Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012 - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-29, 19:23   #961
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
odnośnie wisiorków, to miałam ostatnio taką sytuację głupią.
Kupowałam stanik. Ekspedientka, starsza kobietka nagle złapała mnie za mój długi wisiorek (brzdękający motylek z koralikami sięgający pępka) i mówi z przerażeniem w głosie "niech pani tego nie nosi!!!!!!!!!!!!!!"
Pytam czemu? "Bo dziecko się pępowiną owinie!!"

o matko starsze panie chyba tak mają...
Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
Kurcze chciałabym wam napisać ze dzisiaj jest lepiej ale czuje sie gorzej niż wczoraj. Znowu mam skurcze, brzuch twardy i sie mega martwię ze mnie zostawia w Krakowie a mąż pojedzie do warszawy. Na dodatek jest weekend i nie ma mojego lekarza, będzie dopiero w poniedziałek mnie badać i powie co dalej.
Jasna cholera myślałam , ze kroplowka i leki pomoże. Lekow mam dużo codziennie kroplowka po której cała sie trzese a tu nic. Przed chwila był obchod i czekają do jutra z decyzja co dalej robić ;/ strasznie sie martwię bo nie myślałam ze tak sie może porobic a dzisiaj dopiero skończyłam z mala 31 tydz
oj tak mi Ciebie żal i szkoda szkoda, że nie mieszkasz bliżej, to bym wpadła Trzymaj się malutka
Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
No dokładnie, wierze ze wszystkie z nas doczekaja odpowiedniego momentu, ale rzeczywistośc czasem jest inna i nna tym etapie ciązy juz sie wszystko moze zdarzyc, a po co przyspaarzac sobie dodtakowych nerwów zakupami czy praniem prasowaniem bo nic nie gotowe

O wisiorku słyszałam a z kotem to o co chodzi? cos jeszcze słyszałam, ze nie wolno chodzić po kałużach, ale tez zapomniałam dlaczego
Jestem tego samego zdania poza tym po tym co my wszystkie tutaj przeszłyśmy- różne przypadki były są i będą to można wszystkiego się spodziewać... lepiej się zabezpieczyć Każdy się mądruje, ale przecież to nie z ich kasy i czasu będzie to wychodziło, więc po co się wtrącają a potem się prosić kogoś, bo się wyląduje w szpitalu i np. po cesarce, gdzie kobita 2 dni nie może wstać z łóżka, strasznie ją boli itp itd i jeszcze wtedy myśleć i się głowić, że tego i tamtego się nie ma? nonsens i co na oddziale sobie tak leżeć z kartkami - na której napisana jest wyprawka? nie wyobrażam sobie jakoś tego...

A o kocie... no niby jak się spojrzy na kota który ziewa (miałam kilkanaście przypadków z moim Filipsem) to niby się poroni

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-10-29 o 19:26
*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 19:27   #962
agawoo
Zakorzenienie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Dziewczynki, nadrobiłam, ale odpiszę tylko na kilka postów z ostatniej strony, przepraszam ..
Jakos nie mam dziś weny
Wymęczyły mnie te podróże po cmentarzach, gadanina teściowej, i w ogóle jakiś dziwny dzień dzisiaj mimo ślicznej pogody Rozbolała mnie głowa i jakaś taka zmarnowana jestem

Cytat:
Napisane przez izulka4 Pokaż wiadomość
Podobno to jakiś przesąd jest, że nie wolno kupować łóżeczka i wózka przed narodzinami dziecka. Ja co prawda w nie nie wierzę, ale teściowa i moja babcia z ciocią ciągle mi to powtarzają, żebym z tym zakupem się wstrzymała. A jak reszta dziewczyn? Też już macie łóżeczka i wózki w domku?
Ja nie mam ani wózka ani łóżeczka, w ogóle mało rzeczy mam dla dzidzi ... Mama też mi bez przerwy gada, żeby kupić tylko tyle, ile do szpitala a resztę dopiero jak się dzidzia urodzi ....Przykro mi że tak mówi

Ale nie zamierzam jej słuchać i kupić jeszcze trochę rzeczy O ile z wózkiem faktycznie mogę się wstrzymać (bo dalej nie wiem jaki wybrać), to łóżeczko muszę mieć wcześniej, bo niby gdzie położę dzidzię jak wrócimy do domu?
Izulka, babia i cioca wezmą dziecko do swojego łózka a ty będziesz dopiero łóżeczko kupować?

Zabobony

Cytat:
odnośnie wisiorków, to miałam ostatnio taką sytuację głupią.
Kupowałam stanik. Ekspedientka, starsza kobietka nagle złapała mnie za mój długi wisiorek (brzdękający motylek z koralikami sięgający pępka) i mówi z przerażeniem w głosie "niech pani tego nie nosi!!!!!!!!!!!!!!"
Pytam czemu? "Bo dziecko się pępowiną owinie!!"

Padłam

Cytat:
Kurcze chciałabym wam napisać ze dzisiaj jest lepiej ale czuje sie gorzej niż wczoraj. Znowu mam skurcze, brzuch twardy i sie mega martwię ze mnie zostawia w Krakowie a mąż pojedzie do warszawy. Na dodatek jest weekend i nie ma mojego lekarza, będzie dopiero w poniedziałek mnie badać i powie co dalej.
Jasna cholera myślałam , ze kroplowka i leki pomoże. Lekow mam dużo codziennie kroplowka po której cała sie trzese a tu nic. Przed chwila był obchod i czekają do jutra z decyzja co dalej robić ;/ strasznie sie martwię bo nie myślałam ze tak sie może porobic a dzisiaj dopiero skończyłam z mala 31 tydz
Nikotynka Trzymam kciuki, żeby się poprawiło Musi być lepiej, może w końcu leki zadziałają albo lekarze znajdą inny sposób, żeby zatrzymać dzidzię w brzuszku

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 19:31   #963
renata:)
Zadomowienie

n1kotynko trzymaj sie tam dzielnie ! dobrze ze jestescie pod opieką lekarzy

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

w zabobony też nie wierzę...
a co do kremów to mam teraz penaten i jest uper jak dla mnie nie wiem jak dla dzidzi...

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 19:35   #964
anankee
Rozeznanie

Cytat:
kochana zaciskam kciuki coby maleńka zechciała poczekać jeszcze z miesiąc
dobrze że dostałas te leki na rozwój płuc, w razie w dzidzia powinna dać sobie radę.
w szoku jestem ze pomimo kroplówy z fenoterolu masz dalej skurcze...
nie martw się tak i glowa do góry, jesteś w dobrych rękach. Wiem że łatwo powiedzieć, wiem dobrze co przeżywasz i wiem co to strach o dzidzie, ale najlepsze co możesz teraz zrobić to leżeć, brać leki i starać się nie martwić.

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 19:39   #965
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość

A o kocie... no niby jak się spojrzy na kota który ziewa (miałam kilkanaście przypadków z moim Filipsem) to niby się poroni
O matko, co za bzdety
Powiedzcie mi, kto wymyśla te zabobony? Skąd to się bierze? Ja chyba jakiś doktorat z tego zrobię

Stary 2011-10-29, 19:43   #966
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
fakt pogoda była dzis śliczna troszke pospacerowałam po ryneczku a potem poszliśmy z Tz do parku, a tam tyle rodzinek z małymi dziećmi po prostu wszędzie były wózki i niemowalaki, a pózniej zatrzęsienie 2-latków aż miałam ochote wyrwac komuś wózek i sama go poprowadzic

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
ooo na to nie wpadłam… zapytam Gina jak będę w pt na wizycie co mi powie… bo zgłupiałam :P
zapytaj i daj znac, bo ja tez nie wiem
Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
pewnie już o tym było ale ja niepamietam ,czym smarujecie się na rozstępy???
po kapieli lub do masazu: oliwka babydream lub zwykla bambino
mialam pharmaceris foliacti 150 ml - spoko, ale wystarczyl doslownie na kilka mazniec
elancyl 400 ml - bardzo fajny, ale wystarczyl na niecaly miesiac, a na aukcji alegro napisali,ze ma niby byc na 2,5 miesiaca...yhmy...
teraz czaje sie na fissan lub prevenstrie, bo szkoda mi kasy na elancyl
rozstepow brak, ale pytalam mojej mamy, do ktorej jestem bardzo podobna, czy ona miala i mowi, ze tylko na cycuszkach jej sie porobily, a przy 3 ciazach niczym sie nie smarowala, wiec byc moze nie mam sklonnosci
Cytat:
Skoro taki zwyczaj, to zapraszam wszystkie mamusie i ich brzusie na kawałeczek ciasta Niestety zdjęcie z sieci, bo nie mam aparatu.
Ciasto jest pyszne. Smacznego
no, kochana, witaj w naszym gronie

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
yyy... salami nie wolno?
Co z tym salami? Ja zawsze je wcinam na domowej pizzy
Camemberta to chyba można jeść bo jest z mleka pasteryzowanego, wiem, ze feta odpada, poprawcie mnie jak coś namieszałam bo już sama nie wiem
z tym salami to ja zasialam ziarnko niepewnosci, ale to tylko dlatego, ze przeciez nie mozna jesc surowego miesa, a salami robi sie z suszonego,surowego miesa
jednak nie wiem - nikt mi nie mowil, czy wolno czy nie wolno
co do fety, to ja jem, ale taka z pasteryzowanego mleka
mam nadzieje, ze zle nie robie...

Nikotynko, wysylam pozytywne fluidki, zeby szyjka sie nie skracala, dzidzia w brzuszku jeszcze dlugo siedziala i zebys miala duzo cierpliwosci i wytrwalosci

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 19:50   #967
Haniula
Zakorzenienie

neska a co konkretnie masz z penatenu?
a o kremie na zime do buzki slyszalam dobre opinie o tym :
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...da-pogode.html, przede wszystkim dlatego, że nie ma wody a to najwazniejsze na zime

Agatek niezle z tym kotem ale tak na serio to jest okropne, że ktos wymysla takie cuda i jak sie zdarzy ze ktos w to uwierzy, nie daj Boże jakies nieszczescie sie zdarzy i wtedy wyrzuty sobie bedzie robic, w stylu " a moglam nie patrzec na tego kota"
To tak jak z tymi ślubnymi przesądami ja chyba kazdy złamałam i jakoś jestem mężatką, i wcale mi z tym nie jest źle
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-29, 19:54   #968
uska000
Zadomowienie

Nikotynka bdzie dobrze

ale mam zgage;(

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 19:55   #969
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
neska a co konkretnie masz z penatenu?
a o kremie na zime do buzki slyszalam dobre opinie o tym :
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...da-pogode.html, przede wszystkim dlatego, że nie ma wody a to najwazniejsze na zime
teraz patrze na penatena to tez nie ma wody ale muszę w drogrii na opakowaniu zobaczyc
http://artykuly-niemieckie.pl/Kosmet...e-ask.tpl.html

a mam krem na odparzenia wundschutzcreme i na odparzenia z pantenolem, oliwkę, do kąpieli z oliwką, do kąpieli na noc, szampon, lotion...i nie wiem co tam jeszcze....a no i ten niesczesny puder z którym nie wiem co zrobic
mama z ciotką kupowały to kupiły co im się wydawało dobre wiec nie bede wybrzydzac
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 20:00   #970
Anabellita
Zadomowienie

patrzcie co znalazłam:
"W ciąży można jeść sery pleśniowe?
NIE, kobieta w ciąży nie może jeść serów pleśniowych oraz serów typu ser gorgonzola, camembert oraz produktów z niepasteryzowanego mleka, np. oscypków.W ciąży odstaw je na jakiś czas, bo mogą w nich być bakterie z rodzaju listeria. Kobiety spodziewające się dziecka są około 20 razy bardziej podatne na listeriozę niż pozostali dorośli. Choroba może być przeniesiona do płodu przez łożysko, nawet jeśli u matki nie ma żadnych jej objawów, i prowadzić do przedwczesnego porodu, poronienia lub powikłań zdrowotnych u dziecka"
Nie można Camemberta buuuuuuuuuu!!!!!

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 20:02   #971
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
teraz patrze na penatena to tez nie ma wody ale muszę w drogrii na opakowaniu zobaczyc
http://artykuly-niemieckie.pl/Kosmet...e-ask.tpl.html

a mam krem na odparzenia wundschutzcreme i na odparzenia z pantenolem, oliwkę, do kąpieli z oliwką, do kąpieli na noc, szampon, lotion...i nie wiem co tam jeszcze....a no i ten niesczesny puder z którym nie wiem co zrobic
mama z ciotką kupowały to kupiły co im się wydawało dobre wiec nie bede wybrzydzac
zuzyjesz spoko loko najwyzej se stopy bedziesz pudrować

a ładnie pachną ?
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-29, 20:13   #972
renata:)
Zadomowienie

Anabellita można jeśc wszsytkie sery które są z pasteryzowanego mleka pytałam ginki na opakowaniu zawsze pisze czy mleko czy mleko pasteryzowane

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 20:26   #973
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Ale szalejecie Aż ciężko mi się dołączyć do rozmowy, bo Wy tu już zakorzenione.
Ja niestety też już od miesiąca na L4 i tylko leżenie, bo rozwarcie na 2cm już jest. Byliśmy we wtorek u lekarza i na szczęście leżenie plackiem pomogło, nic się nie pogorszyło. Ale jak myślę, że muszę tak leżeć do końca to aż mnie ściska. Całą ciążę od początku znosiłam bardzo dobrze, żadnych dolegliwości, objawów itp., a tu teraz taka niespodzianka.
Cześć

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
bambusiek mnie tak bardzo bolało właśnie z prawej strony bok ,promieniowało na biodra nogi i gin stwierdził że to cos z nerkami ,moze zastój moczu,zrobił usg niby wszystko ok ,ale dał antybiotyk ten w saszetce jednorazowy i przeszło.Niech maż Cie opuka z tyłu po plecach na wys. nerek jak będzie bolało to moze to to a nie rwa
Oooo, dzięki za info
Teraz mam brać żurawit, to może pomoże

Cytat:
Dzięki Wam dowiedziałam się, że jest coś takiego jak paklanki. U mnie w rodzinie nikt tego nie używał, a jak u Was? Spotkałyście się z tym? Rzeczywiście zabija przykry zapach?
dzisiaj mówiłam o nich mamie, to się dziwiła co to

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Przedstawiam wam Haniulę

Uploaded with ImageShack.us
Miło poznać

Cytat:
Też już macie łóżeczka i wózki w domku?
My mamy wózek, a łóżeczko zamówimy jakoś koniec grudnia/styczeń
_________________________ ______
Hi

Walczę z ciastem... Biszkopta mój piekarnik zrobił (i przypiekł) w 15 minut Mam nadzieję, że ostatecznie wyjdzie dobre

Znalazłam fajną czapkę + szal, ale stwierdziłam, że do tego koloru nie mam rękawiczek, więc nie wzięłam... i żałuję

Za to mama mi kupiła koszulę nocną na po porodzie, ale jaką mi zrobiła szopkę na stoisku, to szkoda gadać

Spadam, paa
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 20:33   #974
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Agatek niezle z tym kotem ale tak na serio to jest okropne, że ktos wymysla takie cuda i jak sie zdarzy ze ktos w to uwierzy, nie daj Boże jakies nieszczescie sie zdarzy i wtedy wyrzuty sobie bedzie robic, w stylu " a moglam nie patrzec na tego kota"
To tak jak z tymi ślubnymi przesądami ja chyba kazdy złamałam i jakoś jestem mężatką, i wcale mi z tym nie jest źle
hehe, uśmiałam się z tego
sama # w grudniu zeszłego roku, ale wolę sobie nie przypominać na co przez te 6tygodni patrzyłam, co nosiłam, czy po czym chodziłam

Cytat:
patrzcie co znalazłam:
NIE, kobieta w ciąży nie może jeść serów pleśniowych oraz serów typu ser gorgonzola, camembert oraz produktów z niepasteryzowanego mleka, np. oscypków.W ciąży odstaw je na jakiś czas, bo mogą w nich być bakterie z rodzaju listeria. Kobiety spodziewające się dziecka są około 20 razy bardziej podatne na listeriozę niż pozostali dorośli. Choroba może być przeniesiona do płodu przez łożysko, nawet jeśli u matki nie ma żadnych jej objawów, i prowadzić do przedwczesnego porodu, poronienia lub powikłań zdrowotnych u dziecka"
potwierdzam to, co napisała Renata - można
pod warunkiem, że ser będzie z mleka pasteryzowanego. Zwróć uwagę na skład podany na opakowaniu.
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 20:33   #975
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
Anabellita można jeśc wszsytkie sery które są z pasteryzowanego mleka pytałam ginki na opakowaniu zawsze pisze czy mleko czy mleko pasteryzowane
Ja też tak myślałam, ale zwątpiłam.
Mam w lodówce fetę, na opakowaniu jest napisane że jest z mleka pasteryzowanego to samo czytałam na etykietce camemberta czyli są bezpieczne.
Na fetę to i tak trzeba uważać bo ma dużo soli.

A tak mi się przypomniało odnośnie zabobonów w ciąży. Ponoć jak ciężarna patrzy w wizjer w drzwiach to dziecko będzie zezowate

Ja łóżeczko miałam zanim jeszcze zaczęłam planować potomka bo odziedziczyłam je po dzieciach szwagierki.

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".

Edytowane przez Anabellita
Czas edycji: 2011-10-29 o 20:35
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 20:37   #976
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
O matko, co za bzdety
Powiedzcie mi, kto wymyśla te zabobony? Skąd to się bierze? Ja chyba jakiś doktorat z tego zrobię
pewnie jakiś debil wymyśla, bo nie ma co robić
Cytat:
ja nie potrafię nie patrzeć na mojego kota, a to, że ziewa zdarza się przypadkiem nienormalne jakieś
Cytat:
patrzcie co znalazłam:
można!! z mleka pasteryzowanego
Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
otóż to!!!!!!!!!

Stary 2011-10-29, 20:38   #977
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
A tak mi się przypomniało odnośnie zabobonów w ciąży. Ponoć jak ciężarna patrzy w wizjer w drzwiach to dziecko będzie zezowate
o matko

a jak kobieta oparzy się w ciąży, to dziecko w tym samym miejscu będzie miało znamię
Stary 2011-10-29, 20:38   #978
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
ja słyszałam, że przez dziurkę od klucza nie można patrzeć, bo dziecko zeza będzie miało są 2 wersje widzę

Stary 2011-10-29, 20:39   #979
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:
Oj Kochana jak mi Was szkoda,ale niemartw się ,głowa do góry wszystko musi byc dobrze
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 20:40   #980
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
o matko

a jak kobieta oparzy się w ciąży, to dziecko w tym samym miejscu będzie miało znamię
wcale, że nie!! bo znamię powstaje wtedy, kiedy kobieta się przestraszy czegoś i złapie się w jakimś miejscu na ciele- wtedy jest tak zwana 'myszka' czy coś

Stary 2011-10-29, 20:41   #981
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
wcale, że nie!! bo znamię powstaje wtedy, kiedy kobieta się przestraszy czegoś i złapie się w jakimś miejscu na ciele- wtedy jest tak zwana 'myszka' czy coś
aaaaaa no widzisz, człowiek się całe życie uczy

to co z oparzeniem? wymyślmy coś
Stary 2011-10-29, 20:44   #982
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość

teraz czaje sie na fissan lub prevenstrie,
Kochana, fissan jest bardzo tłusty i długo się wchłania miałam opakowanie, zużyłam całe i kupiłam produkt innej firmy Palmers Cocoa, krem, przeciw rozstępom, skoncentrowany

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 20:44   #983
NataliaM1103
Rozeznanie

Jutro jadę na małe zakupy,tż musi kurtke kupic a ja kozaczki i może jakis płaszczyk oile jakiś będzie moich rozmiarów hehe.No a do tego pewnie kupie coś dla Bartusia
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-29, 20:50   #984
*Agatek*
Zakorzenienie

Nie no masakra jakaś!!!!!!!!!! W MAM TALENT ZNÓW DO FINAŁU PRZESZŁO 2 ŚPIEWAKÓW!!!!!!!!!!! nie mogli tancerzy wybrać?!!!!!! tylko śpiewaków srak.ów?!!! wkurza mnie ten program!!!!! niech se idą do voice of poland, must be the music czy szansa na sukces!!!!!!

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Cytat:
aaaaaa no widzisz, człowiek się całe życie uczy

to co z oparzeniem? wymyślmy coś
zaraz jakiś zabobon wyjdzie rodem wizaż.pl

Stary 2011-10-29, 21:03   #985
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
zuzyjesz spoko loko najwyzej se stopy bedziesz pudrować

a ładnie pachną ?
noo będę sobie do skarpetek sypac

pachną nawet nawet, tak dzidziusiowo (tzn te produkty penatena zeby nie było)
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 21:22   #986
agawoo
Zakorzenienie

Dziewczynki, idę spać, bo padam dzisiaj :/ Dobranoc

Stary 2011-10-29, 22:05   #987
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

hej

wróciłam z urodzin kuzyna wymęczona cholernie..

wchodzę, przywitałam się (pełno ludzi), siadam do stołu a żona wujka (druga, nieznoszę jej...) mówi do mnie bardzo dobitnym i głośnym tonem: "I co Asia... rzygasz jeszcze???" ehmmm, zatkało mnie

anankee no to chata wolna możemy na imprezkę wpaść. A na poważnie, to dobrze dla Ciebie, odpoczniesz, nabierzesz sił i zregenerujesz się troche
Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
Wczoraj przeżywałam, że 11 kg na plus, ale dziś już olałam... w końcu i tak to potem zrzucę jakoś trzeba , a teraz co mam zrobić jak ten chlebek z serem, salami i pomidorkiem oraz zieloną cebulką tak się pięknie do mnie śmieje?? no co ?? :P
no pewnie, będziemy potem razem wszystkie zrzucać te kanapeczki inne słodkości
Ja widzę, że apetyt coraz bardziej mi dopisuje i coraz częściej mam ochotę na słodkie i wcale sobie nie odmawiam
Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
ja nie Kasik , ale juz informuje, że tak napisała uwaga cytuje "U nas dobrze. Miałam badania ekg bo mam duszności ale kardio powiedział że zdrowa jestem. Cukier nadal ponad normę a jutro spotkanie z diabetologiem i do domciu pewnie wyjde" napisała to dzisiaj rano, nie wspominała nic o zatruciu, więc pewnie jest wszystko ok
No właśnie pisałam już kiedyś, że mi się mylicie, chociaż nie wiem dlaczego Dobrze, że u Sandry ok, skoro nic nie pisze o zatruciu to pewnie jest ok
Cytat:
e mega big mama
nieee, nie mam 120cm chyba że miara rozpoczyna się od 20cm
chociaż po imprezowym obżarstwie mam pewnie kilka cm więcej...
na razie nie przekroczyłam magicznej granicy 100 cm

Cytat:
Ja już po usg

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
hehe właśnie miałam to napisać My chyba jakieś podobne
ahh, no już pisałam, że mylicie mi się i nie wiem dlaczego
Cytat:
ooo mój ma to samo!!!!
no pewnie, że ma to samo. Ty ciągle wcinasz czosnek, gdyby nie chciał Cię całować przez to to dziecka by nie było bo niby jak???
Cytat:
Przedstawiam wam Haniulę

Uploaded with ImageShack.us
ahhh
Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
dzisiaj dostałam od teściowej prezencik,pochwalę się...
super prezencik, a my tu właśnie debatujemy na temat kosmetyków

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Dobranoc

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-29, 22:13   #988
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Kochana, fissan jest bardzo tłusty i długo się wchłania miałam opakowanie, zużyłam całe i kupiłam produkt innej firmy Palmers Cocoa, krem, przeciw rozstępom, skoncentrowany
slyszalam,ze jest tlusty, ale podobno to dobrze, bo ja skora dobrze natluszczona, to sie nie robia rozstepy
a tego palmersa mialam probke, ale taka mala, ze nawet nie zapamietalam,czy mi podpasowal
polecasz ?
jeszcze duzo dobrego slyszalam o tej prevenstrinie, ale tez juz troche drozsza jest

Stary 2011-10-29, 22:19   #989
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
wchodzę, przywitałam się (pełno ludzi), siadam do stołu a żona wujka (druga, nieznoszę jej...) mówi do mnie bardzo dobitnym i głośnym tonem: "I co Asia... rzygasz jeszcze???" ehmmm, zatkało mnie
o jaaaa... ale ma wyczucie a Ty co na to?? mogłaś odpowiedzieć: "jo rzygam jak kot wszystkimi kolorami tęczy" lubię jak jest mi kolorowo!

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-10-29 o 22:23
Stary 2011-10-29, 22:20   #990
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Znalazłam fajną czapkę + szal, ale stwierdziłam, że do tego koloru nie mam rękawiczek, więc nie wzięłam... i żałuję
Kochana, teraz najmodniej jest jak wszystko jest z innej beczki, wiec spokojnie moglas brac, a rekawiczki dokupic jakis inny, ale pasujacy kolor

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
wróciłam z urodzin kuzyna wymęczona cholernie..

"Nie, ciociu, ale chyba zaraz zaczne"

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości