru, w śnieżnobiałej wyglądałam blado, ecru była bardziej twarzowa
MaJulMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości