Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 ! - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! 5 8,93%
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. 0 0%
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! 6 10,71%
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. 16 28,57%
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. 1 1,79%
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. 3 5,36%
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! 1 1,79%
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. 0 0%
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. 24 42,86%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-12, 14:47   #1141
Bartessa
BAN stały

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Dziewczyny położyłam małego na łóżko, chwilkę się odwróciłam, a on spadł na podłogę na dywan Spadł na brzuszek. Płakał, ale jak go wzięłam na ręce to od razu przestał, rozebrałam go całego i obejrzałam. Ma tylko lekko zaczerwienione czółko - posmarowałam altacetem junior. Teraz przysnął, ale cały czas go obserwuje... Jak myślicie powinnam jechać z Nim do szpitala? Boże co ze mnie za matka, a jak mu się coś stało?
To chyba wszystko przez to moje przemęczenie
podotykaj go po ciele, ponaciskaj na brzuszek, jak bedzie coś go bolalo to na bank bedzie sie darł. Ale skoro lezy spokojnie to raczej nic mu sie nie stalo, bardziej się wystraszyl.
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 15:00   #1142
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

madziulka - jak nie drze sie to pewnie tylko sie wystraszyl. ale drugi raz nie kladz juz tak samo na łóżku. ja ciagle obwarowywuje poduszkami, a na przewijaku zostawiam tylko jak naprawde musze (obecnie najwyzej sama w glowie sie uderzy jak w strone sciany "pójdzie"). ciesz sie ze to dywan a nie np. kafelki.

różnica wieku - ja tam podziwiam matki które mają dzieci rok po roku (te z blizniakami jeszcze bardziej ale tu sie raczej nie wybiera ), bo to masakra. co innego jak mają kogoś do pomocy (np. mamę, teściowa, ciocie, siostre) - to wtedy jakoś można sobie to jeszcze wyobrazić, ale totalnie same to dla mnie masakra...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-10-12 o 15:01
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 15:00   #1143
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
A jaką paczke??
nic nie mam

Ale mnie zęby bolą
jutro dentysta, moze pomoze
od kilku juz lat wychodzi mi 8zab i wyjsc nie moze, spuchnięte pol gęby mam.

Ide z mala do lekarza na 17 niech ją zbada bo ja już wariuje, ona większość czasu plącze brakuje juz mi sił. Proszę o kciuki żeby nie było to coś złego.

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-10-12 o 15:02
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 15:11   #1144
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Ale ja nie planuję trzeciego, nawet do Tż mówiłam, że gdybym za 2 lata zaczęła coś wspominać o trzecim, to żeby mnie porządnie trzepnął czymś ciężkim .
Justyna, a może jednak się skusisz? Byśmy sobie razem nowy wątek założyły

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

A btw, czy wam po porodzie też włosy wypadają?
Mi jeszcze nie (tfu tfu). ALe z tego co słyszę, to to się zaczyna ok. 3-4 miesiące po porodzie najczęściej...

Cytat:

poczytałam o nich trochę opinii (dobrze że wykupiłam wcześniej tylko 1 op a nie trzy z recepty) i nie bardzo do mnie przemawiają...jak wśród skutków ubocznych możliwe jest tycie, to mam prawie pewne że u mnie wystąpi... mam po plastrach niemiłe doświadczenie...Teraz potrzebuję trochę zrzucić, a nie wręcz przeciwnie....więc na razie je sobie daruję
No tak, czyli czysto "kobiece" motywy Tobą kierują Ja po pigułkach nie tyłam wcale, choć też sie tego obawiałam, bo w sumie dużo osób na to narzeka...

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ja tam podziwiam matki które mają dzieci rok po roku (te z blizniakami jeszcze bardziej ale tu sie raczej nie wybiera ), bo to masakra. co innego jak mają kogoś do pomocy (np. mamę, teściowa, ciocie, siostre) - to wtedy jakoś można sobie to jeszcze wyobrazić, ale totalnie same to dla mnie masakra...
Ja zamierzam tak mieć A co do pomocy, to nigdy w życiu - ja jestem taki typ, że pomoc (kogokolwiek poza mężem i w czymkolwiek) mnie bardziej męczy niż jej brak
Stary 2011-10-12, 15:17   #1145
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość

Ide z mala do lekarza na 17 niech ją zbada bo ja już wariuje, ona większość czasu plącze brakuje juz mi sił. Proszę o kciuki żeby nie było to coś złego.
Brunetko

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 15:23   #1146
Bartessa
BAN stały

Cytat:

Trzymam kciuki, a i dziękuje Ci za zyczenia *
Stary 2011-10-12, 15:25   #1147
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-12, 15:28   #1148
sygine
Zadomowienie

Witam!
I znowu zaległości jak diabli Padła nam ładowarka od pilota i nim sprowadzili nam nowa to prawie tydzień minął, a w tym czasie nie miałam dostępu do netu
U nas w porządku - mały zdrowy i rośnie cały czas W piątek idziemy na szczepienie i mam nadzieję że mały zniesie tak dzielnie jak ostatnie
No i w piątek zaczynamy szaleć - mąż jako pierwszy robi tatuaż, a ja w sobotę Obydwoje chcemy feniksy, tyle że ja w kolorze na stopie a mężuś czarny na ramieniu od wewnętrznej strony Ciekawe jak przeżyje bo ma tam łaskotki
A teraz mykam nadrabiać chociaż troszkę
Stary 2011-10-12, 15:32   #1149
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Sygine ja na tatuaż bym się chyba nie odważyła ze względu na ból...
Stary 2011-10-12, 15:40   #1150
Bartessa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Sygine ja na tatuaż bym się chyba nie odważyła ze względu na ból...
moj brat robi tatuaze, podobno wzdłuż stopy i tam gdzie jest kosc ogonowa najbardziej boli, bo jest "najtwardziej". Ale oprócz bólu są tez rózne preperaty znieczulające, no i na pierwsze kłucia mniej boli, dopiero poprawki, jak juz miejsca są badziej wrazliwe.

Ja sama chcialabym jakis wzór wzdłuż stopy, ale tatuaze podobaja mi się u mlodych osob, a jak juz bede stara to bede zalowac.

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

moj maly dzisiaj strajkuje

do poludnia bylam z bartiem u alergologa i siedziala z nim tesciowa, a jak wrocilam okolo 12 to poszedl spac, obudzil się o 14 na jedzenie i dalej spi

a przed wczoraj to przez caly dzien spal ze 3 razy po 15 minut.
Stary 2011-10-12, 15:48   #1151
sygine
Zadomowienie

Cytat:
moj brat robi tatuaze, podobno wzdłuż stopy i tam gdzie jest kosc ogonowa najbardziej boli, bo jest "najtwardziej". Ale oprócz bólu są tez rózne preperaty znieczulające, no i na pierwsze kłucia mniej boli, dopiero poprawki, jak juz miejsca są badziej wrazliwe.

Ja sama chcialabym jakis wzór wzdłuż stopy, ale tatuaze podobaja mi się u mlodych osob, a jak juz bede stara to bede zalowac.

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

moj maly dzisiaj strajkuje

do poludnia bylam z bartiem u alergologa i siedziala z nim tesciowa, a jak wrocilam okolo 12 to poszedl spac, obudzil się o 14 na jedzenie i dalej spi

a przed wczoraj to przez caly dzien spal ze 3 razy po 15 minut.
No to już mi się podoba Na kości ogonowej mnie łaskotało a nie bolało, więc mam nadzieję że stopę też przeżyję W ogóle to się śmieję że skoro poród przeżyłam to dziarę też przeżyję. I masz rację z tatuażem u młodych osób - ładnie to wygląda a później może być trochę gorzej. Dlatego ja chcę bardzo delikatny jak akwarela - bez konturów tylko samo cieniowanie
Stary 2011-10-12, 16:01   #1152
zanetaa88
Zakorzenienie

Byłam u endo i co?
I doktorka nie było.

Nie mam zamiaru czekać na niego w nieskończoność.
Doszłam do wniosku,
że jak mam dobre wyniki to jest znak, że nie musiałam iść do endo.

Założyłam konto dla Emi

Żłobek - mi też nie jest żal Emi, że idzie do żłobka. Nawet jestem zadowolona, że będzie z rówieśnikami. Już wiem, że żłobek prowadzą bardzo miłe Panie i też idziemy do prywatnego.Mogłabym pokombinować z teściową, rodzicami siostrami, ale nie chce. Nie che być zależna od kogoś i wiem,że opieka nad dzieckiem jest fajna na miesiąc , dwa a potem to już będzie mus. A po za tym wiem, że jak będzie zdanie " ale ona ciężka" to będę odbierała to w taki sposób no że " sorry ona jest klocem nie chce mi się jej nosić kiedy ma ochotę pooglądać" wolę być na neutralnym gruncie i odbierać Emi kiedy mi pasuje mężowi i ewentualnie rodzicom.I nie prosić nikogo żeby popilnował Emi kiedy potrzebowałabym iść do miasta i coś załatwić, a tak będzie ewentualnie dłużej w żłobku.

Najgorsze jest zdanie " takie małe dziecko dajesz do żłobka" - a kto mi da kur* zarobić siedząc w domu i pierdzieć w stołek? A po za tym nie należę do osób które lubią pierdzieć w stołek, tak już mam za dużo bąków

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 16:12   #1153
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Ha ha ha Zaneta ostatnie zdanie wymiata ha ha ha ale masz racje

Brunetka kciuki for you
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 16:21   #1154
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Byłam u endo i co?
I doktorka nie było.

Nie mam zamiaru czekać na niego w nieskończoność.
Doszłam do wniosku,
że jak mam dobre wyniki to jest znak, że nie musiałam iść do endo.

Założyłam konto dla Emi

Żłobek - mi też nie jest żal Emi, że idzie do żłobka. Nawet jestem zadowolona, że będzie z rówieśnikami. Już wiem, że żłobek prowadzą bardzo miłe Panie i też idziemy do prywatnego.Mogłabym pokombinować z teściową, rodzicami siostrami, ale nie chce. Nie che być zależna od kogoś i wiem,że opieka nad dzieckiem jest fajna na miesiąc , dwa a potem to już będzie mus. A po za tym wiem, że jak będzie zdanie " ale ona ciężka" to będę odbierała to w taki sposób no że " sorry ona jest klocem nie chce mi się jej nosić kiedy ma ochotę pooglądać" wolę być na neutralnym gruncie i odbierać Emi kiedy mi pasuje mężowi i ewentualnie rodzicom.I nie prosić nikogo żeby popilnował Emi kiedy potrzebowałabym iść do miasta i coś załatwić, a tak będzie ewentualnie dłużej w żłobku.

Najgorsze jest zdanie " takie małe dziecko dajesz do żłobka" - a kto mi da kur* zarobić siedząc w domu i pierdzieć w stołek? A po za tym nie należę do osób które lubią pierdzieć w stołek, tak już mam za dużo bąków
A co ja mam powiedzieć? U Nas nawet nie ma żłobków Ani prywatnych, ani państwowych w najbliższej okolicy 20 km
Nie wiem jak ja do pracy wrócę

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 16:40   #1155
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
no widzisz jakie plusy z kolejnego macierzyństwa

a jak to możliwe, że ja nic nie wiem o tym że byłyśmy sąsiadkami?? gdzie na sląsku mieszkałaś ?? podobało Ci się?? długo tu mieszkaliście ??
ciekwaska jestem
W Zabrzu mieszkaliśmy, ale jak miałam 5 lat to do Wielkopolski wróciliśmy (bo rodzice stąd). Niewiele pamiętam.

Cytat:

strasznie, mąż na mnie "krzyczy", że mam te węże ze zlewu albo prysznica po sobie zbierać a ja nawet nie widzę kiedy one lecą
Garściami

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
tak, a już się cieszyłam że mnie to ominie, a niedawno mi zaczęły strasznie lecieć - dobrze że z natury mam gęstę więc może nie wyłysieję szybko - od fryzjerki dowiedziałam się że po 3 miesiącach po porodzie najbardziej wypadają i pomaga łykanie żelaza. Teraz to już moje włosy wszędzie znajduje
No właśnie po 3 miesiącu zaczęły mi wylatywać. Łysa będę

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
No i w piątek zaczynamy szaleć - mąż jako pierwszy robi tatuaż, a ja w sobotę Obydwoje chcemy feniksy, tyle że ja w kolorze na stopie a mężuś czarny na ramieniu od wewnętrznej strony Ciekawe jak przeżyje bo ma tam łaskotki
A teraz mykam nadrabiać chociaż troszkę
pochwalisz się zdjęciem jak zrobicie?

Brumek a w życiu, bardzo Cię lubię, ale w trzecie pakować nie będę się pakować
Musi Ci wystarczyć rozmowa ze mną tutaj
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 16:41   #1156
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
ejj gdzie ten mąż Sweet chciałam zobaczyć te dziarki no nie mogę znaleść
bodajże na drugiej fotce trzyma Igorka na rekach i tylko w sumie reke mu widac

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Dziewczyny położyłam małego na łóżko, chwilkę się odwróciłam, a on spadł na podłogę na dywan Spadł na brzuszek. Płakał, ale jak go wzięłam na ręce to od razu przestał, rozebrałam go całego i obejrzałam. Ma tylko lekko zaczerwienione czółko - posmarowałam altacetem junior. Teraz przysnął, ale cały czas go obserwuje... Jak myślicie powinnam jechać z Nim do szpitala? Boże co ze mnie za matka, a jak mu się coś stało?
To chyba wszystko przez to moje przemęczenie
ajajjjj......obserwuj go jak jest spokojny to moze mu sie nic nie stalo...
chociaz ja panikara odrazu bym wsiadła w taxi i pojechala bo bym miala tysiac czarnych mysli w glowie.....

Cytat:

musi byc dobrze

Babonik - to napewno nic groźnego czekamy na wiesci......

Ja dziś mam załamke....
dajemy te krople od wczoraj i jest gorzej niz było
Mały zasypia i co 10-15 min budzi sie z płaczem
krztusi sie jedzeniem i pozniej wymiotuje polowe
jest jakis dziwny nei chche sie bawic ani usmiechac tylko by spal albo lezal i sie patrzyl w jeden punkt

te krople chyba sa za mocne dla niego jednak
od 3 mc sa wiec tak podejrzewam
noi w dzialaniach niepozadanych pisze ze moga byc wymioty

zastanawiam sie czy nie pójść po te Euphorbium
ale tam znowu pisze ze one sa od 2 lat

nie wiem juz co mam robic
doradzcie ...........
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 16:42   #1157
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
podotykaj go po ciele, ponaciskaj na brzuszek, jak bedzie coś go bolalo to na bank bedzie sie darł. Ale skoro lezy spokojnie to raczej nic mu sie nie stalo, bardziej się wystraszyl.
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
madziulka - jak nie drze sie to pewnie tylko sie wystraszyl. ale drugi raz nie kladz juz tak samo na łóżku. ja ciagle obwarowywuje poduszkami, a na przewijaku zostawiam tylko jak naprawde musze (obecnie najwyzej sama w glowie sie uderzy jak w strone sciany "pójdzie"). ciesz sie ze to dywan a nie np. kafelki.
Dzięki dziewczyny, obserwuje małego, ale wygląda na to, że na szczęście nic się nie stało... Nawet nie chce mi się myśleć gdyby... Nie wybaczyłaby sobie...

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 16:45   #1158
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Iustyna a skąd z Wielkopolski? Bo do Bartessy na pewno nie mam tak daleko
Stary 2011-10-12, 16:59   #1159
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Laseczki... Piszę szybko, póki mała śpi. Trzeci dzień walczę z wymuszeniami. Kropka płaczem próbuje wymuszać noszenie na rękach. Nie wydaje mi się, żebyśmy ją jakoś specjalnie rozpuścili w tym względzie, ot co mi wygodniej jest ją przenosić w pozycji pionowej niż poziomej, bo już ciężka jest. Do odbicia wiadomo też, no jako uspokajacz np po czyszczeniu nosa.... W każdym razie 3 dzień walczę z płaczem. Na szczęście mam pewność, że to nic innego, bo jak odwróci się jej uwagę to jest OK. Tylko z tym odwracaniem nie jest łatwo. I tak śpiewam Bohemian Rhapsody razem z Frediem z radia, gram na powietrznej gitarze i wymyślam różne cuda.... padam. A w między czasie dom zarasta, bo na nic już nie starcza mi energii. Także czasem uda mi się was podczytać, ale odpisać to już rzadko. Z tego co pamiętam to wczoraj było kilka rocznic, więc wszystkim jubilatom serdecznie gratuluję.

My dziś byłyśmy na kontroli bioderek i tym razem wszystko już jest dobrze. Przy okazji, od powrotu Ida śpi, a ja zamiast sprzątać chałupę, to na wizaż. No i szok jadła dziś o 5.45 150 ml i do tej pory nic....

Ok może uda mi się jeszcze poczytać co tam u was dzisiaj słychać.
u ciebie tez?? u mnie masakra i nawet zabawic sie nie da. jestem taka zmeczona :/

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
A co ja mam powiedzieć? U Nas nawet nie ma żłobków Ani prywatnych, ani państwowych w najbliższej okolicy 20 km
Nie wiem jak ja do pracy wrócę
otworz sama zlobek
Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
bodajże na drugiej fotce trzyma Igorka na rekach i tylko w sumie reke mu widac

ajajjjj......obserwuj go jak jest spokojny to moze mu sie nic nie stalo...
chociaz ja panikara odrazu bym wsiadła w taxi i pojechala bo bym miala tysiac czarnych mysli w glowie.....

musi byc dobrze

Babonik - to napewno nic groźnego czekamy na wiesci......

Ja dziś mam załamke....
dajemy te krople od wczoraj i jest gorzej niz było
Mały zasypia i co 10-15 min budzi sie z płaczem
krztusi sie jedzeniem i pozniej wymiotuje polowe
jest jakis dziwny nei chche sie bawic ani usmiechac tylko by spal albo lezal i sie patrzyl w jeden punkt

doradzcie ...........
sweet on jest przeziebiony normalne, ze nie ma choy na zabawe. mierzylas temp.???
youyou przepraszam za pomylke z imieniem, ostatnio glowa mi nie pracuje za dobrze, bo maly histeryzuje, ze mam go nosic

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-12, 16:59   #1160
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość

doradzcie ...........
macie nasivin?dobrze kojarze? to mi pediatra w szpitalu jak bylismy z Zuzka zakazał wrcz je zekraplac, bo podobno niszcza sluzowk nosa u malutkich dzieci. przepisał nam je nasz byly pdiatra, a zuzka miala wtdy 6 tygodni
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 17:02   #1161
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Iustyna a skąd z Wielkopolski? Bo do Bartessy na pewno nie mam tak daleko
na północ od Poznania, nie chcę na głównym pisać dokładnie gdzie
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 17:12   #1162
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
na północ od Poznania, nie chcę na głównym pisać dokładnie gdzie
aaa to jednak kawałek jest
Rozumiem
Stary 2011-10-12, 17:13   #1163
nerola
BAN stały

Żanetko kabel od aparatu mi iskrzy
Ale powiem Maksowi,zeby nam zrobił te. zdjecia.
Tylko podaj mi maila bo do Klubu nie umiem wklejać fot

Ja mam dziarę na prawej kostce u nogi i owszem,są miejsca gdzie boli bardziej ale to mały ból.
Z kolei na łopatce nie czułam,zeby bolało.

Babonik i Brunetko-co lekarze powiedzieli?

Shirko
jesteś szalooooona!!!!
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 17:22   #1164
editka2022
Rozeznanie

witamy
my dzis po szczepieniu mala dzelna tylko chwilke plakala
al niestety Kornela ma asymetrie ulozeniowa, tu ukon w strone madziulki bo u niej maly tez ma wiec pytanie,czy cwiczenia daja efekty ,my dalismy rade umowic sie na rehabilitacje dopiero 23.11
aha i mala wazy 4400
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 17:38   #1165
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Ty to chyba wyjątek jesteś
Za to moja mama, mając mnie wiecznie chorą, nie śpiącą, nie jedzącą powiedziała do taty, że albo od razu drugie, albo w ogóle. No i zrobili drugie a tam bliźniaki . Mama tydzień się ogarnąć nie mogła. Oni się urodzili jak ja miałam 1,5 roku.
.

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

iustyna u moich rodziców było podobnie mieli naszą starszą siostrę i jak ona miała niecałe 2 latka to na świat miał przyjść braciszek, a przy porodzie okazało się że zamiast braciszka są dwie siostrzyczki
Mieli lekki sajgon, a do tego tata był wtedy w wojsku
ale jak to? przy usg się POMYLILI?łoooo matko.

Cytat:

jak ja Cie dobrze rozumiem, całą radość ze spacerów mi to odbiera. Wózek trzymam w aucie , ale musze małego wpakować do gondoli(ryk), rozłożyć stelaż, załadować na stelaż gondolę i niby spacer, a powrót , mały w gondoli do auta , składam stelaż, mały ryczy bo wybudzony, jego na ręce i na 4 piętro . A gdybym miała windę to wjechałabym z nim w wózku i pewnie dosypiałby jeszcze godzine albo dwie w wózku na balkonie (u moich rodziców tak sie udaje).
no to masz gimnastykę
ja ani razu nie składałam wózka, nawet nie wiem jak to się robi w razie w
wózek stoi na dole u szanownej "mamusi", nie realne wtaszczenie go, mimo że to tylko 12 schodków.

Cytat:

od mniej więcej tygodnia lecą...a myślałam że mnie to ominie.
Znowu będę łysa
Podobno dobra jest maseczka biovax- moja mama używa i poleca. Chyba spróbuję.

Tż mi ciśnienie podnosi
siedzi tu obok.

Co jest z tymi asymetriami? dużo dzieci to ma
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 18:09   #1166
Natka_
Zakorzenienie

Hallloooo

DOMINIK DZISIAJ SKOŃCZYŁ 3 MIESIĄCE!!!:j upi:
Byliśmy dzisiaj z tej okazji na zakupach, kupiłam Domkowi kombinezon, czapki, rękawiczki...

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dzień dobry i help
Tymek spał w nocy 9 godzin!!!
Ja sobie spokojnie spałam, bo przyzwyczajona jestem, że mnie budzi, a tu szok. Budzę się o 5.30 a dzieć śpi nadal (od 20.30). Aż się wystraszyłam i poszłam go obudzić.
Ja wiem, że to fajnie, jak dzieci śpią, ale Tymek ma dopiero ciut ponad 1,5 miesiąca, więc chyba jeszcze za wcześnie na przesypianie nocy, co
Jeżeli przybiera to tylko się cieszyć

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Przyjmiecie marnotrawną z powrotem?
Nooo gdzieś Ty była?!

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
ja dziś smutna i przestraszona bo znalazłam guza pod skórą Nikosia na karku idę zaraz do lekarza

pozdrawiam i miłego dnia
Ojej, trzymam

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
mały ładnie spał zasnął o 19,30 potem jedzenie o 23.35 potem o 4.30 i pobudka o 7.30 dziśtroszkę płaczliwy ale ogólnie nie ma co narzekać gorączki nie ma póki co (tfu tfu na psa urok) i nóżka nie spuchła
Eee no to fajnie

Cytat:
My dziś byłyśmy na kontroli bioderek i tym razem wszystko już jest dobrze. Przy okazji, od powrotu Ida śpi, a ja zamiast sprzątać chałupę, to na wizaż. No i szok jadła dziś o 5.45 150 ml i do tej pory nic....

Ok może uda mi się jeszcze poczytać co tam u was dzisiaj słychać.
za bioderka.
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 18:20   #1167
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
u ciebie tez?? u mnie masakra i nawet zabawic sie nie da. jestem taka zmeczona :/
U mnie dziś lepiej, bo teściowa przyjechała, to trochę się pozajmowała mała, ale witaj w klubie, wiem co czujesz.

Włosy - od tygodnia wypadają. Chyba przestanę się czesać. Myślałam, że skoro to już 3 miesiąc prawie i nic, to że mnie to ominie, ale widzę, że to typowy czas z tego co piszecie. Chyba polecę do apteki po Wax...

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Natka, dziękujemy i my również wam gratulujemy 3 miesięcy. U nas 3 miesiące wypada jutro
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 18:21   #1168
karolinee1983
Zadomowienie

Moje dziecię już śpi jak zwykle po wieczornej kąpieli, awanturowała się przy cycu - były płacze, lamenty i łzy, w końcu padła przy cycku jak zabita i mamusia nie musi jej dzisiaj usypiać na rączkach

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Rozbroiłaś mnie tym zdaniem

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Hallloooo

DOMINIK DZISIAJ SKOŃCZYŁ 3 MIESIĄCE!!!:j upi:
Gratulacje!!!

Brunetka
Babonik
i jak tam?????

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 18:21   #1169
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Dlatego też matka pije większy kubek kawy niż zawsze, dzieć leży na macie i "buuuczy" i strasznie ulewa Już go raz musiałam przebrać a znowu mokry. Nawet śliniaczek sobie nie radzi
Krystianek wczoraj strasznie ulewał dzis jest lepiej
Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Przyjmiecie marnotrawną z powrotem?

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
ja dziś smutna i przestraszona bo znalazłam guza pod skórą Nikosia na karku idę zaraz do lekarza
Trzymam kciuki żeby okazało sie że to nic poważnego
Cytat:

My dziś byłyśmy na kontroli bioderek i tym razem wszystko już jest dobrze
.

Cytat:

no a teraz mnie dopadła choroba, z nosa sie leje , słaba jak nie wiem co, gardło boli nosz kurde jeszcze mały sie zarazi
Zdrówka życze
Cytat:
Od razu mi lepiej, że nie jestem z tym problemem sama. Już się mocno zastanawiam czy nie kupić bujaczka-leżaczka, może by lepiej było, ale piszesz, że u was to też nie pomaga.
My mamy leżczek i Krystuś czasem siedzi w nim pół godzinki czasem w nim zaśnie a czasem wogóle nie chce w nim siedzieć
Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
witamy
my dzis po szczepieniu mala dzelna tylko chwilke plakala
al niestety Kornela ma asymetrie ulozeniowa, tu ukon w strone madziulki bo u niej maly tez ma wiec pytanie,czy cwiczenia daja efekty ,my dalismy rade umowic sie na rehabilitacje dopiero 23.11
aha i mala wazy 4400
Wydawało mi sie że Krystuś też czasami krzywo sie układa ale lekarka nic nie mówiła i nie wiem czy do niej isc i zapytać

Jesteśmy po szczepieniu
Dziekujemy za kciuki Krystuś troche zapłakał ale tez szybko sie uspokoił waży 6800 i mierzy 63cm

Iustynka Zabrze to blisko mnie
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 18:28   #1170
Zmalowana
Zakorzenienie

Babonik jak z Wami ? Mam nadzieję, że nic poważnego się nie stało.

Co do włosów to mi po porodzie mega wypadały myślałam, że wyłysieje, a teraz się już unormowało na szczęście. Pewnie wszystko od organizmu zależy

Natka gratki za 3 msc Jejku dziewczyny jak to zleciało, dopiero w ciąży byłyśmy i się zastanawiałyśmy czy to co czujemy to już ruchy Dzidzi czy jeszcze nie

nerolka
a co z fotkami Izy jak je ? ;>

Śnił mi się w nocy Czesio...:lov e: wchodzę na jego stronę i co ? W sobotę grają w Lublinie !! Ale bilety 60, 70 zł

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości