![]() |
#961 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 3
"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014 ![]() ![]() Edytowane przez emdzik Czas edycji: 2014-10-22 o 10:37 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#962 |
Zakorzenienie
|
Ale takie zdjęcia z sesji w sumie fajnie wyglądają. Przecież nie widać rozstępów, ani innych przebarwień bo zawsze fotograf poprawi zdjęcie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#963 |
Wtajemniczenie
|
Ja sesji w ciąży nie robię, jakoś tak chyba mnie to nie przekonuje. Co miesiąc robię sobie zdjęcie przodem i profilem, zawsze w tym samym ubraniu, żeby kiedyś popatrzeć jaki to miałam brzuch. Mam też zdjęcie na łóżku z testem, potem, gdzieś za miesiąc może dwa zrobię takie same z duuuużym brzuchem, a potem z moją niunią na rękach
![]() A sesję niuni obiecała opłacić moja siostra, bo ona to ma teraz szał, wszystkie pieniądze by na nią wydała, poza tym szykuje się na matkę chrzestną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#964 |
Zakorzenienie
|
Aga ooo to dobrze wiedzieć, że Gdańska nie znasz
![]() ![]() ![]() Meire ja za dwa dni zaczynam siódmy miesiąc i im bliżej, tym większa panika mnie ogarnia. Ja nie chceeeee roooodziić ![]() Wiem, jestem tchórzem, ale się boję jak cholera Wiecie co, ja tam nie wiem co mi wyszło w tym obciążeniu glukozą, że poza normą ![]() Dzisiaj w ramach eksperymentu na śniadanie zjadłam drożdżówkę z inką, z mlekiem i cukrem. Po dwóch godzinach wyszło mi 95, gdzie norma jest do 120 ![]() Dziwneeee A co do sesji dzieciowej, ohoho, już się podniecam na samą myśl, na pewno zrobię mojemu małemu ![]()
#965 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#966 |
Zakorzenienie
|
Meire jakby coś to znam fotografa, który robi fajne zdjęcia i jest od nas z miasta
#967 |
Wtajemniczenie
|
A ja wdług pierwszego terminu mam 122 dni do porodu, według usg 115!!!
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#968 |
Rozeznanie
|
O matko, masakra jakaś...dziewczyny...nie było mnie od piątku, bo totalny brak czasu, a tu prawie 30 stron do nadrobienia....więc od godziny przeglądam pobieżnie i wymiękam już - miałam szybko zajrzeć i zająć się robotą, zanim pójdę po Małego do przedszkola
![]() Alunia - trzymam kciuki za wyniki i gratuluję pozytywnego myślenia ![]() Mlebi - odpoczywaj po zabiegu... i w ogóle Dziewczyny jesteście Superkobitki... Przeklęte - gratuluję zdanego egzaminu ![]() A co do lekarzy - ze mną wszystko ok, szyjka długa. No i w końcu (chyba) wiem kto ukrywa się w moim brzuszku ![]() ![]() ![]() ![]() Druga wizyta to była juz kontrolnie z nim, bo w piątek w przedszkolu złapał jakiegoś wymiotnego wirusa:/, dwa dni spokoju, a tu w poniedziałek wieczór (chyba na wieść, ze koniec laby i wraca do przedszkola ![]() Idę coś porobić, bo koleżanka zapowiedziała piątkową wizytę, a tu pobojowisko jak po wojnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#969 |
Zakorzenienie
|
Dziewuszki, to ja za Wami, na końcu pędzę. Mi według belly zostało 128 dni do końca.
Edytowane przez Ollllciaaa Czas edycji: 2014-10-22 o 10:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#970 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja Gdanska też nie znam... własnie chciałam zapytać co będziemy robić ![]() No ja tej sesji pewnie też nie zrobie... ale mi się takie podobają. Fakt że nie mam co ubrać i ledwo będę miała na fryzjera w listopadzie ![]()
![]() |
#971 |
Rozeznanie
|
Ja Starszemu sesji nie zrobiłam czego bardzo żałuję, za to zafundowałam chrześniakowi i ma cudne zdjęcia (tym bardziej żałuję z moim:/) i teraz się szykuję, żeby zrobić Maleńkiej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#972 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#973 | |||
Wtajemniczenie
|
Byłam dzisiaj na OOGT, naszykowana, że będzie tragicznie, ale samo wypicie nie było złe
![]() Wciśnięta cytryna chyba na to wpłynęła. Dopiero przed 2 godziną zaczęło mi się trochę słabo robić, ale otwarte okno i łyk zimnej wody i od razu byłam znów do życia ![]() Teraz z niecierpliwością czekam na wyniki. Jak patrzę na Wasze fotki brzuszków to zaczynam Wam zazdrościć. Dzisiaj na pobranie było kilka osób na glukozę, niby wpuszczają w pierwszej kolejności, ale zanim przyszła moja kolej, to trochę minęło, a potem nie było wolnych krzeseł, więc stanęłam sobie potulnie. Weszła w pewnym momencie kobieta z pokaźnym brzuszkiem i od razu kilka osób ustąpiło jej miejsca... Jednak, co brzuch to brzuch ![]() MARTULA- my nie mamy telewizora bo nawet mając na początku w ogóle go włączaliśmy, po przestawieniu mebli nawet anteny nie podłączyliśmy. I żeby nie musieć ścierać kurzu z niepotrzebnego mebla, oddaliśmy sąsiadom ![]() Czasem, jak jesteśmy u rodziców to coś obejrzymy razem, albo w internecie na jakiejś platformie. Albo na monitorze podłączonym do laptopa jakieś dvd ![]() EMDZIK- ja jadłam pizzę wczoraj ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() HOPE- mam nadzieję, że już nie wstrzymujesz oddechu ![]() ---- Daję cynk, że w biedronce wyprzedają rzeczy ze starych gazetek. U mnie były m.in. rajstopy i skarpetki z niedawnej gazetki- za 2 zł. Rozmiary tylko 80/86, więc wzięłam dla siostrzenicy- dla niej robienie zakupów mi się jakoś podoba. Do swoich nie mam przekonania jeszcze... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#974 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#975 |
Zakorzenienie
|
Emdzik, dzięki to mnie pocieszyłaś
![]() ![]() Węgielek, gratuluję córeczki. Niech rośnie ![]() Edytowane przez Ollllciaaa Czas edycji: 2014-10-22 o 11:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#976 |
Zakorzenienie
|
Olcia jak chcesz to ja Ci swoje drugie miejsce w kolejce chętnie oddam
![]() Magda pewnie wejdziemy do jakiejś kawiarnio- cukierni i będziemy siedzieć i jeść ![]() ![]() A co do tej cukrzycy, to przez pierwsze kilka dni na diecie bezsłodyczowej to naprawdę, zabiłabym za czekoladę albo jakieś ciacha. Tż miał ze mną ciężko, drażliwa byłam, że hej ![]() Ale teraz to już sie przyzwyczaiłam i nawet mnie tak nie ciągnie. Węgielek do prawka przede mną jeszcze długa droga, mam nadzieję, ze zdam zanim urodzę ![]() Dobrze, że na wizycie wszystko ok ![]() Pochwalę się, obcięłam pazury u stóp, ogarnęłam tarką pięty, wysmarowałam maską do stóp i założyłam skajpy ![]() ![]()
#977 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() MALADT- z tym bólem kręgosłupa, to może byłoby dobrze, żeby zobaczył to ortopeda- może zleci rezonans, albo rehabilitację, a przynajmniej jakieś ćwiczenia, które na prawdę mogą przynosić ulgę (piszę z autopsji ![]() LUI- ja co prawda teraz na zwolnieniu jestem, ale tylko do piątku. Jeśli lekarz nie znajdzie nic nowego u mnie, to wracam od poniedziałku do pracy ![]() LOGOASIA- a terapeutą w jakim zakresie, że walizę nosisz? EWCIK- ja też jeszcze raz na jakiś czas wymiotuję- rano zwłaszcza, jeśli poprzedni dzień był obfity w atrakcję i zmęczenie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#978 |
Zakorzenienie
|
Pragnienia, no jak dla mnie to też nie jest żadna cukrzyca.. bądź dobrej myśli.. może to był jednorazowy wybryk wtedy..
MaladT, zaciekawiłaś mnie tym fotografem.. poproszę o namiary.. ![]() ![]() ![]() węgielek, gratuluję córci.. ![]() ![]() Boże... przerażacie mnie z tymi wirusami żołądkowymi... ile tego teraz lata w tym powietrzu.. raz miałam rota, więc jak sobie przypomnę te męczarnie, to ja nie wiem... ![]()
![]() |
#979 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() możemy chodzić dookoła dworca ,albo iśc do mc donalda ![]() nie no gdzieś nad Motławę ? chyba ze bedzie pogoda z D. trzymam kciuki ![]()
![]() |
#980 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam być na 12 gotowa do wyjścia a ja leże w łóżku
![]() aggo ja chętnie zjem ![]() ![]() ![]() Olcia nigdy nie wiadomo kiedy Dzidzia będzie chciała wyjść na świat... może ja urodzę po terminie a Ty przed ... no nie wiadomo tego.. to są tylko orientacyjne daty. Ta moja data to też jest z OM... a na usg też zawsze wychodzi co innego. Ilonka Aga noo zjeść to my na pewno będziemy coś musiały ![]() ![]() ![]() Ej no wokół dworca to ja chodzić nie chcę ![]()
#981 |
Rozeznanie
|
Dzięki Dziewczyny
![]() ![]() a i jeszcze mam pytanko - moja gin kazała mi wcinać pietruszkę (za którą delikatnie mówiąc nie przepadam:/), cóż to za cudowne koktajle pijecie, w których to nie czuć jej smaku??? |
![]() ![]() |
![]() |
#982 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wezmę przykład z Aggo di, muszę zacząć ćwiczyć. Powoli kręgosłup zaczyna dawać znać o sobie, a im później tym gorzej ![]() Emdzik, właśnie różnie bywa. Ja jeszcze biorę pod uwagę marzec. Węgielek, mój gin też mówił o tej pietruszce. I co wizyta mówi:" a mówiłem już o pietruszce? " Bierzesz pietruszkę, sok z cytryny miksujesz i dodajesz kostki lodu i pijesz Edytowane przez Ollllciaaa Czas edycji: 2014-10-22 o 11:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#983 |
Wtajemniczenie
|
No Aga oczywista oczywistość. Ciekawe czy urodzimy w tym samym dniu?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#984 |
Zakorzenienie
|
Aga tą Twoją znajomą sobie zapisałam... będę pewnie później szukać kogoś do sesji bo chcę mieć takie zdjęcia na pamiątke
![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Ja w sumie nie chciałabym urodzić ani pierwsza ani ostatnia ![]() ![]() A te które urodzą ostatnie będą się cieszyć dłużej mniejszym Maleńswtem ![]()
#985 | |||
Zadomowienie
|
u mnie dzisiaj makaron (trzeci dzień z rzędu
![]() Wczoraj był czarny makaron z pietruszkowym pesto, a przedwczoraj zapiekanka z mielonym mięsem i leczo od mamy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Meire dobrze, że się odezwałaś ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() wegielek gratuluję udanej wizyty i prawdopodobnej córci ![]() ja też we wtorek mam studniówkę ![]() ![]() ja się zastanawiam nad sesją, ale na razie mi się kształt brzucha nie podoba ![]() ![]() mamy dwóch przyjacół fotografów, jeden już nam oferował sesję brzuszkową i noworodkową, drugi też bez problemu bym nam coś fajnego zrobił ![]() ![]() u nas leje jak z cebra, a ja aktywnie od rana. Byłam na pobraniu krwi, potem wstąpiłam do lumpka - chciałam sobie sweterek jakiś kupić, ale wyszłam z 2 parami spodni dresowych dla małego i mini-szlafroczkiem za 19 zł w sumie ![]() ![]() ![]() a potem jeszcze do biedronki wstąpiłam i juz nie muszę wychodzic na ten deszcz ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#986 |
Zakorzenienie
|
Ale mam akcje
![]() Od rana siedze na fb to z kims gadam, to cos tam i jestem zapisana do takiej grupy facebookowej :Sprzedam dla mam trojmiasto i patrze pokazalo sie ogloszenie z kurtka dluzsza HM MAMA rozm M ![]() Napisalam do babki, chce za nia 100zł ![]() Wiec szybki telefon do taty (bo maz w pracy ja bez auta), i o 14 jade ja przymierzyc i jakby co kupic ![]() po drodze zawioze do pracy zwolnienie ![]() ![]() Babeczka ma tez karton ciuszkow, mam na miejscu przejrzec, moze cos mi wpadnie w oko ![]() ![]() ![]() Kurtka nienoszona prawie, bo babka miala ciaze zagrozona i lezala w domu.... oby byla dobra, choc w HM mierzylam M ![]() ![]() A od kolezanki wzielam jeszce takie butki za 10zł ![]()
#987 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 2 pęczki pietruszki, 3-4 łyżki słonecznika prażonego na patelni, 3-4 łyżki oliwy z oliwek albo oleju z pestek winogron, 1-2 ząbki czosnku. Wszystko miksuję i mieszam z ugotowanym makaronem - 2 porcje ![]() smaku pietruszki nie czuć, jest zdominowany przez słonecznik i posmak czosnku ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Aga super okazja z tą kurtką! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#988 |
Wtajemniczenie
|
o jejejeeee Mogotko! Jaki maraton! Ja dzisiaj zapaliłam w piecu. Piec! Uf, zdążyłam podłożyc zanim mi zagasło
![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Aga no to Ci się udało! A ile ja dzis zrobiłam... ohohoho... oprocz zapalenia w piecu to zjadłam bułkę i wypiłam czekoladę. Leń nad leniami!
#989 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#990 |
Zakorzenienie
|
Madzia obiecuje Ci znalezc tez jakas okazje chcesz???
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() az sie spytalam tej Pani czy ma jeszcze cos dla ciebie ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:27.