Mamusie marcowe 2018 cz. 6 - Strona 168 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-13, 09:52   #5011
Pannkaka
Rozeznanie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6

Cytat:
Napisane przez Kiwi18 Pokaż wiadomość
Moja mała ma gorączkę 39,6 i pół nocy było kręcenie sie i mama, i mama.
Ojej, zdrówka dla małej i dużo sił dla ciebie

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
A czy to jest tak, ze jak sie spojenie za bardzo rozejdzie to w grę wchodzi tylko CC? Zeby nie uszkodzić miednicy?
Właśnie o tym dziś w nocy czytałam i oczywiście w Polsce sprawdzają, np. ortopeda robi usg i powyżej jakiejś wartości tylko cc. A u mnie piszą, że usg nic nie wnosi i nawet większe rozejscie to nie przeciwwskazanie do sn. Jedyne co, to może być podstawą do zwolnienia chorobowego, najczęściej w wymiarze 50%, chyba że ktoś zupełnie nie może chodzić to wtedy dają 100% Ale nie sądzę, żeby u mnie to było bardzo poważne, chodzę jak kaczka, boli trochę, ale bez przesady. Daje radę stać na jednej nodze

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-13, 10:05   #5012
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Hej!
Dopiero co usiadlam, dzis kolejny meczacy dzien, kolejna wizyta, uff ale juz po wszystkim, teraz 3 tyg spokoju.
Tak wiec wczoraj wszystko przebieglo super, gin sprawdzal bardzo dokladnie kazdy narzad, przeplywy, lozysko. Polozenie jest juz glowkowe waga 1969g, przewidywana waga przy porodzie 4-4,2kg.
Dzis mialam wizyte na nfz, wszystko zamkniete, nic sie zlego nie dzieje, co najwyzej wyniki krwi sie pogorszyly i przy hemoglobinie 11 dostalam Hemofer.
Nastepna wizyta 29.01.

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Domi, a co sie dzieje? Zdrowka
Wow! Ładna waga

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
A to z tym spokojem to prawda Ja wczoraj wypralam pierwsza ture ciuszkow ze strychu, jest tego mnostwo, dzis i jutro reszte wrzuce w pralke, za jakies 3 tyg wypiore drugi raz i wyprasuje i wtedy juz bede pakowac torbe. Chcialabym do konca stycznia sie z tym wyrobic, dla siebie praktycznie wszystko mam, dla malucha brakuja mi tylko jakies pojedyncze ciuszki i rozek.
Czy pranie ciuszkow na 2 razy to jakiś "wymóg"?
Bo jak tak to ja chyba je wypiore jeszcze przed meblami

Stary 2018-01-13, 10:06   #5013
_Dolly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia6713 Pokaż wiadomość
No co Wy mówicie...
Ja myślałam, że te przewijaku to są po prostu zakładane na łóżko... Mam to za każdym razem przykręcać i odkręcać widziałam taki przykręcany ostatnio w sklepie, ale myślałam że to taki gadżet : brzydal:
Chyba będę musiała jednak zgodzić się na pomysł męża o dodatkowym meblu na przewijak

U mnie są takie jakby nòżki wkręcane na spòd. Żeby przewijak nie poleciał, ale na boki chyba mozna nim spokojnie ruszać. Wystarczy raz zamontować.

Stary 2018-01-13, 10:07   #5014
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
2791 gramów - powinnam do kolejnej wizyty za 3 tygodnie w 35tc wytrzymać a dalej nie ręczy :/ I szyjka skrócona :/ A ja jem dosłownie tyle co przed ciążą, nie rozumiem co się dzieje, boję się bo dostałam skierowanie na cc ale już z góry wiem że nie dotrzymam i mi tłumaczył co się robi ze skierowaniem jak zacznę jeszcze wcześniej...

O mamusiu! Jaki duży
Nie martw się na zapas, też mam szyjkę skróconą

Stary 2018-01-13, 10:09   #5015
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
2791 gramów - powinnam do kolejnej wizyty za 3 tygodnie w 35tc wytrzymać a dalej nie ręczy :/ I szyjka skrócona :/ A ja jem dosłownie tyle co przed ciążą, nie rozumiem co się dzieje, boję się bo dostałam skierowanie na cc ale już z góry wiem że nie dotrzymam i mi tłumaczył co się robi ze skierowaniem jak zacznę jeszcze wcześniej...

Waga spora, nawet odejmujac blad pomiaru 0,5kg to i tak sporo. Tak jak czarodziejka pisze, od jedzenia dziecka nie tuczysz wiec spokojnie, pozatym twoj gin nawet kazal ci diete cukrzycowa trzymac tak? Wiec nawet gdyby bylo cos na rzeczy to u ciebie przy diecie nie mozliwe zeby dziecko bylo takie duze od cukrzycy.
No i tez bym na witaminy zwrocila uwage zeby brac rzadziej. Wazne zebys dotrzymala do wyznaczonego tygodnia, za to trzymam kciuki!
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-13, 10:10   #5016
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Mówicie że waga tak rośnie przez witaminy ? Może dlatego gin kazał mi jeść pregnę a nie ten doppelherz ? tam było dużo mniej witamin niż w tym drugim

Ja, jak ze wszystkim, uważam że to kolejny z mitów
Wystarczy poczytać na innych forach
Zresztą, niedaleko szukać, ja biorę Doppelherz od początku, a mój mały tydzień temu ważył 1,7 kg, a mam termin na początek marca

Stary 2018-01-13, 10:10   #5017
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
A ja akurat wolę piec ciasta niż robić dania więc jest po równo Ale cena masła też ostatnio tłumi mój zapał

To w kwadratowej też możesz
Ja tak samo Ciasta to przyjemnosc, dania to mus

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-01-13, 10:11   #5018
ScarlettO
Wtajemniczenie

Hej
Widze, ze akurat trafiłam na końcówkę wątku to ponadrabiam troche
Dzis w planach naprawa pralki i częściowe pakowanie rzeczy... ciekawe czy na cała przeprowadzkę wystarczy nam kartonów, czy będziemy musieli jeszcze cos skombinować

Z wyprawka jestem troche w lesie, najbardziej z ubrankami najwiecej ubranek mam u swoich rodziców, a ze w odwiedziny przyjechała siostra mojej mamy to nie chce tez paradować i wszystkiego liczyc wyjeżdża we wtorek wiec we wtorek zrobię listę i dokupie czego brakuje (ale to bedzie sporo ubranek myśle, szczególnie polspiochow i pajacyków). No i dzis postaram sie kliknąć zamowienie w gemini, juz prawie wszystko w koszyku

QUOTE=Lunak;80406971]
Dolly, mysle, ze 3 komplety to tak w sam raz. Zawsze możesz meza poprosić zeby dowiózł w razie W.

Asiula, w domu zostałaś to na Allegro szalejesz lepiej Ci chociaż troszkę z tą szyjką?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE]

Tez biorę 3 komplety ubranek do szpitala

Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
To opowiem wam i moje wrażenia z dzisiejszej wizyty. Poszłam z myślą że dziś nudno tam będzie, bo nie całe 2 tyg temu miałam usg 3 trym u mojego gina właśnie. A ten po wywiadzie, pomiarze ciśnienia i wagi, uzupełnieniu całej dokumentacji... uwaga, zaprasza mnie na usg nie ukrywam że mnie pozytywnie zaskoczył (Ale myślę że chyba zapomniał o tym wcześniejszym usg, bo nigdy nie był taki skory do częstego usg i w sumie wyglądało to jak to usg 3 trym.) no i wymierzyl mi synka i wszystko znów posprawdzal, i waży 1950 g i podskakiwal i drapal się po głowie i ssal paluszki i doktorek próbował złapać na zdjęciu twarz z frontu i się nie udało, maly pokazywał tylko profil lub czubek głowy ale jestem taka zadowolona bo sobie dłużej dziś na niego popatrzylam dzięki temu że gin tak go próbował długo złapać

Super! nasze dzieciaczki podobne wagowo były ostatnio (różnica chyba kilkudziesięciu gramów) takze mój wazy pewnie podobnie
Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Ehh, dziadek do mnie dzwonił że był dziś na mojej działce i mówił że ktoś musiał się włamać bo drzwi były pootwierane do altany i schowka... Będę musiała pojechać i sprawdzić czy nic nie zginęło. Co prawda nic cennego nie zostawialiśmy i dziadek mówi że z jego rzeczy raczej wszystko jest ale ewidentnie ktoś chciał uskutecznić jumę.
Masakra dobrze, ze nie trzymacie na działce nic cennego... ale i tak :/

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Już po wizycie buzi nie widziałam, bo mała trzymała stopy na głowie na szczęście ładnie rośnie, ma 1650g. Wszystkie przepływy prawidlowe, jestem spokojniejsza leży jakoś bokiem, też złożona jak scyzoryk
Super to tu tez trzymamy kciuki za obrót Młodej

Cytat:
Napisane przez Wilanka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, wita się córka marnotrawna

Już mi jest tak głupio i źle, że tak rzadko jestem w stanie coś napisać, ale nie mogę znaleźć czasu, żeby tak spokojnie siąść. Jak córcia widzi, że mam tel w ręce, to zaraz przybiega i próbuje go wziąć i po mnie łazi i się wspina, a laptopa to wogóle nie jestem w stanie przy niej otworzyć, bo chcę klikać. A i ta nie chcę, żeby widziała i się uczyła, że tel w ręce cały czas.
Fajnie ze sie odezwałaś
To dobrze uczysz Młoda, tez bym chciała ograniczyć tel przy dziecku

Cytat:
a jeszcze pytanie z innej beczki.
Czy Wy naprawdę odczuwacie słabsze ruchy?
Wszędzie czytam, że od III trymestru są słabsze, bo dzieciak ma coraz mniej miejsca, a ja z dnia na dzień mam wrażenie, że są coraz mocniejsze...
Może młody szykuje się do wyjścia?
Ja odczuwam ruchy zupełnie inaczej, bardziej jak takie rozpychanie/rozciąganie, sa bardziej intensywne, ale tez mam wrażenie ze rzadziej sie pojawiaja, u mnie głownie pod wieczór/w nocy
ScarlettO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-13, 10:18   #5019
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Hej, hej jak to mówią do 3 razy sztuka.
.....

Zdrowka dla coreczki
Cytat:
Wow! Ładna waga
Czy pranie ciuszkow na 2 razy to jakiś "wymóg"?
Bo jak tak to ja chyba je wypiore jeszcze przed meblami

Nie, zaden wymog Ale jakos wole dwa razy przeprac, nowe bede bardziej miekkie, a stare ze stryszku lepiej odswiezone.
Cytat:
Mówicie że waga tak rośnie przez witaminy ? Może dlatego gin kazał mi jeść pregnę a nie ten doppelherz ? tam było dużo mniej witamin niż w tym drugim

Ja tam wierze, ze cos w tym jest. To w koncu sztuczne witaminy.
Cytat:
Super wiadomości 😉 bardzo się cieszę z tego i że się uspokoilas dzięki temu 😊 to nie takie małe dziecię będziesz rodzic 4 - 4,2 kg no no ( jak moje waży teraz prawie tyle samo to pewnie też mnie czeka podobna waga) 😉 damy radę!

Mam nadzieje, ze sie da

Edytowane przez lelowa
Czas edycji: 2018-01-13 o 10:22
Stary 2018-01-13, 10:45   #5020
ScarlettO
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry Ja po obfitym śniadanku i świeżym soczku z pomarańczy

Z rana same dobre wieści kazała mężowi iść do ajenta tego ubezpieczenia grupowego w pracy bo nie wiem czy pamiętacie jak pisałam że okazało się że okres karencji na ciążę to 10miesiecy a jak mąż się zatrudnil to już byłam w ciąży. Poszedł porozmiawiał i kasę jednak dostaniemy 2tysiace to dla nas fortuna i ratunek na start.

Extra, ze sie udało

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Mecassie, swietnie, że z tym ubezpieczeniem sie udało każda kasa sie przyda, a 2tys to juz bardzo duzo jest przeciez.

Torrence, za kolejną w tym tygodniu wizytę ze świetnymi wieściami brawa
Oj mnie cena pomidorów boli bardzo. I jeszcze to, ze takie brzydkie są. A tak zjadłabym kanapkę z pomidorkiem i masełkiem

Mecassie, ja zamawiałam szlafrok od Dolce sonno. Dla mnie taki zwyczajny jest. Bardzo cienki (ja lubie takie mega grube, długie i ciepłe). Na pobyt w szpitalu bedzie w sam raz.

ScarlettO, swietnie, że cos sie zaczelo ruszać z mieszkaniem.
A te przewijaki to ja kojarzę, ze mają takie specjalne wypustki i one sie na łóżeczku blokują. Ale moge sie mylić, bo tylko poki co o nich czytalam

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Tak, juz jak patrzyłam na all to maja takie specjalne kołeczka/nóżki, takze stamtąd zamówię
Cytat:
No i znów pochwały dostałaś od lekarki super, tak trzymać!!

O właśnie mi wczoraj gin dał takie skierowanie wielorazowe na ktg i powiedział że przed każdą wizyta mam to od teraz wykonywać, no i wizyty co 2 tyg juz
Czy wy też już ktg macie zalecane?

Mam, juz miałam dwa razy, teraz co wizytę

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Czaro_dziejkoo, zegarek korsa?? Hehe nic prostszego, tylko mało czasu, ale na przyszly rok aliexpress powinien stanąć otworem przed Tobą

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość

Najważniejsze, że będziesz jeszcze w dwupaku, bo potem byłoby jednak ciężej
.
Tez mi sie tak wydaje, ale jednak wszystko na wariackich papierach

Cytat:
Wróciłam do domu, dzisiaj chcą już wszystko skończyć ale spać można tu jutro. Teściowa nie zgodziła się żebyśmy spali u nich z psem więc po wizycie u gina będę o 21 jechać do moich Rodziców z Mężem a rano tutaj sprzątać i czekać z pieniędzmi na rozliczenie z szefem tych panów. Ale przykre, teściowa chciała żebym sobie tu spała wśród smrodu tapet a u siebie mieć mojego Męża bez psa :/ A u moich Rodziców jest dla nas rozkładana kanapa tak niewygodna że była zasłana 3 kołdrami a ja mam odciski na biodrach taka jest twarda :/

brak slow
Cytat:
Eh byłam u tego sąsiada (somsiada-Janusza) mąż się wkurzył mówi co będziesz chodziła pewnie by przyniósł jakby tam była. A ten Somsiad trzymał tą paczkę w tym smrodzie przez 3dni i nie dał znać otworzył mi z piwskiem w ręku i : no jaaaa leży tu jakiś karton

Dobrze ze paczka sie znalazła, ale złożyłbym skargę na kuriera :/ jakim prawem zostawił to u sąsiada bez Twojej zgody

Cytat:
Napisane przez Domi_001 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny nie nadrabiam bo mam ponad 100 stron.. Ale mam nadzieje ze u Was wszystko dobrze. My od wtorku w szpitalu na obserwacji.. Na razie niby wszystko dobrze w poniedziałek się dowiem kiedy mnie wypuszcza. A tym cZasem... Kolacja.. dbają o nas.. nawet witaminki dają.. Załącznik 7387576

Mam nadzieje ze bedzie wszystko ok i szybko Cie wypuszcza

Cytat:
Hej!
Dopiero co usiadlam, dzis kolejny meczacy dzien, kolejna wizyta, uff ale juz po wszystkim, teraz 3 tyg spokoju.
Tak wiec wczoraj wszystko przebieglo super, gin sprawdzal bardzo dokladnie kazdy narzad, przeplywy, lozysko. Polozenie jest juz glowkowe waga 1969g, przewidywana waga przy porodzie 4-4,2kg.
Dzis mialam wizyte na nfz, wszystko zamkniete, nic sie zlego nie dzieje, co najwyzej wyniki krwi sie pogorszyly i przy hemoglobinie 11 dostalam Hemofer.
Nastepna wizyta 29.01.

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Domi, a co sie dzieje? Zdrowka
Super, ze po wizycie ok! duża córcia bedzie

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
U mnie te wody w tym momencie też tak na granicy, kontrola usg za dwa tygodnie.

Pytałam dziś dr czy coś od siebie z tym mogę zrobić i powiedziała, że niestety ilość pitych płynów nie ma tu znaczenia, że to zależy od błon płodowych i przepływów ja-dziecko
U mnie ktoras z aplikacji ciążowych tez mówiła, ze ilosci wód juz na tym etapie sie juz nie da zwiekszyć.

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ostatnio pisałam że moja przyjaciółka w ciąży (termin na wakacje) i okazało się że bliźniaki

Ale będziemy miały domowe przedszkole z przyjaciółkami
Wow, super! Ja bardzo chciałam bliźniaki

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Czarodziejka, ja bym brała nr 3

Moja torba do szpitala już prawie-prawie, tylko ręczniki zostały i przekąski a dla małej rożek, ale w poniedziałek już powinien dojść.
Zastanawiam się czy kupić jeszcze jeden rożek, moze jak jakiś ładny wpadnie mi w oko to wezmę.
Tez bede miała 2 rożki

Cytat:

To oszczędzaj sie! Myśle ze bedzie ok ale kawał chłopa juz tam u Ciebie jest

Cytat:
A ja akurat wolę piec ciasta niż robić dania więc jest po równo Ale cena masła też ostatnio tłumi mój zapał

To w kwadratowej też możesz
Tez wole piec

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
O rany, przecież my miałyśmy termin na ten sam dzień

Dostałaś jakiś progesteron na szyjkę?

Odpoczywaj, zapomnij o sprzątaniu po remoncie!

Jak się trzymasz?
Progrsteron sie juz odstawia w 3 trym, co prawda ja jeszcze biorę, ale wiem ze zwiększa ryzyko cholestazy i i tak sie odstawia ok 35-36 tc, musze dopytać we wtorek gin na wizycie
Stary 2018-01-13, 10:46   #5021
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Pankaka - też tak miałam ze spojeniem. Ale po tygodniu przeszło samo. Może Mała jakoś źle się ułożyła? Mówiłam o tym gin, sprawdziła spojenie i zalecila basen

Dzień dobry! Ale dzis pospalam! Wstałam przed 9. Dziś najprawdopodobniej składamy wózek. Zmierze wymiary materaca w gondolce i będę mogła dokończyć zakupy na allegro! W planach mamy też imieniny bratowej męża

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-01-13, 10:47   #5022
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
No co Wy mówicie...
Ja myślałam, że te przewijaku to są po prostu zakładane na łóżko... Mam to za każdym razem przykręcać i odkręcać widziałam taki przykręcany ostatnio w sklepie, ale myślałam że to taki gadżet : brzydal:
Chyba będę musiała jednak zgodzić się na pomysł męża o dodatkowym meblu na przewijak
Kasia mam nadzieję, że jeszcze nie zamówiłaś dodatkowego mebla!
Tak, jak zostało już wyżej wspomniane, te nóżki przykręca się raz i już są. W każdej chwili można go zdjąć z łóżeczka a nóżki tylko stabilizują, żeby przewijak od strony krótszego boku nie wpadł do łóżeczka Jest wszystko wygodne i jeśli taki przewijak planowaliście to nie musicie zmieniać decyzji
Stary 2018-01-13, 10:54   #5023
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Dzięki dziewczyny!
Wydaje mi sie, że Moja mala jest chora nieprzerwalnie od 30.12. Najpierw zapalenie spojowek, potem katar i kaszel. Wczoraj doszła goraczka. Rano dalam jej syrop na zbicie. Teraz jest 36,6, ale śpi. Nie wiem czy sie nie podniesie jak sie obudzi

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-13, 10:55   #5024
ScarlettO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pannkaka Pokaż wiadomość
W poniedzialek chyba musze poloznej zglosic, ze bardzo dokucza mi spojenie lonowe... nie pamietam takich atrakcji z pierwszej ciazy, jeszcze tyle czasu zostalo, a ja momentami ledwo sie ruszam
Mnie spojenie łonowe nie dokucza, za to pachwiny mocno, wręcz czuje jak sie rozchodzą i luzują

Cytat:
Napisane przez karolka_boroweczka Pokaż wiadomość
Ja w ciąży podobno bardzo zaczęłam chrapać. Nie wierzyłam mężowi dopóki też się kilka razy sama nie obudziłam przez własne chrapnięcie. Oby przeszło po porodzie

Tez TZ mi mowil ze chrapie ale jeszcze sie nie obudziłam od własnego chrapania

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Witam się w piękna, słoneczna sobotę.

Dzisiaj w planie kupno wózka i fotelika. Podejście nr 3. Oby udane szczerze to już mi wszystko jedno byleby zamówić.

Miłego dnia!

Pochwal sie potem wyborem!

Cytat:
Hej, hej jak to mówią do 3 razy sztuka.
.....

Ojej to zdrówka

Cytat:
No co Wy mówicie...

To sie montuje raz a dobrze

Uff No to nadrobiłam
Czekamy na nowy wątek
Stary 2018-01-13, 10:58   #5025
Ojoanna29
Zakorzenienie

To spojenie łonowe boli na środku? Jak zwykle, usłyszę o jakiejś dolegliwości i szukam u siebie

Przekonałyście mnie, w poniedziałek poszukam w sklepie stacjonarnym drugiego rożka
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-13, 11:02   #5026
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Kasia, te nóżki na przewijaku wyglądają tak. Nakladasz przewijak na lozeczko dzięki nim się nie ślizga. Do gory normalnie go da się go ściągnąć Akurat mój ma już przykręcone, albo są do samodzielnego wkręcenia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20180113_105838.jpg (62,2 KB, 55 załadowań)
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-13, 11:36   #5027
lelowa
Zakorzenienie

Dziewczyny, ktore biora zelazo, czy wszystkie macie zaparcia? Czy ktoras bierze i nie ma tej dolegliwosci? Poprosze wtedy o nazwe leku bo moja ginka jak zwykle hemofer przepisala, a za dobrze pamietam co sie po nim dzialo ostatnio :/
Stary 2018-01-13, 11:37   #5028
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Kochane,
chcę kupić jeszcze 1-2 kocyki dla Malutkiej i nie mogę znaleźć aktualnie nic co by mi się spodobało i było w miarę w przystępnej cenie. Jakie kocyki kupowałyście dla Waszych Dzieciaczków?

Alley - daj znać potem jak poszło z wózkiem! Trzymamy kciuki!
xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-13, 11:43   #5029
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pannkaka Pokaż wiadomość
W poniedzialek chyba musze poloznej zglosic, ze bardzo dokucza mi spojenie lonowe... nie pamietam takich atrakcji z pierwszej ciazy, jeszcze tyle czasu zostalo, a ja momentami ledwo sie ruszam
Myślisz że rozchodzi się?

Kurdeeeeee ne zauważyłam że wątek się kończy, najwyżej będzie trochę dłuższy albo może któraś założyć jak chce bo ja teraz jeszcze z Mężem odbiorę wózek i dopiero przyjdę leżeć i nadrabiać i wtedy mogę wystąpić o nowy bo z telefonu to kiszka

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-01-13, 12:01   #5030
Jolinko
Zadomowienie

Hej hej 😊

Jesteśmy po porannej kolędzie. Proboszcz pobłogosławił moje dziecię 😉

Domi, życzę szybkiego powrotu do domu ze szpitala 😊

Kiwi zdrówka dla córy i oby Ciebie nic nie dopadło.

Muszę dziś ugotować żur, a to mój dziewiczy raz 😜

Zamówiłam 2 koszulę nocne DS i w ostatniej chwili się zorientowałam że wpisalam nazwisko panieńskie do adresu wysyłki 🤤 heh, co za mózg

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-13, 12:02   #5031
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Nie no dobra, jest w domu rozpiernicz, wózek jutro, wyciągam laptopa i patrzę czy jeszcze trzeba wątek zakładać czy już któraś napisała

Stary 2018-01-13, 12:02   #5032
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurdeeeeee ne zauważyłam że wątek się kończy, najwyżej będzie trochę dłuższy albo może któraś założyć jak chce bo ja teraz jeszcze z Mężem odbiorę wózek i dopiero przyjdę leżeć i nadrabiać i wtedy mogę wystąpić o nowy bo z telefonu to kiszka

Będzie dłuższy, co to za różnica poczekamy, ostatnio miałaś mnóstwo na głowie
Stary 2018-01-13, 12:05   #5033
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, ktore biora zelazo, czy wszystkie macie zaparcia? Czy ktoras bierze i nie ma tej dolegliwosci? Poprosze wtedy o nazwe leku bo moja ginka jak zwykle hemofer przepisala, a za dobrze pamietam co sie po nim dzialo ostatnio :/
Lelowa ja jestem na tardyferonie od początku 2 trym. I praktycznie codziennie jestem na 2. w wc ale się pilnuje z żarciem i dużo pije. I nie wiem czy to zasługa sposobu jedzenia czy co ale nie mam zaparc, ale strasznie się ich bałam i obawiałam 😊 a hemoglobine na ost badaniu miałam 12.8, więc jestem zadowolona.

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-01-13, 12:05   #5034
Mecassie
Zakorzenienie

Ja bym założyła ale nie mam kompiutra poczekamy

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-13, 12:06   #5035
asiula1306
Zakorzenienie

Jestesmy po zakupach- mamy materac, przewijak, przescieradla na przewijak i laktator jednak kupilam go bo byla fajna promo z zestawem butelek gratis a jeszcze akurat w tym sklepie dzisiaj bylo -15% na laktatory

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-13, 12:07   #5036
marcia45
Zadomowienie

Zyje, dzięki za pamięć. Strasznie denerwuje mnie te ograniczenie fizyczne przez ciążę niestety średnio mam siłę gdzieś chodzić, a jako że muszę zaprowadzać i odprowadzać córkę do przedszkola kawałek to już nic staram się poza tym nie robić męczącego, skoro mam się oszczędzać.

Mam już termin cesarki w urodziny młodej, ciekawe czy doczekam. Wtedy fajnie bo z mężem. A jak się sama zacznie to już mąż nie może być do nieplanowanej.

Nie chce mi się prac, prasować, torby nie spakowane, resztki wyprawki nie zamówione, marazm mnie ogarnął. Dobrze że za większość się na początku zabrałam.

Isla jaka waga wow.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-13, 12:07   #5037
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Lelowa ja jestem na tardyferonie od początku 2 trym. I praktycznie codziennie jestem na 2. w wc ale się pilnuje z żarciem i dużo pije. I nie wiem czy to zasługa sposobu jedzenia czy co ale nie mam zaparc, ale strasznie się ich bałam i obawiałam 😊 a hemoglobine na ost badaniu miałam 12.8, więc jestem zadowolona.

Dzieki.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-01-13, 12:09   #5038
marcia45
Zadomowienie

Lelowa biorę też ten na t i nie mam problemu.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-13, 12:16   #5039
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Jestesmy po zakupach- mamy materac, przewijak, przescieradla na przewijak i laktator jednak kupilam go bo byla fajna promo z zestawem butelek gratis a jeszcze akurat w tym sklepie dzisiaj bylo -15% na laktatory

To teraz znajomi

Założyłam wątek, powinien się niedługo pojawić jak mod zaakceptuje

Stary 2018-01-13, 12:19   #5040
Ojoanna29
Zakorzenienie

Cytat:

Jaki laktator kupiłaś?
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości