![]() |
#721 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)
Cytat:
![]() Druga sprawa jest taka, że moja mama wierzy, że skoro mam termin na 29.07 to urodzę na pewno wtedy, więc np na mycie okien jest jeszcze dużo czasu ![]() Długiego karmienia też sobie nie wyobrażam mając już dziecko. Niemal nierealne żeby to pogodzić. Norciu,trzymaj się tam i nie zemdlej nad tym żelazkiem ![]() Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#722 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#723 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() w ogole pokazuje mężowi Folinke, i mowie że koleżanka urodzila zobacz i zgadnij ile ma lat, a moj mąż patrzy patrzy "no tak z 35" a ja "cooooooo????? Ja bym jej dala 18" a On że nie, ze jakos tak wyglada mu na kobiete po 30 ![]() ![]() Bursztynku wspolczuje Henia na orawde, ja cos mam wrażenie że mój to tam sie gdzies czai na powrót i też bede po porodzie prowadziła walkę ![]() Moze Blanka rodzi na urodzinach u dziadka, kto wie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#724 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To dobrze że się wziął za robotę - a co w końcu będzie malowane - na pewno tutaj pisałaś ale ja nie pamietam ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#725 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#726 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#727 |
Zakorzenienie
|
Ja nie rodze, ja robię to co ostatnie dni mega mi wychodzi, jem
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#728 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#729 |
Zakorzenienie
|
Witajcie.
Przepraszam,że nic nie piszę,ale Was stale podczytuję. U nas w miarę ok,ale mimo wszystko jestem zmęczona,powinnam więcej spać w dzień,aby zregenerować siły,ale jakoś szkoda mi dnia... Malutka jest cudowna,ale sporo chce wisieć na cycu. Zaczęła ładnie jeść,przez 3 dni przybrała 90 g i położna powiedziała,że bardzo ładnie.Widzę,że się najada,nawet jej się coś uleje.W pieluchach nasikane,kupka jest ,więc kamień z serca. Podobno też żółtaczka jej schodzi. Położna sprawdziła jej wszelkie odruchy i też prawidłowe. Z potówkami jest ok,pewnie pomogła wczorajsza kąpiel w krochmalu.Pięknie unosi główkę.Raczej jest spokojna,ale coraz częściej płacze, szczególnie przy wieczornej toalecie. Mi jeszcze zostało trochę kilo ,ale o dziwo wyglądam szczupło i teraz widzę,jak mi się woda w organizmie zatrzymała,bo nogi mam teraz takie szczuplutkie.Pewnie wzrost wagi na końcówce ciąży był właśnie tą wodą spowodowany. Jest moja mama,dużo pomaga,ale robi po swojemu,zmienia zasady panujące w naszym domu i przez to wynikają sytuacje konfliktowe,ja już jestem na tyle dojarzałą osobą i nie moge sobie na to pozwolić,konflikt pokoleń po prostu.Jedzie jutro ,z jednej strony pewnie żal i będzie ciężej,ale z drugiej strony sami zaczniemy funkcjonować tak,jak chcemy,poczujemy się swobodniej. Ja czuję się całkiem nieźle w porównaniu z pierwszym porodem,ale mimo wszystko do pełnej witalności jeszcze kawałek drogi przede mną. Heńki powoli się chowają ( w szpitalu przepisali czopki hemorol),nacięcie już lepiej,obrzęk jest mniejszy,w sumie na pupie siadam normalnie. Starszy syn zareagował na Malwinkę pozytywnie,a czasem to jest aż za natrętny,co mnie bardzo irytuje. Mąż ok,pomaga,choć w pierwszych dniach robiłam praktycznie sama,bo mała była tak grzeczna,że pomocy nie potrzebowałam. W nocy nie bardzo chce się budzić,pierwszą noc po przyjsciu ze szpitala przespałą 6h ciągiem,byłam przerażona,że się budzę ,a tu jasno ![]() Teraz przez 2 noce ją wybudzałam,ale to łatwe nie było,a dla mnie męczace.Położna doradziła,aby jej nie wybudzać,będziemy obserwować,czy mimo to przybiera na wadzę. Gratuluję Wam udanych porodów i czekam na następne! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#730 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#731 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#732 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#733 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ogladacie mecz ? ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#734 |
Wtajemniczenie
|
Prasuję, bujam się i oglądam mecz jednocześnie
![]()
![]() |
#735 |
Zadomowienie
|
Ja tez mecz oglądam tak jak ciagle ostatnio- dobrze ze chociaz to jest i poza tym to nic ciekawego. Zrobiłam tz listę co ma zrobić podczas mojego pobytu w szpitalu - typu rozłożyć lozeczko, wózek ciastami kupić. Tak jak ja dziś oprócz rodziny nie miałam żadnych pytań czy to już tak on podobno miał kilka telefonów haha. Miałam ochotę dziś jeszcze coś pokupic typu jakieś pieluchy bambusowe itp i nawet zrobiłam zamówienie przez net ale na szczescie płatność mi nie poszła. Wysyatczy mi tych wszystkich gadżetów- ubrań mam straszne ilości a pewnie jeszcze prezenty będą. No i chyba tyle u mnie, objawów brak wiec alarmu nocnego nie przewiduje.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#736 |
Zadomowienie
|
Ja teraz z Tż oglądam namiętnie "w garniturach " nie wiem dlaczego tak późno odkryłam ten serial :-D ale umila ten czas oczekiwania.
Co do pomocy ja nie mogę narzekać w środę cały dzień mama pomagała mi ogarnąć kuchnie. Mieliśmy tam straszny misz masz teraz po ułożeniu jak trzeba się okazało że jeszcze parę półek wolnych zostało :-D i bardziej mam pod ręką wszystko. Ja w sumie siedziałam i tyle co kawę nam zrobiłam resztę mama ogarniała. Też jak tylko chcemy to możemy na jedzonko wpaść. Polu to powoli organizujecie się w nowej sytuacji, dobrze, że mała przybiera. Tylko pozazdrościć, że tak ładnie w nocy spi. Blanka pyszności znowu tu pokazujesz ![]() Jutro wielkie porządki planujemy z Tż i skręcanie łóżeczka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#737 |
Zadomowienie
|
BLANKA ale robisz smaki
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#738 |
Wtajemniczenie
|
Szkoda mi troche Brazylii, no ale cóż
![]() ![]() Norka skonczylas prasowac ? ![]() Anima dobrze zrozumialam, że w liście dla męża umieszczasz Ciasta ? Takie ciasta do jedzenia ? ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#739 |
Zadomowienie
|
Hej!
U nas wszystko dobrze, tylko troszkę mamy obydwoje z tż braki snu po poprzedniej nocy porodu i pierwszej w domu z Beniem, ale ja teraz przespałam się 3 godz z Beniem, to pewnie będę do północy lub dłużej rześka. Tż ogarnia starszaki i wszystko jak zwykle, przewija Benia i dokarmia mnie. Cami, emma, ovejita, gratki za wyjście do domu! asiaczku, nie martw się pieprzykiem na razie, takich zmian na skórze bywa mnóstwo różnych niegroźnych! summer, ja nie widzę żadnego problemu z wychodzeniem na spacer już, ale wiesz ja to już lubię luźną angielską szkołę ![]() Idę spróbować doczytać. Rodzi ktoś? ![]() Trzymam kciuki za wszystkie nasze dwupaki ![]()
2006.03.28 ur. Maksymilian ![]() 2012.05.15 ur. Kajetan ![]() 2017.01.02 ur. Lidia ![]() 2018.07.05 ur. Beniamin ![]() Edytowane przez folinka Czas edycji: 2018-07-07 o 03:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#740 |
Zakorzenienie
|
Norka ale świetny fotel! Tez mam bujany ale moj to z Ikea i na dywanie nie bardzo chce sie bujać. Ale jak sie nogami pchnie to mozna sie troche ululac.
Odowska świetna recenzja kp! Tez zalezy mi na KP i mam nadzieje ze nikt nie odwiedzie mnie od tej decyzji. Zua swietnie ze maz wziął sie za malunki!!! Blanka ale pavlova ![]() No a u mnie była koleżanka z corka i psem. Troche sterroryzowali mi Piesie. Biedni oboje siedzieli pod moim siedzeniem bo koleżanki pies taki troche dziki i strasznie głośny. Ciagle szczekał (sąsiedzi juz nas dzis pewnie mieli dosc). Corka koleżanki tez głośna i wszedzie jej pełno. Tesciowa za to oczywsicie mecz oglądała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#741 |
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o kg i rozstępy, to jestem zadowolona! Rozstępów nie mam żadnych tak jak i po Lidusi, choć po chłopcach miałam sporo. A smarowałam się z Lidką tym samym co z Kajem tak średnio często, teraz prawie w ogóle... Widocznie skóra już zaakceptowała to rozciąganie czyli kolejne dziwne zwyczaje rozstępów
![]()
![]() |
#742 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W temacie rozstępów i wagi, to 60.8kg czyli 11kg na plusie i 2 malutkie rozstępy na piersi.. Na brzuchu i udach nic jak narazie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-07-06 o 21:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#743 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Hahaha ciasta!!! Czytam i czytam i nie mogę pojąć o co chodzi. Mój Tż i ciasta to hmm strach się bać a po drugie aż taka gospodyni ze mnie nie jest żebym już myślała o ciastach dla gości. Miało być coś tam kupić.bo ma kupić wanienkę, przewijak i smoczki chyba. Generalnie listę zadań ma krótką. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#744 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja się do tego przekonałam i cudownie mi być w swoim łóżku, w swojej łazience, na śniadanie dostać wypasioną porcję jajecznicy do łóżka, itp ![]() A do domu przyszła położna, która też Benia oglądała, sprawdziła mi szew (jeden malutki) i brzuch. Następny raz przychodzi za 4 dni i mamy ważenie ![]() Tak sobie to wytłumaczyłam, że jednak sytuacje zagrożenia życia nie mogą być tak częste i można by to skrajnie porównać do tego, jakby każdy dorosły miał mieszkać w szpitalu, bo a nuż dostanie zawału. Krótko mówiąc czuję się dobrze zaopiekowana, ale rozumiem Wasze obawy co do tego. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:46 ---------- Cytat:
![]() Myślę, że jakikolwiek będziesz mieć poród, to ze wszystkim pozbierasz się raz dwa ![]() Cytat:
![]() Na razie mało aktywnie, ale w wolnych chwilach wciąga mnie podziwianie Was wszystkich pięknych tam! ![]() Gratki za 9ty mies! Cytat:
Cytat:
Cytat:
summer, gdzieś mi uciekło chyba Twoje pytanie o supeł... Musiał łobuz na wcześniejszym etapie ciąży przepłynąć przez pętlę lub nawet później jakoś przecisnąć wokół siebie... I może miało to jakiś związek ze spowolnionym wzrostem i gorszymi ruchami. Cieszę się, że taka była decyzja o wywołaniu pomimo, że nie poszło łatwo, ale nawet szkoda myśleć co gorszego mogło się podziać! Beni coś dziś marudek, śpi tylko jak przy nim leżę, a tak to budzi się po pół godziny... No nic, teraz moja warta, tż ma się wyspać i jutro on będzie lulał ![]()
![]() |
![]() |
#745 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry! Wstawać i rodzić, szkoda dnia
![]() Myślę, że Nesska może już tuli swoje maleństwo? Blanka Twoja Pavlova wygląda pysznie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#746 |
Zadomowienie
|
Nie robić mi smaka z tą bezą. Bo ja dziś skromnie tylko Panna Cotta z sosem malinowym /truskawkowym myślę zaserwować
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#747 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-T580 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#748 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#749 | |
Zadomowienie
|
Witam!
![]() Norciu, dzięki za przepis - robię bardzo podobnie, z tym że dodaję koperek i fetę albo ser kozi twardy. Póki co jednak nie mogę sobie pozwolić na smażone ![]() Świetny fotel, oby kp w nim hulało jak ta lala! ![]() Co do ubranek - jeśli mają duży otwór, to ja jakoś nie mam problemu z wciąganiem ich przez główkę. A odnośnie chudych dzieci - mój jest takim długim szczypiorkiem i niestety wiele ciuszków (cała duża siata) poszła już do oddania. Bo choć większość jest na niego luźna, to są za krótkie - nawet niektóre 62 ![]() Odo, piękny opis, waleczna istoto przeszłaś przez gehennę, ale udało się! Dajesz nadzieję innym walczącym lub nastawiającym się na walkę! Ovejita, co do karmienia - ja zazwyczaj daję tę drugą, choć mój rzadko je tak krótko. Wszystko zależy od poziomu napełnienia piersi, ja zawsze sobie macam przed podjęciem decyzji ![]() Cytat:
![]() ![]() Witam weekendowo po nieprzespanej nocy - mieliśmy pępkowe ![]() Aż się prawie popłakałam, bo... była wczoraj położna i niestety Mały słabo przybiera i nie dobije do wagi urodzeniowej w terminie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#750 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:34.