|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci ![]() |
|||
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
15 | 35,71% |
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
0 | 0% |
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
1 | 2,38% |
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
15 | 35,71% |
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
0 | 0% |
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
3 | 7,14% |
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
4 | 9,52% |
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
4 | 9,52% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#932 | ||||
Zakorzenienie
|
Genialna!!!
![]() Super, że Haniołkowi już lepiej.. Cytat:
![]() i uzbieralam juz prawie 90 rzeczy zeby na takim ryneczku sprzedac ![]() Jejku biedak mały ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Uwaga uwaga ![]() Wózek sprzedany ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#933 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#934 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziubek nie bój sie, jeżeli Panie by widziały, że Szymuś nie daję rady to zadzwoniłyby ![]() ![]() ![]() Brumek Ja nie pomogę, bo wg nie wiem co o chodzi ![]() Marina trzymam kciuki aby teść się zgodził ![]() Jacieee no tak nie napisałaś, że nie będziesz szczęśliwa. To się nazywa po prostu kompromis który w małżeństwie jest bardzo ważny, przynajmniej dla mnie. Będąc na Twoim miejscu pewnie bym postąpiła tak samo ![]() Marzena świetna czapa ![]() ŁAZIENKA - moja tak samo, jak wasze wc to najlepsza zabawa i wrzucanie czegokolwiek do wanny. Papier też już był brany pod uwagę w formie rozrywania go, a najlepsza zabawa to układanie wkładek higienicznych ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#935 |
Zakorzenienie
|
moja wczoraj chciala podpaske rozszarpac...
|
![]() ![]() |
![]() |
#936 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() super! ![]() ![]() może mnie zmobilizujesz tą informacją żebym i ja coś wkoncu powystawiala ![]() Cytat:
![]() ![]() własnie parowke Jasiek jadl i tez dokładnie te z szynki zreszta one sa bardzo spoko na wyjezdzie dzieciaki starsze jadły non stop to i on się dorwał ![]() a jajecznice to dajecie juz taką normalną czy caly czas robioną na parze? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#937 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#938 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#939 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeszcze 40 min .... dłużej w tej pracy nie wytrzymam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#940 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
no to własnie chyba tez muszę zapodac ![]() ![]() a mowiłam wam jak jechaliśmy na dzialke to zapobiegawczo gdyby nie mial co zjeśc, kupilam mu dwa słoiczki zupki na wyjazd, i przyjechaly z nami do domu ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Brumek i gratuluje nazwijmy to po imieniu ![]() Mamad wymiękłam z rana ten watek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#941 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() hanka lubi normalne "dorosłe" jedzenie. póki co nie grymasi. i też się zastanawiam czy jej tak zostanie czy - jak większość dzieci- w wieku ok. 2-3 lat dopadnie ją etap "niejadka" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#942 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jajecznice normalna na patelni ![]() Cytat:
Ja tez mam taka nadzieje bo Lili wciaga wszystko co widzi.. choc moja siostrzenica jadla wszystko, nawet zupe grochową, fasolową, z soczewicy itd. teraz ma 9 lat i jest moze 5 dan ktore ona zjada... np pizza, kotlet, naleśnik, biala kielbasa, placki ziemniaczane.. zup się nie tknie, na widok makaronu ją naciąga.. o wędlinie, serze, maśle itd nie ma nawet mowy.. warzyw nie je, z owoców je tylko porzeczki, maliny i truskawki.. masakra.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#943 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wczoraj moje dziecię zrobiło samodzielnie 3 kroczki, później jeszcze 4. ![]() adrji - mój też jest mlekopijcą - w ciągu doby wypija ok. 500- 600 ml |
|
![]() ![]() |
![]() |
#944 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
to w niedziele na sniadanie jak tz będzie w domu jajecznica ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#945 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() no i zapomniałam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ale musimy dać radę a parówy też daje, z indyka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() zastanawiam się właśnie czy w państwowym żłobku też się tak panie przejmują ... też mu tak mówie,że wrócę ![]() i też staram sie przy nim nie okazywać smutku, wyprzytulam i musi iść dziś śniadanka nie chciał , ani 1 ani 2 ale to pewnie dlatego ,ze w domu pije mleko przed wyjściem jakąs 1h wcześniej obiadek zjadł , pospał niecałą godzinkę ale non stop chce być przy drzwiach, jak ktos wchodzi , wychodzi to płacze, i non stop jak w inne miejsce go wezmą to idzie do drzwi ![]() on kojarzy drzwi i to ,że za nimi go zostawiamy i chyba nie chce być dalej ,żeby przypadkiem go nie ominęło nasze przyjscie ![]() Crazy a jak dziś u Was ???? |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#946 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#947 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Zaczynam nadrabiać
![]() ![]() Dzien dobry ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A jak tam Wasze sprawy projektowe? Ruszyło coś do przodu? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A propos ogniska, to mój Tz ostatnio kopał ziemniaki u nas na działce i zrobiliśmy sobie ognisko i upiekliśmy te ziemniaczki w ognisku i kiełbaskę na patyku .... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co przyjaciólka zrobiła, że miałaś dość ?? Cytat:
![]() ![]() No mniam ![]() Cytat:
![]() Sciany zawsze u nas maluje mój TZ, a ceny u nas i tak pewnie inne niż w Wawie.... Jacieeeee ...... ale pięknie napisałaś to o mieszkaniu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#948 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#950 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
![]() Mogę tylko przytulić ![]() Cytat:
![]() ![]() Takiej niani ze świecą szukać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#951 | |
Zakorzenienie
|
Super, ale szybko
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#952 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() 2. ![]() Bylismy u lekarza i dostal syropek Fosidal, nic wiecej nie kazała podawac(nawet wit C, powiedzial ze lepiej jest dawac w postaci owoców-malin, jablek, itp-co wiedzialam ![]() ![]() ![]() Cytat:
Synus Twoj na pewno szybko sie przyzwyczai, zobaczysz! ![]() Dzielna mama jestes! 2. Dziekuje ![]() 3. Moj to tez tylko mleczko by pil.Rano 240ml, wieczorkiem rowniez tyle samo, ostatnie 2 dni nie chce jesc obiadkow to daje mu kaszke z owocami, bardzo lubi. Wiecie, jak tak czytam ile te wasze dzieci jedza "norlanego"jedzenia, moj jakos tak nie chce.Ani jajecznicy, ani chlebka z "czyms", obiadow naszych tez nie(dlatego daje sloiczki, one nie sa zle ale strasznie drogo wychodzi takie jedzenie na miesiac ![]() Ja wogole mam bzika na punkcie zdrowego jedzenia i staram sie dziecku tez takie podawac ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tez sie zastanaowam nad niania od marca i zaczelam juz szukac, pytac(bo chcialabym kogos z polecenia).U nas W Zielonej ceny wyzsze, niestety ![]() ![]() Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-09-07 o 14:07 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#953 |
Zakorzenienie
|
Spadam już do domku, może wieczorkiem podczytam Was z telefonu, jak dzidziusia pozwoli
![]()
![]() |
#954 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziekuje Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Wiecie ja wogole lubie lumpeksy.Kiedys byly one o wiele lepsze, mozna bylo znaleźć prawdziwe cudeńka(jedna sukienke mam recznie haftowana, byl to rozm.44-ja nosilam roz, 36, ale byla tak piekna, ze kupilam i zanioslam do krawcowej aby mi ja zmiejszyla.Jest ponadczasowa, zawsze modna i na czasie ![]() ![]() A moje kochane dziecko spi juz 1,5 godz, ide robic obiad. Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-09-07 o 14:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#955 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
#956 | ||||||
Zakorzenienie
|
O kurcze!!!Co się dzieje? Moze wcinał coś słodkiego??
Cytat:
Cytat:
Tak? Bo juz się zastanawiałam, czy nie chować bluzek z krótkim ![]() To miłego popołudnia mamusiu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja miałam na myśli domestosa-kostkę co sie zawiesza w środku kibelka. ![]() Cytat:
![]() ![]() Dzień Dobry ![]() Julcia śpi juz 2h, za to w nocy/ rankiem do ostatecznej pobudki budzi się 2-3 razy....ale to nic , czekam na te czasy kiedy będzie przesypiać całe nocki ![]() Przyszła mi dzisiaj ta bransoletka- baza, czyli sam rzemyk i jest super-mam nadzieję, że już taki zostanie ![]() Jula wstanie, zje i jedziemy po wieszaki na ubrania, bo się panna wzbogaciła w nowe letnie sukienki i już nie ma gdzie wieszać ![]() Monia a jakie Ty mleko krowie podajesz? U nas kociołek też króluje, ale to od miesiąca-kupiliśmy na urodziny Julki i wszystkim smakowało, ale wyłamię się- wolę grilla..... Mam pytanie- jak planujecie ubierać dzieci w zimę? |Kurtka i takie spodnie na szelkach puchowe? Macie juz jesienne buciki? |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#957 | ||||||||
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
Cytat:
oj rośnie ci pomysłowy facet ![]() Cytat:
Cytat:
A czapka super! Cytat:
Moje nawet 200 ml kaszki nie zjedzą Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Dziś Lila rano zawołała" eee" i faktycznie kupka poszła na nocnik... Normalnie dumna byłam... Cos jeszcze miałam napisać i zapomniałam. ![]()
![]() |
#958 |
Zakorzenienie
|
Dziubek nie mam pojęcia jak w państwowych jest, wiem tylko tyle że są godziny jedzenia jedne i koniec.A w tym prywatnym co Emilie chodziła, dostosowywali się do dzieci, były oczywiście wyznaczone pory stałe, ale jak ktoś nie miał ochoty to podawały później,zawsze pytały co podać na śniadanie czy kaszkę, czy kanapeczki.
Pokazałam mojej córce,jak się sprząta kurze i teraz wiecznei przychodzi po chusteczki do mebli i sprząta ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Parówki Ja znalazłam fajne w Novexie nazywają się kiełbaski z fileta. Emilie jak widzi że stoję w kolejce to już je chce jeść, nie mają miesą mechanicznego odzielonego co dla mnie jest ważne, tylko sam filecik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#960 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
lekar zmówił że na razie nic z tym się nie robi, żeby przed 2 rokiem życia pokazać się u chirurga ja za 2 tygodnie mam wizytę u innego, pediatry, zwrócę uwagę na ten problem , zobaczymy co on powie do tej pory na każdej wizycie zaglądali do pieluszki, ale nikt do tej pory nie powiedział że to stulejka, dopiero ten osttani lekarz przy okazji wizyty przy trzydniówce a więc i ja jestem zainteresowana opiniami, co wam mówią lekarze na ten temat
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:33.