Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych 2009 - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-11, 18:37   #961
mariolasl
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Wybieram się jutro z małą do poradni laryngologicznej - zobaczymy co zdecydują w sprawie badania słuchu, czytam trochę na ten temat i u takiego malucha to nie jest prosta sprawa więc trzymajcie kciuki
Trzymam kciuki
A mial robione badanie sluchu juz 3 razy i bylo ok
Stary 2010-08-11, 18:40   #962
UnholyOne
Ola-Unhola

Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych

Cytat:
Napisane przez slepafuria Pokaż wiadomość
Pochwale sie co moje dziecko przed chwila wykombinowalo.

Kupilam na allegro paczke uzywanych miekkich zabawek. Wrzucilam je do pralki aby sie upraly. Po upraniu z racji braku miejscana suszarce polozylam na kaloryferze.

Natalia nie siegala.
Wziela krzeslo, przysunela do kaloryfera i weszla trzymajac sie krzesla na stojaco na odtwarzacz dvd ktory stal na podlodze obok kaloryfera. Po czym bez problemu zdjela interesujaca ja zabawke. Gdybym tego sama nie zobaczyla to bym nie uwierzyla.

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Sweterek boski! Jak czerwony kapturek.
Niezła ta Twoja córcia, kombinatorka na 5

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
raz miałam ale wołam pampersy, ale moze znów sie skusze

pomaranczowe.....a które to?

fajniutki
a Amelka faktycznie niezbyt zadowolona, może czerwonego nie lubi

ok, będe trzymac
a o której idziesz?

i jakie sa te tescowe?
happy mi tez nie podeszły, takie sztywne były

Ola, moze tylko dzis tyle kupek, ja pamietam pierwszego dnia urlopu w Zakopcu mała zrobiła chyba 5 takich nie fajnych kupek, ale nastepnego dnia juz było ok

no faktycznie zdolniacha z tej twojej córy
Mi pasują tescowe, moze i sztywne są, ale kształtne, że tak to nazwę (bella moim zdaniem mniej). Ja kupuję tylko te zielone (nie fioletowe). Za 33 zł duża paka jest ok

Mam nadzieję.
Poza tym wydaje mi się, że to ma związek z ząbkami, taki kwas z nich...łee

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
czy ktoras z was nie chcialaby wężowych koturnów z sigmy? r. 40
bo mam do sprzedania
Ja się utopię

Dziewczyny pomóżcie.
Znajdzicie mi czarne, szare i nude balerinki.
Nie mogą być z materiału tylko eko skórka, jeżeli zamsz to tylko przy ciemnych kolorach ewent., zaokrąglone nie szpiczaste, rozm 37 lub 38 (dł. wkładki 24)
Ja już nie wiem co wybrać, tyle tego.
Plisss, ja Wam zawsze szukam jak coś
Pomózcie...
Stary 2010-08-11, 18:56   #963
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
dzięki za odpowiedzi. Jak widać każdy woli co innego. Może uda mi się na sztuki kupić kilka, to zobaczę czy bedą nam pasowały, bo całą paczkę szkoda kupować jak złe będą.
jak chcesz wyślę Ci parę sztuk, nie ma problemu napisz tylko adres na priv, jutro będę " w mieście" to mogę wysłać

Mam akurat w domu i classic i te premium, które zazwyczaj używam.

Cytat:

a Amelka faktycznie niezbyt zadowolona, może czerwonego nie lubi

ok, będe trzymac
a o której idziesz?

na 12,30

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki
A mial robione badanie sluchu juz 3 razy i bylo ok
a jaki rodzaj badania miał? Mi babka przez tel. mówiła, że w grę wchodziłoby badanie BERA a do tego dziecko musi spać/siedzieć bez ruchu...u nas to niewykonalne

Edytowane przez aannuullaa
Czas edycji: 2010-08-11 o 18:57
aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 18:58   #964
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

ale jestem wypompowana, nabiegalam sie za malym

Wojtusia a ja wole jesli juz mialabym wybierac huggisy niz pampersy - pampersow w ogole nie lubie i uzywam jak nie ma moich, moze i sa miekkie ale w ogole nie chlona, co godzine musze zmieniac

huggisy lepsze ale sztywniejsze

a ja uzywam juz tylko happy i tak samo przy Eryku bylo i jestem najbardziej zadowolona i najwiecej chlona, pampki maly przesikuje jak u marioli

a te pomaranczowe to juz w ogole porazka, one chyba nie maja sciagacza, albo jakis taki maly
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 19:00   #965
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
jak chcesz wyślę Ci parę sztuk, nie ma problemu napisz tylko adres na priv, jutro będę " w mieście" to mogę wysłać

Mam akurat w domu i classic i te premium, które zazwyczaj używam.

na 12,30

a jaki rodzaj badania miał? Mi babka przez tel. mówiła, że w grę wchodziłoby badanie BERA a do tego dziecko musi spać/siedzieć bez ruchu...u nas to niewykonalne
http://laryngologia.pl/sites/37/
Tu piszą, ze można to robić w śnie indukowanym farmakolog.
U nas tego nie proponowali i dlatego zrobili inne - audiomettrię, ale ono nie jest tak dokładne jak BERA.
Stary 2010-08-11, 19:03   #966
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Wybieram się jutro z małą do poradni laryngologicznej - zobaczymy co zdecydują w sprawie badania słuchu, czytam trochę na ten temat i u takiego malucha to nie jest prosta sprawa więc trzymajcie kciuki

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość

Pisała Karola, przełożone wszystko, bo prowadząca miała duszności.
Ale sama pewnie więcej napisze.
szkoda...
a juz myślałam, ze przeczytam dobre wieści

Cytat:

Dziewczyny pomóżcie.
Nie mogą być z materiału tylko eko skórka, jeżeli zamsz to tylko przy ciemnych kolorach ewent., zaokrąglone nie szpiczaste, rozm 37 lub 38 (dł. wkładki 24)
Pomózcie...
zaraz coś poszukam

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 19:03   #967
UnholyOne
Ola-Unhola

Svi, fajny torcik u chłopaków, co
Tu masz adresy Sowy:
Wojska Polskiego 17
Ku Słońcu 67 (CH Ster)
Ustowo 45 (CH Auchan)
Stary 2010-08-11, 19:06   #968
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Svi, fajny torcik u chłopaków, co
Tu masz adresy Sowy:
Wojska Polskiego 17
Ku Słońcu 67 (CH Ster)
Ustowo 45 (CH Auchan)
wow dzieki
dobry chlopak z Ciebie

no smakowicie wyglada strasznie
Stary 2010-08-11, 19:08   #969
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
http://laryngologia.pl/sites/37/
Tu piszą, ze można to robić w śnie indukowanym farmakolog.
U nas tego nie proponowali i dlatego zrobili inne - audiomettrię, ale ono nie jest tak dokładne jak BERA.

wiem, czytałam o tym ale nie zgodzę się na to na pewno - nie dam naszpikować dziecka Bóg jeden wie czym
W najgorszym wypadku, gdyby właśnie to badanie było konieczne, w Katowicach jest ośrodek, gdzie przyjeżdża się z dzieckiem na noc i robią je właśnie jak w nocy maluchy śpią...ale zobaczymy co powie specjalista, może rzeczywiście inne badanie wystarczy

Stary 2010-08-11, 19:10   #970
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
wow dzieki
dobry chlopak z Ciebie

no smakowicie wyglada strasznie
no, ślinka leci...

Cytat:
wiem, czytałam o tym ale nie zgodzę się na to na pewno - nie dam naszpikować dziecka Bóg jeden wie czym
W najgorszym wypadku, gdyby właśnie to badanie było konieczne, w Katowicach jest ośrodek, gdzie przyjeżdża się z dzieckiem na noc i robią je właśnie jak w nocy maluchy śpią...ale zobaczymy co powie specjalista, może rzeczywiście inne badanie wystarczy
Mam nadzieje, że inaczej się da i nie będziecie musieli do Kat jechać

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość

szkoda...
a juz myślałam, ze przeczytam dobre wieści

zaraz coś poszukam
dzieki
Bo już mam kręcka
Stary 2010-08-11, 19:14   #971
aannuullaa
Wtajemniczenie

slepafuria spryciula z twojej córci nieziemska co to znaczy dobra motywacja ;-)

svi jeszcze nie gratulowałam nowych słów i umiejętności Marcelka ucałuj zięcia ode mnie

Stary 2010-08-11, 19:16   #972
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

anula dzieki
i trzymam kciuki za synowa
Stary 2010-08-11, 19:19   #973
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

nie no nie popadajmy w skrajnosc.....zawsze na nie zerkne i widze, ze to sa jakies tam "dentystyczne" sprawy ale i tak sie nie znam na tych stopniach, tytulach, certyfikatach wiec sie nad tym nie zastanawiam

widzisz dla Ciebie jest wazne.....aleTy chyba po prostu tak masz z racji wykonywanego zawodu, bo ja nigdy np nie wybieralam zadnego lekarza pod katem jego rozwoju i kariery naukowej przewaznie jak szlam do jakiegos lekarza to z polecenia, czy to dentysta czy to ginekolog, a jak przy okazji w gabinecie wisialo duzo certyfikatow to bardzo milo

jeszcze nigdy nie spotakalam nikogo, kto by wybieral lekarza ze wzgledu na jego dyplomy
Leniwiec dziś ze mnie, więc podpinam się pod wypowiedz Svi.Uważam dokładnie tak właśnie

Cytat:
nie chodzi mi konkretnie o dyplomy ale o tytuły naukowe - jeśli mam do wyboru lekarza z doktoratem albo habilitacją i drugiego bez tytułów... zakładam, ze o obu słyszałam dobre opinie to wybiorę tego z tytułami...

świadczy to o tym, ze lekarz się rozwija, a nie poprzestał na studiach tylko
mój gin od czasu siostry ciąży zdobył kilka tytułów/dyplomów.
W czasie mojej ciąży też się dokształcał.
Aktualnie otwiera klinikę. Rekonstruuję błony dziewczę co najlepsze, ma to wzięcie
Przez ten rok pisał jakieś prace i nadal się uczył i tak szczerze to gdybym go nie znała to bym go przy drugiej ciąży nie wybrała...
Jak ktoś jest od wszystkiego to jest do niczego-to tak w mega przenośni.
Cytat:
Mezowi sie nie podobalo wogole. Ja uzylam jak pies w studni, bo maz wyznaje zasade ze skoro on pracuje to ja sie zajmuje reszta, czytaj dzieckiem, domem, itd. Nie wazne ze ja tez chodze do pracy ... .

Raz tylko zaproponowal ze sie na 5 minut zajmie mala abym ja mogla sprawdzic czy na plazy sa fajne muszelki. 5 minut ! I raz ja wykapal na moja prosbe i usilne naleganie.

proszę nie gniewaj się, ale jak słyszę " on pracuje to ja sie zajmuje reszta, czytaj dzieckiem, domem, itd"to jest to dla mnie niepojęte.
Faceci są dość inteligentni i potrafią się odpowiednio ustawić.
Akceptuje się tyle na ile się pozwala.
Nie bronię mojego męża, ale i on wciąż testuje,łudząc się że popuszczę a ja wciąż jestem konsekwentna.I w najbliższym czasie mu dołoże obowiązków.

Cytat:
czy ktoras z was kupije pieluchy huggies? gorsze są czy lepsze od pampersów, bo jak patrzyłam w gazetkach to tansze niz pampersy. I jak z rozmiarami. czy 4 w pampersach to taki sam rozmiar bedzie jak 4 z huggiesów?

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

i czy kupujecie te pomaranczowe pampersy?
ja jestem wierna pampersowi.
Kilka sztuk różnych do przetestowania miałam, ale za czasów noworodka, więc nie mam porównania.
Idąc do sklepu wybieram pampki, (bo ja troll reklamowy) i tłumaczę sobie że po co kupić pakę niesprawdzonych jak mogę być z nich niezadowolona

Cytat:

Leniwa się zrobiłam, nastrój mi też się coś popsuł.Może jutro wrócę do równowagi.
Do jutra

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Cytat:

Mam nadzieje, że inaczej się da i nie będziecie musieli do Kat jechać
a ja tak gorąco zapraszam do mnie

czy ta cukiernia Sowy to u was Pralinka się nazywa?
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 19:23   #974
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość

Aktualnie otwiera klinikę. Rekonstruuję błony dziewczę co najlepsze, ma to wzięcie

o matko

Stary 2010-08-11, 19:24   #975
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Leniwiec dziś ze mnie, więc podpinam się pod wypowiedz Svi.Uważam dokładnie tak właśnie

mój gin od czasu siostry ciąży zdobył kilka tytułów/dyplomów.
W czasie mojej ciąży też się dokształcał.
Przez ten rok pisał jakieś prace i nadal się uczył i tak szczerze to gdybym go nie znała to bym go przy drugiej ciąży nie wybrała...
Jak ktoś jest od wszystkiego to jest do niczego-to tak w mega przenośni.

proszę nie gniewaj się, ale jak słyszę " on pracuje to ja sie zajmuje reszta, czytaj dzieckiem, domem, itd"to jest to dla mnie niepojęte.
Faceci są dość inteligentni i potrafią się odpowiednio ustawić.
Akceptuje się tyle na ile się pozwala.
Nie bronię mojego męża, ale i on wciąż testuje,łudząc się że popuszczę a ja wciąż jestem konsekwentna.I w najbliższym czasie mu dołoże obowiązków.

ja jestem wierna pampersowi.
Kilka sztuk różnych do przetestowania miałam, ale za czasów noworodka, więc nie mam porównania.
Idąc do sklepu wybieram pampki, (bo ja troll reklamowy) i tłumaczę sobie że po co kupić pakę niesprawdzonych jak mogę być z nich niezadowolona

Leniwa się zrobiłam, nastrój mi też się coś popsuł.Może jutro wrócę do równowagi.
Do jutra

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

czy ta cukiernia Sowy to u was Pralinka się nazywa?
wiedziaaaałam!!!!!!, ze jak napisze w skrócie to rzuci Ci się w oczy
Miałam na myśli Katowice

u nas?
Różnie, są takie jakby przedstawicielstwa i sama sowa w nazwie też.
Stary 2010-08-11, 19:29   #976
aannuullaa
Wtajemniczenie

Apel Twojego dziecka wg Korczaka

Nie psuj mnie. Dobrze wiem, że nie powinienem mieć tego wszystkiego, czego się domagam. To tylko próba sił z mojej strony.

Nie bój się stanowczości. Właśnie tego potrzebuję- poczucia bezpieczeństwa.

Nie bagatelizuj moich złych nawyków. Tylko ty możesz pomóc mi zwalczyć zło, póki jest to jeszcze w ogóle możliwe.

Nie rób ze mnie większego dziecka, niż jestem. To sprawia, że przyjmuje postawę głupio dorosłą.

Nie zwracaj mi uwagi przy innych ludziach, jeśli nie jest to absolutnie konieczne. O wiele bardziej przejmuję się tym, co mówisz, jeśli rozmawiamy w cztery oczy.

Nie wmawiaj mi, że błędy, które popełniam, są grzechem. To zagraża mojemu poczuciu wartości.

Nie chroń mnie przed konsekwencjami. Czasami dobrze jest nauczyć się rzeczy bolesnych i nieprzyjemnych.

Nie przejmuj się za bardzo, gdy mówię, że cię nienawidzę. To nie ty jesteś moim wrogiem, lecz twoja miażdżąca przewaga.

Nie zwracaj zbytniej uwagi na moje drobne dolegliwości. Czasami wykorzystuję je, by przyciągnąć twoją uwagę.

Nie zrzędź. W przeciwnym razie muszę się przed tobą bronić i robię się głuchy.

Nie dawaj mi obietnic bez pokrycia. Czuję się przeraźliwie tłamszony, kiedy nic z tego wszystkiego nie wychodzi.

Nie zapominaj, że jeszcze trudno mi jest precyzyjnie wyrazić myśli. To, dlatego nie zawsze się rozumiemy.

Nie sprawdzaj z uporem maniaka mojej uczciwości. Zbyt łatwo strach zmusza mnie do kłamstwa.

Nie bądź niekonsekwentny. To mnie ogłupia i wtedy tracę całą moją wiarę w ciebie.

Nie odtrącaj mnie, gdy dręczę cię pytaniami. Może się wkrótce okazać, że zamiast prosić cię o wyjaśnienia, poszukam ich gdzie indziej.

Nie wmawiaj mi, że moje lęki są głupie. One po prostu są.

Nie rób z siebie nieskazitelnego ideału. Prawda na twój temat byłaby w przyszłości nie do zniesienia. Nie wyobrażaj sobie, iż przepraszając mnie stracisz autorytet. Za uczciwą grę umiem podziękować miłością, o jakiej nawet ci się nie śniło.

Nie zapominaj, że uwielbiam wszelkiego rodzaju eksperymenty. To po prostu mój sposób na życie, więc przymknij na to oczy.

Nie bądź ślepy i przyznaj, że ja też rosnę. Wiem, jak trudno dotrzymać mi kroku w tym galopie, ale zrób, co możesz, żeby nam się to udało

Nie bój się miłości. Nigdy.

Stary 2010-08-11, 19:32   #977
p4w
Zakorzenienie

Unholly
ale nie wszedzie podana dł wkładki - musiałabyś pytać sprzedającego
1. http://moda.allegro.pl/item116673639...olorow_38.html

2.http://moda.allegro.pl/item116877576..._zamsz_38.html

3.http://moda.allegro.pl/item116960712...sphere_38.html

4.http://moda.allegro.pl/item116967499...pumki_r37.html te stylizowane na sportowe

5.http://moda.allegro.pl/item117608286..._zamsz_38.html

6.http://moda.allegro.pl/item117621268...s_rozm_37.html

7.http://moda.allegro.pl/item117666227...umery_okr.html

8.http://moda.allegro.pl/item117818197..._szare_37.html

9.http://moda.allegro.pl/item117818188...czarne_37.html

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-08-11, 19:39   #978
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
wiedziaaaałam!!!!!!, ze jak napisze w skrócie to rzuci Ci się w oczy
Miałam na myśli Katowice

u nas?
Różnie, są takie jakby przedstawicielstwa i sama sowa w nazwie też.
wiem, wiem ja też to celowo napisałam

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Anula a apel suuuper, samo życie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 19:43   #979
Karolinak82
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny

Jestem...jakoś przeżyłam ten dzień....reszta w klubie...a teraz lecę nadrabiać

Dziękuję Kochane za kciuki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-11, 19:46   #980
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

też tak myślę

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:

żebyś się nie zdziwiła jak mnie jutro pod drzwiami zastaniesz

Stary 2010-08-11, 20:04   #981
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:

Nie psuj mnie. Dobrze wiem, że nie powinienem mieć tego wszystkiego, czego się domagam. To tylko próba sił z mojej strony.

Nie bagatelizuj moich złych nawyków. Tylko ty możesz pomóc mi zwalczyć zło, póki jest to jeszcze w ogóle możliwe.

Nie rób ze mnie większego dziecka, niż jestem. To sprawia, że przyjmuje postawę głupio dorosłą.

Nie zwracaj mi uwagi przy innych ludziach, jeśli nie jest to absolutnie konieczne. O wiele bardziej przejmuję się tym, co mówisz, jeśli rozmawiamy w cztery oczy.

Nie wmawiaj mi, że błędy, które popełniam, są grzechem. To zagraża mojemu poczuciu wartości.

Nie chroń mnie przed konsekwencjami. Czasami dobrze jest nauczyć się rzeczy bolesnych i nieprzyjemnych.

Nie przejmuj się za bardzo, gdy mówię, że cię nienawidzę. To nie ty jesteś moim wrogiem, lecz twoja miażdżąca przewaga.

Nie zwracaj zbytniej uwagi na moje drobne dolegliwości. Czasami wykorzystuję je, by przyciągnąć twoją uwagę.

Nie dawaj mi obietnic bez pokrycia. Czuję się przeraźliwie tłamszony, kiedy nic z tego wszystkiego nie wychodzi.

Nie zapominaj, że jeszcze trudno mi jest precyzyjnie wyrazić myśli. To, dlatego nie zawsze się rozumiemy.

Nie sprawdzaj z uporem maniaka mojej uczciwości. Zbyt łatwo strach zmusza mnie do kłamstwa.

Nie bądź niekonsekwentny. To mnie ogłupia i wtedy tracę całą moją wiarę w ciebie.

Nie odtrącaj mnie, gdy dręczę cię pytaniami. Może się wkrótce okazać, że zamiast prosić cię o wyjaśnienia, poszukam ich gdzie indziej.

Nie rób z siebie nieskazitelnego ideału. Prawda na twój temat byłaby w przyszłości nie do zniesienia. Nie wyobrażaj sobie, iż przepraszając mnie stracisz autorytet. Za uczciwą grę umiem podziękować miłością, o jakiej nawet ci się nie śniło.

Nie zapominaj, że uwielbiam wszelkiego rodzaju eksperymenty. To po prostu mój sposób na życie, więc przymknij na to oczy.

Nie bądź ślepy i przyznaj, że ja też rosnę. Wiem, jak trudno dotrzymać mi kroku w tym galopie, ale zrób, co możesz, żeby nam się to udało

Bardzo mądre i zyciowe

Dzięki wielkie, zaraz przejrzę

Cytat:

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

wiem

Cytat:
też tak myślę

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

żebyś się nie zdziwiła jak mnie jutro pod drzwiami zastaniesz
Stary 2010-08-11, 20:07   #982
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
to badanie mial jak mial 1-2 miesiace, z tego pwoodu wlasnie, ze dziecko musi byc spokojne, najlepiej spac. Nie wiem, czy wykonuja go u nas w pozniejszym wieku, tzn niemowlecym, ale bedzie ciezko, aby dziecko zachowywalo sie zgodnie z wymogami.
Stary 2010-08-11, 20:26   #983
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
trzymamy kciuki

Cytat:
Karola, trzymaj się, będzie dobrze

Cytat:
A moja Oliwka kochana zaczęła ładnie chodzić. Potrafi cały pokój przejść. Ale raczkuje też jeszcze, bo tak szybciej jest. A jak ma ochote to chodzi
brawo Oliwka

Cytat:
Karo trzymam kciuki

fotki torebki - ale w roboczym stroju i robione od razu jak ja dostalam, czyli jeszcze nie uformowana, wyglada na zdjeciach na ogromna bo ja liliput jestem

Super jest ta torebka...a ja nie mam żadnej okazji a bym chętnie ją dostała

Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość
a co do mojego sniadanka to zjadlam acitvie malinową(moge??) bo mialam dylemat a wsklepie nic innego nie było bo to mój pierwszy dzień uderzeniowki , na obiad zjadałm 2 plasterki szynki z indyka i jogurt naturalny z otębami a na kolację jajko i plasterek szynki drobiowej nie popełnilam błędu??? i oczywiscie pije multum wody...

karola ja cie bardzo przepraszam, że tak się głupio zale jakby innych zmartwień nie było wybacz kochana
ja na początku starałam się tylko naturalne jogurty jeść, activie ale białą...poza tym ok...tylko mało...nie byłaś głodna?

Marica ja nie po to pisałam żebyś mnie przepraszała...nawet nie o sobie mówiłam że mam gorzej czy coś...każdy ma swoje problemy i dla każdego swoje są ważne...po prostu gdy jest mi ciężko to powtarzam sobie (opcjonalnie) że inni mają gorzej albo że mogłoby być gorzej...i przestaje się nad sobą użalać...w końcu szczęściara ze mnie że mam Zu moje kochane

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
Karolka jesteś niesamowita tyle newrów a Ty o moich butah myślisz
dziekuje Ci i za jutrzejszy dzień
Odstresowało mnie to na chwilę

Mi się podobają: 2, 5, 8

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2010-08-11 o 20:54
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 20:34   #984
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki dziewczyny
a jak Marci pije z twardego juz to kupowac mu ten miekki czy twardy? mysle, ze skoro juz sobie radzi z takiego to nie ma po co miekkiego kupowac. a moze kupie taki i taki i zobacze, ktory mu podpasuje
Ja mam tylko taki 6+ i nie wiem.

Cytat:

Cytat:
Pochwale sie co moje dziecko przed chwila wykombinowalo.

Kupilam na allegro paczke uzywanych miekkich zabawek. Wrzucilam je do pralki aby sie upraly. Po upraniu z racji braku miejscana suszarce polozylam na kaloryferze.

Natalia nie siegala.
Wziela krzeslo, przysunela do kaloryfera i weszla trzymajac sie krzesla na stojaco na odtwarzacz dvd ktory stal na podlodze obok kaloryfera. Po czym bez problemu zdjela interesujaca ja zabawke. Gdybym tego sama nie zobaczyla to bym nie uwierzyla.

Niezła jest

Cytat:
Mam nadzieję.
Poza tym wydaje mi się, że to ma związek z ząbkami, taki kwas z nich...łee
...
Dziewczyny pomóżcie.
Pomózcie...
Oby

Oj co za apel Zaraz poszperam może

Cytat:

jakie to prawdziwe.

Svi wyjeżdżam znów z niedzieli na pon więc już i tak do mnie nie dotrze ta keratyna. Wyślij mi ją jak wrócę. No i nie masz za co przepraszać

P4w będę w Krakowie, pewnie wstąpię co któregoś CH, zobaczyć czy będzie ta sukienka w promodzie?

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

No właśnie a w ogóle to jedziemy na drugi urlop. Tym razem do Krakowa na tydzień

Edytowane przez gorgulek
Czas edycji: 2010-08-11 o 20:33
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 20:41   #985
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

gor dalam ciala czyli

ale do mnie przesylki dochodza na drugi dzien, ew na trzeci
wiec do soboty powinnas miec
Stary 2010-08-11, 21:12   #986
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

mam pytanko i prośbe ma moze któraś z was jakis wykaz produktow jakie może spozywać kobieta ktora ma cukrzycę ciążową???

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

a no karola sorki ja myslalam że chodzi ci o to że to moje zmartwienie to *******a a inni maja wieksze i tak pomyślałam o twojej sytuacji ze ci ciężko a ja dupe zawracam głupotą .

dziś wiecej zjadłam, makreli pół, twaróg chudy pół kostki, pół piersi z kurczaka na samej wodzie, 4 plasterki kiełbaski i 2 jajka bez żółtka. a powiedz mi ile trwa ta 2 faza bo tego nie rozumie, 1 to uderzeniowa 5 dni, 2 nie wiem, a 3 to 10 dni na 1 kg stracony....a chyba juz wiem ta 2 tak dlugo az sie schudnie tą określona ilczbę kg???
Stary 2010-08-11, 21:19   #987
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Titi09 Pokaż wiadomość
Jeden dzień mnie nie było a tu tyle nadrabiania niesamowite jesteście

jak czytałam to się dosłownie rozmarzyłam fotel masujący...
hihihi bo Ty Nas dopiero poznajesz...zobaczysz co My potrafimy

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
dzisiaj moja biedaczka tak strasznie plakala -juz zaczelo sie przed kapiela, pewnie zabki jej dokuczaja wiec dalam jej panadol na noc, posmarowalam dziaselka a i tak juz musialam ja lulac bo pobudka byla

Karola
Kurka moja ma to samo...pół dnia dzisiaj płakała, teraz co chwilę się budzi z płaczem, do tego ma katar od wczoraj, przyszedł nie wiadomo skąd...taki typowy na zęby (przy każdym miała taki sam, zęby wyszły katar znikał jak ręką odjął)...podłożyłam jej ręczniki pod materac żeby wyżej miała...oby te zębolki szybko wyszły....

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Karo zaciskam za Ciebie

Ania wczoraj wrocila ze zlobka cala radosna, co ogromna ulga dla mnie widziec, ze Jej sie tam podoba. Zauwazylam, ze powoli uczy sie nie dotykac rzeczy typu glosnik, gniazdko- sama podchodzi na 30 cm, patrzy, zatrzymuje sie, kreci glowa i odchodzi (troche tak jak u Angi). Dzisiaj chyba pojedziemy na wycieczke rowerowa- zapowiada sie piekna pogoda.
Musze tez isc wybadac szkole podstawowa dla Ani. Podobno juz teraz musze Ja zapisac (w Holandii dzieci zaczynaja szkole w wieku 4 lat, czyli Aniusia od 2013 roku . Mam nadzieje, ze jeszcze bedzie miejsce...
A Wy juz myslicie o takich rzeczach? O rodzaju szkoly?

Ale masz mądrą Córeczkę
O szkole nie myślimy, bo i Nas to problemy ze żłobkami i przedszkolami, ale ze szkołą raczej nie

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
U nas wyjaśniła się sprawa choroby Maćka. Miał trzydniówkę, bo wysypało Go wczoraj. Chociaż mógł być to inny wirus, bo i gardło było czerwone i biegunka jest , ale ważne że nie ZUM

Karola
EKSTRA Bardzo się cieszę że to trzydniówka

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Musze jeszcze dzisiaj znalezc nowa przychodnie dla nas, bo ta dawna jest troche dla nas za daleko. I chce podejsc zobaczyc basen w okolicy, podobno maja kurs dla takich malych bakow jak Ania
Ja to się na basen wybieram odkąd Zu miała 3 miesiące i coś trafić nie mogę

Cytat:
Aha, Ola, u lekarza nie byłam. Kolezanka mi własnie sprawdziła jeszcze i orzekła ze mam węzly powiekszone wiec może ten ból głowy od tego (3 dzien juz ) a na podniebieniu urosło mi "cos" takie nabrzmiałe jest choc juz dzis troszke mniej mnie to boli. zaraz musze sobie tabl wziac jakas bo w pracy siedze i pracowac nie idzie
Kurka wodna, nie zazdroszczę...może lepiej przejdź się do lekarza niech Cię obejrzy, bo po co masz się męczyć

Cytat:
a ja mam nie lada dylemat - koleżanka zachęca mnie, zebym wyjechała do pracy do UK, a szef jak to usłyszał zaproponował mi doktorat i nie wiem co robić teraz
pierwsza opcja to plan na teraz, a samokształcenie (pewnie udałoby mi się zrobić specjalizację za jednym zamachem) to plan długoterminowy i wtedy odłożę wszystko inne na za 4-5 lat... niby wtedy też moge wyjechać, ale przez te 5 lat będę miała mega dużo pracy, przy dochodach takich jak teraz czyli średnio ale może warto ...

z drugiej strony wszyscy mówią, ze po cholerę mi ten doktorat, powinnam się skupić na praktyce i na tym zeby godnie zarabiać, a nie mniej niż ... nie urażając nikogo robotnik ale wiem też, że w UK może mi się nie udać i wtedy mogę wrócić, ale zaczynać będę musiała od nowa i stracę szansę na doktorat...
najgorsze, ze nikt mi nie doradzi

Karolinko trzymam kciuki mocno, mocno.....
Ciężka sprawa...ja uważam że doktorat robi się głównie jeśli chce się karierę naukową uskuteczniać, a poza tym w pracy taki papierek nie pomoże...z drugiej strony taki wyjazd to też niełatwa sprawa...a co wtedy z pracą małża?

Cytat:
doktorat ma znaczenie raczej prestiżowe i specjalizacja w przypadku stomatologów też raczej podnosi rangę niz wpływa na zarobki, moze jest się atrakcyjniejszym dla pacjentów... tego nie wiem bo nie jestem obiektywna
Jakoś nigdy nie interesowało mnie czy mój stomatolog ma doktorat i nigdy mi nie wpadło do głowy żeby zapytać...

Cytat:
Przyszły dzisiaj dwie bluzki (dzięki linkowi p4w kupiłam)
http://allegro.pl/item1167193600_pri..._bufki_36.html
http://allegro.pl/item1167194977_zar...sics_m_38.html

Suuuper

Fajna taka torba?
Poka na Tobie

Mi się podoba...zwłaszcza kolor i kształt

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-11, 21:29   #988
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

P4w będę w Krakowie, pewnie wstąpię co któregoś CH, zobaczyć czy będzie ta sukienka w promodzie?[COLOR="Silver"]
dzięki, ale jak miałby to być kłopot to się nie przejmuj

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość

Ciężka sprawa...ja uważam że doktorat robi się głównie jeśli chce się karierę naukową uskuteczniać, a poza tym w pracy taki papierek nie pomoże...z drugiej strony taki wyjazd to też niełatwa sprawa...a co wtedy z pracą małża?

Jakoś nigdy nie interesowało mnie czy mój stomatolog ma doktorat i nigdy mi nie wpadło do głowy żeby zapytać...
właśnie jestem po długiej rozmowie przez Skypa z tą moją koleżanką, która wyjechała do UK i nic już nie wiem... byłam przekonana, ze póki co zostaję, ale rozmowa z nią mi uświadomiła, że moje specjalizacje nic nie znaczą w UK i jeśli w ogóle planuję tam wyjechać to dokształcanie się w PL jest bez sensu

idę do klubu

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-08-11, 21:42   #989
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Ta sprzedająca ma takie buciki, jeżeli któraś takie lubi, to polecam jako sprzedającą. Przesyłka idzie z Anglii szybciej niż niektóre w Polsce

http://allegro.pl/item1184905508_atm...leriny_39.html
Super te butki

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Karola -

Cytat:
Treść ogłoszenia:

WITAM DZIS MAM DO SPRZEDANIA PRZEPIEKNE CUDO ZA KTORYM ODRAZU PO WYJEZDZIE Z GARAZU OGLONDA SIE KAZDA GŁOWA JEST TO NIEPOWTARZALNY SAMOCHUD ALE NIESTETY KUPILEM TO CACKO ALE NIEJESTEM WSTANIE GO UTRZYMAC PECHCHCIAŁ ZE NIEPRZEDUZYLI MI UMOWY W PRACY W AUTKO POPRZEDNI WŁĄSCICEL WSADZIŁ DUZO SERCA NP ZOSTAŁY WYMIENIONE KLOCKI TARCZE CYLINDERKI PRZUD I TYŁ CZYLI CAŁY UKŁAD CHAMULCOWY ,,,,, NASTEPNE ZAŁOZONE NOWE SPRZEGŁO CZYLI TARCZA DOCISK ITP ,,,,, WYMIENIONY OD KOLEKTORUW AZ PO SAM KONIEC UKLAD WYDECHOWY RUWNIEZ NOWKA ,,,, CO NAJWARZNIEJSZE TO ZROBIONY SILNIK NIEBIERZE GRAMA OLEJU I NIEMA ZADNEGO WYCIEKU, KULTORĄ PRACY PRZEWYZSZA WSZYSTKIE BMW 6CYLINDROWE I INNE TAKIE POJAZDY TO CZEBA USŁYSZEC

ZOSTAŁA ZAŁOZONA NOWA INSTALACIA GAZOWA SPALANIE GAZU PRZY NIRMALNEJ JEZDZIE W GRANICACH 13LITROW MIASTO!!! TRASA 11L JAK SIE MU DOKLADA DO PIECA TO I ZJE SOBIE 16LITROW GAZU AUTKO CHODZI NA PALIWIE I NA GAZIE ODPALA NA PALIWIE PO PRZYGAZOWANIU PRZEŁANCZA SIE NA GAZ ,,, SKRZYNIA 5 BIEGUW CHODZI SUPER , WAŁ MOST BDB ,,, TERAZ O WADACH TEJ FURKI MIANOICIE DO WYMIANY SĄ PRZEDNIE SPREZYNY KTOS JE SOBIE OBCIĄ ZEBY BYŁ NIZSZY WEDŁUG MNIE TO BYŁ BŁOND BO TRZEBA TERAZ BARDZO UWAZAC I CHUSTAJOM PRZEDNIE AMORTYZATORY TYLNIE WYMIENIONE NA NOWKI ,,,, I TO CHYBA TYLE WAD TEGO WOZU KUPIONY JEST NOWY AKUMLATOR WSZYSTKO DZIALA KARZDY WŁONCZNIUK PRZEŁONCZNIK ITP ZAINTERESOWANYCH PROSZE O KONTAKT POD NUMEREM TEL 605 363 586 begin_of_the_skype_highli ghting 605 363 586 end_of_the_skype_highligh ting LUB 500 091 668 begin_of_the_skype_highli ghting 500 091 668 end_of_the_skype_highligh ting ODPOWIADAM ROWNIEZ NA IMEIL DOM100@WP.PL CENA JEST DO NEGOCJACI ZAPROPONUJ CENE A NAPEWNO SIE DOGADAMY AUTO WARTE TEJ CENY !!!!

To mnie zabiło...CHUSTAJOM ...nie wiedziałam w pierwszym momencie o jakie chusteczki chodzi

No i cena fajna...ZAPROPONUJ CENE A NAPEWNO SIE DOGADAMY AUTO WARTE TEJ CENY...ja daję stówkę...za takie auto

Cytat:
hej
my bylismy rano na pobraniu krwi - Marcel nawet nie pisnal patrzyl sie z zainteresowaniem co ta pani mu robi jutro bedzie wynik
a wynik moczu ogolny dobry
niestety nie zawiezlismy dzis moczu do posiewu bo sie malemu worek odklil i wszystko wylalo jutro TZ zawiezie
Jaki dzielny chłopak
A za jutrzejszy wynik

Cytat:
taaaa
http://images42.fotosik.pl/101/eeca534dc35f21b6med.jpg

Antoś zrobił piątą kupę, kwaśną, luźną i w ogóle nie taką jak trzeba...
Moze to na zęby, bo dzisiaj zaczął się też bardzo ślinić, leci mu z brody i ma całą bluzkę mokrą...

A Miramej cos zamilkła, czy mi się wydaje

skierka też coś rzadko bywa, sylka, Syla39, Wredna, adaikaka, Sweet, Cass, kasiuuulka, agga, Texasik, anusia, a megi, to już w ogóle...

Texasik
, jak głosowanie?
u mnie w klatce kiedyś była kartka "Prosimy by osoba paląca papierosy Marlboro(strzelam bo już nie pamiętam jakie) powyżej piętra 5 przestała wyrzucać pety za okno, ponieważ spadają na czyste pranie. Sąsiad z piętra 4"

Chyba ząbki, co?

hop hop dziewuszki...gdzie jesteście?

Cytat:

Unholy, moze to wlasnie na zębu te kupki Antosia takie?
Oliwka wczoraj też taką zrobiła. A przebiają jej się kolejne zęby. Tym razem dolne 4. To będzie juz miała 12 zębów.
o rajumy mamy 10 mniej

Cytat:
nie, jeszcze nic nie załatwiałam, więc nie mam miejsca ani nic... więc żaden pewniak
na początku pewnie pojechałabym sama i dopiero potem z małżem i Tomkiem i pewnie jakoś byśmy szukali dla niego pracy, ale musimy się liczyć z tym, ze pewnie na początku by siedział w domu z Tomkiem

jego praca tutaj też nie jest pewna ostatnio

nie mam zadnego doświadczenia w pracy w UK, moja dobra koleżanka teraz tam zaczyna i ona mnie zachęca
na razie na pewno na jakiś czas - nie zamierzam palić za sobą mostów

małż... bardzo mnie namawia na rozwój (doktorat i specjalizacja) z tym że sam do tej pory pracy magisterskiej nie napisał

on chce wyjechać, bo brak perspektyw w jego branży jest u nas póki co, ale z drugiej strony twierdzi, ze moze jak będę miała specjalizację i doktorat + nabiorę więcej doświadczenia (na razie 3 lata pracuję tylko) w praktyce to będzie nam łatwiej przy późniejszym ew wyjeździe

słyszałam właśnie, ze takie wyjazdy są świetne dla osób samotnych jako nowe doświadczenie i kolejny etap w karierze, ale dla rodzin już średnio...

chyba pójdę do wróżki
Oooo już wiem co małż na to

Ja nie namawiam...idź idź, ale do sprawdzonej

Cytat:
dzięki dziewczyny za słowa wsparcia
ale chyba zrobię tak - złoże też jesienią wniosek o specjalizację i będę robić maksymalnie dużo w jednocześnie, zeby nie tracić czasu...
a jak nie damy rady finansowo albo ja nie wyrobię fizycznie to wtedy przyspieszymy decyzję o wyjeździe, a jak będzie dobrze to za te kilka lat pomyślę
ale do wróżki i tak chyba pójdę
te kilka lat mi się podobają....wiesz co to może być za kilka lat? Koniec świata albo w mi to lotto wygracie Chodzi mi o to że kurka życie często zmienia się z dnia na dzień

Ja Wam coś o wróżkach opowiem...ale w klubie
Stary 2010-08-11, 21:47   #990
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość
mam pytanko i prośbe ma moze któraś z was jakis wykaz produktow jakie może spozywać kobieta ktora ma cukrzycę ciążową???

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

a no karola sorki ja myslalam że chodzi ci o to że to moje zmartwienie to *******a a inni maja wieksze i tak pomyślałam o twojej sytuacji ze ci ciężko a ja dupe zawracam głupotą .

dziś wiecej zjadłam, makreli pół, twaróg chudy pół kostki, pół piersi z kurczaka na samej wodzie, 4 plasterki kiełbaski i 2 jajka bez żółtka. a powiedz mi ile trwa ta 2 faza bo tego nie rozumie, 1 to uderzeniowa 5 dni, 2 nie wiem, a 3 to 10 dni na 1 kg stracony....a chyba juz wiem ta 2 tak dlugo az sie schudnie tą określona ilczbę kg???
tu ulotka:
http://4fat.pl/download/zywienie_w_cukrzycy.pdf
http://porady-poloznej.pl/cukrzyca-ciezarnych/

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
hihihi bo Ty Nas dopiero poznajesz...zobaczysz co My potrafimy

Kurka moja ma to samo...pół dnia dzisiaj płakała, teraz co chwilę się budzi z płaczem, do tego ma katar od wczoraj, przyszedł nie wiadomo skąd...taki typowy na zęby (przy każdym miała taki sam, zęby wyszły katar znikał jak ręką odjął)...podłożyłam jej ręczniki pod materac żeby wyżej miała...oby te zębolki szybko wyszły....

Ale masz mądrą Córeczkę
O szkole nie myślimy, bo i Nas to problemy ze żłobkami i przedszkolami, ale ze szkołą raczej nie

EKSTRA Bardzo się cieszę że to trzydniówka

Ja to się na basen wybieram odkąd Zu miała 3 miesiące i coś trafić nie mogę

Kurka wodna, nie zazdroszczę...może lepiej przejdź się do lekarza niech Cię obejrzy, bo po co masz się męczyć

Poka na Tobie

Mi się podoba...zwłaszcza kolor i kształt
Jutro zrobię, ok?

Ps. uwielbiam to Twoje "kurka wodna". Mój Tato tak zawsze mówi

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości