|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku? | |||
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,29% |
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. |
5 | 7,14% |
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. |
3 | 4,29% |
Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. |
2 | 2,86% |
Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. |
5 | 7,14% |
Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. |
3 | 4,29% |
Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. |
7 | 10,00% |
Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! |
42 | 60,00% |
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Cytat:
![]() My wczoraj wybralismy wozek , bujak , mebelki do pokoju malego , fotel bujany , elektryczna ninie i kolderke do lozeczka ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4832 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
|
![]() ![]() |
![]() |
#4833 |
Zakorzenienie
|
Właśnie, czekamy na linki
![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4834 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oszczędzaj się. Mam nadzieję, że szybko wyjdziesz. ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4835 |
Rozeznanie
|
Witam!
No doczytałam Was w końcu bo ostatnio to nie nadążam za wami ![]() Widzę że wiele mam ma już upatrzone modele wózków fajnie Wam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4836 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4837 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4838 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4839 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4840 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tacca odnośnie karmienia to trochę Cię rozumiem, bo wcześniej też miałam lekkie opory i też mi się to wydawało takie jakieś bleee... Ale myślę, że to kwestia jakiegoś takiego obycia, przyzwyczajenia. Ja po wczorajszym 1,5 godzinnym filmie na temat karmienia, gdzie w kółko było pokazane jak przystawiać dziecko do piersi, jak wspomagać laktację i takie tam jakoś nastawiłam się na plus, choć faktycznie niektóre momenty były mało estetyczne ![]() Nie byliśmy w kinie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4841 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4842 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No widzisz, co osoba to opinia, bo ja mam ten wózek i ze spacerówki wcale nie jestem zadowolona. Oliwka ześlizgiwała się z siedziska, było jej okropnie niewygodnie, do tego śpiworek czy też ochraniacz na nóżki beznadziejnie pomyślany bo za każdym razem jak chciałam go założyć to musiałam pas wypinać ze stelaża żeby przez dziurę w śpiworze przeciągnąć no i w ogóle te pasy jakieś takie "gołe", ochraniacze nieduże i miałam obawy czy sama ta tkanina nie będzie obcierała dziecka. Gondola dla mnie była strzałem w 10 za to spacerówka totalnym niewypałem.
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4843 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja idę do polskiego gina w 35 tygodni - zobaczymy co wyjdzie Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
to bardzo ciekawe co mówisz - bo ja spotkałam się z bardzo pozytywnymi opiniami, że spacerówka jest przestronna, że jest dobrze obudowana, że ładnie się rozkłada i że dziecko ma dużo miejsca w niej.... a tu zupełnie coś innego. Dobrze wiedzieć |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4844 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Żeby nie było, ja też jestem za karmieniem naturalnym, chociaz pokarmu miałam bardzo mało (musiałam dokarmiać) i bardzo wcześnie go straciłam - skończyłam karmić zupełnie po 4 m-cu. Ale chciałabym pocieszyć wszytskie mamy, które nie będą karmić naturalnie - mój synek też praktycznie do 3 rż nie miał nawet kataru ![]() ![]() ![]() Odnośnie butelek, to chciałabym jeszcze powiedzieć Wam o pewnej nowości, o której dowiedziałam się niedawno - jest najnowsza butelka - medela calma - to butelka, która jest przeznaczona do karmienia zwłaszcza przy karmieniu naturalnym - smoczek jest tylko jednej wielkości! przez całe karmienie i butla wymaga dokładnie takiego ssania, jak ssanie piersi - inaczej mleko w ogóle nie poleci. Jej wyższość nad "zwykłymi" butelkami podobno jest taka, że do ssania dziecko używa wszystkich 38 mięśni, podczas gdy przy zwykłych butelach jedynie dwóch. To ważne o tyle, że przeważnie jak dzieci się dokarmia, to tracą chęć ssania piersi - mój akurat nie - ciągnął równolegle pierś i butlę, ale są takie dzieci, że wolą butlę i od razu rezygnują z piersi, bo ssanie piersi wymaga większego wysiłku. Więc jeżeli któraś z Was jest zdeterminowana karmić piersią i wyłącznie własnym mlekiem, to jest praktycznie gwarancja, że dziecko nadal będzie ssało pierś. To taka ciekawostka, można się zapoznać ![]() Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-02-05 o 18:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4845 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Bo mimo, że cierpię na tę samą "przypadłość", co Dasti (do brodawek nie podchodź!), to będę się starała karmić naturalnie - bez żadnych względów ideologicznych, po prostu taką mam chęć - a jak coś będzie nie tak, albo będę musiała czasami karmić butelką, bo to się pewnie tą właśnie zainteresuję. Zresztą czytałam już, że np. laktatory Medeli to jedne z lepszych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4846 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4847 | ||
Wtajemniczenie
|
"Wszystko o karmieniu piersią i pielęgnacji noworodka"
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4848 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, a czy boli Was czasami, jak dzieci kopią? Bo jak mi przysadzi kopa w lewy jajnik, to aż się boję, że to coś tam nie tak, ale po chwili widzę fale Dunaju po lewej stronie brzucha, to już wiem, że buszuje...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4849 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiele opinii użytkowników w sieci również to potwierdza. Tutaj trochę filmików, które chyba najlepiej zobrazują to jak kąpać dzieciaka w wiaderku: http://www.youtube.com/results?searc...l547l1.1.1l3l0 http://www.youtube.com/results?searc...02l202l2-1l1l0 Główkę podtrzymuje się z przodu, z tyłu opiera się o ściankę wiaderka. Nie widzę problemów z myciem, przecież dziecka się nie szoruje, a nie jest ono z kolei aż tak skulone żeby nie było dostępu do każdej części ciałka. Nie wierzga nogami i rękami, więc ryzyko tego, że wyślizgnie się z ręki jest IMO mniejsze. To jest póki co moja opinia na podstawie obserwacji, nigdy z wiaderka nie korzystałam. Swoją będę mogła podzielić się za jakieś 3 miesiące ![]() Cytat:
Nie wiem co czuje taki mały człowiek kiedy leży rozciągnięty w wanience... takie są moje przypuszczenia. Jedne dzieci lubią kąpiele, inne nie. A z tego co zaobserwowałam większość drze się wniebogłosy podczas kąpieli w wanience. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Te niepochlebne opinie, z tego co zdążyłam się zorientować, pochodzą głównie z ust czy spod klawiszy osób, które z wiaderka nie korzystały. Jak zwykle zresztą. Najłatwiej jet nie spróbować, a później krytykować i wyśmiewać. ![]() Dla mnie wydatek tych 90 zł jest tak znikomy, że spróbuję ![]() ![]() Cytat:
W Polsce ratuje się ciąże już od pierwszych chwil od poczęcia. Na zachodzie, z tego co nawet tu dziewczyny pisały, do 13 czy 16 tygodnia nie robi się nic. Chyba warto się trochę "przemęczyć" tymi badaniami ![]() Jeśli lekarz uważa, że badanie glukometrem wystarczy, to widocznie ma ku temu podstawy. Ja uważam, że nie bez powodu badanie jest na liście stworzonej przez szereg specjalistów. I ja się upieram żeby chociaż te podstawowe obowiązkowe badania robić. Dla naszego dobra i żeby później nie było płaczu, że coś zostało przeoczone. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32080726]Śliczności ![]() Odkryłam, kiedy mam twardy brzuch (nie tak twardy jak podczas skurczu, ale nie mięciutki)- jak stoję i leżę na wznak na płasko. Jak zegnę nogi albo jestem w dowolnej innej pozycji, to mięknie. Więc to chyba normalne, jak jestem wyprostowana, to i mięśnie są bardziej napięte... Mam nadzieję, że dobrze myślę.[/QUOTE] Nie tyle mięśnie są napięte ile rozciągnięte. Tak samo i skóra. Ja jak leżę, to brzuch mam twardy. Jak wstanę albo usiądę, robi się mięciutki jak kaczuszka. ![]() Cytat:
Nie jestem jakimś wiaderko-entuzjastą, ale po prostu twierdzę, że warto spróbować. ![]() ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale tutaj (pierwszy link z google) już kilka negatywnych opinii http://forum.gazeta.pl/forum/w,572,1...ywal_.html?v=2 Lecę szperać dalej, bo może okazać się, że jednak jest taka fajna jak piszesz ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4850 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32090321]Dzięki za wskazówkę, ja na pewno skorzystam! Bo mimo, że cierpię na tę samą "przypadłość", co Dasti (do brodawek nie podchodź!), to będę się starała karmić naturalnie - bez żadnych względów ideologicznych, po prostu taką mam chęć - a jak coś będzie nie tak, albo będę musiała czasami karmić butelką, bo to się pewnie tą właśnie zainteresuję. Zresztą czytałam już, że np. laktatory Medeli to jedne z lepszych.[/QUOTE] ![]() ![]() Też chciała bym karmić piersią, ale już na samą myśl mnie sutki bolą ![]() Cytat:
![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-02-05 o 18:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4851 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja napatrzyłam się na tę sytuację 3 lata i powiem Ci, że gdybym miała do wyboru ratować dziecko, które np. nie ma mózgu, a dać mu odejść, to jednak podjęłabym tę drugą decyzję... zwłaszcza, że jest jeszcze drugie dziecko na świecie, które mnie bardzo potrzebuje... Boże, nawet nie chcę o tym myśleć ![]() Pamiętaj, że ten artykuł nie dotyczył wcześniaczków zdolnych do życia! - on dotyczył dzieci, które rodziły się z wadami uniemożliwiającymi życie. Z matką naturą jednak nie wygramy nawet na tym poziomie rozwoju ![]() Dla mnie pogrzeb jej synka był najstraszniejszą rzeczą chyba w moim zyciu...jej dziecko umierało, a ja miałam 6-miesięcznego maluszka...przypuszczam, że gdyby nie to doświadczenie, też za wszelką cenę ratowałabym dziecko...ale po tym, co widziałam...jednak nie... Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-02-05 o 19:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4852 |
Zakorzenienie
|
Oby żadna z nas nigdy nie musiała takich decyzji podejmować...
![]() |
#4853 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-02-05 o 19:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4854 |
Zadomowienie
|
Muszę Was nadrobić, bo po kościele pojechaliśmy do galerii. Weszliśmy do smyka i mało co z żalu nie padłam. Body w 4pakach za 20 zł, ja je kupowałam jakieś 3 tyg temu za 45 zł, taki pajac dla szwagierki kupiłam za 45 zł a teraz on też kosztuje 20 zł! Dużo rzeczy za 50% ceny. No nic, najlepsze, że te rzeczy ja tez kupowałam już niby po przecenach.
No i ekspedientka w c&a się pytała mnie czy dzidziuś w drodze. Pierwszy raz ktoś zauwazył, dlatego, że od momentu bólu tej nerki bardzo dużo piję i mnie tak wybrzusza, ze szok a jeszcze miałam tunikę odcinaną pod biustem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4855 |
Wtajemniczenie
|
[
---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- O widzisz, dla mnie to ciekawa informacja, bo zamierzam karmić w sposób łączony. O ile się uda oczywiście ![]() ![]() ![]() Ale tutaj (pierwszy link z google) już kilka negatywnych opinii http://forum.gazeta.pl/forum/w,572,1...ywal_.html?v=2 Lecę szperać dalej, bo może okazać się, że jednak jest taka fajna jak piszesz ![]() O widzisz, ja nie szukałam nawet niczego w necie, bo już mam butelki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4856 |
Zakorzenienie
|
_Agata to już tak szybko? myślisz że wszystko będzie zrobione - mówię o płytkach podłogach i kafelkach, bo ustawić zawsze można przed przyjściem dziecka na świat? czy będziesz się już z dzieciątkiem przeprowadzać na gotowe?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4857 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=_agata;32090518]
Dla Ciebie śmiesznie, dla mnie to fajna alternatywa kąpieli dziecka. W spokoju, bez stresowania dziecka, któremu być może jest chłodno jak leży w wanience polewane wodą... Nie wiem co czuje taki mały człowiek kiedy leży rozciągnięty w wanience... takie są moje przypuszczenia. Jedne dzieci lubią kąpiele, inne nie. A z tego co zaobserwowałam większość drze się wniebogłosy podczas kąpieli w wanience. Wiesz, to chyba zależy od dziecka ![]() ![]() ![]() Na pewno dziecka nie można "rozciągać" w wanience, warto trzymać na swoim ramieniu tak, że nie jest wyprostowane, tylko tak fizjologicznie zgięte i bardzo polecam zanurzanie w ręczniczku - dziecko nie ma szoku, że nagle woda, poza tym się nie wyślizgnie ![]() ![]() Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-02-05 o 19:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#4858 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mózg mi się już lasuje od tego wszystkiego, ale nie umiem iść i kupić czegoś bez dokładnej analizy. Taki już mam umysł ![]() Zazdroszczę każdemu kto potrafi iść i kupić, tak po prostu. Ja kolejny dzień spędzam na analizie przepływu wody przez baterie prysznicowe. ![]() Znam na pamięć pojemność wanien, wymiary umywalek i parametry spłuczek ![]() ![]() Cytat:
Chociaż zaskoczyli nas, bo mieli zaczynać jakoś w tym nadchodzącym tygodniu, a okazało się, że od środy już robią. Na pewno będzie łazienka, parkiet, kuchnia... pewnie będzie łóżko w sypialni... i tyle ![]() No będzie na tyle gotowe, że można mieszkać. W kartonach przecież też mżna trzymać ubrania. ![]() Cytat:
![]() Taka już jestem, że podchodzę pozytywnie do życia i do wszystkiego co nas otacza, że spróbuję. WOlę żałować, że spróbowałam niż pluć sobie w brodę, że nie spróbowałam ![]() I skoro maleńkie dzieci pływają w basenie, to może i w wiaderku krzywda im się nie dzieje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4859 |
Zakorzenienie
|
Bylam z mama u naszej kolezanki ja odwiedzic bo 2 tyg temu miala cc i ma synka
![]() masakra, dla mnie to takie malenstwo ze balam sie go dotknac pierwzy raz widzialam takie male dziecko ![]() ![]()
#4860 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:19.