|
|
#961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 3
"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014 Edytowane przez emdzik Czas edycji: 2014-10-22 o 11:37 Powód: dopisek |
|
|
|
#962 |
|
Zakorzenienie
|
Ale takie zdjęcia z sesji w sumie fajnie wyglądają. Przecież nie widać rozstępów, ani innych przebarwień bo zawsze fotograf poprawi zdjęcie
A jak te Panie z brzuszkami ładnie wyglądają na okładkach z czasopism dla mam, my też bysmy tak wyglądały
|
|
|
|
#963 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja sesji w ciąży nie robię, jakoś tak chyba mnie to nie przekonuje. Co miesiąc robię sobie zdjęcie przodem i profilem, zawsze w tym samym ubraniu, żeby kiedyś popatrzeć jaki to miałam brzuch. Mam też zdjęcie na łóżku z testem, potem, gdzieś za miesiąc może dwa zrobię takie same z duuuużym brzuchem, a potem z moją niunią na rękach
A sesję niuni obiecała opłacić moja siostra, bo ona to ma teraz szał, wszystkie pieniądze by na nią wydała, poza tym szykuje się na matkę chrzestną niech się wykazuje :P
|
|
|
|
#964 |
|
Zakorzenienie
|
Aga ooo to dobrze wiedzieć, że Gdańska nie znasz
Będziemy bazować na okolicy dworca, co by się nie pogubić Meire ja za dwa dni zaczynam siódmy miesiąc i im bliżej, tym większa panika mnie ogarnia. Ja nie chceeeee roooodziić Wiem, jestem tchórzem, ale się boję jak cholera Wiecie co, ja tam nie wiem co mi wyszło w tym obciążeniu glukozą, że poza normą ![]() Dzisiaj w ramach eksperymentu na śniadanie zjadłam drożdżówkę z inką, z mlekiem i cukrem. Po dwóch godzinach wyszło mi 95, gdzie norma jest do 120 ![]() Dziwneeee A co do sesji dzieciowej, ohoho, już się podniecam na samą myśl, na pewno zrobię mojemu małemu
|
|
#965 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#966 |
|
Zakorzenienie
|
Meire jakby coś to znam fotografa, który robi fajne zdjęcia i jest od nas z miasta
|
#967 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja wdług pierwszego terminu mam 122 dni do porodu, według usg 115!!!
|
|
|
|
#968 |
|
Rozeznanie
|
O matko, masakra jakaś...dziewczyny...nie było mnie od piątku, bo totalny brak czasu, a tu prawie 30 stron do nadrobienia....więc od godziny przeglądam pobieżnie i wymiękam już - miałam szybko zajrzeć i zająć się robotą, zanim pójdę po Małego do przedszkola
Więc powiem tylko krótko i do najważniejszych rzeczy:Alunia - trzymam kciuki za wyniki i gratuluję pozytywnego myślenia myślę, że Mała wierceniem też Cię uspokajaMlebi - odpoczywaj po zabiegu... i w ogóle Dziewczyny jesteście Superkobitki... Przeklęte - gratuluję zdanego egzaminu , ja po wczorajszej bieganinie po lekarzach też mówiłam do Małego, że mógłby mamę zmobilizować do zrobienia prawka - nie musielibyśmy tak latać, że nawet nie miała czasu nic zjeść od 10 - 17, poza małym kawałkiem suchej bułki:/A co do lekarzy - ze mną wszystko ok, szyjka długa. No i w końcu (chyba) wiem kto ukrywa się w moim brzuszku Tym razem podobno będzie córeczka - spełni się marzenie o kokardkach i groszkach (Mój już jest przerażony wizją zakupów w ciągu najblizszych lat ) Jeszcze się upewnię za 2 tyg. na późnym usg połówkowym, bo wczoraj się ginekolożka strasznie "namęczyła" z tym małym uparciuchem żeby coś zobaczyć - "mogłyby to być też jajeczka, ale brakuje czegoś po środku" i na końcu "nie no cipka" ...Mały przez chwilę był zawiedziony, bo tak jak pisałam wcześniej chciał brata, ale jakoś się "dogadaliśmy". Druga wizyta to była juz kontrolnie z nim, bo w piątek w przedszkolu złapał jakiegoś wymiotnego wirusa:/, dwa dni spokoju, a tu w poniedziałek wieczór (chyba na wieść, ze koniec laby i wraca do przedszkola ) znów chlusnął...Idę coś porobić, bo koleżanka zapowiedziała piątkową wizytę, a tu pobojowisko jak po wojnie , ale będę zaglądać...żeby znów nie musiec czytać 30 stron
|
|
|
|
#969 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewuszki, to ja za Wami, na końcu pędzę. Mi według belly zostało 128 dni do końca.
Edytowane przez Ollllciaaa Czas edycji: 2014-10-22 o 11:51 |
|
|
|
#970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja Gdanska też nie znam... własnie chciałam zapytać co będziemy robić ![]() No ja tej sesji pewnie też nie zrobie... ale mi się takie podobają. Fakt że nie mam co ubrać i ledwo będę miała na fryzjera w listopadzie
|
|
#971 |
|
Rozeznanie
|
Ja Starszemu sesji nie zrobiłam czego bardzo żałuję, za to zafundowałam chrześniakowi i ma cudne zdjęcia (tym bardziej żałuję z moim:/) i teraz się szykuję, żeby zrobić Maleńkiej
sobie tez bym w sumie zrobiła, ale kasa się rozchodzi teraz jak woda, a to jeszcze w samochodzie coś zrobić trzeba, a to Święta niedaleko, a to oczywiście wyprawkę trzeba szykować...skąd na to wszystko brać?
|
|
|
|
#972 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ahh ile tych dziewczynek już na forum mamy ![]() Cytat:
|
|
#973 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Byłam dzisiaj na OOGT, naszykowana, że będzie tragicznie, ale samo wypicie nie było złe
![]() Wciśnięta cytryna chyba na to wpłynęła. Dopiero przed 2 godziną zaczęło mi się trochę słabo robić, ale otwarte okno i łyk zimnej wody i od razu byłam znów do życia ![]() Teraz z niecierpliwością czekam na wyniki. Jak patrzę na Wasze fotki brzuszków to zaczynam Wam zazdrościć. Dzisiaj na pobranie było kilka osób na glukozę, niby wpuszczają w pierwszej kolejności, ale zanim przyszła moja kolej, to trochę minęło, a potem nie było wolnych krzeseł, więc stanęłam sobie potulnie. Weszła w pewnym momencie kobieta z pokaźnym brzuszkiem i od razu kilka osób ustąpiło jej miejsca... Jednak, co brzuch to brzuch MARTULA- my nie mamy telewizora bo nawet mając na początku w ogóle go włączaliśmy, po przestawieniu mebli nawet anteny nie podłączyliśmy. I żeby nie musieć ścierać kurzu z niepotrzebnego mebla, oddaliśmy sąsiadom Czasem, jak jesteśmy u rodziców to coś obejrzymy razem, albo w internecie na jakiejś platformie. Albo na monitorze podłączonym do laptopa jakieś dvd EMDZIK- ja jadłam pizzę wczoraj Mąż zrobił przedwczoraj ciasto bananowe i pizze, żebym miała prowiant na cały dzień zostało tylko ciasto, może chcesz? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() HOPE- mam nadzieję, że już nie wstrzymujesz oddechu ---- Daję cynk, że w biedronce wyprzedają rzeczy ze starych gazetek. U mnie były m.in. rajstopy i skarpetki z niedawnej gazetki- za 2 zł. Rozmiary tylko 80/86, więc wzięłam dla siostrzenicy- dla niej robienie zakupów mi się jakoś podoba. Do swoich nie mam przekonania jeszcze... |
|||
|
|
|
#974 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Widzę, że wirusy szaleja co rusz to bardziej... czemu się dziwić. Pogoda jest jaka jest.
|
|
#975 |
|
Zakorzenienie
|
Emdzik, dzięki to mnie pocieszyłaś
Na szczęście z Alunią mamy podobne terminy.Węgielek, gratuluję córeczki. Niech rośnie widzę, że u nas na wątku jest przewaga dziewczynek i większość rodzi na początku lub w połowie lutego.
Edytowane przez Ollllciaaa Czas edycji: 2014-10-22 o 12:01 |
|
|
|
#976 |
|
Zakorzenienie
|
Olcia jak chcesz to ja Ci swoje drugie miejsce w kolejce chętnie oddam
stracha mam jak nie wiem Magda pewnie wejdziemy do jakiejś kawiarnio- cukierni i będziemy siedzieć i jeść No bo tak łazić to zimno trochę. I jeszcze żeby nie padało. No nie wiem, ja tam otwarta jestem. Ale się cieszę jak nie wiem A co do tej cukrzycy, to przez pierwsze kilka dni na diecie bezsłodyczowej to naprawdę, zabiłabym za czekoladę albo jakieś ciacha. Tż miał ze mną ciężko, drażliwa byłam, że hej ![]() Ale teraz to już sie przyzwyczaiłam i nawet mnie tak nie ciągnie. Węgielek do prawka przede mną jeszcze długa droga, mam nadzieję, ze zdam zanim urodzę ![]() Dobrze, że na wizycie wszystko ok ![]() Pochwalę się, obcięłam pazury u stóp, ogarnęłam tarką pięty, wysmarowałam maską do stóp i założyłam skajpy Lekko nie było, ale czuję się piękna
|
|
#977 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po intensywniejszym chodzeniu, załatwianiu spraw, twardnieje mi macica i zaczyna "rosnąć" ![]() MALADT- z tym bólem kręgosłupa, to może byłoby dobrze, żeby zobaczył to ortopeda- może zleci rezonans, albo rehabilitację, a przynajmniej jakieś ćwiczenia, które na prawdę mogą przynosić ulgę (piszę z autopsji )LUI- ja co prawda teraz na zwolnieniu jestem, ale tylko do piątku. Jeśli lekarz nie znajdzie nic nowego u mnie, to wracam od poniedziałku do pracy ![]() LOGOASIA- a terapeutą w jakim zakresie, że walizę nosisz? EWCIK- ja też jeszcze raz na jakiś czas wymiotuję- rano zwłaszcza, jeśli poprzedni dzień był obfity w atrakcję i zmęczenie... |
|
|
|
|
#978 |
|
Zakorzenienie
|
Pragnienia, no jak dla mnie to też nie jest żadna cukrzyca.. bądź dobrej myśli.. może to był jednorazowy wybryk wtedy..
MaladT, zaciekawiłaś mnie tym fotografem.. poproszę o namiary.. ja znam jedną fotografkę.. ale ona ma takie ceny, że aż mnie to boli na samą myśl.. ![]() węgielek, gratuluję córci.. ![]() Boże... przerażacie mnie z tymi wirusami żołądkowymi... ile tego teraz lata w tym powietrzu.. raz miałam rota, więc jak sobie przypomnę te męczarnie, to ja nie wiem...
|
|
#979 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() możemy chodzić dookoła dworca ,albo iśc do mc donalda nie no gdzieś nad Motławę ? chyba ze bedzie pogoda z D. trzymam kciuki
|
|
|
#980 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam być na 12 gotowa do wyjścia a ja leże w łóżku
aggo ja chętnie zjem ![]() Olcia nigdy nie wiadomo kiedy Dzidzia będzie chciała wyjść na świat... może ja urodzę po terminie a Ty przed ... no nie wiadomo tego.. to są tylko orientacyjne daty. Ta moja data to też jest z OM... a na usg też zawsze wychodzi co innego. Ilonka Aga noo zjeść to my na pewno będziemy coś musiały wypijemy jakąś gorącą czekolade też czy coś żeby nam cieplej było może jakiś lumpek będzie po drodze? Ej no wokół dworca to ja chodzić nie chcę
|
#981 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki Dziewczyny
najważniejsze, że z maleństwem wszystko ok, "praktyczniejszy" byłby drugi chłopak, ale w końcu nie będę z żalem przechodzić w sklepie obok tych wszystkich cudeniek dla dziewczynek...żeby chociaż jakaś siostrzenica była czy coś to bym zaspokoiła te moje oczne męczarnie wcześniej...a tak, w końcu sobie pofolguję (na ile portfel i Mój wytrzymają ). Staram się ogarną łazienkę, ale coś mój leń ze mną wygrywa i zaglądam co chwilę...a i jeszcze mam pytanko - moja gin kazała mi wcinać pietruszkę (za którą delikatnie mówiąc nie przepadam:/), cóż to za cudowne koktajle pijecie, w których to nie czuć jej smaku??? |
|
|
|
#982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wezmę przykład z Aggo di, muszę zacząć ćwiczyć. Powoli kręgosłup zaczyna dawać znać o sobie, a im później tym gorzej ![]() Emdzik, właśnie różnie bywa. Ja jeszcze biorę pod uwagę marzec. Węgielek, mój gin też mówił o tej pietruszce. I co wizyta mówi:" a mówiłem już o pietruszce? " Bierzesz pietruszkę, sok z cytryny miksujesz i dodajesz kostki lodu i pijesz Edytowane przez Ollllciaaa Czas edycji: 2014-10-22 o 12:19 |
|
|
|
|
#983 |
|
Wtajemniczenie
|
No Aga oczywista oczywistość. Ciekawe czy urodzimy w tym samym dniu?
|
|
|
|
#984 |
|
Zakorzenienie
|
Aga tą Twoją znajomą sobie zapisałam... będę pewnie później szukać kogoś do sesji bo chcę mieć takie zdjęcia na pamiątke
---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Ja w sumie nie chciałabym urodzić ani pierwsza ani ostatnia ![]() A te które urodzą ostatnie będą się cieszyć dłużej mniejszym Maleńswtem
|
#985 | |||
|
Zadomowienie
|
u mnie dzisiaj makaron (trzeci dzień z rzędu
) ale tym razem z cukinią, szpinakiem i mascarpone. Wczoraj był czarny makaron z pietruszkowym pesto, a przedwczoraj zapiekanka z mielonym mięsem i leczo od mamy ![]() Cytat:
trzymam kciuki Cytat:
Meire dobrze, że się odezwałaś Cytat:
słodkie i wzruszajace to jest wegielek gratuluję udanej wizyty i prawdopodobnej córci ![]() ja też we wtorek mam studniówkę przerażajace że to tak leci.. chyba zacznę się bać ![]() ja się zastanawiam nad sesją, ale na razie mi się kształt brzucha nie podoba tzn na pewno na razie nie pokazałabym bo gołego... wiem ze niedoskonałosci można wyretuszować, ale mi musieliby nowy brzuch dokleić ![]() mamy dwóch przyjacół fotografów, jeden już nam oferował sesję brzuszkową i noworodkową, drugi też bez problemu bym nam coś fajnego zrobił nad brzuszkową się waham, noworodkowa będzie na pewno ![]() u nas leje jak z cebra, a ja aktywnie od rana. Byłam na pobraniu krwi, potem wstąpiłam do lumpka - chciałam sobie sweterek jakiś kupić, ale wyszłam z 2 parami spodni dresowych dla małego i mini-szlafroczkiem za 19 zł w sumie a miałam nic nie kupować do czasu przywiezienia rzeczy od szwagierki ale pomyślałam, że po dziewczynce to dresików nie dostanę przecież. Czuję się usprawiedliwiona ![]() a potem jeszcze do biedronki wstąpiłam i juz nie muszę wychodzic na ten deszcz
|
|||
|
|
|
#986 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mam akcje
![]() Od rana siedze na fb to z kims gadam, to cos tam i jestem zapisana do takiej grupy facebookowej :Sprzedam dla mam trojmiasto i patrze pokazalo sie ogloszenie z kurtka dluzsza HM MAMA rozm M ![]() Napisalam do babki, chce za nia 100zł Wiec szybki telefon do taty (bo maz w pracy ja bez auta), i o 14 jade ja przymierzyc i jakby co kupic ![]() po drodze zawioze do pracy zwolnienie bo kurtka na Pogórzy , praca w Mostach ![]() Babeczka ma tez karton ciuszkow, mam na miejscu przejrzec, moze cos mi wpadnie w oko I wzielam tez od niej paczke Pampersów Premum Care 1 za 15zł bo jej zostaly ![]() Kurtka nienoszona prawie, bo babka miala ciaze zagrozona i lezala w domu.... oby byla dobra, choc w HM mierzylam M babka pisze,ze jest ciepla na pewno bedzie ok ![]() A od kolezanki wzielam jeszce takie butki za 10zł
|
|
#987 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 2 pęczki pietruszki, 3-4 łyżki słonecznika prażonego na patelni, 3-4 łyżki oliwy z oliwek albo oleju z pestek winogron, 1-2 ząbki czosnku. Wszystko miksuję i mieszam z ugotowanym makaronem - 2 porcje ![]() smaku pietruszki nie czuć, jest zdominowany przez słonecznik i posmak czosnku ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Aga super okazja z tą kurtką! |
|
|
|
|
#988 |
|
Wtajemniczenie
|
o jejejeeee Mogotko! Jaki maraton! Ja dzisiaj zapaliłam w piecu. Piec! Uf, zdążyłam podłożyc zanim mi zagasło
![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Aga no to Ci się udało! A ile ja dzis zrobiłam... ohohoho... oprocz zapalenia w piecu to zjadłam bułkę i wypiłam czekoladę. Leń nad leniami!
|
#989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#990 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia obiecuje Ci znalezc tez jakas okazje chcesz???
teraz bede polowala na kurtke dla Ciebie ok ????![]() ![]() ![]() az sie spytalam tej Pani czy ma jeszcze cos dla ciebie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:35.

A jak te Panie z brzuszkami ładnie wyglądają na okładkach z czasopism dla mam, my też bysmy tak wyglądały
niech się wykazuje :P

stracha mam jak nie wiem 
ja znam jedną fotografkę.. ale ona ma takie ceny, że aż mnie to boli na samą myśl.. ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Nie dam rady...
U mnie w wiosce panuje od jakiegoś tygodnia grypa żołądkowa i przypałętała się też do mnie
tzn na pewno na razie nie pokazałabym bo gołego... wiem ze niedoskonałosci można wyretuszować, ale mi musieliby nowy brzuch dokleić
ale pomyślałam, że po dziewczynce to dresików nie dostanę przecież. Czuję się usprawiedliwiona