|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() Niunia sliczna,to opowiedz nam coś o porodzie o was ile niunia ważyła ile punktów dostała itd.chcemy wiedzieć wszystko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4832 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
na wątku chyba najpopularniejsze jest Bebiko i Bebilon to pierwsze znacznie tańsze niż to drugie i nie pisz, że nie jesteś małej potrzebna, bo to jest kłamstwo straszne jesteś jej potrzebna do wszystkiego a przede wszystkim do kochania, tylko już cycusia nie potrzebuje od ciebie trzeba się do tego przyzwyczajać, że dzieci przez całe życie będą się usamodzilniać po kawałeczku i to jest ten pierwszy krok ku temu potem przyjdą kolejne tulę mocno Cytat:
i oby Kubusiowi ząbki szybko wyszły i marudność się skończyła wiesz, że możesz nam smęcić ile wlezie i nikt nie będzie narzekał ![]() Cytat:
Cytat:
męża bratowa nadal karmi swoją ponad trzy letnią córkę i teraz już udało jej się wyegzekwować, że tylko w nocy jest cycuś ale wcześniej było tak jak pisze Sojka jak tylko mała się czymś zdenerwowała lub coś szło nie po jej myśli to targała matkę za bluzkę i darła się cycka awantury były co chwila o to, bo cycek musiał być w tej chwili i już a jak nie było to histeria i wycie dzikie nie no ja się z tego moczu prawie posikałam ze śmiechu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
kup sobie jak będziesz w kolejnej ciąży mi rewelacyjnie sutki wyciągnęły a też miałam problem na początku, żeby mała dobrze się przyssała Cytat:
mamy prawo do wyboru, jak chcemy karmić i nikt nam nie powinien narzucać sposobu bo jego zdaniem jakiś jest lepszy niż inny ja akurat lubiłam karmić piersią i było to dla mnie mega wygodne, ale każda kobieta ma prawo do własnego zdania teraz karmię łyżeczką, bo butli nie chce me dziecko i też czuję więź z małą wcale nie mniejszą, niż wtedy kiedy dawałam cycuśka a karmienie piersią wcale nie jest takie proste jak by się zdawało i teraz już coś o tym wiem |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4833 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, u mnie tragedia, wylała rzeka w pobliżu której mieszkam...
jest spore ryzyko, że woda do nas dojdzie. boję się. trzymajcie kciuki bym nie popłynęła z prądem... odezwę się jak będę mogła |
![]() ![]() |
![]() |
#4834 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
pochmurno jest i zimno Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
pędzi Natuś kochany z ząbalkami Cytat:
super się kawaler prezentował Cytat:
córcia śliczna Cytat:
oby do was nie doszła jednak ta woda |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4835 |
Wtajemniczenie
|
oo kurde balans mam nadzieje ze was woda nie zaleejeee....
|
![]() ![]() |
![]() |
#4836 |
Zakorzenienie
|
Agaton, a kiedyś zdarzyło się że tą okolicę zalało? Mam nadzieję, że jednak Was ominie.
A myśmy wrócili z bardzo krótkiego spacerku, bo zimno przeraźliwie, a ja czapki nie wzięłam i nawiało mi w uszy że hej. A wczoraj było tak fajnie. Dobrze, że dziś dziecia ciepło ubrałam, bo rączki miał cieplutkie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4837 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() U nas intensywny dzień, spacery, zakupy, goście a zaraz idziemy na pizzę jak tylko Ala wstanie. Następny wolny dzień razem dopiero 1 maja, no chyba że małż jakiś urlop wcześniej weźmie. Aaa i miałam napisać - dziewczyny które teraz mają tak jak ja przy okresie krwawą masakrę - MAM SPOSÓB. Bierzcie... witaminę C. Nawet sobie nie wyobrażacie jak to rewelacyjnie działa na zmniejszenie krwawienia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4838 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4839 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziekuje. Moze zaczne od porodu,ktorego niestety nie wspominam najlepiej,chociaz teraz juz z perspektywy czasu mysle,ze byl zupelnie przecietny. Pod koniec ciazy mialam wysokie cisnienie i bialko w moczu,bylam tez mocno spuchnieta wiec jak bylam 8 dni po terminie,kazali mi sie zglosic do szpitala na wywolanie. Do szpitala przyjeli mnie we wtorek popoludniu,a dopiero w czwartek rano dostalam skurczy,popoludniu przebili mi wody plodowe i podali kroplowke z oksytocyna.Przez caly czas mialam skurcze,coraz silniejsze,ale znosne.A wieczorem ok.20 skurcze byly juz tak silne,ze niewiele pamietam z tamtego czasu.O 23 zlitowali sie nade mna i dali epidural pomimo,ze wczesniej mowili,ze nie daje sie go jezeli nie ma 4cm rozwarctia. Po 5 godzinach rozwarcie nadal 2cm (tak samo jak przy przebijaniu wod plodowych)wiec decyzja o cesarce. Mala urodzila sie w piatek o 5:30 i tylko zaluje,ze nie widzialam jej zaraz po porodzie,bo podczas cesarki bylam calkowicie uspiona. Wazyla 3,970,nie wiem ile miala cm,bo w Anglii nie mierza, i dostala 9 punktow,ale nie wiem za co jej ten 1 odjeli. W szpitalu spedzilam jeszcze 5 dni po porodzie,bo mialam goraczke,podawali mi antybiotyk w kroplowce wiec nie chcieli wypuscic do domu. Piersia nie karmilam,probowalam przez pierwsze 2 dni,ale nie wyszlo. Pewnie za szybko sie poddalam,ale ona nie umiala ssac,ja nie umialam jej przystawic (chociaz polozne pomagaly) i ona ciagle byla glodna i plakala. Potem przez 3,5 miesiaca odciagalam mleko,ale nigdy nie mialam na tyle,zeby ja nakarmic na caly dzien,wiec byla karmiona mieszanie. Teraz jest juz tylko na mleku modyfikowanym. Przez pierwszy miesiac Veronica wiecej plakala niz spala. Oj,jakze szybko rzeczywistosc zweryfikowala moje wyobrazenia na temat noworodkow,ktore w mojej wyobrazni mialy tylko spac i jesc na zmiane ![]() ![]() Dlugo byla taka marudna,dopiero od kilku tygodniu jest zdecydowanie lepiej. Wiadomo,ma lepsze i gorsze dni,ma prawo poplakac,pomarudzic,ale ogolnie jest dzieckiem bardzo pogodnym,duzo sie smieje,nie choruje,jest wszystkiego bardzo ciekawa. Ma juz 2 zabki (dolne jedynki),siedzi sama,jeszcze nie tak bardzo stabilnie,ale siedzi i bardzo chce siedziec. Trzy tygodnie temu zaczelam rozszerzac diete,ale idzie nam to kiepsko. Wlasciwie to nie ma zadnego postepu,a chyba nawet jest gorzej niz na poczatku,bo ostatnio nawet buzi nie otwiera. Moze mamy,ktore juz rozszerzaja diete cos doradza? Jak dlugo u Was trwala nauka jedzenia z lyzeczki? To tak w skrocie ![]() ![]() Iwa Dziekuje,a tekst o sliniaku ![]() aga_ton Mam nadzieje,ze wszystko bedzie ok. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4840 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() No i też mam dylematy ubraniowe... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4841 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gda, w domu sama nie zostawałam. Ale sama wychodziłam ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4842 | |||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A my dzisiaj caly dzien spacerowalysmy ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Jutro znow jedziemy ![]()
![]() |
#4843 |
Raczkowanie
|
Gda Ciezko mi odpowiedziec na to pytanie,powiem tak - na chwile obecna odpowiedz brzmi nie,ale wiem,ze za jakis czas (rok,dwa,moze wiecej) to sie moze zmienic. Kiedys chcialam miec 3. Na pewno porzucilam pomysl malej roznicy wieku miedzy dziecmi
![]() ![]() Lewek , angel Troche mnie uspokoilyscie,bo juz zaczynalam sie martwic. Widocznie to normalne,ze tyle trwa. Bo jedna kolezanka mowila dwa tygodnie albo mniej,a syn drugiej na pierwszy raz zjadl pol sloiczka. A moja nie moze tego "ogarnac" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4844 | |
Zakorzenienie
|
Hej!
A u nas było dzisiaj tak pięknie, że zaliczyliśmy baaardzo długi spacer. Antek nawet zjadł swój pierwszy w plenerze deserek. ![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- maggie1986 witam serdecznie Ciebie i Veronicę. ![]()
![]() |
#4845 |
Zakorzenienie
|
kurcze martwię się bo Zuzia dostała wysypkę po tym antybiotyku
#4846 | |||||
Zadomowienie
|
Jakoś dziś nie mogłam się wcześniej wbić. Antka mi tak wymęczyli, że nie chciał spać, a był mega zmęczony. Jutro debiutujemy spacerówkowo
![]() Cytat:
![]() Lidka, pamiętam, że miałaś zamawiać próbki bb kremów i kusił Cię ten ze ślimaka?? zamówiłaś w końcu?? ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() To będziemy się wspierać w odstawianiu ![]()
![]() |
#4847 | |
Zakorzenienie
|
Dziecko
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4848 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() W Polsce w książeczce zdrowia dziecka pisze ile punktów dostało w poszczególnych minutach i za co. A o jedzeniu z łyżeczki to Hubi odrazu załapał o co chodzi i ładnie siorbie a Oliwka bawi się tylko i jej wciskam do dziobka to dopiero zliże z łyżeczki. o kurczę ![]() a w ulotce jest wymieniona wysypka w skutkach ubocznych ? pewnie trzeba będzie zmienić antybiotyk,podajesz jej coś oprócz antybiotyku? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4849 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4850 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Może to 3-dniówka...? Cytat:
![]() ![]() Niestety moje dziecko jest chore ![]() Robię kurację, wapno, wit. C, tantuum verde i Nasivin na katar. No i kupiłam Katarek - hicior ![]() ![]() Zaraził się od nas biedaczek. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4851 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
mi po nim dużo szybciej przetłuściła się cera niż po podkładzie revlonu, który jest matujący jak dla mojej tłustej cery, na której czasem coś wyskoczy i ślad na długo zostaje (taka moja uroda) jest za słabo kryjący no i ja chciałam używać bb kremu latem ale te azjatyckie mają za jasny dla mnie odcień, a przynajmniej te, które zamówiłam wyglądałam po ich zastosowaniu jak blada gejsza i ślimak nie był tu wyjątkiem za bardzo ci chyba nie pomogłam moją opinią Cytat:
nam też Lili płakała przy odciąganiu i pomogło to, że jak zaczynałam odciągać to się do niej głupkowato szczerzyłam, gugałam i takie tam z mega uśmiechem na twarzy i mówiłam takim radosnym tonem nie zadziałało za pierwszym razem, ale po kilku już tak i teraz sama mała się śmieje jak włączam odkurzacz i przykładam rurkę do noska |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4852 | ||||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Śliczna dziewczynka. Wygrałam ![]() Kacperka nadal z nami nie ma. Teraz obstawiamy kiedy wyjdzie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A ile dni już dostaje? Te minimum 5 dni jeszcze nie ma, nie? Cytat:
![]() Poza tym czekają nas dwa wesela w wakacje, więc nie mam zamiaru martwić się odciąganiem wówczas. A dla Henia zdrówka życzę. A Matinka coś wysypało. Nie wiem czy to trzydniówka??? Miał ostatnio podwyższoną temperaturę, ale czy to to? Skąd mam wiedzieć? |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4853 |
Zadomowienie
|
Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Gda u nas czasem byl placz przy katarku jak sie zapomnialam i wlaczylam odkurzacz "na raz" bo zawsze robie tak ze nie docikam wlacznika do konca i robivtakie troszke cichsze "buu" i tak robie dwa rrzy razy buu przy tym mowiac do Zoski "uwaga, bedzie buu"- takim smiesznym tonem a ona sie skupia i czeka na buu, a potem wlaczam do konca i nie ma strachu
Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
#4854 | ||
Zakorzenienie
|
Marta jejku jaka Zuzinka biedna, nie dość, że choróbsko jej nie odpuszcza, to jeszcze ta wysypka.
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Kurcze, tak liczyłam, że jednak Henio uchroni się przed chorobą. ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4855 |
Wtajemniczenie
|
u nas odciaganie to istna masakrejszon!!!! Nat nie boi sie odkurzacza ani nic z tych rzeczy... po prostu wsadzenie mu czego kolwiek do nosa graniczy z cudem.... on nawet jak chce mu chusteczka kipe wytrzec to juz głowa nerwowo kręci i zaczyna sie drzec
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4856 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Biedny Henio, dużo zdrówka dla niego ![]() Cytat:
![]() ![]() a bb kremy faktycznie jasne, ja na wakacje polecam minerały, w zeszłym roku zamówiłam 3 próbki i akurat mi na miesiące letnie wystarczyło Cytat:
![]() |
#4857 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oj zdrówka!! Maggie witaj ![]() Dearlie tez widziałam foty i na prawde przepiekna jestes! i nie wiem co Ty tak narzekasz na wage ![]() aga ton trzymam kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4858 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymam kciuki. Mam nadzieję, że sytuacja już się ustabilizowała. ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Cytat:
![]() Współczuję trudnych początków macierzyństwa - teraz będzie już tylko lepiej i pewnie za jakiś czas razem z mężem bbędziecie myśleć o kolejnym dzidziusiu ![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Biedna Zuzia - oby wysypka nie była dla niej zbyt męcząca. Życzę zdrówka. I mam pytanie - ile cm ma stopa waszych dzieci? Bo kupiłam małej sliczne buciki z coccodrillo rozmiar 2 i zastanawiam się czy nie wymienić na 3. Julka ma stopę chyba 9 cm - tak mniej więcej zmierzona centymetrem, a te buciki są niby 10,3. Sama nie wiem, bo ona często podkurcza paluszki i wydaje mi się, że ma luz w bucikach, ale zastanawiam się, czy jak wyprostuje to jej nie uwierają. Ale napisałam - mam nadzieję, że mnie zrozumiałyscie. Edytowane przez asiejka86 Czas edycji: 2013-04-14 o 21:46 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4859 |
Zakorzenienie
|
Witam się wieczorową pora.
Rano wróciliśmy z wesela - było fajnie, troche potańczyłam, ale ogólnie to nie miałam na nic siły. Usmiech Jasia po powrocie bezcenny ![]() Potem wizyta u brata i siostry bo jutro wracamy do domu. Już jesteśmy spakowani, Jasia uśpiłam i podrzuciłam rodzicom na noc coby się wyspać przed całodzienną podróżą. Mam nadzieje, że mi dziecko wybaczy ![]() Maggie witaj ![]() Aga trzymam kciuki, żeby woda do Wasni e doszła ![]() Gda dużo zdrowia dla Henia i dla Was ![]() No to idę spać. Bye ![]()
#4860 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Hej dziewczyny
![]() W weekend mialo byc tak pieknie a moje dziecko na spacerze zamiast spac darło sie w nieboglosy. Na zakupy pojechalismy w spacerowce ale nie pomoglo. Chciala tylko na rece. Dylematy ubraniowe mam, a co ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ---------- Wczoraj dalam małej po raz 1 rybe, wytrąbila caly duży słoik. I rwie się do siadu. To tyle z nowości. A co do karmienia piersią to na poczatku dlugo walczylam, na szczescie sie udalo bo bardzo zalezalo mi na tym. Ale gdyby nie wyszlo to przeciez tragedii nie ma ![]() Po tygodniu pracy moje piersi chyba sie dostosowaly do przerwy 8h w ciagu dnia wiec ksiazki chyba nie klamia. Nawet wczoraj Zo nie chciala ssac w poludnie, dopiero wtedy gdy normalnie wracam z pracy. ---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ---------- No to sie na raty rozpisalam. Duzo zdrowia dla was kochane i dzieciaczkow! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:01.