Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XV - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-10-31, 14:20   #721
eseska
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XV

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
ktoś już pisał tu o paciorkowcu, ale nie pamiętam kto widziałam też wątek na wizażu o paciorkowcu w ciąży, dziewczyny tm wymieniały się informacjami na temat tego co dalej, jak lekarze to widzą. o tu -> https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post37144069
MONIA! dzieki. właśnie przeczytałam i troszke sie uspokoiłam. zobacze co doktorek powie we wtorek.

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Wiem, że się martwisz

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Esko ja miałam paciorkowca w pierwszej ciąży i przez to odeszły mi wody, a teraz wynik był negatywny, ale podobno ten paciorkowiec się maskuje i nie zawsze wychodzi pomimo tego że jest. Moja siostra miała paciorkowca w obu ciążach nie tylko w pochwie, ale i odbycie i jej nic się nie stało.
Dostaniesz na kilka godzin przed porodem antybiotyk i wszystko będzie dobrze Ale jeszcze jak urodzisz to poproś lekarzy, żeby zbadali Zosie pod kontem zapalenia płuc
Dzieki FIO!

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Kupilam. za 44 zl
znow padam... wykancza mnie wychodzenie (a raczej wchodzenie na moje IV pietro )
e to fajna cena!!! mnie nawet bez cązy 4 pietro wykańczało!

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Właśnie miałam pisać, ze jest taki watek, ale dziwczyny mnie uprzedzily
p.s. zrobiłam ciasto. Smakuje mase do przełożenia a ona słona....zamiast cukru waniliowego dodałam proszek do pieczenia..
Dzieki! I co masa do poprawy!!!!

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
Esia ja mam paciorkowca,
A Esia ile Twoja Zosia wazyla w 28-30tc?
KUNDZIA! to witam w klubie! w 28 tc wazyła 1100g.

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

Witam się muffinami czekoladowo-bananowymi niebo w gębie
INUTIL! ja poprosze jednego!!!

Cytat:
Napisane przez _Trufla_ Pokaż wiadomość
tylko nie panikuj. Najważnieszje ze jest diagnoza, bo teraz może byc leczenie. Oddychaj.
Sciskam Ws wszystkei mocno i pozdrawiam z krzaczorów
TRUFLA! staram sie uspokoić!ależ Ty te krzaczory lubisz!!!!

Dzieki jeszcze raz dziewczynki! a juz taka spokojna byłam, a tu zawsze musi cos byc!

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 14:37   #722
maksikola
Wtajemniczenie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XV

Cytat:
Bo miało być dunga dunga a ja poległam

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Mnie ostatnio jeden obtarł do krwi pod biustem. Ale jest mi w sam raz, więc nie wiem czemu tak się stało, może ramiączka za bardzo ściągnęłam. Ale szczypało
w ciąży b.lubiałam chodzić bez stanika, ale źle to wyglądało, takie obwiśnięte piersi
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
:
Maksi pokaż zakupy jak obfotografujesz. A
próbowałam wczoraj, aparat jaki mam robi fatalnie zdjęcia.

Wypiłam kawkę, zbieram się na spowiedź.

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
LUNA! dobre wieści przynosisz! Synek chwali sie klejnotami lekami zabezpieczona będziesz spokojnijesza!

Dziewczyny! odebrałam wyniki i mam dodatni paciorkowiec. Juz wyczytałam na necie róznosci na ten temat :-( mamuski któras miała?
ja nie. Podczas porodu dostaje się antybiotyk, żeby dzidziuś się nie zaraził.
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 14:45   #723
iza243
Zakorzenienie

Witam
Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Witam sie wieczornie i powizytowo
Po pierwsze to gratuluje Kathe, II kreski jak zwykle chodza parami, super! Teraz bedzie wszystko dobrze, czekamy na wizyte u gina!

Perse, dziekuje za pamiec Na wizycie wszystko ok, dzidzius urosl tak jak powinien, ma 2,5cm, serduszko bilo, lekarz nawet obejrzal go pod katem obrzeku bo wie jak ja schizuje. A malenstwo lezalo na boczku i spalo... Mowi ze na jego oko dobrze wyglada, ale niestety musze czekac na genetyczne zeby byc pewna. Szczesliwa jestem... I mam nadzieje ze bede juz do konca...
Jejku jak super że wszystko okGenetyczne też wyjdą dobrze,nie martw sie
Cytat:
Napisane przez Mmedeah88 Pokaż wiadomość

Wiecie... Mimo, że staranka u nas odroczone i na @ czekałam, to i tak przykro, że przylazła i mi przypomina o tym, że już nie jestem i na razie nie będę mamą

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37345639]
Wczoraj przylazł do mnie do pracy taki gość, co sobie lubi pogadać. Coś tam się sprzeczamy i on mi mówi: "jak pani może mówić, że w wieku 19 lat [] może pani coś wiedzieć o życiu?". Na co ja mu tylko odpowiedziałam, że wiem więcej o życiu, niż on może sobie wyobrazić... Ale jakoś chyba nie przeszłoby mi przez gardło, to, co miałam na myśli. Wiedziałam, że prędzej czy później spotka mnie taka sytuacja.

[/QUOTE]
Ludzie to też nie mają kompletnie wyczucia
Cytat:
ja wiedziałam że nie będzie starań zaraz po @ .. fizycznie było ok, ale moja psycha długo dochodziła do stanu równowagi.. no i jak już byłam gotowa to moje szczęście znów nie trwało zbyt długo.. trwało zdecydowanie o całe życie mojego maleństwa za krótko
o ja piernicze.. rozklejam się...znów..

Dajcie jakieś dobre wiadomości plisss!!! albo chociaż dowcip jakiś ...

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
LUna dzieki za slowa pociechy, moj gin jest naprawde bardzo wyrozumialy, no ale moze pomyslec ze ja jestem bardzo nieodpowiedzialna w takich sytuacjach, no ale pozbieralam sie po #, teraz to nawet wiem, ze musze myslec o kolejnym dziecku zeby bylo dobrze, takto bede zawsze pamietac, tym bardziej ze to dzien przed naszym slubem...
Nie martw sie co gin powie,to wasze życie i on nie powinen tego komentować.

Cytat:
Lekarstwo? Genetyk mówiła że nawet zły kariotyp nie jest jest wyrokiem. Jeśli jest już bardzo źle to można próbować in vitro, ale na razie o tym nie myślę.
Po prostu po 2# postanowiliśmy z Tż że sprawdzimy wszystko co tylko można, że przebadamy się od A do Z - i nawet jeśli nie znajdziemy żadnej przyczyny # to będziemy spokojniejsi że zrobiliśmy wszystko co mogliśmy.. reszta w rękach Najwyższego Nie darowałabym sobie gdym teraz czegoś nie zbadała i np. poroniłabym po raz trzeci i np. okazałoby się że przyczyna jest i że jest lekarstwo, tylko trzeba było coś tam zbadać.
Mam nadzieje ze wyniki wyjdą dobre
Cytat:
=kooocur;37352281

p.s. zrobiłam ciasto. Smakuje mase do przełożenia a ona słona....zamiast cukru waniliowego dodałam proszek do pieczenia..

Ja po pracy.Wczoraj skończyłam leki,i dziś od rana plamienieCzekam na @ i ide na badania

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek

Edytowane przez iza243
Czas edycji: 2012-10-31 o 14:46
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 14:46   #724
_Trufla_
Rozeznanie

Cytat:
Trufla ja mam stary przepis mamy na masę z mleka w proszku (pełnego) i on pokrywa się w sumie z tym: http://www.ewa-gotuje.pl/wafle-z-mle...zku-id101.html
Lubię też wafle z gotową masą krówkową z puszki firmy Gostyń

A co do lekarz to po prostu tym bardziej że np. dla faceta skierowanie do poradni genetycznej powinien wypisać l. rodzinny!! no bo przecież nie ginekolog!
Kurcze ten system anty-zdrowotny w PL mnie dobija
dziekuję zmierzam wlaśnie w weekend przygotowac takigo andruta kakaową i z krówką może sie uda dzieki raz jeszcze za pomysl.

Co do lekarza, to nic nir poradzę. nie przeskoczę.

Cytat:

TRUFLA! staram sie uspokoić!ależ Ty te krzaczory lubisz!!!!

Dzieki jeszcze raz dziewczynki! a juz taka spokojna byłam, a tu zawsze musi cos byc!
No siedze w tych krzaczorach bo lubię en wątek ale nie jestem w stanie go ogarnąc. jak juz nadrobię, to zanim odpisze, sprawa się przedawnia i już nie bardzo jest sens pisac eh. mimo wszytsko fajnie tu macie
Stary 2012-10-31, 14:59   #725
iza243
Zakorzenienie

Dziewczyny mam jeszcze pytanie o te badania lh,fsh i estradiol.Bo jak @ dostane np.jutro to 3 dzień wypadnie mi w sobote,a wtedy u nas laboratoria nie czynneI w zwiazku z tym mam pytanie czy moge te badania zrobić np w 2 dniu cyklu?Czy musi to być ścisle od 3-5 dnia?

Stary 2012-10-31, 15:13   #726
Luna0
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny
psychicznie czuje się dużo lepiej bo wiem że jestem "zabezpieczona"

Cytat:
Luna, a Ty czujesz/czułaś te skurcze? czy one po prostu wyszły w badaniu? witaj w klubie oszczędzających się
hmm własnie dlatego do konca nie wiadomo czy to skurcze, bo czułam przez pare godzin takie napięcie i pobolewanie podbrzusza jak na @. tylko z tego co wiem to skurcze trwają przez określony czas i co pare minut lub sekund, a u mnie poprostu przez pare godzin bolało podbrzusze jeszcze zbadam mocz bo tez podejrzewałam ze to od tego i gin tez tak powiedzial więc jest jakaś nadzieja.. no ale nawet jak te skurcze to mam nadzieje że na lekach dotrwam do konca bo z tego co czytałam to wszystkie dziewczyny dotrwały. Moja siostra je miała od 6 miesiaca i w dzien kiedy kazali odstawić-urodziła ale to już w bodajże 37tc
Także z dwojga złego wole brać wcześniej niepotrzebnie niż jakby miało być za pozno

Cytat:
LUNA! dobre wieści przynosisz! Synek chwali sie klejnotami lekami zabezpieczona będziesz spokojnijesza!

Dziewczyny! odebrałam wyniki i mam dodatni paciorkowiec. Juz wyczytałam na necie róznosci na ten temat :-( mamuski któras miała?
Ja kiedyś miałam paciorkowca i z tego co wiem to on często nawraca więc teraz tez bede musiala kontrolować.
Bardzo się bałam, ale niestety dużo dziewczyn go ma i wystarczy poinformowac przy porodzie ze tak owy jest, a wszystko bedzie dobrze
wiec nie martw się kochana, paciorkowiec jest bardzo grozny jak o nim nie wiesz, ale jak o nim wiesz to najważniejsze i bedzie dobrze

Cytat:
czyzbys była fasolkowo rozkojarzona?

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 16:11   #727
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Cytat:
Napisane przez Mmedeah88 Pokaż wiadomość

Wow, dobra z Ciebie żona
O, rodzice Mikołaja już spotkali ?
hmm tak jakby, chociaż mikołajek nie obchodzę, wymazuję w ogóle z pamięci ten dzień

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam jeszcze pytanie o te badania lh,fsh i estradiol.Bo jak @ dostane np.jutro to 3 dzień wypadnie mi w sobote,a wtedy u nas laboratoria nie czynneI w zwiazku z tym mam pytanie czy moge te badania zrobić np w 2 dniu cyklu?Czy musi to być ścisle od 3-5 dnia?
hmm wydaje mi się że badania w 2dc to zły pomysł, lepiej w poniedziałek iść

1.07.2013
alonka00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 16:41   #728
_Trufla_
Rozeznanie

dziewczyny ratunku, zepsul mi sie wizaz. wszytsko mam pogrubione, wiecie jak to naprawic?
Stary 2012-10-31, 17:21   #729
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny ratunku, zepsul mi sie wizaz. wszytsko mam pogrubione, wiecie jak to naprawic?
A co przycisnęłaś
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 17:33   #730
_Trufla_
Rozeznanie

chcialam, odpisac i mnie sie wszytsko pogrubilo, nie wiem gdzie w ustawieniach to zienic, probowalam juz wszytskiego
Stary 2012-10-31, 17:40   #731
fiolusiek
Zakorzenienie

to moze napisz do admina lub moderatora
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-31, 17:43   #732
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
chcialam, odpisac i mnie sie wszytsko pogrubilo, nie wiem gdzie w ustawieniach to zienic, probowalam juz wszytskiego
Może w ustawieniach przeglądarki

Stary 2012-10-31, 17:50   #733
_Trufla_
Rozeznanie

no nic, poczekma do jutra i moze mi sie naprawi, albo mnie oswieci gdzie zmienic czcionke z pogrubionej na normalną. Bo ja nawet wasze posty, tytul wąstku i wszytsko mam pogrubione. esz
Stary 2012-10-31, 18:03   #734
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
no nic, poczekma do jutra i moze mi sie naprawi, albo mnie oswieci gdzie zmienic czcionke z pogrubionej na normalną. Bo ja nawet wasze posty, tytul wąstku i wszytsko mam pogrubione. esz
yy.. nie wiem. wiem, że można tak zmienić, żeby wszystko było powiększone/pomniejszone, pewnie na tej samej zasadzie z pogrubieniem ale jeszcze nie wiem jak to zrobić.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 18:08   #735
_Trufla_
Rozeznanie

Cytat:
yy.. nie wiem. wiem, że można tak zmienić, żeby wszystko było powiększone/pomniejszone, pewnie na tej samej zasadzie z pogrubieniem ale jeszcze nie wiem jak to zrobić.
teraz juz chyba działa?

esz jednak nie, esz makabro!
no właśnie chciałabym sobie pocienic

dziewczyny, naprawiłam achaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaa))))))))))))))))) ))) hahahahah

dałam zoom out w ustawieniach mozilli i pomogłoolaboga jaka ze mnie ciemnota komputerowa

Edytowane przez _Trufla_
Czas edycji: 2012-10-31 o 18:12
_Trufla_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 18:11   #736
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

esz jednak nie, esz makabro!
nie pomoge. nic a nic sie nie znam.
ale na czuja bym klikala w ustawieniach....

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 18:14   #737
_Trufla_
Rozeznanie

dzięki dziewczęta za rady i chęci : hahaha: nie mogę się przestac z siebie śmiac
Stary 2012-10-31, 18:33   #738
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
czyzbys była fasolkowo rozkojarzona?
Taaaaaa

Cytat:
dzięki dziewczęta za rady i chęci : hahaha: nie mogę się przestac z siebie śmiac

: hahaha:

Robie dziś romantyko wieczorek. Piwko, łosoś, serki itp.

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 18:36   #739
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-31, 18:40   #740
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
udanego wieczoru

chciałam zrobić ciasto. efekt jest taki, że wzięłam no-spę i leżę w łóżku. czuję się jak kaleka. cokolwiek zrobię, gdziekolwiek się nie ruszę coś się dzieje
Stary 2012-10-31, 18:59   #741
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
udanego wieczoru

chciałam zrobić ciasto. efekt jest taki, że wzięłam no-spę i leżę w łóżku. czuję się jak kaleka. cokolwiek zrobię, gdziekolwiek się nie ruszę coś się dzieje
Co sie stało?Kochana jak ma to pomóc to leż i odpoczywaj

Tż właśnie wrócił ze sklepu z piwkiem i chipsami

Stary 2012-10-31, 19:03   #742
BERBIE
Zakorzenienie

witajcie
błagam o choć malutkie streszczenie
Stary 2012-10-31, 19:05   #743
maksikola
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny, naprawiłam achaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaa))))))))))))))))) ))) hahahahah

dałam zoom out w ustawieniach mozilli i pomogłoolaboga jaka ze mnie ciemnota komputerowa
[/SIZE][/SIZE] [/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE] [/SIZE][/SIZE][/SIZE]
dobrze, że opanowałaś sytuacje
Cytat:
super.

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
witajcie
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 19:23   #744
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cześć,
Co za dzień....
Rano leciałam umyć grób, potem szukałam po całym mieście ładnej palemki, wreszcie pani mi powiedziała, że mi taką zrobi. Potem praca - miałam mały stresik na wstępie, ale potem już było OK. No i potem... Poszłam odebrać kwiatki, no faktycznie ładne, wszystko OK. I poszłam na autobus. Na przystanku o 18.08, busa mam mieć 18.18.
18.30 nie ma.
Czekam na następny.
18.48 - nie ma.
18.58 - dalej nie ma....
Stwierdziłam, że lecę na następny przystanek, gdzie odjeżdża więcej autobusów, ale miałam strasznie ciężkie te rzeczy wszystkie (te kwiatki, reklamówki jak na polską siatkarkę przystało...), na szczęście na następnym przystanku w miarę szybko przyjechał bus. Ale byłam taka wściekła... Jak dotarłam do domu, to myślałam, że mi ręce odpadną z bólu :/
I zaplanuj tu coś, bus nie przyjedzie i po ptokach :/

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Ja sie zaraz rozkleje, bo o 10ej ide na zakupy. Stanik, gacie, prezenty dla dzieci (w dlugi weekend bedzie najazd maluchow). najbardziej sie stanika boje...
A ja Wam dam radę: kupcie sobie w pasmanterii taką jakby dodatkową haftkę. Nie trzeba wtedy tak często zmieniać stanika, tylko się powiększa jego obwód dowolnie. Mnie to bardzo ułatwiło życie.

Cytat:
Bo miało być dunga dunga a ja poległam
Ja miewam tak często I mój TŻ też jest wtedy wściekły...

Cytat:
dziewczyny mniej wiecej jest dobrze.. niestety gin musiał wprowadzić fenoterol na skurcze i bardzo ubolewał że tak wcześnie.. ale lepsze to niz mam sie meczyc i stresowac skurczami

No faktycznie, szkoda, że już do końca będziesz na fenku, ale najważniejsze, żeby wszystko było OK.

PS. Masz jakiś Ispotin do kompletu?

Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Czas edycji: 2012-10-31 o 20:17
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 20:31   #745
Luna0
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37358167]

No faktycznie, szkoda, że już do końca będziesz na fenku, ale najważniejsze, żeby wszystko było OK.

PS. Masz jakiś Ispotin do kompletu?[/QUOTE]
mam, mam

Cytat:
udanego wieczoru

ja to samo pol naczyń umylam a pol zostalo dla TŻ bo juz czulam brzuch i musialam sie polozyc.. takie to moje "moge chodzić" heh
miałam robić szarlotke ale to moze rano bo zawsze wtedy mi lzej na brzuchu

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 20:43   #746
Alfahelisa
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37358167]Cześć,
Co za dzień....
Rano leciałam umyć grób, potem szukałam po całym mieście ładnej palemki, wreszcie pani mi powiedziała, że mi taką zrobi. Potem praca - miałam mały stresik na wstępie, ale potem już było OK. No i potem... Poszłam odebrać kwiatki, no faktycznie ładne, wszystko OK. I poszłam na autobus. Na przystanku o 18.08, busa mam mieć 18.18.
18.30 nie ma.
Czekam na następny.
18.48 - nie ma.
18.58 - dalej nie ma....
Stwierdziłam, że lecę na następny przystanek, gdzie odjeżdża więcej autobusów, ale miałam strasznie ciężkie te rzeczy wszystkie (te kwiatki, reklamówki jak na polską siatkarkę przystało...), na szczęście na następnym przystanku w miarę szybko przyjechał bus. Ale byłam taka wściekła... Jak dotarłam do domu, to myślałam, że mi ręce odpadną z bólu :/
I zaplanuj tu coś, bus nie przyjedzie i po ptokach :/
[/QUOTE]

znam ten ból Wrocławska komunikacja lubi sie spóźniać (zwłaszcza zimą i zwłaszcza jak się stoi w -15st C na przystanku, na największym zadupiu jaki istnieje)
a w sobotę za to ja szczęśliwa, że tramwaj pieknie przyjechał (bo w środku zawsze cieplej niż na zewnątrz no i dziecko w domu na mnie czeka) długo się nie nacieszyłam bo jakieś 2 przystanki dalej się wziął i "spsuł" i musiałam drałować na inny przystanek (co wymagało pewnego pomyślunku i analizy sytuacji gdyż jak wiadomo jak tramwaj zdechnie to całą trasę blokuje, więc trzeba był w myślach przeanalizować najbliższe przystanki w celu obrania takiego na którym nie dość że jedzie coś do mnie to jeszcze jedzie inną trasą niż ten co korek właśnie robi)
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 20:53   #747
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Alfa i w takich właśnie sytuacjach przeklinam samą siebie za to, że się zniechęciłam do tego prawka po drugim razie
Szczerze mówiąc nienawidzę komunikacji miejskiej. To jedna z moich największych życiowych udręk. Wiecznie się spóźniają lub wypadają, psują się, szarpią, a busach śmierdzi, zwłaszcza latem + nie cierpię słuchać rozmów innych ludzi rano Wiem, wiem, mam bardzo "optymistyczne" podejście, ale tak właśnie jest. Dlatego bez słuchawek w uszach jestem cała chora.
A propos, dzisiaj kupiłam sobie nauszniki Nie będę głupio wyglądać? 30 lat prawie i nauszniki??
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 21:10   #748
Alfahelisa
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37359919]Alfa i w takich właśnie sytuacjach przeklinam samą siebie za to, że się zniechęciłam do tego prawka po drugim razie
Szczerze mówiąc nienawidzę komunikacji miejskiej. To jedna z moich największych życiowych udręk. Wiecznie się spóźniają lub wypadają, psują się, szarpią, a busach śmierdzi, zwłaszcza latem + nie cierpię słuchać rozmów innych ludzi rano Wiem, wiem, mam bardzo "optymistyczne" podejście, ale tak właśnie jest. Dlatego bez słuchawek w uszach jestem cała chora.
A propos, dzisiaj kupiłam sobie nauszniki Nie będę głupio wyglądać? 30 lat prawie i nauszniki??[/QUOTE]

ja mam prawko, ale po mieście ciężko jeździć (tzn w sumie jeździć się jeszcze da, ale zaparkować już wcale ) z komunikacją miejską nie jest jeszcze tak źle ja przez ponad rok jeździłam (1,5h w jedną stronę) jeszcze pociągiem do pracy pkp jest bezkonkurencyjne jeśli chodzi o spóźnianie się, psucie i smród jakby nie te średnio fajne atrakcje to można powiedzieć, że nawet lubię szeroko pojęty transport zbiorowy bo lubie własnie obserwować innych ludzi (podsłuchiwać w autobusach też ) ja generalnie taki obserwator otoczenia i społeczeństwa jestem
a jeszcze jeździłam i wracałam ze świetnymi ludźmi żarty i rozmówki genialne z nimi były...

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

a z prawkiem też przeprawy miałam, po 4 razie tak się zraziłam, że rok odwlekałam kolejny egzamin
szkoda mi było wydanej kasy więc po roku jak się zdystansowałam to zdałam bez problemu...
mnie zjadały nerwy, a jak znów ja byłam opanowana to egzaminator mnie uwalił
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 21:38   #749
pani22ka
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37358167]C
A ja Wam dam radę: kupcie sobie w pasmanterii taką jakby dodatkową haftkę. [/QUOTE]stanik, ktory dostalam od mamy ma triumphowskie 80 pod biustem i jest jak najbardziej OK. ale mi sie z miseczki wylewa. i to jest problem...

Cytat:
takie to moje "moge chodzić" heh
miałam robić szarlotke ale to moze rano bo zawsze wtedy mi lzej na brzuchu
heh... a my wpadlismy w szal sprzatania. ani ja, ani chlop na pol gwizdka nie potrafimy.... zmachalam sie straszliwie.
jutro dwulatka do nas przyjezdza i chlop stwierdzil, ze nie bedzie sie wstydzil jak jej cos pod kanape wpadnie, wiec odsuwal wszystkie meble, za ciosem pomyl karnisze, pierze kotary...
dzielnie pomagalam w lzejszym kalibrze

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37359919]
Szczerze mówiąc nienawidzę komunikacji miejskiej. [/QUOTE]
a ja lubie. jest masa mankamentow (wymienionych przez Ciebie), ale Krakow (te punkty w kt. jezdze) jest dobrze skomunikowany. dlatego auta nie mamy (po najpiew w scislej strefie mieszkalismy, teraz bylby raczej problem z parkowaniem).
jak w pewnym momencie pracowalam na dwa etaty, to zawsze modlilam sie zeby nikt nie chcial mnie po pracy do centrum podrzucic. tramwajem mam max. 15 minut a autem i dwie godziny zdarzalo sie jechac...

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37359919]A propos, dzisiaj kupiłam sobie nauszniki Nie będę głupio wyglądać? 30 lat prawie i nauszniki??[/QUOTE]powiem Ci jak moj tatko slusznie prawi: CZNIAJ TO podobaja sie?! i tak ma byc!!!!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 22:47   #750
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Co sie stało?Kochana jak ma to pomóc to leż i odpoczywaj
brzuch mnie zaczął boleć. a i wkładka całkiem czysta nie była. poleżałam i przeszło.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37358167]A ja Wam dam radę: kupcie sobie w pasmanterii taką jakby dodatkową haftkę. Nie trzeba wtedy tak często zmieniać stanika, tylko się powiększa jego obwód dowolnie. Mnie to bardzo ułatwiło życie. [/QUOTE]

mi taka haftka nie pomoże bo obwód zmienił mi się minimalnie, chodzi o miseczki. niby jak kupowałam większy stanik to i w obwodzie wzięłam większy, ale część starych dalej dobra w obwodzie.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości