Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-10-23, 21:48   #721
Curly81
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 805
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI

Cytat:
Napisane przez ShrinkingViolet Poka¿ wiadomo¶æ
Ja te¿ nie, mój zawsze sta³ w pó³ce, czemu powinien byæ w lodówce w zasadzie?
Ja te¿ trzymam olej lniany w lodówce.Generalnie nie mo¿e byæ na ¶wietle bo siê kwasy utleniaj± i traci swoje w³a¶ciwo¶ci.Jak zamawiam to zawsze przysy³aj± mi ¶wie¿o wyciaskany z lnu i zawsze w styropianie i zafoliowane,chroni to przed dostêpem ¶wiat³a.

W oczekiwaniu na kolejne szczê¶cie
Curly81 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-23, 21:51   #722
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 187

Cytat:
Napisane przez Curly81 Poka¿ wiadomo¶æ
Ja te¿ trzymam olej lniany w lodówce.Generalnie nie mo¿e byæ na ¶wietle bo siê kwasy utleniaj± i traci swoje w³a¶ciwo¶ci.Jak zamawiam to zawsze przysy³aj± mi ¶wie¿o wyciaskany z lnu i zawsze w styropianie i zafoliowane,chroni to przed dostêpem ¶wiat³a.
No w ciemno¶ci jest absolutnej bo i tekturowe opakowanie i najciemniejszy zakamarek kredensu ale mnie zastanawia co z t± temperatur±.
ShrinkingViolet jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-23, 22:04   #723
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
No w ciemno¶ci jest absolutnej bo i tekturowe opakowanie i najciemniejszy zakamarek kredensu ale mnie zastanawia co z t± temperatur±.
Temp.podwyzszona równie¿ powoduje utlenianie kwasów linolenowego i linolowegoo zaleca siê przechowywaæ do max 10 stopni. .

Stary 2014-10-23, 22:12   #724
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Temp.podwyzszona równie¿ powoduje utlenianie kwasów linolenowego i linolowegoo zaleca siê przechowywaæ do max 10 stopni. .
To mój chyba do wywalenia jest, dobrze wiedzieæ generalnie bo teraz widzê, ¿e ¼le przechowuje ogólnie oleje.
Stary 2014-10-23, 22:15   #725
Joanku
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 159

Cytat:
Ja te¿ nie, mój zawsze sta³ w pó³ce, czemu powinien byæ w lodówce w zasadzie?

____

Dzisiaj pacnê jaki¶ olej tylko jeszcze nie wiem jaki, muszê zerkn±æ na prze¶wietne tabelki Mysi.
Myszki chyba?
Nie umniejszajmy naszej m±drej dziewczynie
Joanku jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-23, 22:27   #726
Klaudenc
Moderator

Wiadomo¶ci: 3 203

¦migam na noc rycynowy bo jaka¶ susza dzisiaj, chyba gliceryna siê przejad³a. A takie ³adne by³y, a¿ szkoda znalaz³am te¿ zastosowanie do jednej maski - ¶wietnie siê pieni i do mycia rycynowego jest elegancko. Jak akurat mam suszê i chcê nawil¿yæ nieco w³osy to nie musze szamponem mêczyæ.
Klaudenc jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-23, 22:35   #727
Doe
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 820

Cytat:
Napisane przez martaakow Poka¿ wiadomo¶æ
Bo siê bardzo szybko psuje, ale my¶lê, ¿e bardziej siê to tyczy sytuacji, kiedy ten olej lniany siê spo¿ywa. Na w³osy dawa³am taki, który sta³ ca³y czas w szafce.
- Nie do koñca, bo kiedy olej zje³czeje traci to, na czym tak naprawdê nam zale¿y.

Warto poczytaæ o przechowywaniu, np. tutaj: http://www.olej-lniany.net/trwalosc-oleju-lnianego.html
A tu, jak nie daæ siê nabraæ na pseudo-olej lniany: http://www.wparku.pl/index.php?nazwa...artykuly/olej/
Doe jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-23, 22:56   #728
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Joanku Poka¿ wiadomo¶æ
Myszki chyba?
Nie umniejszajmy naszej m±drej dziewczynie
Tfu, tak, oczywi¶cie. Czyta³am parê postów temu dyskusje o fryzjerce-Mysi i nawet nie zauwa¿y³am co napisa³am.
Stary 2014-10-24, 08:31   #729
martaakow
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 549

Cytat:
Napisane przez Doe Poka¿ wiadomo¶æ
- Nie do koñca, bo kiedy olej zje³czeje traci to, na czym tak naprawdê nam zale¿y.
Rzecz w tym, ¿e mój nie zje³cza³, nie zmieni³ koloru, zapachu, nic siê z nim nie zmieni³o.
martaakow jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-24, 09:43   #730
Nieszka__
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 020

Sama kiedy¶ trzyma³am olej lniany w ³azience, nie wiedzia³am, ¿e nale¿y go trzymaæ w lodówce. I có¿, wiêcej tak nie zrobiê musia³am go wyrzuciæ, ¶mierdzia³.

Stosowa³y¶cie kiedy¶ plunking na ca³± noc? :-D
Nieszka__ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-24, 10:29   #731
Curly81
Wtajemniczenie

Co do oleju lnianego jeszcze to jak ja zamawiam i dostajê ¶wie¿o t³oczony do picia przeznaczony to zawsze mi pisz± d³upopisem zrobiono tego i tego dnia i najlepiej spozyc do i jest to 2 mce zawsze...po tym czasie jak nie zd±¿ê wypiæ to ju¿ nie pijê bo nie ma takich wartosci tylko zu¿ywam na w³osy a do picia zamawiam nowy itd...wolê zamówiæ ma³a butelkê i mieæ ¶wie¿y do picia max 2 mczny.

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2014-10-24 o 10:30

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-24, 12:18   #732
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 246

Cytat:
Co do oleju lnianego jeszcze to jak ja zamawiam i dostajê ¶wie¿o t³oczony do picia przeznaczony to zawsze mi pisz± d³upopisem zrobiono tego i tego dnia i najlepiej spozyc do i jest to 2 mce zawsze...po tym czasie jak nie zd±¿ê wypiæ to ju¿ nie pijê bo nie ma takich wartosci tylko zu¿ywam na w³osy a do picia zamawiam nowy itd...wolê zamówiæ ma³a butelkê i mieæ ¶wie¿y do picia max 2 mczny.
Dajesz rade to pic? Szacun
Wizazanka5000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-24, 12:44   #733
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Poka¿ wiadomo¶æ
Dajesz rade to pic? Szacun
By³o ciê¿ko i to bardzo.Pierwszy ³yk i by³ zwrot.Wypracowa³am sobie sposób na picie tego,nie wdycham powietrza i zatrzymuje wêch,smak tak to nazywam..Udaje siê.Szybko popijam wod± obficie .Nie czujê nic.Moja mama nie mo¿e tego piæ.Mówi,¿e nie daje rady i nie kaza³a mi wiecej zamawiaæ.

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

A pi³y¶cie mo¿e olej z czarnuszki?To jest dopiero Hard core.Wypi³am pó³ ma³ej buteleczki i ju¿ nigdy wiecej nie tknê tego paskudztwa.Smier dzi i smakuje jak olej napêdowy,znaczy nie próboa³am oleju napêdowego ale domy¶lam siê,¿e tak w³±snie smakuje.Tragedia.Powa¿nie .

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2014-10-24 o 12:41
Stary 2014-10-24, 12:49   #734
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
By³o ciê¿ko i to bardzo.Pierwszy ³yk i by³ zwrot.Wypracowa³am sobie sposób na picie tego,nie wdycham powietrza i zatrzymuje wêch,smak tak to nazywam..Udaje siê.Szybko popijam wod± obficie .Nie czujê nic.Moja mama nie mo¿e tego piæ.Mówi,¿e nie daje rady i nie kaza³a mi wiecej zamawiaæ.

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

A pi³y¶cie mo¿e olej z czarnuszki?To jest dopiero Hard core.Wypi³am pó³ ma³ej buteleczki i ju¿ nigdy wiecej nie tknê tego paskudztwa.Smier dzi i smakuje jak olej napêdowy,znaczy nie próboa³am oleju napêdowego ale domy¶lam siê,¿e tak w³±snie smakuje.Tragedia.Powa¿nie .
A po co w ogóle siê pije te oleje? Zainteresowa³a¶ mnie. Tak dla zdrowia ogólnie czy co¶ konkretnego?

Cytat:
Rzecz w tym, ¿e mój nie zje³cza³, nie zmieni³ koloru, zapachu, nic siê z nim nie zmieni³o.
U mnie to samo. Nic siê nie zmieni³o ale i tak jako¶ nie przypasowa³ moim w³osom wiêc nie bêdê po nim p³akaæ.

W ogóle posz³am za Wasz± rad± - naby³am dzi¶ Garnier Oleo Repair. Zobaczymy co z tego bêdzie.
Stary 2014-10-24, 13:00   #735
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 246

Cytat:

Ja na poczatku jakos dawalam rade zatykalam nos i wypijalam, ale z czasem szlo mi co raz gorzej, az pewno dnia stalam juz z lyzka olwju w reku i po prostu nie dalam rady wlozyc jej do buzi za mocno mnie odrzucilo i wiecej prob nie podejmowalam, odpuscilam sobie. cos strasznego to jest
Wizazanka5000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-24, 13:36   #736
vidia9
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 368

Cytat:
Napisane przez Nieszka__ Poka¿ wiadomo¶æ
U mnie Bingo mleczna siê sprawdza³a pozytywnie
Cytat:
U mnie to Bingo siê kompletnie nie sprawdzi³o. Odda³am 2/3 opakowania na wymianie wiza¿owej.
Da³am to Bingo na godzinê przed myciem, na zwil¿one w³osy. Umy³am Kallosem i na 3 min na³o¿y³am Oleo Repair , b/s Joanna, do stylizacji ¿el mro¿±cy i dyfuozor. No i klapa, znów straszny puch

Cytat:
W ogóle posz³am za Wasz± rad± - naby³am dzi¶ Garnier Oleo Repair. Zobaczymy co z tego bêdzie.
Moja jedyna emolientowa od¿ywka w tej chwili siê zastanawiam czy to ona czasem nie robi mi teraz ba³aganu na g³owie Mia³am j± ju¿ raz, mo¿e im przesta³a odpowiadaæ

Umy³abym dzi¶ samym szamponem z SLS ale jutro rano wychodzê , a wiem, ¿e po samym SLS bêdzie miot³a Brakuje mi strasznie tego doci±¿enia w³osów.

Edytowane przez vidia9
Czas edycji: 2014-10-24 o 13:38
vidia9 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-24, 13:43   #737
april_20
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 018

Cytat:
Napisane przez Nieszka__ Poka¿ wiadomo¶æ
Stosowa³y¶cie kiedy¶ plunking na ca³± noc? :-D
Zawsze

Wysy³ane z mojego GT-I8160 za pomoc± Tapatalk 2
Stary 2014-10-24, 14:05   #738
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez april_20 Poka¿ wiadomo¶æ
Zawsze
No i jakie efekty? My¶la³am o tym kiedy¶ ale u mnie by to chyba nie wypali³o bo nawet 15 minutowy plunking to za du¿o, najlepszy efekt uzyskuje po ok 5 minutach. Wtf.

Cytat:
Napisane przez vidia9 Poka¿ wiadomo¶æ
Da³am to Bingo na godzinê przed myciem, na zwil¿one w³osy. Umy³am Kallosem i na 3 min na³o¿y³am Oleo Repair , b/s Joanna, do stylizacji ¿el mro¿±cy i dyfuozor. No i klapa, znów straszny puch

Moja jedyna emolientowa od¿ywka w tej chwili siê zastanawiam czy to ona czasem nie robi mi teraz ba³aganu na g³owie Mia³am j± ju¿ raz, mo¿e im przesta³a odpowiadaæ

Umy³abym dzi¶ samym szamponem z SLS ale jutro rano wychodzê , a wiem, ¿e po samym SLS bêdzie miot³a Brakuje mi strasznie tego doci±¿enia w³osów.
Mo¿e siê po prostu przejad³a w³osom? Chcesz to Ci odleje na wtorek Planete Organice jak mi siê uda co¶ wyskrobaæ to zobaczysz jak bêd± siê po innej emolientowej zachowywaæ.
Stary 2014-10-24, 14:13   #739
vidia9
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 368

Cytat:
No i jakie efekty? My¶la³am o tym kiedy¶ ale u mnie by to chyba nie wypali³o bo nawet 15 minutowy plunking to za du¿o, najlepszy efekt uzyskuje po ok 5 minutach. Wtf.

Mo¿e siê po prostu przejad³a w³osom? Chcesz to Ci odleje na wtorek Planete Organice jak mi siê uda co¶ wyskrobaæ to zobaczysz jak bêd± siê po innej emolientowej zachowywaæ.
Je¶li to nie problem to z chêci±, nigdy jej nie mia³am
co do plunkingu u mnie tak samo, 5 min wystarczy, po 15 ju¿ mam mega przyklap
vidia9 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-24, 14:17   #740
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vidia9 Poka¿ wiadomo¶æ
Je¶li to nie problem to z chêci±, nigdy jej nie mia³am
co do plunkingu u mnie tak samo, 5 min wystarczy, po 15 ju¿ mam mega przyklap
Okej, postawi³am j± "na g³owie", mam nadziejê, ¿e mi siê uda wydobyæ co¶. Niefajne jest to opakowanie - niby pompka, higienicznie ale czuje, ¿e jest du¿o na dnie, a nie mogê tego wydobyæ zwyk³ym naci¶niêciem pompki.

Co do samej od¿ywki, to jest niez³a, mocno emolientowa, mocno zio³owo pachnie (lubie!) ale efekty u mnie jak po zwyk³ym emolientowym garniernierze. Niby okej ale nie by³o efektu WOW, a je¶li mam ¶ci±gaæ co¶ przez neta to go wymagam.

Edytowane przez ShrinkingViolet
Czas edycji: 2014-10-24 o 14:20
Stary 2014-10-24, 14:46   #741
Joanku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez april_20 Poka¿ wiadomo¶æ
Zawsze

Wysy³ane z mojego GT-I8160 za pomoc± Tapatalk 2
Ja siê bojê zostawiæ wilgotne w³osy na cala noc zawiniete w chustê czy cokolwiek co stworzy mi tam mikroklimat i bakterie bêd± mia³y niez³± po¿ywke.
Je¶li masz '¿elazny skalp' i nic Cie nie rusza to ok, ale nawet z mysia o tym gada³am, ze mo¿na sobie tak nie¼le problemow narobiæ.
April, dawno nie pokazywa³as w³osów, daj oko nacieszyæ ;p
Stary 2014-10-24, 15:53   #742
Karen15
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 436

Czy Wasze w³osy te¿ tak "pij±" oleje? Moje, zw³aszcza koñcówki, tak spijaj± oleje, ¿e po godzinie z olejem na w³osach dok³adam kolejn± warstwê. Nie wiem, co sie dzieje, bo nigdy tak nie mia³am.
Karen15 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-24, 16:16   #743
Klaudenc
Moderator

Wiadomo¶ci: 3 203

Ja pi³am z dyni - dobry jest, smakuje orzeszkami. K³aki nie cierpi± aloesu... po miodzie czy glicerynie puszy czasem, ale po aloesie susza x_x
Klaudenc jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-24, 17:19   #744
wicherek1989
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 177

Cytat:
No bez dyfuzora to tak w³a¶nie robiê.
Nigdy nie zostawiam w³osów, ¿eby same wysch³y, bo nie lubiê. S± po tym spuszone, oklapniête i bardzo nie lubiê samego uczucia mokrych w³osów.
Aha no to ja mam wtedy strzechê a nie proste, a jak suszê delikatnie trzymaj±c rêkami to jest spoko, wierzch siê troszkê puszy i generalnie u¿ywam dyfuzora do szybkiego suszenia i uk³adania. Dla mnie u¿ywanie dyfuzora mo¿na porównaæ do tego jak ludzie w³osy na szczotce uk³adaj± delikatnie
Stary 2014-10-24, 18:02   #745
zagubiona94
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 451

Cytat:
U¿ywa³am swego czasu Hegrona b/s, nie by³ z³y.
Okej, dziêkujê!

Ostatecznie kupi³am Ziaje niebiesk± z olejem jojoba, jeszcze chce kupiæ pomarañczow± z kie³kami pszenicy. Mo¿e aloes nie zrobi krzywdy.
Dzi¶ zrobi³am w³osom Detox z Mariona, a teraz siedze z "Kallosem" Latte na g³owie, nie wiem, co to bêdzie, ani Detoxu, ani Latte nie u¿ywa³am wcze¶niej Jeszcze wypróbujê tê now± Ziajê, najwy¿ej jutro bêdzie szopa na g³owie Lubiê takie eksperymenty z wszystkimi nieznanymi produktami, choæ pó¼niej w razie czego nie wiadomo, co zawini³o
Stary 2014-10-24, 18:31   #746
jakisnick
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 124

My¶licie, ¿e Kallosem Keratin mo¿na myæ w³osy?
jakisnick jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-24, 18:56   #747
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jakisnick Poka¿ wiadomo¶æ
My¶licie, ¿e Kallosem Keratin mo¿na myæ w³osy?
Ma silikony, jak dla mnie na mycie odpada. Ja myje Latte bo nie maj± silikonów.
Stary 2014-10-24, 19:03   #748
wikaa24
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 645

Cytat:
U mnie te¿, tylko chwilê mogê robiæ, bo potem bêd± smêtne str±ki obrzydliwe i tyle
wikaa24 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-24, 19:04   #749
Joanku
Zadomowienie

Coraz lepiej radze sobie z zelami!
Tym razem Joanna professional styling effect -bardzo mocny sprawdza siê fajnie.
Stary 2014-10-24, 19:09   #750
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wikaa24 Poka¿ wiadomo¶æ
U mnie te¿, tylko chwilê mogê robiæ, bo potem bêd± smêtne str±ki obrzydliwe i tyle
U mnie siê odkszta³caj± bardzo dziwnie w okolicach twarzy.
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-04-13 18:22:26

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:06.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.