Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-10-20, 21:19   #631
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 187
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI

Cytat:
Napisane przez vidia9 Poka¿ wiadomo¶æ
A nie by³o czasem jakiej¶ od¿ywki Ziaja z proteinami zbo¿owymi? Szukam i znale¼æ nie mogê, chyba pamiêæ mnie zawodzi i co¶ mi siê pomyli³o
Ju¿ Ci piszê priv
Ja ze zbo¿owymi kojarzê YR. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...nditioner.html Mogê poleciæ choæ z wad to jest bardzo ma³o wydajna.
ShrinkingViolet jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-20, 21:50   #632
martaakow
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 549

Cytat:
Napisane przez zagubiona94 Poka¿ wiadomo¶æ
Albo mo¿e macie jakie¶ inne b/s do polecenia? Nie licz±c Joann, bo je znam.
U¿ywa³am swego czasu Hegrona b/s, nie by³ z³y.

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Poka¿ wiadomo¶æ
U mnie w pracy kole¿anka w rozmowie o w³osach i po dowiedzeniu siê, ¿e u¿ywam dyfuzora do suszenia stwierdzi³a mniej wiêcej, ¿e bez niego mia³abym proste w³osy.. nie wiem co powoduje, ¿e ludzie my¶l± ¿e dyfuzor krêci w³osy
Ja bez dyfuzora mam proste w³osy.
martaakow jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-20, 21:53   #633
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 866

Cytat:
Napisane przez Joanku Poka¿ wiadomo¶æ
Haa...40 minut samego suszenia, mycie i maska i recznikowanie to drugie tyle ;/
Uwierz ze gdyby¶ mia³a nieregularny skret to te¿ by¶ walczy³a. Masz ten komfort ze mo¿esz powiedzieæ 'nie chce mi siê' bo masz mocny skrêt.
Ja gdybym nie stylizowala to mia³a bym prosto- po³amane, spuszone co¶.
Nie wie ten kto nie do¶wiadczy³ ; (
To nie kwestia nieregularnego skrêtu. Ja mam wydaje mi siê regularny skrêt 3B, a i tak moje mycie g³owy zajmuje mi z 1.5h ³±cznie ze stylizacj±. Lubiê, gdy loki wygl±daj± idealnie, a nie jak stóg siana.

Przez wilgotno¶æ tutaj zupe³nie mi siê nie chce reanimowaæ loków. Na drugi dzieñ od razu je wi±¿ê w warkocz lub robiê koka. Bleh.
krolewna_smieszka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-20, 22:07   #634
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 187

Cytat:
Haa...40 minut samego suszenia, mycie i maska i recznikowanie to drugie tyle ;/
Uwierz ze gdyby¶ mia³a nieregularny skret to te¿ by¶ walczy³a. Masz ten komfort ze mo¿esz powiedzieæ 'nie chce mi siê' bo masz mocny skrêt.
Ja gdybym nie stylizowala to mia³a bym prosto- po³amane, spuszone co¶.
Nie wie ten kto nie do¶wiadczy³ ; (

dziêkujê bardzo za komplementy
Ale wci±¿ szukam metody na pobicie skretu i utrzymanie go
Skret juz opad³. .. teraz sa jakie¶ pseudo falo-loki które potworzy³y rozci±gniête na dlugosci rulony i wygl±daj± z daleka na proste

W sumie najlepiej by³oby je ¶ci±æ bo one sa serio dziwne i trudne w utrzymaniu.
Albo gdzies o jakie¶ zabiegi fryzjerskie popytaæ?
Zobaczymy.

(Jakisnick, DZIEWCZYNO przecie¿ przy Twoim boskim skrecie ja ¿em marnosc nad marnosciami) ♡

Ja wiem, znam to. Mnie strasznie wolno w³osy schn± - kiedy¶ by³o 1,5 h gor±cym nawiewem przy d³ugo¶ci lekko za ramiona. Normalnie my¶la³am, ¿e mi ³apsko odpadnie z t± suszark± i chyba mam awersje do tego urz±dzenia teraz. Muszê przyznaæ, ¿e niezale¿nie od tego jak loki s± cudowne - ZAWSZE bêdê zazdro¶ciæ dziewczynom z prostymi tego jak ³atwo je mog± utrzymaæ. Jak szybko mog± przeczesaæ w³osy i wyj¶æ, ¿e w zasadzie nawet przy myciu SLS i jakiej¶ kiepskiej od¿ywce w³osy wygl±daj± w porz±dku. Ostatnio taka jedna z piêkn±, l¶ni±c± tafl± w³osów powiedzia³a, ¿e pierwszy raz w ¿yciu na³o¿y³a od¿ywkê bs. No tak, jak ja nie na³o¿ê to nie mam siê co ludziom pokazywaæ.
ShrinkingViolet jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-20, 23:19   #635
Klaudenc
Moderator

Wiadomo¶ci: 3 203

Joanku - Krótkie w³osy s± jeszcze trudniejsze do ogarniêcia i upierdliwie, wiêc nie wiem czy jest sens ¶cinaæ bo i zapuszczanie potem mêczy. Mi siê wcale nic nie uk³ada, mam rogi po bokach i ¶miesznie to wygl±da ale chyba przez to wypadanie i w ogóle doceniam fakt ze mam te w³osy i ¿e wcale nie s± z³e. Mam wra¿enie, ¿e za bardzo niektórzy panikuj± - skrêt to nie koniec ¶wiata, jak siada to mo¿na chodziæ w rozprostowanych i nic siê z³ego nie stanie, albo spi±æ albo co¶.

Moja mama po jednej stronie w³osy ma a po jednej nie bo jej wypad³y, musi chodzic w peruce i cieszy³aby siê gdyby w tym ³ysym miejscu mia³a chocia¿ trochê tych swoich cienkich w³osów. Mi teraz po roku w³osy zaczê³y siê nieco krêciæ i falowaæ znowu, boki mam proste jak druty i nawet nie mogê sobie pozwoliæ na d³ug± fryzurê ale lubiê to jakie moje w³osy s±, moze same w sobie nie s± piêkne ale ³adne wystarczaj±co by mnie jako¶ upiêkszyæ w ca³okszta³cie. Wiêc jakby co to siê nie obra¿aæ bo tylko mówiê co my¶lê i ¿e nie ma co rozpaczaæ. ¯adne w³osy nie s± idealne, nie wszystkie s± takie ³atwe do wspó³pracy, czasami z natury nie mamy tak super jak inni ale grunt w tym, ¿e jest nam ciep³o w czachê i mamy unikatow±, naturaln± ozdobê. A gadanie typu 'najlepiej obciaæ' nie ma sensu bo to problemu nie za³atwia i tyle ^^
Raczej nikt z nas nie zamknie siê przed ¶wiatem maj±c nawet kopê siañska, momentami mam wra¿enie jakby ludzie celowo sobie wmawiali jakie to maj± co¶ badziewne mimo ¿e nie maj± a¿ wreszcie w to zaczynaj± wierzyæ. Wiem ¿e jako kobiety czujemy siê momentami ¼le bo cos nie wygl±da ¿e nawet ryczymy z tego powodu no ale jak siê popatrzy na to co mamy fajne albo z pozytywnej strony to siê robi lepiej ;D

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2014-10-20 o 23:29
Klaudenc jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-21, 05:58   #636
martaakow
Zakorzenienie

A¿ nie mogê czytaæ, ile wy suszycie te w³osy.
Ja na prosto suszê 3-4 minuty, dyfuzorem mo¿e z 10.

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Poka¿ wiadomo¶æ
Mam wra¿enie, ¿e za bardzo niektórzy panikuj± - skrêt to nie koniec ¶wiata, jak siada to mo¿na chodziæ w rozprostowanych i nic siê z³ego nie stanie, albo spi±æ albo co¶.
Prawda!!!!
Id±c tokiem my¶lenia niektórych osób, powinnam od roku sobie ¿y³y podcinaæ, bo w³osy mi siê nie chc± ju¿ krêciæ.

Cytat:
Raczej nikt z nas nie zamknie siê przed ¶wiatem maj±c nawet kopê siañska, momentami mam wra¿enie jakby ludzie celowo sobie wmawiali jakie to maj± co¶ badziewne mimo ¿e nie maj± a¿ wreszcie w to zaczynaj± wierzyæ. Wiem ¿e jako kobiety czujemy siê momentami ¼le bo cos nie wygl±da ¿e nawet ryczymy z tego powodu no ale jak siê popatrzy na to co mamy fajne albo z pozytywnej strony to siê robi lepiej ;D
I z tym te¿ siê zgodzê.
Spójrzcie uwa¿nie po swoich znajomych, ka¿dy czasem wygl±da gorzej, ale nikt w zasadzie nie zwraca na to uwagi. Wiadomo, jakby kto¶ przyszed³ do szko³y/pracy, wygl±daj±c jak przemielone zombie, to rzuci siê to w oczy, ale w³osy? Krzywe loki/fale? Rozprostowane o 3-4 cm? Kto na to patrzy? Wiadomo, ¿e milej jest mieæ poczucie najpiêkniejszych w³osów w otoczeniu, ale nie od w³osów powinien zale¿eæ nasz nastrój.
Stary 2014-10-21, 07:32   #637
Miskaa78
Kazar Lady

Wiadomo¶ci: 22 900

¶ciê³am po³owê d³ugo¶ci, mia³am nie¼le przesuszone i cieniutkie ( chyba nie popalone) zastanawiam siê, co jest winowajc± ( jakie¶ 2 miesi±ce temu podcina³am koñcówki) czyzby jednak dyfuzor
juz mi siê nie chce czekaæ, a¿ same wyschn±, a ciêzko mi zrezygnowaæ z fal
nie wiem, co mam z nimi zrobiæ by siê tak nie niszczy³y

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczaj±c± g³upot±..

Miskaa78 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2014-10-21, 07:33   #638
paulownia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 861

Czlowiek rano wchodzi na Wizaz zaspany z kawa, a tu go powalaja takimi fotami. Boskie locze, Joanku! I ten kolor.

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Poka¿ wiadomo¶æ
Nawet mimo odgniatania? U mnie jest dok³adnie odwrotnie. Po ¿elu s± miêkkie i elastyczne, a po piance/kremie do loków szorstkie, sztywne albo pozlepiane. Ale odgniatam ¿el d³ugo i mocno.
Mimo odgniatania, mimo. Ale - co wlos to upodobania. Kupilam pianke.

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Poka¿ wiadomo¶æ
Trudno powiedzieæ co¶ o sk³adzie szukaj na kwc: syoss heat protect mousse czy jako¶ tak, fajna jest i codzienne u¿ywanie d³u¿szy czas nie wysusza
Owszem, juz ja znalazlam na KWC. Nie najgorsza. Ale juz ulowilam Welle 2.dniowa objetosc, sklad podobny tyle ze bez amodimethicone.
Noc z Vatika, niedlugo mycie i maska, i zobaczymy jak sie pokreca jak cos z tego wyjdzie i nie bedzie paskudne to pstrykne fote.
paulownia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-21, 08:32   #639
201711281320
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 3 979

Cytat:
Joanku - Krótkie w³osy s± jeszcze trudniejsze do ogarniêcia i upierdliwie, wiêc nie wiem czy jest sens ¶cinaæ bo i zapuszczanie potem mêczy.
A ja w³a¶nie jak mia³am takie d³ugie w³osy jak Joanku to mia³am wiêksze problemy z doprowadzeniem ich do ³adu ni¿ teraz jak mam do ramion. Przy d³ugich ³adnie mi siê zawsze koñce krêci³y ale w³osy przy g³owie pomimo suszenia dyfuzorem by³y po chwili przyklapniête. Teraz s± l¿ejsze i krêc± siê ju¿ od g³owy.

A tak poza tym to zgadzam siê z Klaudenc, ¿e nie mo¿na daæ siê zwariowaæ. Wszystkie macie piêkne w³osy, ka¿da inne i tak ju¿ jest i bêdzie z nami krêconymi, ¿e jednego dnia wyjdzie super, drugiego trochê gorzej, a pewnie i tak wiêkszo¶æ ludzi nawet tego nie zauwa¿y
201711281320 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-21, 09:02   #640
Curly81
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 805

Cytat:
Napisane przez ShrinkingViolet Poka¿ wiadomo¶æ
Ja wiem, znam to. Mnie strasznie wolno w³osy schn± - kiedy¶ by³o 1,5 h gor±cym nawiewem przy d³ugo¶ci lekko za ramiona. Normalnie my¶la³am, ¿e mi ³apsko odpadnie z t± suszark± i chyba mam awersje do tego urz±dzenia teraz. Muszê przyznaæ, ¿e niezale¿nie od tego jak loki s± cudowne - ZAWSZE bêdê zazdro¶ciæ dziewczynom z prostymi tego jak ³atwo je mog± utrzymaæ. Jak szybko mog± przeczesaæ w³osy i wyj¶æ, ¿e w zasadzie nawet przy myciu SLS i jakiej¶ kiepskiej od¿ywce w³osy wygl±daj± w porz±dku. Ostatnio taka jedna z piêkn±, l¶ni±c± tafl± w³osów powiedzia³a, ¿e pierwszy raz w ¿yciu na³o¿y³a od¿ywkê bs. No tak, jak ja nie na³o¿ê to nie mam siê co ludziom pokazywaæ.
mi te¿ wolno schn± ale my¶lê,¿e dlatego,¿e nak³±dam du¿o b/s i stylizatora.Jak nie na³o¿ê nic to schn± szybciutko pomimo,¿e s± d³ugie.1/3 czasu czyli godzinê jak schn± same i je podwijam do góry by dolna warstwa wysch³a.Czasami tak robi³am jak chcia³am by olej by³ na³ozony na surowe w³osy....Teraz juz nie chce mi siê tak bawiæ bo widzê,¿e na b/s te¿ jest ok.

Klaudenc, ma racjê,krótkie w³osy wymagaj± tak samo stylizacji.Ja w liceum przez 3 lata mia³am krótkie,wiec wiem ile siê musia³am nagimnastykowaæ by dobrze wygl±da³y a mia³am ju¿ dawno bzika na punkcie w³osów.Pamiêtam jak nauczycielka matematyki powiedzia³a miêdzy wierszami do mojej matki,¿e ja to mam zawsze ³adne w³osy i jak ja to robiê a moja mama,¿e wstajê o 6.00 rano i ponad godzinê zajmujê ³azienkê bo stylizujê.Mia³am na 8.00 w trzeciej klasie liceum ca³y rok.

Dzisiaj pierwszy raz zamierzam u¿yæ waxa z olejami m.in makadamia.Ciekawa jestem efektu.Do maski jako gratis dodane by³o serum od¿ywcze z tej samej serii..i muszê powiedzieæ,¿e jest lepsze od tego z A+E.Dla mnie super!Moje w³osy ch³on± du¿o i muszê im sporo na³o¿yæ by mia³y ciê¿ar i by³y fajne.Ostatnio u rodziców nie mia³am oleju to odgniot³am serum biowaxa a potem jeszcze oliw± z oliwek.By³o chyba fajnie bo w³asnie ten tekst us³ysza³am,¿e próbuje wmówiæ wszystkim,¿e mam takie naturalne.Nie,noszê perukê.Jak siê pakowa³am to zagl±dali mi do walizki czy nie pakujê lokówki czasem.U mnie w rodzinie tylko ja mam krêcone.Moja prababcia te¿ mia³a loki kruczoczarne ale kto to pamiêta.Prababcia zmar³a 33lata temu przed moimi urodzinami.Babcia mi mówi³a i pokazywa³a zdjêcia.

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Poka¿ wiadomo¶æ
A tak poza tym to zgadzam siê z Klaudenc, ¿e nie mo¿na daæ siê zwariowaæ. Wszystkie macie piêkne w³osy, ka¿da inne i tak ju¿ jest i bêdzie z nami krêconymi, ¿e jednego dnia wyjdzie super, drugiego trochê gorzej, a pewnie i tak wiêkszo¶æ ludzi nawet tego nie zauwa¿y
zgadza siê ale ludzie zauwa¿aj± bo jak moje w³osy maj± kiepski dzieñ to komplementów nie dostajê a jak fajnie to tylko wyjde z domu i ju¿ s³yszê Jakie piêkne loki.Jak s± takie sobie to komplementów nie s³yszê.

W oczekiwaniu na kolejne szczê¶cie

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2014-10-21 o 08:58
Curly81 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-21, 09:22   #641
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wikaa24 Poka¿ wiadomo¶æ
Tez tak mam, nienawidzê tego czubka g³owy... z przodu s± eleganckie a z ty³u okazuje siê, ¿e sianko

Dzisiejsze po malinowym alberto, lubimy siê coraz bardziej
Przeoczylam wczoraj takie ladne fale.
Jak ci sie udaje zrobic takie ladne zdjecia telefonem do lustra? Ja zawsze kombinuje z moim IPhonem i ciagle mi wychodza krzywe foty.
Siedze z duza iloscia dobroci na glowie.

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-21, 09:33   #642
Klaudenc
Moderator

Wiecie co, ja ju¿ w weekend centralnie po prostu rycza³am do poduchy, ¿e mam stres, ¿e nic siê nie uk³ada, ¿e ca³e po¶ladki i uda mam w popêkanych ¿y³kach, problemy ze zdrowiem i ci±gle co¶ boli, w³osy mi wylatuj± i s± wszêdzie i nawet nie mam siê komu wygadaæ jak akurat potrzebujê. Ka¿dy by w koñcu siê pod³ama³. Tyle ¿e nie zatruwam tym ¿ycia ka¿demu bo i po co jak mo¿na o czym¶ mi³ym porozmawiaæ.

Komplementy dostajê tylko od t¿ta, wiêc mo¿e nie zwracam uwagi na to co ludzie my¶l± i mówi± o moim wygl±dzie bo je¶li ju¿ to zwracaj± uwagê na ubranie albo makija¿. Nie widzê jednak sensu, wmawianie sobie na si³ê i szukanie dziury w ca³ym, problemu, którego nie ma. Wiêc wybaczta ludzie, ale chyba wredna ze mnie baba bo te¿ wola³abym mieæ takie 'problemy' jak w³osy, a dodatkowo ponury nastrój mnie ogarn±³ i musia³am zwróciæ na to uwagê.
A rozprostowane w³osiê jak u martaakow czy maliniarki to mi siê ostatnio podoba bardziej jak loki i te¿ w takim chodzê, wszak kobieta zmienn± jest i czasami potrzebuje odmiany

Curly - te¿ chcê t± maseczkê sobie kupiæ ale nie wiem czy szopy nie bêdzie. ma³olubne oleje tam s± dla mnie i dwa inne biovaxy mi nie pasowa³y.

Miskaa - a mo¿e koñcówki nie lubi± jakiego¶ oleju który u¿ywasz albo od¿ywki czy maski i dlatego siê wysuszaj±?

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2014-10-21 o 09:50
Stary 2014-10-21, 11:39   #643
Miskaa78
Kazar Lady

Wiadomo¶ci: 22 900

Cytat:

Miskaa - a mo¿e koñcówki nie lubi± jakiego¶ oleju który u¿ywasz albo od¿ywki czy maski i dlatego siê wysuszaj±?
ju¿ pojêcia nie mam co im robiê ¼le
na pewno myjê wiêcej szamponem, susze suszark±
dzis maska 24 sk³adniki z bingo
i musze pomy¶leæ co dalej
za du¿o olei nie u¿ywam, lniany, sezam, orzech w³oski, oliwa
nie wyzusz± - zawsze k³adê olej na odzywkê

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczaj±c± g³upot±..

Miskaa78 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-21, 12:26   #644
201711281320
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 3 979

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Poka¿ wiadomo¶æ
¶ciê³am po³owê d³ugo¶ci, mia³am nie¼le przesuszone i cieniutkie ( chyba nie popalone) zastanawiam siê, co jest winowajc± ( jakie¶ 2 miesi±ce temu podcina³am koñcówki) czyzby jednak dyfuzor
juz mi siê nie chce czekaæ, a¿ same wyschn±, a ciêzko mi zrezygnowaæ z fal
nie wiem, co mam z nimi zrobiæ by siê tak nie niszczy³y
Ja suszê w³osy dyfuzorem po ka¿dym myciu (co 2. dzieñ) od mniej wiêcej 13 lat Nie zauwa¿y³am, ¿eby w zwi±zku z tym w³osy siê niszczy³y. ¦rednio co pó³ roku podcinam w³osy, nie farbujê, bo póki co siwych nie mam, stosowa³am tylko klasyczn± pielêgnacjê i nic z³ego siê nie dzia³o. Chyba, ¿e ty masz takiego pecha, ¿e faktycznie suszenie tak ¼le wp³ywa na twoje w³osy.
Na moje w³osy koszmarnie wp³ywa³o farbowanie. Odk±d wróci³am do naturalnego koloru jest dobrze.
Zainspirowana Wami, kupi³am ten olejek w Rossmannie i ju¿ 3 razy na³o¿y³am na ca³± noc na w³osy Na razie specjalnych efektów nie zauwa¿y³am ale mo¿e trochê w³oski bêd± szczê¶liwsze.
A je¿eli chodzi o pl±cz±ce siê w³osy córki, to olejek super pomaga, z tym ¿e za ka¿dym razem jak dot±d za du¿o go na³o¿y³am i w³osy nie wygl±da³y dobrze Ale chocia¿ nie by³o p³aczu przy czesaniu...
201711281320 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-21, 12:35   #645
magda1706
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 27 465
GG do magda1706

Cytat:
mam wra¿enie, ze moje w³osiska wcale nie lubi± protein. Myjê teraz Kallosem no i s± takie ¶rednie, taki miêkki puch, skrêt jest super po myciu ale w trakcie dnia siê nie utrzymuje. Pomy¶la³am , ¿e mo¿e brak im protein bo po ka¿dym myciu ³adujê mocno emolientow± od¿ywkê. No i zajrza³am na blog Wied¼my by przejrzeæ listê proteinowych od¿ywek. Ka¿d± z tych, które s± na li¶cie, a które mia³am przyjemno¶æ testowaæ ¼le wspominam. Farmonê lnian±, Joannê z Apteczki Babuni, Shaumê Krem i Olejek, od¿ywkê Nivea Long Repair, Biovaxy, no i ten kallos mleczny te¿ cudów nie robi ale dam mu szansê jeszcze. Co tu zrobiæ, bo z samymi emolientami to ³atwo o przenawil¿enie co mi siê czêsto zdarza i chyba teraz w³a¶nie je mam
Vidia Ja stosujê tylko i wy³±cznie emolientowe od¿ywki. Jakakolwiek proteina powoduje u mnie nieogarniêcie na g³owie Proteiny tylko i wy³±cznie w obecno¶ci oleju, w formie od¿ywki d/s a potem od¿ywka b/s i to z dodatkiem oleju znowu Proteiny dajê tylko dlatego, ¿e wiem ¿e potrzebuj± od czasu do czasu no i muszê te od¿ywki w koñcu zu¿yæ haha Nie ma nic na si³ê. A mo¿e twoje w³osy potrzebuj± przerwy w ogóle od protein i emolientów? Np. raz na jaki¶ czas tylko szampon? Albo proteiny + emolienty ca³y czas?
magda1706 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-21, 12:57   #646
paulownia
Zakorzenienie

No, tak wyszlo dzisiaj. Obleci.
Troche obcielo z tylu, ale mowilam - pstrykanie fotek do lustra idzie mi jak krew z nosa.
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg Groszki i fale 026.jpg (51,9 KB, 53 za³adowañ)
Stary 2014-10-21, 14:58   #647
Joanku
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 159

Dziêkujê raz jeszcze za mile s³owa

Paula, jak ³adnie u Ciebie

Dzi¶ zamiast twisted sista chwycilam do reanimacji olej+woda (brawo ja) bo mam w identyczej butelce, tylko kurka nieoznakowanej...
A bylam taka zaaferowana porannym lataniem, ¿e sie nie zorientowa³am.
Mam wiêc na glowie taka tlustawa mokra w³oszke. : brzydal:
One to co prawda spij±, ale teraz jest przesmiesznie.
Joanku jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-21, 15:30   #648
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulownia Poka¿ wiadomo¶æ
Owszem, juz ja znalazlam na KWC. Nie najgorsza. Ale juz ulowilam Welle 2.dniowa objetosc, sklad podobny tyle ze bez amodimethicone.
Bardzo j± lubiê. Co prawda mocno nie utrwala, daje raczej delikatne podkre¶lenie, ale nie skleja i fryzura bardzo naturalnie wygl±da.

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Cytat:
One to co prawda spij±, ale teraz jest przesmiesznie.
Zawsze mnie zastanawia to. Moje nie spijaj± olejów.
Pomaga rozczesanie, je¶li przesadzi³am tylko ciut, a tak to do mycia siê nadaj± wy³±cznie.
Stary 2014-10-21, 18:29   #649
Joanku
Zadomowienie

Jak nawale nie wiadomo ile to tez tylko mycie zostaje, ale w sprayu bylo 3/5 TS 1/5 wody i tyle samo oleju.
Czyli wystarczaj±co ¿eby utluscic ale nie na tyle zeby nie spily ;p
Stary 2014-10-21, 18:56   #650
vidia9
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 368

Cytat:
Napisane przez magda1706 Poka¿ wiadomo¶æ
Vidia Ja stosujê tylko i wy³±cznie emolientowe od¿ywki. Jakakolwiek proteina powoduje u mnie nieogarniêcie na g³owie Proteiny tylko i wy³±cznie w obecno¶ci oleju, w formie od¿ywki d/s a potem od¿ywka b/s i to z dodatkiem oleju znowu Proteiny dajê tylko dlatego, ¿e wiem ¿e potrzebuj± od czasu do czasu no i muszê te od¿ywki w koñcu zu¿yæ haha Nie ma nic na si³ê. A mo¿e twoje w³osy potrzebuj± przerwy w ogóle od protein i emolientów? Np. raz na jaki¶ czas tylko szampon? Albo proteiny + emolienty ca³y czas?

U mnie mo¿e byæ podobnie jak u Ciebie zestaw emolienty+proteiny chyba nie dzia³a, da³am ostatnio na umyte Kallosem latte od¿ywkê d/s Garnier Oleo Repair, a potem b/s Joannê lnian± spróbujê zrobiæ im reset ale to w pi±tek mo¿e bo nie mogê sobie na jeszcze wiêksz± szopê pozwoliæ w tygodniu kiedy wychodzê do ludzi
jakisnick bosko w codzienniku
vidia9 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-21, 19:20   #651
Klaudenc
Moderator

Chyba kocham wcierki - mia³am niedawno siañsko to u¿y³am od¿ywki z lidla volume (piêknie nawil¿a) i codziennie wcieram ampu³ki z radical. I z dnia na dzieñ jak nie myjê jest bardziej nawil¿ono, po joannie rzepie te¿ tak mia³am. My¶la³am ¿eby umyæ dzi¶, ale nie potrzeba bo s± fajne nawet

Znalaz³am kolejnego ciekawego bloga do czytania, bêdê mia³a co studiowaæ bo po weekendzie od szko³y wolne tydzieñ i chyba zanudzê siê na ¶mieræ i rozleniwiê. Od wakacji do ¶wi±t czas mi tak szybko leci jakby to by³a chwila dos³ownie, te¿ tak macie?
Stary 2014-10-21, 19:41   #652
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Jak nawale nie wiadomo ile to tez tylko mycie zostaje, ale w sprayu bylo 3/5 TS 1/5 wody i tyle samo oleju.
TS to jaka¶ od¿ywka?

Ja psikacza do w³osów mam mniej wiêcej 1/10 od¿ywki b/s, reszta woda i i tak nie mogê za du¿o tego napsikaæ.
Stary 2014-10-21, 20:18   #653
magda1706
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 27 465
GG do magda1706

Cytat:
U mnie mo¿e byæ podobnie jak u Ciebie zestaw emolienty+proteiny chyba nie dzia³a, da³am ostatnio na umyte Kallosem latte od¿ywkê d/s Garnier Oleo Repair, a potem b/s Joannê lnian± spróbujê zrobiæ im reset ale to w pi±tek mo¿e bo nie mogê sobie na jeszcze wiêksz± szopê pozwoliæ w tygodniu kiedy wychodzê do ludzi
Nigdy nie dajê od¿ywki z proteinami samej. Zawsze mieszam z olejem albo z emolientow±. Inaczej powoduje puch. Potrzebuj± protein ale jeszcze tego nie wiedz± w ka¿dym razie skoro zawsze po emolientach jest ³adnie to dla zachowania równowagi czasem im przemycam na chwilê proteiny.
Je¶li nie spróbujesz to nigdy siê nie dowiesz
magda1706 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-21, 21:02   #654
Joanku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martaakow Poka¿ wiadomo¶æ
TS to jaka¶ od¿ywka?

Ja psikacza do w³osów mam mniej wiêcej 1/10 od¿ywki b/s, reszta woda i i tak nie mogê za du¿o tego napsikaæ.
Twisted sista
Stary 2014-10-22, 07:59   #655
Nieszka__
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 020

Cytat:
Napisane przez ShrinkingViolet Poka¿ wiadomo¶æ
U mnie jest zawsze minimium pó³ godziny, w±tpiê by w 5 minut co¶ wniknê³o, szkoda kosmetyku.

Anwen poleca³a Joanne Rzepe.* Ja obecnie jadê na kozieradce, Jantar by³ chyba ogólnie pierwszym kosmetykiem, który nie zadzia³a³ na mnie absolutnie, jakbym wciera³a wodê we w³osy.

* - https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...acniajaca.html

Ja mia³am kupiæ jak±¶ od¿ywkê now± bo mokra jesieñ przysz³a wiêc chcê w³a¶nie co¶ z silikonem. Prawdopodobnie padnie na Garnier Goodbye Damage lub Oleo Repair. Masz jeszcze jakie¶ typy na silikonowe od¿ywki? Bo te niby maj± amodiethicone ale niezbyt wysoko w sk³adzie. Sama nie wiem.

A jeste¶cie pewne, ¿e to nie s± po prostu zwyk³e w³osy pozbawione pigmentu? Czasem siê takie zdarzaj± i to mo¿e byæ wstêp do siwienia w³a¶nie.

O, Joanna Rzepa, Kiedy¶ u¿ywa³am, ale krótko, wiêc ciê¿ko mi mówiæ o efektach.

Co do od¿ywki to sama nie wiem i spróbujê chyba podan± przez Ciebie Goodbye Damage. Chyba ¿e kto¶ jeszcze zna od¿yweczkê silikonow± na tak± pogodê?
Nieszka__ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-22, 08:19   #656
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nieszka__ Poka¿ wiadomo¶æ
O, Joanna Rzepa, Kiedy¶ u¿ywa³am, ale krótko, wiêc ciê¿ko mi mówiæ o efektach.

Co do od¿ywki to sama nie wiem i spróbujê chyba podan± przez Ciebie Goodbye Damage. Chyba ¿e kto¶ jeszcze zna od¿yweczkê silikonow± na tak± pogodê?
Jak ju¿ wspomina³am - je¶li Goodbye Damage, to tylko kuracja ekspresowa, bo od¿ywka nie jest udana.
Stary 2014-10-22, 17:19   #657
Cukiiereczek
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 401

Cytat:
Muszê wkoñcu zrobiæ sobie jaki¶ psikacz reanimacyjny, bo ju¿ mnie denerwuje bieganie z rana od ³azienki do pokoju (zmoczyc w³osy, na³o¿yæ od¿ywkê itd). Tylko u mnie oleju by by³a pewnie 1/10
A jak± od¿ywkê polecacie do takiego psikade³ka? Joa¶ka mo¿e byæ?

Dziewczyny mam ogromna pro¶bê. Czy mog³yby¶cie poleciæ mi jak±¶ dobr± suszarkê z dyfuzorem, z funkcj± zimnego nawiewu, jonizacj± itp ? Czyli tak±, ¿eby kupiæ jedn±, a porz±dn±. Kiedy¶ poleca³y¶cie jak±¶, ale nie pamiêtam nawet nazwy firmy tylko tyle, ¿e jest ró¿owa .

Cukiiereczek jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-22, 17:22   #658
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Cytat:
Spojrza³am. Faktycznie, ale ekstra.

Ja siê coraz bardziej lubiê z tym ¿elem organicznym Andalou. W za³±czniku w³osy stylizowane w³a¶nie na ten ¿el z odrobin± Joanny Styling Effect, bo chcê j± skoñczyæ. Tym razem na³o¿y³am duuu¿o ¿elu. Bardzo ³adnie siê odgniót³. Zdjêcia zrobione prosto po stylizacji. Chodzi³am potem po dworzu, nawet la³ deszcz i trochê zmok³am, a nie mia³am wielkiego puchu. Wygl±da mi na to, ¿e moje w³osy lubi± lekkie ¿ele w du¿ych ilo¶ciach. Podobnie kiedy¶ by³o z ¿elem Artiste. Jedyne co, to nie mogê uzyskaæ takiej objêto¶ci, jak± bym chcia³a. Chyba mam beznadziejny dyfuzor. Ale i tak bêdê kupowaæ drug± suszarkê, bo za d³ugo trwa moje suszenie, susz±c jedn±, to spróbujê znale¼æ jaki¶ lepszy.
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg 21pazdziernika2014.jpg (30,1 KB, 26 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 21pazdziernika2014_2.jpg (32,8 KB, 34 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 21pazdziernika2014_3.jpg (29,0 KB, 27 za³adowañ)
Stary 2014-10-22, 17:31   #659
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

W ogóle, jak to jest... Patrzê w lustro i my¶lê: ale mam ju¿ d³ugie w³osy! A potem widzê te zdjêcia i: o rany jakie krótkie...
Stary 2014-10-22, 18:19   #660
Klaudenc
Moderator

Nie chce mi siê tych w³osów isæ myæ, my³am w sobotê i to jeszcze od¿ywk± i ju¿ mam przychlast trochê nie ¿e t³uste tylko wymêczone pogod± itd. jakbym zawsze mog³a tyle czasu je nosiæ w miarê przyzwoitym stanie bez mycia to by³oby elegancko.

W przysz³ym tygodniu podcinam bo koñcówki s± ju¿ bebe. Mo¿e jak te szpice zetnê to jakie¶ fajniejsze bêd±. Doradzicie mi jakie serum do koñcówek warto kupiæ? Raz mia³am taki kosmetyk, szuka³am stacjonarnie czego¶ ale nic nie by³o fajnego to pomy¶la³am ¿e przy okazji przesy³ki zamówiê sobie co¶ z polskiej strony. Nie wiem tylko czy lepsze jest takie tradycyjne oleiste serum czy mleczko z silikonami np. z Marion. Zale¿y mi te¿ na przyzwoitej cenie bo nie chcê za jaki¶ olejek na koñcówki 40z³ wywalaæ.
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-04-13 18:22:26

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:17.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.