|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Nie odkładam życia na potem! - zmieniam się :-)
Cytat:
![]() Polecam poczytać na początek artykuły podwieszone w tym poście na tym blogu: http://czarownicujaco.blogspot.com/p...y-naukowo.html To blog AjriszMarty z zakręconego, istne kompendium wiedzy włosowej i nie tylko ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4832 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hmmm... Ja mam keratyne w malej buteleczce i ona w sumie wyglada jak odzywka juz - w zaden sposob nie dam rady z niej wziac tylko 5 kropli :P Buteleczka sie odkreca i potem musze wycisnac keratyne na glowe. Dostalam to od fryzjera i on powiedzial, ze ta mala buteleczka jest na 2 - 3 razy, no moze ja mam krotkie wlosy ale we srode bedzie juz 5 czy 6 raz jak ja uzyje. I nie powiedzial mi jak dlugo mam to trzymac na glowie oraz czy z czyms jeszcze dodawac. Ja od razu nie pomyslalam i sie nie spytalam, a teraz jest za pozno (Anglia i Kazachstan). Fryzjer to Brazylijczyk, buteleczka jest w tymze jezyku i nic z niej nie rozumiem.
och życie kocham cię kocham cię kocham cię nad życie... _________________________ _____ Moj Blog - Pozytywne Myslenie Kazdego Dnia Pozytywnie - watek na forum Moja strona - moje zycie w Kazachstanie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4833 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4834 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
-picie pokrzywy (ja piję taką w saszetkach jak herbata) -picie drożdży zalanych wrzątkiem, mimo że dodałam do tego mleko i miód smak był okropny ale czego nie robi się dla ładnego wyglądu ![]() -maske do włosów wax -odżywke jantar -oleje, każdemu pasują inne, ja obecnie stosuję olej alterra -i oczywiście jak najmniej maltretowania włosów suszarką, prostownicą itd |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4835 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ok, dzieki wielkie. Pokrzywe - musze sobie przypomniec jak jest po rosyjsku i zaczne jej szukac. Pamietam, ze kiedys probowalam, ale mi smak nie odpowiadal. Teraz sobie ja zmieszam z innymi ziolowymi herbatkami (mam mieszanke z lipa, mieta i czyms tam jeszcze - na ladna cere ponoc :P). Co do drozdzy - tak jak z czosnkiem - za zadne zdrowie mnie nie przekonasz aby sie tym katowac, ale dziekuje za opcje, dobrze wiedziec, polece to dalej. Nie wiem czy maske do wlosow, o ktorej piszesz tutaj dostane, zobaczymy, ani odzywke Jantar. Na olejach sie nie znam, i pewnei tutaj nie bedzie to takie latwe dostac - nawet w PL nie wiedzialabym gdzie szukac, a co dopiero w KZ :P Suszarki w chwili obecnej nie mam (zostawilam w UK, byla za duza aby ja pakowac i musze sobie kupic na dniach cos) wiec me wlosy odpoczywaja.
na dana chwile zakupilam sie w szampon i odzywke firmy Gliss Kurr (czy jak to sie pisze) rowniez wlasnie z keratyna (niby). Zobaczymy. Na razie pofarbowalam wlosy na ciemny. Przez pare lat robilam pasemka jasne blond, wlosy bardzo wysuszylam od rozjasniacza i fryzjer polecil mi dac im odpoczac, zmienic kolor na jednolity. Mial byc moj naturalny (ciemny blond) ale moje wlosy absolutnie nie chca sie w tym kolorze pokazywac i uzywajac juz dwa razy farby ciemny blond otrzymalam na swoich wlosach kolor.... kasztanowy! raz jasniejszy, teraz wyszedl ciut ciemniejszy, ale to wciaz kasztanowy... ![]()
och życie kocham cię kocham cię kocham cię nad życie... _________________________ _____ Moj Blog - Pozytywne Myslenie Kazdego Dnia Pozytywnie - watek na forum Moja strona - moje zycie w Kazachstanie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4836 |
Raczkowanie
|
Haha, widzę na zmiana włosów wysunęła się na pierwszy plan
![]() Powiedzcie mi, po olejowaniu włosów, np przez noc, rano jak je myjecie to stosujecie jeszcze odżywkę? Ja tego nie robię, bo wydaje mi się zbędne, a może powinnam? A moje wyzwanie na dziś to opanować jazdę z automatyczną skrzynią biegów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4837 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() moje plany na dziś: -pójście do fryzjera -posprzątanie w domu -odpisanie na listy -poczytanie książki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4839 |
Wtajemniczenie
|
ja tez stosuje po olejowaniu
![]() ![]() teraz nie wyobrażam sobie nie używać Isany mojej kochanej ![]() a włosy myje codziennie niestety;/ no to moje wyzwania na dziś ![]() gruntowny porządek w pokoju i umycie okien -zrobione <jupi> testy na prawko duże pranie;p jakaś maseczka na włosy zmycie paznokci poczytać sobie wieczorem książkę ![]()
#4840 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4841 |
Wtajemniczenie
|
polecam Isanę z olejkiem babassu ( ale chyba ją teraz wycofali z Rossmanna
![]() albo Garniera w żółtym opakowaniu Avokado i maslo karite https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...de-karite.html jak sie zmotywować do nauki języka ;/?
#4842 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, wracam pod nowym nickiem
![]() Zbyt wiele lat funkcjonowałam pod jednym, a wiadomo jak to jest z ta anonimowością w sieci ![]() Zastanów się dlaczego się uczysz języka, jaki masz cel? Ja co jakiś czas muszę od nowa się motywować, bo niestety nauka języka to tak długi proces, że trudno jest utrzymać jednakowy poziom motywacji. Na mnie działa: - wypisywanie na kartce plusów znajomości danego języka; - czytanie o danym kraju, kulturze, ciekawostkach; - oglądanie filmów, słuchanie piosenek w danym języku; - wyznaczanie sobie nagród (np. kupię sobie nową książkę, jak przerobię obecną); - wizualizowanie sobie przyszłości (i jak stosuję dany język w pracy na przykład ![]() Ostatnio zadziałało na mnie określanie terminów zdania certyfikatów językowych, taki deadline po prostu. Wstawiłam sobie też liczniki na bloga, które odmierzają mi dni do egzaminów ![]() Póki co motywacja jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4843 |
Zadomowienie
|
Witamy znów, Coma aka Helineth!
![]() ![]() Dziewczyny, a macie jakieś sposoby na to, żeby być rozbudzoną, taką świeżą, przez cały dzień, a przynajmniej do 18? Mam z tym wielki problem. Chodzi mi dokładnie o to, że codziennie się raczej wysypiam, mam min. 7,5h snu, a i tak jestem ciągle padnięta. W pracy ziewam od samego rana praktycznie do momentu wyjścia. Kawa (mocna!) pomaga na naprawdę krótko. Fakt, że od lat zmagam się z anemią, taką średnią ![]() Dziś nieomal przegapiłam swój przystanek autobusowy, bo siedziałam i byłam między snem a jawą ![]() ![]()
#4844 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No właśnie również dlatego zarzuciłam wizaż, zainstalowałam taki program, który zlicza czas spędzony w sieci i się przeraziłam ![]() ![]() ![]() Ja też kiedyś bywałam wyczerpana, ale teraz zmieniłam tryb życia i na pewno pomagają mi: - regularne posiłki i przede wszystkim jadanie śniadań, przy śniadaniu łykam też witaminki (vigor, magnez, tran, i coś na włosy/ paznokcie); - kawa ![]() - sport, praktycznie codziennie i w zależności od czasu są to zwykłe poranne lub wieczorne ćwiczenia albo bieganie; Mój chłopak zamontował też drążek więc jak przechodzę z pokoju do pokoju to czasem na nim powiszę ![]() ![]() - zaczęłam jeść mniej słodyczy, a w zamian więcej owoców i soków - naprawdę czuję różnicę i pomimo tego, że ostatnio trochę przytyłam to nie czuję się taka ciężka. Nie wiem, jakoś mam takie wrażenie, że te słodycze mnie tak otępiały, obciążały, zalegały w żołądku... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4845 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
- więcej snu (7.5 godz. to wcale nie tak dużo), bez drzemek rano - kiedyś wydawało mi się, że rozbudzają, ale w rzeczywistości wstawanie parę razy jest jeszcze gorsze. Czasem tylko położę się po wyłączeniu budzika, ale tylko po to, by delektować się wygrzanym łóżkiem, staram się nie przysypiać. - rada Wizażanki z innego wątku: chłodny prysznic rano z pięknie pachnącym żelem, ja mam ten i go uwielbiam, już w sklepie wąchałam kilka razy. ![]() Zdecydowanie muszę zmienić swoją dietę, jestem uzależniona od słodyczy. Podejrzewam u siebie niedobór kilku pierwiastków i zamierzam zacząć się zdrowiej odżywiać i łykać dobre suplementy.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4846 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Słuszne uwagi ![]() Przypomniał mi się jeszcze alkohol, oczywiście nie chodzi mi o jakieś libacje czy mocno zakrapiane imprezy, ale kiedyś zdarzało mi się z TŻ napić winka czy piwka wieczorem. Może tylko ja tak mam, ale każda ilość alkoholu powyżej kieliszka/ jednego piwa sprawia, że mam kolejny dzień do chrzanu i patologiczny nicmisieniechcizm ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4847 |
Raczkowanie
|
Na mnie dziala jesli od samego rana cos robie i widze ile juz zrobilam (albo czasem z tym przesadzam i stwierdzam, ze ksoro tyle juz zrobilam to moge dwie lub trzy goziny porobic "nic"). Jak wstane kolo 7.30 vel 8.00 to do 10 z reguly jestem wykapana, kuchnia jest sprzatnieta przed sniadaniem, sniadanie jest zrobione i zjedzone, kuchnia jest ogarnieta po sniadaniu, do tego poranna medytacja i dzienna afirmacja juz zrobione! Na mnie to dziala
![]() Co dzis zrobilam: - sprzatnelam kuchnie przed i po sniadaniu; - przygotowalam smaczne sniadanie (jajeczko na twardo, wedlinke, bekon, kielbaske, serek, warzywka, herbatka z cytrynka ![]() - medytowalam "How to love yourself" Louise Hay; - spisalam sobie tygodniowy plan dzialania w zeszycie i kalendarzu; - nadrobilam zaleglosci emailowe do wszystkich znajomych (napisanie tych emaili zajelo mi prawie dwie godziny!); - przygotowalam mieso na obiady i pomrozilam (w sumie wyszlo mi tego na 5 posilkow!); - przerobilam 3/4 kursu BaA LVL 2; - przerzucialm zdjecia z aparatu na komputer, teraz tylko wrzucic je w FB; - zaczelam tworzyc pazdziernikowa gazete do AIWC; Mysle ze to sporo ![]() ![]() -
![]() ![]() |
![]() |
#4848 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() chyba już jestem uzależniona od kompa ( niestety moje studia wymagają kompa nie da sie studiować mojego kierunku bez kompa ;/)
![]() ![]() dbam o siebie, uśmiecham się, cieszę się życiem! ![]() Edytowane przez Jutte Czas edycji: 2012-09-24 o 18:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4849 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja korzystam z RescueTime http://www.rescuetime.com/ Plus jest taki, że nie trzeba go instalować ![]() http://helineth.blogspot.com/2012/02/ocalic-czas.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4850 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Z Anki jestem teraz poniekąd "zmuszona" korzystać, bo przy nauce kilku języków obcych na raz , ciężko w inny sposób ogarnąć słownictwo. Wklepywanie słówek do najprzyjemniejszych nie należy, ale jak się zbiorę w sobie to lecę jak szalona ![]() Dziękuję za polecenie audiobooka ![]() Jeśli chodzi o mój rozwój, to dostałam mega kopa motywacyjnego! Mój tato, który wiedział, ze zbieram na tablet, postanowił sam mi go kupić i to taki, o którym nawet bym nie śmiała marzyć ![]()
![]() |
#4851 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za miłe przywitanie.
![]() Czytam watek, ale na razie nie mam czasu by się włączać w dyskusje, byłaby to prokrastynacja. Po egzaminach na pewno wrócę, mam nadzieję że z dobrymi wiadomościami. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4852 |
Wtajemniczenie
|
Halimaa powodzenia
![]() ja przed chwila zobaczyłam nowy plan na uczelni. no załamka zajęcia do 20 a w dodatku w dniu kiedy mam egzamin na prawko mam 3 razy ćwiczenia i będę musiala te pierwsze opuścić;/
#4853 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzięki, dziewczyny, za porady 'wstawaniowe'! ![]() ![]() Dzięki, Jyotiko, za tę informację anemia vs. kawa. Jestem w szoku! ![]() ![]() ![]() Ja przymierzam się do rozpoczęcia powtórek wszelkich aktów normatywnych, które miałam w toku studiów. Mam ich przerażającą liczbę umieć na egzamin na aplikację i nie, to nie jest śmieszne, że już teraz o tym myślę ![]() Miłego wieczoru! ![]()
![]() |
#4854 |
Wtajemniczenie
|
nie mam możliwości się przepisania bo jest tylko jedna grupa a w dodatku jak coś jest podzielone na 2 podgrupki to jest w tym samym czasie
![]() ![]() juz od miesiąca wstaje codziennie około 8 ,zeby nie marnować dnia na spanie do 10. chodze spać w miare wczesnie tz o północy;p. dawniej mogłam siedziec do 2,3 w nocy przy kompie..;/ czasem mi sie nie chce wstawać o tej 8 ale mimo wszystko to robię bo potem czuje się lepiej. zawsze jak chodze do szkoły/ na uczelnie to czuje się totalnie rozwalona bo musze wstać o 6 albo i wczesniej zeby dotrzec na zajęcia a to totalnie nie moja godzina;/. szybko czuje sie zmeczona wtedy, nawet gdy pojde wczesniej wstać no ale jeszcze tydzień "lenistwa" ![]() ![]()
#4855 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4856 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4857 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W końcu będę mogła wszystko to, co nauczyłam się o samorealizacji, wcielić w życie studenckie ![]() Cytat:
![]() ![]() Plany na dziś: + śniadanie już zrobiłam ( pyszna jajecznica dla mnie i TŻ ![]() - olejowanie włosów - regulacja brwi - paznokcie - przeczytam minimum 50 str. książki - poćwiczę: głównie brzuszki + dodatkowe ćwiczenia - powtórzę język ( minimum 3 lekcje) - powtarzam wszystko co miałam w tamtym roku i robię na nowo notatki ![]() - i jeśli zostanie czasu: pouczę się drugiego języka : chociaż jedna/ dwie lekcje. Już raz tak zrobiłam, że tu wypisałam co mam robić i .. wtedy zrobiłam wszystko. Jakoś większą motywację to daje, niż zapisanie sobie w kalendarzyku ![]() Ooo i dziś przelałam pierwsze pieniądze na konto oszczędnościowe. Mam je od .. dwóch lat prawie (założone od razu z normalnym kontem, a nawet nie wiedziałam ![]() ![]() Planuję ( bedę tak robić! ) co miesiąc przesyłać tam choć drobną sumę. Zbieram na aparat lub przyszłe wakacje ( a może wyjdzie i to i to ? ![]() W ogóle zauważyłam, że coraz więcej wątków powstaje o zmienianiu siebie/ motywacyjnych : pozytywna grupa, co ostatnio zmieniłaś w swoim życiu .. nowe blogi. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4858 |
Wtajemniczenie
|
Mam w końcu ułożony ostateczny plan zajęć na studiach
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4859 |
Raczkowanie
|
W ogóle zapomniałam napisać, że byłam wczoraj na castingu, do drobnej roli lub statyste do filmu
![]() Jak kiedyś myślałam o castingach, to nigdy bym na żaden nie poszła. A tu jednak taka niespodzianka i zaszłyśmy z koleżanką. Same zdjęcia, więc chwilka i po krzyku ![]() Aż jestem z siebie dumna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4860 |
Zadomowienie
|
Ja też należę do tych, którzy cieszą się z nadchodzącego roku akademickiego. To nic, że będzie masa roboty, a czasu zbyt mało. To nic, że w środy zajęcia do 20 i wracanie 'o ćmoku' mi się nie uśmiecha. Ważne, że znowu będę przebywać z moimi cudownymi znajomymi!
![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:57.